|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Ja już od 5.30 na nogach
![]() ![]() O której kładziecie swoje dzieci i do której Wam śpią rano? I jeszcze jedno - Sebie nie podeszły w ogóle te kaszki z Bobovity, krzywi się strasznie i nie chce ich jeść. W sumie to dobrze, bo one są strasznie słodkie (próbowałam), w związku z tym kupiłabym te, które polecałyście, te Holle. Tylko czy można je kupić gdzieś w sklepie stacjonarnym, czy tylko w necie? Póki co widziałam na Allegro. |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
rinco, u nas jakoś na szczęscie Adaś przestawił się szybko na czas zimowy, pierwsze 2 dni były ciężkie, bo musieliśmy go godzinę dłużej przetrzymać. Teraz zaczynamy go kapać o 20:15 20:30 czyli tak o 21ej śpi. Budzi się koło 1ej na karmieni i koło 4ej a śpi różnie, nieraz przed 7 się budzi i koniec spania a nieraz (tak jak dzisiaj) do 9ej. Jeśli wstaje o 7ej to idzie spać już o 9ej a jeśli wstanie o 9ej to dopiero o 11ej i śpi co 2 godziny w ciągu dnia po jakieś 20-40 min.
---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Ale powiem Ci, że są dni, ze mój chrześniak nie spi wcale w ciągu dnia a nieraz śpi max pół godziny i tak było praktycznie od urodzenia. Co najlepsze, nocy też nie przesypia całych. |
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Ja mam znowu malutki odwyk od wizażu. Czytam trochę ![]() ![]() Cytat:
![]() Kaj zasypia generalnie ok. 20, ale jeśli w dzień spał jakoś nietypowo (a ostatnio często mu się godziny snu wahają), to potrafi zasnąć i o 19, i 0 21. Śpi zwykle do 8 z chyba 3 pobudkami na jedzienie. Ciekawe, że od jakiegoś czasu na pierwsze jedzenie budzi się punkt 23:30 nieważne, o której poszedł spać ![]() A dlaczego nie chcesz na all? Pamiętam, że przy wyprawce coś tam jednak poklikałaś ![]() Nawet jakbyś znalazła je gdzieś w naszym Tarnówku, to podejrzewam, że i tak wyszłoby drożej! Zobacz tu - http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20622 Kaszki po 13,50 mniej więcej i przesyłka do paczkomatu 3,5 do 15 kaszek. Szybko, tanio (przynajmniej wysyłka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 | ||
Raczkowanie
|
Jaka słodka jest.
Cytat:
Cytat:
U mnie kaszki HOLLE są w bomi dostępne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zadomowienie
|
Kism, czy Ty masz taką pamięć czy sobie zapisujesz niektóre fakty z życia dziewczyn?
Podziwiam, że pamiętasz, że rinco coś kliknęła na allegro szykując wyprawkę. Zresztą juz wcześniej zauważyłam, że dużo rzeczy pamiętasz ![]() Oo nie, Adaś robi kupę, idę miskę z wodą szykować, bo od miesiąca w ten sposób się to kończy :P ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- A jeszcze prezypomnijcie mi z jakiego powodu te kaszki holle są lepsze od tych wszystkich sklepowych? |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Wtajemniczenie
|
Acha, no to Seba nie budzi się na jedzenie w nocy
![]() ![]() kism mogę kupić te kaszki na Allegro, nie ma problemu, tak tylko spytałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Zadomowienie
|
Kąpiel 19:30, a zasypia tak około 20:00, ale tylko na pół godziny po czym budzi się z wrzaskiem, więc trzeba go uspokoić i ululać i zasypia około 21:00. W nocy budzi mi się co 2 h, czasami wystarczy przytulić i zasypia, a czasami cyca i też pada. Śpi do punkt 7:00
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sporo pamiętam, a odnośnie rinco mam takie proste wytłumaczenie, że to moja krajanka i poznałyśmy się jeszcze w ciąży ![]() ![]() I jeszcze w Bobovita jest np. proszek jabłkowy 1%, a w Holle płatki jabłka 5% ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-11-06 o 11:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Zadomowienie
|
Kurcze, znów Adaś ma czerwone oko.
Wczoraj miał zaczerwienione białko w oku a dziś już ma powieki czerwone i lekko spuchnięte. Robi mu się to dosłownie w kilka chwil, wczoraj go przewijałam i na moich oczach mu się zrobiło czerwone. Kiedyś na ropiejące oczko dostał krople, ale teraz mu nie ropieje. Robi się tak średnio raz na 2 tygodnie. Trwa ze 2 dni i wraca do normy, raz dzieje się tak z jednym okiem raz z drugim. Ostatnio jak byłam na szczepieniu to wspomniałam o tym (wtedy akurat było ok) ale powiedziała, ze jak bedzie się powtarzać to trzeba do okulisty... |
![]() ![]() |
![]() |
#250 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mamy (po linii mojej mamy) trochę azjatyckie rysy. Cytat:
To i tak masz dobrze, jak Seba Ci przesypia całą noc, nawet do tej 5 ![]() A kaszkę ja wolę gotować sama, mam wtedy pewność, że bez cukru i chemicznych dodatków. Dodatkowo odkryliśmy kaszarnię, i kupujemy teraz kasze bezpośrednio od producenta ![]() Cytat:
![]() Co do rozszerzania, Antoś próbuje głównie owoce i warzywa. Radzi sobie całkiem nieźle ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Zadomowienie
|
Pola, ale fajny Antek
![]() Nie biosz się, że on się zaksztusi takimi kawałkami? Ja się panicznie boję, bo u mnie w rodzinie był taki przypadek, że dawali małej jabłko do polizania, miała tylko 2 zęby na dole wtedy no i dawali już jakiś czas to jabłko aż pewnego dnia wbiła te 2 zęby i kawałek się odłamało. Dziecko tak się zadławiło tym kawałkiem, że myśleli, ze to koniec dosłownie, nic nie pomagało, brali ją głową w dół, uderzajc w plecy, no dosłownie nic. Już dzwonili po pogotowie, ale jakoś na szczęście złapała oddech. Ja w tym momencie jak daję Adasiowi kaszkę glutenową po pół łyżeczki dziennie to nawet nie daję mu od razu te pół łyżeczki tylko podaję na 4-5 razy po troszeczku, bo zawsze mam przed oczami tamten przypadek. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestesmy po szczepieniu, Maja dzielna i mało plakała. Wazy 6700. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Antek cudny i fajnie zajada ![]() Przypomniało mi się, że pisałyście kiedyś o tej serii książek "Poczytaj mi mamo". Jak najbardziej polecam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Czy Wasze dzieci jak jedza z piersi tez nagle wkladaja sobie do buzi swoje stopy? ![]() Bylysmy na kontroli i Oliwka ladnie przybrala na wadze ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2012-11-06 o 14:15 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale nie boimy się. Przy samodzielnym jedzeniu jest bardzo ważne, że po pierwsze, dziecko nie jest w pozycji półleżącej, tylko siedzi prosto, to w zasadzie eliminuje ryzyko zadławienia (swoją drogą zadławienie i zakrztuszenie to nie to samo. Zakrztuszenie, to po prostu odruch wymiotny - dziecko sobie z tym radzi. Dopiero przy zadłąwieniu robi się niebezpiecznie). OPza tym, takie właśnie duże dosyć kawałki są bezpieczniejsze od jedzenia łyżeczką. Z łyżeczki dziecko wsiorbuje, zasysa, tak jak cyca - i wtedy łatwiej o to, żeby jedzenie poleciało za daleko. Jak ma taki kawałek, to sam sobie "reguluje" i gryzie i przeżuwa i, ewentualnie połyka (albo wypluwa ![]() ![]() brawo dla Mai ![]() Cytat:
![]() My tez już mamy niezły zbiór ![]() A kaszarnia jest na bocznej Nałęczowskiej, na przeciwko Hanesco. Nie pamiętam dokładnie, co to za ulica, jak wróci mąż to zapytam Cytat:
A śliniaczek z imieniem, dostał od Babci ![]() Cytat:
![]() Mój jeszcze w ogóle mało zainteresowany stopami. A już szczególnie przy cycu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
Powiedzcie co zrobić żebym odświeżając stronę wizaż widziała ostatnią przeczytaną wiadomość, a nie ostatnią na stronie napisaną przeze mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mamy śliniaczek z tej samej serii- oczywiście wersja różowa. ![]() ![]() Jak ja nienawidzę tego miesiąca! Listopad odbiera chęci do życia. Nic mi się nie chce... Miałyśmy wychodzić na spacer a tu oczywiście deszcz. No to nawrotka do domu. Okno otwarte na maxa i oszukiwałam Hanię że jest na zewnątrz. Uwierzyła bo zaraz zasnęła. Przynajmniej się w mieszkaniu porządnie wywietrzyło. ![]() Żeby nie było tylko smutno to napiszę że zostało mi 2 kg do wagi sprzed ciąży. Wchodzę we wszystkie ciuchy sprzed ciąży- no może nie wszystkie wyglądają na mnie idealnie. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | |
Rozeznanie
|
Marcia po ukonczeniu 3go mca budzila sie tylko raz w nocy. Mc temu zaczela przesypiac cale noce. Spala do 6 lub 7, dostawala cyca rano i spalysmy dalej do 9. To byly czasy... od tygodnia znow budzi sie w nocy no a dzis to juz wogole... 3 razy byla pobudka i nie chciala zasnac....
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Rozeznanie
|
Pola super fotki! Mały jest uroczy!
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Zadomowienie
|
Dla zainteresowanych na stronie 5.10.15 można pobrać kupon o wartości 10 zł mniej przy zakupach,i ogólnie mają wyprzedaże
---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- I w tesco będą pampersy np.3 150 sztk są 79.99 od 8 listopada,Nie orientujecie się ile jest sztk w 4
#265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Rozeznanie
|
a ja dalej nie wiem czym tu urozmaicić dietę mojego bobaska
![]() jest gdzieś jakaś rozpiska/ tabelka żywienia? tylko jakaś sensowna... nie chodzi mi o warzywa , owoce tylko taka bardziej ogólna... moja Aga skończyła 5 misięcy tydz temu, od końca 4 dajemy deserki i zupki, bez mięsa na razie. od 5 mies dodaję co 2 dzień mannę do zupki żeby wprowadzać gluten.... z chęcią dałabym jakiejś kaszki czy cuś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Raczkowanie
|
Hej,
Bardzo dziękuję za odpowiedzi w sprawie kremu ![]() Cytat:
![]() U nas dziś była histeria pod tytułem nie będę jeść moreli ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym my się znamy na żywo i jak się niedawno okazało mamy też wspólnych znajomych ![]() Cytat:
Możesz napisać jak będziesz gotować te kaszki? Bo też bym wolała sama gotować. Jakie kaszki? Jak je przygotować? Jak to będziesz podawać? ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny grałam wlaśnie na xbox360 kinect i powiem wam.............REWELACJA . Może wkoncu waga mi ruszy bo tyle energii na to trzeba że hej. Polecam wam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.