|
|
#2791 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Koty- część V
Cytat:
![]() Bezo-Pet jest bardziej profesjonalna, są też takie "normalne" malt pasty.
|
|
|
#2792 |
|
Kazar Lady
|
dokładnie o tej myslałam, dzięki, zapytam w sklepie najpierw, a jak będą inne to też brać? działają jak trzeba?
|
|
|
|
#2793 |
|
Nie depcze krokusów
|
Mój kot mało zrzuca futra, ale przy innym stosowałam codziennie przez tydzień zwykłą Malt Soft Gimpeta i przestał rzygać.
Duża tubka 20 zł, mała 7 zł.
|
|
#2794 |
|
Zadomowienie
|
Jak się zgłasza na allegro takie aukcje? Chętnie to zrobię ale nie wiem jak?
|
|
#2795 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Też zgłosiłam
|
|
#2796 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2797 | ||
|
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- O, nawet chyba te miały. ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
Ja kupiłam ostatnio taką wielką za 32 zł.
|
|
#2798 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Monika - zgłosiłam.
Byłam na długi weekend u rodziców TŻ. Wiedzą że mamy koty - nawet im się podobały choć kotów nie lubią. Ogólnie zdziwieni że oba koty kastrowane "no jak tak można? to wbrew naturze! zrobiliście im krzywdę! Kotka powinna mieć choć raz kocięta " Idąc tym tropem zapytałam czy kocur powinien choć raz w życiu pobzykac? Wiem - nieładnie no ale na pytanie po co tej kotce te kocięta raz w życiu już mi odpowiedzieć nie umieli.
|
|
#2799 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Moje jedzą Bezopet bo muszą, ale szału nie ma |
|
|
|
|
#2800 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zastanawiam się nad zabraniem kotów na Święta do moich rodziców, to jest 2 godziny drogi od nas, ale strasznie się waham, bo one źle znoszą podróże, zwłaszcza w transporterku. Zastanawiam się, co bym musiała mieć, żeby podróż odbyła się spokojnie, no i czy to dla nich znów nie będzie ogromny stres, taka zmiana miejsca. Pobyt u opiekunki odchorowywały bardzo Z drugiej strony w okresie Świat nie znajdę osoby, która chętnie by przychodziła dwa razy dziennie do nichCo myślicie? |
|
|
|
|
#2801 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
. Ziazik wiesz jak Twój rudasek znosi te chwilowe przeprowadzki. Szukaj, na pewno znajdziesz kogoś, kto przyjdzie do nich dwa razy dziennie jedzonka dosypać i kuwetkę posprzątać, nawet w Wigilię, nie ma przecież aż tak dużo roboty, żeby ktoś miał z tym problem. Szkoda Euzebiusza, żeby się męczył , jakaś petsitterka musi się znaleźć .
|
|
|
|
|
#2802 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#2803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podróżowaliśmy z Horusem nad morze - 4 godziny w jedną stronę. On lubi jazdę samochodem - auto duże, kuweta stała sobie i po drodze nawet skorzystał. Nie zamykaliśmy go w transporterku bo tego nie znosi - był w szelkach i na smyczy żeby nie wszedł np. pod pedały. Wiem że tak nie wolno ale inaczej się z nim nie da bo ciągle się drze - myślę że ja zniosłam tę drogę gorzej niż on bo bez przerwy miał coś do powiedzenia. Ze zmianą miejsca problemu nie było - kilka godzin i czuł się jak u siebie. Do samochodu przyzwyczajaliśmy Horusa wcześniej. Pewnie można użyć feliway w sprayu. Ja tylko raz podróżowałam z kotem - może ktoś bardziej doświadczony coś doradzi
|
|
|
#2804 | |
|
|
Cytat:
Mama mi w tym pomogła Muszę się tylko dowiedzieć, czy można ich przetrzymać w lecznicy z 1 dzień po, bo to koty wychodzące. Chodzi o to, żeby ran nie naruszyły. 2. No właśnie. Może gdyby moje od początku jadły tę pastę, to by się przyzwyczaiły, a tak to mają porównanie i nici. No i mam problem z Chamem. Tyle co zjadł trochę mokrego i zwymiotował Czekam na kasę i chyba zamówię mu miesięczny zestaw Applaws'a. Boję się tylko, że za bardzo się 'uzależni'. --------------------------- Pojadę jeszcze na przegląd do weta ze wszystkimi futrzakami. Jak pisałam, mieli podejrzenie tasiemca. Melman (pies) jednak dalej nie może jeść niektórych potraw i przysmaków. Ostatnio po długim czasie dałam mu kawałek paska mięsnego i momentalnie wszystko zwrócił (wcześniej jadł makaron ) Chamowi teraz tez po mokrej zdarza się zwrócić. Nie wiem, albo jakaś alergia pokarmowa, albo coś z żołądkiem albo znowu jakiś pasożyt. Zastanawiające jest jednak to, że (odpukać) Majlowi i Persilli nic nie jest.
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo pomaga - ja wiozlam w autobusie ta moja dziczke w transporterze (maz byl w pracy i on uzywa auto a kotka musiala byc szybko do veta dostarczona) i wlasnie transporter spryskalam i po 15 minutach dopiero dalam go na podworko a w srodku jedzenia, kotka weszla i calutki czas potem byla spokojna, tyle ze musiala mnie widziec (z autobusu nioslam ja 30 minut to kliniki i musialam miec transporter w rekach tak zeby widziala moja reke i wlosy, jak probowalam niesc transporter jak walizke to kotka sie dziczyla) jak przewoze chlopakow to oni jada na tylnym siedzeniu, klade koc, pryskam feliway i po 15 minutach chlopaki sa wsadzani do auta, nie twierdze ze jest super ale jak ja z nimi siade z tylu to jest w miare, Skuter z reguly lezy przytulony do mojej nogi, Cyc lazi i albo konczy na tylnej polce albo na ramieniu u meza, a dokladnie to siedzi miedzy ramieniem meza i zaglowkiem (i cud ze jeszcze nie spowodalismy zadnego wypadku bo na ten widok wielu kierowcow robi karpia) jednak na dluzsza podroz obaj sa w szelkach i wtedy karnie siedza z tylu
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2012-11-06 o 11:36 |
|
|
|
|
#2806 | ||
|
|
Cytat:
Moim zdaniem nie uchronisz kotów całkowicie od stresu . Ważne jest również, jak koty przyjmą rodzice i ewentualnie inni domownicy. Jeśli będą w stanie zrozumieć czym jest zmiana miejsca dla kotów, to warto spróbować. Inna sprawa, że koty u opiekunki zostały same- bez Ciebie. Tutaj sprawa inaczej wygląda, bo będziesz z nimi co na pewno zmniejszy ich stres. Jeśli masz możliwość, jedź do rodziców z kotami przed świętami. Na parę godzin. Zapoznałyby się z otoczeniem i trochę oswoiły. Weź ze sobą ich legowisko np. żeby czuły znajomy zapach. Oczywiście jakąś zabawkę, starą i może coś nowego , co odwróci ich uwagę od sytuacji. ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
Po ostatniej walce z transporterem A w szelkach jest grzeczny Persilla siedzi w klatce.
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, ale ludzie maja pomysły...
biedna yorczunia, zgłoszone... ciekawe, czy te 200zł to rzeczywiscie cała cena, bo kurde razem z transporterem to tanio jak barszcz
|
|
|
|
#2808 | ||
|
KOTerator
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2809 |
|
Rozeznanie
|
hej
mam problem i chciałabym się poradzić, a wiem że jest tu kilka specjalistek od żywienia kotów moja kotka 3 miesięczna niechętnie je suche, tylko wtedy jak jest naprawdę głodna a nic innego nie ma w misce (to jest taka moja mała sztuczka żeby jednak jadła suche). I w związku z tym moje pytanie. Czy może jeść samo mokre, a od czasu do czasu suche jak mi sie uda ją "namówić"? czy jednak może suche jest niezbędne dla prawidłowego żywienia kotów i powinna jeść? jeśli tak to jak ją "zmusić"? macie jakieś dosiadczenia w tej kwestii? |
|
|
|
#2810 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
A żeby jadła suche to spróbuj ją troszkę przygłodzić, powinno zadziałać. Jak nie - to trzeba czekać na wypowiedzi właścicielek niejadków .
|
|
|
|
|
#2811 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
jak podajesz swoim, skoro nie rzucaja sie jak wygłodzone wilki?? |
|
|
|
|
#2812 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak nie dam rady z Cycem wiec mu daje na nos albo lape, on chce sie tego pozbyc i zlizuje
|
#2814 |
|
Kazar Lady
|
dzieki, dziś dałam oleju do karmy, od jutra zacznę zabawe z pastą.
|
|
|
|
#2815 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
. Teraz to już tylko do pyszczka prawie na siłę.---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Ja się trzy razy dziennie bawię z tabletkami. Dziś Sonia na mnie warczała, żebym jej nie dawała tej drugiej niedobrej tabletki .
|
|
|
|
|
#2816 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
taką dziś śliczną pacjentkę miałyśmy, pewnie będzie szukać domu, jak wyzdrowieje , bo właścicielom nie zależało na jej leczeniu
zrobiłyśmy jej operację za darmo, zobaczymy, czy to jej pomoże...
|
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze wisi ta aukcja z transporterem i ktoś licytuje
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle to odkąd przygarnęłam Iskierkę, nie rozumiem jak można kupować koty czy psy, kiedy schroniska są przepełnione i tyle kotów/psów w potrzebie - w każdym wieku, w każdym kolorze itd. bardzo smutno mi się robi jak czytam, że już nie ma dla nich miejsca i grozi im uśpienie
|
|
|
|
|
#2820 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
A co się koteczce stało? ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Aaaa szkoda gadać .
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

.

Z drugiej strony w okresie Świat nie znajdę osoby, która chętnie by przychodziła dwa razy dziennie do nich
.
.

Mama mi w tym pomogła
)