|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
3 | 6,12% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
1 | 2,04% |
| Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
18 | 36,73% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
2 | 4,08% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
|
3 | 6,12% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
ja juz po nocy w szpitalu, wlasnie slucham ktg dzieqczyny z lozka obok
Powiem Wam, ze ja pognalam do szpitala bo mialam wydzieline zabarqiona krwia, nic wiecej.Juz sama nie wiem czy dobrze czy moglam przeczekac bo to nic powaznego:/
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Dzien dobry
![]() Spać nie mogę już... xal trzymam kciuki za wizytę ![]() Mysia mysz bardzo dobrze, bo później mozna żałować, że czegoś się nie zrobiło A my dziś na noc do znajomych. Jeeeeju jak mi się nie chce. Ale chłopaki wymyślili wałek, że zatrudnią mnie na 3 msc, a później n a l4. A ja się boję... łoooooo zaczęłam 12 tydzień
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-11-08 o 06:45 |
|
|
|
#843 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() U nas wczoraj 10 się zaczął i nudności jakby przybrały na sile...
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() coś ostatnio się spóźniam tutaj
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj pytała mnie położna czy nie jestem w terminie miesiączki a jestem faktycznie. Mowila ze tak sie zdarza ze macica jeszcze nie wie ze jest wciazy i stad to plamienie. CZekam na obchod i zobaczymy co dalej.
|
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej zapobiegać niż potem płakać...
|
|
#847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niezły plan, 3mam kciuki! ja przez moje ostatnie samopoczucie nie mam aż tak wygórowanych ambicji, ale może się to zmieni może jakieś ćwiczenia z piłką? ![]() Czy to Ty jesteś w swoim avku?
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry dzisiaj
|
|
|
|
#849 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam 14 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
Pogadałam sobie z koleżanką, która rodziła tydzień temu. Dała mi świetne rady:
-w ostatnich 2 tygodniach ciązy dużo spacerować -wchodzić po schodach -uprawiać seks co 2 dzień Ja zaczynam II trymestr. Dzisiaj 13 tydzien i 4 dzień . Niestety jak na razie ciążowe objawy nie ustały. Co prawda ja jakoś strasznie silnych nie mam. Jest mi trochę nie dobrze i co 3 dzień jak mi coś nie podejdzie to zwymiotuje sobie. A i dzisiaj idę na basen. Trzymajcie kciuki i mnie proszę motywować bo do 17 może mi się odwiedzieć!! Bo ja taki słomiany zapał mam do niektórych sportów
|
|
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
|
|
|
|
#853 |
|
Raczkowanie
|
Ale u nas dzisiaj leje, masakra, z domu się nie chce wychodzić.
Zaraz jadę do pracy, ale leń straszny mnie ogarnął i mi się nie chce Dobrze, że mam taką pracę,że zrobię co muszę i mogę wyjść, nie dała bym rady 8 h teraz. |
|
|
|
#855 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja koleżanka jak już była po terminie to nawet na rowerze jeździła, żeby tylko jej porodu nie wywoływali. I się udało, na drugi dzień urodziła![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#856 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tylko troszkę już późno. ale składek zus nie płaccie wysokich i przepracuj fikcyjnie chociaz ze 2 miesiące, żeby nie isc po pierwszym miesiacu na L4 Dużo osób tak robi a jeszcze jak macierzyńskie wydłużą to opłaci się podwójnie za 12 tydzien, ja wczoraj mialam pierwszy dzien 12 no właśnie też to zauważyłam ![]() ale dobrze, odpoczywaj- to nie wyścigi ![]() Cytat:
Cytat:
ta znajoma też tak mówiła.. że bejbik się ruszał ruszał i przez dwa dni nic- a ona już w panice, że nic nie czuje.. ale wszystko było ok Cytat:
|
||||||
|
|
|
#857 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzień dobry |
||||
|
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie staram się za dużo nie myśleć i się nie nakrecać.. ale to mnie przeraża z drugiej strony chciałabym już w ogóle mam dzisiaj tyyyyyle do załatwienia a taaaaaaaaaaaaak mi się nie chce
|
|
|
|
|
#859 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdobry
![]() Ja już po badaniach, robiłam dziś kolejny raz krew i hcv na wtorkową wizytę. Jutro muszę donieść mocz bo nie miałam pojemniczków w domu. Myślałam, że padnę dziś w kolejce na te badania, lekarki mnie opieprzyły, że skoro jestem w ciąży i słabo się czuję to powinnam wchodzić bez kolejki, ale jakoś głupio mi było, bo w kolejce stare babki, dziadki i dziewczyny w bardziej zaawansowanych ciążach.. Poza tym miałam wczoraj straszny wieczór. Miałam mega biegunkę W pewnym momencie już nie wiedziałam czy coś się ze mną i bejbkiem dzieje czy to zatrucie, nie mam pojęcia, coś musiało mi zaszkodzić, ale ile się ocierpiałam wolałabym wymiotować! wczoraj też wzięłam moja pierwszą nospę w ciąży, ale chyba coś słabo działała ![]() a teraz uciekam do pracy, ogarniania i innych rzeczy, miłego dnia kobiety!
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny o co chodzi z ta praca?? żebynp popracowac chociazby fikcyjnie 3 msc potem l4 ale do konca placic na zus i potem macierzynskie??
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
no niestety. Ale cały dzień mnie prawie nie było, a wy jak zwykle nie próżnowałyście.
wczoraj we Wrocku kupiłam sobie, znaczy Tż mi sprezentował kamizelkę taką futrzaną długą fajna, ale nie chciałąm jej, bo ceny już nie miała takiej fajnej. Tż jak zwykle się uparł i ją kupiliśmy
|
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam
Inna - lecę do Manchesteru cloche, pomarańcza, szprotka - dziękuję za przepisy, jak mnie natchnie to zrobię sobie taką zupkę w sobotę ![]() Magiusa, Mysia - dobrze że z waszymi maleństwami OK. trzymam kciuki za was ![]() maarchewka - co za sen co do zdjęć brzuszków - ja bym bardzo chciała mieć możliwosć ich oglądania, może jest jakaś możliwość wstawiania ich na jakiejś stronie internetowej/poczcie gdzie wystarczy znać login i hasło? i wystarczy być mamusią majowo-czerwcową, a niekoniecznie aktywnie się udzielać i zdobywać zaufanie klubowiczów |
|
|
|
#863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już wszystko ok?Miłego dnia ![]() Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym zatrudniani9em w ciąży to nie do końca jest tak kolorowo..
ZUS zaczyna się czepiać takich sytuacji i dość często kontroluje... Co innego jak faktycznie w danej firmie pracuje się codziennie przez te 2 miesiące, są świadkowie itd. ale gorzej jak własnie ma być to tylko fikcja ![]() Ponoć dużo lepszym rozwiązaniem jest założenie dzialalności.. wtedy można sobie mega wysoki ZUS opłacać i jak sie idzie na L4 to super kasę można trzepać
|
|
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dwie znajome, które tak fikcyjnie własnie zatrudniły.. własnie w sklepach i niestety musiały się tłumaczyć.. o ile jeszcze im ZUS dał spokój to potem ciężarnych się czepiali
|
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
lonely pochwal się kamizelką
![]() potterka zus może wezwać na kontrolę kogoś kto jest na zwolnieniu lekarskim. ale zasadniczo nie jest w stanie podważyć zwolnienia lekarskiego z powodu ciąży (no bo ciąża jest, i ludzie różnie się w niej czują) i z powodu choroby psychicznej (no bo jak zweryfikować czy ktoś ma np. depresję?). poza tym przysługuje chyba 6 m-cy zwolnienia lekarskiego, a potem można dostać świadczenia rehabilitacyjne (wtedy kiedy dłuższe zwolnienie lekarskie rokuje poprawę). pawie oczko a jak samopoczucie dziś? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) wstawiły fotki brzuszków tutaj. W klubie nie ma żadnych zdjęć jak na razie ![]() Cytat:
2. Tak, ale jak jest coś podejrzanego to zus może wzywać na kontrole i odpytki weryfikujące czy nie jest to fikcyjne zatrudnienie
|
||
|
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
humpback własnie tak jak Lonely pisze.. nie chodzi tu o podważanie L4, bo wiadomo to ciąża.. ale właśnie o to zatrudnienie..
Spadam objechać salony, do banku, do księgowego i wypełnić papiery pfronowskie Nie piszcie za dużo
Edytowane przez potterka Czas edycji: 2012-11-08 o 10:14 |
|
|
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
no tak, dlatego właśnie dobrze jest pojawić się choć przez tydzień w potencjalnym miejscu pracy a potem iść na l4 + świadczenia rehabilitacyjne.
zus zawsze może wezwać na rozmowę w celu weryfikacji, ale przy dobrym przygotowaniu do rozmowy ma bardzo małe szanse by cokolwiek udowodnić. przynajmniej tak mi się wydaje i tak wnioskuje po rozmowach z koleżanką, która pracuje w zusie właśnie. Cytat:
potterka szybkiego załatwienia spraw wszelkich Edytowane przez humpback Czas edycji: 2012-11-08 o 10:22 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

Powiem Wam, ze ja pognalam do szpitala bo mialam wydzieline zabarqiona krwia, nic wiecej.Juz sama nie wiem czy dobrze czy moglam przeczekac bo to nic powaznego:/

Jak to nie pomoże to już widze moją apetyczną galaretę na dupie na przyszłe lato
ja przez moje ostatnie samopoczucie nie mam aż tak wygórowanych ambicji, ale może się to zmieni 

ja mam 14 

mam krwiak pod maluszkiaem niewiadomo skad i mam lezec do piatku przynajmniej:/ maluszek ma 8 tygodni i 3 dni, serduszko bije. strasznie sie strachu najadlam
wolałabym wymiotować! wczoraj też wzięłam moja pierwszą nospę w ciąży, ale chyba coś słabo działała