|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
dzisiaj ponowiłam tą czynnosc ![]() Cytat:
sliczne, uwielbiam takie fotki Dobry wieczór. Jasiek śpi, Zuza kładziona przez tatę więc mam wolne co do położnych moja była super, zawsze ogladała Jaśka z każdej strony a potem sobie plotkowałyśmy z godzinke co do czapek nie wypowiem się bo mam problem i z jednym i drgim Zzce teraz kpiłam dwie czapki i dwie za duże co do miłości do dziecka, ja mam odwrotnie ani do jednego ani do drugiego nic nie czułam bedac w ciazy, fakt denerwowalam sie gdy sie nbie ruszali gdy cos bylo nie tak, u mnie to byla milosc od pierwszego wejrzenia jak tylko ich zobaczyłam łzy leciały ciurkiem i wiedzialam ze jestem sorzedana
|
||
|
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Tyle się napisałam i ujrzałam komunikat, że moja sesja wygasła czy coś i wszystko straciłam.
|
#2283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję kochane ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Taki komplet zamówię niuni mojej Sówka w fiolecie: http://allegro.pl/komplet-pies-sowka...761097324.html
|
|
#2284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jaki przystojniak
Cytat:
|
|
#2285 |
|
Wtajemniczenie
|
Lewek cudne zdjęcia....kurcze wygladaja jak z bajki.
rodzice maja canona lustrzanke ale nie wiem dokladnie jakiego.No ale reka jest wazniejsza ![]() Kochane, ktorych dzieciaczki robil zielone kupki - ile czasu to trwalo i czy z kims konsultowalyscie. bo Kubus zaczal takie robic. i nawet jakies pasemka czerwone chyba widze....to alergia? Iwoncia a ja myslalam ze dzisiaj
Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-11-07 o 20:56 |
|
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
Mały wykąpany i śpi
. Po kąpieli dałam mu pierś,coś tam ciumkał przez sen,ale ile to nie wiem . Zobaczymy w nocy..Ogólnie mam z małym problem w nocy od dwóch dni wstaje o 1 na cyca,je i usypia,ale jak odkładam do łóżeczka to wstaje |
|
|
|
#2287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a te czerwone pasemka.. to nie wiem co to moze byc ![]() wstawiam moja Igulkę zdjęcia troche niewyrazne bo tel robione
|
|
|
|
|
#2288 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Marta sliczny komplecik.
Ale te bobasy mnie przerazaja ![]() A chyba zapomnialam napisac ze czopki wyslane. Teraz wszystko w rekach poczty ![]() Anusia moze faktycznie powinien Cie ktos zobaczyc. ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
Cytat:
Dzieki za odp. obawiam sie ze czerwone to podbarwienia krwi ![]() jutro zadzwonie do poloznej. |
||
|
|
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na dzisiaj mówie dobranoc oby ta noc była spokojna
|
|
|
|
|
#2290 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie!
melduję się i usprawiedliwiam od razu nieobecność mój przedszkolak się rozłożył i dni upływały mi na utrzymaniu starszej z dala od młodszej, na szczęście już lepiej
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle jesteśmy w trakcie kupkowo-kolkowych rewolucji od poniedziałku. Wczoraj zmieniłam mu mleko i nie wiem czy to nie reakcja na tę zmianę. Chociaż jak dzwoniłam do mojej położnej to powiedziała, że mam się na razie nie martwić tym kolorem, bo to znaczy, że jelita się oczyszczają. Sama nie wiem co o tym sądzić i czy nie skonsultować tego z lekarzem jak jutro też takie będą. ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Kraven trzymam kciuki za Ciebie i uparciuszka Jasia!!! Najważniejsze, że już jutro będziesz go miała obok siebie.
|
|
#2292 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2293 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Pisałyście o miłości do dzieci. U mnie to miłość bardzo wielka, nie wyobrażam sobie życia bez moich dzieci. W ogóle to ja niewiem jak mogłam funkcjonować wcześniej jak ich nie było. Z tym że mam do siebie żal i pretensje że dużo z tej miłości teraz przelewam na Mateusza a zaniedbuję Paulę. Nie to że ją przestałam kochać, ale Mati przesłania mi wszystko. Jest takim małym cudem, któremu chcę oddać wszystko, który w momencie jak spojrzy na mnie to wywołuje takie wzruszenie aż nie raz lecą mi łzy ze szczęścia że go mam. Mam nadzieję że z biegiem czasu wszystko się wyrówna, może jak będę mniej musiała mu poświęcać swojego czasu. Ale kocham te moje dzieci nad życie, bez nich wszystko traci sens.
Cytat:
Piękne, a jaki on owłosiony ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mati dziś 3 razy przekręcił się z brzuszka na plecy. Ale chyba jakoś tak mu się fuksło bo to przecież za szybko. |
|||||
|
|
|
#2294 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się rozczarowałam negatywnie, wszyscy mówią, jak to cudownie mieć dziecko, a tu klops .Cytat:
![]() . Poza tym Ty miałaś poród traumatyczny, a ja nie mam nic na swoje usprawiedliwienie i czuję się z tym wszystkim po prostu źle. Może się nie nadaję po prostu?Do tego jeszcze nie mogę patrzeć na mojego TŻta, chociaż nic mi nie zrobił
Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-11-07 o 21:47 |
||
|
|
|
#2295 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2296 |
|
Wtajemniczenie
|
Dearlie u Twojego synka moze tak byc bo Twoj malenki jeszcze, a moj 2,5 miesiaca.
kaczuszka ja piję melise,pokrzywe, miete - moze ktoras z nich? katarzinka to faktycznie musialas sie nagimnastykowac. Mam wyniki i Kuba w ciagu 14 godzin od 7:30 do 21:30 spał 8,5 h, a aktywny byl 5,5h. czyli wychodzi ze na dobe spi ok 19h. |
|
|
|
#2297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też na swoją położną narzekać nie mogę, zawsze pomoże, Majkę obejrzy dokłądnie, ale na herbatkę zostać nie chce:P.
|
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
Boze co za dzień moje dziecko łącznie spało może ze 2h albo nawet nie . Do tego od południa strasznie marudzil no i jadl dziwnie bo co 1.5h po 40 ml ...
Od wczoraj jesteśmy całkowicie na mm . A tak chciałam karmić chociaż pół roku
|
#2300 | |||
|
Wtajemniczenie
|
ale masz przystojniaka!!!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2301 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
po przejściu na Bebilon Comfort z Bebilonu pierwsze kupsko tez było zielone
|
|
|
|
|
#2302 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Anusia, może to chwilowy kryzys. pij jak najwięcej, przystawiaj małego, próbuj odciągać laktatorem. u mnie też były dni kiedy nic nie leciało ale na drugi dzień znowu odciągałam całą buteleczkę. powodzenia Cytat:
moje dziecię po ataku kolkowym wreszcie zasnęło. oj straszne te bóle brzuszka, straszne ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Weronika, a co się dzieje? straciłaś pokarm czy z innego powodu przeszłaś na mieszankę? |
||
|
|
|
#2303 |
|
potworkowa
|
na dobranoc moja 74dniowa Mysza
|
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
wstałam teraz mokra jak szczur
gorączka puściła
|
|
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, ja tu się budzę po 5 (!!!) godzinach od karmienia, a Henio śpi
I podstawiam mu palec pod usta, to nawet nie chce ssać... Myślicie, że to od szczepionki tak śpi? ![]() Ja mam zupełnie inaczej, bardzo chcę mieć jeszcze jedno albo nawet dwoje dzieci. Po 1. nie chcę mieć jedynaka, bo sama jestem jedynaczką i to jest niefajne. A po 2. nie wyobrażam sobie nie mieć już nigdy do czynienia z takim cudnym bobasem, pachnącym, malutkim, obserwować jak błyskawicznie się rozwija i jak cudownie ssie pierś. Ta bliskość, ta zmysłowość jaka jest między rodzicami a niemowlęciem, to jest coś niepowtarzalnego! Oczywiście są momenty, kiedy tracę cierpliwość i już cicho ku..wię pod nosem Ale jak po chwili przestaje płakać i słyszę to słodkie głużenie, to tak jak Tamlin łzy mi od razu lecą ze wzruszenia swoją miłością do synka. ![]() To jest takie czerstwe!
|
|
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj przeżyłam szok, jak nakarmiłam Sonię wczoraj po 20.10 tak na pierwsze nocne karmienie obudziła o 1:40 następne było o 5.50 - dojrzewa mi dziewczyna . Za to w ciągu dnia cycała co 2 godziny ale było dokładnie widać jak wygląda jej czas Jedzonko, kupka, przewijanie, zabawa z mamą lub w bujaczku, krótkie marudzenie i spanie. Dość prosty schemat Dzięki czemu wyprasowałam wszystko co miałam zaległe. Jeszcze jedna suszarka wczorajszego prania dzisiaj zostanie wyprasowana i jestem pięknie na bieżąco.Cytat:
Oglądam zdjęcia tych naszych słodkich maluszków i wszystkie są takie śliczne to już wiadomo po kim dzieciaczki urodę mają
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() no w końcu czuje się dobrze mam nadzieje,że tak już zostanie .W nocy małego karmiłam trzy razy tylko piersią,więc pokarm wrócił a mam pytanie,ile Wasze dzieciaczki trzy tygodniowe zjadały odciągniętego pokarmu? |
|
|
|
#2308 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=26cDhdCxY3Q http://www.stunningstroller.com/p/455767688/
|
|
#2310 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
CZesc dziewczyny
My dzisiaj jedziemy na zakupy na sobotę. Popołudniu może teść mnie odwiedzi ![]() Podałam wieczorem Kubie dicoflor i rano już kupka żółta. Muszę obserwować bo niczego nowego nie zjadłam a te podbarwienia mnie zdenerwowały. Cytat:
![]() A Mysza piękna ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

przez m-c tylko 2kg mniej
i znów przewrażliwiony tatuś będzie mi marudził, że jego księżniczka ma podrapaną buzię, bo mamusia nie upilnowała
dzisiaj ponowiłam tą czynnosc
został z małą sam na sam jużna drugi dzień pobytu w domku. Teraz na godzinę, dwie mogę ich spokojnie zostawic. Przebierze ją sam, nakarmi, przewije itp bez problemu. JNo i o wykapaniu małej samej to nie ma mowy