|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
3 | 6,12% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
1 | 2,04% |
| Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
18 | 36,73% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
2 | 4,08% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
|
3 | 6,12% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
![]() ja kwas zaczęłam lykać po 5tym tygodniu dopiero o dzidzia zdrowa póki co, więc się nie martw Cytat:
Cytat:
a mi waga stanęła od ostatniej wizyty nie wiem czemu!! ![]() nie przejmuj się,po ciąży zrzucisz to co przybędzie
|
|||
|
|
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
zastanawiam się jeszcze nad jakąś oliwką.. |
|
|
|
|
#303 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba wybrałabym taki na rozstępy ... ale skoro mówisz o oliwce to chyba słabo nawilża? Kupiłam dzisiaj piling do ciała, jak się zdrapie stary naskórek to kremik sie lepiej wchłonie.
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam ostatnio taka suchą skórę że szok! nigdy takiej nie miałam... a najbardziej na sutkach
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kremów na rozstępy to polecono mi balsam Palmers oraz krem Fissan, siostra męża używała i nie ma ani jednego rozstępu, ja używam tylko Palmersa, ale nie mogę napisać o jakichkolwiek efektach, bo chyba za wcześnie na to, wiem tylko, że jest zrobiony z takich składników, które są bezpieczne dla skóry i nic nie przeniknie do dzieciątka, można śmiało smarować nim biust, jest na KWC
|
|
|
|
#307 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- też ją czytam, bo dostaliśmy dużo książek jako dodatki do prezentów ślubnych, jakoś na razie bardzo mnie nie wciągnęła, a przeczytałam już prawie z setkę. |
||
|
|
|
#308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
|
|
#309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masło do ciała na ciążę? Hm, jak któraś wie o co chodzi - to proszę o info. Wolałabym właśnie coś sprawdzonego przez Was niż przez nieznajome mi aptekarki. Ja trochę maniak jestem pod względem sportu, więc skoro teraz nie mogę go uprawiać, to jestem w stanie zaszaleć z jakimś droższym specyfikiem
|
|
|
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po rozmowach z wielu mamami i kosmetyczkami doszłam do wniosku, że zwykła oliwka jest najlepsza byle regularnie, żadne krem za setki złotych nie zdziała więcej niż regularne nawilżanie. Więc jadę oliwką codziennie na noc a na rano balsamem, brzuch, plecy, poślady uda i cycki
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
Gotuję ziemniaki na kluski śląskie. Mam nadzieję, że w koncu wyjdą gumowe, bo takie lubię. Jak znowu będą rozlazłe to się popłaczę.
|
#312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze na weselach czekam na kluski śląskie
|
|
#313 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się bardzo podobało zwłaszcza zakończenie, i też się wzruszyłam. ostatnio czytałam też "Miraże" jakiejś arabskiej pisarki, i tam też zakończenie było rewelacyjne Cytat:
Edytowane przez humpback Czas edycji: 2012-11-06 o 15:24 |
||
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
z jednej strony zjadlabym gofry z drugiej sama nie wiem
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
oo... dobrze dziewczyny zarzucajcie tytuły książek fajnych bo ja właśnie kończę zaklętych w czasie i chcę coś fajnego sobie kupić
|
|
|
|
#317 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lubię Sparksa, ale dla mnie zawsze te książki są na jeden wieczór cieszę się, ze mogę jeszcze z pracy brać książki do czytania, bo w pobliskiej bibliotece nic prawie nie ma ciekawego. a najlepsze, że mam jeszcze na półkach w bibliteczce nie przeczytane książki, ale je chomikuje, na "czarną godzinę" ostatnio też zamówiłam sobie w empiku trzy książki ulubionych autorów, nowości, i też czekają...z kosmetykami też tak mam - wszystkie najlepsze zachowuje sobie na jakaś "okazję" a potem z reguły wyrzucam przeterminowane, bo kilku użyciach ostatnio doszłam do wniosku, że przez najbliższy rok i tak będę w domu siedzieć, to mogę zużywać ![]() Cytat:
![]() - wszystkie książki Emily Giffin (zwłaszcza Coś pożyczonego, Coś niebieskiego) - '"Doktorzy" i "Absolwenci" Segala - "Na południe od Broad" Conroy - jeśli lubisz thillery, lekką sensację: książki Charlotte Link i Tess Geritsen ... i mój ulubiony Chattam - jeśli lubisz fantastykę, młodzieżówkę - "Igrzyska śmierci" i reszta tomów Suzanne Collins (film był beznadziejnie nudny, książki są świetne), seria książek Cassandry Clare ("Miasto kości..."), seria "Pan Lodowego Ogrodu" Grzędowicza, nieśmiertelny i najlepszy Wiedźmin Sapkowskiego tyle na początek mi przychodzi do głowy
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-11-06 o 15:36 |
||
|
|
|
#318 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nie wiem czy kupić zwykłaą liwkę, czy jakąś specjalną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
uwielbiam, jadłam w świeta u cioci.. mmm.. gofry też uwielbiam, ale nie mam gofrownicy..
|
|||
|
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kupiłam 3 zwykłe piżamy po 3 dyszki z zamiarem zatłuszczenia i do wyrzucenia później
|
|
|
#320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam kiedś taką w żelu z johnson's ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
właśnie też jej ostatnio szukałam w rossmannie i nie widziałam
|
||
|
|
|
#321 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluje udanej wizyty! Same ziemniory nie przejdą, bo nie przepadam za nimi. Ewentualnie placki ziemniaczane, babka albo kiszka, pyzy, kopytka... Dzisiaj udało mi się przełknąć kostkę z mintaja w panierce z surówka. Cytat:
Cytat:
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Tez bym zjadła. Z bitą śmietaną i brzoskwiniami, ananasami ...
Cytat:
![]() Hmm moja ostatnio ulubiona seria to Virginia Andrews zaczyna się od "Kwiaty na wietrze" - trzymają w napięciu, tak, że czyta się w jeden wieczór. Nie wiem jakie klimaty lubisz... Jeśli fantastyka to polecam Achaję Ziemiańskiego No i teraz słynnego Martina Inne klimaty hmm "złodziejka książek" jeśli nie oglądałaś to "Służące". No i Kinga Kurcze ciężko coś wybrać ![]() Aktualnie czytam "Zalotnice i wiedźmy" Joanny Miszczuk. Tyłka nie urywa, ale lekkie i przyjemne. A i tak moją ulubioną książką - fakt faktem młodzieżową to Przygody Rudolfa Gąbczaka - Fabickiej. 4 tomy podajże w to wchodzą, coś w podobie Mola. Kurcze sporo tego, ale nie mam jakiś ulubionych autorów. Co mnie zaciekawi skrótem to czytam ![]() Właśnie dostrzegłam, że mam na półce ten tytuł co podałaś. Dobra? Bo nie wiem czy się zabierać. Zaczęłam kiedyś 2 str a później inna mi w łapy wpadła i ta odeeeeszła
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-11-06 o 15:56 |
|
|
|
|
#323 | ||
|
siedzę i myślę
|
Ja najbardziej lubię te Lidlowe
![]() Cytat:
Ja też z listopada ! 26 ![]() Cytat:
![]() Rozbiłam sprzątanie na II tury. Pierwsza już za mną, teraz przerwa na obiad i za chwilę wracam do pracy
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki vil i MoTyleKsw
|
|
|
|
#325 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o rozstępy i cellulitis to nigdy nie miałam z tym problemu, ale teraz w ciąży mimo wszystko zapobiegam. Używam codziennie Galenic Elancyl Specific Vergetures oraz Clarins Huile Tonic. To co prawda dopiero początek ciąży, więc o skuteczności będę mogła powiedzieć coś dopiero za kilka miesięcy, ale używa się ich przyjemnie i jestem zadowolona.
|
|
|
|
#326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też zaszłam na urlopie Melitele a już miałam pisać że się nie odzywasz dupek z tego kolesia, widać że nie jest nic wart.cloche mi też lepiej spać na prawym boku. Ale w ciąży powinno się spać na lewym. MoTyleKsw masakra z tym wirusem ![]() anoxee jak tam wizyta? zeloth Witaj Cytat:
![]() pawie oczko ja robię na cellulit peeling kawowy z oliwką. Gratuluję wizyt i kolejnych tc ![]() A ja jestem mega WKURZONA. Byłam u koleżanki z pracy (ta co była w szpitalu) i ta w pewnym momencie mówi że ciekawe kiedy dostaniemy te pieniądze z f.socjalnego. A ja |
||
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Prezent dla ciotek
|
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dyrektorka ma teraz wolne więc prosiłam inną dziewczynę (która też się zdziwiła że ja nie zostałam poinformowana) ,żeby napisała emaila czy można coś z tym zrobić. Bo sama to nic nie zdziałam. I co ja mam zarobić jakby się okazało że już nie można? Najlepsze jest to że przecież byłam w pracy tydzień temu i nikt nic nie mówił ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- śliczny prezent ![]() matko jaka Ty młodziutka jesteś ![]() który to tc? bo ja taki brzuch mam po jedzeniu a jestem w 15tcjuż sobie zobaczyłam termin na 1 stronie jeśli to z om to tydzień różnicy między nami a jeśli z USG to 2 dni
Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2012-11-06 o 16:33 |
|
|
|
|
#330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka historyczno-fantasy ... generalnie gatunek, którego nie lubię, ale ta seria mnie wciągnęła i moją mamę tez. A kupił sobie mąż po obejrzeniu serialu i ani jednej strony nie przeczytał. Cytat:
![]() Kluseczki się udały gumiaste Pewnie dla męża za bardzo, ale tak się zachwycałam, że nie śmiał skrytykować
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.

a mi waga stanęła od ostatniej wizyty nie wiem czemu!! 

Ja się pogodziłam z tym, że to paskudztwo nigdy nie zniknie.
albo cokolwiek innego sprawdzonego poproszę żeby sobie ograniczyć zbędne dodatki do cellulitu bez rozstępów ...
a ja wolę sprawdzone.

uwielbiam, jadłam w świeta u cioci..

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)