|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpaczliwie poszukuję, chętnie się podzielę - część VII
Jeśli dobrze odczytałam, nikt nie ma odlewki Darka (Dark Aouda) na wymianę.
znaczy się, chyba trzeba zanabyć flaszkie
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#693 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Poszukuje bardzo wielu próbek i zapachów perfum, w zamian oddam wszystko z wątku. Prosze o wiadomości na pw lub w wątku. Oto moja mega wish: 1. erg, J'Ose EDP 2. Hugo Boss, Boss Femme 3. Marc Jacobs, Daisy EDT 4. Hugo Boss, Orange Sunset EDT 5. Nina Ricci, Snow Princess EDT 6. YSL, Parisienne EDP 7. Cacharel, Noa Perle EDP 8. DKNY Be Delicious Fresh Blossom 9. Masaki Matsushima, Shiro 10. Masaki Matsushima, Mintea 11. Donna Karan, Pure DKNY EDP 12. Jette Joop, Jette EDT 13. Lancome, Tresor In Love EDP 14. Lancome, Tresor Midnight Rose EDP 15. Chanel, Allure EDP 16. Chanel, Chance EDP 17. Chanel, Coco Mademoiselle EDP 18. Guerlain, Aqua Allegoria Foliflora 19. Guerlain, Aqua Allegoria Cherry Blossom EDT 20. Sisley, Soir de Lune EDP 21. Valentino, Valentina EDP 22. Shiseido, ZEN ED 23. Aqua Allegoria Winter Delice 24. Giorgio Armani, Sensi White Notes 25. Lancome, Miracle Women 26. Dolce & Gabbana, Rose the One 27. Jesus del Pozo, Halloween 28. Estee Lauder, Bali Dream 29. Escada, Magnetism EDP 30. Moschino, I Love Love EDT 31. Serge Lutens, Sa Majeste La Rose EDP 32. Giorgio Armani, Armani Prive, Eclat de Jasmin EDP 33. Cerruti, 1881 EDP 34. Christian Dior, Dune Woman 35. Christian Dior, Miss Dior Cherie EDP 36. Diesel, Fuel for Life pour Femme EDP 37. Guerlain, Aqua Allegoria Tiare Mimosa EDT 38. Giorgio Armani, Armani Code for Women EDT 39. Versace, Crystal Noir 40. Guerlain, My Insolence EDT 41. Escada, Absolutely Me EDP 42. 1.Chloe chloe 43. 11.calvin klein obsession night 44. 14.Jasmin noir 45. 15.Bruno Banani Woman Edt 46. 21.Givenchy, Organza Indecence 47. 23.Jean Paul Gaultier Classique Edt 48. ANNICK GOUTAL Rose Absolue 49. CREED Spring Flower 50. PENHALIGON'S Elixir 51. RANCE Eugenie 52. CARLA FRACCI Salome 53. LES PARFUMS DE ROSINE Secrets de Rose 54. Giorgio Armani Prive Rose Alexandrie 55. E. COUDRAY Musc et Fresia 56. RANCE Eau de la Couronne 57. 70.Paco Rabanne, Black XS Pour Elle EDT 58. 73.Paco Rabanne, Lady Million EDP 59. 74.Avon pink suede 60. 38.Guerlain, Aqua Allegoria Pamplelune 61. 40.Nina Ricci, Nina EDT 62. 43.Lola marc jacobs 63. 48.Lolita Lempicka Edp 64. 53.Dolce & Gabbana, The One EDP 65. 55.Dolce & Gabbana, By Women 66. Gucci, Eau de Parfum II 67. Guerlain, Shalimar 68. Vivienne Westwood, Boudoir EDP 69. Carla Fracci, Odette EDP 70. Carolina Herrera, 212 VIP EDP 71. Guerlain, Aqua Allegoria Flora Nymphea EDT 72. Guerlain, Aqua Allegoria Flora Nerolia 73. Guerlain, Aqua Allegoria Tiare Mimosa EDT 74. Guerlain, Aqua Allegoria Herba Fresca 75. Guerlain, Aqua Allegoria Gentiana EDT 76. Guerlain, Aqua Allegoria Laurier Reglisse EDT 77. Guerlain, Aqua Allegoria Angelique Lilas EDT 78. Guerlain, Aqua Allegoria Ylang et Vanille 79. Guerlain, Aqua Allegoria Jasminora EDT 80.Hugo Boss Boss Nuit 81.Estee Lauder Very Estee |
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
Oddam:
Acqua di parma magnolia nobile edp f 1,5 ml Agent provocateur Maitresse f 1 ml Alberta Ferretti f 1 ml Armani Code f 1 ml Burberry Body f 2 ml Burberry the beat edt f 1 ml Calvin Klein Euphoria edt f 1,2 ml Carthusia Capri f 0,5 ml Clinique Happy f 1 ml Davidoff Cool water sensual essence f 1,2 ml Different company Jasmin de nuit r 1,5 ml Dior Miss Dior cherie edt f 1 ml Dior Miss Dior le parfum f 1 ml Diptyque L'eau de l'eau f 2 ml DKNY Pure f 1,2 ml Escada Marine groove f 2 ml Estee Lauder Sensuous edp f 1 ml Etro Heliotrope f 1 ml Givechy organza Indecence r 1 ml Givenchy Play for her f 2 psiki Gucci Accenti f 1 ml Gucci Flora ed f 1 ml Guerlain la petite robe noire f 0,7 ml Huitieme Art. Parfums naiviris f 1,5 ml Huitieme Art. Parfums Vohina 0,7 ml Issey Miyake L'eau d'Issey edt f 0,5 ml Jesus del Pozo Ambar f 1 ml John Richmond Viva rock f 2 ml la perla In rosa f 1,2 ml la prairie Emerald f 1,5 ml La prairie Gold f 1 ml La Prairie Sapphire f 1 ml Lalique Fleur de cristal f 1 ml Lancome Magnifique f 1 ml L'artisan Al. Oudh f 0,75 ml L'artisan Ananas fizz r 1 ml laura Biagiotti Rose f 1 ml Laura Biagiotti venezia nowa wersja f 1,2 ml Lolita lempicka edp f 1,2 ml Lolita lempicka Si Lolita f 0,8 ml M.Micallef Aoud gourmet r 1 ml M.micallef patchouli r 1 ml M.Micallef Pomelos r 1 ml Madonna Truth or dare f 1 ml Marc jacobs Daisy f 1,2 ml Marc jacobs Oh lola f 0,7 ml Marina de Bourbon Reverence f 0,5 ml Montale Pure gold r 1 ml Narciso Rodriguez For her Musc collection f 0,7 ml Parfum d'empire 3 fleurs f 0,5 ml parfum d'empire eau suave f 0,5 ml Penhaligon's Jubilee bouquet r 2ml Penhaligon's Lily & spice f 0,5 ml PG Louanges profanes f 1,5 ml Prada edp r 1, 5 ml Puma jam f 1 ml R.Piguet Bandit f 0,5 ml R.Piguet Fracas r 1 ml Rance Eau de nobless edt f 1,5 ml S.J.Parker Covet pure bloom f 1,2 ml S.Lutens Bas de soie f 0,5 ml Stella McCartney Lily f 1,5 ml Thierry Mugler Angel le lys f 1,2 ml Tom Ford violet blonde f 1,5 ml Tommy Hilfiger Woman f 1,5 ml Ungaro Party f 1,6 ml Valentino Valentino edp f 2 ml Versace Brigt crystal f 1,6 ml Versace versense f 1 ml Versace Yellow diamond f 1 ml Viktor & Rolf Flowerbomb edp f na 3 psiki YSL Belle d'opium f 0,5 ml YSL Champagne r 1 ml Szukam wyłacznie: Ultraviolet Paco Rabanne Kenzo Parfum d'ete |
|
|
|
#695 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przykro mi Pozdrwiam |
|
|
|
|
#696 |
|
Raczkowanie
|
Poszukuję Chene Lutensa.
|
|
|
|
#697 |
|
Wtajemniczenie
|
Remanent
Mam do oddania: Odlewki Byredo Baudalaire ok. 10ml S.Lutens Vetiver Oriental odlewka ok. 4-4,5ml Ponadto moge zrobić niewielkie odlewki/próbki z: Szulc Sale 01 Black Tourmaline Heliotrope L'eau Trois (grzybowa w.) Black Cashmere (stara w.) ewentualnie Sel de Vetiver Próbki i sample Amouage Memoir Men 0,5ml Amouage Opus V 2ml minus dwa psiknięcia Ava Luxe No. 23 0,7ml Donna Karan Wenge 1ml Diptyque Fou de Bois ok. 2ml Heeley Cardinal 1ml Histoires de Parfum 1740 Markiz de Sade 0,4ml Histoires de Parfum 1828 J. Verne 0,8-0,9ml Il Profumo Patchouly Noire 0,9ml Jo Wood Usiku 0,3ml Juliette has a Gun Midnight Oud ok. 1,4ml L'Artisan Fou d'Absinthe 0,7ml L'Artisan Naveger 0,5ml L'Erbolario Bark 2ml L'Erbolario Myrrhae 1ml LM Parfums Patchouly Boheme ok. 1ml LM Parfums Black Oud ok. 1,9ml Micalleff Aoud 0,3ml Miller et Betraux Spiritus LAnd 1ml Montale Black Oud 2,3 i 2,5ml Montale Dark Aoud ok. 0,2ml Montale Amber & Spices 0,8ml Nasomatto Black Afgano 0,7ml Nasomatto Absinth 0,8ml Nejman Emir 0,3ml Odin 03 Century 2ml Olifactive Studio Chambre Noire ok. 2ml Pro Fumum Roma Arso 0,2ml Tauer Vetiver Dance ok. 0,7ml YSL M7 Oud Absolu ok. 2,5ml Poszukuje desperacko paru mililitrów lub próbek: Armani Prive Oud Royal SMN Marescialla Slumberhouse Norne (np. w zamian za ok. 1ml Vikta) Amouage Interlude Men Amouage Opus IV i VI SSS Incense Pure i Tabac Aurea Rock Crystal Black Cube Lonestar Memories (kropelki) A. Goutal Eau du Fier (maleńkiej kropelki)
Edytowane przez hey Czas edycji: 2012-11-15 o 12:23 |
|
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogę oddać 2,5 lub 5 ml Armani Prive Oud Royal i może coś jeszcze znajdziesz u mnie .
|
|
|
|
|
#699 |
|
Mother of Cats
|
Hey, chętnie pozbawię Cię kilku próbek
W kolejności chcenia są to: - LM Parfums Patchouly Boheme ok. 1ml - Montale Amber & Spices 0,8ml - Montale Black Oud 2,3ml - Micalleff Aoud 0,3ml - Juliette has a Gun Midnight Oud ok. 1,4ml - Histoires de Parfum 1828 J. Verne 0,8-0,9ml - Jo Wood Usiku 0,3ml Z Twoich chciejstw mam niestety niewiele, bo tylko dwa: - Armani Prive Oud Royal (mogę zrobić próbkę do 2 ml) - Rock Crystal (mam flakon, więc mogę zrobić próbkę/odlewkę wedle Twojej woli) Skleimy z tego wymiankę? |
|
|
|
#700 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
|
|
|
#701 |
|
Mother of Cats
|
|
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
ODDAM W DOBRE RECE
*Gianfranco Ferre Gieffeffe - 10 ml ubytek - 2 testowe psiknięcia *Bond No. 9 New Haarlem -2 ml w szklanej fiolce ubytek- tylko powąchałam nuty zapachowe Nuty głowy: LAWENDA, BERGAMOTKA, ZIELONE LIŚCIE Nuty serca: KAWA, DRZEWO CEDROWE Nuty bazy: AMBRA, WANILIA, PACZULA, TONKA *Chopard Wish Pink Diamond - 15 ml w 22ml atomku ubytek - 4 psiknięcia Nuty zapachowe: nuta głowy: neroli, gruszka, mandarynka nuta serca: róża, osmanthus, morela, frezja nuta bazy: ambra, piżmo, drzewo sandałowe * small bent the bi polar express 4ml w szklanych fiolkach ubytek-tylko powąchałam * Demeter Always happy 5 ml * Lalique Amethyst 10 ml ubytek 1 psik testowy Nuty zapachowe: nuta głowy: czarna porzeczka, czarna jagoda, malina, jeżyna nuta serca: dzika róża, piwonia, ylang ylang, morwa, liście jeżyn nuta bazy: piżmo, wanilia, pieprz, nuty drzewne * Boadicca The Victorious - Intense próbka fabryczna z missala ubytek minimalny Nuty serca: nuty owocowe Nuty głowy: róża, lilia, jaśmin, tuberoza Nuty bazy: wanilia, miód, paczula *Penhaligons Malabah - probka z missali Nuty głowy: lemonka, pomarańcza, cilantro Nuty serca: imbir, kardanom, róża, fiołek, irys, jaśmin, gałka muszkatołowa Nuty bazy: słód, ambra, piżmo,drzewo *Etro-Paisley-1,7 ml próbka z missala Nuty głowy: bergamotka, kardamon, czarna porzeczka Nuty serca: ylang ylang, jaśmin, różowy pieprz, jaśmin ¬sambac Nuty bazy: indonezyjska paczula, wanilia, szara ambra * Bulgari- Au the Rouge ok 2ml nuty zapachowe: nuta głowy: różowy pieprz, bergamotka, pomarańcza nuta serca: akord czerwonej herbaty, miąższ figi nuta bazy: orzech włoski, piżmo. * Guerlain - Eau de Shalimar edt ok 1/ 1,5 ml Nuty zapachowe: limonka, bergamotka, pomarańcza, wanilia, róża, jaśmin, nuty pudrowe * Balmain - Carobone ok 1/1,5 ml Nuty zapachowe: elemi, piżmo, bnzoin, piprz bourbon, bluszcz, liść fiołka, wetiwer, kadzodło, czarna figa * Penhaligons Opus 1870 ok 2 ml nuta głowy: czarny pieprz, yuzu (owoc cytryny), kolendranuta serca: cynamon, kadzidło, angielska róża goździkowa nuta bazy: australijski sandałowiec, drzewo cedrowe, piżmo, cy * skin trussardi ok 4/5 ml- nuty: cytrusy, jabłko, liście fiołka i kwiat konwalii. *Stella Mccartney Rose Absolute ok 2 ml Nuty zapachowe: róża bułgarska, piwonia, ambra, cytusy * Annick Goutal Un Matin d Orange - 2 ml Nuty zapachowe: gardenia, cytryna, liście pachnotki, imbir, magnolia, jaśmin sambac, champaca, bambus, gałka muszkatołowa, wiśnia, ylang - ylang * Rasasi Roohy Tehabak - 2ml Nuty wysokie: mandarynka, kwiat pomarańczy, lilia, gardenia Nuty średnie: brzoskwinia, pieprz, labdanum, kadzidło Nuty bazowe: paczula, drzewo sandałowe, nuty palone, ambra *Faqat Lil Rijal- 2 ml Głowa-bergamotka, szafran Serce-kardamon, jaśmin, ryż, geranium Podstawa-drzewo sandałowe, paczuli, piżmo, skóra * Michal SzulcSale perfume 01-1 ml * Idole LUbin ok 1,5 ml probka z missala * Costume National Scent ok 3/4 ml * Serge Lutens Ambre Sultan ok 0,5 ml *Quelques Fleurs Royale ok 1 ml * Guerlain Aqua Allegoria Gentiana - 5ml Nuty głowy: gorzka pomarańcza, grapefruit, bergamotka, limonka; Nuty serca: gencjana (goryczka), gruszka; Nuty bazowe: piżmo, sandałowiec. przygarne chetnie rowniez w zamian sample
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Wymienię:
Atelier Cologne - Vanille Intense - 10ml atomek Demeter - Pumpkin Pie - 7ml atomek CB I Hate Perfume - At the Beach , 2ml sampel , Mr. Hullot's Holliday - 2ml - sampel Z własnych zrobię odlewki do 2,5ml Midnight Poison, Euphoria Blossom , Delicious Night, Eaudemoiselle, Blask XS pour Elle , Hypnose EDT Szukam: Shalimar najlepiej Parfum Initial Coco Mademoiselle Angel Peony i Lily Męskie - Aqua di Gio i innych , jestem otwarta na propozycje
Edytowane przez iv3 Czas edycji: 2012-11-06 o 16:14 |
|
|
|
#705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Znajdziesz coś u mnie za powyższe?
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#706 | |
|
Guerlain Lover
|
Cytat:
Jesteś zainteresowana?
|
|
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nic dla siebie nie znalazłam
Wolałabym jednak wersję Initial , narazie się wstrzymam |
|
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, bardzo chciałam poznać . Ale mogę przygarnąć odleweczkę Note Vanillee, bo resztę już mam Edytowane przez Rywka Czas edycji: 2012-11-07 o 00:08 |
|
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#711 |
|
Guerlain Lover
|
Ok, gdybyś jednak miała ochotę na edp to pisz na pw
|
|
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj, to podziękuję. Vanille Oud znam i niestety nie dla mnie on |
|
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
niestety nic mi nie wpadło w nos, a masz moze poza tym jakies świezaki?
znajdziesz cos u mnie?
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Oddam w dobre ręce Kenzo Jungle Elephant około 45/50 ml najchętniej za Hypnose edp lub D&G The One
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
Oddam flaszkę Narciso Rodriguez For Her edp. pozostało 21/50ml
![]() pojemność obliczyłam sobie ![]() Pełny flakon 278g,pusty 236g, różnica =42g : 50ml =0,84 g 1ml=0,84g waga mojego flakonu 254g 254g - 236g= 18g : 0,84g=21ml Edytowane przez Diorisha Czas edycji: 2012-11-07 o 20:09 |
|
|
|
#716 |
|
Zadomowienie
|
Odlewkę Micaellef Night Oud 4,5 ml (w atomku 10) wymienię na jakiegoś innego ouda.
Za coś ciekawego mogę dołożyć po samplu prywatnych Armanich - Royal Oud i Rose d'Arabie |
|
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja chętnie przygarnę oba zapachy Armaniego, szczególnie Rose d'Arabie
|
|
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
Aktualna lista:
(f - firmowa, a - atomizer, o - odlewana) Laboratorio Olfattivo Alkemie 2ml f próbka z Galilu bez jednego psika Laboratorio Olfattivo Alambar 2ml f próbka z Galilu bez jednego psika Serge Lutens Serge Noire o a 5ml bez jednego psika Amouage Opus III o a 2,5ml bez jednego psika M.Micallef Vanillee Oud o a 5ml bez jednego psika Carner Barcelona Cuir f a 2,5ml bez jednego psika Amouage Epic Man o a 2ml bez jednego psika Amouage Memoir Man o a 2ml bez jednego psika SoOud Fam o a 2ml bez jednego psika Przygarnę Armani Prive Cuir Noir, bo niestety zakup własnej flaszki mi się odwleka ![]() |
|
|
|
#719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

==>

.

. Ale mogę przygarnąć odleweczkę Note Vanillee, bo resztę już mam

czym się odwdzięczę?