|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV
Dzień dobry
Koocur za betę ![]() Perse trzymam kciuki za wizytę Cynamonowa skonsultuj może z innym lekarzem ![]() Pani co kupujesz TŻ? Daj popalić tym w ZUSie
|
|
#1322 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV
Cytat:
Cytat:
. Czyli jak wszystko pójdzie tak jak poprzednio to rozbujam się do 6 tygodnia- znowu #, potem jeszcze raz zajdę w ciążę i znowu # i wtedy lekarze będą mogli zacząć się zastanawiać A ja wyląduje do tego czasu w szpitalu psychiatrycznym albo zdecyduję, że nie chcę mieć dzieci bo 3 # to ja raczej nie dam rady udźwignąć |
||
|
|
|
|
#1323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no superrrr
|
|
|
|
#1324 |
|
Wtajemniczenie
|
dzwonilam sie zorientowac co to za praca i niestety fizyczna, tzn trzeba cos przenies jakeis ciezsze paczki czy worki, ja chyba nie bede ryzykowac....
|
|
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
Perse na progesteronie się nie znam, ale jak mi rosło w międzyczasie TSH powyżej 2, to endo już zwiększała dawkę euthoryxu, bo jej za wysokie było. Ale wiesz jak to u nas jest, to zależy od lekarza :/ chociaż endo są w miarę na bieżąca, gorzej z załatwieniem skierowania od rodzinnego
|
|
#1326 |
|
Konto usunięte
|
No i to są właśnie lekarze.
Ja moją betę 54 traktuję jako mój ukochany cud, a lekarz powie, że to nie ciąża.... No brak słów. Tacy lekarze się naprawdę chyba minęli z powołaniem. |
|
|
|
|
#1327 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37496343]OK, mam wyniki w łapce
![]() Beta 53,61 TSH 2,58 Progesteron 34,13 Co myślicie o dwóch ostatnich? :[/QUOTE] Kochana, moim zdaniem tsh za wysokie - ale to najlepiej skonsultowac z endo, progesteron piekny
|
|
|
#1328 |
|
Konto usunięte
|
Heh, u mnie nie ma szans iść do endo na NFZ, terminy są na koniec 2013.
Zobaczę, co mi dzisiaj gin powie, jak powie, że trzeba, to pójdę prywatnie. |
|
|
|
|
#1329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze skoro jest ciąża to powinni chociaż tego dupka lub luteinę przepisać! Nie no rynce opadają Tak ja też po pierwszym# słyszałam "zdarza się" a po 2# to już nie było zdarza się tylko "to czemu Pani badań nie robiła" mądrale ..nie no większość ginekologów to potwory a nie lekarze! CYNAMONOWA jeśli masz możliwość to idź do jeszcze innego lekarza! Trzeba mieć nadzieję! i walczyć! Kochana przytulam Cię najmocniej jak potrafię
|
|
|
|
|
|
#1330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37496594]No i to są właśnie lekarze. Ja moją betę 54 traktuję jako mój ukochany cud, a lekarz powie, że to nie ciąża.... No brak słów. Tacy lekarze się naprawdę chyba minęli z powołaniem.[/QUOTE] No to w takim razie po co są te wszystkie normy w laboratoriach? Mogli ustalić, że ciąża jest powyżej >1000 i byłoby wszystko jasne
|
|
|
|
|
|
#1331 |
|
Zadomowienie
|
No nie chyba tylko na pewno nie warto ryzykować!!! JEST CIĄŻA i teraz musisz się skupić na tym maleństwie a nie na stresie o pracę!
|
|
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
Perse u mnie też nie było miejsc, ale przyjęła mnie ze względu na # bo wtedy TSH wyszło mi ponad 7. A tym bardziej powinni Cię zapisać, bo jesteś w ciąży
|
|
#1333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Według jednego lekarza ciąży nie ma a według drugiej jest to błąd statystyczny a nawet jeśli nie to i tak nic z tego nie będzie no a poza tym leki na podtrzymanie nie działają ale jeśli mają jakiś wpływ to na pewno nie na tak wczesnym etapie anitaxas- dzięki |
|
|
|
|
|
#1334 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Już zadzwoniłam się dopytać o prywatną, 130 zł - no trudno, jak trzeba będzie to pojadę, ale w razie czego spróbuję wcześniej iść z funduszu. |
|
|
|
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37496343]OK, mam wyniki w łapce
![]() Beta 53,61 TSH 2,58 Progesteron 34,13 Co myślicie o dwóch ostatnich? Cynamonowa przytulam Perse gratuluje Cytat:
Ja bym nie ryzykowała.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonowa a może ta beta utrzymywała się jeszcze z poprzedniej ciąży? Nie wiem, jak długo może spadać... Przytulam Cię mocno
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cynamonowa a może idź do rodzinnego i on Ci przepisze Duphaston? Perse mi moja endo mówiła że tsh powinno oscylować wokół 2, Twoje jest trochę powyżej, więc warto to skonsultować. |
|
|
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonowa idz do 3 lekarza jak najszybciej.
Dziewczyny nie wszystkie odpowiedziały na pytania do akcji Mikołajkowej..
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1340 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Właśnie na tym wczesnym etapie przyjmowanie progesteronu jest bardzo ważne!! tak jak kwasu foliowego i zdrowe odżywianie!! Moja gin kazała brać lutkę nawet jak nie będzie mi temperatura spadać!! bo to może oznaczać ciążę!! Normalnie masz jakieś pierunowe szczęście na debili!! Statystycznie rzecz ujmując jeden gupi lekarz to norma ale dwóch?? Cynamonowa poradź się jakiś znajomych, sąsiadek nie wiem forum w twojej miejscowości i udaj się raz do porządnego lekarza, który cię po prostu nie zleje!! Każde życie jest ważne, nawet to kilkudniowe, najdrobniejsze i najlichsze, jeżeli możemy mu stworzyć warunki do przeżycia i rozwijania się!! Nosisz w sobie życie i walcz o nie!! |
|
|
|
|
|
#1341 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, co mi radzicie... Bo teraz po opowieści cynamonowej to sama jest w kropce
![]() Mam do wyboru iść na wizytę do pani ginekolog, bardzo miła, ale ma średnie opinie. Miałam z nią kontakt w szpitalu, bardzo mnie uspokoiła i miała fajne podejście. I mam bardzo blisko do niej. Albo do tego lekarza, u którego byłam. On ma z kolei rewelacyjne opinie i też jest fajny, miły i rzeczowy. Cena wizyty u lekarza jest dwukrotnie wyższa u lekarki, ale to nie chodzi o to. Chodzi mi o dojazd - nie mam samochodu, do lekarki mogę iść nawet na piechotę, a do lekarza - autobus+tramwaj+jeszcze kawałek do przejścia. Co radzicie? |
|
|
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy można zatem wykluczyć, że ten poziom to pozostałość poprzedniej ciąży? hcg może naprawdę dość długo spadać, ale to już kwestia indywidualna...
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37497217]Dziewczyny, co mi radzicie... Bo teraz po opowieści cynamonowej to sama jest w kropce
![]() Mam do wyboru iść na wizytę do pani ginekolog, bardzo miła, ale ma średnie opinie. Miałam z nią kontakt w szpitalu, bardzo mnie uspokoiła i miała fajne podejście. I mam bardzo blisko do niej. Albo do tego lekarza, u którego byłam. On ma z kolei rewelacyjne opinie i też jest fajny, miły i rzeczowy. Cena wizyty u lekarza jest dwukrotnie wyższa u lekarki, ale to nie chodzi o to. Chodzi mi o dojazd - nie mam samochodu, do lekarki mogę iść nawet na piechotę, a do lekarza - autobus+tramwaj+jeszcze kawałek do przejścia. Co radzicie?[/QUOTE] Ja bym poszła do tego lekarza co ma lepsze opinie.
|
|
|
|
#1344 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
3 tydz. 5,8-71,2 4 tydz 9,5-750 itd Ok- jutro powtórzę badania a po południu idę na wizytę do 3 lekarza Jak trafię na 3 debila to się poddaję |
||
|
|
|
|
#1345 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cynamonowa może w tej sytuacji warto jednak powtórzyć betę i sprawdzić czy rośnie. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37497217] Dziewczyny, co mi radzicie... Bo teraz po opowieści cynamonowej to sama jest w kropce ![]() Co radzicie? [/QUOTE] A do kogo wolisz iść? kto wg Ciebie jest bardziej wart zaufania? ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
Naprawdę wszystko się może jeszcze zdarzyć - trzeba wierzyć !!! |
|||
|
|
|
|
#1346 |
|
Konto usunięte
|
Ja jestem już tak zrażona do lekarzy, że do nikogo nie mam zaufania. Generalnie to chciałam iść do niej na ew. USG i po jakiś Duphaston, a gdyby było coś nie tak lub zaczęły się problemy z ciążą lub czułabym, że nie jest OK u niej, to do niego. Głównie z powodu odległości, bo wiem, jak dojazdy, zwłaszcza w zimę utrudniają życie, a ja z tym moim ciśnieniem..... :/ Ale teraz to już sama nie wiem. Mam nadzieję, że jeśli się zdecyduję na nią, to ona mnie zrozumie, a nie powie, że ciąża to powyżej 1000 Ale wciąż czekam na Wasze opinie. |
|
|
|
|
#1347 | ||||
|
Zakorzenienie
|
daaaawno, szybko i o tak o, chwilowy kaprys. do tej pory nie wierzę, że wtedy zmajstrowaliśmy Kubusia
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37494499]To tylko takie wrażenie U mnie jest wieczne sprzątanie po TŻcie i kocie. Odkurzam codziennie rano, sprzątam naczynia, odkłam wszystko na swoje miejsce i przecieram stoły i blaty. I tyle w sumie [/QUOTE]też mam wrażenie, że masz najczystsze mieszkanie. ja dziś nie ogarniam, niedługo mama przyjdzie to z nudów weźmie się za naczynia, którymi pogardziła zmywarka. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37494538]U mnie wczoraj (26dc) też wyszedł cień cienia, beta 53,51 Po południu lecę do lekarki [/QUOTE]aaale mi się gęba uśmiechnęła ![]() kocur - nie zacytowało mi Ciebie, eh, wiecie jak innym poprawić humor z rana. genialne wiadomości ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37496343]OK, mam wyniki w łapce ![]() Beta 53,61 TSH 2,58 Progesteron 34,13 Co myślicie o dwóch ostatnich?[/QUOTE] TSH troszkę za wysokie. endo mi tłumaczyła, że dla staraczek i w I trymestrze powinno być do 1,5. skonsultuj z endo i uważaj na innych lekarzy, mi tłumaczyli, że tsh 3,2 na początku ciąży jest dobre ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37496675]Heh, u mnie nie ma szans iść do endo na NFZ, terminy są na koniec 2013. Zobaczę, co mi dzisiaj gin powie, jak powie, że trzeba, to pójdę prywatnie.[/QUOTE] u mnie też nie było szans na dostanie się do endo, poszłam prywatnie i dopiero lekarka uświadomiła mi, że mówiąc, że jestem w ciąży i mam złe wyniki muszą mnie przyjąć. na kolejne wizyty na hasło ciąża byłam zapisywana na wizytę na następny dzień między pacjentami. ale wyraźnie trzeba zaznaczać, że ciąża, złe wyniki, trzeba pilnej konsultacji, ciąża zagrożona czy co tam jeszcze. należy nam się wizyta! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37497217]Cena wizyty u lekarza jest dwukrotnie wyższa u lekarki, ale to nie chodzi o to. Chodzi mi o dojazd - nie mam samochodu, do lekarki mogę iść nawet na piechotę, a do lekarza - autobus+tramwaj+jeszcze kawałek do przejścia. Co radzicie?[/QUOTE] idź tak, żebyś dostała się jak najszybciej ____________ wcięło mi połowę cytatów ale najważniejsze co chciałam napisać to gratuluję II kresek, wszystkich bet i mocno trzymam kciuki za każde wasze maleństwo niezależnie od słów lekarzy.
|
||||
|
|
|
|
#1348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37497401] Ale teraz to już sama nie wiem. Mam nadzieję, że jeśli się zdecyduję na nią, to ona mnie zrozumie, a nie powie, że ciąża to powyżej 1000 Ale wciąż czekam na Wasze opinie.[/QUOTE] Perse ja Cię strasznie przepraszam Mogłam sobie darować swoje żale (chociaż nie miałam się komu wygadac dlatego do Was napisałam)bo teraz niepotrzebnie zasiałam ziarno niepewności w Twojej głowie...
|
|
|
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
nie poddajesz się, bo mikroskopijny człowieczek jest warty twojej walki o niego
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37497401]Mam nadzieję, że jeśli się zdecyduję na nią, to ona mnie zrozumie, a nie powie, że ciąża to powyżej 1000 różne laboratoria mają różne normy. pamiętam jak Luna robiła betę i miała wynik bardzo niski jakoś ok 30 chyba, ale wg jej laboratorium to był 3/4 tydzień, więc adekwatnie. moja pierwsza beta była 333 i lekarz patrząc na nią powiedział: no, beta potwierdza ciążę. nie ma granic 1000 i wzwyż, to jest chore. |
|
|
|
|
#1350 |
|
Konto usunięte
|
Cynamonowa, nic złego nie zrobiłaś
Po prostu się waham między dwoma lekarzami, już wcześniej się wahałam, a teraz na szybko muszę wybierać i mam dylemat Wolę nie mówić, co będzie a propos szpitala, bo do tamtego w razie W na pewno nie wrócę...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:54.

za betę 

. Czyli jak wszystko pójdzie tak jak poprzednio to rozbujam się do 6 tygodnia- znowu #, potem jeszcze raz zajdę w ciążę i znowu # i wtedy lekarze będą mogli zacząć się zastanawiać
A ja wyląduje do tego czasu w szpitalu psychiatrycznym albo zdecyduję, że nie chcę mieć dzieci bo 3 # to ja raczej nie dam rady udźwignąć

kurcze skoro jest ciąża to powinni chociaż tego dupka lub luteinę przepisać! Nie no rynce opadają
mądrale ..

Wczoraj zrobiłam betę- wyszło 32,27. Pobiegłam do lekarza- on zrobił jeszcze raz usg, powiedział, że endometrium spadło do 8 mm, ciałko żółte się zmniejszyło i według niego wynik może być błędem statystycznym i nawet jeśli w piątek (czyli po 48h od pierwszego badania krwi) beta wzrośnie o 100% (a myślałam, że na początku przyjmuje się za "dobry znak" przyrost o minimum 66%) to i tak endometrium jest za wąskie i zarodek się nie utrzyma. Pytałam go czy w takim razie to moja wina bo nie odczekaliśmy pełnego cyklu po # ale stwierdził, że nie bo wszystko wygląda idealnie. Zapytałam go więc czy da mi jakieś leki- stwierdził, że nie bo to i tak nie ma sensu. Spytałam go więc co mam dalej robić a co on, że czekać bo pewnie będzie wyglądało to wszystko jak ostatnim razem 
A ja głupia tak się cieszyłam, że beta na poziomie 32, 27 nie jest aż taka mała zakładając, że maksymalnie do zapłodnienia mogło dojść 10 dni temu...