Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-07, 12:53   #1231
Mokka_83
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
dziewczyny ale macie piękne te ciuszki
u nas jest 'tradycja' która mówi, że nic nie powinno się kupować przed narodzinami - ehhhh... zabobon stary i tyle ... ALE powiedziałam, że ja kupię czy się to komuś podoba czy nie i nie muszę od razu kupować całej wyprawki ale jak bd coraz bliżej rozwiązania to, to co mi się spodoba bd brała i finito mążus podpisał dwoma obiema rękami, i przyznał się, że w weekend jedziemy kupić buty dla bobasa wypatrzył jakieś w nike jak sam kupował swoje - ponoć takie unisex jako że płci jeszcze nie znamy ...

rodzina juz obstawia nam w wróżbie z obrączką i jakieś numeracji wyszedł chłopak
- teść z tata obstawiają na chłopaka
- mama z teściową na dziewczę (tej drugiej się to przyśniło )
- szwagierka - chłopak
- szwagier - dziewczynka
- brat - chłopak
- bratowa - chłopak
a nas aż skręca z ciekawości choć co by nie było bd kochać ponad życie!!!
wydaje mi się, że gdzies tam wewnętrznie w każdej z nas jest obawa gdy kupuje się coś wczesniej... Ale z drugiej strony jak potem to wszystko kupić jednorazowo Przeciez to kupa kasy... Ja się założę, że jeśli czekalibyśmy ze wszystkim do porodu, to potem wyszłoby na to, że kupimy tylko najpilniejsze rzeczy, bez których się nie da funkcjonować... A te mniej istotne pewnie by bylo trzeba odpuścić, bo by na nie kasy nie starczyło
W poniedziałek jak byliśmy u tesciów to teściowa co chwilę o cos nt. dziecka wypytywała... i ja powiedziałam, że łóżeczko, kącik dla dziecka i niezbędne rzeczy chcę mieć już w styczniu. To ona oczywiście wyskoczyła z tym swoim: "zrobisz sobie jak chcesz, ale..." No i własnie tekst o tym, że nie powinno się kupować dziecku nic przed narodzinami. Więc ja ją pytam jak sobie to wyobraża? Że Tż wszystko pojedzie kupować sam jak ja będę w szpitalu, czy co Albo, że będę chodzić po sklepach w 9 miesiącu z wielkim brzucholem?... No i już ugryzłam się w język żeby nie powiedziec, że albo wierzy w Boga albo w takie zabobony... A dodam, że do kościoła co niedzielę chodzi...
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

aaaaaaaaaaaaaaa wlasnie kolega mnie ROZCZULIL

cytuje

'' Ale to taka otyłość z której każda kobieta się cieszy ''

yhmmm i co wy na to ...???
urocze... jak na swój męski sposób

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

aha... i najwazniejsze... Myaja trzymam kciuki za wizytę Niech się maluch ujawni
Stary 2012-11-07, 12:58   #1232
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

co do bliźniaków to słyszałam o przypadkach, że dopiero przy porodzie okazywało się, że jest dwoje dzieci ale czy to prawda? tego nie wiedzą nawet najstarsi górale
moja mama tak miała i gdy tato zadzwonił na poródwkę bo już siedział w domku i pilnował mnie i brata to nie mógł się z lekarzem porozumieć bo lekarz do niego ma pan parkę a tata odpowiada że wie bo właśnie położyj je spać dopiero jak zobaczył na porodówce 2 parkę to do niego dotarło że za 3 razem bliźniaki
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 12:58   #1233
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry! witamy w skonczonym 20tc także połowa za nami

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
śliczna..

te sukieneczki mnie rozczulają..

za wizytę i żeby USG było..

hej wam..
witamy się w skończonym 22 tygodniu..

a ja wczoraj miałam połówkowe 4d.. ale dzień jeżdżący i nie miałam czasu zajrzeć..
synuś zdrowiutki cały.. waży ok 450g..
cały czas się wiercił, przekręcał.. jest śliczny..
jestem prze szczęśliwa..
siusiaka zasłaniał nóżkami, ale w poniedziałek mam wizytę u mojej gin, to będziemy 3 raz potwierdzać synka..
O jak super że maluch zdrowiutki
zadowolona z genetycznego? mialaś dopochwowe czy tylko przez brzuch?

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 13:02   #1234
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
moja mama tak miała i gdy tato zadzwonił na poródwkę bo już siedział w domku i pilnował mnie i brata to nie mógł się z lekarzem porozumieć bo lekarz do niego ma pan parkę a tata odpowiada że wie bo właśnie położyj je spać dopiero jak zobaczył na porodówce 2 parkę to do niego dotarło że za 3 razem bliźniaki
odnośnie historii o bliźniakach czyli o mnie
moja mama jak nas rodziła to nie wiedziala ze bedziemy 2
no ale urodziłyśmy się tata dumny dzownił do brata odebrała bratowa pogratulowała a ze to środek nocy był idzie do męża i mówi zgadnij co się tomkowi urodziło. brat na to: córka a bratowa: ciepło ciepło

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że gdzies tam wewnętrznie w każdej z nas jest obawa gdy kupuje się coś wczesniej... Ale z drugiej strony jak potem to wszystko kupić jednorazowo Przeciez to kupa kasy... Ja się założę, że jeśli czekalibyśmy ze wszystkim do porodu, to potem wyszłoby na to, że kupimy tylko najpilniejsze rzeczy, bez których się nie da funkcjonować... A te mniej istotne pewnie by bylo trzeba odpuścić, bo by na nie kasy nie starczyło
W poniedziałek jak byliśmy u tesciów to teściowa co chwilę o cos nt. dziecka wypytywała... i ja powiedziałam, że łóżeczko, kącik dla dziecka i niezbędne rzeczy chcę mieć już w styczniu. To ona oczywiście wyskoczyła z tym swoim: "zrobisz sobie jak chcesz, ale..." No i własnie tekst o tym, że nie powinno się kupować dziecku nic przed narodzinami. Więc ja ją pytam jak sobie to wyobraża? Że Tż wszystko pojedzie kupować sam jak ja będę w szpitalu, czy co Albo, że będę chodzić po sklepach w 9 miesiącu z wielkim brzucholem?... No i już ugryzłam się w język żeby nie powiedziec, że albo wierzy w Boga albo w takie zabobony... A dodam, że do kościoła co niedzielę chodzi...

urocze... jak na swój męski sposób

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

aha... i najwazniejsze... Myaja trzymam kciuki za wizytę Niech się maluch ujawni
ja się z tobą zgadzam. też się zastanawiam nad kupnem rzeczy bo ja dopiero w 4 miesiącu ale tak jak mówisz? finansowo mniejsze obciążenie, można na spokojnie oglądnąc zastanowić się popatrzeć w kilka miejsc, bo potem co? mąz? teściowa? bez sensu. a jak się odpukać urodzi kapkę wcześniej? myśmy z siostrą się spieszyly na świat miał byc marzec przyszłyśmy pod koniec stycznia
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 13:03   #1235
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
moj brat urodzil sie w 28 tc i moje lalki pozyczaly mu ciuchy... skrzacik.
o jeja dobrze ze przyezył takie maleństwo

Cytat:
hahaha... w wielkiej kumulacji lotto miałam jedna cyferkę - 37
ehhhh... szczęście Ty moje - gdzieś polazło ?!

poza tym dziś wizyta!!! nareszcie!!! ... kurde muszę zmusić moja ginekolog żeby mi zrobiła dziś usg, bo padnę czekać jeszcze 3tygodnie na usg genetyczne :| a wczoraj jeszcze któraś z dziewczyn pisała, że dzidziuś na usg pokazał się bez rączki bo mama była mocno przeziębiona ... ... kurde ja tez byłam przeziębiona... co prawda miałam robione usg genetyczne w chyba 14tym tygodniu i wszystko było ok... więc mam nadzieje, że tylko niepotrzebnie się wkręcam!!! ...

dziewczyny - jesteśmy w 19tc a mnie jest nadal niedobrze!!! chrystusie, było ok, przez chwilkę, a teraz znów powtórka z rozrywki ... rano i wieczorami mam taaaaakie mdłości, że masakra ... ale nie naciągnie mnie tylko taki 'kac ciążowy' :| i mam silne bóle głowy - nigdy nie miałam takich bóli głowy a teraz w ciąży gdzie nie chcę brać żadnych leków - boli na potęgę każdego dnia ...
co do totka u mnie to samo tesciu mi kupił kupon i mąz mówi ze jedna cyferka na 5 losów hehe

co do dolegliwosci mnie tez ciągle męczą

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dla tych, które myślą, że są grube wysyłam dzis robioną fotke mojego brzuchala- 22tydzień! Az się pies dziwi
Juz słyszę jak ginka mówi, że przytyłam w tym miesiącu z 5 kg i nie moge już wiecej do konca ciązy....

A historie o młodych ludziach chorujących na takie poważne schorzenia sa bardzo przykre....
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Śliczny brzuszek
To ja Wam pokażę mój. Zdjęcie robione5 dni temu w 18 tygodniu.
sliczne brzuszki a ja nie mam u tesciów takiego lustra w którym by zdjecie zrobić

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki zebys dała rade

bedzie dobrze trzymamy kciuki za wizyte.
co do wymiotow to cie "pociesze" ciotka mojego tż całe 9 miesiecy wymiotowała
ale ciebie to napewno nie spotka
ooo to mój się chyba taki wielki kloc urodzi

znowu

za kolejny tydzien i za wizyte
skońćzy się skończy i będziesz sie cieszyc spokojen
za kolejny tydzien

super brzuszek

a ja sie witam w 24 tygodniu równo

i pochwale sie wam co już mam z ciuszków a co jeszcze brak

UBRANKA 56
mam:
- 4x kaftanik/koszulka
- 2 x koszultka z krótkim rękawem
- 1 x koszulka bez rękawów
- 1 x pajacyk/śpioszki
- 1 x body z krótkim rękawem
- spodenki 2szt.
brakuje:
- 1 x razy bluza (bez kaptura)
- 2-3 x body z długim rękawem ( 1 mam)

UBRANKA 62
mam:
- 6 x kaftanik/bluzka z długim rękawem
- 3 x bluzka krótki rękaw
- 3 pary niedrapków
- 6 czapeczki cienkie wiązane
- 3 x spodenki
- 1 x krótkie spodenki
brakuje:
- 7 par skarpet ( 3 mam )
- 1 grubsza czapeczka
- 2 pary rajstopek
- jeansy ???
- 5 x śpiochy (1 mam)
- 5 x pajacyk
- 5 x body z długim rękawem ( 2 mam )
- 5 x body z krótkim rękawem ( 2 mam ale róż)
- 2 x sweterek
- 2 x razy bluza (bez kaptura)
- 2 x razy bluza (z kapturem)

nie których rzeczy wiecej mam niż zakładałam bo dostałam.
jeszcze na święta mam dostać. ale i tak chyba poszukam jakiś promocji i coś po dokupuje

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

brawa za wyprawke no i wizyte duży chłop ja prócz kilku próbek i naklejek na sciane nie mam nic

Cytat:
Witam w ten deszczowy dzień

Trafiłam w totka
3 x dwójkę... czy to się liczy jak szóstka?

No właśnie wpadłam tu z takim zamiarem, żeby powiedzieć, że skończyłyśmy 22 tydzień ale byłyście pierwsze jeszcze tydzien i zaczynamy 6 miesiąc

klementyna1 i monicca1989 piękne brzuszki

to i ja pochwalę się swoim brzucholem. słabe zdjęcia, bo nie zdążyłam zrobić nic lepszego zanim tel. padł. i znowu na kolanach bo tak najlepiej widać
a i przepraszam za zakurzone lustro, ta lampa jest bezlitosna - wszystko pokaże... idę umyć

za 24 tydzień
sporo masz już tych ciuszków, chyba gdzieś zapiszę sobie Twoją listę, może się przydać jak będę kompletować ubranka dla naszego malucha
a pokażesz zdjęcia kocyka? gruby jest?
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
może następnym razem kupisz

wow ale piękne

super

czasami wychodzi na sam koniec ciąży, więc możesz jeszcze mieć

za wizytę

ja też się źle czuję :/
co do mdłości to mi przeszły koło 20 tygodnia właśnie, ale dalej czuję jak coś mi śmierdzi i czasami mnie cofa
brawa za kolejny brzuszek

a ja dzis byłam u lekarza miedzy 15 a 20 mam zgłosić sie do szpitala na usg połówkowe jutro mam isc zrobic badania i w piątek na kontrole bąblowi za szybko bije serce a ja mam ciśnienie na górnej granicy ech wiec jednym słowem grozi nam obojgu nadciśnienie.... prócz tego mam zrobić krzywa cukrową , ten ból pleców no i to ze ostatnio mi sie puchnie i trzeba sprawdzic od czego ....prócz tego byłam dzis z kotem u weterynarza ma znów zapalenie dziąseł jutro znów z nim na zastrzyk a dzis to obydwoje wygladalismy jak zmokłe kury bo nas deszcz złapał po drodze no to tak wskrócie co u mnie
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 13:04   #1236
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Hmm ja też słyszałam tak że jedno sie rodzi mama mysli że to juz koniec a za chwile jeszcze jedno
co do wagi to ja sie bałam strasznie bo ja urodziłam się malutka, moja siostra chłopaków tez małych - troche ponad 2,5 kg i na USG zamiast konkretnie zapytac o wage i kontrolować to zapomniałam a lekarz powiedział tylko że jest odpowiedni co do tygodnia ciąży... chciałabym urodzic wiekszego pulpecika a nie takie drobinki jak u nas w rodzinie
i znowu moja mama urodziła siostrę oczyścili ja itp. itd. a ona się drze ze rodzi a lekarz do niej spokojnie pani już urodziła wywieźli ją na popordówkę a ta dalej się darła i lekarz na odczepnego zerknął jej między nogi i zdziwienie z powrotem na porodówkę i tym sposobem 30 minut po 1 porodzie miała 2 i urodził się brat
Stary 2012-11-07, 13:04   #1237
Luna0
Zakorzenienie

Mokka uwazam tak jak Ty albo Bóg albo zabobon...
strach moze byc ale ma sie to nijak do zapeszania itd

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 13:17   #1238
megi-megi
Zakorzenienie

Spoko - można kupować, jak urodzi się dziecko.
W moim szpitalu, po porodzie ubierają od razu w ciuszki, które ja dam, więc im powiem, żeby poczekali, bo musze jeszcze je kupić... a jak wrócę z maluchem na rękach, bo fotelika przecież też nie mam, to po drodze skoczymy na małe zakupy: wózka, łóżeczka, pościeli, ubranek, bo z golasem dalej chodzę i innych takich To przecież normalne - wezmę więcej kasy na porodówkę, żeby mieć na zakupy.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 13:23   #1239
maria28
Kniaginia

Cytat:
co do mdłości to mi przeszły koło 20 tygodnia właśnie, ale dalej czuję jak coś mi śmierdzi i czasami mnie cofa
Właśnie. Ja się niedawno skapnęłam, ze mi mdłości przeszły ok. 2 tygodni temu, i wrażliwość na zapachy. Cudowne uczucie, ufff.

Cytat:
O, wow!!

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Brawa za półmetek

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
odnośnie historii o bliźniakach czyli o mnie
moja mama jak nas rodziła to nie wiedziala ze bedziemy 2
no ale urodziłyśmy się tata dumny dzownił do brata odebrała bratowa pogratulowała a ze to środek nocy był idzie do męża i mówi zgadnij co się tomkowi urodziło. brat na to: córka a bratowa: ciepło ciepło
Cytat:
i znowu moja mama urodziła siostrę oczyścili ja itp. itd. a ona się drze ze rodzi a lekarz do niej spokojnie pani już urodziła wywieźli ją na popordówkę a ta dalej się darła i lekarz na odczepnego zerknął jej między nogi i zdziwienie z powrotem na porodówkę i tym sposobem 30 minut po 1 porodzie miała 2 i urodził się brat
Kurcze, to jest niesamowite. Ale tak się zastanawiam, czy to możliwe w dzisiejszych czasach, w dobie usg, dobrego sprzętu?
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 13:24   #1240
myaja
Rozeznanie

dziewczyny ja tez uważam, że to zabobon
nasze dzidziusie bez względu na to ile rzeczy bd mieć kupione w czasie ciąży bd suuuper zdrowe poza tym mama szczęśliwa - dziecko jeszcze bardziej, a każdy ciuch to taaaaka radość

my sami kupiliśmy tylko łóżeczko turystyczne jak zjeżdżaliśmy z uk, graco nowe za 20ł=150zł w Polsce takie samo zaczyna się od ceny 450zł więc jak nie kupić?!
poza tym całą wyprawkę (no może poza ciuszkami jeśli bd chłopak i kosmetykami) już mamy od szwagierki dosłownie wszystko nawet baldachim nad łóżeczkiem hihihi... pierwsze dziecko w rodzinie było więc prezenty leciały jak z rękawa a teraz siedzi i kwitnie
musimy kupić tylko wózek głęboki (ale znalazłam 'używkę' ale praktycznie nową za 450zł 5cio częściowy w zielono szarym kolorze, więc nie wiem czy jej teraz już nie kupimy Graco bo w razie czego przypasuje i chłopczykowi i dziewczynce?!
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 13:27   #1241
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

podczytuję Was, jestem mniej więcej na bieżąco ale nie mam weny by pisać ;/ tak na szybko z tego co pamiętam..

moja dziecina chyba daje znać o sobie ale ja do końca nie wiem czy to jej wiercenie.. takie czasem jakby puknięcie poczuję a później jak przyłożę rękę, żeby znowu to poczuć to się nie powtarza więc może robi mnie w konia w każdym razie czekam na więcej

a przedwczoraj dostałam wysypki.. całe ramiona i plecy ;/ nie mam pojęcia co to może być wczoraj na wieczór wypiłam wapno i dziś jakby mniej ale nadal widoczne ;/
nie wspominam już o katarze bo to moja zmora.. w nocy godzina zawsze wycięta kupiłam krople do nosa dla dzieci ale jeszcze nie używałam (jakoś mam cykora) i smaruje maścią to pomaga zasnąć..

aa i moja waga coś nie coś ruszyła mam o prawie kilogram więcej

pozdrawiam
jolanT a ja jeszcze nic nie czuję ani motylków ani bąbelków choć nieraz mi się wydaje jakby coś mi pływało w brzuszku ale to za wysoko na dzidziusia ja na skończony 16 tydzień.
U mnie też się zaczyna się też kręcić już 2,3 kg na plusie żeby nie napisać 2,5 muszę się pohamować troszkę z nocnym jedzeniem i więcej się ruszać ale jak jak mi ciągle źle i nie dobrze

Cytat:

piekne brzuszki
ja sobie pstrykne fote w piatek akura bd rowny 20tydzien

u mnie pada, ale wiecie jak u mnie pada to w PL ''leje'' i tak juz od wczoraj, pizga zimnym wiatrem od morza a mnie cos chyba zaczyna rozkaldac na lopatki temp mam 37,5 od dwoch dni i gardlo boli - nie zawodny syrop z cebuli juz nie pomaga wiec kaplica.
dzis wolne tylko na kurs od 17do21 ide a tak mi sie nie chce hahaha
no ale tylko ost 2 razy dzis i w pon i KONIEC !!! bd wiecej czasu na pracowanie
kasia86bgo szybkiego powortyu do zdrowia nie daj się rozłożyć do końca

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
W moim szpitalu, po porodzie ubierają od razu w ciuszki, które ja dam, więc im powiem, żeby poczekali, bo musze jeszcze je kupić... a jak wrócę z maluchem na rękach, bo fotelika przecież też nie mam, to po drodze skoczymy na małe zakupy: wózka, łóżeczka, pościeli, ubranek, bo z golasem dalej chodzę i innych takich To przecież normalne - wezmę więcej kasy na porodówkę, żeby mieć na zakupy.
megi-megi

ja mówiłam że zacznę zakupy od stycznia ale tak myślę że jak dowiem w piątek płeć to pewnie wystartuję z zakupami więc trzymać kciuki żeby maluszek się ładnie ułożył i pokazał co ma między nóżkami

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Właśnie. Ja się niedawno skapnęłam, ze mi mdłości przeszły ok. 2 tygodni temu, i wrażliwość na zapachy. Cudowne uczucie, ufff.

Kurcze, to jest niesamowite. Ale tak się zastanawiam, czy to możliwe w dzisiejszych czasach, w dobie usg, dobrego sprzętu?
maria28 sądzę że nie miałam dopisać że to był koniec 1988 roku i były już pierwsze usg ale wiadomo jakie one były. W tamtych czasach właśnie było dużo takich i podobnych historii.
Stary 2012-11-07, 13:27   #1242
myaja
Rozeznanie

Cytat:
uwielbiam Cię
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 13:35   #1243
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ale on po prostu uważa, że kawa to ogólnie zło konieczne sam nigdy nie pił ja tez nigdy nie piłam i tak zostało ...
moj tez nie pil, nie smakowalo. dopiero od 4 lat pija.

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
albo wierzy w Boga albo w takie zabobony...
moja mega wierzaca tesciowa zaczyna czytanie gazety od horoskopu.

Cytat:
witamy w skonczonym 20tc
cudne uczucie, nie?!

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
i mówi zgadnij co się tomkowi urodziło. brat na to: córka a bratowa: ciepło ciepło

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 13:37   #1244
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:

O, wow!!

Brawa za półmetek

w dzisiejszych nie ale to bylo 30 lat temu. wiesz może jakbyśmy sie nie urodziły przed czasem to by się skapnęli a tak?
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 13:38   #1245
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam dzień. Najpierw dostałam paczkę od koleżanki, co ma dwóch synów, przysłała mi ubranka na pierwsze 3 miesiące, rozczuliłam się. No a pod wieczór pojechałam z sąsiadką do jej koleżanki, bo ma trochę ciuszków dla chłopczyka i chętnie sprzeda. Dziewczyny, jak zobaczyłam to "trochę" to padłam. Okazało się że to przeogromna paka ubranek od 0 do 1,5 roku + karton bucików, wszystko tylko po jednym dziecku. Umówiłam się z nią że to przejrzę, wybiorę co mi pasuje, no i jeszcze jakoś cenę musimy ustalić...Dodatkowo ma jeszcze do sprzedania wózek mutsy (chyba mówiła że 4rider, ale byłam w szoku, więc mogłam coś pomylić) z gondolką, spacerówką i przeróżnymi dodatkami + fotelik maxi-cosi za 1000 zł (to chyba nie dużo, co?). Generalnie wózek super...tylko jest w kolorze fioletowym . No ja głupia nie wiem co zrobić, bo cena bardzo fajna, tylko ten kolor...zupełnie nie mój... Do wczoraj nie miałam nic, a teraz normalnie klęska urodzaju
ja bym brała, bo wózek jest naprawdę świetny i fotelik dobry i bezpieczny, jeszcze masz sprawdzone źródło, że nie mieli stłuczki itd.
Pochwal się ciuszkami co dostałaś

Cytat:
JA DZIS WYGRYWAM 212 MLN NOK !!! to jakies 106 MLN ZL

HAHAHA
to super, wygraj wygraj ja tu już czekam przywieziesz mi prawdziwego trolla

Cytat:

aaaaaaaaaaaaaaa wlasnie kolega mnie ROZCZULIL

cytuje

'' Ale to taka otyłość z której każda kobieta się cieszy ''

yhmmm i co wy na to ...???
hehe dobre

Cytat:
o matko!! niezła akcja!

Cytat:
ja jeszcze mam zapachy jak otworzę zmywarkę :/
Stary 2012-11-07, 13:48   #1246
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
w dzisiejszych raczej nie, ale nasi rodzice raczej nie mieli tak usg, moja mama chyba ani razu nie miała.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 13:51   #1247
Sorceresss
Wtajemniczenie

Kurka, nie pisałyście, że czucie maluszka to taka genialna sprawa!

Siedzę sobie w pozyczji prawie leżącej (jak to ja w pracy) i czuję jak mi z boku maluszek pyka w brzuchu. Tak 4 razy pod rządu za każdym razem o kawałek bliżej środka. Co za cudne uczucie
Jak się zdenerwuję to mi czasem serce z piersi chce wyskoczyć - i teraz mam dokładnie takie samo uczucie w brzuchu tylko pojedynczych uderzeń :P ... mojego drugiego serduszka

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 13:51   #1248
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
O prosze Joanna- to będą razem świetowac imieniny w trzech króli;p
właśnie ostatnio sprawdzałam kalendarz i jeden raz jest tylko Kacpra..

Cytat:
No właśnie wpadłam tu z takim zamiarem, żeby powiedzieć, że skończyłyśmy 22 tydzień ale byłyście pierwsze jeszcze tydzien i zaczynamy 6 miesiąc
leci leci..

Cytat:
ooo zapomniałam przejść się do galerii pójdę odwiedzić H&M
bo na allegro sukienki idą w górę koszmarnie, a jeszcze jak tytuł "święta" to podwójnie
moja siostra co roku się pyta co kupić małej na mikołaja, to zawsze jej mówię sukienkę z H&M na święta i zawsze mam piękną..

Cytat:
JA DZIS WYGRYWAM 212 MLN NOK !!! to jakies 106 MLN ZL

HAHAHA
to powodzenia..

Cytat:

O jak super że maluch zdrowiutki
zadowolona z genetycznego? mialaś dopochwowe czy tylko przez brzuch?
za tygodnie..
zadowolona, zadowolona..
przeraziłam się ilością osób w poczekalni, chyba ze 6 babek..
siadłam grzecznie i czekam, ale coś mnie pikło, podeszłam do pokoju położnej, mówię że byłam umówiona, a ona że mnie zawoła zaraz do gabinetu bo tam wszystkie babki sobie przyszły nie będąc umówione.. i czekałabym chyba pół dnia..
a tak to poszło migiem
samo badanie ok 15 minut..

dostałam teczkę z opisem i filmem i na teczce pisze, że wykonuje usg połówkowe od 22-24 tc, dlatego nie chcieli Cię wcześniej umówić..

a od wczoraj rana mały cały czas kopie, dzień i noc.. dziś znów.. mam wrażenie że nie śpi w ogóle..

Cytat:
padłam..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 13:53   #1249
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
w dzisiejszych raczej nie, ale nasi rodzice raczej nie mieli tak usg, moja mama chyba ani razu nie miała.
moja mama nie miała USG. W 9 m-cu dali jej przez 5 sekund posłuchać stetoskopem mojego serducha i to było szybko, szybko bo czekało 10 babeczek w kolejce

Terry Pratchett
Stary 2012-11-07, 13:58   #1250
booziaczek
Zadomowienie

a ja zauwazyłam ze mój łobuziak to jak tz przyłozy rekę tto zawsze albo kopnie albo czuje ze zmieza do tej reki i pcha się a na moje zacze3pki nie reaguje

Stary 2012-11-07, 14:01   #1251
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
a ja zauwazyłam ze mój łobuziak to jak tz przyłozy rekę tto zawsze albo kopnie albo czuje ze zmieza do tej reki i pcha się a na moje zacze3pki nie reaguje
mój wczoraj leżał i czekał z ręką na brzuchu aż poczuje maluszka... i nic. i jak to on po 3 min powiedział, że się nie doczeka i sobie poszedł

Terry Pratchett
Stary 2012-11-07, 14:03   #1252
joanna200
Rozeznanie

strippi ja mam taką, ale w rozmiarze 86, dwa lata temu córcia dostała, ta różowa mocna, tylko jest cała różowa razem z kwiatkami, ale jest boska.. i nie wiem czy nie kupię małej znów na teraz..

http://www.hm.com/pl/product/04697?a...rticle=04697-E

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 14:06   #1253
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Dla tych, które myślą, że są grube wysyłam dzis robioną fotke mojego brzuchala- 22tydzień! Az się pies dziwi
Juz słyszę jak ginka mówi, że przytyłam w tym miesiącu z 5 kg i nie moge już wiecej do konca ciązy..

Śliczny brzuszek, chyba mam podobny

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 14:10   #1254
Dragusia88
Zakorzenienie

ptaszysko o poscieli narazie nie mysle najpier lozko zwlaszcza ze moze sie trafi ze wszystkim.. Agateczka no jak mamy do jutra czekac zeby sie dowiedziec kto u ciebie siedzi?? megi megi super pomysl z tymi zakupami z golym bobasem pod pacha hehe zwlaszcza w lutym w sniegu. Oj te cudowne zabobony. Pozdro z pociagu.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 14:12   #1255
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
strippi ja mam taką, ale w rozmiarze 86, dwa lata temu córcia dostała, ta różowa mocna, tylko jest cała różowa razem z kwiatkami, ale jest boska.. i nie wiem czy nie kupię małej znów na teraz..

tez ładna ta srebno granatowa mi sie najbardziej podoba znajac zycie u mnie bedzie chłopak i juz mama nie bedzie miała takiej frajdy z kupowani ubrań

Stary 2012-11-07, 14:19   #1256
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

co tam dzisiaj pichcicie?
Ja mielone (mój tato skręcił z łopatki) z żółtym serem, ziemniaki i grzyby w zalewie pomidorowej oraz buraczki czerwone.
Stary 2012-11-07, 14:21   #1257
anna maria 79
Raczkowanie

witajcie kochane...przepraszam nie jestem na bieżąco...
byłam na wizycie 5 państwowo wszystko w porządku oczywiści nawet nie spojrzał na wyniki moczu a widziałam że mam stan zapalny po podwyższonych danych..a usg wyglądało tak że popatrzył w monitor 5 minut nie odwrócił do mnie i skwitował w porządku
więc czekałam do wieczora na prywatnego i dostałam antybiotyk na infekcję, posłuchałam serduszka...i niczego nie pamiętam od momentu kiedy powiedział że będzie chłopiec...ale mnie siekło na początku było mi przykro że znów syn nastawiłam się na córkę...ale dziś jest już ok będę mamą 2 urwisów jeżeli drugi synek będzie tak kochany i grzeczny jak Mikołaj to w porządku... i ciesze się jeszcze jeden i rodzinka.pl
WSZYSTKIM MAMĄ I MALUSZKOM GRATULUJE WIZYT
anna maria 79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 14:22   #1258
booziaczek
Zadomowienie

ie
Cytat:

Cytat:
Ja mielone (mój tato skręcił z łopatki) z żółtym serem, ziemniaki i grzyby w zalewie pomidorowej oraz buraczki czerwone.
u mnie tez mielone babcia robła i mi dwa dała zebym obiadku nie robiła do tego albo marchewka gotowana buraczki tartr lub sałatka z biedronki z kapusty no i ziemniaczki

Stary 2012-11-07, 14:25   #1259
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

wow boska!!
teraz oglądam tą stronę i się zakochuję
ten sweterek mi się mega podoba http://www.hm.com/pl/product/05676?article=05676-A
ten kupię na 100% http://www.hm.com/pl/product/03899?article=03899-C

i zastanawiam się nad tą czerwoną http://www.hm.com/pl/product/05344?a...rticle=05344-B idealna na święta zwłaszcza z tą kokardą
Stary 2012-11-07, 14:27   #1260
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
u mnie tez mielone babcia robiła i mi dwa dała zebym obiadku nie robiła do tego albo marchewka gotowana buraczki tartre lub sałatka z biedronki z kapusty no i ziemniaczki

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości