|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
kazdy dzieciak inny
![]() własnie dałam małemu rumianku i sciagnał pare łyków
|
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Ile!!?!??????
![]() Matko jak zazdroszcze. Mój o ile w ogóle zaśnie w dzień to max godzinka, a rzadko kiedy sie to zdarzy. Najczęściej 10-30 minut, no chyba że na rękach to pewnie by pospał ze dwie ale to wtedy by mi ręka odpadła ![]() Kurde nie wiem jaką tą szczepionke wybrać 5w1 czy 6w1???? Doradzicie coś?? |
|
|
|
#2103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
Moja też tak po szczepieniu zareagowała Cytat:
Śpi też na raty ale tyle prześpi przez cały dzionek. Ja korzystając że śpi posprzątałam sypialnię,łazienkę i mały pokój Uwielbiam jak jest tak czyściutko dopóki tż nie wróci z pracy on zaraz zrobi porządek
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedyne wyjście żeby zrobić porządek to jak tż zajmie sie małym ![]() Też mi sie trafił egzemplarz niemęczący sie, za to ja jestem padnięta co dzień to bardziej... |
|
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór. Najpierw napiszę a później śmigam nadrabiać bo dużo jest
![]() Dziecko mi się do reszty zepsuło śpi niespokojnie, słabo je, marudzi jak cholera, i znowu zaczął ulewać co mnie bardzo dziwi bo już tego nie robił. Czyżbyt to skok? czy może zęby mam nadzieję że to jednak minie bo to jego spanie mnie wykończy... Ogólnie dostałąm kwiaty od Tzeta tak o bez okazji aż go wypytałąm czy czasem czegos nie przeskrobał wstawiam te zdjęcia obiecane.. |
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także to nie jest reguła
|
|
|
|
|
#2107 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
coś znowu mocno przeskrobał widzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ile lat ma Twój mąż? bo chyba najlepszy u nas na wątku ten Twój tzet ![]() czasami. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziewczyny a jak tam wyglada u waszych maluszków lewa rączka po szczepieniu na gruzlice w szpitalu? |
|
|
|
|
#2109 |
|
Zadomowienie
|
u nas po szczepionce na gruźlice jest czerwone znamie.
|
#2110 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas taka wieksza grudka, taki jakby wiekszy syfek, to normalne
|
|
|
|
#2111 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas po szczepionce na gruźlice nie było sladu az do 4 tygodnia gdzies . Wtedy zaczęło takie czerwone cos wychodzic teraz jest taka kreseczka czerwona coraz bardziej widoczna.
|
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() az zapomnialam ze taka szczepionke dostała bo nie bylo sladu ok, uspokoilas mnie ze to normalne wogole mam dosyc dzisiejszego dnia, byłam dziś pierwszy raz sama z Iga dosyć długo i dała taki popis ze chyba wszyscy sasiedzi ją słyszeli. Chyba brzuszek ja bolal bo nie robiła kupki od 2 dni masakra, łeb mi pęka. bo ona wyła - nie płakała tylko wyła a ja nie umiałam jej pomóc
|
|
|
|
|
#2115 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez 5 w 1.
A Kuba głównie śpi I teraz nie wiem czy tak może byc?
|
|
|
|
#2116 |
|
Wtajemniczenie
|
ja od kiedy mały skonczył 2 tygodnie jestem z nim ciagle sama i zyje a on kolkowy i wył i wył a ja razem z nim booosze co ja przeszłam... no ale dajemy se rade tatus wieczorami z pracy wraca czasem babcie do diebie sciagamy albo my do babci na weekendy jedziemy i baba sie zjamuje dzidem mi tylo na karmienie przynosi a ja mam relax wtedy
|
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiu póki mi sie nie zepsuł a zepsuł się 2 dni temu
też duzo spał. np.wstawaliśmy o 7 szedł spac po 8 spał ponad godzine, potem karmienie znowu godzinka aktywnosci i znowu spac i tak do 17-18 i potem do 19.30 nie spal. a teraz.. spi tylko na rekach ![]() ja jestem od powortu ze szpiatla sama a w sobote z dwojka dzieci
Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-11-06 o 21:27 |
|
|
|
#2118 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas tez byl syfek. A teraz jest czerwone miejsce po nim.
|
|
|
|
#2119 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja zamierzam szczepic tymi bezpłatnymi... opani w przychodni sie nieźle zdziwiła jak jej to powiedziałam
|
|
|
|
#2120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2121 |
|
Zadomowienie
|
Zośka dzisiaj też jak nie moje dziecko...
Pogoda??? skoro i Jasio Asiulki też dziś diabelek wcielony.. i tez nie wiem czy cos w dziąsłach nie zaczya się dziać... jakoś moje dziecko dziwnie się zachowuje. przed spaniem jak ją teraz karmiłam taka sytuacja- je,je,je, zjadła już ze 140ml kleiku i wypluwa butle jak to ma w zwyczaju robić kiedy już się najje, no to butle zabieram a ta mi pięść całą do buzi i ostro mamle śliniąc się przy tym okrutnie, no to ja jeszcze raz jej butle do pysia bo sobie mysle moze jednak jeszcze chce a ta znow wyplowa i pięść do buzi... cały dzień jakaś straszna maruda, rozpalona do tego z deczka, ale temp lekko tylko podwyższona 37stopni gdzie normalnie codziennie ma 36,5. Mam nadzieje ze to jednak jeszcze nie to bo zęby przeciez dopiero ok 5msc i jakby mi się miała do tego czau tak zachowywać to chyba wyjdę z siebie
|
#2122 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jasiu ma cudną bluzkę, gdzie kupiłaś? |
||||||||
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka Jasio sliczny
Ja też jestem sama z Zuzią a o kolkach wolę nie mysleć,dzisiaj też był wrzask po południu że już nie dawałam rady ale wszystko trzeba przeżyć a jej uśmiech wynagradza mi wszystko. Nie mam komu nawet powierzyć Zuzi do pilnowania więc jesteśmy zdane na siebie i mojego kochanego tż
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja mam wraże nie ze u nas skok bo dziecko jakby się cofneło z niektórych spraswach.. nie wiem właśnie my mamy ponad 12 tygodni więc by pasowało... w smyku za 19.90 i ma jeszcze pomartańczową ![]() to chyba mogę przypsać do Jasia 3 skok – koniec 2 miesiąca (11-12 tydzień)– niuanse Rodzice wreszcie rozpoznają znaki wysyłane przez dziecko, coraz lepiej je rozumieją, nauczyli się, jak pomóc dziecku zasnąć i jak je zabawiać, a tu przychodzi 11 tydzień i kolejny kryzys: dziecko nie chce jeść, płacze, marudzi, nie daje się uspokoić, a wręcz przeciwnie – im bardziej otoczenie stara się je zabawić, tym głośniej maluch płacze. Dzieje się tak dlatego, że niemowlę zaczyna dostrzegać detale i widzi, że mają one znaczenie. Rozpoznawanie niuansów powoduje, że brzdąc reaguje znacznie silniej na poirytowany głos mamy i zdaje się widzieć to, co do tej pory mu umykało. Staje się też bardziej ruchliwe, przytrzymuje w dłoni podany przedmiot, próbuje go włożyć do buzi. Wiele dzieci odkrywa też własne możliwości wokalne: piszczy, krzyczy, głuży. Starajmy się stymulować malucha mówiąc do niego, proponując do zabawy przedmioty o rozmaitej fakturze, ale dbajmy też o to, żeby jak najmniej było wokół niego nerwowości i gwałtownych zdarzeń. Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-11-06 o 21:36 |
|
|
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2126 |
|
Zadomowienie
|
Tamllinu mnie nie wezma średniej bo tż specjalnie wyrejestrował mnie z chorobowego kilka mscy przed porodem żeby zapłacić sobie wyższą składkę przed samym porodem i żeb ta właśnie wyższa podstawa była brana pod uwagę, tymbardziej że mam działalność od kwietnia więc z 12 mscy nie mogą mi policzyć
|
#2127 | ||
|
Raczkowanie
|
no a Szymek uwielbia jeździć więc też mam taką nadzieję że będzie ok
![]() Cytat:
mój TŻ jest z Pomorza a ja ze Śląska, jak się poznaliśmy to ja kończyłam licencjat w Chorzowie i zaczęłam mgr na UE w Katowicach ale po I semestrze miałam zbyt dużo poprawek (pracowałam i miałam swoją działalność i po prostu zawaliłam studia), w międzyczasie dostałam pracę na Pomorzu i tam się przeprowadziliśmy. Postanowiłam nie podejmować się tych poprawek (bo były w tygodniu a wiadomo nowa praca i dojeżdżanie na Śląsk na poprawki a potem na studia prtzez 1,5 roku mnie nie satysfakcjonowało) no i od kwietnia żeby semestru nie tracić zaczęłam wszystko od nowa na WSB w Gdańsku. Teraz jadę na zjazd, potem w grudniu raz i w styczniu i to wszystko bo tam jest tendencja malejąca jeśli chodzi o liczbę przedmiotów i zjazdów więc dziekanki nie opłacało mi sie brać. Jadę z mamą bo mój TŻ będzie jeszcze w tym czasie za granicą więc mały będzie z tyłu siedział, zatrzymujemy się u teściów więc opiekę nad małym będzie sprawowała i mama i teściowie w tym czasie zajęcia mam w sobote od 8:30 do 13:45 więc nie jest źle muszę wziąść tylko lodówkę turystyczną ze sobą żeby tam ściągnięty pokarm dać bo nie chcę go dokarmiać mm a nie ściągnę między pt a sob 400ml pokarmu :pCytat:
Szymonek ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2012-11-06 o 21:39 |
||
|
|
|
#2128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Już się martwiłam, że powinnam gdzies to zgłosić. A Jaśko i Zuzia przesliczni |
|
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
co do zostawiania dziecka pod opieką babci niani, ciotki koleżanki
to ja Zuzkę wogóle nie zostawiałam bałam się, a Jasia już od począku zostawiam, niestety zostałam zmuszona, kawiarnia wymaga ode mnie dużo czasu., Musze tam jeździć przynajmniej raz dziennie a chwilow tam jest pełno kurzuc więc Jaśka tam nie lubię brać. więc zostawiam babci
|
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że asiulka pisałaś na temat kleiku, ale mogłabyś jeszcze raz?
Dodajesz do mleka? Czy jak? Jak tak to ile? Do każdej butli? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.

on zaraz zrobi porządek