|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - cz
Cytat:
![]() Ważyłam się dzisiaj, jak na 29 tydzień ciąży - mam +5kg (najpierw 44.3, obecnie 49.3, ale ja niska jestem 160cm) Cytat:
Butter i Stokrotka : co do diet - to ja bym uważała z większym spadkiem wagi jak się staracie, bo to szok dla organizmu..i skóry. Dbajcie o dooobre nawilżenie, ujędrnienie itp. Bo jak teraz schudniecie, a potem skóra będzie się znowu nagle naciągać przez przyrost wagi w ciąży.. to może niestety skończyć się dużą ilością rozstępów. Za dużo rewolucji dla skóry na raz. |
||
|
|
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - cz
Cytat:
![]() Oglądacie Uwagę?? Coś mnie trafia normalnie..ręce opadają
|
|
|
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maleństwo - otwórz okno - tylko się ciut cieplej ubierz. Ja tak teraz robię bo dość często mi duszno i ciężko ostatnio. |
|
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
5 kg to bardzo niewiele, a Ty i tak zawsze byłaś taka szczuplutka ![]() A to wbijanie itp...no cóż, to chyba uroki ciąży ![]() Co do mojego spadku wagi, to po pierwsze nie podejrzewam u siebie jakiegoś rewolucyjnego chudnięcia Pewnie nawet tych 5 kg nie osiągnę..ale chcę spróbować ![]() Moja skóra akurat (odpukać) jest dość elastyczna. Swego czasu dość dużo szybko utyłam i ani jeden rozstęp się nie pojawił. Regularnie skórę nawilżam i bardzo dużo piję (nie wiem czy to ważne dla skóry..ale to chyba ważne dla całego organizmu)
|
|
|
|
|
#2825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja dopiero (zamierzam wiecej) 23kg zrzucilam i juz mi skora wisi, a wczoraj jak zobaczylam swoje rozstepy to sie przezegnalam... teraz dopiero sa widoczne. Ale jestem w natarciu, kupilam serum Eveline, co kiedys bardzo mi pomoglo, od przeszlo tyg masuje sie chinska banka i recznie, na rozstepy daje masc na blizny, gabka syrena, no i najwazniesze - od czwartku zaczynam chodzic na BodySpace (bieznia pod cisnieniem) i rollmasaz jak mi kasy starczy, a z wczorajszego kursu mam jedno darmowe wejscie na jakies elektrowstrzasy (elektrostymulacja) i prowadzacy powiedzial, ze mi jeszcze tam jakies zabiegi zafunduje. W ogole zaproponowal mi tam prace, kurde a ja akurat wyjezdzam... No i do wyjazdu (35dni) chce jeszcze zrzucic 5kg.
|
|
#2826 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37460740]A mnie w ogóle święta nie cieszą. Jedyny plus, że będzie trochę wolnego. Ale jak pomyślę, że nam będą wszyscy wokół życzyć dziecka...
tulę Cię mocno! ja lubię święta bo spędzamy je mocno rodzinnie. fakt, że jeździmy od jednych rodziców do drugich i nigdzie tak na prawdę dłużej nie posiedzimy, ale lubię ten czas. Cytat:
BUHAHA mam to samo! ![]() dokładnie o tym samym pomyslałam!![]() Cytat:
![]() Cytat:
Magda jak u Ciebie? Aaaaa Butterku wydaje mi się, że ktoś początkiem roku zmieniał listę i dodał nam rok do przodu, żeby bylo rocznikowo. Nawet wydaje mi się, że to Maleństfo albo Bika robiły? Ale moge się mylić Tak czy siak wiek jest zmieniony ![]() Upiekłam dziisaj furę naleśnikow. Obiady na dwa dni z głowy!
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2012-11-06 o 20:14 |
|||
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
PS. Zrobilam mega pyszny sernik dietetyczny BEZ PIECZENIA, zaraz wrzuce przepis
![]() EDIT: nie dodaje, bo teraz patrze, ze kiedys kotekk juz dodala przepis na gotowany sernik ja to samo tylko bez masla i zamiast cukru to slodzik. No i bez herbatnikow. Na wierzch dalam dietetyczna nutelke.
Edytowane przez Amani Czas edycji: 2012-11-06 o 20:27 |
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Butter: wiem, że takie uroki ciąży, dlatego jak ktoś mnie pyta jak się czuję to niemal zawsze odpowiadam, że "dobrze". Bo to co mi dolega to prozaiczne dolegliwości ciążowe, których doświadcza każda ciężarna - i tak czy siak skaczę do góry ze szczęścia, że nie skraca mi się szyjka, ciąża nie jest zagrożona, nie muszę leżeć, nie byłam ani razu w szpitalu.. Tyle kobiet ma teraz duże kłopoty (przyznam się, że czasem podczytuję wątek Aniołkowych Mam - bo tam kilka dziewczyn jest teraz w ciąży - i jakoś razem z nimi przeżywam i mocno trzymam kciuki.. chociaż to pewnie nie na miejscu, że im tam zaglądam, tworzą zwartą społeczność...), że grzech by było narzekać, na takie, niby uciążliwe, ale jednak pierd.oły.
Butter: to dobrze z tą skórą - z tym, że w ciąży ponąć też hormony (kortyzol) pogarszają stan skóry i dlatego o rozstępy łatwiej niż normalnie, bywa, że się pojawiają, mimo że się ich nigdy wcześniej nie miało. Jestem na bieżąco z tematem, smaruję się teraz na okrągło:P bo boję się, że jestem w najtrudniejszym okresie ciąży. Czy w 3 trymestrze tyje się najwięcej i najwięcej rośnie brzuch? Mam się spodziewać przełomu? |
|
|
|
#2829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2830 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż moja du.pa też jest za ciężka i za wielka - unosi się o wiele mniej niż jej ![]() Cytat:
Szkoda, że mieszkasz tak daleko, przychodziłabym do Ciebie na masaże! Np. na bańkę ![]() ![]() Cytat:
O kurde, mniam. Ja miałam na obiad łososia z pary ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mam nadzieję, że nie zrobi mi takiego kuku!! hehe..żartuję oczywiście!
|
|||||
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia to niedawno wróciła z ang. a mąż z pracy...więc pewnie da znać jutro..
|
|
|
|
#2832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam zamiaru katować się dietami, po prostu chcę ćwiczyć i w ten sposób wyszczuplić ciało. ja jak schudłam i przytyłam to na szczęście rozstępów nie miałam i teraz tez nie mam na szczęście. w oczekiwaniu na bejbika będę po prostu dbać o siebie Cytat:
bosko kochana, aż mnie zmotywowałaś do ćwiczeń tylko moje łydki z zakwasami nie chcą współpracować
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
dziolchy potrzebuje szybkiego uleczenia!!!!!! jak uspie Maje to zapodam sobie kanapke z czosnkiem, zrobie sobie mleko z miodem a na noc jakas polopiryne czy inny wynalazek....jakies jeszcze pomysly macie?
|
|
|
|
#2834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie ten skalpel to i tak masakra! No i właśnie o to chodziło, żeby się wspólnie motywować! Do ćwiczeń itp...i jak ja np będę chciała zjeść pizzę, to Ty mnie zlejesz po dup.sku.... ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gorzej chyba dla wątroby |
|
|
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(marnie to brzmi w kontekście przyszłego zawodu, może mi przejdzie na drodze edukacji..:P)Amani: kurczę! Podziwiam!! |
|
|
|
|
#2838 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Mysiu wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37460740]A mnie w ogóle święta nie cieszą. Jedyny plus, że będzie trochę wolnego. Ale jak pomyślę, że nam będą wszyscy wokół życzyć dziecka... Bika ładne zaproszenia ![]() Mała biedna jesteś z tym zębem Butter, Amani, Aaby brawo za skalpela Też bym chciała się troszkę ruszyć ale na razie się jeszcze boję. Za to jem za trzech![]() Cytat:
Cytat:
Przynajmniej wesoło jest![]() Blonde brawo dla Seby ![]() Żabcia fajny pomysł z tym zbieraniem potrzebnych rzeczy ![]() Onyks trzymam kciuki za wizytę!! a w ogóle to mi jakoś smutno..
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz włączam skalpela i spróbuję czy dam radę z tymi łydkami, zmotywowałaś mnie bardzo
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
no w morde nie mam!!!!!!!!
![]() Cytat:
s.ral pies watrobe.....jutro musze byc zdrowa ![]() oo rutinoscorbin mam!!! |
|
|
|
|
#2841 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do wódeczki z pieprzem to ja słyszałam, że to dobre na żołądek?? Choć pytam się teraz męża jak to jest, a on mi odpowiada: "Wiesz, wódka jest dobra na wszystko". Cytat:
Dla mnie najlepszy jest apap + rutinoscorbin itp. Kotku zdrowiej nam
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2843 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio nawet, po zajęciach z psychopatologii mam też dużo róznych zaburzeń - syndrom studenta medycyny ![]() Cytat:
![]() Ty to raczej sobie odpuść ćwiczenia Dla ciężarnej to basen np..ale przedyskutuj to z lekarzem!Czemu Ci smutno? ![]() Cytat:
Wstydź się... w każdym szanującym się domu powinna być wódka
|
|||
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
Taki zestaw to chyba na bolący żołądek...
|
|
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde, myslalam, ze to latwiejsze... niewinnie wyglada!!!Cytat:
Co do baniek, to chetnie bym wymasowala
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie racja!
|
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Vide tekst męża Tomalinki...
![]() Jak robiłam ten skalpel i trzeba było właśnie unosić te nogi, biodra i takie tam, mąż na mnie patrzy i pyta: 'Kochanie, a jak już dojdziesz do wprawy, to te ruchy będą miały zastosowanie też w innych dziedzinach życia?' |
|
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.

I powiedział co na przyszłość robić, żeby tak nie było 

Pewnie nawet tych 5 kg nie osiągnę..ale chcę spróbować 
ja dopiero (zamierzam wiecej) 23kg zrzucilam i juz mi skora wisi, a wczoraj jak zobaczylam swoje rozstepy to sie przezegnalam... teraz dopiero sa widoczne. Ale jestem w natarciu, kupilam serum Eveline, co kiedys bardzo mi pomoglo, od przeszlo tyg masuje sie chinska banka i recznie, na rozstepy daje masc na blizny, gabka syrena, no i najwazniesze - od czwartku zaczynam chodzic na BodySpace (bieznia pod cisnieniem) i rollmasaz jak mi kasy starczy, a z wczorajszego kursu mam jedno darmowe wejscie na jakies elektrowstrzasy 

bosko kochana, aż mnie zmotywowałaś do ćwiczeń tylko moje łydki z zakwasami nie chcą współpracować