Operacje nosa - zbiorczy! - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-07, 19:30   #4441
kasiastryj
BAN stały

Dot.: Operacja nosa w wieku 14 lat

Cytat:
Napisane przez someoneee Pokaż wiadomość
Witam Wiec mam takie pytanie. Mam 14 lat i chciałbym się poddać operacji nosa, ponieważ mam garba. Słyszałem, że w tak młodym wieku nie powinno się robić, ponieważ może potem dojść do deformacji z takiego powodu, że nie przestał rosnąć. Ale wyczytałem, że jeżeli w tak młodym wieku jest już garbaty, więcej nie urośnie. Więc ktoś może siebie, lub kogoś polecić kto wykonuje takie operacje w Polsce? Proszę o wymianę swoich opinii o tym poniżej
W ZAŁĄCZNIKU SĄ ZDJĘCIA NOSA JAKI MAM,A JAKI CHCIAŁBYM MIEĆ PO OPERACJI.
PS. Jestem w agencji reklamowej, i przez właśnie nos, nie zostałem wybrany do bardzo dużej kampanii oraz filmu - a z tym mam zamiar wiązać swoje przyszłe życie.
właśnie przez takich dzieciom się w głowach przewraca. Zajmij sie nauką i pomyśl o fajnych studiach.
kasiastryj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 19:37   #4442
kasiastryj
BAN stały

Dot.: Operacja plastyczna nosa ???

muszę poprawić nos w fotoshopie i będę w reklamie
Stary 2012-11-07, 19:45   #4443
anne001
Raczkowanie

nie słuchaj niesi /kasi najlepiej zebyś porozmawiał ze specjalistą który się tym zajmuje, jakie są realne szanse na zmianę kształtu Twojego nosa, i czy jest w ogóle możliwosć w tym wieku wykonania zabiegu. zadzwon najlepiej do kliniki z Twojego miasta, i zapytaj się o kwestie wieku, czy w ogóle jest sens żebyś jechał na wizytę.
Stary 2012-11-07, 20:13   #4444
kasiastryj
BAN stały

w reklamie popracujesz do 30 a potem na bezrobocie bo będziesz za stary. Jesteś jeszcze bardzo młody a twój nos jest bez zastrzeżeń, zdjęcie sie powtarza.
Stary 2012-11-08, 09:05   #4445
gagad
Raczkowanie

Dot.: Operacja nosa- miałyście podobny nochal?/ co byście z takim zrobiły?

Cytat:
Napisane przez tachada Pokaż wiadomość
Cześć, mam nieprzyjemność być posiadaczką nosa takiego jak ten na załączonym zdjęciu. Myślicie że sama jego operacja coś da? Powiedziano mi, że w moim przypadku ryzyko powikłań wyniosłoby ok. 16% - to bardzo dużo.

Poza tym mam wątpliwość, czy nowy, mniejszy i zgrabniejszy nos wyglądałby korzystnie na tle tak pucołowatej twarzy jak widać?

Na razie dopiero rozważam, chciałabym z ciekawości usłyszeć co inne dziewczyny zrobiłyby na moim miejscu z takim nieprzyjemnym problemem. A na decyzję o operacji przyjdzie pora, jak wreszcie uzbieram pieniądze, pozdrawiam .
Cześć,
Ja bym nie ruszała. Czy możesz wyjaśnić co oznacza ryzyko powikłań 16% i na jakiej podstawie oraz przez kogo (fachowiec,lekarz?) zostało ono oszacowane na ten właśnie próg?
Pozdrawiam
gagad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 12:57   #4446
estrawberry
Przyczajenie

GG do estrawberry
Angry Dot.: krzywa przegroda nosowa

Witam wszystkich serdecznie,
czy ktoś z Was miał operację przegrody nosowej we Wrocławiu?
Zastanawiam się nad Szpitalem wojskowym lub Akademią Medyczną,ale słyszałam od lekarza,że w Wojskowym dają tylko znieczulenie miejscowe, a ja wolę ogólne,żeby nie być świadomą tego wszystkiego i po prostu obudzić się po.

Od 4lat mam problem z zapaleniem zatok. Zawsze jakoś dało się to znieść,dostawałam antybiotyk i na miesiąc miałam spokój, później były nawroty...I tak co jesień/zimę mam 4razy zapalenie zatok, mimo,że ciepło się ubieram... Byłam u laryngologa i powiedział mi,że jeśli chcę wyleczyć zatoki,to muszę iść na operację krzywej przegrody nosowej,bo mam dużą wadę i jeśli jej nie zoperuję,to nigdy tego nie wyleczę. Rozmawiałam z rodziną, sąsiadami,znajomym alergologiem i każdy mi odradzał tej operacji. Wszyscy mówili,że da się z tym żyć. Przyznałam im rację,aż do teraz...Od poniedziałku znów mam zapalenie zatok,ale jest gorzej niż kiedyś. W nocy nie mogę spać, nos mam cały zatkany, nie mogę oddychać przez nos, boli mnie głowa i gardło. Śpię po 3h dziennie i już mam tego dość. Nie chcę do końca życia się z tym męczyć ;( Stąd moje pytanie - który szpital we Wrocławiu polecacie? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź
estrawberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:26   #4447
kasiastryj
BAN stały

Dot.: krzywa przegroda nosowa

Cytat:
Napisane przez estrawberry Pokaż wiadomość
Witam wszystkich serdecznie,
czy ktoś z Was miał operację przegrody nosowej we Wrocławiu?
Zastanawiam się nad Szpitalem wojskowym lub Akademią Medyczną,ale słyszałam od lekarza,że w Wojskowym dają tylko znieczulenie miejscowe, a ja wolę ogólne,żeby nie być świadomą tego wszystkiego i po prostu obudzić się po.

Od 4lat mam problem z zapaleniem zatok. Zawsze jakoś dało się to znieść,dostawałam antybiotyk i na miesiąc miałam spokój, później były nawroty...I tak co jesień/zimę mam 4razy zapalenie zatok, mimo,że ciepło się ubieram... Byłam u laryngologa i powiedział mi,że jeśli chcę wyleczyć zatoki,to muszę iść na operację krzywej przegrody nosowej,bo mam dużą wadę i jeśli jej nie zoperuję,to nigdy tego nie wyleczę. Rozmawiałam z rodziną, sąsiadami,znajomym alergologiem i każdy mi odradzał tej operacji. Wszyscy mówili,że da się z tym żyć. Przyznałam im rację,aż do teraz...Od poniedziałku znów mam zapalenie zatok,ale jest gorzej niż kiedyś. W nocy nie mogę spać, nos mam cały zatkany, nie mogę oddychać przez nos, boli mnie głowa i gardło. Śpię po 3h dziennie i już mam tego dość. Nie chcę do końca życia się z tym męczyć ;( Stąd moje pytanie - który szpital we Wrocławiu polecacie? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź
ja miałam korektę nosa i miałam mieć wyprostowana przegrodę, niestety prześwietlenie RTG pokazało co innego, moja przegroda dalej jest krzywa.
Jeśli zdecydujesz się na zabieg zrób przed i po RTG.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 21:20   #4448
kasiastryj
BAN stały

Dot.: Krzywy nos, jakie czyności wykonać ?.

krzywy nos po operacji niewiele sie zmieni, asymetria zostaje, można jedynie niewiele zmniejszyć, wiem to z autopsji.
Stary 2012-11-09, 00:28   #4449
tachada
Przyczajenie

Nie byłam jeszcze na specjalistycznej konsultacji (tej za 250 zł heheh nawet tyle nie mam ). Ryzyko na 16% oszacował ktoś o nicku pskupin tym temacie:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579818

Cytat:
Procent powikłań jest średnią z kilku wiodących klinik. W porównaniu np. z operacją powiększenia piersi to dużo - tutaj ryzyko nie przekracza 3%.
tachada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 10:27   #4450
anne001
Raczkowanie

Dot.: Zdejmowanie szwow z nosa! >WAZNE !

setony są najgorsze po tej operacji także głowa do góry a szwy naprawdę nie bolą, czasem coś tam szczypnie lekko,ale nie boli
Stary 2012-11-09, 12:56   #4451
LepszaWersjaMnie
BAN stały

Idę do Dr Skupina na operację
Kochana,też będę miała całkowitą korekcję,nie sądziłam,że możliwość powikłań podaję się w 16 % ;p Operacja nosa pomimo tego,że jest najczęściej robionym zabiegiem jest najbardziej skomplikowany i istnieje możliwość powikłań no i tego,że nos nie będzie taki jak sobie zamarzyłaś w 100 %, ( Twoje zdjecia ),ale będzie ładny Wiadomo,że później są większe lub mniejsze opuchlizny,które mają prawo schodzić do roku czasu!i nos przez ok rok jeszcze będzie się zmieniał Zwiększał,zmniejszał,był bardziej spuchnięty momentami,ale wszystko się unormuje.
Myślałam,że jesteś na coś chora stąd te statystyki.
LepszaWersjaMnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 17:13   #4452
kasiastryj
BAN stały

Cytat:
Napisane przez LepszaWersjaMnie Pokaż wiadomość
Idę do Dr Skupina na operację
Kochana,też będę miała całkowitą korekcję,nie sądziłam,że możliwość powikłań podaję się w 16 % ;p Operacja nosa pomimo tego,że jest najczęściej robionym zabiegiem jest najbardziej skomplikowany i istnieje możliwość powikłań no i tego,że nos nie będzie taki jak sobie zamarzyłaś w 100 %, ( Twoje zdjecia ),ale będzie ładny Wiadomo,że później są większe lub mniejsze opuchlizny,które mają prawo schodzić do roku czasu!i nos przez ok rok jeszcze będzie się zmieniał Zwiększał,zmniejszał,był bardziej spuchnięty momentami,ale wszystko się unormuje.
Myślałam,że jesteś na coś chora stąd te statystyki.
mówią, że do trzech miesięcy i będzie dobrze, jeśli nie to do pół roku potem do roku .....
Stary 2012-11-09, 18:00   #4453
jasza
Raczkowanie

Jak dla mnie to masz ładny nos. Jest symetryczny i wygląda normalnie. Bardzo chętnie go przygarnę (sama mam przekrzywiony w jedną stronę i to jest dopiero masakra) Z profilu to jest w ogóle idealny moim zdaniem.
jasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 21:47   #4454
kasiulka12312
Raczkowanie

Dziś byłam na konsultacji u dr Piotra Osucha z Warszawy. dr super ,przemiły ,wszystko ładnie i bardzo dobrze wytłumaczył , pokazał zdjęcia pacjentów przed i po. Jestem bardzo zadowolona z konsultacji mam nadzieję ,że tak samo będzie po operacji:_) dr jest dowcipny i bardzo przystojny widać ,ze to rzetelny człowiek,zresztą jego opinie mówią same za siebie.
Stary 2012-11-09, 21:49   #4455
kasiastryj
BAN stały

najgorsze sa pierwsze trzy miesiące, musisz uważać, żeby nie uderzyć sie w nosek. Najgorsze są noce, jeśli śpisz sama to nie ma sprawy ale jeśli nie, to twój partner musi uważać
Ogólnie jest do du..y.
Stary 2012-11-09, 22:06   #4456
kasiastryj
BAN stały

operacaja plastyczna nosa jest trudnym i powaznym zabiegiem. Ja tez idąc na operacje nie zdawałam sobie sprawy z konsekwencji, powikłań. Wydaje się nam , że to takie jak pójście do kosmetyczki i jutro będzie pięknie bez bólu. Tymczasem rekonwalescencja jest bardzo długa a jak czytałam co 3, 4 jest nieudana. Należy rozsądnie podjąć decyzję, bo bedzie ona na całe zycie. Po operacji będzie juz za późno.
Stary 2012-11-09, 22:13   #4457
kasiastryj
BAN stały

Cytat:
Napisane przez jasza Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to masz ładny nos. Jest symetryczny i wygląda normalnie. Bardzo chętnie go przygarnę (sama mam przekrzywiony w jedną stronę i to jest dopiero masakra) Z profilu to jest w ogóle idealny moim zdaniem.
nie masz co sie martwić , ja jestem po operacji i tez mam skrzywiony, mało tego , moja przegroda miała byc tez wyprostowana ale niestety tez jest krzywa. Głowa do góry bo operacja nie zawsze pomaga, a kasa w kieszeni na wakacje.
Stary 2012-11-10, 09:37   #4458
kasiulka12312
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiastryj Pokaż wiadomość
operacaja plastyczna nosa jest trudnym i powaznym zabiegiem. Ja tez idąc na operacje nie zdawałam sobie sprawy z konsekwencji, powikłań. Wydaje się nam , że to takie jak pójście do kosmetyczki i jutro będzie pięknie bez bólu. Tymczasem rekonwalescencja jest bardzo długa a jak czytałam co 3, 4 jest nieudana. Należy rozsądnie podjąć decyzję, bo bedzie ona na całe zycie. Po operacji będzie juz za późno.
Widocznie źle przeczytałaś bo ja pisalam z wieloma chorurgami i każdy z nich odposywał ,że 1 na 10 jest nieudana . A poza tym każdy na tym forum podjął decyzję ,a niektórzy czekali na taką operację 5 lat. Każdy przechodzi indywidualnie bo wiesz może ty miałaś ogromny nos i było przy nim masę roboty ,a to ma bardzo duże znaczenie, nie każdy ma taki sam problem być może jak Twój. Każdy nos jest inny. A rekonwalescencja nie trwa jak to napisałaś bardzo długo bo po paru dniach od zdjęciu gipsu spokojnie można wrócić już do pracy ,a nosek bęzie się goił ,u niektórych jest opuchlizna u niektórych jej nie ma więc nie wrzucaj tu wszystkich do 1 worka bo taka operacja jest bardzo indywidualną sprawą. PA
Stary 2012-11-10, 12:49   #4459
kasiastryj
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasiulka12312 Pokaż wiadomość
Widocznie źle przeczytałaś bo ja pisalam z wieloma chorurgami i każdy z nich odposywał ,że 1 na 10 jest nieudana . A poza tym każdy na tym forum podjął decyzję ,a niektórzy czekali na taką operację 5 lat. Każdy przechodzi indywidualnie bo wiesz może ty miałaś ogromny nos i było przy nim masę roboty ,a to ma bardzo duże znaczenie, nie każdy ma taki sam problem być może jak Twój. Każdy nos jest inny. A rekonwalescencja nie trwa jak to napisałaś bardzo długo bo po paru dniach od zdjęciu gipsu spokojnie można wrócić już do pracy ,a nosek bęzie się goił ,u niektórych jest opuchlizna u niektórych jej nie ma więc nie wrzucaj tu wszystkich do 1 worka bo taka operacja jest bardzo indywidualną sprawą. PA
czy ktoś z was decydujących się na operacje na mały zgrabny nosek? Bo mój widocznie był za duzy do operacji i dlatego nie wyszedł?!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-10, 17:02   #4460
_Magda_lena_1
Raczkowanie

GG do _Magda_lena_1

Cytat:
Napisane przez PapierZielony Pokaż wiadomość
Witam !

Wlasznie jestem juz po operacji plastycznej nosa ...
Setony juz wyjelam wczoraj . 11 mam na zdjecie szwow z nosa..
I wlasznie tego sie obawiam..
Chcialabym wiedziec czy to boli? jaki to jest bol ? itp...
Prosze o szybko odpowiedz , please
Mowili mi ze setony wcale nie boli, ale dla mnie sztraszne to bylo (prawie mnie na zygi bralo ! Héhéh) .. wiec chcialabym wiedziec jak bedzie z tymi szwami .
Jak przeżyłaś setony to ściągnięcie szwów to będzie pikuś
U kogo robiłaś nosek? i czy póki co jesteś zadowolona?
_Magda_lena_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 19:35   #4461
pemkad
Raczkowanie

GG do pemkad Send a message via Skype™ to pemkad

Hej wszystkim operowanym i sie decydujacym.
Jestem po operacji juz yy prawie 4 lata, dlugo czekalam bo roznie mowiono ze nawet do 3 lat sie moze ksztaltowac efekt koncowy. No coz zawiodlam sie na koniec, ksztalt ksztaltem, zmiana tylko taka ze garba brak ale zdrowotnie... dziekuje bardzo panu doktorowi Piserze za "kieszeń", diabli wiedza co on mi tam narobil i jakim cudem sie w nosie zrobila kieszen (zajefajne uczucie gdy psikasz sobie cos do nosa i masz wrazenie jakby wierzchem wyplywalo), generalnie mam przegwizdane. Za dwa miesiace punkcja w miedzyczasie miliony badan i decyzja co ze mna dalej. Od miesiaca non stop na antybiotykach jestem bo "zapalenie zatok", tyle ze ta operacja wlasnie miala te sprawy naprostowac i juz sie mialy nie zdarzac. Jak widac przez dwadziescia kilka lat punkcji udalo sie uniknac bo jakos mozna bylo sobie z nosem radzic, dzis ta cholerna kieszen postawila mnie w punkcie wyjscia. Operacja wykonana przez znanego lekarza miala poprawic jakosc zycia a suma sumarum pogorszyla. Moral z tego taki ze jak dostaniecie medyczna kwalifikacje na plastyke nosa to kazcie NFZtowi sie wypchac i lepiej zaplacic bo mozecie zostac potraktowani tak jak i ja.
pemkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 20:16   #4462
kasiastryj
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pemkad Pokaż wiadomość
Hej wszystkim operowanym i sie decydujacym.
Jestem po operacji juz yy prawie 4 lata, dlugo czekalam bo roznie mowiono ze nawet do 3 lat sie moze ksztaltowac efekt koncowy. No coz zawiodlam sie na koniec, ksztalt ksztaltem, zmiana tylko taka ze garba brak ale zdrowotnie... dziekuje bardzo panu doktorowi Piserze za "kieszeń", diabli wiedza co on mi tam narobil i jakim cudem sie w nosie zrobila kieszen (zajefajne uczucie gdy psikasz sobie cos do nosa i masz wrazenie jakby wierzchem wyplywalo), generalnie mam przegwizdane. Za dwa miesiace punkcja w miedzyczasie miliony badan i decyzja co ze mna dalej. Od miesiaca non stop na antybiotykach jestem bo "zapalenie zatok", tyle ze ta operacja wlasnie miala te sprawy naprostowac i juz sie mialy nie zdarzac. Jak widac przez dwadziescia kilka lat punkcji udalo sie uniknac bo jakos mozna bylo sobie z nosem radzic, dzis ta cholerna kieszen postawila mnie w punkcie wyjscia. Operacja wykonana przez znanego lekarza miala poprawic jakosc zycia a suma sumarum pogorszyla. Moral z tego taki ze jak dostaniecie medyczna kwalifikacje na plastyke nosa to kazcie NFZtowi sie wypchac i lepiej zaplacic bo mozecie zostac potraktowani tak jak i ja.
nie ma znaczenia ile płacisz, ja zapłaciłam więcej niz przecietnie biora lekarze plastycy. Mam problem z oddychaniem, jedna dziurka jest niedrożna, muszę oddychac ustami a przy większym wysiłku brakuje mi powietrza, nie mówiąc już o wyglądzie mojego nosa- PORAŻKA.Przegroda też miała być wyprostowana, a nie jest!!!!!!!!!!!
Morał z tego taki, nie rób sobie kłopotów większych jak masz.

Edytowane przez kasiastryj
Czas edycji: 2012-11-10 o 20:18
Stary 2012-11-11, 10:12   #4463
Call girl
Raczkowanie

KasiaStyj nie każdy ma takie doświadczenia jak Ty.

Ja jestem 11 dni po operacji - prostowana przegroda, zmniejszenie profilu, usuniecie garbka, usunięcie złych zrośnięć po złamaniu, korekta skrzydełek, usunięcie przerostu małżowin. Praktycznie wszystko!

Byłam na konsultacji u lekarza i moim głównym celem była poprawa drożności nosa, lepsze oddychanie. Lekarz uprzedził mnie, że w moim przypadku lepiej zrobić dwa zabiegi jeden na przegrodę drugi na czubek.

Ponieważ mój nos był do całkowitej naprawy pod każdym względem, lekarz powiedział mi tak: że skupimy się na oddychaniu, a część estetyczną zrobimy jeżeli się uda. Dodatkowo uprzedził mnie że na 70% czekać będzie mnie poprawka ponieważ nie da się zrobić za jednym zamachem tak dużo zmian.

Nastawiałam się psychicznie, że lepiej będzie mi się oddychać a wizualnie jak się uda to będzie trochę lepiej niż jest.

Operacja się udała, oddycham tak że pierwsze dwa dni to czułam się odurzona powietrzem. Do tego nosek mam bardzo ładny prosty, mały idealnie dobrany do mojej twarzy.

Moja rada jeżeli macie nos w złym stanie, tzn krzywa przegroda, krzywy czubek oraz inne zniekształcenia warto porozmawiać z lekarzem szczerze. JEżeli ktoś obiecuje Wam złote góry to wierzcie mi przy dużej integracji w nos ciężko osiągnąć planowany efekt. Tak powiedział mi mój lekarz.
Natomiast jeżeli macie do korekty tylko czubek to jest to o wiele prostszy zabieg i efekt jest bardzo bliski temu jaki ustalicie z lekarzem.

I to nie kwestia szczęścia tylko racjonalnego podejścia do zabiegu jak można założyć, że jak ma się prostowane, łamane, wycinane i składane od nowa wszystko w nosie to ułoży się to perfekcyjnie? Nos to nie foremka na piasek, że idzie się wkłada wszystko w foremkę czeka 5 dni i jest wszystko perfekt.

http://moja-metamorfoza.pl/dziennik-...-body-t56.html

Call girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 12:08   #4464
kasiulka12312
Raczkowanie

Cytat:
nie ma znaczenia ile płacisz, ja zapłaciłam więcej niz przecietnie biora lekarze plastycy. Mam problem z oddychaniem, jedna dziurka jest niedrożna, muszę oddychac ustami a przy większym wysiłku brakuje mi powietrza, nie mówiąc już o wyglądzie mojego nosa- PORAŻKA.Przegroda też miała być wyprostowana, a nie jest!!!!!!!!!!!
Morał z tego taki, nie rób sobie kłopotów większych jak masz.
Miałaś pecha ,a to nie znaczy ,że któraś znas będzie go miała! Ja wybrałam bardzo dobrego rzeczowego doktora ,który wszystko mi wyjaśnił. Ps.ja nie mam krzywego nosa. Idź lepiej na poprawkę,a nie będziesz tu nas namawiać i denerwoawać ,że tobie nie wyszło.
Stary 2012-11-11, 16:19   #4465
kasiastryj
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Call girl Pokaż wiadomość
KasiaStyj nie każdy ma takie doświadczenia jak Ty.

Ja jestem 11 dni po operacji - prostowana przegroda, zmniejszenie profilu, usuniecie garbka, usunięcie złych zrośnięć po złamaniu, korekta skrzydełek, usunięcie przerostu małżowin. Praktycznie wszystko!

Byłam na konsultacji u lekarza i moim głównym celem była poprawa drożności nosa, lepsze oddychanie. Lekarz uprzedził mnie, że w moim przypadku lepiej zrobić dwa zabiegi jeden na przegrodę drugi na czubek.

Ponieważ mój nos był do całkowitej naprawy pod każdym względem, lekarz powiedział mi tak: że skupimy się na oddychaniu, a część estetyczną zrobimy jeżeli się uda. Dodatkowo uprzedził mnie że na 70% czekać będzie mnie poprawka ponieważ nie da się zrobić za jednym zamachem tak dużo zmian.

Nastawiałam się psychicznie, że lepiej będzie mi się oddychać a wizualnie jak się uda to będzie trochę lepiej niż jest.

Operacja się udała, oddycham tak że pierwsze dwa dni to czułam się odurzona powietrzem. Do tego nosek mam bardzo ładny prosty, mały idealnie dobrany do mojej twarzy.

Moja rada jeżeli macie nos w złym stanie, tzn krzywa przegroda, krzywy czubek oraz inne zniekształcenia warto porozmawiać z lekarzem szczerze. JEżeli ktoś obiecuje Wam złote góry to wierzcie mi przy dużej integracji w nos ciężko osiągnąć planowany efekt. Tak powiedział mi mój lekarz.
Natomiast jeżeli macie do korekty tylko czubek to jest to o wiele prostszy zabieg i efekt jest bardzo bliski temu jaki ustalicie z lekarzem.

I to nie kwestia szczęścia tylko racjonalnego podejścia do zabiegu jak można założyć, że jak ma się prostowane, łamane, wycinane i składane od nowa wszystko w nosie to ułoży się to perfekcyjnie? Nos to nie foremka na piasek, że idzie się wkłada wszystko w foremkę czeka 5 dni i jest wszystko perfekt.
szczęściara z Ciebie a u kogo robiłaś zabieg? Gdybym to wszystko usłyszała przed operacją nie pisałabym tu teraz! Dobrze, że wreszcie głośno mówi się o komplikacjach o tym , że w 70 % są poprawki, że to poważny zabieg i nie ma co sugerować się tym co ustali sie z lekarzem przed operacją. Tylko dlaczego mnie tego nie powiedziano pytam się DLACZEGO?!

Edytowane przez kasiastryj
Czas edycji: 2012-11-11 o 16:37
Stary 2012-11-11, 16:51   #4466
kasikkk87
Zadomowienie

kasiastryj a mnie ciekawi jedno oglaszasz wszem i wobec ze operacja to samo zlo bo komplikacje itp a nazwiska lekarza nie ujawniasz...nie chcesz tez pokaz zdjec czemu??
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 17:45   #4467
kasiastryj
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasikkk87 Pokaż wiadomość
kasiastryj a mnie ciekawi jedno oglaszasz wszem i wobec ze operacja to samo zlo bo komplikacje itp a nazwiska lekarza nie ujawniasz...nie chcesz tez pokaz zdjec czemu??
A
[/COLOR][QUOTE=kasiastryj;37558830]A Ty dlaczego jesteś za robieniem operacji plastycznych?
Czy nie słyszałaś i nie widziałaś oszpeconych ludzi?! Jak każda operacja niesie ze sobą szereg zagrożeń nawet śmierć. Ja dałam sie wkręcić w to wszystko, czytajac historie takie jak Twoja i innych dziewczyn zachwalajacych i zachęcających do operacji. Jeśli jeszcze lekarz mówi, że to bułka z masłem no to nie ma co się zastanawiąć.
Ja mam juz naprawdę serdecznie dosyć tej operacji i zakrywania pudrem i okularami defektów mojego nosa.
Stary 2012-11-11, 17:57   #4468
LepszaWersjaMnie
BAN stały

A czy ktoś miał tylko plastykę bez prostowania przegrody i kwalifikował się do poprawki ?
LepszaWersjaMnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 18:05   #4469
kasiastryj
BAN stały

Cytat:
Napisane przez LepszaWersjaMnie Pokaż wiadomość
A czy ktoś miał tylko plastykę bez prostowania przegrody i kwalifikował się do poprawki ?
jeżeli jesteś niezadowolona z efeku końcowego masz prawo żądać poprawki. Lekarz sam powinien poczuć się odpowiedzialny za to co robi! Płacąc juz tak duże pieniądze nie powinno być tu mowy o zapłacie za poprawkę. Niedobrze mi się robi gdy nastepne osoby piszą o spapranych zabiegach i osobach szukających adwokatów. Boże jakie to chore!!!!
Stary 2012-11-11, 19:59   #4470
kasikkk87
Zadomowienie

[QUOTE=kasiastryj;37558830]A
[/COLOR]
Cytat:
A Ty dlaczego jesteś za robieniem operacji plastycznych?
Czy nie słyszałaś i nie widziałaś oszpeconych ludzi?! Jak każda operacja niesie ze sobą szereg zagrożeń nawet śmierć. Ja dałam sie wkręcić w to wszystko, czytajac historie takie jak Twoja i innych dziewczyn zachwalajacych i zachęcających do operacji. Jeśli jeszcze lekarz mówi, że to bułka z masłem no to nie ma co się zastanawiąć.
Ja mam juz naprawdę serdecznie dosyć tej operacji i zakrywania pudrem i okularami defektów mojego nosa.
ja sie pytam o twoje zdjecia po i kto cie operowal skoro ktos ci cos spartolil to chyba mozesz a nawet powinnas o tym pisac ja w przeciwienstwie do ciebie wiedzialam ze op moze sie nie udac chyba takie rzeczy powinnas wiedziec poszukac informacji w necie to nie jest wizyta u kosmetyczki tylko OPERACJA
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości