|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#73591 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
![]() to chyba powszechne odczucie, ale takimi stanami trzeba się cieszyć, bo doświadczenie podpowiada, że nie trwają wiecznie... ![]() na moje to raczej henna chlorem wymyta... ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
)tak, metalową, wiem wiem niby nie można, ale w instrukcji khadi tak czytałam, to tak zrobiłam jak robilam pierwszą hennę a co do drugiej (dzisiejszej) naturalnej to niektóre Dziewczyny rozrabiają nawet w metalowej miseczce na hennowym wątku i sobie chwalą... ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-11-07 o 20:04 |
|||
|
|
|
#73592 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiście chodzi o stopniowe czesanie po kawałku ![]() Cytat:
![]() Ale jak u Falabella jest taki duży problem z kołtuem to myślę, że powinna czesać i z d/s i z b/s, ale wiadomo to wszytko do przetestowania i wybrania złotego środka dla siebie ![]() Masakra -.- U mnie 6 coś tam, ale pamiętam jak była za 5 coś tam i chyba miała wtedy większą pojemność? To stare opakowanie? Czy mi się pokręciło coś? |
||
|
|
|
#73593 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#73594 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny dobrze radzą! Wyłącznie od dołu!!! Nie wyobrażam sobie rozczesać się od góry, toż to tortury!(teraz i ja rymuję )
|
|
#73595 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny troch mnie nie bylo. Oczywiscie o wlosy dbam
![]() komp mialam zepsuty Wczoraj wrocil z naprawy. Mam problem, Wlosy tak wychodza ze robia mi sie grube koltuny. Dzis wyrwałam olowe wlosow. Nwiem co robic. nie chce ich sciacmacie jakies rady??
|
#73596 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i świetnie! Ja czeszę po nałozeniu odżywki ds, po myciu. ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
Ale dlaczego wyrwałaś?
|
|
#73597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, że włoski odrastają a ty od samego początku o nie dbasz. Powodzenia ![]() Jejku, ile można chwalić czyjeś włosy. Pinknie Nakładasz odżywkę do spłukiwania i chwilkę czekasz (myjesz ciało czy co tam), potem rozczeszesz. Odżywka już będzie chwilę na włosach i zdąży wygładzić łuski - powinno łatwo iść Skoro kołtuny robią się z tych włosów które odpadły ze skóry głowy a jeszcze trzymają się między innymi włosami (przynajmniej tak to pojęłam ) to może warto kilka razy dziennie, nie tyle co przecesywać fryz, ale "wyjmować" te włosy (przejechać ręką po kłaczkach). Często tak robię w ciągu dnia, potem odpływ się tak szybko nie zatyka
Pielęgnacja fal od 01.02.2012. Edytowane przez Martek_ Czas edycji: 2012-11-07 o 22:03 |
|
|
|
|
#73598 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Tez tak mam i niestety wyrywam sobie sporo wlosow przy czesaniu po myciu mnie przez jakis czas pomagala odzywka do wlosow i szampon garnier nutri odbudowa choc chyba jest niezgodna z CG ale dzieki temu nie plataly mi sie tak wlosy i byly miekkie ale puchu nie bylo (przy koncu szamponu i odzywki niestety przestalo dzialac jakos)Czasem pomaga mi tez odzywka w sprayu dla dzieci do ulatwiania rozczesywania A na wypadanie prince_polo moze jantar albo olej lopianowy ( ja narazie testuje ten z papryka ale jeszcze nie widze efektow :p) Cytat:
Trzymam kciuki za Ciebie i twoja wlosowa przygode |
|||
|
|
|
#73599 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tak robie. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
Ale niewidze efektow tez
|
|
#73600 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja dalej szukam sposobu na brak puchu przy okropnym wilgotnym powietrzu i częstą mżawką z nieba i wietrze do tego.... Doszłam do wniosku że jednak AiK jako b/s przy takiej pogodzie jest chyba najlepszy. Dzisiaj dałam jako d/s Bingo i chyba mi trochę rozluźnił skręt... tak myślałam że może by go do mycia spróbować, nada się?
|
|
#73601 | |||||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Hmmm, wolę unikać...kolor złapał? Cytat:
Jak było stare opakowanie to już tyle kosztowała, pojemność chyba ta sama ![]() Cytat:
![]() No dokładnie, wolę coś innego za taką cenę...lepszego zdecydowanie. Cytat:
![]() Zdaje się, że tylko raz przeczesałam włosy w ten sposób...przetestowałam i więcej nie powtórzę, nie widzę sensu. ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
Bingacz się nada do mycia |
|||||
|
|
|
#73602 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A wiecie co? Byłam dzisiaj w Biedronce i myślę sobie "zajrzę do kosmetyków" i nie było tam zielonego kremu do rąk Naprawdę go wycofali czy jak? Będę płakać za nim jak mi się skończy...
|
|
#73603 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, przed wejściem na to zakręcone forum powinien być duży napis "Wchodzisz na własną odpowiedzialność". Przez Was wpadłam totalnie
. Mój TŻ wywraca oczami, jak pokazuję mu kolejne produkty do włosów (połowy i tak mu nie pokazałam, nazwałby mnie szaloną). Niedługo minie tydzień od kiedy pigułka i faq stały się dla mnie podstawowym podręcznikiem i podobają mi się efekty, mimo że włosy wciąż zniszczone to na pewno falują chętniej. A jak sobie pomyślę, co mnie czeka po miesiącach regularnego dbania o włosy... ach, aż się doczekać nie mogę ![]() Uwielbiam ten wątek, często tu zaglądam
|
#73604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mogę Wam teraz pokazać stare zdjęcia - tutaj kiedyś, po zabiegu Encanto, kolor naturalny, lekko rozjaśniony od słońca brazilian%2520keratinn.jpg - styczeń, czyli jakieś 2miesięczne włosy Czestery DSC_9509.jpg - ok. 3-4 miesięczne włosy (zdjęcie nie jest ostre, ale widać, że lekko się wywijają DSC_9990.jpg - zdjęcie z wakacji, czyli ok. 8-9 miesięczne włosy (pierwsze kucyki!) Bez%2520nazwy.jpg Szczerze mówiąc, to nie wierzyłam, że będę mieć kręciołki, myślałam, że włosy wywijają mi się, ponieważ każdy z nich jest różnej długości, nie są odpowiednio ścięte. Dopiero we wtorek byłam po raz pierwszy u fryzjera i powiedział mi, że to nie wina ścięcia, tylko takie już są - lekko kręcone ![]() Liczę, że za parę dni zrobię ładne zdjęcie od tyłu głowy, na którym będzie widać ich długość i poziom skrętu, nie chce teraz dawać byle jakiego zdjęcia zrobionego przez komputer ![]() Cytat:
Oj łatwo mi było na początku je olejować, wcierać odzywki, nie suszyć itp., bo były króciutkie A im dłuższe tym więcej pracy, ale czego się nie zrobi ![]()
Edytowane przez czesterka Czas edycji: 2012-11-07 o 22:09 |
||
|
|
|
#73605 |
|
Zadomowienie
|
Ło ja głupia, zaplątałam się we własnych słowach
. Oczywiście chodziło mi o odżywkę do spłukiwania, już edytowałam post.
|
#73606 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Macie takie piękne fale i loki, aż zielenieję z zazdrości . Ja ciągle walczę o wydobycie mojego rzekomego skrętu. Nawet jeśli faktycznie prosta nie jestem, to ten mój pseudo skręt jest tak delikatny, że chyba dam mu spokój. W załączniku zdjęcie z prawie podeschniętymi sucharkami, gdzie ew. można się dopatrywać zalążków fal. Niestety po odgnieceniu (przez jedwabną apaszkę) po falach nie ma praktycznie śladu. Włosy były naolejowane na noc lnianym, umyte O - Pottersem z aloesem i jedwabiem na długości M - tylko skóra głowy - Facelle Sensitive O - Garnier AiK d/s na jakieś 10 min pod ręcznikiem płukanka lniana Joanna Naturia niebieska b/s żel lniany i Joaśka mrożąca jako stylizatory, potem plunking na jakieś 15 min. I co? Ano nic, tylko bałagan okrutny Poddaję się.
|
|
|
|
|
#73607 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę, że wiele dziewczyn wpadło w ten sposób od czytania się zaczyna, ja zaglądałam tu parę razy, ale to całe cg wydawało mi się taaaakie czasochłonne, ale jak mnie wciągnęło to już na całego i okazało się że to właśnie wyprostowanie włosów zajmuje mi więcej czasu
|
|
#73608 |
|
Raczkowanie
|
http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...9,r:0,s:0,i:70
kto może coś powiedzieć o wyżej przedstawionej odżywce? ![]() poważnie zastanawiam się nad ombre hair tylko najpierw bym chciała zrobić henną na czarno, a później końcówki blond u fryzjera? złapie? ktoś coś sądzi ? :p
|
#73609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#73610 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#73611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#73612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#73613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#73614 |
|
Wtajemniczenie
|
ku pamięci...
tak pięknie dziś było ![]()
|
|
|
|
#73615 |
|
Wtajemniczenie
|
ok, tak zrobię
kolor złapał, skończyłam zmywać ok. 19.45, póki co jeszcze schnę... już wiem, dlaczego zwykle nie suszę naturalnie
|
|
|
|
#73616 |
|
Raczkowanie
|
bardzo pięknie
ja zawsze zakładam wełnianą czapkę i dalej jest mi za ciężko na głowie nie wiem jak bym dała radę z ręcznikami i to dwoma
|
#73617 |
|
Raczkowanie
|
wszystko fajnie, ale niebieski to nie mój kolor.. ;p
|
#73618 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Twój zestaw niektórym osobom by pasował, ale ja bym po nim raczej nie uzyskała na włosach nic mocniejszego niż Ty...![]() niestety na początku trzeba znaleźć swój zestaw i to chwilę trwa, ale warto się pomęczyć i dojść do celu... wklejałam w wątku dla falistych: Cytat:
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-11-07 o 23:34 |
||
|
|
|
#73619 | ||
|
Raczkowanie
|
Super, że już lepiej!
Bingo lepsze jako drugie O bo powinien dać poślizg lepszy włosom, aż go szkoda na pierwsze O, ale jak bardzo chcesz to na pierwszym O też może być Hergona na moich włosach nie miałam, ale przewijało się gdzieś tu na wątku, że nadaje się tylko do mycia i niczego innego bo tak słaby jest.Cytat:
Cytat:
Zależy jakiej henny użyjesz, ale jak tej z khadi to ona ma i czystą hennę i indygo, które się nie rozjaśnią. Rozjaśnisz tylko swój naturalny barwnik a kolor czerwony/rudy od henny i niebieski od indygo zostanie więc będziesz miała niezły miks Lepiej wtedy pohennować jak bardzo chcesz górę włosów a te końce co mają być pod ombre nie tykać henną.
|
||
|
|
|
#73620 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja w tej chwili mam mimowolne ombre hair (spotkałam się z pytaniami jak robiłam) - moje wynika z odrastania włosów traktowanych farbami blond - i dzisiaj przed henną po oczyszczeniu szamponem SLSowym miałam wątpliwą "przyjemność" rozczesywania tych "ombre" końcówek... - dobrowolnie ombre bym włosom nie zrobiła - sama krzywda... ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.

)

nie chce ich sciac
) to może warto kilka razy dziennie, nie tyle co przecesywać fryz, ale "wyjmować" te włosy (przejechać ręką po kłaczkach). Często tak robię w ciągu dnia, potem odpływ się tak szybko nie zatyka 

wiem, zeby nie robić tego na sucho ale nawet po nałożeniu czegoś na włosy i po umyciu czuję, że będę musiała wyrwać sobie tyle włosów 
). Teraz moje włosy są lekko kręcone (wcześniej miałam proste). Przez ten rok urosły mi nieco, więc zaczynam przygodę z kręceniem 

Oj łatwo mi było na początku je olejować, wcierać odzywki, nie suszyć itp., bo były króciutkie
Poddaję się.