|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
3 | 6,12% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
1 | 2,04% |
| Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
18 | 36,73% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
2 | 4,08% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
|
3 | 6,12% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
znowu nam się dwójka trafi albo trójka, albo czwórka... gdzie ja ich wszystkich upchnę na 50 m2? |
|
|
|
|
#572 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Hej mamuśki
![]() Tydzień niezaglądałam i już 2 część wątku w takim tempie to wizaż cały zapełnimyTak jak Wam pisałam tydzień temu, byłam na kilka dni u rodziców, bo musiałam odpocząc, dużo rzeczy sobie ważnych przemyśleć, poukładać i tak psychicznie dojść do siebie................... i nawet mi się to udało, ale jak tylko wróciłam do Kielc, tak lipa......znów dół, brak humoru i itp.....Poprostu niemam tu tak naprawde z kim pogadać, gdzieś wyjść, bo niemam z Tż zadużo znajomych tu, a tych co mamy to jak to się mówi: jak mają interes to wiedzą gdzie się mieszka Ale dobra niezanudzam Was!!!U mnie 11 tydzień ciąży, za tydzień mam to ważne USG i wizyte u ginki. Doła mam też między innymi tym, że wyniki tokspolazmowy znów niejednoznaczne Co do ciążowych objawów, to w sumie dobrze się czuje, tylko czasem zawroty głowy miewam, nagłe osłabienie np. stojąc w kolejce w sklepie, nudnoście w sumie mineły...... Planuje Was dziś nadrobić z postami Zdążyłam zauważyć,że nowe mamuśki mamy- GRATULUJE I WITAM SIĘ Z WAMIPoduszka wygodna pod głowę, filiżanka goroącej zielonej herbaty i zaczynam czytać co naskobałyście ![]()
|
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
chce ryczeć;(
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#575 |
|
siedzę i myślę
|
Cloche wg Babystrology Twoje maleństwo jest na tym samym etapie co moje
Widzę, że brzuszek nieśmiało się pokazuję U mnie jeszcze nic nie widać
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#577 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
choć tragicznie ze mną nie było Cytat:
A gdzie tam 6. miesiąc Ładnie wyglądasz ale masz piękne włosy
|
|||
|
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi piersi rosną, są twarde i bolesne. mogłyby zaprzestać wzrostu, nie potrzebuję większych. cloche ale ładnie się zaokrągla ci brzusio potterka ja też z tych bardziej owłosionych. koło pępka wyszły mi ciemniejsze włoski, koło sutków zresztą też. zaprzestałam golenia nóg, bo depilator za dużo mi bólu sprawia, więc jeszcze trochę i będę mogła robić za yeti |
|
|
|
|
#579 |
|
siedzę i myślę
|
Mnie wczoraj tak mąż wkurzał, że rzucałam rurą od odkurzacz
![]() Potem popłakałam i mi się lepiej zrobiło ![]() Dziewczyny ja przed ciążą używałam kremów do depilacji... teraz się zastanawiam czy w ciąży też mogę ich używać
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-11-07 o 12:56 |
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiesz.. teraz mi lepej jak wiem, ze nie jestem sama |
|
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
cały dzień myślę o Elizie
tyle tych tabletek leków... a i tak;( wywalilam 5 litrów zupy pierwszego w życiu barsczu zabielzznego czerwonego bo na 2 dni chcialam... wyszedł taki dbry byłam taka zadowolona i wypierniczylam po calej kuchni... głownie na kuchenke i podłoge a przelewałam nad zlewem;( zaczełam to myć a miałam lezeć 2 dni i rozbolal mnie kregosłup poszłam lezec ale tak sie trzeslam bo sie wystraszylam;( nic mi nie wychodzi;(
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
baaardzo fajny! a twój kolor włosów uwielbiam
też je lubię... ciekawe czy po wyssaniu przez kruszynę dalej tak będzie... ale małż obiecał, że będzie kochał mimo wszystko ![]() no to ta relacja powoli się będzie zmieniać
|
#583 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam tak samo z piersiami
swędzą okropnie,mniej bolą a jak urosły![]() wcześniej miałam 65 E a teraz 65 H w stanikach takich "typowych", ale niewygodnie mi w nich jest, więc oblatałam z Tż sklepy z bielizną i zakupiłam sobie staniki do karmienia, takie eleganckie, z odpinana a boku mieseczka a takie wygodne jakich nigdy dotąd niemiałam!!! Mięciutkie, z specjalinymi drutami i nieposiadających szwów po bokach- pod pachą ![]()
|
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
nuna co się stało
karolina sprawdź na opakowaniu, ja się nie znam na substancjach czynnych w kremach do depilacji i ich wpływie w ciąży. intuicyjnie wydaje mi się że może cię uczulić, bo skóra robi się wrażliwsza. Cytat:
ja tymczasem pochłaniam moje kolejne śniadanie w pracy. rano zrobiłam sobie spacer na 2 przystanki bo nie chciało mi się czekać na przesiadkę i teraz nie wiem czy się nie skończy to przeziębieniem.. tymczasem marzy mi się kromeczka z dużą ilością masła, polędwicą z indyka i sosem czosnkowym |
|
|
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musisz myśleć pozytywnie, zdenerwowanie udziela się maleństwu, więc staraj się nie mysleć.. Szkoda zupki i szkoda,że się wystraszyłaś, ale nic się nie stanie ![]() A to,że nic się nie udaje.. Myślę, że każda z nas tym bardziej w ciąży coś takiego przeżywa.. Będzie co dziecku opowiadać nie martwciaj się i odpoczywaj |
|
|
|
|
#586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nuna głowa do góry. zupa jak nie ta to następna mi wczoraj wyszła taka sobie i nawet nie wiem teraz czy ktoś ją zje więc i tak pewnie pójdzie do wyrzutki ale poza tym to nic się nie dzieje? zadnych krwawień itp? (odpukać w niemalowane)
|
|
|
|
|
#587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw się, że nic nie widać. wszystko w swoim czasie... może u mnie to jednak kapucha zjadana ostatnimi dniami w sporych ilościach?Cytat:
żebym bliżej mieszkała, to bym wpadła z połową garnka do ciebie najważniejsze, że już leżysz. spokojnie oddychaj i głaszcz fasolkę
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
na dodatek mysle o Elizce non stop
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co wiem to przezierność i krew tobie pobierają. ale ja postanowiłam nie robić tych badań...
|
#591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
nuna!
![]() jakbyśmy miały myśleć o Elizie i innych,którym nie wyszło, to może lepiej od razu się połozyć i wyć bo na bank się nie uda? Jest to przykre, totalnie beznadziejny i niesprawiedliwe ale trzeba niestety się odciąć, nie myśleć i na siłę się uśmiechać bo tymi dołami faktycznie możemy zaszkodzić dziecku. Chcesz by było źle-to martw się dalej, ale jestem pewna,że chcesz dla fasolki jak najlepiej, więc PROSZĘ-uśmiech i odsuń od siebie złe myśli.. |
|
|
|
#593 |
|
Zadomowienie
|
Kobietki, chodzi któraś z Was teraz systematycznie na basen???? ja powinnam z uwagi na kregosłup, ale mam taką "naturę",że często łapie po basenie zapelnie , i się wacham czy chodzić czy nie
|
|
|
|
#594 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja Wam coś pokażę
w niebieskiej 8 tc, w czarnej wczorajsze rpzeżarcie |
|
|
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
wywód dlaczego urodze zdrowe dziecko:
a) mam tylko 22 lata, wyszło podczas pierwszych współżyć b) nigdy nie brałam żadnych hormonów, tabletek antykoncepcyjnych etc c) nie paliłam, nie piłam d) modlę się codziennie o moje maleństwo e) wynik pozytywny wyszedł 3 dni przed @, dziecku biło serducho już dawno f) wyniki z krwi są idealne!! ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- dziewczyny a moze załóżmy pocztę i tam będziemy wklejać zjęcia??
|
#598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a)mam 24, staraliśmy się pół roku b)brałam hormony 6 lat c)piłam a nawet podpalałam troszkę ![]() d)jestem ateistką e)wynik w dniu miesiączki, serducho w 6tym tygodniu usłyszałam f)krew idealna
|
|
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie martw się więcej
|
|
|
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

tylko nie wiem Margosiu co na to koleżanka, skoro dwójeczka już w drodze 

Ale dobra niezanudzam Was!!!