Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ??
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III 2 4,08%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 2 4,08%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 3 6,12%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III 1 2,04%
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 18 36,73%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 2 4,08%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III 3 6,12%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-06, 14:43   #301
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez zeloth Pokaż wiadomość
Oj gapa ja. Nie zauważyłam, że dopisałam się do starszej częsci tematu
A tam napisałam tak:

Witam wszystkich

nareszcie i ja mogę się dopisać. Po wielu miesiącach, latach starań 02 listopada nareszcie ujrzałam upragnione dwie kreski
a jeszcze w zeszłą środę 31 października, byłam przekonana, że znów się jakoś miesiączka przesuneła o 2 tyg., bo miałam moment krwawienia. I byłam święcie przekonana, że to okres się rozpoczyna. Ale.. mija środa, czwartek (cały dzień na cmentarzach) i żadnej krwi nie ma. Mąż mówi zrób test, ja mówię 'nie po co? i tak nic nie będzie', ale test zrobiłam i proszę od razu dwie kreski. No to szybko do lekarza. Tam zrobiono mi USG dopochwowe i ... jest ciąża potwierdzona no oko 5 tydz. i 5 dzień.

W czwartek idę do szpitala na dokładną diagnostykę i badania. Lekarz pwoiedział, że wtedy będzie już słychać serce

Krwawienia i plemienia też już nie wystąpiły od tego incydentu, więc mam nadzieję, że będzie wszystko ok

Tylko martwie się, że dopiero 5 dni przyjmuje kwas foliowy

Kwasu wcześniej nie brałam, gdyż po paru testach z jedną kreską postanowiłam nie zapeszać. Zresztą doszłam już do momentu kiedy nie wierzyłam, że nam się uda(w grudniu ja miałam iśc do kliniki leczenia bezpłodności, bo mąż zrobił już badania)
witam witam
ja kwas zaczęłam lykać po 5tym tygodniu dopiero o dzidzia zdrowa póki co, więc się nie martw

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Wygońcie mnie, miałam sprzątać a zwiesiłam się i siedzę przy laptopie...
oj tam oj tam

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
hejka
Ja też uwielbiam spać na brzuchu, ale staram się zmienić ten nawyk.

Dzieczyny ja od 3 dni nie jem słodyczy a Was teraz na torty wzięło i jeszcze ptasie mleczko no ale będę silna, wyczerpał się limit kg do przytycia jak narazie

W ogóle zmianiam powoli sposób jedzenia, bo już mnie mój wygląd załamał Jak zobaczyłam zdjęcia z poprzedniej ciąży to się prawie popłakałam, miałam taką cudna piłeczkę z przodu i tyle.
torty i ptasie mleczko spoko a mi waga stanęła od ostatniej wizyty nie wiem czemu!!
nie przejmuj się,po ciąży zrzucisz to co przybędzie

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:45   #302
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Cellulit to taka przymusowa ozdoba kobiety Ja się pogodziłam z tym, że to paskudztwo nigdy nie zniknie.
Któraś podawała sprawdzone masło do ciała na ciążę ... albo cokolwiek innego sprawdzonego poproszę żeby sobie ograniczyć zbędne dodatki do cellulitu bez rozstępów ...
Pytałam w superpharmie i oczywiście polecano mi takie 100-160 zł a ja wolę sprawdzone.
ja mam kremik dla kobiet w ciąży z Perfecty. Tż mi taki kupił, nie wiem czy jest skuteczny ale przyjemny w stosowaniu. kosztuje ok 20zł
zastanawiam się jeszcze nad jakąś oliwką..

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:48   #303
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was bierze luteinę na podtrzymanie ciąży? Mam takie uderzenia gorąca, jakbym normalnie w menopauzę wchodzila i zastanawiam się czy to od tej luteiny
Ja biorę, ale nie mam takich objawów.Na ulotce jest wypisane co się może dziać to sobie zerknij. Ale we wcześniejszej ciąży jak mi lek zmienili na jakiś silniejszy (nie pamiętam nazwy) to też miałam takie uderzenia i wypieki na twarzy. Może rzeczywiście coś w tym jest
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:52   #304
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ja mam kremik dla kobiet w ciąży z Perfecty. Tż mi taki kupił, nie wiem czy jest skuteczny ale przyjemny w stosowaniu. kosztuje ok 20zł
zastanawiam się jeszcze nad jakąś oliwką..
http://www.dax.com.pl/s/katalog/seria/41 który dokładnie?
Ja chyba wybrałabym taki na rozstępy ... ale skoro mówisz o oliwce to chyba słabo nawilża?
Kupiłam dzisiaj piling do ciała, jak się zdrapie stary naskórek to kremik sie lepiej wchłonie.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:56   #305
Aaś
Zakorzenienie

ja mam ostatnio taka suchą skórę że szok! nigdy takiej nie miałam... a najbardziej na sutkach
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:58   #306
Kinga_20
Zakorzenienie

Co do kremów na rozstępy to polecono mi balsam Palmers oraz krem Fissan, siostra męża używała i nie ma ani jednego rozstępu, ja używam tylko Palmersa, ale nie mogę napisać o jakichkolwiek efektach, bo chyba za wcześnie na to, wiem tylko, że jest zrobiony z takich składników, które są bezpieczne dla skóry i nic nie przeniknie do dzieciątka, można śmiało smarować nim biust, jest na KWC

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 15:06   #307
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Organizm gromadzi wodę - stąd cellulit. Pijesz za mało, albo za słono jesz
Ja mam tendencję do zatrzymywania wody, tak mi zostało po tabletkach anty i jak zapominam dużo pić to zaraz mi wywala - no też więc teraz mam i śmigam ciągle z piciem, bo ogólnie to i tak suszy mnie...
Akurat ani to ani to. Pije dość sporo - ze 2,5-3 l dziennie spokojnie się uzbiera, a za słono też raczej nie, tzn. w normie. Po prostu mam tendencję, wcześniej bardziej mogłam z tym walczyć, teraz średnio. No i nie chce być bierna i później narzekać tylko zawczasu coś z nim robić, wyplenić go

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Ja widziałam gdzieś w sklepie specjalne kremy antycelulitowe dla kobiet w ciąży, ale nie używałam osobiście. Masaże też są specjalne, ale nie wiem czy o takim działaniu też.
Ja też zauważyłam, że znacznie bardziej skóra mi się wysusza, więc smaruję i tyle.
Ja nie mam suchej skóry. A smaruje się przeważnie 2 razy dziennie - rano jak mam czas, a wieczorem to już zawsze, tylko akurat to nie wpływa na na znikanie cellulitu, a bynajmniej u mnie.

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

skończyłam czytać ,,Anioła Stróża" Sparksa
też ją czytam, bo dostaliśmy dużo książek jako dodatki do prezentów ślubnych, jakoś na razie bardzo mnie nie wciągnęła, a przeczytałam już prawie z setkę.
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 15:09   #308
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja na urodziny chcę sobie sprawić winko bezalkoholowe. tylko muszę przy najbliższych większych zakupach zobaczyć czy to w ogóle jest dostępne po sklepach czy trzeba zamawiać przez internet

mi swojego czasu znikło po tym jak zaczęłam regularnie jeździć na rowerkach stacjonarnych. teraz jeżdżę tylko raz w tygodniu i to z mocnym ograniczeniem przy kontroli tętna więc powoli dziadostwo zaczyna się wykluwać.

i jak ci się podobał? ja ostatnio czytałam "wybór" i "ślub" Sparksa. tylko że one mnie tak wciągają, że znikam dopóki nie skończę i zawsze płaczę w którymś momencie.

podziwiam, bo ja nie mam takiej silnej woli
trzymał w napięciu i na końcu się popłakałam. Teraz mam zamiar czytać ślub.

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Akurat ani to ani to. Pije dość sporo - ze 2,5-3 l dziennie spokojnie się uzbiera, a za słono też raczej nie, tzn. w normie. Po prostu mam tendencję, wcześniej bardziej mogłam z tym walczyć, teraz średnio. No i nie chce być bierna i później narzekać tylko zawczasu coś z nim robić, wyplenić go

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Ja nie mam suchej skóry. A smaruje się przeważnie 2 razy dziennie - rano jak mam czas, a wieczorem to już zawsze, tylko akurat to nie wpływa na na znikanie cellulitu, a bynajmniej u mnie.

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

też ją czytam, bo dostaliśmy dużo książek jako dodatki do prezentów ślubnych, jakoś na razie bardzo mnie nie wciągnęła, a przeczytałam już prawie z setkę.
ja jestem wrażliwcem
Stary 2012-11-06, 15:11   #309
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Cellulit to taka przymusowa ozdoba kobiety Ja się pogodziłam z tym, że to paskudztwo nigdy nie zniknie.
Któraś podawała sprawdzone masło do ciała na ciążę ... albo cokolwiek innego sprawdzonego poproszę żeby sobie ograniczyć zbędne dodatki do cellulitu bez rozstępów ...
Pytałam w superpharmie i oczywiście polecano mi takie 100-160 zł a ja wolę sprawdzone.
Ehh, trochę ciężko mi się z tym pogodzić, tym bardziej, że jakoś wcześniej udawało mi się go zwalczać i był niewidoczny Masło do ciała na ciążę? Hm, jak któraś wie o co chodzi - to proszę o info. Wolałabym właśnie coś sprawdzonego przez Was niż przez nieznajome mi aptekarki. Ja trochę maniak jestem pod względem sportu, więc skoro teraz nie mogę go uprawiać, to jestem w stanie zaszaleć z jakimś droższym specyfikiem chociaż tyle
Stary 2012-11-06, 15:11   #310
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
ja mam ostatnio taka suchą skórę że szok! nigdy takiej nie miałam... a najbardziej na sutkach
ja to samo:/ i ciągle krosty po goleniu a wszystko odkąd jestem w ciąży:/
po rozmowach z wielu mamami i kosmetyczkami doszłam do wniosku, że zwykła oliwka jest najlepsza byle regularnie, żadne krem za setki złotych nie zdziała więcej niż regularne nawilżanie. Więc jadę oliwką codziennie na noc a na rano balsamem, brzuch, plecy, poślady uda i cycki
Stary 2012-11-06, 15:12   #311
xal
Zakorzenienie

Gotuję ziemniaki na kluski śląskie. Mam nadzieję, że w koncu wyjdą gumowe, bo takie lubię. Jak znowu będą rozlazłe to się popłaczę.

Stary 2012-11-06, 15:18   #312
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Gotuję ziemniaki na kluski śląskie. Mam nadzieję, że w koncu wyjdą gumowe, bo takie lubię. Jak znowu będą rozlazłe to się popłaczę.
O jejjjj dam się pokroić za takie gumowe, uwieeeelbiam.
Zawsze na weselach czekam na kluski śląskie

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 15:20   #313
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
[/COLOR]
ja jestem wrażliwcem
Ja też może jeszcze wszystko przede mną
Stary 2012-11-06, 15:21   #314
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2
Teraz mam zamiar czytać ślub.
to przyjemnej lektury mi się bardzo podobało zwłaszcza zakończenie, i też się wzruszyłam.
ostatnio czytałam też "Miraże" jakiejś arabskiej pisarki, i tam też zakończenie było rewelacyjne

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw
Zawsze na weselach czekam na kluski śląskie
a ja na barszczyk z krokietem

Edytowane przez humpback
Czas edycji: 2012-11-06 o 15:24
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 15:23   #315
nuna2
Zakorzenienie

z jednej strony zjadlabym gofry z drugiej sama nie wiem
Stary 2012-11-06, 15:28   #316
Aaś
Zakorzenienie

oo... dobrze dziewczyny zarzucajcie tytuły książek fajnych bo ja właśnie kończę zaklętych w czasie i chcę coś fajnego sobie kupić
Stary 2012-11-06, 15:30   #317
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was bierze luteinę na podtrzymanie ciąży? Mam takie uderzenia gorąca, jakbym normalnie w menopauzę wchodzila i zastanawiam się czy to od tej luteiny
ja biorę luteinę już z trzy lata (z przerwami), najpierw na wyregulowanie cyklu (mogłam nie mieć okresu nawet pół roku) a teraz od szpitala w 7 tc - i nigdy tak nie miałam

lubię Sparksa, ale dla mnie zawsze te książki są na jeden wieczór cieszę się, ze mogę jeszcze z pracy brać książki do czytania, bo w pobliskiej bibliotece nic prawie nie ma ciekawego. a najlepsze, że mam jeszcze na półkach w bibliteczce nie przeczytane książki, ale je chomikuje, na "czarną godzinę" ostatnio też zamówiłam sobie w empiku trzy książki ulubionych autorów, nowości, i też czekają...

z kosmetykami też tak mam - wszystkie najlepsze zachowuje sobie na jakaś "okazję" a potem z reguły wyrzucam przeterminowane, bo kilku użyciach ostatnio doszłam do wniosku, że przez najbliższy rok i tak będę w domu siedzieć, to mogę zużywać

Cytat:
oo... dobrze dziewczyny zarzucajcie tytuły książek fajnych bo ja właśnie kończę zaklętych w czasie i chcę coś fajnego sobie kupić
ha ! to masz listę od mola książkowego
- wszystkie książki Emily Giffin (zwłaszcza Coś pożyczonego, Coś niebieskiego)
- '"Doktorzy" i "Absolwenci" Segala
- "Na południe od Broad" Conroy
- jeśli lubisz thillery, lekką sensację: książki Charlotte Link i Tess Geritsen ... i mój ulubiony Chattam
- jeśli lubisz fantastykę, młodzieżówkę - "Igrzyska śmierci" i reszta tomów Suzanne Collins (film był beznadziejnie nudny, książki są świetne), seria książek Cassandry Clare ("Miasto kości..."), seria "Pan Lodowego Ogrodu" Grzędowicza, nieśmiertelny i najlepszy Wiedźmin Sapkowskiego

tyle na początek mi przychodzi do głowy

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-11-06 o 15:36
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 15:33   #318
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.dax.com.pl/s/katalog/seria/41 który dokładnie?
Ja chyba wybrałabym taki na rozstępy ... ale skoro mówisz o oliwce to chyba słabo nawilża?
Kupiłam dzisiaj piling do ciała, jak się zdrapie stary naskórek to kremik sie lepiej wchłonie.
ja mam ten na rozstępy. na tej stronie jest 5 od góry. Może i dobrze nawilża, ale szybko się wchłania więc efekt nie jest aż taki widoczny. Jest to funkcjonalne, bo ubrań nie brudzi. Ale wydaje mi się, że oliwka jednak najlepiej nawilża- więc chcę spróbować

tylko nie wiem czy kupić zwykłaą liwkę, czy jakąś specjalną

Cytat:
ja też na sutkach mam strasznie suchą, aż nie wiedziałam o co chodzi

Cytat:
uwielbiam, jadłam w świeta u cioci..

Cytat:
mmm.. gofry też uwielbiam, ale nie mam gofrownicy..

Stary 2012-11-06, 15:37   #319
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam ten na rozstępy. na tej stronie jest 5 od góry. Może i dobrze nawilża, ale szybko się wchłania więc efekt nie jest aż taki widoczny. Jest to funkcjonalne, bo ubrań nie brudzi. Ale wydaje mi się, że oliwka jednak najlepiej nawilża- więc chcę spróbować

tylko nie wiem czy kupić zwykłaą liwkę, czy jakąś specjalną
ja testowałam narazie johnsona zwykłą dla dzieci była spoko, teraz mam rossmana dla ciężarówek z olejkiem migdałowym i ja uwielbiam a dałam całe 6 zł, teraz planuje testować oliwkę w żelu jeszcze

kupiłam 3 zwykłe piżamy po 3 dyszki z zamiarem zatłuszczenia i do wyrzucenia później
Stary 2012-11-06, 15:39   #320
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja to samo:/ i ciągle krosty po goleniu a wszystko odkąd jestem w ciąży:/
po rozmowach z wielu mamami i kosmetyczkami doszłam do wniosku, że zwykła oliwka jest najlepsza byle regularnie, żadne krem za setki złotych nie zdziała więcej niż regularne nawilżanie. Więc jadę oliwką codziennie na noc a na rano balsamem, brzuch, plecy, poślady uda i cycki
Mysia a jakiej oliwki używasz?
Ja miałam kiedś taką w żelu z johnson's

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja testowałam narazie johnsona zwykłą dla dzieci była spoko, teraz mam rossmana dla ciężarówek z olejkiem migdałowym i ja uwielbiam a dałam całe 6 zł, teraz planuje testować oliwkę w żelu jeszcze

kupiłam 3 zwykłe piżamy po 3 dyszki z zamiarem zatłuszczenia i do wyrzucenia później
Ooo, dzięki właśnie też jej ostatnio szukałam w rossmannie i nie widziałam

Stary 2012-11-06, 15:49   #321
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

a muszą być ciągle frytki? może ziemniaki w różnych formach? mi ziemniaki dość wchodzą, na przykład z twarożkiem czy śmietaną... i spróbuj jajco sadzone, dobrze posolone nie będzie tak jajkowo smakować. możesz sobie polać to jakimkolwiek sosem, który akurat cię nie odrzuca. i może coś z fasolowych rzeczy? ja mam ochotę na jajco sadzone z ziemniakami gotowanymi na parze i ze szpinakiem zaprawionym śmietaną ale dzisiaj będzie ryba...

to mogła napisać tylko i wyłącznie kobieta, która w życiu porządnych mdłości nie miała... oj kobieto, weź moje mdłości!!!

a teraz relacja z wizyty u gina. dzidzia ma 3,32 cm i ruszała rączką, wszystko wygląda dobrze. no i się mam zastanowić, czy chcę badanie NT. nie wiem czy chcę??????????? póki co jestem raczej na nie... już było to omawiane, wiem... ech... płakać mi się chce, bo się okazało, że mam policystyczne jajniki, a nic na ten temat nie wiedziałam. nie wiem, czy lekarz zapomniał mi o tym powiedzieć, czy co??? nie chciał mnie martwić?
no i mam nie rzygać. bo się odwodnię. dostałam jakieś czopki, ale boję się ich trochę...

Gratuluje udanej wizyty!
Same ziemniory nie przejdą, bo nie przepadam za nimi. Ewentualnie placki ziemniaczane, babka albo kiszka, pyzy, kopytka...

Dzisiaj udało mi się przełknąć kostkę z mintaja w panierce z surówka.

Cytat:
Napisane przez zeloth Pokaż wiadomość
Oj gapa ja. Nie zauważyłam, że dopisałam się do starszej częsci tematu
A tam napisałam tak:

Witam wszystkich

nareszcie i ja mogę się dopisać. Po wielu miesiącach, latach starań 02 listopada nareszcie ujrzałam upragnione dwie kreski
a jeszcze w zeszłą środę 31 października, byłam przekonana, że znów się jakoś miesiączka przesuneła o 2 tyg., bo miałam moment krwawienia. I byłam święcie przekonana, że to okres się rozpoczyna. Ale.. mija środa, czwartek (cały dzień na cmentarzach) i żadnej krwi nie ma. Mąż mówi zrób test, ja mówię 'nie po co? i tak nic nie będzie', ale test zrobiłam i proszę od razu dwie kreski. No to szybko do lekarza. Tam zrobiono mi USG dopochwowe i ... jest ciąża potwierdzona no oko 5 tydz. i 5 dzień.

W czwartek idę do szpitala na dokładną diagnostykę i badania. Lekarz pwoiedział, że wtedy będzie już słychać serce

Krwawienia i plemienia też już nie wystąpiły od tego incydentu, więc mam nadzieję, że będzie wszystko ok

Tylko martwie się, że dopiero 5 dni przyjmuje kwas foliowy

Kwasu wcześniej nie brałam, gdyż po paru testach z jedną kreską postanowiłam nie zapeszać. Zresztą doszłam już do momentu kiedy nie wierzyłam, że nam się uda(w grudniu ja miałam iśc do kliniki leczenia bezpłodności, bo mąż zrobił już badania)
Witaj!

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

ha ! to masz listę od mola książkowego
- wszystkie książki Emily Giffin (zwłaszcza Coś pożyczonego, Coś niebieskiego)
- '"Doktorzy" i "Absolwenci" Segala
- "Na południe od Broad" Conroy
- jeśli lubisz thillery, lekką sensację: książki Charlotte Link i Tess Geritsen ... i mój ulubiony Chattam
- jeśli lubisz fantastykę, młodzieżówkę - "Igrzyska śmierci" i reszta tomów Suzanne Collins (film był beznadziejnie nudny, książki są świetne), seria książek Cassandry Clare ("Miasto kości..."), seria "Pan Lodowego Ogrodu" Grzędowicza, nieśmiertelny i najlepszy Wiedźmin Sapkowskiego

tyle na początek mi przychodzi do głowy
Uwielbiam ją! A te dwie książki są rewelacyjne!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 15:51   #322
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Tez bym zjadła. Z bitą śmietaną i brzoskwiniami, ananasami ...
Cytat:
Ha i masz kolejnego maniaka książkowego

Hmm moja ostatnio ulubiona seria to Virginia Andrews zaczyna się od "Kwiaty na wietrze" - trzymają w napięciu, tak, że czyta się w jeden wieczór.

Nie wiem jakie klimaty lubisz...
Jeśli fantastyka to polecam Achaję Ziemiańskiego
No i teraz słynnego Martina

Inne klimaty hmm "złodziejka książek" jeśli nie oglądałaś to "Służące".
No i Kinga Kurcze ciężko coś wybrać

Aktualnie czytam "Zalotnice i wiedźmy" Joanny Miszczuk. Tyłka nie urywa, ale lekkie i przyjemne.

A i tak moją ulubioną książką - fakt faktem młodzieżową to Przygody Rudolfa Gąbczaka - Fabickiej. 4 tomy podajże w to wchodzą, coś w podobie Mola.

Kurcze sporo tego, ale nie mam jakiś ulubionych autorów. Co mnie zaciekawi skrótem to czytam

Właśnie dostrzegłam, że mam na półce ten tytuł co podałaś. Dobra? Bo nie wiem czy się zabierać. Zaczęłam kiedyś 2 str a później inna mi w łapy wpadła i ta odeeeeszła

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2012-11-06 o 15:56
Stary 2012-11-06, 15:53   #323
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ptasie mleczko już wiem co dziś zjem na deser
Ja najbardziej lubię te Lidlowe Czekolada jest taaaka delikatna, ze rozpływa się w ustach

Cytat:
Mój mężuś też chrapie, jak zaczyna to go szturcham, czasami na oślep dostaje ręką gdzie popadnie ... a jak to nie zadziała to nawet kopniaka Nie wpadłam na to, żeby isć spać do innego pokoju bo mamy 1 kołderkę, ale może jego wyeksmituję
Mój zawsze chrapie jak leży na plecach, więc krzyczę : " Połóż się na bok!" i zawsze przestaje chrapać

Cytat:
A ja 17
Kto jeszcze z listopada?
Ja też z listopada ! 26

Cytat:

dobrze, że się udało

Przyjemnego sprzątania nie przemęcz się za bardzo
Też się cieszę
Rozbiłam sprzątanie na II tury. Pierwsza już za mną, teraz przerwa na obiad i za chwilę wracam do pracy
Stary 2012-11-06, 15:55   #324
Aaś
Zakorzenienie

dzięki vil i MoTyleKsw
Stary 2012-11-06, 15:57   #325
Kaaasiulka
Raczkowanie

Jeśli chodzi o rozstępy i cellulitis to nigdy nie miałam z tym problemu, ale teraz w ciąży mimo wszystko zapobiegam. Używam codziennie Galenic Elancyl Specific Vergetures oraz Clarins Huile Tonic. To co prawda dopiero początek ciąży, więc o skuteczności będę mogła powiedzieć coś dopiero za kilka miesięcy, ale używa się ich przyjemnie i jestem zadowolona.
Kaaasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 16:03   #326
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Która to pisała, ze krokiety nie są dobre na obiad tylko na kolację. Ja często robię krokiety na obiad
u mnie też się zawsze robi na obiad

Ja też zaszłam na urlopie

Melitele a już miałam pisać że się nie odzywasz dupek z tego kolesia, widać że nie jest nic wart.

cloche mi też lepiej spać na prawym boku. Ale w ciąży powinno się spać na lewym.

MoTyleKsw masakra z tym wirusem

anoxee jak tam wizyta?

zeloth Witaj

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ale zdążyłam podejrzeć, jak maleństwo się odbija o ścianki taka mała radość o

pawie oczko ja robię na cellulit peeling kawowy z oliwką.

Gratuluję wizyt i kolejnych tc

A ja jestem mega WKURZONA. Byłam u koleżanki z pracy (ta co była w szpitalu) i ta w pewnym momencie mówi że ciekawe kiedy dostaniemy te pieniądze z f.socjalnego. A ja . I co się okazało? Mogłam dostać 500 zł (a dla mnie to nie mało) tylko trzeba było złożyć podanie do wczoraj! Dyrektorka miała obowiązek poinformowania wszytskich pracowników którzy są na zwolnieniu/urlopie. No i powiedziała dziewczyną że wszyscy wiedzą. Tylko że do mnie nawet nie zadzwoniła! Jak można być takim wrednym? Gadałam z jedną dziewczyną i ma napisać emaila czy jeszcze mogę to złożyć. Jestem strasznie zła. I co ja mam w takiej sytuacji zrobić? Kasa przeleciała mi koło nosa.
Stary 2012-11-06, 16:24   #327
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
u mnie też się zawsze robi na obiad

Ja też zaszłam na urlopie

Melitele a już miałam pisać że się nie odzywasz dupek z tego kolesia, widać że nie jest nic wart.

cloche mi też lepiej spać na prawym boku. Ale w ciąży powinno się spać na lewym.

MoTyleKsw masakra z tym wirusem

anoxee jak tam wizyta?

zeloth Witaj

pawie oczko ja robię na cellulit peeling kawowy z oliwką.

Gratuluję wizyt i kolejnych tc

A ja jestem mega WKURZONA. Byłam u koleżanki z pracy (ta co była w szpitalu) i ta w pewnym momencie mówi że ciekawe kiedy dostaniemy te pieniądze z f.socjalnego. A ja . I co się okazało? Mogłam dostać 500 zł (a dla mnie to nie mało) tylko trzeba było złożyć podanie do wczoraj! Dyrektorka miała obowiązek poinformowania wszytskich pracowników którzy są na zwolnieniu/urlopie. No i powiedziała dziewczyną że wszyscy wiedzą. Tylko że do mnie nawet nie zadzwoniła! Jak można być takim wrednym? Gadałam z jedną dziewczyną i ma napisać emaila czy jeszcze mogę to złożyć. Jestem strasznie zła. I co ja mam w takiej sytuacji zrobić? Kasa przeleciała mi koło nosa.
Ja bym się przeszła do niej i powiedziała, że Ciebie nikt nie poinformował i może uda się ze wsteczną datą coś załatwić. A swoją drogą, fajnych masz współpracowników, bo u nas w pracy każdy każdemu zawsze mówił o wszystkim?!

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-11-06, 16:29   #328
Meliitele
Zakorzenienie

Prezent dla ciotek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (77,6 KB, 100 załadowań)

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 16:31   #329
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ja bym się przeszła do niej i powiedziała, że Ciebie nikt nie poinformował i może uda się ze wsteczną datą coś załatwić. A swoją drogą, fajnych masz współpracowników, bo u nas w pracy każdy każdemu zawsze mówił o wszystkim?!
no właśnie ta jedna dziewczyna miała dzwonić ale jej dyrektorka powiedziała że ja już wiem! fajnie, jeszcze gdyby faktycznie dzwoniła a ja nie odebrałam a tak to w ogóle nawet nie raczyła zadzwonić.
Dyrektorka ma teraz wolne więc prosiłam inną dziewczynę (która też się zdziwiła że ja nie zostałam poinformowana) ,żeby napisała emaila czy można coś z tym zrobić. Bo sama to nic nie zdziałam. I co ja mam zarobić jakby się okazało że już nie można?
Najlepsze jest to że przecież byłam w pracy tydzień temu i nikt nic nie mówił

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Prezent dla ciotek
śliczny prezent
matko jaka Ty młodziutka jesteś
który to tc? bo ja taki brzuch mam po jedzeniu a jestem w 15tc

już sobie zobaczyłam termin na 1 stronie jeśli to z om to tydzień różnicy między nami a jeśli z USG to 2 dni

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2012-11-06 o 16:33
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 16:34   #330
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem na 6tej z serii Gra o tron R.R. Martina.
Taka historyczno-fantasy ... generalnie gatunek, którego nie lubię, ale ta seria mnie wciągnęła i moją mamę tez. A kupił sobie mąż po obejrzeniu serialu i ani jednej strony nie przeczytał.

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Mój zawsze chrapie jak leży na plecach, więc krzyczę : " Połóż się na bok!" i zawsze przestaje chrapać
Mój już chrapie również na boku

Kluseczki się udały gumiaste Pewnie dla męża za bardzo, ale tak się zachwycałam, że nie śmiał skrytykować

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości