|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XIII
|
|
|
|
#842 | ||
|
Moderator
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37493174]Nie bulwersuje mnie to, choć ja to mam chyba skrajne poglądy
Człowiek nie zwierzę (życie zwierząt często zależy od ludzi!), jest kowalem własnego losu, nawet z niewielkim wykształceniem można znaleźć pracę, żeby wystarczało na podstawowe (o takich wspomniałaś) potrzeby No chyba, że ktoś jest leniem lub uważa niektóre prace za hańbiące ![]() Szkoda mi tylko ludzi, którzy stoczyli się na dno nie z własnej winy , z przyczyn od nich niezależnych. A całą inną biedotę, szczególnie rodziny wielodzietne, które dalej bzykają się na potęgę i robią za fabrykę dzieci, zagoniłabym na ulicę do sprzątania Potem dzieci cierpią, a to przecież nie ich wina ![]() Generalnie uważam, że świat zmierza w złym kierunku... Ludzie zbyt mocno starają się być ludzcy i humanitarni, podtrzymując przy życiu najsłabsze, niesamodzielne jednostki. W świecie zwierząt to by nie przeszło - takie jednostki nie mają prawa przeżyć. A potem państwo biedne, bo wszyscy na zasiłku, kasy nie ma, wszystko idzie na leczenie i refundację A jak przeciętny Polak chce skorzystać z opieki zdrowotnej to nie ma szans ![]() Jak już mówiłam - każdy jest kowalem własnego losu, mój studencki budżet nakazuje mi umiar w kupowaniu rzeczy zbędnych, choć wcale nie czuję się z tego tytułu jakaś gorsza A to, że innych stać, co mi do tego? Sami sobie na to zapracowali i niech sobie kupują, co chcą. Byle nie czuli się lepsi Ja chętnie popatrzę, poczytam, poślinię się do monitora do rzeczy, na które mnie nie stać i to by było na tyle nie jesteś przypadkiem jakąś moją siostrą, o której nie miałam dotychczas pojęcia? ![]() moje poglądy = Twoje poglądy... Cytat:
Cytat:
chyba, że taki jest jej wolny wybór
|
||
|
|
|
#843 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja po prostu rozkminiam za dużo, od dziecka mi to mówią, trzeba się napić
|
|
|
|
|
#844 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jestem przeciwna nadmiernemu pomaganiu Afryce, bo odkąd ludzie stali się tacy super pomocni, zaczął się dla nich największy kryzys. Ale niektórzy tego nie rozumieją... |
|
|
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
człapałabym za to dzień w dzień do kosmetyczki![]()
|
|
#846 | |
|
Moderator
|
Cytat:
teraz to moich worów pod oczami na jutro nie uratuje nawet krem za milijon złotych... :/
|
|
|
|
|
#847 | |
|
Raczkowanie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37493254]
Jestem przeciwna nadmiernemu pomaganiu Afryce, bo odkąd ludzie stali się tacy super pomocni, zaczął się dla nich największy kryzys. Ale niektórzy tego nie rozumieją...[/QUOTE] Mądre pomaganie. Pokazanie jak mają sobie radzić sami, obojętnie czy ludzie w afryce, czy dzieci nie radzące sobie w szkole. ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Ja niestety nie mogę dorabiać, pracy w takim małym mieście jest malutko dla studentów, a poza tym jakikolwiek rozsądny zarobek = odebraniem stypendium
|
|
#849 | ||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() Ja mam podejście takie- jeśli człowieka coś bulwersuje to powinien starać się nie tylko przez wyrażanie poglądów, ale i działanie, jak komuś żal zwierząt to powinien dawać datki na schronisko, zostać wolontariuszem, lub szerzyć różne akcje- nawet internetowo. Jak kogoś boli nierówność, to też niech coś z tym zrobi- zbierze podpisy pod petycją, żeby minimalna była większa (co tam w sumie nic nie da, bo większa minimalna=jeszcze większe bezrobocie, ale chociaż mamy jakieś działanie), pomoże jakoś- np zakupi pomoce naukowe dla ubogich dzieci. Bo nie wiem czasami co ludzi boli- to, że inni mają za mało czy to że inni mają za dużo. Bo sporo komentarzy na blogach pokazuje, że właśnie to drugie. Jest nierówność, ale to nie znaczy że ktoś ma czuć wyrzuty sumienia bo kupił drogi kosmetyk... Czy mnie to boli? Tak i nie. Chciałabym mieć jeszcze więcej :Admin:, ale od samego myślenia nad nierównością to nic nie zmienię. I to nie znaczy, że wyliczam ludziom na co wydają- zarobili to ich sprawa co z tym zrobią. A często na nierówność oburzają się Ci, którzy nie potrafili pokierować swoim życiem (nie jest to o Tobie, bo Ciebie nie znam- piszę, bo zaraz ktoś mi to wmówi) i tylko narzekają na nierówność, która była, jest i będzie. Ale gdyby sami się wzbogacili to jakoś mniej by to im przeszkadzało. Banki, politycy (nie mówię, że wszyscy, ale część ma nieco pewnie wzięte 'na waciki'), Unia Europejska robią nie wiadomo co z naszymi pieniędzmi, ale to Ci którzy mają czelność zarabiać powyżej minimalnej są na celowniku; ja odpadam- tyle powiem. A mówieniem o tym, że jest nierówność też świata nie zmienię- szkoda na to mojego czasu. Jak dla mnie albo się robi coś ze swoim losem, albo ze swoim a także robi coś dla innych; albo w opcji trzeciej tylko mówi o niesprawiedliwości, z czego nic nie wynika. Ja uznaję tylko dwie pierwsze opcje. Cytat:
![]() Jak porównam sobie ceny na kanarach a u nas to aż się zakupów odechciewa, no ale brak vatu i niskie podatki swoje widocznie robią. I mówię o kupowaniu w drogeriach- chociaż może skoro podrabiają produkty to i ich standy (czy jak temu tam) też mogą ![]() W niektórych sklepach różnice mniejsze, ale czasami spore typu u nas brozner Dior ponad 200 zł, tam około 120 zł. Ja mam tanie zdanie- są zarówno super rzeczy jak i totalne buble na każdej półce cenowej. Można kupić cienie słabo napigmentowane także za duże pieniądze, tak samo jak nietrwały róż. Z pielęgnacją podobnie- kiedyś dostałam w Douglasie jakiś mini krem do rąk, który po składzie oceniłabym na 3 zł, a tu proszę z 90 zł chyba kosztował w pełnowymiarowym opakowaniu. Jeśli o tusze chodzi- można dobry efekt osiągnąć tańszym, jednak trwałość tuszy lancome czy hr jest nieporównywalna. A ludzie, którzy drogie rzeczy kupują dla lansu- szkoda, że sobie jeszcze tym bronzerem na czole nie napiszą: dior/chanel ![]() Bo tak to można nie odróżnić czy to wyższa półka czy średnia- skandal ![]() A chętnie bym poznała Twoją listę bubli z wyższej półki- żeby się nie naciąć, bo jak kupię coś złego, ale taniego to przeżyję, ale jak złego i przepłacę to będę potrójnie zła.
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2012-11-08 o 00:13 |
||
|
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pogrubionego -
|
|
#851 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Po co uczyć się uprawy roślin i hodowli zwierząt, skoro dostają dużo rzeczy na tacy? Po co przenieść się na tereny, gdzie znajduje się woda pitna, skoro inne kontynenty ją dostarczą? Oni tam się powinni uczyć sztuki przetrwania, dostosować się do warunków środowiska, jakie panują... Jest zbyt surowe? To należy wziąć przykład z koczowników i przenieść się gdzieś dalej, gdzie jest nieco lepiej... Wprowadzanie cywilizacji do Afryki to największe ich krzywdzenie. Nie wspominając o tym, ile oni dzieci produkują - i po co? To dorośli je krzywdzą!
|
|
|
|
|
#852 | |
|
Moderator
|
oj teraz to bardziej by mi sie przydalo lodami... np malinowymi... <3
sen najlepszym kosmetykiem jest, więc uciekam spać! Cytat:
![]() to się zgadza. poza tym - zależy co się studiuje, na filologii o dodatkowy grosz nietrudno
|
|
|
|
|
#853 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#854 |
|
zawsze mam racje
|
a powyżej jakiej kwoty odbierają stypendium?
|
#855 |
|
Konto usunięte
|
Kolejna historyjka o mojej dzikiej siostrze
![]() Pisze opowiadania, czasem całkiem niezłe fabularnie. Jednak sporo w nich błędów. Wysłała mi dziś jedno takie do przeczytania, przeczytałam i wołam ją, że mam kilka uwag. Przybiega i że jak to, to jest bezbłędne, bo jej to dwie polonistki sprawdzały! No to pokazuję jej kilka głupich błędów - np. przecinek po "bo" zamiast przed, "szarada" w zdaniu, gdzie chodzi raczej o paradę, rodzaj żeński w czasownikach w wypowiedziach mężczyzny itd... Nie wiem, jak jej to te polonistki sprawdzały. Oczywiście zostałam wyzwana, że się wymądrzam i oczywiście wydaje mi się, że wiem wszystko lepiej niż dwie polonistki! Upstrzone kilkoma epitetami
|
|
|
|
#856 | |||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie tez bardziej zwierzęta zawsze poruszały. Tżta tak samo zresztą. A co do zwierząt warto moim zdaniem wesprzeć akcję sterylizacji bezpańskich kotów- dzięki temu dużo mniej będzie ich w następnych pokoleniach- a wiadomo jak kotów przybywa i może większa szansa, że zostaną dokarmione itd. Tylko muszę znaleźć jakąś fundację, bo w internecie wiadomo jak to jest- stronę z numerem konta to sobie każdy znajdzie.
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2012-11-08 o 00:29 |
|||
|
|
|
#857 | |
|
Moderator
|
Cytat:
) hehe to było moje pierwsze piwko od nie pamiętam kiedy tak w ogóle... nie zdziwiłabym się gdyby ten ból głowy był od niego w jakimś stopniu...[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37493326]Nie mam nic przeciwko! [/QUOTE] )) Orli - współczuję. Ja widzę jedno wyjście, nastęnpym razem jak będzie coś od Ciebie chciała powiedz żeby spadała na drzewo bo za każdym razem jak jej w czymś chcesz pomóc to wrzeszczy jak pawian... i tyle. |
|
|
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem kliknę pajacyka, ale nie jest to dla mnie kwestia życia i śmierci, a krwi nie mogę oddawać, chociaż bardzo bym chciała, więc mam nadzieję, że niedługo się to zmieni![]() a jeśli chodzi o ceny kosmetyków to w większości nie płacimy za jakość, a za podatki, opłaty celne, reklamy, markę, ambasadorki itp.
|
|
#859 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- W temacie Afryki polecam - http://www.hotmoney.pl/artykul/czy-p...e-ma-sens-7978 |
|
|
|
|
#860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak moja koleżanka zamieściła ogłoszenie, 'studentka pedagogiki zajmie się dzieckiem', dostała tylko kilka telefonów z ofertami sponsoringu![]() nie wiem dokładnie ile bym musiała zarobić żeby całkowicie mi odebrano, nigdy nie liczyłam, ale do przekroczenia mojego progu (obecnie jestem w środkowym) brakuje mi jakieś 35 zł na os. czyli jeśli zarobię 105 zł miesięcznie obniżą mi stypendium o 100 zł, które właściwie teraz dostaję za nic ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37493338]Kolejna historyjka o mojej dzikiej siostrze ![]() Pisze opowiadania, czasem całkiem niezłe fabularnie. Jednak sporo w nich błędów. Wysłała mi dziś jedno takie do przeczytania, przeczytałam i wołam ją, że mam kilka uwag. Przybiega i że jak to, to jest bezbłędne, bo jej to dwie polonistki sprawdzały! No to pokazuję jej kilka głupich błędów - np. przecinek po "bo" zamiast przed, "szarada" w zdaniu, gdzie chodzi raczej o paradę, rodzaj żeński w czasownikach w wypowiedziach mężczyzny itd... Nie wiem, jak jej to te polonistki sprawdzały. Oczywiście zostałam wyzwana, że się wymądrzam i oczywiście wydaje mi się, że wiem wszystko lepiej niż dwie polonistki! Upstrzone kilkoma epitetami [/QUOTE]ona ma coś z głową? Boże niby osoba pełnoletnia a w głowie sieczka ![]() Cytat:
zrozumiałam, że w pracy piłaś, a po pracy drugie
|
|
#861 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37493221]Połowa zwęszyła podstęp, a połowa łaskawie by to chyba zaakceptowała... W końcu to ich dziecko i muszą je kochać nawet jako homo...
Cytat:
Cytat:
?Cytat:
heh w usa by mi pasowało mieszkać, zarobki lepsze, kosmetyki tańsze a jak mi coś nie pasi to mogę oddać ![]() oj sporo tego ale wiesz ja taka dziwna jestem bo to co ludzie kochają ja nie lubię np meteoryty, mam i nie wiem o co kaman z tym zachwytem wydaje mi się, że działają bardziej na zasadzie placebo niż faktycznych efektów![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37493338]Kolejna historyjka o mojej dzikiej siostrze ![]() Pisze opowiadania, czasem całkiem niezłe fabularnie. Jednak sporo w nich błędów. Wysłała mi dziś jedno takie do przeczytania, przeczytałam i wołam ją, że mam kilka uwag. Przybiega i że jak to, to jest bezbłędne, bo jej to dwie polonistki sprawdzały! No to pokazuję jej kilka głupich błędów - np. przecinek po "bo" zamiast przed, "szarada" w zdaniu, gdzie chodzi raczej o paradę, rodzaj żeński w czasownikach w wypowiedziach mężczyzny itd... Nie wiem, jak jej to te polonistki sprawdzały. Oczywiście zostałam wyzwana, że się wymądrzam i oczywiście wydaje mi się, że wiem wszystko lepiej niż dwie polonistki! Upstrzone kilkoma epitetami [/QUOTE]Ej no....prawdę Ci powiedziała, a Ty nadal wierzyć nie chcesz ![]() teraz to nie każdy po studiach posiada potrzebną wiedzę moja koleżanka po studiach polonistyce, ale na ściągach więc w głowie mało co
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37493382]W temacie Afryki polecam - http://www.hotmoney.pl/artykul/czy-p...e-ma-sens-7978[/QUOTE]
ciekawy artykuł, nigdy tak nie patrzyłam na tę sprawę
|
#863 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
W liceum myślałam, że jak w końcu zacznę zarabiać porządnie za jakiś tam czas to będe kupować tylko droższe rzeczy, że gdzie tam użyję odżywki która jest w promocji za parę zł. A jednak. A gdybym miała mało, to byłabym zła kupując odżywkę isany i lakier z essence, a jak mogę sprawić sobie coś droższego to i z tej tańszej rzeczy się ucieszę, ach pokrętna logiko :d Po 2 ludzie często mają coś takiego, że uwielbiają rosnący stan konta, sporo znam przypadków, że zaczęli po jakimś czasie naprawdę konkretnie zarabiać, ale wydawali mniej niż kiedyś, bo tak ich hipnotyzowała suma na koncie, a jak wydali to tej kasy nie czuli, bo było i nie ma. No ale to faceci, kobiety może robią inaczej ![]() Inni chcą pomnożyć, czyli znowu bez szaleństw przez jakiś czas. A jeszcze inni obsesyjnie boją się, że pewnego dnia się skończą dobre zarobki i nie potrafią bez wyrzutów sumienia tych pieniędzy wydać. A ja jestem zdania, że za duża ilość rzeczy przytłacza po jakimś czasie, jedni śnią o zakupach, a ja o tym rzeczy to wszystko poużywać
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
po co w ogóle chodzić, jak można leżeć i pachnieć
ach Ci dzisiejsi specjaliści - magistry na ściągach ![]() ---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Cytat:
![]() ale jeśli chodzi o kolorówkę np. bronzer (co zmywam codziennie) jestem w stanie wydać większą sumkę, bo zależy mi na jakości, bo wydajne raczej wszystkie były, które miałam, ale jeszcze nie spotkałam trwałego
Edytowane przez zyskowa Czas edycji: 2012-11-08 o 00:52 |
|
|
|
|
#865 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym przecież ja tak kocham się jej czepiać, to sens mojego życia! ![]() "Coś" ma, ale nic stwierdzonego - lubi halo wokół siebie i wszystko musi być po jej myśli Niby chodzi do psychologów czy nawet psychiatrów czasem, ale nie widzę, żeby cokolwiek się zmieniło.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ---------- Dooobra, idę spać, bo mam 3,5h snu Potem wstaję i wsiadam w pociąg do Wawy, spotkać Bellę, Ewalucję i Piroga
|
||
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37493512]"Coś" ma, ale nic stwierdzonego - lubi halo wokół siebie i wszystko musi być po jej myśli
Niby chodzi do psychologów czy nawet psychiatrów czasem, ale nie widzę, żeby cokolwiek się zmieniło.U polonistek to przeraża. A co pomyśleć o lekarzach, którzy w ten sposób zdobyli tytuł naukowy...? ![]() Dooobra, idę spać, bo mam 3,5h snu Potem wstaję i wsiadam w pociąg do Wawy, spotkać Bellę, Ewalucję i Piroga [/QUOTE]moja siostra była zbuntowana swego czasu i babcia zabierała ją do znachorów i kazała przestawiać meble, bo pewnie śpi na żyle wodnej zazdroszczę spotkania
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
To ja tak w skrócie na tematy z ostatnich kilku stron. Świece zmieniajace kolor - każdy rossman, air wick multicolor się nazywają. Em pisze że jej się zepsuła, to chyba jakiś mega pech bo ja mialam trzy i nic się z nimi nie działo, zmieniały kolory. Wygląda to tak: http://www.youtube.com/watch?v=yjFlZ...eature=related przy czym na żywo nie widać tego jasnego koła koloru. Rozpracowałam taką świeczkę i są tam trzy diody: czerwona, zielona i niebieska i palą się na zmianę
![]() Puder za 600 zł to chyba tylko Guerlain meteorites voyage tyle że tam 400zł puderniczka kosztuje bo sam wkład można za 200 kupić. Ale dla chcącego nic trudnego i można kupić np podkład za sześć stówek https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...on-spf-15.html |
|
|
|
#868 | |||
|
Zakorzenienie
|
to z tej kawki nas chyba wywalą jak własne gadżety zaczniemy palić, Dymku
![]() Cytat:
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;37492429] Dobre, już wiem co zrobić z tymi zalegającymi - wyhoduję sobie pająka na rzęsach [/QUOTE]I będziesz miała wiernego przyjaciela ![]() Cytat:
Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37493221]Połowa zwęszyła podstęp, a połowa łaskawie by to chyba zaakceptowała... W końcu to ich dziecko i muszą je kochać nawet jako homo... |
|||
|
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Wam
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37493512] Dooobra, idę spać, bo mam 3,5h snu Potem wstaję i wsiadam w pociąg do Wawy, spotkać Bellę, Ewalucję i Piroga [/QUOTE]Ty agenciaro O 4 rano przyszły teść podrzuci mnie do Poznania, a potem Wawa ![]() Mam takie wory pod oczami, że to jest poezja ![]() Miłego dnia i trzymajcie kciuki, żeby Bella się nie zgubiła w tym wielkim świecie
|
|
#870 | ||||
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Puder za 600 zł? Super, los się do takiej osoby uśmiechnął, ma dobrą pracę, stać ją, to czemu ma sobie odmówić? Nie jesteśmy chyba urzędnikami US, żeby patrzeć jej na ręce. Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

ciekawie by było

Człowiek nie zwierzę (życie zwierząt często zależy od ludzi!), jest kowalem własnego losu, nawet z niewielkim wykształceniem można znaleźć pracę, żeby wystarczało na podstawowe (o takich wspomniałaś) potrzeby 
Lush & China Glaze lover! 

wydaje mi się, że działają bardziej na zasadzie placebo niż faktycznych efektów