Wszystko o Avonie - cz.29 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-05, 14:30   #4111
musso4
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.29

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Brakuje mi do 3 celu 100 zł. Ale już nie mam zamówienia i nie dobijam, prezenty za 1 zł są śmieszne jak dla mnie, rozumiem jak przy zamówieniu za 500 zł np by byly ale to nawet kicha, ale do zamowienia za 1500 łaski mi nie robią, mam racje?
jak wam poszedł 3 cel?

i jak zamówienia z 16? u mnie narazie na jakies 300 zł

no i mam już klientkę na Aspire z tego 2 celu, najszybciej Aspire znalazło swojego pana, masakra, kto by sie spodziewał
ja osiągnęłam wszystkie cele, LWD i SFS sprzedałam po 3 dychy, Up to You też mam zamiar sprzedać

z 16 jak zwykle rekordowe zamówienie na prawie 700 z 17 niecałe 500, a z 1- 250
Stary 2012-11-05, 15:32   #4112
wiuniaaa
Rozeznanie

Cytat:
Ja z kat. 16 mam na razie na jakieś 250zł bez mojego. Coś cienko w tym katalogu bardzo.

http://www.suwaczek.pl/cache/a95eb46ae0.png
wiuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 15:43   #4113
patula483
Raczkowanie

wiecie może jak przychodzą kolczyki MAPIYA? mam na nie zamówienie z 16stki, a mają czerwoną kropę Ogólnie jeszcze na zamowienia czekam, ale bardzo ładnie idzie, chociaż slabiej niż 15stka
patula483 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 15:45   #4114
meggykotka
Rozeznanie

cel 1600zł a do tej pory mam 700zl i raczej celu po raz trzeci nie spełnię

a co do payback - baner zniknął ze strefy, zadzwoniłam wiec na Słowiczą, nie wiedzą kiedy będą jakiekolwiek informacje, a jedynie że się pojawią

woda Avon Slip Into Daring 50l - kilka razy psiknięta

Yves Rocher woda Naturelle - nowa
meggykotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 15:59   #4115
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meggykotka Pokaż wiadomość
a co do payback - baner zniknął ze strefy, zadzwoniłam wiec na Słowiczą, nie wiedzą kiedy będą jakiekolwiek informacje, a jedynie że się pojawią
Jak zwykle nowa oferta ich przerasta pewnie jak katalog wystartuje to oni jakoś się ogarną po paru dniach

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 16:06   #4116
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
z 16 jak zwykle rekordowe zamówienie na prawie 700
podobnie jak ja,przekroczyłam 700
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 16:16   #4117
taka jedna
Zakorzenienie

Ja miałam dość niskie cele (650zł, a zamówienia mam ok. 500-600zł, czasem dużo niższe, czasem wyższe) i spełniłam spokojnie 1 i 3. cel.

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez wiuniaaa Pokaż wiadomość
Ja z kat. 16 mam na razie na jakieś 250zł bez mojego. Coś cienko w tym katalogu bardzo.
U mnie też coś koło tego. Plus największe zamówienie moje i Mamy.
Ale jeszcze może się ktoś odezwie. Zawsze największe zamówienia miałam w K16, ale teraz bardziej klientkom odpowiadał katalog 15 i miałam ponad 900zł.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 17:04   #4118
JestesmySobiePrzeznaczeni
Raczkowanie

Avatar JestesmySobiePrzeznaczeni

hej dziewczyny, już dawno się nie udzielałam ale czytam was regularnie. Mam pytanie czy jest jakiś program, albo coś w tym rodzaju jeśli poleci się kogoś na konsultantkę? Nie chcę się bawić w liderowanie, ba nawet pewnie bym nie miała zespołu, ale ktoś mnie ostatnio o to zapytał, więc chciałabym dowiedzieć się czegoś. pozdrawiam

M.
JestesmySobiePrzeznaczeni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 18:05   #4119
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiuniaaa Pokaż wiadomość
mnie osobiscie tez 15 sie podobala bardziej
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 18:08   #4120
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez JestesmySobiePrzeznaczeni Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, już dawno się nie udzielałam ale czytam was regularnie. Mam pytanie czy jest jakiś program, albo coś w tym rodzaju jeśli poleci się kogoś na konsultantkę? Nie chcę się bawić w liderowanie, ba nawet pewnie bym nie miała zespołu, ale ktoś mnie ostatnio o to zapytał, więc chciałabym dowiedzieć się czegoś. pozdrawiam
w tej chwili nie ma nic ciekawego , jest tylko ten z Batycką (przedłużony na katalog 15ty, czyli do środy i relacyjn ie dla TS na k17 ) http://www.pl.avon.com/REPSuite/program6.page
ciekawszy, tzn pewnie też z Batycką , ale nową, będzie jak zwykle na wiosnę, bo te ich programy od lat są powtarzalne
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 18:23   #4121
afrykanka7
Raczkowanie

U mnie w okręgu dają zestaw kosmetyków o wartości 150zł bodajże
afrykanka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 18:57   #4122
Agnieszq
Raczkowanie

Słuchajcie, mam problem otóż wieki temu robiłam zwrot towaru w avonie. No i właśnie klientka chce mi zwróci zegarek, czyli co tak jak było kiedyś wypełniam formularz pakuje łącznie z zegarkiem i odsyłam ?? Czy coś jeszcze muszę zrobić ??
Agnieszq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 19:08   #4123
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszq Pokaż wiadomość
Słuchajcie, mam problem otóż wieki temu robiłam zwrot towaru w avonie. No i właśnie klientka chce mi zwróci zegarek, czyli co tak jak było kiedyś wypełniam formularz pakuje łącznie z zegarkiem i odsyłam ?? Czy coś jeszcze muszę zrobić ??

Nic sie nie zmienilo
Stary 2012-11-05, 19:34   #4124
JestesmySobiePrzeznaczeni
Raczkowanie

Avatar JestesmySobiePrzeznaczeni

Dokia dziękuję serdecznie

M.
JestesmySobiePrzeznaczeni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 19:38   #4125
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez preszcz Pokaż wiadomość
Kupiłam ostatnio w COKu Zestaw Nilah oraz Zestaw Priti. Otwieram w domu i okazuje się że kolczyki są powykrzywiane, a Naszyjnik Priti ma różowe kamyki krzywo ponaklejane... :/ I teraz zastanawiam się czy jechać do COKu i tam to próbować wymienić, czy muszę to odesłać...
Mnie powiedziano, że odesłać. Bez względu na to czy kupujesz produkt w Coku czy zamawiasz przez internet zwrot jest taki sam - przesyłką.

No chyba, że jesteś z Warszawy, tam zwroty przyjmują w Coku na Słowiczej (ale oczywiście z formularzem).
Stary 2012-11-05, 20:19   #4126
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
Nie dzwoniłam, bo do tej pory mogłam pobrać fakturę ze starej strony jeszcze wraz z kodem. Ale logowałam się na tej nowej platformie tez własnie wtedy jak do nich pisałam i kodów nie było.

Daj znać czego się dowiedziałaś.
Cytat:
Napisane przez alytjow Pokaż wiadomość
mi powiedzieli ze musze wznowic sobie papierowy wyciąg, ale jakos nie chce papierów, wiec jak cos sie dowiesz to daj znac
Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość
Dziewczyny trend napiszcie proszę jakie były prezenty w 17. Kurczę, o tych bonach nic nie wiedziałam, wchodzę na konto i ściągam bony raz na 6 miesięcy, jak mi się jakaś fajna sumka uzbiera. Dajcie znać jak sie coś dowiecie
Dziewczyny, już wiem
Rozmowa moja z nimi trwała 20minut
Są rzeczywiście problemy z transferem danych między serwisami Gem24 i Sezam, ale Pani powiedziała że trwają prace nad ich usunięciem. Ja już wczoraj , po informacji od Bogusi wznowiłam wyciągi papierowe, więc kolejny przyślą mi do domu i na tych drukowanych na pewno będzie ten BON A po bieżący musiałam się naczekać, przełączali mnie między kolejnymi sekcjami , ale w końcu Pani się pyta czy mi wytarczy, że mi poda jego numer- no jasne że mi wystarczy, potem jeszcze 3 kolejne minuty upłynęły mi na słuchanie głupawej muzyki na czekanie i dostałam nr i właśnie wprowadziłam w strefie bon na 50zł
Dziewczyny, jak będziecie dzwoniły po swoje bony to nie wybierajcie tak jak ja sekcji obsługi bankowości internetowej sezam "2", tylko od razu obsługę kart ( tylko już nie wiem jaki to numer, bo swój numerek bonu mam i mam nadzieję że szybko nie będe musiała tam dzwonić)

Edytowane przez dokia
Czas edycji: 2012-11-05 o 20:22
Stary 2012-11-05, 20:34   #4127
alytjow
Zakorzenienie

GG do alytjow

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, już wiem
Są rzeczywiście problemy z transferem danych między serwisami Gem24 i Sezam, ale Pani powiedziała że trwają prace nad ich usunięciem. Ja już wczoraj , po informacji od Bogusi wznowiłam wyciągi papierowe, więc kolejny przyślą mi do domu i na tych drukowanych na pewno będzie ten BON A po bieżący musiałam się naczekać, przełączali mnie między kolejnymi sekcjami , ale w końcu Pani się pyta czy mi wytarczy, że mi poda jego numer- no jasne że mi wystarczy, potem jeszcze 3 kolejne minuty upłynęły mi na słuchanie głupawej muzyki na czekanie i dostałam nr i właśnie wprowadziłam w strefie bon na 50zł
Dziewczyny, jak będziecie dzwoniły po swoje bony to nie wybierajcie tak jak ja sekcji obsługi bankowości internetowej sezam "2", tylko od razu obsługę kart ( tylko już nie wiem jaki to numer, bo swój numerek bonu mam i mam nadzieję że szybko nie będe musiała tam dzwonić)
mam nadzieje ze szybko sie z tymi problemami uporaja, bo ja nie chce papierowych wyciągów, a Pani stwierdziła ze to narazie jedyna opcja, no po za tel do nich i tracenie 20-25 min
alytjow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 20:45   #4128
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez alytjow Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze szybko sie z tymi problemami uporaja, bo ja nie chce papierowych wyciągów, a Pani stwierdziła ze to narazie jedyna opcja, no poza tel do nich i tracenie 20-25 min
no ja też mam nadzieję że szybko się uporają.. będę śledzić wyciągi, jak tylko zobaczę bony na pdf-ach to odklikam papierowe wyciągi. Nawet nie wiem ile ta usługa kosztuje, tzn przesyłanie wyciągu, bo może taniej dzwonić po jego numerek??

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
z 16 jak zwykle rekordowe zamówienie na prawie 700 z 17 niecałe 500, a z 1- 250
Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
podobnie jak ja,przekroczyłam 700
Szalejecie kobietki w zamówieniach
Stary 2012-11-05, 21:17   #4129
Hedvigis
Zakorzenienie

Cytat:
jak wam poszedł 3 cel?

Ja nie osiągnęłam 3 celu- brakowało mi jakieś 200 zł, ale i tak bym jej pewnie nie sprzedała, więc od razu wiedziałam, że nie będę się starać

Jeśli chodzi o 16 to mam zamówienie na razie na 65 zł, u mnie klientki nie kupują nigdy prezentów na święta, także 16 będzie równie słaba co 15 u mnie. Przez te jakieś 6 czy 7 lat od kiedy jestem konsultantką to raz ktoś coś kupił na święta dla kogoś u mnie, więc te katalogi przeciwnie niż u większości są tragiczne pod względem zamówień.
Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 21:24   #4130
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, już wiem
Dzięki za wiadomości.
Ja nie rezygnowałam z papierowych wyciągów, tylko, ze one idą do domu (do rodziców) a ja korzystam z wyciągów online (z racji, ze nie ma mnie w PL). Mam nadzieje, ze się z tym szybko uporają.

A z 16 nie mam jeszcze nic, prócz swojego zamówienia.
Stary 2012-11-05, 22:17   #4131
piaskowa26
Raczkowanie

Dziewczyny czy któraś z Was może wrzucic na katalogowy zdjecia dwoch odcieni rozu Pink Aurea i Peach bodajze -cos mi sie wydaje ze nazwy pomylilam, zastanawia mnie czy sa takie same jak w katalogu? Jestem blondynka z jasnymi wlosami i lekkimi zaczerwienieniami cery-glownie na polikach i nie wiem ktory odcien wybrac.Jak myślicie? Bede wdzieczna za zdjecia

Edytowane przez piaskowa26
Czas edycji: 2012-11-05 o 22:18
piaskowa26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 06:23   #4132
alytjow
Zakorzenienie

GG do alytjow

Cytat:
no ja też mam nadzieję że szybko się uporają.. będę śledzić wyciągi, jak tylko zobaczę bony na pdf-ach to odklikam papierowe wyciągi. Nawet nie wiem ile ta usługa kosztuje, tzn przesyłanie wyciągu, bo może taniej dzwonić po jego numerek??

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Szalejecie kobietki w zamówieniach
mam nadzieje ze za darmo, tak przynajmniej kiedys było
alytjow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 08:34   #4133
galaksy
Raczkowanie

Dziewczyny, jestem od naiedawna konsultantką, kupuje głównie dla siebie, ale czasem podrzucam katalogi znajomym, rzadko, ale czasem ktos coś zamawia. Chciałabym zapytać o kremy, bo dużo czytałam, że są marnej jakości. Większośc opinii jest negatywna, mało kiedy ktoś coś chwali. Kupiłam zestaw (dla siebie) Anew ultimate 7s: na dzień, na noc, ten ze złotem i mleczko do oczyszczania twarzy. Uważam, że sa całkiem przyzwoite. Nie licze na to, że zmarszczki mi znikną, bo nie znikną po żadnym kremie, ale mają przyjemna konsystencje, zapach, trochę słabo się wchłaniają. Kupiłam też krem Anew pod oczy z oferty netto z katalogu 15 i tu zagwozdka: krem jest fajny ale piecze w oczy. Tak, jakby opary kremu unosiły się na oko i szczypały. Oczy łzawią po nałożeniu. Używam tylko na noc, na dzień się nie da. jak myslicie, powinnam zwrócić? Macie podobne doświadczenia z kremami?
galaksy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 08:46   #4134
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez galaksy Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem od naiedawna konsultantką, kupuje głównie dla siebie, ale czasem podrzucam katalogi znajomym, rzadko, ale czasem ktos coś zamawia. Chciałabym zapytać o kremy, bo dużo czytałam, że są marnej jakości. Większośc opinii jest negatywna, mało kiedy ktoś coś chwali. Kupiłam zestaw (dla siebie) Anew ultimate 7s: na dzień, na noc, ten ze złotem i mleczko do oczyszczania twarzy. Uważam, że sa całkiem przyzwoite. Nie licze na to, że zmarszczki mi znikną, bo nie znikną po żadnym kremie, ale mają przyjemna konsystencje, zapach, trochę słabo się wchłaniają. Kupiłam też krem Anew pod oczy z oferty netto z katalogu 15 i tu zagwozdka: krem jest fajny ale piecze w oczy. Tak, jakby opary kremu unosiły się na oko i szczypały. Oczy łzawią po nałożeniu. Używam tylko na noc, na dzień się nie da. jak myslicie, powinnam zwrócić? Macie podobne doświadczenia z kremami?

Jak Cie uczula to zwróć, nie ma co się męczyć.
A który to krem? Mam 2 kuzynki (siostry) gdzie jedna uzywa krem pod oczy i sobie chwali a druga uczula (ten podwójny system anew Clinical). Wszystko zależy od skory.
Stary 2012-11-06, 09:04   #4135
olla74
Zakorzenienie

Dokładnie. moja Mame uczulała stara wersja Anew tego 2-częsciowego, a nowy jej podszedł.Pewnie masz uczulenie, zmień krem
Ja na razie nie mam zamówień z 16, ale dopiero wczoraj rozdałam.
Tak jak któras z was pisała,tak i u mnie rzadko kto kupuje prezenty, raczej standardowe zamówienia.To tylko ja, jak wariatka poluje juz od kilku katalogów na ulubione kosmetyki mojej rodzinki i obdarowuje ich pod chionke,.

www.pustamiska.pl

Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta.

kosmetyki, buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611

oraz książeczki NOWE

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401
olla74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 09:19   #4136
Anex
Rozeznanie

Cytat:
(....) Kupiłam też krem Anew pod oczy z oferty netto z katalogu 15 i tu zagwozdka: krem jest fajny ale piecze w oczy. Tak, jakby opary kremu unosiły się na oko i szczypały. Oczy łzawią po nałożeniu. Używam tylko na noc, na dzień się nie da. jak myslicie, powinnam zwrócić? Macie podobne doświadczenia z kremami?
To ten krem z molekułą A-F33? Mam dokładnie takie same odczucia i też nakładam ten krem na noc, przed samym położeniem się spać. Może są tam jakieś odparowujące tuż po nałożeniu kremu składniki, olejki eteryczne? Nie zwracam go pomimo tego dyskomfortu, da się przeżyć-zaczekam na efekty działania odmładzającego
Dziękuję za odp. w sprawie szminek Luxe
Anex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 09:31   #4137
galaksy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
Jak Cie uczula to zwróć, nie ma co się męczyć.
A który to krem? Mam 2 kuzynki (siostry) gdzie jedna uzywa krem pod oczy i sobie chwali a druga uczula (ten podwójny system anew Clinical). Wszystko zależy od skory.
To jest "Luksusowy krem modelujący okolice oczu" Anew Ultimate za 18,99 z oferty netto. Składa się z kremu, który nie szczypie i eliksiru, który jest schowany w nakrętce i ten eliksir tak szczypie. Szkoda mi oddawać, cena była przystępna a chwilowo innego kremu na okolice oczu nie byłow COKu. Zresztą, mnie nie szczypia tylko żele pod oczy a mało który krem nie szczypie. Widzę po waszych wypowiedziach , że większośc kremów pod oczy Avonu ma tę samą wadę. Dzieki za odp.

Edytowane przez galaksy
Czas edycji: 2012-11-06 o 09:37
galaksy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 09:43   #4138
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
To jest "Luksusowy krem modelujący okolice oczu" Anew Ultimate za 18,99 z oferty netto. Składa się z kremu, który nie szczypie i eliksiru, który jest schowany w nakrętce i ten eliksir tak szczypie. Szkoda mi oddawać, cena była przystępna a chwilowo innego kremu na okolice oczu nie byłow COKu. Zresztą, mnie nie szczypia tylko żele pod oczy a mało który krem nie szczypie. Widzę po waszych wypowiedziach , że większośc kremów pod oczy Avonu ma tę samą wadę. Dzieki za odp.
Nie wiem czy to problem we wszystkich kremach pod oczy avonu. Mnie zaden nie szczypal jeszcze, a uzywalam roznych.
Moze masz mega wrazliwa skore i powinnas kupic cos w aptece.
Stary 2012-11-06, 09:45   #4139
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olla74 Pokaż wiadomość
Ja na razie nie mam zamówień z 16, ale dopiero wczoraj rozdałam.
Tak jak któras z was pisała,tak i u mnie rzadko kto kupuje prezenty, raczej standardowe zamówienia.To tylko ja, jak wariatka poluje juz od kilku katalogów na ulubione kosmetyki mojej rodzinki i obdarowuje ich pod chionke,.
Ja traktuję kosmetyki jako dodatki do prezentów (jakiś drobiazg czasem niektórym kupuję), bo w sumie u mnie cała rodzina sama sobie zamawia wszystko, co chce
Na razie mam zamówienie na ok 700zł, ale w tym 100zł moje, i 200zł Mamy
I zdobyłam nowe klientki, bo koleżanka, która u mnie zamawiała kosmetyki (potem ja wyjechałam i jakiś czas jakoś kontakt się urwał) wróciła znów do mnie, a że znalazła nową pracę to okazało się, że tam kobietki są zainteresowane i zbiera mi zamówienia
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 10:15   #4140
kosmiderdmwz
Raczkowanie

Dzisiaj wyświetla się już ta oferta związana z Payback, jest podobna do tej z tymi wodami za 1,99 zł.
Trzeba osiągnąć jakąś kwotę za zamówienia z danego katalogu w tym przypadku z 16 i wtedy dostaje się jakąś ilość punktów...w moim przypadku jest to tak że:
za zamówienie za 650 zł dostanę 500 punktów,
za zamówienie za 800 zł dostanę 1000 punktów
a za zamówienie 950 zł dostanę 1500 punktów....
Jeszcze ten pierwszy próg to może uda mi się osiągnąć przed świętami ale reszta raczej nie realna....

I druga jest że za aktywność w 1 lub dwóch katalogach z tych trzech kolejnych katalogów 16, 17 i 1 na minimum 150 zł też przyznają jakąś ilość punktów...ale jeszcze nie napisali jaką

Poniżej wklejam fotkę jak to wygląda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg payback.jpg (111,6 KB, 86 załadowań)

Edytowane przez kosmiderdmwz
Czas edycji: 2012-11-06 o 10:20
kosmiderdmwz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości