|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
3 | 6,12% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
1 | 2,04% |
| Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
18 | 36,73% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
2 | 4,08% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
|
3 | 6,12% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
|
|
|
|
|
#152 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() nie nooo... brak mi słów ![]() Cytat:
![]() ja pracuję, w biurze przed kompem. Czasem mam leniwe dni i mało pracy- stąd właśnie tyyle czasu na wizaż ![]() Cytat:
bo jeśli tak to głównie spamowałyśmy i wątek wykańczałyśmy ![]() było też o porodzie rodzinnym- czy chcemy żeby Tż był przy nas, Nuna się pożaliła o swoim upadku i opowiedziała wizytę u gina. Z maluszkiem wszystko ok- rośnie jak na drożdżach ![]() Ja się pożaliłam, że zarąbista praca (o jakiej nie śniłam) prawdopodobnie przejdzie mi koło nosa... no i nie wiem, dalej nie pamiętam
|
|||
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
wymiekam
ide sie do lozka polozyc , z tego wszystkiego brzuch mnie zaczal bolec. Nie chce miec nic wspolnego z tym palantem! obrzydzenie czuje, jak tak mozna..
|
|
#155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Meliitele, czytaj tego posta, jak tylko ci przyjdzie do głowy gnojka skonfrontować. Cytat:
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- colorblue, ja sama już nie pamiętam, co przez ten cały dzień się działo... ale też mi dobre 5 stron koło nosa przeleciało, a byłam na szybkich zakupach ![]() ja w pracy nigdy się nie nudzę, ale nawet jeśli - wizaż jest zablokowany. więc muszę nadrabiać wieczorami ale teraz mam 2 tygodnie urlopu - więc leniuchuję!
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję Ci strasznie... Jestem wyczulona na takie zachowanie facetów.. wrrr... normalnie rozszarpałabym go ![]() Wyciągnij od Niego alimenty, a życie ułożysz sobie z Dobrym Człowiekiem, który będzie na Was zasługiwał. Dziecko to największy Skarb, na pewno wszystko Ci wynagrodzi... Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2012-11-05 o 22:23 |
|
|
|
|
#157 | |||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Cieszę się i tak, bo jest już jakaś poprawa Coś czuję, że już niedługo będę mogła zajadać się do woli ![]() Cytat:
Cytat:
Lublana doskonale to ujęła. W 100% z nią się zgadzam Kurde naszło mnie na paprykarz szczeciński... ale to chyba nic zdrowego... jak sądzicie ?
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam, dobranoc
|
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też czekam na poprawę...paprykarz... hmm... a nie lepiej sobie jakąś fajną rybkę w puszce w sosie pomidorowo-paprykowym trzasnąć? może też nie szczyt zdrowia, ale przynajmniej widać rybkę, sos trudno spieprzyć... i na kanapce z masłem da podobny efekt smakowy ja spadam spać. może obejdzie się dzisiaj bez wieczornego rzyga, zobaczymy... dobranoc!
|
|
#160 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Jutro wyruszę na łowy rybne Na śniadanie rybka w sosie, a na obiad paluszki rybne ![]() Dobrej nocy i bez rzyga !
|
|
#161 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny!!!!!!! chwile mnie nie było a wy już 2 część wątku zakładacie no nie moge...
![]() ![]() no ale ok kiedys nadrobię a teraz muszę sie pochwalić![]() mam dobre wieści byliśmy na 2 USGOkruszek ma 3,85 mm Ma wszystkie rączki i nóżki, mózg, serce i pulsująca pępowinę i widać trochę nosek i uszka jakoś za specjalnie sie nie ruszał, a specjalnie zjadłam batonika żeby pomachał mamusi no ale leniwiec z niego wklejam foty ![]() oczywiście tak mi gin wymierzył dzidzie, że znowu jest większa niż wiek i wyszło 10 t 6 dni! a wg moich obliczeń jest 10 t i 2 dni... no a pęcherz ciążowy ma wg niego 10 t i 3 dni to juz prędzej sie zgadza ![]() myślę teraz o prenatalnych na które musze iść prywatnie kiedy najlepiej robić????? |
|
|
|
#162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Byłam w podobnej sytuacji,tylko ja byłam jakby na miejscu tamtej dziewczyny,Tz powiedział mi że będzie mial dziecko ze swoją była odrazu na naszym pierwszym spotkaniu,po czym ona następnego dnia rano napisała do mnie,zaczęła mnie przed nim.ostrzegać,mówią mi jaki jest be.itd.Tyle że byli ze sobą 5 lat,i jak się okazało jej do szczęścia potrzebne było tylko dziecko,zaszła w ciąże i postanowiła odejść! I muszę Ci powiedzieć że jesteśmy ze sobą 3 lata,i jestem szczęśliwa,a to co Ona mówiła okazało się kłamstwem!
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do prenatalnych, to moj ginekolog mowi, ze najlepiej isc od razu jak sie skonczy 12tydzien. Badanie jest najbardziej wiarygodne. Ja np ide na poczatku 13 tygodnia ![]() Dobranoc Dziewuszki, jutro moja wyproszona wizyta z usg Mam nadzieje ze normalnie bede mogla spac
|
|
|
|
|
#165 |
|
Rozeznanie
|
Meliitele żeby nie było nie uważam że jesteś Ta oczerniajaca,chciałam Ci tylko powiedzieć zebys się nie ponizala bo nie warto,a przy okazji powiedziałam jak to było u mnie
![]() Tak jak już dziś powiedziałam jeśli chodzi o opowieści z życia wzięte,to miałabym napewno pierwsze miejsce:/ Odkąd zaszłam w ciąże,wierze że nic nie dzieje się bez przyczyny,ale to długa historia ![]() Chcialabym Ci jeszcze powiedzieć że wiem że dasz sobie radę bez Niego! Tak to miało być,i zawsze autorytetem była dla mnie moja babcia która mając 50 na karku została totalnie sama ,bez dachu nad głową z maleńkim dzieckiem,i dała sobie radę,dlatego wiem że młoda dziewczyna mająca wsparcie w rodzinie i nas napewno da sobie radę,i prosze mi nie myśleć inaczej!!!
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#166 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, Wy się żegnacie a ja się właśnie witam w nowym wątku
musiałam to dzisiaj nadrobić, bo jutro gdy się obudzę będzie pewnie coś ok. tysiąca postów ![]() moja jest młodsza o 1 dzień ![]() Cytat:
Cytat:
bo to ryba, która gromadzi w sobie dużo rtęci czy coś takiego ale mnie może lepiej nie słuchajcie, bo ja strasznie przewrażliwiona jestem - po kilka razy dziennie sprawdzam co mi wolno a czego nie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
) w postaci bejbika i wiem to dokładnie, bo mój Małżonek mieszka we Wrocławiu a ja w Częstochowie i widzimy się tylko w weekendy ![]() Cytat:
Ale napiszę to, co dziewczyny już wcześniej napisały - olej gnoja Spotykałam się z takim samym gnojkiem i to były stracone 2 lata znajomości i kolejne 3 lata leczenia depresji po tej znajomości. Naprawdę szkoda Twojego czasu, zdrowia, siły. śliczne
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||||
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
melduję się w drugiej części
i mykam na autobus, resztę ogarnę i nadrobię w pracynuna odpoczywaj, najważniejsze że wszystko jest OK, maluszek dzielny i silny, a serduszko bije jak dzwon |
|
|
|
#168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Masz jakieś wskazania od lekarza żeby zrobić prenatalne? ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- ahoooooooj! melduję się i ja w II części Nie było mnie wczoraj raptem kilka godzin a tu z 10 stron do nadrabiania . Szalone jesteście Z tego wszystkiego zapomniałam, na co miałam odpisać, dlatego witam się wtorkowo i zmykam szybko do pracy! Miłego dnia |
|
|
|
|
#169 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi lekarz zalecił to samo i sie zastosuje.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą ile byliście razem? Cytat:
Dzieeeeeń dobry ![]() Proszę tyle dziś nie pisać ![]() Idę oglądać Dextera
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Lonely lady i jak po Twojej drugiej rozmowie o pracę? Powiedziałaś, że bardzo chętnie, ale jesteś w ciąży? Tak się zastanawiam, że jak bym była pracodawcą i byłaby taka sytuacja to jeśli spełniałabyś moje wymagania (może aktualnie poza reprezentacyjnym wyglądem ze względu na brzuszek) to pewnie umieściłabym Cię na liście "oczekujących" w sensie, że jak będzie potrzebny następny pracownik to po co szukać od nowa.
Dla mnie dodatkowym plusem byłaby szczerość pracownika, bo zawsze mogłaś się zgodzić i zataić. A może umówisz się osobiście do niedoszłego szefa na rozmowę osobistą? Cytat:
Ja mam paskudny charakterek i pewnie bym kombinowała jak by tu powiedzieć tej jego "lali" co to za człowiek. Żeby uważała, bo było fajnie dopóki nie było wpadki, a później zostałaś sama. Jak Cię kiedyś najdzie, żeby jej coś powiedzieć to zrób to raz, krótko i treściwie, żeby nie wyjść na jakąś histeryczkę. wybór należy do Ciebie. Tylko czy to Ci coś da? Może Cię nawet bardziej zestresować.
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczęta! Jak się spało?
O własnie, przypomniała mi sie rzecz, o której już dawno chciałam z Wami pogadać. Spicie już tylko na lewym boku (jak to się zaleca kobietom w ciąży)? Ja niestety jestem przyzwyczajona do spania na wznak z rękami za głową czyli chyba w najgorszej dla ciężarnej pozycju Od jakiegoś czasu próbuję zasypiać na boku, ale tak mnie ciągnie na plecy, że ostatecznie ląduję w swojej stałej pozycji. Myślę poważnie, żeby już zakupić sobie tą poduchę - rogal dla przyszłych mam, może jak będę miała taką asekurację to będzie mi łatwiej Meliitele Zgadzam się totalnie z dziewczynami wyżej. Ja rozumiem, że to, że chłopak nie stanął na wysokości zadania to jest ogromny ból, a takie wieści tylko potęgują Twoją frustrację, ale ani ty nie zmienisz jego decyzji, ani chyba nie chciałabyś z nim być, widząc jaki jest naprawdę. Najlepiej dla Ciebie będzie odwrócić się na pięcie i razem z maleństwem zacząć nowe życie, bez niego. Szkoda Twojego czasu i energii. Cytat:
|
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Mama Kazała mi dziś leżeć i olać sprzątanie i gotowanie. Wyciągła krokiety. Trudno... muszą zrozumieć , że nie zawsze będę dyspozycyjna
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj stuknął nam 8my tydzień za 2 tygodnie wizyta u gina a na mikołajki prenatalne
|
|
#175 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę i śliczny maluszekCytat:
Cytat:
![]() Witam się dziewczyny ze śniadankiem i herbatą ![]() Dzisiaj się postaram być na bierząco bo na wieczór zaś będzie 15 stron do nadrobienia
|
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
duży dzidziuś ja zaraz też spadam do gina... zobaczymy, co będzie. troszkę jednak podekscytowana jestem ![]() Cytat:
jak taki bobas...ale ja się przekręcam często w nocy, czasami nawet na brzuchu śpię. gin mojej przyjaciółki każe jej spać na brzuchu do 4tego miesiąca. teraz ma bidula jakiegoś krwiaka i też ma leżeć na brzuchu przez 2 tygodnie... --- aa dlaczego akurat na lewym trzeba spać? mi lepiej na żołądku, jak się na prawym położę, o ile w ogóle na bok... na plecach jakoś tak spokojniej. no i właśnie jak akurat mam lewą dziurkę w nosie wolną, to się na brzuch kładę
Edytowane przez cloche Czas edycji: 2012-11-06 o 08:53 |
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
ja śpie na boku
![]() bratowa do mnie jedzie. rodzi za 6 tyg
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszyscy się zawsze ze mnie śmieją, że tak śpię Co do spania, to spanie na plecach i prawym boku uciska dolną żyłę główną, którą dostarczana jest krew do maluszka. Więcej na ten temat tutaj: http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/z...u-w-ciazy.html Na brzuchu podobno w pierwszym trymestrze można, później juz nie. |
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
cloche Trzymam kciuki i czekam na wieści
![]() Ja śpię na lewym z nogą zadartą po samą brodę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.

jestem taka wsciekla ze pojechalabym do tej dziewczyny i powiedziala ze T spodziewa sie dziecka... myslicie ze to dobry pomysl? normalnie czeska telenowela.. 

tez bardzo dużo się kochaliśmy, bo tak mieliśmy ochotę, nawet nie wiedziałam kiedy mam dni płodne nie mówiąc o owulacji
także nasze bobo nie z kalkulacji tylko pure love
Zostawić Was na chwilę
Hahah rozwaliłyście mnie dzisiaj do końca!
Meliitele, czytaj tego posta, jak tylko ci przyjdzie do głowy gnojka skonfrontować.
współczuję Ci strasznie... Jestem wyczulona na takie zachowanie facetów.. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

bo to ryba, która gromadzi w sobie dużo rtęci czy coś takiego
mi lekarz zalecił to samo i sie zastosuje.