|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "The Walking Dead" - serial !!
Cytat:
|
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
Znajomi polecili mi ten serial i obejrzałam już wszystkie sezony teraz czekam na najnowsze odcinki... Shana już nie ma, więc dali Gubernatora... oj będzie się działo
|
|
|
|
|
#93 |
|
Konto usunięte
|
niezły psychol z tego gubernatora! sezon mi się podoba, jest akcja.
![]() ucieszył mnie widok Merle'a.
|
|
|
|
|
#94 |
|
Przyczajenie
|
Ha, mój ulubiony serial. Pierwsze dwa nowe odcinki były trochę nudne, ale trzeci nareszcie coś rozkręca ;o stawia strasznie dużo pytań i nareszcie nie było tyle Lori, której sam wygląd już mnie w☠☠☠☠ia ; d
Też się ucieszyłam, że nareszcie Merl wrócił <3
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
całkiem fajnie zrobiona scena eliminacji naszej ukochanej ciężarnej. nawet się troszku wzruszyłam, ale szybko mi przeszło
|
|
#96 |
|
Przyczajenie
|
Przyznam że rozczarowany jestem trzecim sezonem. Trzeci odcinek wyjęty z kontekstu i brak szeryfa.
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
najnowszy odcinek bardzo dobry
wkurza mnie ta blond lala co wędrowała z murzynką
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Suvia gdzieś ty to widziała?
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
odcinek? na meow tv
|
|
#100 |
|
Konto usunięte
|
najnowszy odcinek bardzo dobry, dużo akcji. i przyznam, że się wzruszyłam, ale dobrze się stało.
jak wynika z zapowiedzi kolejnego- Andrea nadal pozostaje idiotką. |
|
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
nie zgadzam się z zarzutami o nudne odcinki.. ten serial nie jest dla akcji tylko przekazanie czegoś więcej o tym kim jesteśmy. gubernator - świetna postać.
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle że to się może sprawdzać w ksiażce/komiksie ( jak to jest w tym przypadku), ale w serialu potrzeba troche wiecej, bo jak najpierw serwują odcinki pełne napiecia i akcji, a potem leci seria kilku gdzie sobie gadają i ogolnie kitwaszą się we własnym sosie i totalnie nic sie nie dzieje to serial staje się nierówny i źle się go ogląda widz przyzwyczajony do akcji i napięcia po prostu sie nudzi przy takim odcinku.co do gubernatora to się zgadzam, postać świetna, ale ten aktor jakoś mi nie pasuje, widziałabym w tej roli kogoś 'groźniejszego'
Edytowane przez evvelinek Czas edycji: 2012-11-06 o 17:26 |
|
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie, aktor jakiś ciotowaty trochę
![]() Ale ostatni odcinek naprawdę mnie zmiażdżył, jeden z lepszych do tej pory. A że Andrea idiotką - ja tam ją rozumiem, pewnie sama bym się tak zachowała na jej miejscu, po tym co przeszła
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz chce zostać w mieście bo leci na gubernatora i jeszcze bardziej jej rozum odjeło zastanawiam się czemu tylko ta murzynka, która rozkminiła co się tam dzieje, a przynajmniej ma podejrzenia, nie powie o tym Andrei. może by ją to sprowadziło na ziemie ![]() p.s. masz cudownego kociaka
Edytowane przez evvelinek Czas edycji: 2012-11-06 o 18:55 |
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dziękuję ![]() |
|
|
|
|
|
#106 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
no racja że wszyscy, ale nawet się wczoraj zastanawiałam czy miałabym myślenie murzynki, czy andrei i wydaje mi się, że jednak Andrei
takie wiesz, gorące pragnienie bezpieczeństwa, iluzji normalnego życia.Chociaż cholera wie, w sumie sposób w jaki się tam znalazły, nie nastraja do kooperacji. W każdym razie, cieszmy się że Lori nie żyje ![]()
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#109 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a co do ostatniego to cieszymy się bardzo. a jak Wam się podobała reakcja Ricka? imo mocna scena, świetnie rozegrana. teraz mu odbije chyba. |
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Scena z Rickiem na mnie też zrobiła wrażenie, właściwie to od momentu kiedy ich szukał i krzyczał "Lori!", wydawał mi się bardzo prawdziwy, taki dogłębnie przejęty. Nie miał łatwego zadania, ale doskonale sobie poradził - nie było w jego aktorstwie tanich chwytów, ani przesady. Ale tak naprawdę cała ekipa zasługuje na wyróżnienie, każdy w ostatnim odcinku dobrze zagrał, zwłaszcza Rick i ta dziewczyna Chińczyka - nie pamiętam imienia Walczyłam ze sobą, żeby się nie rozpłakać. |
|
|
|
|
|
#111 |
|
Konto usunięte
|
![]() Maggie i Glenn. fajna z nich para. ![]() ciekawe co z Carol? czytałaś komiks? ja tylko kilka pierwszych części, ale ze spoilerów wyczytałam, że ekipa poznała się z gubernatorem w innych warunkach niż w serialu, m.in. to Rick był świadkiem wypadku helikoptera, a gubernator mu na dzień dobry odciął rękę. ![]() ---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- aa, i mam pytanie, czytał ktoś książkę o gubernatorze? warto się za nią zabrać, jeśli nie czytałam komiksów, a znam tylko serial? |
|
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
Nie czytałam komiksu i nie czytam spoilerów bo nie chce sobie psuć oglądania (chociaż teraz ledwo się powstrzymuję
)Też się zastanawiam co z Carol, bardzo ją lubię, mam nadzieję, że Meryl ją wytropi! |
|
|
|
|
#113 |
|
Konto usunięte
|
ja mam za słabą wolę. :brydal:
Maryl, w sensie Daryl. wyobraziłam sobie Meryl Streep w TWD, byłoby ciekawie.
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie, zapomniałam o tym! bardzo dobrze zagrał tą rozpacz tak prawdziwie i realnie, chyba najlepsza tego typu scena jaką widziałam w filmach/serialach ja dopiero zaczełam czytać komiks, ale cieżko mi to idzie, bo wiem co się bedzie działo, a to nie zachęca mnie do sprawnego czytania ktoś się orientuje który numer jest odpowiednikiem tego co aktualnie pokazują w serialu?
|
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
czytając komiks (polecam również przeczytać książkę Narodziny Gubernatora i Droga do Woodbury aby poznać co nieco sytuację ludzi z tego miasteczka) nawet nie sugeruj się serialem bo teraz dzieje się całkiem co innego niż w komiksie (więzienie było w komiksie chyba od czwartego tomu) i Lori zginęła całkiem inaczej niż w serialu, zresztą kilku postaci w komiksie wcale nie było, ale to już chyba zauważyłaś.
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nawet lepiej jak serial nie jest wiernym odtworzeniem komiksu, bedzie mi sie lepiej czytało |
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
miałam dzisiaj do nadrobienia dwa ostatnie odcinki
i w sumie wszystko było fajne - miasteczko gubernatora, śmierć Lori, rozpacz Ricka. Smutna była ta scena jak Lori żegnała się z synem, ale bardziej chyba wzruszyło mnie poświęcenie T-Dog'a - bardzo lubiłam jego postac (w porównaniu do Lori ). Ciekawe co się stało z Carol i jak sobie poradzą z małym dzieckiem no i czy ta dwójka więźniów dołączy do starej ekipy ? Andrea też mnie wkurza, niech sobie zostanie z gubernatorem, a Michonne niech rusza dalej i tyle W sumie wolałabym żeby np. Andrea razem z Merlem ruszyli szukać Deryla i reszty.
|
|
|
#118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wtedy nie będą mogli pytać w panice "Where is Carl?!" Oglądam WD od I sezonu. Generalnie nie jest źle. Komiksu nie czytałam. Następny odcinek chyba zapowiada się na spotkanie ekipy Rick'a i Gubernatora. Polecam też WD memes. 'Fani' Lori i Carla z pewnością znajdą coś dla siebie ![]()
Edytowane przez Virginnia Czas edycji: 2012-11-13 o 15:17 |
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
fajny nowy odcinek
|
|
#120 |
|
Konto usunięte
|
nowy odcinek spokojniejszy niż poprzedni, ale i tak mi się podobał!
Andrea może wreszcie przejrzy na oczy. ![]() http://media.tumblr.com/tumblr_mdd2x2zyE61qaq1h1.jpg |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

A za nim Rick i Lori, żeby go ratować, ale niestety nikt nie przeżyje

wkurza mnie ta blond lala co wędrowała z murzynką