Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ??
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III 2 4,08%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 2 4,08%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 3 6,12%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III 1 2,04%
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 18 36,73%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 2 4,08%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III 3 6,12%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-07, 20:00   #811
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Pozxrawiam Was ze szpitala:/ zaczelam plamic i pojechalismy mam krwiak pod maluszkiaem niewiadomo skad i mam lezec do piatku przynajmniej:/ maluszek ma 8 tygodni i 3 dni, serduszko bije. strasznie sie strachu najadlam
Trzymaj się, wiem jakie nerwy przeżywasz, będę trzymała kciuki.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 20:01   #812
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
no cóż, pozostaje mi być dobrej myśli..
praca+firma..a potem tylko firma,bo w pracy tylko i wyłącznie siedzę i się schylam a z brzuszkiem to nie będzie już mozliwe
oby tż zaczął zarabiać miliony
maaatko, gdybyśmy musieli utrzymać tylko i wyłącznie naszą 3jkę.. eh..marzenia.. ale kiedys musi zacząć być kolorowo
będzie kolorowo
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Wegety na szczęście nie stosuje Ja serki lubię na kanapce
Ja kiedyś duużo ich jadłam a teraz... nawet nie pamiętam kiedy ostatnio

Cytat:
mój nie pracuje..szuka.. a ma na utrzymaniu siebie,psa,mamę () kredyty. niedługo jeszcze dziecko.a ja na umowie zleceniu póki co jakoś daję radę to wszystko finasowo ogarnąć.. ale tak szczerze-nie mamy nic,a nawet na minusie
tak,rodzina najważniejsza,ale miłością dziecka nie nakarmię..wierzę tylko w to,że na dniach się zmieni..
kazik kiedys śpiewał "los się musi odmienić".
goraco w to wierzę.

ach, pożaliłam się,wygadałam.. może pomoże..
Współczuję Wam... W końcu wyjdziecie na prostą

Naleśniki nasmażone i już zjedzone choć ja dziś skromnie - tylko 2

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 20:03   #813
potterka
Zakorzenienie

ale mnie naszła chęć na cipsy
i na ogórka którego oczywiście zapomniałam kupić

mi ostatnio tylko kanapki z serkiem topionym i pomidorem wchodza co zrobić...
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 20:05   #814
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość

czipsy mam ale jakieś miesięczne chcesz?

Ogórki mam... 1,5 słoika

Mi ostatnio wchodziły tylko z serem żółtym i pomidorem. W sumie teraz jem tylko z samym pomidorem Wędlinę jadłam w ciąży aż raz
No i bardzo często mi się zdarza jeść bułki maślane i rogaliki

Stary 2012-11-07, 20:12   #815
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
czipsy mam ale jakieś miesięczne chcesz?

Ogórki mam... 1,5 słoika

Mi ostatnio wchodziły tylko z serem żółtym i pomidorem. W sumie teraz jem tylko z samym pomidorem Wędlinę jadłam w ciąży aż raz
Jestem zdesperowana, pochłonę wszystko
a słoiczek wyślij mi pocztą choć pół
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 20:12   #816
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Atena ale teraz też Ci zrobi tyle, że bez znieczulenia
Ja dziś wchodze do dentystki i mówię, że no jestem w 11 tyg ciąży, a ona się śmieje i mówi, że wie Jaki ten świat mały
JennyAniołek sprawdziłam sen, ale nic szczególnego, tzn, że przygotowuję się psychicznie do narodzin dziecka
axella ja Ci kiedyś pisałam już, że możesz na zleceniu opłacać sobie składki dobrowolnie i masz takie same przywileje jak na umowie o pracę
Mysia mysz trzymam kciuki by było ok
axella a Ty nie mieszkasz ze swoim TŻ?

Dziewcxzyny od zdj piękne brzusie!!!! Śliczne. A ja się pytam gdzie mój?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 20:15   #817
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Witaj pomarańcza!

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
trochę daleko - w UK będę dopiero w przyszłym tygodniu to zdąży ostygnąć :P ale dziękuję

serowo-porowej nie jadłam nigdy - jak się ją robi?
Ja podsmażam mięsko mielone w garnku, wlewam wodę, troszkę gotuję, dodaję pora, gotuję do miękkości, dodaję serek topiony i doprawiam pieprzem. Jak dla mnie pychotka! Jak interesują Cie konkretne proporcje, to daj znać

Cytat:
Napisane przez pomaranczaa90 Pokaż wiadomość
hej ho widze, ze wiekszosci udalo sie dosc wczesnie a zawsze bylam przekonana, ze wcale nie tak latwo zajsc w ciaze!
Bo nie jest tak łatwo. Jesteśmy z Mężem zdrowymi osobami, uprawiającymi sport i nie odżywiamy się śmieciowo, a mimo wszystko zaszłam w 9 cyklu... W zasadzie już straciliśmy nadzieję i mieliśmy badania robić, a tu proszę, suprajs!

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, trzymajcie kciuki, bo właśnie przeżyłam ogromny stres i mam nadzieje, że będzie wszystko dobrze.

W pracy koło 16:00 poczułam w majtkach jakiś płyn...w sumie bez przerażenia poszłam do toalety bo dotychczas była to zwykła biała wydzielina albo moje wymysły. Tym razem kres. I to naprawde dużo krwii.
Pojechaliśmy szybko do szpitala, ale nim mnie przyjęli było już koło 17:00 a w międzyczasie krwii nieco przybyło.
Na usg na szczęście serduszko Maleństwa dalej bije- dostałam luteine i jestem w domku. Jutro rano kolejna wizyta, a później za tydzień, chyba,że coś będzie się działo. nie mniej trzymajcie kciuki by jednak wszystko było dobrze.
Kochana, oby wszystko było ok!

Cytat:
Pozxrawiam Was ze szpitala:/ zaczelam plamic i pojechalismy mam krwiak pod maluszkiaem niewiadomo skad i mam lezec do piatku przynajmniej:/ maluszek ma 8 tygodni i 3 dni, serduszko bije. strasznie sie strachu najadlam
Boże, aż przykro się czyta takie wiadomości. Trzymam i za Ciebie!

Będzie dobrze dziewczyny, musi być!

Cytat:

Jeść! Jak masz na to ochotę, to to jedz.
Moja koleżanka przez pierwszy trymestr przechodziła istne katusze nad WC i jedyną potrawą jaka jej przechodziła przez gardło były kanapki z pasztetem (mimo, że pasztet to też paskudztwo). Innych potraw nie mogła jeść. Miała do wyboru, albo pasztet, albo głodówka...
Urodziła piękną, zdrową córeczkę!
Nie dajmy się zwariować!

Ja dzisiaj np zjadłam pyzy z parówą. Teściowa robiła wszystkim z grzybami, a ja wiedziałam, że takowych nie przełknę. Więc albo głodówka albo parówka. Ostatnio miałam ochotę na kanapkę (bo to ostatnio jedno z podstawowych moich dań) z serkiem topionym, to sobie jedną taką zjadłam. Może jestem samolubna, ale nie potrafiłam sobie odmówić...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2012-11-07 o 20:17
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-07, 20:17   #818
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem zdesperowana, pochłonę wszystko
a słoiczek wyślij mi pocztą choć pół
już wysyłam kuriera Wysylka_kurier_UPS.jpg

Stary 2012-11-07, 20:18   #819
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
możesz napisać, jaki rodzaj trisomii miał maluszek i jak się to rozwinęło? .
Trisomie 21, jak się skończyło.. urodziłam a po niespełna roku pochowałam.

Axella możesz zaproponować to co ja, czyli żeby dali Ci umowę na ok miesiac przed porodem, zyskasz macierzynski. Albo mozesz walczyc, szukac świadków, kopiować listy obecnosci, itd. Ja sie na taką walke nie zdecydowalam, ale dzisiaj bym postąpiła inaczej. Ktos te sprawy wygrywa. Brzucha zbyt długo nie ukryjesz. To że jestes w ciąży działa na Twoją korzyść.

Nuna luz, ja wszystko rozumiem, ale swoje zdanie mam prawo wyrazić.
Stary 2012-11-07, 20:21   #820
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Jeść! Jak masz na to ochotę, to to jedz.
Moja koleżanka przez pierwszy trymestr przechodziła istne katusze nad WC i jedyną potrawą jaka jej przechodziła przez gardło były kanapki z pasztetem (mimo, że pasztet to też paskudztwo). Innych potraw nie mogła jeść. Miała do wyboru, albo pasztet, albo głodówka...
Urodziła piękną, zdrową córeczkę!
Nie dajmy się zwariować!

Ja dzisiaj np zjadłam pyzy z parówą. Teściowa robiła wszystkim z grzybami, a ja wiedziałam, że takowych nie przełknę. Więc albo głodówka albo parówka. Ostatnio miałam ochotę na kanapkę (bo to ostatnio jedno z podstawowych moich dań) z serkiem topionym, to sobie jedną taką zjadłam. Może jestem samolubna, ale nie potrafiłam sobie odmówić...
Jasne, jak nic nie wchodzi to trzeba jeść cokolwiek ale jeśli jest już ok to lepiej starać się eliminować paskudztwa. A parówki nie są aż takie złe jak się dobrze wybierze

---
Ja uciekam pod prysznic i obejrzę sobie serial
Dobranoc

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Straszne

Stary 2012-11-07, 20:30   #821
lonely_lady
Zakorzenienie

my przed chwilką wróciliśmy z wrocka. Jestem padnięta.. Wykąpałam się i zaraz Was troszkę ponadrabiam.. Widzę, że jest co

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 20:32   #822
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
a u Nas pod tym względem ostatnio raj, błooogi raj
U nas średnia wychodzi 1 raz na miesiąc masakra jakaś. I to głównie tż nie ma ochoty...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 20:35   #823
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
okropna niesprawiedliwość... robisz/robiłaś teraz badania prenatalne?
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 20:43   #824
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
okropna niesprawiedliwość... robisz/robiłaś teraz badania prenatalne?

taaak robię 13 listopada mam. Trzymajcie kciuki
Stary 2012-11-07, 20:58   #825
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiście będą

a ja chyba się położę... póki nie zdążyłam jeszcze wymiotować
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 21:04   #826
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
ja pomidorowego też nie lubiłam przed, teraz nawet ładnie wchodzi a marchewkowy, nie taki kubuś, tylko sok z marchewki taki wodnisty, bez miąższu, powinien ci wchodzić. ale skoro już marchewek tyle wcinasz, to nie ma co
nie jestem pewna, czy witamina A zawarta w marchewce też może się jakoś skumulować, ale lepiej uważać - ogólnie z tą witaminą trzeba uważać, nie tylko w ciąży, bo i niedobory i nadmiar niosą ze sobą problemy (choroby oczu itp...). ogólnie nie ma aż takiego problemu, jak się odżywia w miarę różnorodnie, ale tak jak my teraz mamy - jemy to, po czym nie rzygamy - to może lepiej sprawdzić, ile wolno
No i zapomniałam o tym pomidorowym soku
Mam wodę póki co Soki marchwiowe kupuję zwykłe w kartonach, Kubusiów ani Pysiów nie pijam - słodkie to dziadostwo i nie wiadomo co w nim jest
Kupiłam kiwi 11 szt., marchewki 3, bananki, białe winogrono - jadło na śniadanie, obiad i kolacje

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
U nas średnia wychodzi 1 raz na miesiąc masakra jakaś. I to głównie tż nie ma ochoty...
U nas podobnie... ale to ja nie mam ochoty
Stary 2012-11-07, 21:12   #827
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Atena ale teraz też Ci zrobi tyle, że bez znieczulenia
Ja dziś wchodze do dentystki i mówię, że no jestem w 11 tyg ciąży, a ona się śmieje i mówi, że wie Jaki ten świat mały
JennyAniołek sprawdziłam sen, ale nic szczególnego, tzn, że przygotowuję się psychicznie do narodzin dziecka
axella ja Ci kiedyś pisałam już, że możesz na zleceniu opłacać sobie składki dobrowolnie i masz takie same przywileje jak na umowie o pracę
Mysia mysz trzymam kciuki by było ok
axella a Ty nie mieszkasz ze swoim TŻ?

Dziewcxzyny od zdj piękne brzusie!!!! Śliczne. A ja się pytam gdzie mój?
muszę zobaczyć jak z tymi składkami
mieszkam..ale więcej go nie ma niż jest.. jak chodzę na 11 to jest u mamy(a raczej ona w pracy a on z psem łazi itd).
u nas wszystko pokręcone ale od stycznia juz ma być tak jak chcę
ja,on i bejbik.. bez pracowania po 11h i bez jeżdzenia do psa..

Cytat:

Axella możesz zaproponować to co ja, czyli żeby dali Ci umowę na ok miesiac przed porodem, zyskasz macierzynski. Albo mozesz walczyc, szukac świadków, kopiować listy obecnosci, itd. Ja sie na taką walke nie zdecydowalam, ale dzisiaj bym postąpiła inaczej. Ktos te sprawy wygrywa. Brzucha zbyt długo nie ukryjesz. To że jestes w ciąży działa na Twoją korzyść.

Nuna luz, ja wszystko rozumiem, ale swoje zdanie mam prawo wyrazić.
na to nie mam co liczyć

Cytat:
bieeeedna
a czemu tak? przez ciążę?

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 21:15   #828
Mysia mysz
Zakorzenienie

przede mna i paczkiem 2 noce w szpitalu:/ niby to plamienie moze miec zwiazek z tym ze jestem w terminie miesiaczki wiec nie panikuje.dobranoc do jutra !
Stary 2012-11-07, 21:16   #829
lonely_lady
Zakorzenienie

Nadrabianie dzisiejszego dnia- cz. I

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
uroczyście przysięgam już nigdy więcej nie powiększać rodziny znowu nam się dwójka trafi albo trójka, albo czwórka... gdzie ja ich wszystkich upchnę na 50 m2?
ojjj... lepiej tak nie przysięgaj

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
chce ryczeć;(
doczytałam, że fajny sposób na poprawę humoru znalazłaś widzisz ile masz powodów do radości, ja wypadłabym gorzej

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
my też puściliśmy lotki za 33 zł i dupa ;/ ale pocieszajmy się tym, że skoro nie mamy szczęścia w pieniądzach to będziemy miały w miłości i zdrowych, ślicznych dzieciaczkach, wolę tak!
też tak wolę

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
dziewczyny plizz odpowiedźcie
ja idę za tydzień na te genetyczne usg ale nie wiem co dokładnie będą mi tam robić. Wiem tylko, że usg i test z krwi (pappa czy jakoś tak)
podczas usg, patrzą chyba też na kość nosową- to jeden z markerów zespołu downa

Cytat:
to i ja Wam coś pokażę
w niebieskiej 8 tc, w czarnej wczorajsze rpzeżarcie
ale masz śliczny brzusioooo... jaki duży już

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

1.To już wiem co zjem na kolacje Kasza manna z sokiem malinowym
2.I jak wkońcu wyszło z tą Twoją propozycją pracy? Bo chyba nie doczytałam:cmok :
3.Witam się i ja w ten pochmurny dzień.
Nadrobiłam co nie co i spadam sprzątać
1. widzę, że moja kaszka robi furorę polecam jeszcze płatki owsiane i latki ryżowe
2.Mam rozmowe z prezesem w poniedziałek

Cytat:
a to mój:P na ile z tego ciąży nie wiem.:P
bardzo fajnie już widać ciążę

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
1.okazało się że to nie przez dr a przez jedną z dziewczyn- niby poinformowała mnie OSOBIŚCIE. Podanie wysyłało się do biura (300km dalej). A o pieniądzach mogę zapomnieć. Długa historia
2,loney ale miałaś piękne ciałko chce takie po porodzie
dziękuję

Stary 2012-11-07, 21:17   #830
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Mam tak samo z zębami stale co roku lecze jedne i te same i idąc na kontrole tylko błagalnie patrze na dentyste i w myślach błagam by choć raz powiedział,że mam tym razem wszystkie zdrowe Ja pierwszy ząb miałam w 4 mc- dlatego szybko musiałam się zaprzyjaźnić z butelką , a teraz to nawet 8 co niedokońca wyrosły już mam poleczone
2 trymestr jak tylko zaczne to trzeba ibedzie iść, posiedzieć na fotelu
Motylku, Atena też mam tak z zębami. Mam rzadko spotykaną- bardzo białą kość, ale strasznie kruchą i słabą spędzilłam mnóstwo czasu na fotelu dentystycznym a ząbki mam jak perełki- białe i w każdym dziurka czekam do kolejnego trymestru i idę na przeglą, aż się boję

Cytat:
lonely_lady- lasensja ze hoho zawsze chciałam miec taki brzunio

W żadnym wypadku takie ciałko trzeba pokazywać![COLOR=Silver]
ojjj.. zawstydzacie mnie dziękuję

Stary 2012-11-07, 21:19   #831
pomaranczaa90
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Witaj pomarańcza!
Bo nie jest tak łatwo. Jesteśmy z Mężem zdrowymi osobami, uprawiającymi sport i nie odżywiamy się śmieciowo, a mimo wszystko zaszłam w 9 cyklu... W zasadzie już straciliśmy nadzieję i mieliśmy badania robić, a tu proszę, suprajs!
Witaj
jedym prośniej ( chyba aż za ) drugim gorzej..., po prostu chyba co ma być to jest i kiedy co ma sie stać to się dzieje i nie rozdzielimy czy to przypadek czy przeznaczenie, chociaż wedle mnie to te słowa oznaczają dokładnie to samo
Stary 2012-11-07, 22:04   #832
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
bieeeedna
a czemu tak? przez ciążę?
trudno powiedzieć, trochę przez ciązę - chyba mu się wydaje ze wtedy jest w jakimś chorym trójkącie.
Trochę tez jest zmęczony bo dwie roboty ciągnie w tym jedna go trochę psychicznie wykańcza (użeranie się z ludźmi itp). A ja tam też nie mam jakiejś wielkiej ochoty, żeby go jakoś specjalnie nakręcać. Raczej bym wolała zeby to on wychodził z jakąś inicjatywą. w rezultacie wychodzi jak wychodzi. Tylko od braku sexu mam coraz bardziej pokręcone sny erotyczne. Ostatnio mi się śniło, że zgwałciłam książkę od biologii...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 22:07   #833
lonely_lady
Zakorzenienie

Nadrabianie cz.II

Cytat:
Napisane przez pomaranczaa90 Pokaż wiadomość
najprostsza zupa swiata! gotujesz bulionik na kostce rosolkowej, potem rozpuszczasz z 3-4 serki topione smietankowe te w zlotkach, zageszczasz krupczatka, dodajesz miesko wczesniej podsmazone z cebulka, a na ostatnie 10 minut drobno pociachana pore MNIAM przyprawy wedle uznania :P
Witam nową koleżankę
też robię tą zupkę, choć staram się nie dawać rosołków z kostki i robię ją z kuleczkami mięska mielonego

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Permanentna inwigilacja ?

U mnie troszkę już lepiej z sennością, ale rano wstać nie moge, drzemki trwają już nawet pół godziny. Za to wieczorem nie potrafię zasnąć.
u mnie też już lepiej z sennością, ale na początku była masakra..

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, trzymajcie kciuki, bo właśnie przeżyłam ogromny stres i mam nadzieje, że będzie wszystko dobrze.

W pracy koło 16:00 poczułam w majtkach jakiś płyn...w sumie bez przerażenia poszłam do toalety bo dotychczas była to zwykła biała wydzielina albo moje wymysły. Tym razem kres. I to naprawde dużo krwii.
Pojechaliśmy szybko do szpitala, ale nim mnie przyjęli było już koło 17:00 a w międzyczasie krwii nieco przybyło.
Na usg na szczęście serduszko Maleństwa dalej bije- dostałam luteine i jestem w domku. Jutro rano kolejna wizyta, a później za tydzień, chyba,że coś będzie się działo. nie mniej trzymajcie kciuki by jednak wszystko było dobrze.
Bidulka dobrze, że serduszko bije i wszystko ok. Trzymam mocno

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
bardzo jestem ciekawa czy brzuszek po ciązy da się miec taki jak przedoby nawet lepszyja się najabrdziej boję, że mi się mięśnie rozejdą jakoś i później będzie to jakoś krzywo
e jak nei dasz w łapę to tez tak nie będzieale powaznie to dobre opnie ma ten szpital.
też jestem ciekawa.. przekonamy się niedługo mam nadzieję, że damy radę

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Ja i tak niewiele jem, więc pozwalam sobie na te grzeszki, bo przecież muszę COŚ cokolwiek jeść
Dziś zjadłam:
Śniadanie : pół kromki chleba z wędlinką i papryką, pół pomarańczy, 2 kawałki ptasiego mleczka

Obiad: 1/4 talerza zupy ogórkowej

Podwieczorek: jabłko, jogurt, 2 kawałki ptasiego mleczka

Teraz myślę nad kolacją... pewnie przełknę tylko płatki z mlekiem
i Ty się tym najadasz? podziwiam

Cytat:
ojejjj... trzymaj się dzielnie dobrze, że z maluszkim ok. krwiak się wchłonie. Wracaj szybko do domku

Cytat:
jeny dziewczyny tu bardziej chodziło o to, żebym sobie poprawiła humor że nic się nie stanie a widze, że kurde niektóre zrobiły z tego jakiś odnośnik...
teraz ja poczułam się zaściankowo. Bo Napisaam to po to, bo dziewczyny mówiły, że mam się nie zamartwiać tylko pozytywnie myśleć.
Jednak potterka miała racje, że znajdą się osoby, które tego nie zrozumiejąa krwiak się wchłonie!![COLOR="Silver"]
nie martw się kochana, większość zrozumiała o co chodzi

Cytat:
u nas też nie za ciekawie, Tż nie chce bo nasłuchał się że ten I trymestr strasznie niebezpieczny i boi się o maleństwo.. Ale tak jak mówiłam, zamierzamy nadrabiać od II trymestru

Cytat:
trzymam mocnooo ja robię 14

Stary 2012-11-07, 22:11   #834
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
trudno powiedzieć, trochę przez ciązę - chyba mu się wydaje ze wtedy jest w jakimś chorym trójkącie.
Trochę tez jest zmęczony bo dwie roboty ciągnie w tym jedna go trochę psychicznie wykańcza (użeranie się z ludźmi itp). A ja tam też nie mam jakiejś wielkiej ochoty, żeby go jakoś specjalnie nakręcać. Raczej bym wolała zeby to on wychodził z jakąś inicjatywą. w rezultacie wychodzi jak wychodzi. Tylko od braku sexu mam coraz bardziej pokręcone sny erotyczne. Ostatnio mi się śniło, że zgwałciłam książkę od biologii...

sny też mam ostatnio niegrzeczne ale nawet nie będę opowiadać bo aż wstyd..
mój tylko cholernie delikatniusi sie zrobił, co jest trochę irytujące.. ale może jeszcze mu przejdzie..
a ty marchewko poczekaj jeszcze nadrobicie z nawiązką

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-11-07, 22:11   #835
lonely_lady
Zakorzenienie

jejuuuu... Laski.. padam wykończyłyście mnie ale nadrobiłam

a wiecie co, dziś rozmawiałam ze znajomą, która jest w 17 tygodniu i już czuje ruchy i mówi mi tak: "czujesz już ruchy? nie? ojaaaa mówię ci, to jest takie zaje...ste uczucie, że nie da się opisać... lepsze od orgazmu"

Stary 2012-11-07, 22:14   #836
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
jejuuuu... Laski.. padam wykończyłyście mnie ale nadrobiłam

a wiecie co, dziś rozmawiałam ze znajomą, która jest w 17 tygodniu i już czuje ruchy i mówi mi tak: "czujesz już ruchy? nie? ojaaaa mówię ci, to jest takie zaje...ste uczucie, że nie da się opisać... lepsze od orgazmu"

ja chcę ja chcę ja chcęęęęęęęęę czuć beejbi!!!!

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-11-07, 22:27   #837
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
ja chcę ja chcę ja chcęęęęęęęęę czuć beejbi!!!!
no ja też się nie mogę doczekać

kurde, tak teraz patrzę, że nie zacytowało mi wszystkich postów które chciałam... jakoś mało tego wyszło

no trudno, kolejny raz mi się nie chce

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

uciekam lulu do jutra

Stary 2012-11-07, 22:28   #838
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

uciekam lulu do jutra
branoc-ja też idę nyny.. papa!

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-11-07, 23:22   #839
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

i Ty się tym najadasz? podziwiam

Nie mam apetytu przez ciągłe mdłości, więc jem tyle na ile mi mój organizm pozwala ... czyli niewiele

Dobrej nocy... wierzę, że jutro będzie lepiej i nie będzie mdłości
Stary 2012-11-08, 05:33   #840
xal
Zakorzenienie

Cytat:

Chipsy były wczoraj, z TŻtem się podzieliłam ...

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Kanapka z serkiem zawsze i wszędzie, w ogóle sam serek też. Coś mam niechęć do wędliny i widzę, że nie tylko ja, a mięsożerna jestem.

Chyba nie wszystko pozaznaczałam ...
Moja ciocia leżała całą ciążę, chyba od 2 miesiąca. Pamiętam, że na początku miała po prostu leżeć, a później się tak skomplikowało, że leżała plackiem i mogła wstać tylko do kibelka. Kanapki i herbatka w termosie stały na stole w zasięgu ręki (wujek robił przed wyjściem) a do kuchni miała bliżej niż do wc nawet ... mieszkanie ówczesne 38m2 ale jak plackiem to plackiem. Dała radę, więc Wam też się uda

Magiusa L4 liczy się w skrócie tak:
- to co się dostało wypłaty za czas przepracowany do 12 miesięcy wstecz. Jak nie ma 12 miesięcy to tyle co się dostało i uśredniasz z tylu co było. A jak L4 od pierwszego dnia to od tego co jest na umowie

Vil Ty odliczasz do połówkowego, a ja od samego początku do maja 2013 straszny niecierpliwiec jestem ...

Axella z tymi finansami faktycznie u Ciebie nie wesoło. My mamy "tylko" hipoteczny a stres niestety mam. Niby pracę mamy obydwoje, ale faktycznie żyje się z jednej bo druga (niestety ta większa) idzie na spłatę kredytu i opłaty mieszkaniowe. Staram się coś poodkładać, żeby nie zbankrutować przy wyprawce dla maluszka. Pocieszam się, że jeszcze 27 lat i mieszkanie będzie nasze

Lecę do pracy, jak mi się uda to zaglądnę.

Dzisiaj badania prenatalne, ale mam stres ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości