![]() |
#4441 | |
BAN stały
|
Dot.: Operacja nosa w wieku 14 lat
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
BAN stały
|
Dot.: Operacja plastyczna nosa ???
muszę poprawić nos w fotoshopie i będę w reklamie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Raczkowanie
|
nie słuchaj niesi /kasi
![]()
#4444 |
BAN stały
|
w reklamie popracujesz do 30 a potem na bezrobocie bo będziesz za stary. Jesteś jeszcze bardzo młody a twój nos jest bez zastrzeżeń, zdjęcie sie powtarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4445 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Operacja nosa- miałyście podobny nochal?/ co byście z takim zrobiły?
Cytat:
Ja bym nie ruszała. Czy możesz wyjaśnić co oznacza ryzyko powikłań 16% i na jakiej podstawie oraz przez kogo (fachowiec,lekarz?) zostało ono oszacowane na ten właśnie próg? Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkich serdecznie,
czy ktoś z Was miał operację przegrody nosowej we Wrocławiu? Zastanawiam się nad Szpitalem wojskowym lub Akademią Medyczną,ale słyszałam od lekarza,że w Wojskowym dają tylko znieczulenie miejscowe, a ja wolę ogólne,żeby nie być świadomą tego wszystkiego i po prostu obudzić się po. Od 4lat mam problem z zapaleniem zatok. Zawsze jakoś dało się to znieść,dostawałam antybiotyk i na miesiąc miałam spokój, później były nawroty...I tak co jesień/zimę mam 4razy zapalenie zatok, mimo,że ciepło się ubieram... Byłam u laryngologa i powiedział mi,że jeśli chcę wyleczyć zatoki,to muszę iść na operację krzywej przegrody nosowej,bo mam dużą wadę i jeśli jej nie zoperuję,to nigdy tego nie wyleczę. Rozmawiałam z rodziną, sąsiadami,znajomym alergologiem i każdy mi odradzał tej operacji. Wszyscy mówili,że da się z tym żyć. Przyznałam im rację,aż do teraz...Od poniedziałku znów mam zapalenie zatok,ale jest gorzej niż kiedyś. W nocy nie mogę spać, nos mam cały zatkany, nie mogę oddychać przez nos, boli mnie głowa i gardło. Śpię po 3h dziennie i już mam tego dość. Nie chcę do końca życia się z tym męczyć ;( Stąd moje pytanie - który szpital we Wrocławiu polecacie? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | |
BAN stały
|
Dot.: krzywa przegroda nosowa
Cytat:
Jeśli zdecydujesz się na zabieg zrób przed i po RTG. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4448 |
BAN stały
|
Dot.: Krzywy nos, jakie czyności wykonać ?.
krzywy nos po operacji niewiele sie zmieni, asymetria zostaje, można jedynie niewiele zmniejszyć, wiem to z autopsji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | |
Przyczajenie
|
Nie byłam jeszcze na specjalistycznej konsultacji (tej za 250 zł heheh nawet tyle nie mam
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579818 Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zdejmowanie szwow z nosa! >WAZNE !
setony są najgorsze po tej operacji
![]() ![]() ![]()
#4451 |
BAN stały
|
Idę do Dr Skupina na operację
![]() Kochana,też będę miała całkowitą korekcję,nie sądziłam,że możliwość powikłań podaję się w 16 % ;p Operacja nosa pomimo tego,że jest najczęściej robionym zabiegiem jest najbardziej skomplikowany i istnieje możliwość powikłań no i tego,że nos nie będzie taki jak sobie zamarzyłaś w 100 %, ( Twoje zdjecia ),ale będzie ładny ![]() ![]() Myślałam,że jesteś na coś chora stąd te statystyki. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4453 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie to masz ładny nos. Jest symetryczny i wygląda normalnie. Bardzo chętnie go przygarnę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4454 |
Raczkowanie
|
Dziś byłam na konsultacji u dr Piotra Osucha z Warszawy. dr super ,przemiły ,wszystko ładnie i bardzo dobrze wytłumaczył , pokazał zdjęcia pacjentów przed i po. Jestem bardzo zadowolona z konsultacji mam nadzieję ,że tak samo będzie po operacji:_) dr jest dowcipny i bardzo przystojny
![]()
#4455 |
BAN stały
|
najgorsze sa pierwsze trzy miesiące, musisz uważać, żeby nie uderzyć sie w nosek. Najgorsze są noce, jeśli śpisz sama to nie ma sprawy ale jeśli nie, to twój partner musi uważać
![]() Ogólnie jest do du..y. |
![]() ![]() |
![]() |
#4456 |
BAN stały
|
operacaja plastyczna nosa jest trudnym i powaznym zabiegiem. Ja tez idąc na operacje nie zdawałam sobie sprawy z konsekwencji, powikłań. Wydaje się nam , że to takie jak pójście do kosmetyczki i jutro będzie pięknie bez bólu. Tymczasem rekonwalescencja jest bardzo długa a jak czytałam co 3, 4 jest nieudana. Należy rozsądnie podjąć decyzję, bo bedzie ona na całe zycie. Po operacji będzie juz za późno.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4457 |
BAN stały
|
nie masz co sie martwić , ja jestem po operacji i tez mam skrzywiony, mało tego , moja przegroda miała byc tez wyprostowana ale niestety tez jest krzywa. Głowa do góry bo operacja nie zawsze pomaga, a kasa w kieszeni na wakacje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4459 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4460 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U kogo robiłaś nosek? i czy póki co jesteś zadowolona? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Raczkowanie
|
Hej wszystkim operowanym i sie decydujacym.
Jestem po operacji juz yy prawie 4 lata, dlugo czekalam bo roznie mowiono ze nawet do 3 lat sie moze ksztaltowac efekt koncowy. No coz zawiodlam sie na koniec, ksztalt ksztaltem, zmiana tylko taka ze garba brak ale zdrowotnie... dziekuje bardzo panu doktorowi Piserze za "kieszeń", diabli wiedza co on mi tam narobil i jakim cudem sie w nosie zrobila kieszen (zajefajne uczucie gdy psikasz sobie cos do nosa i masz wrazenie jakby wierzchem wyplywalo), generalnie mam przegwizdane. Za dwa miesiace punkcja w miedzyczasie miliony badan i decyzja co ze mna dalej. Od miesiaca non stop na antybiotykach jestem bo "zapalenie zatok", tyle ze ta operacja wlasnie miala te sprawy naprostowac i juz sie mialy nie zdarzac. Jak widac przez dwadziescia kilka lat punkcji udalo sie uniknac bo jakos mozna bylo sobie z nosem radzic, dzis ta cholerna kieszen postawila mnie w punkcie wyjscia. Operacja wykonana przez znanego lekarza miala poprawic jakosc zycia a suma sumarum pogorszyla. Moral z tego taki ze jak dostaniecie medyczna kwalifikacje na plastyke nosa to kazcie NFZtowi sie wypchac i lepiej zaplacic bo mozecie zostac potraktowani tak jak i ja. |
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | |
BAN stały
|
Cytat:
Morał z tego taki, nie rób sobie kłopotów większych jak masz. Edytowane przez kasiastryj Czas edycji: 2012-11-10 o 20:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4463 |
Raczkowanie
|
KasiaStyj nie każdy ma takie doświadczenia jak Ty.
Ja jestem 11 dni po operacji - prostowana przegroda, zmniejszenie profilu, usuniecie garbka, usunięcie złych zrośnięć po złamaniu, korekta skrzydełek, usunięcie przerostu małżowin. Praktycznie wszystko! Byłam na konsultacji u lekarza i moim głównym celem była poprawa drożności nosa, lepsze oddychanie. Lekarz uprzedził mnie, że w moim przypadku lepiej zrobić dwa zabiegi jeden na przegrodę drugi na czubek. Ponieważ mój nos był do całkowitej naprawy pod każdym względem, lekarz powiedział mi tak: że skupimy się na oddychaniu, a część estetyczną zrobimy jeżeli się uda. Dodatkowo uprzedził mnie że na 70% czekać będzie mnie poprawka ponieważ nie da się zrobić za jednym zamachem tak dużo zmian. Nastawiałam się psychicznie, że lepiej będzie mi się oddychać a wizualnie jak się uda to będzie trochę lepiej niż jest. Operacja się udała, oddycham tak że pierwsze dwa dni to czułam się odurzona powietrzem. Do tego nosek mam bardzo ładny prosty, mały idealnie dobrany do mojej twarzy. Moja rada jeżeli macie nos w złym stanie, tzn krzywa przegroda, krzywy czubek oraz inne zniekształcenia warto porozmawiać z lekarzem szczerze. JEżeli ktoś obiecuje Wam złote góry to wierzcie mi przy dużej integracji w nos ciężko osiągnąć planowany efekt. Tak powiedział mi mój lekarz. Natomiast jeżeli macie do korekty tylko czubek to jest to o wiele prostszy zabieg i efekt jest bardzo bliski temu jaki ustalicie z lekarzem. I to nie kwestia szczęścia tylko racjonalnego podejścia do zabiegu jak można założyć, że jak ma się prostowane, łamane, wycinane i składane od nowa wszystko w nosie to ułoży się to perfekcyjnie? Nos to nie foremka na piasek, że idzie się wkłada wszystko w foremkę czeka 5 dni i jest wszystko perfekt.
#4464 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4465 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez kasiastryj Czas edycji: 2012-11-11 o 16:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Zadomowienie
|
kasiastryj a mnie ciekawi jedno oglaszasz wszem i wobec ze operacja to samo zlo bo komplikacje itp a nazwiska lekarza nie ujawniasz...nie chcesz tez pokaz zdjec czemu??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4467 | |
BAN stały
|
Cytat:
[/COLOR][QUOTE=kasiastryj;37558830]A Ty dlaczego jesteś za robieniem operacji plastycznych? Czy nie słyszałaś i nie widziałaś oszpeconych ludzi?! Jak każda operacja niesie ze sobą szereg zagrożeń nawet śmierć. Ja dałam sie wkręcić w to wszystko, czytajac historie takie jak Twoja i innych dziewczyn zachwalajacych i zachęcających do operacji. Jeśli jeszcze lekarz mówi, że to bułka z masłem no to nie ma co się zastanawiąć. Ja mam juz naprawdę serdecznie dosyć tej operacji i zakrywania pudrem i okularami defektów mojego nosa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
BAN stały
|
A czy ktoś miał tylko plastykę bez prostowania przegrody i kwalifikował się do poprawki ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4469 |
BAN stały
|
jeżeli jesteś niezadowolona z efeku końcowego masz prawo żądać poprawki. Lekarz sam powinien poczuć się odpowiedzialny za to co robi! Płacąc juz tak duże pieniądze nie powinno być tu mowy o zapłacie za poprawkę. Niedobrze mi się robi gdy nastepne osoby piszą o spapranych zabiegach i osobach szukających adwokatów. Boże jakie to chore!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=kasiastryj;37558830]A
[/COLOR] Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.