![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lusiu, trzymaj się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie był dziś chłopiec, 3 miesiące. Przyleciał z UK ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
No nie! Mały spi od godziny to teraz jakiś wieśniak zaczął wiercić i Jaś cos marudzi przez sen
![]() Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-11-06 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
no zdarza jej się czasem
![]() o kurcze, to strasznie wysoka teraz mierzyłam znowu i jest 37,7, czyli spada, ufff w sumie to może i dobrze ![]() ![]() o tej porze? Trochę przegięcie jednak mimo wszystko
#96 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadalka - 39,4 brzmi abstrakcyjnie. ![]() Róża ostro ulewa. ![]() Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-11-06 o 20:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Życzę zdrówka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() też mam ten termometr. Mierzę Leosiowi pod paszką, bo do pupy boję się włożyć ![]() super! ![]()
![]() |
#99 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedna Różyczka z tym ulewaniem ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#100 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Juz sobie to wyobrażam ![]() Cytat:
Odwiedziły nas dziś kuzynki mojego męża. Jedna z nich ma dwoje dzieci - 2,5 letnią córeczkę i 3 miesięcznego syna. Mały waży 8,8kg ![]() ![]() Druga kuzynka ma 6miesięczną córeczkę. Tyle dzieci u nas dawno nie było ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chusty nie mam, ale mamy nosidełko na szelkach, przyda sie? Natan skonczyl 3 miesiace a ja panikuje przed podróżą ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
idę się myć, może dziś uda mi się wyspać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie wiem jak bym podeszła do tego gdybym musiała/chciała lecieć. Mogę sobie gdybać, ale wydaje mi się, że poleciałabym z małym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Czesc kochane! dzisiaj znowu dzien marudy...ja nie wiem czy to nie ząbkowanie jednak się zaczęło/ mały cały czas ma rączki przy buźce i gryzie pieluszkę
![]() a swoja droga dziekujemy za kciuki co do bioderek ![]() poza tym byłam u gina i kp totalnie przygasiło mi jajniki więc w ciąży na bank nie jestem ![]() Acha i mój księgowy twierdzi, że jak kogos macierzyński trwa do stycznia to już może się załapac na przedłużenie urlopu aby w sumie trwał równo rok. zgodnie z tą nową ustawą. a teraz znikam bo jutro do parcy a jeszcze kilka razy będę go karmic w nocy. |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Lusia i Róża biedactwa nasze kochane
![]() Gotuję dynię i zaraz ją spapkuję ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hejka
u nas spokojny dzień Mała co prawda trochę pojękiwała (ciekawe dlaczego, nigdy wcześniej nie jęczała) Ktoś wie co oznacza pojękiwanie? Duuużo tego było ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale w ciągu dnia śpi zazwyczaj na naszym łóżku bo tam ją usypiam piersią Cytat:
![]() Cytat:
![]() zapytaj Mamcię ![]() Cytat:
![]() o rany, ale bym panikowała... u nas nie było nigdy podwyzszonej temperatury, odpukać! Cytat:
jeśli chodzi o czas leżenia w bujaczku, to myślę, ze nie ma specjalnych ograniczeń u nie tak już maleńkiego dziecka, no oczywiscie w granicach rozsądku ja wkładam tam małą jakieś 5 razy dziennie bo 15 minut, dłużej raczej nie, ja dość często zmieniam jej pozycje. Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nosidło przyda się na pewno na czas odprawy osobistej, bo wózek można oddać od razu do luku tam gdzie bagaż główny, albo dopiero pod samolotem. I łatwiej w nim wnieść dziecko na pokład. Chusta była o tyle wygodniejsza, że Dorotka w niej leżała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Mandi brawa za szczepienie, Amelka dzielnie je zniosła! Mój wrażliwiec zawsze bardzo płacze... No i waga piękna. Tu brawa dla Ciebie matko karmicielko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
hej hej przyznam sie bez bicia ze nadrobilam Was po lebkach..
Znowu mam spadek formy nie wiem co sie ze mna dzieje ![]() Do tego bylam dzis z mala u pediatry bo wczoraj wypila przez caly dzien tylko 450 ml i rano dzisiaj po jedzeniu wszystko mi zwymiotowala... Osluchowo slucho ma lekko zaczerwienione gardelko, na katarek dostalismky kropelki i sol fizjologicznja 3% na inhalacje. Co do ospy to odradzila szczepienie i powiedziala ze w swojej calej karierze miala tylko dwojke takich malutkich dzieci z ospa ze raczej sie nie zarazaja.. Co do przeziebienia to wirusowka mowila ze teraz jest tego duzo. PO powrocie do domu mala zwymiotowala mi jeszcze 2 razy teraz spi, jezeli sytuacja bedzie sie utrzymywac jutro jade znowu... Mala na wadze miala 7 kg ale byla wazona w bodziaku wiec mysle ze pare gram mniej. Natee u mnie z lotem nie bylo problemow Amelia byla grzeczna, jak przygotowywalam jej mleko to potrzymala mi ja pani ktora siedziala obok mnie(jak weszlam do samolotu to od razu szukalam miejsca obok kogos kto wyglada w miare sympatycznie) przy starcie i ladowaniu ja przytulalam mocniej ale nie plakala ani razu smiala sie gadala troche spala. Co do plynow to ja mialam termos z goraca woda i nie bylo problemow pan mi tylko kazal sprobowac.(ze niby gdyby alkohol albo trocizna chyba ) takze bez problemu. |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
OMG! ![]()
![]() |
#113 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jakoś mam takie przekonanie że jak sama nie zarobie to się nie wzbogacę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() obok nas do sąsiadów przychodza wnuki (wiek ok. 5 i 7 lat) i zawsze nemiłosiernie wrzeszczą na klatce a ta na nich ![]() ![]() Już sobie obiecałam że następnym razem to wyjdę na klatkę i opieprzę babsko ![]() A teraz spadam bo malutka śpi jak aniołek, więc skorzystam i może się wyśpię ![]() Kolorowych! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
6 uciśnięć, czyli pewnie z 6 sekund.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dostałam takie info z kadr, najlepiej zapytaj swoją kadrową no i biorę cały urlop jaki mam zaległy 35 dni roboczych ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- wow to ekspresowy masaż spróbuję, mówisz, ze uciskałaś w stronę noska? już mamy zarezerwowaną wizytę u okulisty, ja nie chcę tego zabiegu ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Mamcia oby Amelce szybko przeszło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
Z tego co wiem to mieszane karmienie. Ale jego siostra ma 2,5 roku, a wygląda jak 5 letnie dziecko (mam w rodzinie 4,5 letnią dziewczynkę i jest mniejsza).
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja się martwiłam że mój waży już chyba z 6kg ![]() no a tak przy okazji to mój jest ciężysz od Dawidka 4miesięznego...... na długość to chyba tacy sami są..... mój jakiś wyrośnięty czy tamtej jakiś drobniutki ![]()
![]() |
#119 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Maciejko, niestety, gorączkę zbijaliśmy o 3 w nocy przez 1,5 godziny. Była bardzo rozpalona i przeraźliwie pojękiwała
![]() ![]() A te ulewanie to już mogłoby dać sobie na spokój... Biedna Róża ![]() Też ostatnio myślałam o dyni, ale można ją kupić taką mniejszą czy tylko takie duże są? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.