Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-07, 08:12   #151
anna99302
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

Hey nocka standard chociaz ze obudził się o 4 a nie o 3 więc jakiś mały sukces
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
6 tygodni to ja rozumiem.
Mój macierzyński kończy się 22 grudnia. Oczywiście w Wigilię nie zacznę pracy, tylko zaległy urlop. Czy tegoroczny też mogę wykorzystać od razu? Ubiegłoroczego zostało mi chyba 8 dni, więc jak się skończy, to tegoroczny też już będzie zaległym.
Z roku 2011 i 2012 możesz wykorzystac od razu. A 22.12 konczy ci sie podstawowy macierzynski czy fakultatywny?
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 08:20   #152
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej Kobietki U małej po szczepieniu wszystko było super

No i nie wygrałam 6 w totka

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Lubi dragi
Hehe moja też lubi dragi Jakiś czas temu dostała kropelki deflegmin - musiałam podawać codziennie rano. W smaku są obrzydliwe, gorzkie - próbowałam je a Amelka nie miała oporów w ich łykaniu, nic nie wypluwała. Z innymi lekami to samo. Jedyne co jej nie pasowało to probiotyk

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Czesc kochane! dzisiaj znowu dzien marudy...ja nie wiem czy to nie ząbkowanie jednak się zaczęło/ mały cały czas ma rączki przy buźce i gryzie pieluszkę
a swoja droga dziekujemy za kciuki co do bioderek oczywiście się walnęłam wczoraj i nie 6 m-cy a 6 tyg pieluchujemy!
poza tym byłam u gina i kp totalnie przygasiło mi jajniki więc w ciąży na bank nie jestem dostałam tabletki na zanik pokarmu ale tak szczerze to już dzisiaj ani nawet wcoxraj nie ściągałam bo miałam miękkie piersi. Zobaczymy.
Acha i mój księgowy twierdzi, że jak kogos macierzyński trwa do stycznia to już może się załapac na przedłużenie urlopu aby w sumie trwał równo rok. zgodnie z tą nową ustawą.
a teraz znikam bo jutro do parcy a jeszcze kilka razy będę go karmic w nocy.
Hm ciekawe, może ząbkowanie. U nas jeszcze się nic nie dzieje więc objawów ząbkowania nie znam.
Z macierzyńskim ciekawa informacja Trzeba sprawdzić

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Mandi brawa za szczepienie, Amelka dzielnie je zniosła! Mój wrażliwiec zawsze bardzo płacze... No i waga piękna. Tu brawa dla Ciebie matko karmicielko

Sama jestem w szoku, że mała tak rośnie. Spaślaczek mały, a jakie ma grubiutkie udziory
Ale tak naprawdę to wszystko przez kaszankę a nie przez kp

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Jak to obliczylas? Ja ten dodtakowy mam konczyc 16.01 a urodzilam 10 dni po Tobie?
Do 16.01 masz? Ja mam do 9.01
Teraz nawet sprawdziłam sobie na internetowym kalkulatorze
i wyszło mi, że mam wrócić do pracy 10.01 (wyliczenie obejmuje 4 tygodnie urlopu dodatkowego).

https://www.bebilon.pl/pomocne_narze...wrotu_do_pracy

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
nie wiem co mi jest..
czuje sie zawiedziona.
chce juz do domu
Przytulam mocno

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 08:22   #153
chce_byc_mama
Zakorzenienie

mala przed spaniem zjadla 70 poznej jej na spiocha wcisnelam jeszcze 30.. w nocy o 5.30 wypila tylko 30 i teraz 20... i nie chce jesc....

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 08:29   #154
prince_polo
Zakorzenienie

hej ale mialam przekichana noc, palec mnie tak rwe ze masakra. Zminiała opatrunki 3 razy. Bo mnie rwało. co sciagnełam to mi sie otwierała rana musz emiec zaklejone bo mi sie paznokciec na pol przecial tez i mi bedzie zahaczał

mała pajacuje wlasnie ze smokiem. Ja pije kawe. dzis jak by gardło lepiej. Obym tylko naprawde chpora nie byla.

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Cytat:
mala przed spaniem zjadla 70 poznej jej na spiocha wcisnelam jeszcze 30.. w nocy o 5.30 wypila tylko 30 i teraz 20... i nie chce jesc....
hmm biedactwo.
pewnie przez chorobe, mojej kolezanki synek własnie zabkuje i tez nie chce jesc i ma biegunki. No ale Twoja jest przeziebiona wiec to pewnie dlatego. Biedna Amelka

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
hmm biedactwo.
pewnie przez chorobe, mojej kolezanki synek własnie zabkuje i tez nie chce jesc i ma biegunki. No ale Twoja jest przeziebiona wiec to pewnie dlatego. Biedna Amelka

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

Wczoraj dałam jej marchewkę z odrobiną mleka i było o wiele lepiej!
.
Boze jak Wy to robicie? ja niekumam . jaka marcherkw itpo? jakie kaszki mogł by mi ktos to wyjasnic? Pediatra wczoraj mowila z ejak mała skoncyz 4 misiace mam jej czasem dawac kaszke czy jabłko itp bo bedzie w 5 miesiacu juz. A gluten jak skonczy 5 czyli bedzie w 6 dopiero.
Ja niekumam w ogole jak mam to podawac, bije sie zakrztuszenia i w ogole.!!!

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

wiem z eo tym pisąłyscie ostatnio sproo ale z tele nie nadrabiałam az tak wszystkiego.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 08:33   #155
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Do 16.01 masz? Ja mam do 9.01
Teraz nawet sprawdziłam sobie na internetowym kalkulatorze
i wyszło mi, że mam wrócić do pracy 10.01 (wyliczenie obejmuje 4 tygodnie urlopu dodatkowego).

https://www.bebilon.pl/pomocne_narze...wrotu_do_pracy
no własnie doszłam dot ego żemnie jakis inny kalkulator zrobil w konia dzię ki Mandi swoja drogą załapałam czapę że ejszcze szybciej musze wrócić, boże jak to będzie jak jas nawet z butelki nie je kurde gdyby ta praca nie była taka wyjątkowa to bym z niej zrezygnowała, a tak musze powalczyc by mnei zatrudnili na stałe
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 09:02   #156
hanjah
Zakorzenienie

Co za przychodnia Rejestracja na emergency jest od 8 rano. Dzwonię punkt 8 i zajęte I tak z godzinę mogę wisieć na telefonie-zawsze tak mają busy od rana
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 09:12   #157
chmielinka
Zadomowienie

Hej,
dzisiaj znowu Hanulka spała jak mops od 20.00 do 4.30 pócniej po jedzeniu musiałam ja godzine usypiac i spała do 8.15 Więc i tak jest duży postęp

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Hey nocka standard chociaz ze obudził się o 4 a nie o 3 więc jakiś mały sukces
wiesz co moja Hania dopiero co któryś dzień przesypia przez dłuższy czas. Zaczynała też pod tego że z 3h przerwy między jedzeniem robiły się 4, a teraz ma czasem takie dni, że potrafi w nocy przespać w kawałku 8h oczywiście na razie się to zdarzyła 2 razy (przed wczoraj i dzis) także u Was też pewnie tak będzie

A co do tego rocznego macierzyńskiego to on ma sie należeć tym którym podstawowy urlop sie kończy conajmniej w styczniu? czy fakultatywny może się kończyć w styczniu i wtedy można się starać o przedłużenie do roku?
Kurcze ale by było pięknie

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 09:15   #158
hanjah
Zakorzenienie

W końcu się dodzwoniłam-wizytę mamy na 10.
Stary 2012-11-07, 09:18   #159
karolka110
Wtajemniczenie

Helloł
witam się z Wami świętując 3. miesiąc Mojej Córeńki Lileńki

dziś musimy uczcić to wielkie święto-Lilutka dostanie troszkę jabłuszkaciekawe jaki będzie efekt tego jedzenia-musimy to nakręcić

nikt mi nie odpowiedział na pytanie odnośnie nawilżacza-a przecie niejedna z Was do ma:brzy dal:nie ładnie....
Stary 2012-11-07, 09:18   #160
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
hej hej przyznam sie bez bicia ze nadrobilam Was po lebkach..
Znowu mam spadek formy nie wiem co sie ze mna dzieje

Do tego bylam dzis z mala u pediatry bo wczoraj wypila przez caly dzien tylko 450 ml i rano dzisiaj po jedzeniu wszystko mi zwymiotowala...
Osluchowo slucho ma lekko zaczerwienione gardelko, na katarek dostalismky kropelki i sol fizjologicznja 3% na inhalacje.
Co do ospy to odradzila szczepienie i powiedziala ze w swojej calej karierze miala tylko dwojke takich malutkich dzieci z ospa ze raczej sie nie zarazaja..
Co do przeziebienia to wirusowka mowila ze teraz jest tego duzo.
PO powrocie do domu mala zwymiotowala mi jeszcze 2 razy teraz spi, jezeli sytuacja bedzie sie utrzymywac jutro jade znowu...

Mala na wadze miala 7 kg ale byla wazona w bodziaku wiec mysle ze pare gram mniej.

Natee u mnie z lotem nie bylo problemow Amelia byla grzeczna, jak przygotowywalam jej mleko to potrzymala mi ja pani ktora siedziala obok mnie(jak weszlam do samolotu to od razu szukalam miejsca obok kogos kto wyglada w miare sympatycznie) przy starcie i ladowaniu ja przytulalam mocniej ale nie plakala ani razu smiala sie gadala troche spala.
Co do plynow to ja mialam termos z goraca woda i nie bylo problemow pan mi tylko kazal sprobowac.(ze niby gdyby alkohol albo trocizna chyba ) takze bez problemu.
Mamcia Nadia też miała kontakt z dziewczynką , która miała ospę ... było to jakieś 3 miesiące temu. Byłam u pediatry itp i kazali czekać 3 tygodnie od kontaktu z chorą osobą , jeśli to tego czasu nie wyskoczą krosty to jest w porządku, pediatra powiedziała, że dziecko jest do 6 miesięcy chronione przez przeciwciała matki- jeśli Ty przechodziłaś ospę to ryzyko jest znikome...ale w karierze mojej pediatry takie przypadki pojedyncze się zdarzyły...bądź dobrej myśli nas ominęło i Wam też tego życzę

Cześć mamusie
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 09:24   #161
agunia82
Zakorzenienie

Hejka
U nas nocka spokojna i bez gorączki, teraz czekam, żeby mała się obudziła to jej zmierzę, ale raczej jest ok.
Miałam dzisiaj iść z małą po jakieś zakupy, ale sobie chyba daruję, tak samo jak spacer z psem, bo wieje tak, że głowę chce urwać, a jak mała wczoraj gorączkowała to nie chcę ryzykować przeziębienia. Chyba że pogoda coś się poprawi później

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
My dzisiaj byliśmy na usg, bioderka niby ok, ale jak to lekarz powiedział mogłoby być lepiej. Bioderka wapnieją troche za szybko, ciemiączko troche za wolno... ale powiedział że ogólnie w porządku i nie trzeba konsultacji więcej to chyba nie powinnam się martwić no i kazał nam nosić najwięcej na biodrze..
skoro nie potrzeba konsultacji znaczy, że jest ok, nie martw się na zapas

Cytat:
Mała przed 24, zaczęła jęczeć więc zrobiłam jej jeść a ona śpi. Dałam jej na spiocha, zjadła 70ml i spała do 5.20 czyli jak zawsze. Zmęczona jestem no ale cóż zrobić.
współczuje Ci z tym wstawaniem rano... Ja młodą nakarmiłam o 5 rano na śpiocha i śpi do tej pory

Cytat:
ale jednak coś zjadła, czyli nie jest najgorzej. Pewnie przez chorobę ma mniejszy apetyt, ale dopóki będzie trochę zjadała, to bez paniki. Gdyby jednak całkowicie odmówiła jedzenia to pędź do pediatry
bidulka mała, oby szybko jej przeszło

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

A co do tego rocznego macierzyńskiego to on ma sie należeć tym którym podstawowy urlop sie kończy conajmniej w styczniu? czy fakultatywny może się kończyć w styczniu i wtedy można się starać o przedłużenie do roku?
Kurcze ale by było pięknie
w sumie mnie temat nie dotyczy, ale tak się zastanawiam, bo z tego co czytałam, to wg tych nowych zasad trzeba od razu wybrać, czy idzie się na pół roku i dostaje 100% pensji czy na rok z 80% pensji, nie ma możliwości zmiany decyzji później. To jakim cudem daliby możliwość zmiany zasad tym osobom, które były na "starym" macierzyńskim i pobierały 100% pensji, jak by to rozliczyli no chyba, że coś się zmieniło, bo nie śledziłam tematu

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
W końcu się dodzwoniłam-wizytę mamy na 10.
no to dobrze

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Helloł

dziś musimy uczcić to wielkie święto-Lilutka dostanie troszkę jabłuszkaciekawe jaki będzie efekt tego jedzenia-musimy to nakręcić

nikt mi nie odpowiedział na pytanie odnośnie nawilżacza-a przecie niejedna z Was do ma:brzy dal:nie ładnie....

ja nawilżacza nie mam

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 09:27   #162
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Co za przychodnia Rejestracja na emergency jest od 8 rano. Dzwonię punkt 8 i zajęte I tak z godzinę mogę wisieć na telefonie-zawsze tak mają busy od rana
ja naleze do takiej ze sobą ze tez sie nie mozna dodzwonic. I mam zmaiar sie przepisac do innej.....
kciuki za wizyte bo doczytałam ze Ci sie udalo
Cytat:
ja tez kiedys pytałam...
Bo tez chce kupic

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Helloł

..

czekam na relacje z jedzonka

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 09:27   #163
karmeelek
Zadomowienie

Witajcie Niestety nie dałam rady nadrobić starego wątku... Okazało się, że musieliśmy iść do znajomych. Chwilami się wkurzam bo niby mam odpocząć tutaj a i tam mama planuje mi cały dzień i mnie tym wkurza.
Mamuśka tulę Cię mocno i przesyłam buziaki dla Ami! Niech choróbsko idzie sobie precz!
Buziaki również dla Lileczki za 3 m-c!
Moja mała już kwiczy więc pewnie zaraz będę mykać....
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 09:27   #164
Kasik_12
Zadomowienie

Piszecie o powrocie do pracy ...u mnie przypada na 18 stycznia

Kupiłam kleik kukurydziany z Nestle i podałam małej do mleka na noc o 19.30 i spała do 2 dostała smoka i poszła spać i na jedzonko obudziła się o 3.30 ....a potem zasnęła i wstała o 7 ...hura ciekawe czy to zasługa kleiku czy przypadek
Dzisiaj na 15 mamy ortopedę i muszę odebrać recepty na szczepionki...19 .11 .

Agunia biedna Lusia zdrówka
Nadalka za odchudzanie
jeszcze miałam komuś odpisać , ale zapomniałam
Stary 2012-11-07, 09:27   #165
kasikkkkka
Zadomowienie

witam się z kubkiem kawy
u nas noc fatalna
ja nie wiem co za diabeł wstąpił w to moje dziecię, ale tak fatalnej nocy jeszcze nie było
poszła spać ok 22, obudziła się o 1 w nocy i koncertowała do 3, później krótka drzemka, tyle żebym zdążyła dobrze zasnąć, i znów to samo, i tak do rana
jesteśmy z małżem wykończeni
następnie rano przy karmieniu zrobiła kupsztala po samą szyję, oczywiście body i śpiworek do prania
mąż bohatersko podjął się przebierania, już ją umył całą, to się paskuda mała zsikała, ale to tak, że miała włosy mokre
wzięliśmy ją pod prysznic w końcu, bo wacikami to ciężko by było
nawet się nie darła
no i w końcu padła ze zmęczenia
a jeszcze wam powiem, że nauczyła się skrzeczeć i piszczeć i teraz non stop skrzeczy i piszczy na zmianę, a jaka zadowolona z siebie jest przy tym
Stary 2012-11-07, 09:29   #166
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Helloł

Ja też tak zrobiłam na urodzinki podałam jabłuszko ..tylko że na 4 miesiąc .najlepszego dla Lilutki
Stary 2012-11-07, 09:32   #167
agunia82
Zakorzenienie

Właśnie Karolka, nie za wcześnie na to jabłuszko? Znaczy zrobisz jak uważasz, ale mi pediatra mówiła, że jak bym chciała rozszerzać dietę, to po ukończonym 4 miesiącu, nie 3

Stary 2012-11-07, 09:34   #168
kasikkkkka
Zadomowienie

wiedziałam że o czymś zapomniałam
co do tego macierzyńskiego...
szczerze mówiąc nie wierzę w to, że uda nam się załapać
przecież jeszcze nie weszła ta ustawa, dopiero co Tusk o tym zaczął mówić i gdzieś czytałam, że jak dobrze pójdzie, to wejdzie to późnym latem 2013

ale chciałabym się mylić
oby

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Właśnie Karolka, nie za wcześnie na to jabłuszko? Znaczy zrobisz jak uważasz, ale mi pediatra mówiła, że jak bym chciała rozszerzać dietę, to po ukończonym 4 miesiącu, nie 3
też mi się wydaje, że trochę wcześnie

ja jeszcze nie myślałam nawet o rozszerzaniu diety
Stary 2012-11-07, 09:37   #169
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
no dobra to nie dam....
nie miałam zamiaru podawać codziennie, tylko dziś wyjątkowo, ale skoro tak mówicie to zrezygnuję....
Stary 2012-11-07, 09:39   #170
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
no dobra to nie dam....
nie miałam zamiaru podawać codziennie, tylko dziś wyjątkowo, ale skoro tak mówicie to zrezygnuję....
poczekaj jeszcze miesiąc i wtedy spokojnie
a jak bardzo chcesz dać jej coś innego, to daj jabłuszko, ale w kawałku i do polizania tylko, to nie zaszkodzi, a mała troszkę się oswoi z innymi smakami

Stary 2012-11-07, 09:39   #171
hanjah
Zakorzenienie

Wasze maluchy mają przy katarze zielone kupy
Stary 2012-11-07, 09:42   #172
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
poczekaj jeszcze miesiąc i wtedy spokojnie
a jak bardzo chcesz dać jej coś innego, to daj jabłuszko, ale w kawałku i do polizania tylko, to nie zaszkodzi, a mała troszkę się oswoi z innymi smakami
chciałam dać tylko łyżeczkę musiku mojej roboty...ale ok nie będę się wyrywać
a jakie mogą być skutki uboczne-ból brzuszka??
Stary 2012-11-07, 09:47   #173
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
chciałam dać tylko łyżeczkę musiku mojej roboty...ale ok nie będę się wyrywać
a jakie mogą być skutki uboczne-ból brzuszka??
ja dałam na czubeczek lyżeczki musiku gerbera jabłka i by ło ok
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 09:49   #174
nadalka
Zakorzenienie

Karolka dla Lilki
Mi też się wydaje ze za wcześnie na jabłuszko, ale zrobisz jak chcesz

Ale miałam sen dzisiaj, śniło mi się że przyjechała do mnie Soleilka z Wanilką z dziećmi.. ale szał ciał! I przywiozły gołąbki - tak na kawę wpadły..
co tam te paręset km
Nikosia tak średnio pamiętam ale pamiętam, ale Fabiego to nawet na rękach nosiłam i był taki ciężki że się z nim przewracałam - oczywiście bez obrazy to tylko sen
Wanilka przystawiała moją Igę do piersi - a ja "nie nie ona jest na mm" i biegłam na ratunek ale głupi sen

A potem jak przysnęłam na chwilę to śniło mi się że byłam u Hani na noc w domu. I strasznie było tam zimno - tż do mnie mówi - "ja nie zasnę bo za zimno" poszłam do wc u Hani w domu a tu mi mój ojciec wchodzi..
zryty łeb

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
u nas bez kataru są zielone kupy, teraz w sumie taki bardziej brązowe
Stary 2012-11-07, 09:49   #175
chmielinka
Zadomowienie

A własnie i moja Haneczka też dzisiaj kończy 3 miesiące

Najlepsze zyczenia z tej okazji tez dla Adasia od Pauli

Cytat:
Helloł
gratulacje
Cytat:
w sumie mnie temat nie dotyczy, ale tak się zastanawiam, bo z tego co czytałam, to wg tych nowych zasad trzeba od razu wybrać, czy idzie się na pół roku i dostaje 100% pensji czy na rok z 80% pensji, nie ma możliwości zmiany decyzji później. To jakim cudem daliby możliwość zmiany zasad tym osobom, które były na "starym" macierzyńskim i pobierały 100% pensji, jak by to rozliczyli no chyba, że coś się zmieniło, bo nie śledziłam tematu
tzn. jest powiedziane, że jeżeli ta zmiana wejdzie w życie w trakcie trwania czyjegos urlopu macierzyńskiego to można będzie skorzystać z tej zmiany i go przedłużyć. Nie jest powiedziane tylko o wymiarze urlopu (czy wchodzi w życie w trakcie trwania podstawowego czy fakultatywnego też). No ale jeszcze ustawy nie ma więc my już pewnie sie nie zalapiemy

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 09:51   #176
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
No generalnie to termin urlopu należy ustalić z pracodawcą. Ale nie sądzę żeby się nie zgodzili. Przecież jak nie po skończeniu macierzyńskiego to kiedy? I tak zostaje tylko kilka miesięcy na jego wykorzystanie. A przecież jeszcze będzie urlop z 2013.
W okresie wypowiedzenia. Ale jeszcze się tym nie martwię, bo i tak zamierzam wziąć wychowawczy do końca sierpnia. To zwolniona koleżanka twierdzi, że mnie też chcą zwolnić, a ona pod żadnym względem nie jest dla mnie wiarygodna. Jej oczywiście o zamiarze wzięcia wychowawczego nie informuję.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 09:53   #177
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
u nas bez kataru są zielone kupy, teraz w sumie taki bardziej brązowe
A Ty karmisz mm?
Bo ja kp i powinny być żółto-musztardowe. Taki lekki katarek ma od paru dni, a zielona kupa dopiero teraz z rana Przy okazji i o to zapytam lekarza Ciekawe czy tym razem trafię na kogoś kompetentnego, czy takiego lekarza "od wszystkiego"
Stary 2012-11-07, 09:55   #178
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty karmisz mm?
Bo ja kp i powinny być żółto-musztardowe. Taki lekki katarek ma od paru dni, a zielona kupa dopiero teraz z rana Przy okazji i o to zapytam lekarza Ciekawe czy tym razem trafię na kogoś kompetentnego, czy takiego lekarza "od wszystkiego"
tak, na mm, u nas od ok 2tyg są kupy innego koloru, wcześniej były żółte.
Stary 2012-11-07, 09:56   #179
Linka25
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

Linko a nie zaczynalas macierzynskiego juz przed porodem? Bo tak czy siek nie zgadzaja sie u Ciebie te 24 tygodnie?
Zaczęłam z dniem porodu czyli 15.07. Ale już doczytałam, że chyba kalkulator internetowy wprowadził Cię w błąd? Wątpię by u mnie w kadrach coś namieszali

Cytat:
To przez infekcję, oby jej zaraz przeszło... Dobrze, że ma zapasy. Ważne by pieluchy moczyła

Cytat:
ja nie pomogę u nas nie było ani zielonej kupy, ani kataru
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 09:58   #180
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
A własnie i moja Haneczka też dzisiaj kończy 3 miesiące

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości