|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
![]() już się widzę karmiącą go w nocy doidy idę spać, dobraoc!
|
|
#4052 |
|
Zadomowienie
|
Monia ja tam bym sobie marzyla, zeby mój TZ jakies pomysly na biznes mial, zeby chcial sie rozwijac jak Twoj
a on uwaza ,ze nie mamy kredytu, mamy co jesc i ze najlepiej zyc dniem i chwila, nawet dzisiaj o to jego podejscie sie troche podochodzilismy.dobranoc dziewczyny w sumie to jakos mi sie nie chce spac, ale moze mi sie zachce jak sie poloze
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-11-06 o 23:08 |
|
|
|
#4053 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Karinio ale postępy synka..super!!! No i brawa za 9 miesięcy.. Karo_z Piotruś zdolniaszek Tynka dzięki za info odnośnie Pampków..zaopatrze sie mimo, że najbardziej lubię Dady ![]() Brawa dla Mateuszka za postępy w poruszaniu się i stawanie.. Emigra u nas też 4-5 pieluch dziennie.. Nowaken tylko Ty nie choruj... Mravka Rob jest pomysłowy Wesoło z nim masz Monia Tż Twój kreatywny jest i dobrze kombinuje.. |
|
|
|
#4054 | |||||||
|
Gang Iren
|
Hej!
Ale naskrobalyscie.Ostatnio cos sie nie wyrabiam,zeby na wizaz wejsc ![]() Cytat:
A jaki to smoczek?Zdziwilo mnie,ze nie idzie dostac. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
Zanim poodpisuje,to moje dziecie chyba przeklina.Pare razy,może ze trzy tylko
zrozumiałam jakby powiedział kuwa.I ostatnio zamiast spać wojował,to go posadziłam u nas łóżku,odbiło mu się,zachwiał się i upadł na plecy i powiedział kwa. ![]() ---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Gosiu,Flower dziękuje bardzo za gratulacje Fajnie Gosiu,że lecicie? do Polski na święta ![]() A propo fajerwerków,to u mnie też strzelali od 3 dni jakoś Apropo znów ( to moje ulubione słowo ) oprócz laptopa dla małego,podoba mi się kierownica http://www.tesco.com/direct/vtech-ti...skuId=208-1792 ![]() ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- nowaken,zdrówka życze |
|
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry z rana
![]() Nocka OK pobudki o 23,2 i 7 na dobre. Z rana chwalę się kolejnym ząbkiem - mamy lewą dolną dwójeczkę czyli w sumie już 6 ząbków Karino najlepszego dla synka lecę ćwiczyć z rana :P |
|
|
|
#4057 | |||
|
Raczkowanie
|
Czesc, u nas znowu byle jaka pogoda
![]() Cytat:
Ciesz sie ze ma 1000 pomyslow na minute, lepszy taki ktory nic nie mysli i nie kombinuje, nie ma to jak kreatywnosc![]() Cytat:
Cytat:
Jedno co, to przynajmniej u nas sie spradzilo, trzeba pozwolic troszke dziecku zadecydowac. Im wiecej butli, tym zadziej potrzebna piers. I jesli mam byc szczera, to mam wrazenie, ze odkad zaczelam karmic mm mam troche "spokojniejsze" dziecko, lepiej spi w nocy i jakos jakby sam sobie radzil z niektorymi rzeczami, a nie musial sie wspomagac cyckiem. Wiem ze to troche glupio brzmi, ale nie umiem tego za bardzo wytlumaczyc. Ale wszystko napisalam tylko na bazie jednego dziecka, wiec nie wiem czy u innych tez by sie to sprawdzilo |
|||
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana
nocka w miare, mloda obudzila sie o 2 na mleko i spala do ok 6. Teraz od 10 minut ma drzemke. Karinio gratuluje postepow synka i ukonczenia 9 mcy ! Gratuluje nowych zabkow, widzialam ze tez Zuzia Asiki doczekala sie kolejnego zabka Julisia konczy dzisiaj 8 mcy ... 8 mcy temu o tej porze lezalam w szpitalu i wyczekiwalam najmniejszego skurczu ...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4059 |
|
Raczkowanie
|
Moje drogie zapomniałam się pochwalić umiejętnościami Zosieńki
! Mianowicie, chadza za rączki, stoi bez trzymanki (wczoraj TŻ był zszokowany ile tak wytrzymuje i liczył - naliczył 2minuty ), po poczytaniu troszkę na temat niekapków trafiłam na różne jego rodzaje, jedna mama pisała o bidonie z rurką, które jej dziecko używało ok2lat a że my taki bidon dostaliśmy już, to z czystej ciekawości jej podałam - załapała z miejsca ?! więc butelka poszła w odstawkę i pijemy teraz z rurki - przy tym robi taki kochany pyszczek jak go ciągnie oczywiście super zabawą jest zaciskanie ząbków na rurce i ciągnięcie za nią póki nie strzeli wyślizgując się z buzi Ogólnie super
|
|
|
|
#4060 |
|
Rozeznanie
|
Zaniedbuję Was okropnie. Staram się chociaż zaglądać na chwilkę, ale tyle piszecie że nie ma opcji, żeby Was nadrobić. U nas dużo się dzieje
Zuzia raczkuje jak szalona, jeśli istniałyby zawody w raczkowaniu to z pewnością by je wygrała hehe Poza tym staje sama przy meblach i nawet potrafi się puścić rączkami i ustać samodzielnie przez chwilę Robi "papa" i "koci łapci" Jak mówię jej żeby powiedziała baba to powie baba, a jak mama to mówi łała I czasem przy robieniu "papa" powie "papa" Przytula się do mnie z taka czułością, że moje serducho wymięka Aż tata jest zazdrosny, że jemu takiej czułości nie okazuje Poza tym dzis wyszedł nam 4 ząbek - prawa górna jedynka Tak śmiesznie nam wychodzą zabki, możecie zerknąć na tym linku z Zuziakowymi ząbkami jak śmiesznie to wygląda ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Karinio gratuluję postępów, niesamowite jak w tak krótkim czasie nasze dzieciaczki osiągają tak wiele nowych umiejętności ![]() Emigra gratulacje 8 miesiąca My jutro świętujemy też skończony 8 miesiąc Ale ten czas leci Mama d super wieści Zosia już wkrótce zacznie chodzić
|
|
|
|
#4061 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4062 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakoś tak wszystko nie w tej kolejności i ta przerwa między dwójką a jedynką Już sobie wyobrażam jak moja Zuzia biega z taką przerwą Bosko
|
|
|
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
mama d super wiesci
a ile ma twoj szkrab miesiecy ?
|
|
|
|
#4064 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
u nas nocka nawet nawet i chyba leki które pani doktor wczoraj zapisała dzieciakom poskutkowały Cytat:
|
|
|
|
|
#4066 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za postępy ![]() Cytat:
dla Zuzi też za postępy ![]() A Oskar się obija i z raczkowaniem i z pełzaniem... tylko z zębami leci jak burza ![]() Cytat:
tak niestandardowo jak i u Nas ![]() popatrz teraz dodałam już tą dolną 2:P Chyba znowu będę musiała iść z Oskarem na drzemkę bo coś mi się budzi co 5 min z płaczem ;/ |
||||
|
|
|
#4067 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hihi
|
|
|
|
|
#4068 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczyny
![]() Nikki i Asika gratuluje zabkow ![]() Emigra najlepszego dla Julki z okazji 8 miesiecy, my za tydzien ![]() no i u nas jest problem bo Hania nie chce mm pic z butelki, sprobuje jeszcze z lyzeczki dac, ale mnie to nie urzadza bo jak wtedy w nocy dawac. wypila z trudem 30ml rano a nie dawalam jej piersi wiec powinna byc glodna chociaz troche. mama_d pliss o link do tej rurki ![]() monika83 tez wlasnie mialam/mam taki zamiar jak Ty - ze w nocy jeszcze troche karmic, juz widze roznice jak Hania w nocy spi bo nie potrzebuje tyle cycka - dzis sie przysunela do Tz w nocy (bo od 1 z nami spala) i spala obok niego chyba 3h wiec moze to ze lozeczku usypia ostatnio troche ja odzwyczaja od spania przy cycku. teraz tylko sie obawiam tego ze nie chce pic z butelki, kiedys pila, a teraz nawet wody nie chce pic, soczku wczoraj z butelki nie chciala pic, dalam lyzeczka i pila. butelek wyprobowalam dwie i smoczki tez, wiec nie wiem (??) oby zalapala bo ja juz chce konczyc przygode z karmieniem.oj tak ja sie nie nudze z moim Tz, on ma jeszcze troche marzen do zrealizowania ...na ktore potrzebuje kasy wiec dlatego ciagle wymysla nowe biznesy
|
|
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kubek niekapek próbowałaś jej dać?
|
|
|
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy za gratulacje
![]()
|
|
|
#4071 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od znajomych synek ma 4,5 miesiąca a waży 10,5kg klusek z niego .![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- a my dzisiaj na szczepienie idziemy z młodym ale chyba wezmę go w nosidełku bo pogoda paskudna a nie chce mi się tachać wózka z 3 i na 3 pietro więc chyba ubiorę homonto młodego w to wsadzę i jazda do przychodni tym bardziej że wyjdę z bloku przejdę przez ulicę i jestem w przychodni mam nadzieję że Filip po szczepieniu nie będzie strasznie marudny
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#4072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to teraz mam.sprobuje jeszcze te zolte smoczki jesli tutaj znajde. |
|
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
Karinio moja siostra cioteczna ma corke 9 miesiecy i wazy 11kg, jak zaplacze to dostaje butle z mlekiem bo ona przeciez ciagle glodna
teraz siedzi ladnie ale nie pelza a nie nie czworakuje...mama d a nie za wczesnie na samodzielne chodzenie? |
|
|
|
#4074 |
|
Wtajemniczenie
|
zasnela Hania w lozeczku wlasnie praktycznie bez placzu, coz nie mozna miec wszystkiego...jak je ladnie to jest cyrk przy usypianiu, jak jest cyrk przy jedzeniu to ladnie usypia...
|
|
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
akurat waga ponoc nie ma wplywu na raczkowanie, siadanie, itp a uklad nerwowy Mojej kolezanki synek zaczal smigac maja 9,5 mca - zalezy od dziecka, jesli samo czuje sie na tyle silne to oki, co innego jak sie je do tego ''popycha'' ![]() Julisia ma druga drzemke, ja mam taaaaakiego leniaaaaaa dzisiaj chyba cisneinie niskie ... no i deszcz leje
|
|
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas też pogoda barowa... Niektóre dzieci zaczynają chodzić szybko, jak samo idzie to co zrobić? Moja zacznie pewnie późno, ale ja w żaden sposób Jej nie pomagam, nie stawiamy, nie prowadzamy ani pod paszki ani za rączki. Jak sama się podciągnie i stanie to fajno, są brawa i koniec, klaps na tyłek i dalej zasuwamy na czworakach. Nie pokazujemy jak się tupta za rączki , bo ani to korzystne dla Niej ani dla nas . A waga dzieci to też jest taka względna...bo co innego jak rodzice mają po 190 i dziecko waży w jakimś tam wieku więcej, a co innego jak rodzice drobizna a dziecko napompowane...moja koleżanka ma duuuużego syna, ale on to jest chłop jak dąb , a tatuś jeszcze większy
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-11-07 o 11:48 |
|
|
|
|
#4077 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Nikki i Asika Gratuluję nowych zęboli u waszych pociech Emigra Gratulacje z okazji ukończenia 8 miesięcy ![]() Karinio Gratulacje dla synka z okazji ukonczenia 9 m-cy ![]() Są takie dzieci co mają 9 miesięcy i chodzą ![]() Ostatnio bratowa była w przychodni z Gabrysią a ma 10 m-cy i jeszcze nie raczkuje ( tylko się katurla po całym mieszkaniu) i był chłopczyk w tym samym wieku i zasuwał sam już. A moja córa to ani zęba nie ma, ani nie myśli raczkować wcale. Nie cierpi odwracać się na brzuch ani na nim leżeć. Za to bardzo ładnie siedzi Tylko cwana jak jej już i to się nudzi to się wykłada do tyłu specjalnie, dobrze, że ja za nią siedzę U mnie wichura, liście po całym podwórku rozwiewa i do tego deszcz. Kochani teściowie zabrali ze sobą Maćka do Lublina, żeby mi nie broił i mam tyyyle czasu na zrobienie mnóstwa rzeczy. Zupka ugotowana, pranie powieszone. Teraz tylko mieszkanie posprzątać na błysk i jeszcze prasowanko strzelę, a co! Więc zmykam i miłego dnia wam życzę
|
|
#4078 |
|
Rozeznanie
|
Czesc wam
tylko nie bijcie ze mnie tyyyyyyle czasu nie bylo, zreszta pewnie i tak mnie nikt nie pamieta. Nasz Kubus nie usiedzi na miejscu i musze go ciagle pilnowac to jedna z przyczyn czemu sie nie udzielam a druga to ostatnio nie mam neta i korzystam tylko jak tz wroci z pracy z jego tel. A co u nas, Kubus 19 skonczy 8 miesiecy szal, a z umiejetnosi to raczkuje juz z miesiac, od dwoch sam siada i staje przy meblach ale chyba przyzwyczail sie do cyca niestety. Dobra ide bo zrobil kupsztala![]() buziaki dziewczyny dobrze ze jestescie i moge poczytac o waszych zmaganiach bo inaczej bym zwariowala
|
|
|
|
#4079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa! zrobilam pierszy raz klopsy
i wyszly smacznie ale dumna jestem z siebie haha
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:26.

Wesoło z nim masz 

chyba cisneinie niskie ... no i deszcz leje
ale chyba przyzwyczail sie do cyca niestety. Dobra ide bo zrobil kupsztala