|
|
#151 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Hey nocka standard chociaz ze obudził się o 4 a nie o 3 więc jakiś mały sukces
Cytat:
|
|
|
|
|
#152 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej Kobietki
No i nie wygrałam 6 w totka ![]() Hehe moja też lubi dragi Jakiś czas temu dostała kropelki deflegmin - musiałam podawać codziennie rano. W smaku są obrzydliwe, gorzkie - próbowałam je a Amelka nie miała oporów w ich łykaniu, nic nie wypluwała. Z innymi lekami to samo. Jedyne co jej nie pasowało to probiotyk ![]() Cytat:
Z macierzyńskim ciekawa informacja Cytat:
Sama jestem w szoku, że mała tak rośnie. Spaślaczek mały, a jakie ma grubiutkie udziory Ale tak naprawdę to wszystko przez kaszankę a nie przez kp ![]() Cytat:
![]() Teraz nawet sprawdziłam sobie na internetowym kalkulatorze i wyszło mi, że mam wrócić do pracy 10.01 (wyliczenie obejmuje 4 tygodnie urlopu dodatkowego). https://www.bebilon.pl/pomocne_narze...wrotu_do_pracy Przytulam mocno |
|||
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
mala przed spaniem zjadla 70 poznej jej na spiocha wcisnelam jeszcze 30.. w nocy o 5.30 wypila tylko 30 i teraz 20... i nie chce jesc....
|
|
|
|
#154 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej ale mialam przekichana noc, palec mnie tak rwe ze masakra. Zminiała opatrunki 3 razy. Bo mnie rwało. co sciagnełam to mi sie otwierała rana
musz emiec zaklejone bo mi sie paznokciec na pol przecial tez i mi bedzie zahaczał ![]() mała pajacuje wlasnie ze smokiem. Ja pije kawe. dzis jak by gardło lepiej. Obym tylko naprawde chpora nie byla. ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
pewnie przez chorobe, mojej kolezanki synek własnie zabkuje i tez nie chce jesc i ma biegunki. No ale Twoja jest przeziebiona wiec to pewnie dlatego. Biedna Amelka ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
pewnie przez chorobe, mojej kolezanki synek własnie zabkuje i tez nie chce jesc i ma biegunki. No ale Twoja jest przeziebiona wiec to pewnie dlatego. Biedna Amelka ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Boze jak Wy to robicie? ja niekumam . jaka marcherkw itpo? jakie kaszki mogł by mi ktos to wyjasnic? Pediatra wczoraj mowila z ejak mała skoncyz 4 misiace mam jej czasem dawac kaszke czy jabłko itp bo bedzie w 5 miesiacu juz. A gluten jak skonczy 5 czyli bedzie w 6 dopiero. Ja niekumam w ogole jak mam to podawac, bije sie zakrztuszenia i w ogole.!!!![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- wiem z eo tym pisąłyscie ostatnio sproo ale z tele nie nadrabiałam az tak wszystkiego.
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Co za przychodnia
|
|
|
|
#157 | |
|
Zadomowienie
|
Hej,
dzisiaj znowu Hanulka spała jak mops od 20.00 do 4.30 ![]() Cytat:
oczywiście na razie się to zdarzyła 2 razy (przed wczoraj i dzis) także u Was też pewnie tak będzie ![]() A co do tego rocznego macierzyńskiego to on ma sie należeć tym którym podstawowy urlop sie kończy conajmniej w styczniu? czy fakultatywny może się kończyć w styczniu i wtedy można się starać o przedłużenie do roku? ![]() Kurcze ale by było pięknie
|
|
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu się dodzwoniłam-wizytę mamy na 10.
|
|
|
|
#159 |
|
Wtajemniczenie
|
Helloł
witam się z Wami świętując 3. miesiąc Mojej Córeńki Lileńki ![]() ![]() ![]() dziś musimy uczcić to wielkie święto-Lilutka dostanie troszkę jabłuszka ciekawe jaki będzie efekt tego jedzenia-musimy to nakręcić![]() nikt mi nie odpowiedział na pytanie odnośnie nawilżacza-a przecie niejedna z Was do ma ![]() :brzy dal:nie ładnie....
|
#160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cześć mamusie |
|
|
|
|
#161 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() U nas nocka spokojna i bez gorączki, teraz czekam, żeby mała się obudziła to jej zmierzę, ale raczej jest ok. Miałam dzisiaj iść z małą po jakieś zakupy, ale sobie chyba daruję, tak samo jak spacer z psem, bo wieje tak, że głowę chce urwać, a jak mała wczoraj gorączkowała to nie chcę ryzykować przeziębienia. Chyba że pogoda coś się poprawi później Cytat:
Cytat:
Cytat:
bidulka mała, oby szybko jej przeszło ![]() Cytat:
no chyba, że coś się zmieniło, bo nie śledziłam tematu---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- no to dobrze Cytat:
![]() ja nawilżacza nie mam
|
|
#162 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki za wizyte bo doczytałam ze Ci sie udalo Cytat:
Bo tez chce kupic ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
![]() czekam na relacje z jedzonka
|
|
#163 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Niestety nie dałam rady nadrobić starego wątku... Okazało się, że musieliśmy iść do znajomych. Chwilami się wkurzam bo niby mam odpocząć tutaj a i tam mama planuje mi cały dzień i mnie tym wkurza. Mamuśka tulę Cię mocno i przesyłam buziaki dla Ami! Niech choróbsko idzie sobie precz! Buziaki również dla Lileczki za 3 m-c! Moja mała już kwiczy więc pewnie zaraz będę mykać.... |
|
|
|
#164 |
|
Zadomowienie
|
Piszecie o powrocie do pracy ...u mnie przypada na 18 stycznia
Kupiłam kleik kukurydziany z Nestle i podałam małej do mleka na noc o 19.30 i spała do 2 dostała smoka i poszła spać i na jedzonko obudziła się o 3.30 ....a potem zasnęła i wstała o 7 ...hura ciekawe czy to zasługa kleiku czy przypadek Dzisiaj na 15 mamy ortopedę i muszę odebrać recepty na szczepionki...19 .11 . Agunia biedna Lusia zdrówka Nadalka za odchudzanie jeszcze miałam komuś odpisać , ale zapomniałam
|
|
|
|
#165 |
|
Zadomowienie
|
witam się z kubkiem kawy
![]() u nas noc fatalna ja nie wiem co za diabeł wstąpił w to moje dziecię, ale tak fatalnej nocy jeszcze nie było poszła spać ok 22, obudziła się o 1 w nocy i koncertowała do 3, później krótka drzemka, tyle żebym zdążyła dobrze zasnąć , i znów to samo, i tak do ranajesteśmy z małżem wykończeni następnie rano przy karmieniu zrobiła kupsztala po samą szyję, oczywiście body i śpiworek do prania ![]() mąż bohatersko podjął się przebierania, już ją umył całą, to się paskuda mała zsikała, ale to tak, że miała włosy mokre wzięliśmy ją pod prysznic w końcu, bo wacikami to ciężko by było ![]() nawet się nie darła no i w końcu padła ze zmęczenia a jeszcze wam powiem, że nauczyła się skrzeczeć i piszczeć |
|
|
|
#166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie Karolka, nie za wcześnie na to jabłuszko? Znaczy zrobisz jak uważasz, ale mi pediatra mówiła, że jak bym chciała rozszerzać dietę, to po ukończonym 4 miesiącu, nie 3
|
#168 | |
|
Zadomowienie
|
wiedziałam że o czymś zapomniałam
![]() co do tego macierzyńskiego... szczerze mówiąc nie wierzę w to, że uda nam się załapać przecież jeszcze nie weszła ta ustawa, dopiero co Tusk o tym zaczął mówić i gdzieś czytałam, że jak dobrze pójdzie, to wejdzie to późnym latem 2013 ale chciałabym się mylić ![]() oby ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
ja jeszcze nie myślałam nawet o rozszerzaniu diety
|
|
|
|
|
#169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie miałam zamiaru podawać codziennie, tylko dziś wyjątkowo, ale skoro tak mówicie to zrezygnuję....
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak bardzo chcesz dać jej coś innego, to daj jabłuszko, ale w kawałku i do polizania tylko, to nie zaszkodzi, a mała troszkę się oswoi z innymi smakami
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Wasze maluchy mają przy katarze zielone kupy
|
|
|
|
#172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a jakie mogą być skutki uboczne-ból brzuszka??
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Karolka dla Lilki
![]() Mi też się wydaje ze za wcześnie na jabłuszko, ale zrobisz jak chcesz ![]() Ale miałam sen dzisiaj, śniło mi się że przyjechała do mnie Soleilka z Wanilką z dziećmi.. ale szał ciał! I przywiozły gołąbki - tak na kawę wpadły.. co tam te paręset km Nikosia tak średnio pamiętam ale pamiętam, ale Fabiego to nawet na rękach nosiłam i był taki ciężki że się z nim przewracałam ![]() Wanilka przystawiała moją Igę do piersi - a ja "nie nie ona jest na mm" i biegłam na ratunek ![]() A potem jak przysnęłam na chwilę to śniło mi się że byłam u Hani na noc w domu. I strasznie było tam zimno - tż do mnie mówi - "ja nie zasnę bo za zimno" zryty łeb ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- u nas bez kataru są zielone kupy, teraz w sumie taki bardziej brązowe |
|
|
|
#175 | |
|
Zadomowienie
|
A własnie i moja Haneczka też dzisiaj kończy 3 miesiące
![]() Najlepsze zyczenia z tej okazji tez dla Adasia od Pauli gratulacje ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
W okresie wypowiedzenia. Ale jeszcze się tym nie martwię, bo i tak zamierzam wziąć wychowawczy do końca sierpnia. To zwolniona koleżanka twierdzi, że mnie też chcą zwolnić, a ona pod żadnym względem nie jest dla mnie wiarygodna. Jej oczywiście o zamiarze wzięcia wychowawczego nie informuję.
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
A Ty karmisz mm?
Bo ja kp i powinny być żółto-musztardowe. Taki lekki katarek ma od paru dni, a zielona kupa dopiero teraz z rana Przy okazji i o to zapytam lekarza Ciekawe czy tym razem trafię na kogoś kompetentnego, czy takiego lekarza "od wszystkiego"
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
tak, na mm, u nas od ok 2tyg są kupy innego koloru, wcześniej były żółte.
|
|
|
|
#179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
ja nie pomogę u nas nie było ani zielonej kupy, ani kataru |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

Jakiś czas temu dostała kropelki deflegmin - musiałam podawać codziennie rano. W smaku są obrzydliwe, gorzkie - próbowałam je

oczywiście na razie się to zdarzyła 2 razy (przed wczoraj i dzis) także u Was też pewnie tak będzie