|
|
#991 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Cytat:
Kupiłam 2 ochraniacze. Jeden ten co na zdjęciu wyżej, zielony z dodatkami niebieskimi w paski. Do tego w ten sam deseń kupiłam rożek i śpiworek. Więc na początku dziecko będzie spało w rożku, potem w śpiworku. Rożek mam jeszcze inny, nie pasujący już kolorystycznie od mamy ale nie mam zamiaru się tym przejmować Po prostu będzie inny i tyle Na później mam też pościel z ikei taką http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10107784/ nie jest idealna do tych pasków niebieskich na ochraniaczu hehe, ale ma też motyw niebieskiego i zielonego więc da radę Drugi ochraniacz kupiłam taki sam motyw co tamten (z sreduszkiem pośrodku) tylko że kolor Kratka oliwkowa / Oliwka ( drugi rząd od góry) z all http://allegro.pl/ala-i-as-serca-och...740799815.html Ten ochraniacz ma kratkę więc do tego będzie ta pościel którą kupiłam w ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50197476/ kratki fajnie się razem zgrały i wygląda dobrze. Czy coś jeszcze dokupię..nie mam pojęcia bo nie wiem ile jeszcze tego trzeba T o mój taki zamysł na teraz. A podejrzewam, że jak dziecko zasika rożek/śpiworek/pościel to będę zmieniać na to co będzie pod ręką i wtedy już nie będę patrzyła na kolory i dopasowanie![]() W każdym razie przecież nie wszystko musi być idealne pod kolor. Po prostu mniej więcej sobie wybierz w ten sam deseń ochraniacz i potem pod to dobieraj pościel jeśli chcesz żeby pasowało
|
|
|
|
|
#992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo a ja jade zgazować tez w tym tygodniu, tzt myslał ze sie wlozy najtańszą instalacje a tu du.pa. trzeba sekwencję zakładać i dziekuję, 2100zł nam poleci. Ale tez sobie nie wyobrażam jezdzić na benzynie tym samochodem... kurna, samochód kupiony za 6 tysi a sekwencja 2 koła wrrrr chyba mniej pali ta nasza bmw niz ten partner co zesmy kupili, ale tamta jest drozsza wiec wolimy odlozyc te kase ma staniec gaz? pierwsze slysze?! ja slyszalam ze ma zdrozec o 40gr ![]() tak w ogóle to dostałam dzis mandat za parkowanie ( 25zł musze bulić, a zaparkowałam tylko na 5 minutek abuuuuu
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-11-06 o 20:28 |
|
|
|
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu kupię jeden jeszcze ochraniacz beżowo kremowy ( bo mam taką pościel), prześcieradełka mam dwa: różowe i kremowe do tamtej pościeli właśnie). Pewnie, że nie musi być idealnie, grunt, żeby się nie gryzło za bardzo i styknie. A jak dziecko zasika to mi też będzie wszystko jedno ![]() Teraz tylko z nudów wydziwiam zapewne ![]() A pościele z ikea fajne bardzo, sama popatrzę jak będę. |
|
|
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, teraz te instalacje to inna generacja niż kilka lat wstecz, więc i cena jest odpowiednia Cieszę się, bo np. wlew do gazu zrobili nam tam gdzie jest wlew do benzyny tzn. obok, więc nawet nie widać, że jest zagazowany
|
|
|
|
|
#995 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie Mamy styczniowo-lutowe
![]() Wiem, że pojawiłam się tu bardzo późno, ale dopiero niedawno przyszedł mi do głowy pomysł o zapisaniu się na takim forum ![]() To już 7. miesiąc, ale mogę powiedzieć tyle: nie znam dokładnego TP, ponieważ wg USG wychodzi 22.01., a wg okresu - 11.02.2013 r. ![]() Jak tylko dowiem się więcej w sprawie tej, da Wam znać ![]() Pozdrawiam wszystkie Mamusie |
|
|
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu miałaś tylko jedne usg?
|
|
|
|
|
#997 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A później się okaże jak to będzie W każdym razie przy wyborze też sugerowałam się zasadą żeby się za bardzo nie gryzło, a mniej więcej razem fajnie wyglądało A pierwszy ochraniacz w jakim masz kolorze? No, skoro masz pościel beżowo kremową to jak najbardziej taki ochraniacz o jakim piszesz w ten deseń będzie super wyglądał. To w takim razie ja mam teraz pytanie do Was ile potrzeba tak mniej więcej: -rożków -śpiworków - kompletów pościeli ?? |
|
|
|
|
#998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Hej nowa mamusko! a skad jestes ze mialas tylko jedno usg? bu napisz cos wiecej o sobie
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
My kupilismy ochraniacz w ikea taki bialy w kropeczki kolorowe na gorze
mamy posciel w paseczki kolorowe i jedna niebieska, ja sie tym akurat nie przejmuje a moskitiere tez z ikei kupilismy, taka z kolorowymi kropeczkami doczepianymi, slicznie bedzie wygladac
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszą pościel mam w taki fajny wzorek ( bo ochraniacz był w komplecie z wypełnieniem pościeli) różowo - biały ( a na tym pomarańczowe żyrafki) - ciężko opisać, ale delikatne to, żadna pstrokacizna.
Może fotę potem zrobię. A pościel w sensie poszewek mam kremowo brązową z motywem żyrafy też ( nie wiem dlaczego )Więc teraz wniosek taki, że przyda mi się jeszcze jeden ochraniacz jakiś kremowo - beżowy i jeszcze jedna pościel w tonacji różowej do pierwszego ochraniacza :d lol - chyba nie myślałam jak kupowałam - w ogóle nie wpadłam na to, że na pościel pójdą poszewki i mi się cała koncepcja kompletu idealnego rozwali
|
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
Ilkas, ja mam 1 rozek, i tak maluch krociutko bedzie spal, najwyzej dokupie, spiworka jeszcze nie kupowalam , poscieli mam 3 komplety i 6 przescieradelek
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jeden rożek i jeden śpiworek + 1 śpiworek dużo większy w spadku po chłopczyku z rodziny. Prześcieradełka na razie dwa tylko.
Będę dokupywać jak się zastanowię ile tego trzeba, bo nie mam pojęcia. |
|
|
|
#1003 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wyszło tak, że dopiero w 4. miesiącu udałam się do gina, i automatycznie pierwsze USG było robione dopiero w 21 tc. O przyczynach nie będę się rozpisywać![]() No ale Najfajniejsze w tym wszystkim jest to, że od początku ciąży nie miałam żadnych innych jej objawów oprócz większych piersi i braku okresu Zero wymiotów, zero nudności, zawrotów głowy itp. Wszystkie badania są w normach, teraz już tylko brzuszek w niektórych czynnościach zawadza, nogi odmawiają czasem posłuszeństwa no i zadyszka się pojawia przy dłuższych przechadzkachI do tej pory przytyło mi się 14 kg |
||
|
|
|
#1004 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duzy juz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
witaj Kurde masakra z tym lekarzem i ta głodówką ![]() Kochana wygladasz super w ciazy, najwazniejsze ze dzidzius sie dobrze rozwija rozumiem ograniczenie slodyczy ale nie glodowka Dobrze Ci wszystkie dziewczyny napisaly. Tylko bidulka nie potrzebnie sie tyle oplakalas
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U mnie znowu problemy rodzinne,już nie mam sił, rodzice chyba przechodzą kryzys i to poważny boje się ![]() ze mna wszystko ok, poza tym, że codziennie męczy mnie straszna zgaga, niektórzy mi mówią, że mały będzie mieć wobec tego dużo włosów ![]() rozśmieszył mnie dziś starszy pan, szedł naprzeciw mnie o lasce, stanął i wniebogłosy: BEDZIE SYN!!! ![]() kupiłam dziś na tablicy od kobiety skarpetusi trochę i kilka par bucików za 10 zł http://tablica.pl/oferta/buciki-i-sk...r-ID1Adr1.html nie wiem czy Wam się jeszcze wyświetli. Pza tym byliśmy z TZtem w lumpku i wyhaczył młodemu kolorowy sweterek z kapturkiem już większy rozmiar, na ok 9 miesięcy Jutro wybieramy się jeszcze do innych lumpków, lubię z nim chodzić dziś miałam robić wymaz, ale musiałam mamę zastąpić w sklepie a kolejka była. Poza tym, wyobraźcie sobie jaka znieczulica: stałam pół godziny pod gabinetem, facet siedział.. pff facet... młody koleś z panna na przeciwko, obgadywali mnie, ale miejsca mi nie ustąpił masakra. Pójdę na spokojnie w czwartek.Delicjanko śliczna córcia a śmiać mi się z Ciebie chce,bo chyba w każdej części wątku piszesz o przebojach dotyczących mandatu Jeśli o moją wagę chodzi, to 11 kg +. I nie mam zamiaru panikować i szaleć najważniejsze że maluch rośnie, później się będę martwić co oczywiście nie sugeruje, że wpierniczam więcej niż widzę i nie dbam o siebie!wrzucam ośmiomiesięczny bandzioszek ![]() witam nową mamcię |
|
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
z tego wszystkiego zapomnialam napisac ze i ja po wizycie jestem..
maly ma 1035 g ale lekarka powiedziala ze prawidlowo wg tygodnia ciazy, siusiaka widzialam smialysmy sie ze wyglada jak maly zlowik ja przytylam przez 5 tygodni 2 kg wiec tragedii nie ma, lekarka mi powiedziala ze waga ok, jestem szczupla wiec tyje w normie.
|
#1007 |
|
Rozeznanie
|
hope01 śliczny twój brzuszek,na moje oko to nawet spory
![]()
|
|
#1008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale masz bebzunek ) ojj hope! trzeba nniedlugo wymienić się numerami ! hahah a i pstryczek jeszcze ojjj bedzie konferencja telefoniczna cos czuje
|
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i przez ten brzuszek mi babcia kracze grudzień ![]() Dziewczyny powiedźcie mi, jesli się orientujecie, który termin jest bardziej wiarygodny? Z pierwszego USG (01.01. / 05.01 z OM) czy z połówkowego (14.01) to jest dwutygodniowa rozpiętość aż
|
|
|
|
|
#1011 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No rożki mam 2 i wydaje mi się że styknie, bo po co więcej w sumie. Zastanawiam się nad pościelą bo mam 2 komplety i nie wiem czy nie za mało. Hopeale cudny brzuchol
|
|
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sliczny, duzy brzucholek!!!
Hahahaha a pan z laska pieknie, pieknie Dzis zmierzylam brzuch, 96cm, nic nie urosl przez ostatnich 8tyg, nie wiem czy sie martwic ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Hope, z genetycznego z 12tyg Tez sie tym martwilam
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
Hope, z tymi brzuchami to ciezko cos wywrozyc
. Kuzybka miala ogromny brzuchol, urodzila przed terminem, malutka coreczke - ale za to polozna jej powiedziala ze takiej ilosci wod jeszcze nie widziala duzy brzuch to niekoniecznie duze dziecko
|
|
|
|
#1014 |
|
Rozeznanie
|
Jak tylko będę wiedziała coś więcej, to się pochwalę
Wizytę u gina mam 15.11., i może wtedy też dostanę skierowanie na USG i będzie wszystko jasne
|
|
|
|
#1015 |
|
Konto usunięte
|
Hope, ale fajny brzuchol! super, piłczysko takie
Ja bym ten wcześniejszy obstawiała.
|
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37468519]Hope, ale fajny brzuchol! super, piłczysko takie
Ja bym ten wcześniejszy obstawiała.[/QUOTE]HA i dla Twojej moja droga świadomości obyło się bez numerka dziś w przychodni |
|
|
|
#1018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo to faktycznie jak z genetycznego Ci wychodzi 14 to dluga rozpiętość. Ja mam z usg genetycznego na 3.01 a z OM na 7.01 ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a weź mi nie mów;( najlepsze jest to, ze teraz wszędzie widzę ludzi biegających sobie przykro mi z tego powodu, ale juz od kwietnia bede biegać!
|
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas wszystkie mamuśki są mile widziane. Widzę, że mamy dość zbliżone daty ślubu. |
|
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

Chociaż z drugiej strony - maluszek nie ma pościeli w łożeczku na początku, tylko właśnie ochraniacz, prześcieradło i..tyle?
Po prostu będzie inny i tyle 
No ale na benzynie nie dalibyśmy rady jeździć. A jeśli gaz po nowym roku faktycznie by staniał, również ten do aut, to w ogóle byłabym happy 
( 25zł musze bulić, a zaparkowałam tylko na 5 minutek abuuuuu 

Wyszło tak, że dopiero w 4. miesiącu udałam się do gina, i automatycznie pierwsze USG było robione dopiero w 21 tc. O przyczynach nie będę się rozpisywać

Dobrze Ci wszystkie dziewczyny napisaly. Tylko bidulka nie potrzebnie sie tyle oplakalas 

6 5 4 3 2 1