|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
prasuję pranie a tu słyszę rozdzierający płacz niuni,lecę do niej a ona miała taką przestraszoną minkę,pogłaskałam ją po główce i poszła jeszcze spać,przestraszyłam się bardzo
![]() Angel ja zgubiłam 13 kg a zostało mi 5
|
#2252 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Elena ja dzisiaj zapisuje sobie wlasnie kiedy spi, ile czasu, ile aktywnosci. Wieczorem zdam relacje
![]() Anusia my tez tak robimy. Cieszymy sie, klaszczemy, nocnik gra. PAwelek tez sie cieszy, ale to wszystko przypadkiem. Sam nie wola. |
|
|
|
#2253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że to jest kwestia indywidualna.Dzisiaj mam jakiś ciężki dzień, dziecko nie chce spać, chyba ją boli brzuch, ciągle by siedziała przy cycku, ja się wkurzam, bo ile można, piersi mnie już bolą i spałam w nocy parę razy po pół godziny, bo co 1,5-2 H chciała jeść W ogóle to całe macierzyństwo mnie przytłacza i chyba przerasta, mimo, że mam 26 lat nie jestem na to jeszcze gotowa...
Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-11-07 o 16:48 |
|
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
w tesco są w promocji zabawki fp i lamaze http://itesco.pl/pobierz/gazetki/36/.../hm/online.swf
chyba się skuszę na ośmiornicę lamaze muszę sie też rozejrzeć za prezentami dla chrześniaków moich (Jaśko jest w II klasie a Olga w I) - poradźcie coś
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każda miała jakieś wyobrażenie o macierzyństwie, jedne się rozczarowały inne są szczęśliwe... Ja np. się rozczarowałam, ale pozytywnie, bo myślałam że będzie duuuużo ciężej! Ale moja przyjaciółka dopiero po 7 miesiącach mogła powiedzieć, że naprawdę kocha swoje dziecko. ![]() Będzie lepiej, zobaczysz! Jak zaczniesz mieć jakiś kontakt z córeczką, to wszystko się zmieni. U mnie waga też stanęła! ![]() Do tej pory 16 kg straciłam, mam jeszcze 7 kg... Ważyłam 55, a teraz jest 62 i ani drgnie! Ale chociaż brzuch po wczorajszej biegunce zmalał!
|
|
|
|
|
#2256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
złota ksiega kokeshi http://www.wformat.com/page.php?p=197 dla dziewczynki bransoletka a'la lilou - widzialam takie - tez mozna cos wygrawerowac. Chlopcy w tym wieku obawiam sie ze lubia gry komputerowe - choc to zalezy od domu. |
|
|
|
|
#2258 |
|
Wtajemniczenie
|
to ja teraz wyskocze jak filip z konopii, niedługo Gwiazdka
macie już pomysły na prezenty dla maluszków?Jest kilka fajnych zabawek w tesco( maggie wklejała link) ja czekam na biedronkowe gazetki.A wogóle to w tym roku musze zrobić prezenty dla 5 maluchów .I ciesze się bo uwielbiam kupować prezenty dzieciuszkom
|
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2260 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja na swoją położną nie mogę narzekać, ogólnie jestem z jej wizyt zadowolona, w każdej chwili mogę zadzwonić i podpytać, zawsze chętnie coś podpowie a nawet podjedzie. chociaż ostatnio mi podpadła z tym tekstem o chrzcie, że niby niektórym dzieciom na kolkę pomaga ![]() i jeszcze mamy super pielęgniarkę, naprawdę złota kobieta. pisałam Wam o problemie z paprzącym się pępuszkiem Leny, strasznie mnie to niepokoiło, było już późno ok godz 21-22 ale zadzwoniłam do pielęgniarki. kazała przyjechać, specjalnie dla nas w nocy otworzyła przychodnię i nas przyjęła. nawet pieniędzy za to nie chciała. muszę teraz kupić jakąś dobrą kawkę i bombonierę i podziękować. Cytat:
![]() Cytat:
ja czuję podobnie. na dodatek mała wcale mi nie pomaga. wyjątkowo płaczliwe dziecko mi się trafiło. ona nawet nie płacze, ona się drze i to praktycznie cały dzień. kolki dają popalić nam obu. mam nadzieję, że wkrótce będzie lepiej. dziewczyny, jak ćwiczycie ze swoimi maluchami,np. położenie na brzuszku. co jeszcze można robić? |
|||
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorową porą
![]() Co do wyobrażeniach o macierzyństwie i miłości do dziecka.. Ja bez wątpienia kocham swojego bąbla, ale na tą chwilę nie powiem, że macierzyństwo to najpiękniejsza rzecz na świecie, bo zwyczajnie jestem zmęczona, niewyspana, w kółko tylko cyc i pieluchy. Utraciłam swoją wolność, którą cieszyłam się chyba zbyt długo i się do niej bardzo przyzwyczaiłam No, ale takie jest to macierzyństwo, że trzeba się poświęcić dziecku, trzeba się przestawić na inny tryb życia. Tak jak pisze Gda - jak się złapie z maluchami kontakt to i większa więź się pojawi. Mi już na szczęście minął baby blues i myślę, że będzie tylko lepiej, niech no tylko to dziecko zacznie trochę dłużej spać w nocy, bo przerwa 2h mnie nijak nie zadowala ![]() A jak wrócę do swojej wagi sprzed ciąży to już w ogóle będzie super. Jeszcze jedyne 12 kg
|
|
|
|
#2262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj moja też jest bardzo płaczliwa i do tego kolki, Mam nadzieję że bliżej 3 miesiąca wszystko powoli się unormuje i będziemy nadrabiać zabawą te dni spędzone na płaczu i krzykach.
|
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale jak patrzę na dziobolka mojego to nie wierzę, że mogłoby się to zmienić . Znowu się wzruszyłam:P
|
|
|
|
|
#2264 | |||
|
Zakorzenienie
|
jak mojego chłopa nie ma w domu to mam ten sam problem - można z głodu zdechnąć :banghead: Cytat:
fajnie też na jego miejscu bym tak robiła ![]() Cytat:
a ja już myślałam że sie drapie bo ją swędzi już mi bije chyba ![]() Mój też sie czasem zadrapie, ostatnio wczoraj i to w momencie jak go mąż miał i to ja wyskoczyłam na niego że go nie pilnuje ![]() Cytat:
Jak zaśnie przy cycu a nie pije i chce mu suta z buzi wyciągnąć to wkładam palec i czuje tą moc w jego bezzębnej szczęce ![]() Jak sie przeciąga przeważnie to mi suta wyrywa a tż mówi że jak to widzi to go "fifer" boli |
|||
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu się przybrałam i zrobiłam małemu kilka fotek
|
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
Ja oczywiście nadal z gorączką
dzisiaj cały dzień Wam marudze ale musze jeszcze o coś spytać..czy to możliwe,że przez ten zastój i gorączke ponad 39 mogłam stracić pokarm? Bo próbowałam laktatorem odciągnąć pokarm a tam nic..z obu piersi nic nie poszło ręką jak próbuje ściągać to kropelki lecą,ale to tylko tyle jak myślice czemu tak? Może to tylko chwilowe![]() doradźcie coś
|
|
|
|
#2267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Lewek ale piękne zdjęcia
Iwoncia jak po szczepieniu? ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
Katiem, dzięki
ja mam canona lustrzankę 5d. Ja się trochę zajmuję fotografią. Miałam już dawno mu zrobić, ale przez tego całego baby bluesa przegapiłam najfajniejszy moment dla noworodka na foty. Np w takich konfiguracjach: http://capturedbycarrie.com/blog/ Cudne, prawda?
|
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
Fabiś jak go do piersi przystawie to nie ciągnie bardzo mocno,tylko jak mu próbuje tą pierś wyjąć jak już śpi to wtedy ma ssanie
![]() wysłałam na wszelki wypadek męża po mleko do sklepu,w razie gdybym nie miała pokarmu na tyle,bo piersi mam miękkie ![]() jakim mlekiem karmicie? |
|
|
|
#2271 | |
|
Zakorzenienie
|
O Boziu! Jaki przystojniak
Zaklepuje Go dla Melci ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie są pełne
|
|
|
|
|
#2273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakie cudowności i jakie piekne zdjęcia! takie profesjonalne? sama robiłaś? wow Cytat:
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
Lewek śliczny maluch
Anusia ja w sumie nie wiem czy przez gorączke pokarm może zaniknąć, chyba nie ![]() Katiem szczepienie po niedzieli dopiero - we wtorek. |
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja karmie bebilonem |
|
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny
![]() Colds, kto pierwszy ten lepszy, jest Twój
|
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki rozmiar czapki na zimę mam kupić 38-40 czy 40-42
![]() Tyle jest pięknych na allegro a nie wiem jaki rozmiar zamówić by była dobra na całą zimę?
|
#2278 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
do marca główka urośnie
|
|
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A rozmiarowki też jakieś nierówne są
|
|
|
|
|
#2280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a znowu te 40-42 to sie topi w nich wiec innego wyjścia nie miałam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

Wydaje mi się, że to jest kwestia indywidualna.
W ogóle to całe macierzyństwo mnie przytłacza i chyba przerasta, mimo, że mam 26 lat nie jestem na to jeszcze gotowa...

No, ale takie jest to macierzyństwo, że trzeba się poświęcić dziecku, trzeba się przestawić na inny tryb życia.