Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2454 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-07, 20:03   #73591
katie100
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez antymezis Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o olej po hennie, to, zdaje się, że lniany bardzo dobrze się sprawdza.

Czy tylko ja uważam, że gdy fale są zbyt grzeczne (nierozczochrane), to znaczy, że dzieje się coś podejrzanego?

Btw., czy to różowe co spływa przy myciu tuż po basenie to jest chlor?
lnianego nie posiadam...

to chyba powszechne odczucie, ale takimi stanami trzeba się cieszyć, bo doświadczenie podpowiada, że nie trwają wiecznie...

na moje to raczej henna chlorem wymyta...

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Już zmyte?

Jeśli nie planujesz od razu zarzucić drugiej henny to pewnie, ja bym tak zrobiła

Mikserem? Metalową końcówką?
zmyte, ale jutro planuję drugi etap... i właśnie, wtedy mam tylko zmoczyć włosy i jechana dalej, czy czymś je jeszcze umyć? (tłuste nie będą na pewno, bo ze stoickim spokojem myję je co 5 dni)

tak, metalową, wiem wiem niby nie można, ale w instrukcji khadi tak czytałam, to tak zrobiłam jak robilam pierwszą hennę
a co do drugiej (dzisiejszej) naturalnej to niektóre Dziewczyny rozrabiają nawet w metalowej miseczce na hennowym wątku i sobie chwalą...

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Czesanie z odżywką b/s rozdrabnia skręt...no i to raczej niepotrzebne, jeśli rozczeszemy włosy z odżywką d/s
prawda

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2012-11-07 o 20:04
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 20:28   #73592
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
Żeby nie było nieporozumień...nie chodzi o to żeby wbić grzebień w końcówki i przesunąć go do samej skóry głowy za jednym zamachem wyjaśniam, ponieważ już kiedyś ktoś tak zrozumiał i sobie włosy tapirował - dziwiąc się, że kołtuny ma
O tym nie pomyślałam Oczywiście chodzi o stopniowe czesanie po kawałku
Cytat:
Czesanie z odżywką b/s rozdrabnia skręt...no i to raczej niepotrzebne, jeśli rozczeszemy włosy z odżywką d/s
To zależy chyba od włosów i osoby czy rozdrabnia. U mnie faktycznie rozdrabniało, ale wystarczyło po tym chwile pograbkować włosy i po ugniatać od dołu do góry, żeby znów zbiły się w grubsze pasma. Ja już nauczyłam się nie czesać włosów wcale tylko palcami na szczęście
Ale jak u Falabella jest taki duży problem z kołtuem to myślę, że powinna czesać i z d/s i z b/s, ale wiadomo to wszytko do przetestowania i wybrania złotego środka dla siebie

Cytat:
U mnie Gloria kosztuje ponad 8zł (a kiedyś 5...)
Masakra -.- U mnie 6 coś tam, ale pamiętam jak była za 5 coś tam i chyba miała wtedy większą pojemność? To stare opakowanie? Czy mi się pokręciło coś?
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 20:36   #73593
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Konto usunięte

Treść usunięta
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 20:47   #73594
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
gloria sie nadaje, konsystencja i zapach hergona mnie rónież przyprawiał o irytację, dopszzz ze większość sie wylało do wanny
uwielbiam natomiast myć pottersem
Mam identyczne odczucia.
Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
to dodajeciemno więc lampa mi się włączyła i blask przekłamany
ale skręt jest dosyć mocy więc jestem zadowolona (puch po całym dniu się pojawił ale nie aż tak duży)
wczoraj mocno odżywczą maskę nałożyłam bo byłam chora i po włosach od razu to u mnie widać ale jestem z nich zadowolona jak nigdy
Aaaaaniołecek: ś;liczny w dodatku
Cytat:
Napisane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d 386552d742cc4ca Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Dziewczyny dobrze radzą! Wyłącznie od dołu!!! Nie wyobrażam sobie rozczesać się od góry, toż to tortury!(teraz i ja rymuję)
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 20:55   #73595
prince_polo
Zakorzenienie

hej dziewczyny troch mnie nie bylo. Oczywiscie o wlosy dbam
komp mialam zepsuty Wczoraj wrocil z naprawy.

Mam problem, Wlosy tak wychodza ze robia mi sie grube koltuny. Dzis wyrwałam olowe wlosow.
Nwiem co robic. nie chce ich sciac

macie jakies rady??

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 21:01   #73596
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Żeby nie było nieporozumień...nie chodzi o to żeby wbić grzebień w końcówki i przesunąć go do samej skóry głowy za jednym zamachem wyjaśniam, ponieważ już kiedyś ktoś tak zrozumiał i sobie włosy tapirował - dziwiąc się, że kołtuny ma
Pamiętam to !
Cytat:
U mnie Gloria kosztuje ponad 8zł (a kiedyś 5...)
Właśnie z tego powodu już jej nie używam. Wole Bingacze-kosztują 12, ale za pół litra. A jeszcze jak się trafi kupon zniżkowy na 50 zł to w ogóle jest cacy, nie, Miśka?
Cytat:
Treść usunięta
No i świetnie! Ja czeszę po nałozeniu odżywki ds, po myciu.

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

Mam problem, Wlosy tak wychodza ze robia mi sie grube koltuny. Dzis wyrwałam olowe wlosow.

macie jakies rady??
Może być reakcja po ciąży, z tego co pamiętam, masz dzidziusia. U mnie w ciąży rosły jak szalone(podobnie jak paznokcie), pofalowały mocniej, a potem zaczęły wypadać. Wtedy jeszcze nie grasowałam na wizażu, więc nie miałam dokąd isć po radę, ale na szczęscie samo przeszło.

Ale dlaczego wyrwałaś?
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 21:03   #73597
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czesterka Pokaż wiadomość
Dziękuję, na razie wystarczy Czytam Was i czytam, dziś pierwszy raz sama wystylizowałam włosy i muszę powiedzieć, że rzeczywiście mam fale/lekkie loczki Niestety włosy są jeszcze krótkie, więc za dużo z nich nie wyciągnę
W ogóle to się muszę przywitać z Wami

Fajnie, że włoski odrastają a ty od samego początku o nie dbasz. Powodzenia

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
to dodajeciemno więc lampa mi się włączyła i blask przekłamany
Jejku, ile można chwalić czyjeś włosy. Pinknie

Cytat:
Treść usunięta

Nakładasz odżywkę do spłukiwania i chwilkę czekasz (myjesz ciało czy co tam), potem rozczeszesz. Odżywka już będzie chwilę na włosach i zdąży wygładzić łuski - powinno łatwo iść

Cytat:

macie jakies rady??
Skoro kołtuny robią się z tych włosów które odpadły ze skóry głowy a jeszcze trzymają się między innymi włosami (przynajmniej tak to pojęłam ) to może warto kilka razy dziennie, nie tyle co przecesywać fryz, ale "wyjmować" te włosy (przejechać ręką po kłaczkach). Często tak robię w ciągu dnia, potem odpływ się tak szybko nie zatyka

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2012-11-07 o 22:03
Martek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 21:11   #73598
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rozsznurowana Pokaż wiadomość
mnie jakoś denerwują te moje ''loki'' po 2 dniach od mycia jest jeden wielki kołtun i puch, jak ja to rozczeszę wiem, zeby nie robić tego na sucho ale nawet po nałożeniu czegoś na włosy i po umyciu czuję, że będę musiała wyrwać sobie tyle włosów

Cytat:

macie jakies rady??

Tez tak mam i niestety wyrywam sobie sporo wlosow przy czesaniu po myciu mnie przez jakis czas pomagala odzywka do wlosow i szampon garnier nutri odbudowa choc chyba jest niezgodna z CG ale dzieki temu nie plataly mi sie tak wlosy i byly miekkie ale puchu nie bylo (przy koncu szamponu i odzywki niestety przestalo dzialac jakos)
Czasem pomaga mi tez odzywka w sprayu dla dzieci do ulatwiania rozczesywania

A na wypadanie prince_polo moze jantar albo olej lopianowy ( ja narazie testuje ten z papryka ale jeszcze nie widze efektow :p)

Cytat:
Napisane przez czesterka Pokaż wiadomość
Dziękuję, na razie wystarczy Czytam Was i czytam, dziś pierwszy raz sama wystylizowałam włosy i muszę powiedzieć, że rzeczywiście mam fale/lekkie loczki Niestety włosy są jeszcze krótkie, więc za dużo z nich nie wyciągnę
W ogóle to się muszę przywitać z Wami Równo rok temu zakończyłam chemioterapię, dzięki temu zyskałam nowe włosy (pominiam już okres bezwłosia ). Teraz moje włosy są lekko kręcone (wcześniej miałam proste). Przez ten rok urosły mi nieco, więc zaczynam przygodę z kręceniem
Na pewno będę czytać wątki na tym podforum i pozwolę sobie się nieraz do Was odezwać

Trzymam kciuki za Ciebie i twoja wlosowa przygode
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 21:21   #73599
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Skoro kołtuny robią się z tych włosów które odpadły ze skóry głowy a jeszcze trzymają się między innymi włosami (przynajmniej tak to pojęłam ) to może warto kilka razy dziennie, nie tyle co przecesywać fryz, ale "wyjmować" te włosy (przejechać ręką po kłaczkach). Często tak robię w ciągu dnia, potem odpływ się tak szybko nie zatyka
nic nie daje takie przeczesywanie bo tak robie.
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Może być reakcja po ciąży, z tego co pamiętam, masz dzidziusia. U mnie w ciąży rosły jak szalone(podobnie jak paznokcie), pofalowały mocniej, a potem zaczęły wypadać. Wtedy jeszcze nie grasowałam na wizażu, więc nie miałam dokąd isć po radę, ale na szczęscie samo przeszło.
tak tak to po ciazy. mam dzidziusia 4 miesiace ma. Ile Ci wypadały wlosy?? dlugo? obawiam sie z ezostane łysa ja tak dalej pojdzie

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość

A na wypadanie prince_polo moze jantar albo olej lopianowy ( ja narazie testuje ten z papryka ale jeszcze nie widze efektow :p)
:
to ja tez przetestuje. Biore cynk i skrzypowite tez.
Ale niewidze efektow tez

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 21:24   #73600
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:
Naprawdę?
A ja dalej szukam sposobu na brak puchu przy okropnym wilgotnym powietrzu i częstą mżawką z nieba i wietrze do tego.... Doszłam do wniosku że jednak AiK jako b/s przy takiej pogodzie jest chyba najlepszy. Dzisiaj dałam jako d/s Bingo i chyba mi trochę rozluźnił skręt... tak myślałam że może by go do mycia spróbować, nada się?
Stary 2012-11-07, 21:26   #73601
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
zmyte, ale jutro planuję drugi etap... i właśnie, wtedy mam tylko zmoczyć włosy i jechana dalej, czy czymś je jeszcze umyć? (tłuste nie będą na pewno, bo ze stoickim spokojem myję je co 5 dni)

tak, metalową, wiem wiem niby nie można, ale w instrukcji khadi tak czytałam, to tak zrobiłam jak robilam pierwszą hennę
a co do drugiej (dzisiejszej) naturalnej to niektóre Dziewczyny rozrabiają nawet w metalowej miseczce na hennowym wątku i sobie chwalą...
Eee, nie myj, zmocz i nakładaj

Hmmm, wolę unikać...kolor złapał?

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
To zależy chyba od włosów i osoby czy rozdrabnia. U mnie faktycznie rozdrabniało, ale wystarczyło po tym chwile pograbkować włosy i po ugniatać od dołu do góry, żeby znów zbiły się w grubsze pasma. Ja już nauczyłam się nie czesać włosów wcale tylko palcami na szczęście
Ale jak u Falabella jest taki duży problem z kołtuem to myślę, że powinna czesać i z d/s i z b/s, ale wiadomo to wszytko do przetestowania i wybrania złotego środka dla siebie

Masakra -.- U mnie 6 coś tam, ale pamiętam jak była za 5 coś tam i chyba miała wtedy większą pojemność? To stare opakowanie? Czy mi się pokręciło coś?
Według mnie wystarczy z d/s

Jak było stare opakowanie to już tyle kosztowała, pojemność chyba ta sama

Cytat:
Pamiętam to !
Właśnie z tego powodu już jej nie używam. Wole Bingacze-kosztują 12, ale za pół litra. A jeszcze jak się trafi kupon zniżkowy na 50 zł to w ogóle jest cacy, nie, Miśka?

No dokładnie, wolę coś innego za taką cenę...lepszego zdecydowanie.

Cytat:
Nakładasz odżywkę bez spłukiwania i chwilkę czekasz (myjesz ciało czy co tam), potem rozczeszesz. Odżywka już będzie chwilę na włosach i zdąży wygładzić łuski - powinno łatwo iść
Co Wy z tym czesaniem z odżywką b/s? Nie szkoda Wam włosów?
Zdaje się, że tylko raz przeczesałam włosy w ten sposób...przetestowałam i więcej nie powtórzę, nie widzę sensu.

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
Naprawdę?
A ja dalej szukam sposobu na brak puchu przy okropnym wilgotnym powietrzu i częstą mżawką z nieba i wietrze do tego.... Doszłam do wniosku że jednak AiK jako b/s przy takiej pogodzie jest chyba najlepszy. Dzisiaj dałam jako d/s Bingo i chyba mi trochę rozluźnił skręt... tak myślałam że może by go do mycia spróbować, nada się?
Yhy

Bingacz się nada do mycia

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 21:36   #73602
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:
Pamiętam to !
Właśnie z tego powodu już jej nie używam. Wole Bingacze-kosztują 12, ale za pół litra. A jeszcze jak się trafi kupon zniżkowy na 50 zł to w ogóle jest cacy, nie,
Bingacze 12? Ja za tyle Latte kupowałam, a Bingo o ile dobrze pamiętam jak kupowałyśmy z siostrą na pół kosztowało 7,50zł i to było jakieś 2 tyg. temu. Podrożały?
A wiecie co? Byłam dzisiaj w Biedronce i myślę sobie "zajrzę do kosmetyków" i nie było tam zielonego kremu do rąk Naprawdę go wycofali czy jak? Będę płakać za nim jak mi się skończy...
Stary 2012-11-07, 21:49   #73603
_madlen
Raczkowanie

Dziewczyny, przed wejściem na to zakręcone forum powinien być duży napis "Wchodzisz na własną odpowiedzialność". Przez Was wpadłam totalnie . Mój TŻ wywraca oczami, jak pokazuję mu kolejne produkty do włosów (połowy i tak mu nie pokazałam, nazwałby mnie szaloną). Niedługo minie tydzień od kiedy pigułka i faq stały się dla mnie podstawowym podręcznikiem i podobają mi się efekty, mimo że włosy wciąż zniszczone to na pewno falują chętniej. A jak sobie pomyślę, co mnie czeka po miesiącach regularnego dbania o włosy... ach, aż się doczekać nie mogę

Uwielbiam ten wątek, często tu zaglądam

Amelia - 9.07.2012

Mój blog: fitness, zdrowe odżywianie, powrót do formy -
Piękna po porodzie
_madlen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 22:03   #73604
czesterka
Zakorzenienie

GG do czesterka

Cytat:
Podwójny nowy początek gratuluję i zdrówka!
a pokaż się nam czytaj i odzywaj się koniecznie
Jak będę mieć aparat to na pewno zrobię zdjęcie włosom, żebym mogła za rok zobaczyć jak wyglądały na początku kręcenia
Ale mogę Wam teraz pokazać stare zdjęcia
- tutaj kiedyś, po zabiegu Encanto, kolor naturalny, lekko rozjaśniony od słońca
brazilian%2520keratinn.jpg

- styczeń, czyli jakieś 2miesięczne włosy Czestery
DSC_9509.jpg

- ok. 3-4 miesięczne włosy (zdjęcie nie jest ostre, ale widać, że lekko się wywijają
DSC_9990.jpg

- zdjęcie z wakacji, czyli ok. 8-9 miesięczne włosy (pierwsze kucyki!)
Bez%2520nazwy.jpg

Szczerze mówiąc, to nie wierzyłam, że będę mieć kręciołki, myślałam, że włosy wywijają mi się, ponieważ każdy z nich jest różnej długości, nie są odpowiednio ścięte. Dopiero we wtorek byłam po raz pierwszy u fryzjera i powiedział mi, że to nie wina ścięcia, tylko takie już są - lekko kręcone
Liczę, że za parę dni zrobię ładne zdjęcie od tyłu głowy, na którym będzie widać ich długość i poziom skrętu, nie chce teraz dawać byle jakiego zdjęcia zrobionego przez komputer

Cytat:

Fajnie, że włoski odrastają a ty od samego początku o nie dbasz. Powodzenia
Dziękuję Oj łatwo mi było na początku je olejować, wcierać odzywki, nie suszyć itp., bo były króciutkie A im dłuższe tym więcej pracy, ale czego się nie zrobi

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za Ciebie i twoja wlosowa przygode
arkusz

Edytowane przez czesterka
Czas edycji: 2012-11-07 o 22:09
czesterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 22:05   #73605
Martek_
Zadomowienie

Cytat:

Co Wy z tym czesaniem z odżywką b/s? Nie szkoda Wam włosów?
Ło ja głupia, zaplątałam się we własnych słowach . Oczywiście chodziło mi o odżywkę do spłukiwania, już edytowałam post.
Stary 2012-11-07, 22:18   #73606
Mala Dressiara
Przyczajenie

Cytat:
tak tak to po ciazy. mam dzidziusia 4 miesiace ma. Ile Ci wypadały wlosy?? dlugo? obawiam sie z ezostane łysa ja tak dalej pojdzie
Co prawda pytanie nie do mnie, ale mnie niestety też nie ominęło Trwało ok 3 miesiące, włosy wychodziły dosłownie garściami. Do tego karmiłam córkę, więc odpadały wszystkie typowo włosowe suplementy. Włosy mi przerzedziło bardzo, nawet rzęsy ostały się 3 na krzyż. To niestety stan który trzeba przeczekać, choć doskonale wiem jakie to trudne. U mnie po ok 3 miesiącach wypadać przestały, a na głowie pojawiło się mnóstwo baby hair. Niestety dawna gęstość nie wróciła (a córka ma już skończone 2 lata), więc w tej chwili próbuję się ratować Jantarem i Biotebalem 5. Zobaczymy jakie będą efekty.

Macie takie piękne fale i loki, aż zielenieję z zazdrości . Ja ciągle walczę o wydobycie mojego rzekomego skrętu. Nawet jeśli faktycznie prosta nie jestem, to ten mój pseudo skręt jest tak delikatny, że chyba dam mu spokój. W załączniku zdjęcie z prawie podeschniętymi sucharkami, gdzie ew. można się dopatrywać zalążków fal. Niestety po odgnieceniu (przez jedwabną apaszkę) po falach nie ma praktycznie śladu. Włosy były naolejowane na noc lnianym, umyte
O - Pottersem z aloesem i jedwabiem na długości
M - tylko skóra głowy - Facelle Sensitive
O - Garnier AiK d/s na jakieś 10 min pod ręcznikiem
płukanka lniana
Joanna Naturia niebieska b/s
żel lniany i Joaśka mrożąca jako stylizatory, potem plunking na jakieś 15 min. I co? Ano nic, tylko bałagan okrutny Poddaję się.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kudełki.jpg (89,0 KB, 48 załadowań)
Mala Dressiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 22:22   #73607
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:
Napisane przez _madlen Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przed wejściem na to zakręcone forum powinien być duży napis "Wchodzisz na własną odpowiedzialność". Przez Was wpadłam totalnie . Mój TŻ wywraca oczami, jak pokazuję mu kolejne produkty do włosów (połowy i tak mu nie pokazałam, nazwałby mnie szaloną). Niedługo minie tydzień od kiedy pigułka i faq stały się dla mnie podstawowym podręcznikiem i podobają mi się efekty, mimo że włosy wciąż zniszczone to na pewno falują chętniej. A jak sobie pomyślę, co mnie czeka po miesiącach regularnego dbania o włosy... ach, aż się doczekać nie mogę

Uwielbiam ten wątek, często tu zaglądam
haha, powinien być, powinien, ale raczej i tak by nic nie dał. Ciekawość byłaby jeszcze silniejsza wtedy Myślę, że wiele dziewczyn wpadło w ten sposób od czytania się zaczyna, ja zaglądałam tu parę razy, ale to całe cg wydawało mi się taaaakie czasochłonne, ale jak mnie wciągnęło to już na całego i okazało się że to właśnie wyprostowanie włosów zajmuje mi więcej czasu
Stary 2012-11-07, 22:25   #73608
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...9,r:0,s:0,i:70

kto może coś powiedzieć o wyżej przedstawionej odżywce?

poważnie zastanawiam się nad ombre hair tylko najpierw bym chciała zrobić henną na czarno, a później końcówki blond u fryzjera? złapie? ktoś coś sądzi ? :p

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 22:33   #73609
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
[/COLOR]I zapomniałam dodać włosy zawsze czesz od dołu do góry, czyli najpierw zaczynasz od końców i idziesz powoli do góry.
eeej, w życiu o tym nie słyszałam, jak to od dołu do góry? przecież to wbrew fizyce

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 22:33   #73610
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...9,r:0,s:0,i:70

kto może coś powiedzieć o wyżej przedstawionej odżywce?

poważnie zastanawiam się nad ombre hair tylko najpierw bym chciała zrobić henną na czarno, a później końcówki blond u fryzjera? złapie? ktoś coś sądzi ? :p
nie wiem czy dobrze myślę, ale... czarna henna ma indygo, które jest raczej niebieskie, więc jak ci się uda to rozjaśnić to możesz mieć niebieskie końce
Stary 2012-11-07, 22:37   #73611
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę?
chyba sobie sprawię AiK, nienawidzę aktualnej pogody

Cytat:
haha, powinien być, powinien, ale raczej i tak by nic nie dał. Ciekawość byłaby jeszcze silniejsza wtedy Myślę, że wiele dziewczyn wpadło w ten sposób od czytania się zaczyna, ja zaglądałam tu parę razy, ale to całe cg wydawało mi się taaaakie czasochłonne, ale jak mnie wciągnęło to już na całego i okazało się że to właśnie wyprostowanie włosów zajmuje mi więcej czasu
to prawda, sto procent mi też się zawsze wydawało, że ta cała pielęgnacja zajmuje strasznie dużo czasu, a tu się okazało, że nie dość, że to wciąga, to jeszcze skutkuje tym, że włosy można myć rzadziej - bo się tak nie przetłuszczają - i w ogóle jakoś im się lepiej żyje, więc nie trzeba tyle rano ich układać

Stary 2012-11-07, 22:39   #73612
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
eeej, w życiu o tym nie słyszałam, jak to od dołu do góry? przecież to wbrew fizyce
Chodzi o to, że najpierw zaczynasz rozczesywać końce i potem stopniowo przechodzisz grzebieniem coraz wyżej i rozczesujesz coraz to dłuższe partie włosów aż w końcu czeszesz od samego czubka głowy po same końce
Stary 2012-11-07, 23:05   #73613
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi o to, że najpierw zaczynasz rozczesywać końce i potem stopniowo przechodzisz grzebieniem coraz wyżej i rozczesujesz coraz to dłuższe partie włosów aż w końcu czeszesz od samego czubka głowy po same końce
o, to już wydaje się być bardziej sensowne, dziękuję

Stary 2012-11-07, 23:14   #73614
katie100
Wtajemniczenie

ku pamięci... tak pięknie dziś było
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg henna2012.11.07.jpg (27,2 KB, 71 załadowań)
Stary 2012-11-07, 23:17   #73615
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Eee, nie myj, zmocz i nakładaj

Hmmm, wolę unikać...kolor złapał?
ok, tak zrobię

kolor złapał, skończyłam zmywać ok. 19.45, póki co jeszcze schnę... już wiem, dlaczego zwykle nie suszę naturalnie
Stary 2012-11-07, 23:18   #73616
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:
ku pamięci... tak pięknie dziś było
bardzo pięknie ja zawsze zakładam wełnianą czapkę i dalej jest mi za ciężko na głowie nie wiem jak bym dała radę z ręcznikami i to dwoma
Stary 2012-11-07, 23:22   #73617
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
nie wiem czy dobrze myślę, ale... czarna henna ma indygo, które jest raczej niebieskie, więc jak ci się uda to rozjaśnić to możesz mieć niebieskie końce
wszystko fajnie, ale niebieski to nie mój kolor.. ;p

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 23:26   #73618
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mala Dressiara Pokaż wiadomość
Macie takie piękne fale i loki, aż zielenieję z zazdrości . Ja ciągle walczę o wydobycie mojego rzekomego skrętu. Nawet jeśli faktycznie prosta nie jestem, to ten mój pseudo skręt jest tak delikatny, że chyba dam mu spokój. W załączniku zdjęcie z prawie podeschniętymi sucharkami, gdzie ew. można się dopatrywać zalążków fal. Niestety po odgnieceniu (przez jedwabną apaszkę) po falach nie ma praktycznie śladu. Włosy były naolejowane na noc lnianym, umyte
O - Pottersem z aloesem i jedwabiem na długości
M - tylko skóra głowy - Facelle Sensitive
O - Garnier AiK d/s na jakieś 10 min pod ręcznikiem
płukanka lniana
Joanna Naturia niebieska b/s
żel lniany i Joaśka mrożąca jako stylizatory, potem plunking na jakieś 15 min. I co? Ano nic, tylko bałagan okrutny Poddaję się.
nie za szybko się poddajesz...? Twój zestaw niektórym osobom by pasował, ale ja bym po nim raczej nie uzyskała na włosach nic mocniejszego niż Ty... bo... Potters aloesowy mnie puszy, a Garnier obciąża (owszem daję go jako d/s ale na góra 2 minuty, czasem jako b/s ale wtedy trochę rozprostowuje), po płukance lnianej mam lśniące włosy i owszem, ale niemal proste, podobnie po Joaśce lnianej (a makowa już mi tak nie robi) do tego jeszcze żel lniany, który też dociąża - falki w sezonie zimowym już i tak mają z grawitacją na pieńku

niestety na początku trzeba znaleźć swój zestaw i to chwilę trwa, ale warto się pomęczyć i dojść do celu...
wklejałam w wątku dla falistych:
Cytat:
parę miesięcy, najpierw często jest kryzys, a potem znajduje się produkty, które pasują włosom i już "leci"
lipiec 2011
wrzesień 2011

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2012-11-07 o 23:34
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 23:28   #73619
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
Treść usunięta
Super, że już lepiej!
Bingo lepsze jako drugie O bo powinien dać poślizg lepszy włosom, aż go szkoda na pierwsze O, ale jak bardzo chcesz to na pierwszym O też może być Hergona na moich włosach nie miałam, ale przewijało się gdzieś tu na wątku, że nadaje się tylko do mycia i niczego innego bo tak słaby jest.

Cytat:
A wiecie co? Byłam dzisiaj w Biedronce i myślę sobie "zajrzę do kosmetyków" i nie było tam zielonego kremu do rąk Naprawdę go wycofali czy jak? Będę płakać za nim jak mi się skończy...
Wycofali na amen. Teraz jakieś zamienniki są ale słabe składowo z parafiną.

Cytat:
Ja chcesz ombre to nie radzę hennować wcześniej Zależy jakiej henny użyjesz, ale jak tej z khadi to ona ma i czystą hennę i indygo, które się nie rozjaśnią. Rozjaśnisz tylko swój naturalny barwnik a kolor czerwony/rudy od henny i niebieski od indygo zostanie więc będziesz miała niezły miks Lepiej wtedy pohennować jak bardzo chcesz górę włosów a te końce co mają być pod ombre nie tykać henną.
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 23:33   #73620
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
nie rób ombre hair, chyba, że jesteś gotowa potem obciąć nim ruszane końce włosów (prędzej czy później)
ja w tej chwili mam mimowolne ombre hair (spotkałam się z pytaniami jak robiłam) - moje wynika z odrastania włosów traktowanych farbami blond - i dzisiaj przed henną po oczyszczeniu szamponem SLSowym miałam wątpliwą "przyjemność" rozczesywania tych "ombre" końcówek... - dobrowolnie ombre bym włosom nie zrobiła - sama krzywda...

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
bardzo pięknie ja zawsze zakładam wełnianą czapkę i dalej jest mi za ciężko na głowie nie wiem jak bym dała radę z ręcznikami i to dwoma
nie mieliśmy w domu zbędnej czapki, z resztą tego co miałam na głowie i tak jedna czapka by nie zakryła

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości