Torby spakowane, mamy podjarane. Trzeba rodzić dzieci bo listopad leci. MamusieXI-XII - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-08, 09:30   #601
halwaya
Zakorzenienie

Dot.: Torby spakowane, mamy podjarane. Trzeba rodzić dzieci bo listopad leci. Mamusie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
i nie wyjechałaś mu z miłym tekstem Bo ja bym na bank tak zrobiła
Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
hehhe to milo z jego strony, ze sie interesuje dla wlasnych korzysci
no on zaznaczył, że z tej okazji bierze wolne z pracy, więc mu chyba bardzo zależy hehehe.. eh.. nie no tak ogólnie dobry chłopak z niego - stwierdził, że dziecko trzeba dobrze opić, żeby nie chorowało
On i jego panna to w sumie nasi najlepsi przyjaciele tutaj. Możemy na nich liczyć, więc to inna historia.. gdyby to był ktos inny to bym z☠☠☠.ała na bank

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 09:31   #602
dyltharra
Raczkowanie

Dot.: Torby spakowane, mamy podjarane. Trzeba rodzić dzieci bo listopad leci. Mamusie

A macie w ogole jeszcze usg robione? W sensie w tych poznych tygodniach - 38-40? Bo ostatnio, jak bylam, to tylko ktg i tyle... Dzis sobie 'zazycze' jak cos, ale to takie dziwne.
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt
dyltharra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 09:31   #603
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
Też jestem tego samego zdania. Co ma lekarz so szpitala??
Ale to polska słuzba zdrowia własnie

Kolezanka opowiadałam mi historie dziewczyny niczyjej która była z nia na sali na patologii. Znieczulica ogólna. Dziewczynie przykro sie robiło jak widzaiała róznice w opiece nad nia i innymi. Poradziły jej żeby wzięła 100 zł i poszła do lekarza który pracuje w tym szpitalu. I co??
Cudowna przemiana.
Denerwuje mnie to...
To mój gin jak miał dać numer do poleconej przez siebie poloznej to byla taka akcja ze ja juz miała 4 numery ze strony szpitala i o 3 juz na forach czytałam a on dał do tej 4 co miałam najmniej info i jeszcze jednej awaryjnej. No i go tak zaczęłam podpuszczac czemu do tych akurat i powiedział wprost ze tamte dwie dla niego są fałszywe bo zupełnie inaczej traktują tych co płaca.

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 09:32   #604
Soleilka
Zakorzenienie

Przepraszam, że się wtrynię ale widziałam, że pisałyście o lewatywie. Ta robiona w domu nie przeczyszcza jelit na 100%. Dodatkowo często przed porodem w domu samemu nas przeczyszcza (chyba emocje ). Ja lewatywę w szpitalu miałam, bałam się jej... ale nie była taka straszna! I przeczyściło mnie w domu, a mimo wszystko jeszcze coś tam ze mnie wyleciało... Więc jak macie szansę wykorzystać, to ja bym brała. Większy komfort psychiczny jest, kiedy wiecie że dwójeczka nie wyleci panu doktorowi na twarz podczas parcia

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 09:32   #605
weronika23
Zakorzenienie

Anielko ja dlatego poszlam prywatnie na usg osttanie mialam w 34 tyg i panstwowo nikt mi nie sprawdzil lozyska wod ani przeplywow a tak to poszlam i przynajmniej jestem o lozysko spokojna bo tych wod strasznie sie boje że znow bedzie jak z gabi i bedzie owinieta ehhhh byle do jutra i zoabcze co mi powie
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 09:33   #606
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez dyltharra Pokaż wiadomość
A macie w ogole jeszcze usg robione? W sensie w tych poznych tygodniach - 38-40? Bo ostatnio, jak bylam, to tylko ktg i tyle... Dzis sobie 'zazycze' jak cos, ale to takie dziwne.
Nie...i nie będę miec, tylko w 33 tyg usg III trymestru, a chodzę prywatnie i jemu oplacaloby sie "przytulić" takie 250 zł za usg. A Ktg dopiero jak nie urodze w terminie z karty czyli 12 XII

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Stary 2012-11-08, 09:36   #607
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość
No wiecie, to jest niemożliwe, żeby każda kobieta w ciąży miała lekarza prowadzącego, który pracuje w szpitalu. Zwłaszcza, jak się mieszka w wielkim mieście
Mam wykupioną indywidualną opieke położnej, więc jestem o tyle spokojniejsza.
A na pewne rzeczy moge się po prostu nie zgadzać.
Kurcze - rozwalają mnei te historie.. w sumie odpukać nie miałam nigdy za wiele wspólnego ze szpitalami - ale to wszystko co piszecie brzmi jak z jakiegoś thrillera.. wykupowanie opieki itp.. nie no - ja chyba mam troszkę inne wyobrażenie o SŁUŻBIE zdrowia i wydaje mi się, że jeśli coś nie gra to właśnie kasa.. wiadomo każdy chce zarobić, ale to już jest tragedia - jak można nie pomóc komuś kto cierpi do póki nie posmaruje? Ja bym chyba skargę napisała.. ale ja to ja..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 09:39   #608
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Kurcze - rozwalają mnei te historie.. w sumie odpukać nie miałam nigdy za wiele wspólnego ze szpitalami - ale to wszystko co piszecie brzmi jak z jakiegoś thrillera.. wykupowanie opieki itp.. nie no - ja chyba mam troszkę inne wyobrażenie o SŁUŻBIE zdrowia i wydaje mi się, że jeśli coś nie gra to właśnie kasa.. wiadomo każdy chce zarobić, ale to już jest tragedia - jak można nie pomóc komuś kto cierpi do póki nie posmaruje? Ja bym chyba skargę napisała.. ale ja to ja..
No to jest pl...mój brat co siedzi tez w UK i oni tam rodzili dwójkę dzieci to jak mu odpowiadam ze za to tyle, to tyle itd to szok...a jak mu powiedziałam ze moja polozna jak na cennik warszawski bierze polowe tego to spytał sie wprost czy ona jakaś bez zębów jest czy co

Stary 2012-11-08, 09:40   #609
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
ja o zadnych przeplywach tez nic nie wiem, ani razu nic mi nikt nie powiedzial.tez mam nadz ze ok i tyle, pocieszam sie ze keidys nikt nic nie wiedzial i bylo ok, dzieci sie rodzily zdrowe
mnie mówiła tylko na tych "ważniejszych" tzn na połówkowym i 3 trymestru,a tak to im później tym mniej usg miałam

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość

no, niech wyłazi
oby

Cytat:
dobra tez musze sie zebrac do roboty, bo wpadlam tu na chwile a siedze 2 godziny
skąd ja to znam

Cytat:
No wiecie, to jest niemożliwe, żeby każda kobieta w ciąży miała lekarza prowadzącego, który pracuje w szpitalu. Zwłaszcza, jak się mieszka w wielkim mieście
Mam wykupioną indywidualną opieke położnej, więc jestem o tyle spokojniejsza.
A na pewne rzeczy moge się po prostu nie zgadzać.
przyznam się szczerze, że ja wybierałam lekarza m in pod kątem czy pracuje w szpitalu, gdzie chcę rodzić. Wszystkie wiemy jak być powinno a jak bywa. A w dodatku, to chyba raźniej jak się ma znajomą twarz

Cytat:
Napisane przez dyltharra Pokaż wiadomość
no właśnie ja nie miałam, ostatnie w 33tygodniu i finito

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
Anielko ja dlatego poszlam prywatnie na usg osttanie mialam w 34 tyg i panstwowo nikt mi nie sprawdzil lozyska wod ani przeplywow a tak to poszlam i przynajmniej jestem o lozysko spokojna bo tych wod strasznie sie boje że znow bedzie jak z gabi i bedzie owinieta ehhhh byle do jutra i zoabcze co mi powie
ja chodzę prywatnie i tak mi nie zrobiła, bo stwierdziła że nie ma potrzeby
Stary 2012-11-08, 09:46   #610
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
jeszcze zapomniałam, zaczynam dzisiaj 38 tc

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Podczytywałam Was wczoraj wieczorkiem troszkę przed snem i widziałąm,ze martwiłyście się co tam u mnie po wizycie (to miło z Waszej strony - nawet snułyście domysły,że jestem już po ).
Otóż już Wam mówię:
Jutro na 8:45 mamy się stawić w szpitalu w celu cc.
Nie wiem o której będzie samo cc bo nie wiem ile będzie trwała cała papierologia no ale to już jutro.
Nie wiem czy zdążę jutro rano tutaj jeszcze zajrzeć w razie czego trzymajcie kciuki

A ja trzymam za dzisiejsze wizyty i porody oraz gratuluje kolejnych tygodni

Cytat:
Heloł...

No to dołączam do Halwayi i Weroniki: suwaczek pokazuje 0 dni do porodu a u mnie CISZA. Nic się nie dzieje, nawet skurczy przepowiadających. Termin wg OM co prawda mam na jutro, no ale wiadomo, że co z tego...
Jeju, jak mnie to wkurzyło od rana...

Jutro jadę na ktg, ciekawe, co mi zaproponują, czy w ogóle coś
Już sama nie wiem, lepiej poczekać kilka dni czy zgodzic się na wywoływanie, jeśli mieliby taki pomysł?
Ehhhh, d*pa...
oooj to nieładnie ja to bym chyba prosiła o wywołanie, chociaż wątpię że 2 dni po terminie będą wywoływać...
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 09:47   #611
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
No to jest pl...mój brat co siedzi tez w UK i oni tam rodzili dwójkę dzieci to jak mu odpowiadam ze za to tyle, to tyle itd to szok...a jak mu powiedziałam ze moja polozna jak na cennik warszawski bierze polowe tego to spytał sie wprost czy ona jakaś bez zębów jest czy co
no ja przez całą ciąże nie wydałam pensa na badania czy tym podobne (no sorry wydałam trochę kasy na parking przy szpitalu).. co prawda opieka jest bardzo okrojona z tym co w PL, ale jak nic sie nie dzieje to oni uważają, że nie ma takiej potrzeby by się zbytnio interesować.. no i jest takie trochę bezstresowe podejście do ciąży..

nie wiem jak to będzie w szpitalu.. ale z wywiadu jaki wcześniej przeprowadziłam to większość babek bardzo zadowolona z obslugi.. no jedna klienta moja, która nie była zadowolona to zarzucała, że położna, która do niej rano przyszła się nie usmiechała.. - w tym momencie to ja prawie nie ryknęłam śmiechem..

dwa lata temu mój znajomy z pracy zachorował na raka jelita grubego i poznałam trochę szpital z tej strony, gdy miał operacje, gdy lezał na sali.. i byłam w szoku jak tam mile się nim zajmowali.. dostawał menu codziennie i mógł wybrać co chce dostać do jedzenia (oczywiście wg jego diety) - jak miał ochotę na rosół to babki, które jedzenie przywiozły to mu odcedziły samą wodę jak nie mógł jeszcze jeść warzyw i mięsa. Dodam, że to właśnie w sylwestra było więc tym bardziej sie dziwiłam, że im się chciało.. nigdy nie widziałam fochów czy niemiłego zachowania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 09:47   #612
dyltharra
Raczkowanie

Tez chodze prywatnie i dlatego sie dziwie. Ale chyba nie ma innej mozliwosci sprawdzic, czy dziec sie obrocil, prawda?
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt
dyltharra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 09:51   #613
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

kurde krzyż mnei boli jak cholera i promieniuje na dol brzucha tak opasająco mnie bierze, ale to ciągle ejst

macie cos takiego czasem?
najb ten krzyz mnei boli
to już chyba od zasiedzenia, albo mały mnie kopie
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 09:52   #614
weronika23
Zakorzenienie

ojjj to dla mnie to usg bylo bardzo wazne bo ocenila dokladnie stan lozyska bo niekiedy w terminie robi sie juz nie wydolne sprawdzila te wody bo mam ich duzo i przeplywy poniewaz jest duzo pempowiny i spr czy wszystko funkcjonuje jak nalezy wedlug mnie usg w 40 tyg powinno byc obowiazkowe
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 09:52   #615
DeKajka
Zakorzenienie

Adas spi wiec ponadrabialam was troszke .. ale widze ze raczej nie rodzimy

Dzisiejsza noc znowu praktycznie cala przespana . co 3 godziny papu , pielucha i spac . Raz tylko pomarudzil mi troche ale mimo wszystko 7 godzin mam przespane .

Cos dziwnego mam po porodzie . wogole mi sie jesc nie chce . odkad urodzilam jem tyle co nic . wczoraj np tylko bulke z jablkami i 3 jablka . tyle . nie wiem czemu tak

Cytat:
Napisane przez Anjouka Pokaż wiadomość
A ja mam takie nietypowe pytanie do dziewczyn co juz mialy lewatywe robiona kiedys w szpitalu i Ty pisalas DeKajka, ze mialas robiona teraz, to jak to jest? (ostrzegam mam niezle pytania:P)
- jak oni to zakladaja dokladnie? (bo mnie na sama mysl o tym robi sie jakos tak glupio/wstyd)
- po jakim czasie srednio rusza?
- jak juz zadziala to robi sie kupola normalnego takiego? czy to jest jakas taka mega sraka?:p
- duzo razy leci sie do kibla czy najczesciej raz a dobrze?
Lewatywy nie zkladaja . wklada w odbyt rurke i ''psika '' jakims plynem . nie wklada gleboko wiec nie boli . Uczucie takie raczej normalne . napewno nie nieprzyjemne . Mnie nie polecialo odrazu . tak po jakis 2 minutach poczulam parcie i do kibelka . Leci woda , no taka biegunka jakby .. i tak leeeeeci i leeeeeeci i leeeeeeci

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 09:53   #616
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Hej Mamuśki

Ale pędzicie nie ma szans nie nadrobię, jeżeli ktoś urodził to
Gratulacje

Moja znajoma (sąsiadka) w nocy urodziła córeczkę, więc sama zostałam z brzuszkiem
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 09:53   #617
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
ja o wodach to wiem ze w normie ilosc i lozysko mi powiedzial ze w normie i tyle wiem
Stary 2012-11-08, 09:54   #618
meiadeleite
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
dwa lata temu mój znajomy z pracy zachorował na raka jelita grubego i poznałam trochę szpital z tej strony, gdy miał operacje, gdy lezał na sali.. i byłam w szoku jak tam mile się nim zajmowali.. dostawał menu codziennie i mógł wybrać co chce dostać do jedzenia (oczywiście wg jego diety) - jak miał ochotę na rosół to babki, które jedzenie przywiozły to mu odcedziły samą wodę jak nie mógł jeszcze jeść warzyw i mięsa. Dodam, że to właśnie w sylwestra było więc tym bardziej sie dziwiłam, że im się chciało.. nigdy nie widziałam fochów czy niemiłego zachowania
Halwaya i to właśnie jest poniekąd wytłumaczenie tego, dlaczego w PL bezpieczniej jest zapłacić. Bo nigdy w państwowej placówce w Polsce nie będzie takiej opieki - przynajmniej ja się z czyms takim nie spotkałam, a szpitale odwiedzałam niezliczoną ilość razy (na szczęście nie jako pacjent).
Ja też pisałabym skargę, gdyby coś było mocno nie tak. Ale pisałabym ją na trzeźwo, po fakcie. A mnie chodzi o to, żeby oszczędzić mojemu ciału i psychice traumy w trakcie. Nie twierdzę, że na 100% taka by mnie spotkała, ale wolę zapobiec. Jeśli kosztuje to 1500 zł - trudno.
Stary 2012-11-08, 09:57   #619
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Adas spi wiec ponadrabialam was troszke .. ale widze ze raczej nie rodzimy

Dzisiejsza noc znowu praktycznie cala przespana . co 3 godziny papu , pielucha i spac . Raz tylko pomarudzil mi troche ale mimo wszystko 7 godzin mam przespane .

Cos dziwnego mam po porodzie . wogole mi sie jesc nie chce . odkad urodzilam jem tyle co nic . wczoraj np tylko bulke z jablkami i 3 jablka . tyle . nie wiem czemu tak

Lewatywy nie zkladaja . wklada w odbyt rurke i ''psika '' jakims plynem . nie wklada gleboko wiec nie boli . Uczucie takie raczej normalne . napewno nie nieprzyjemne . Mnie nie polecialo odrazu . tak po jakis 2 minutach poczulam parcie i do kibelka . Leci woda , no taka biegunka jakby .. i tak leeeeeci i leeeeeeci i leeeeeeci
a diete karolinka jakąs specjalną prowadzisz , bo odciagasz z piersi czy jesz wszystko

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Nie...i nie będę miec, tylko w 33 tyg usg III trymestru, a chodzę prywatnie i jemu oplacaloby sie "przytulić" takie 250 zł za usg. A Ktg dopiero jak nie urodze w terminie z karty czyli 12 XII
ja ostatnie usg mailam w 38 tygodniu
ale ja nie moge na nfz narzekac bo mialam usg za kazdym razem, oprocz wczorajszej glupiej baby
Stary 2012-11-08, 09:57   #620
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

No, ostatnie pranie już wstawione, jutro je wyprasuje i bedzie spokój

Nie mam siły już.

Karola oby wszystkie nasze dzieciaczki były takie grzeczne jak Twój Adaś i przesypiały noce. Tego Wam życzę dziewczyny

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 09:58   #621
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

dekajka a rodzilas z tż????
Stary 2012-11-08, 09:59   #622
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
kurde krzyż mnei boli jak cholera i promieniuje na dol brzucha tak opasająco mnie bierze, ale to ciągle ejst

najb ten krzyz mnei boli
Kochana dla mnie to skurcze jak nic ...
Stary 2012-11-08, 10:00   #623
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
ojjj to dla mnie to usg bylo bardzo wazne bo ocenila dokladnie stan lozyska bo niekiedy w terminie robi sie juz nie wydolne sprawdzila te wody bo mam ich duzo i przeplywy poniewaz jest duzo pempowiny i spr czy wszystko funkcjonuje jak nalezy wedlug mnie usg w 40 tyg powinno byc obowiazkowe
ja tez mam dlugą pepowine u mnei w rodzinie wszystkie dzieci się rodza owinięte
, na polowkowym mi powiedzieli ze wszytsko ok, ze trój-cos tam wiec chyba chodzilo o przeplywy
Stary 2012-11-08, 10:01   #624
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

DeKajka kurcze ale to wszystko zleciało...
Jeszcze przed chwilą byłaś z brzuszkiem, a teraz już mały marudzi Ci
Dajesz radę?
Jak to jest z tymi strachami, żeby dziecko przebrać czy wziąć na ręce? Przychodzi samo jak mówią? Nie boisz się, że krzywdę mu zrobisz zmieniając mu pampersa albo ubierając?
Kąpaliście już Adasia? Jak to wszystko wyszło?
Tż zestresowany jest?

Sorki, że tyle pytań, ale nie umiem sobie wyobrazić mnie trzymającą takie małe dziecko na rękach
Stary 2012-11-08, 10:01   #625
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Halwaya i to właśnie jest poniekąd wytłumaczenie tego, dlaczego w PL bezpieczniej jest zapłacić. Bo nigdy w państwowej placówce w Polsce nie będzie takiej opieki -
No w sumie ja też bym wolała zapłacić by mieć komfort psychiczny, ale myślę, że właśnie takie smarowanie kasą to jest to błędne koło.. bo po co się starać za darmo skoro można zarobić na pacjentach?
do tego rodzaju pracy trzeba mieć powołanie - ja wiem, że się nie nadaje, bo nie mam cierpliwości.,. nie mam takich predyspozycji po prostu - w ogóle nie lubię obcych ludzi dotykać ale uznaje to za głęboko nieetyczne brać kasę za uslugę, którą już mi opłaca mój pracodawca. Kiedyś miałam u siebie klienta, który chciał mi dać napiwek za to, że mu coś załatwiłam - byłam w szoku i odmówiłam. I jestem z tego dumna

Stary 2012-11-08, 10:04   #626
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Kochana dla mnie to skurcze jak nic ...
hmm no przeszlo i pozniej znowu bylo ale mniejsze juz

może to po tej "palcówce" za pzreproszeniem milej pani doktor , ktora mnei tak bolała wczoraj , ledwo lazilam

nie mam pomyslu na obiad

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Dajesz radę?
Jak to jest z tymi strachami, żeby dziecko przebrać czy wziąć na ręce? Przychodzi samo jak mówią? Nie boisz się, że krzywdę mu zrobisz zmieniając mu pampersa albo ubierając?
Tż zestresowany jest?

Sorki, że tyle pytań, ale nie umiem sobie wyobrazić mnie trzymającą takie małe dziecko na rękach
ja mam jeszscze pytanie o pępuszek czym smaujesz i czy to idzie gładko, bo ostatnio oglądalam na YT pielegnacje pępuszka to sie przerazilam
Stary 2012-11-08, 10:05   #627
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
hmm no przeszlo i pozniej znowu bylo ale mniejsze juz

może to po tej "palcówce" za pzreproszeniem milej pani doktor , ktora mnei tak bolała wczoraj , ledwo lazilam

nie mam pomyslu na obiad

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

ja mam jeszscze pytanie o pępuszek czym smaujesz i czy to idzie gładko, bo ostatnio oglądalam na YT pielegnacje pępuszka to sie przerazilam
moja koleżanka wlasnie po takiej palcówce nastepnego dnia urodziła. moze zacznij sie szykowac kochana

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 10:07   #628
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

zobaczymy, nie sądze powiedziala mi wczoraj, ze sie nei zanosi wiec wątpie
ale moze w koncu jakies przepowiadające mi sie zaczely
zobacze co dalej
Stary 2012-11-08, 10:07   #629
musso4
Zakorzenienie

Cytat:

najb ten krzyz mnei boli
rodzisz
Stary 2012-11-08, 10:09   #630
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
a diete karolinka jakąs specjalną prowadzisz , bo odciagasz z piersi czy jesz wszystko
Specjalnie nie musze miec dietki bo i tak malo jem ale staram sie na dluzszy czas przed odciaganiem nie jesc tych zabronionych rzeczy z pierwszej strony .. a jak np zdarzylo mi sie zjesc czekolade to wylalam odciagniete mleko , nie podawalam mu tego ..

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość

Karola oby wszystkie nasze dzieciaczki były takie grzeczne jak Twój Adaś i przesypiały noce. Tego Wam życzę dziewczyny
To sie pewnie zmieni bo czytalam ze tak moze byc tylko przez pierwszy tydzien a potem moze sie odwrocic wszystko o 180 stopni . oby nie

Cytat:
dekajka a rodzilas z tż????
Bez . on mnie zostawil na porodowce i pojechal do domu . poszedl spac bo byl pewien ze nie urodze .. ze znowu sobie wkrecam .. pomylil sie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Dajesz radę?
Tż zestresowany jest?

Powiem tak . ja sie napatrzylam w szpitalu jak traktuja noworodki . biora na rece pod kran przerzucaja je jak kurczaki . I wyzbywalam sie strachu . traktuje Adasia normalnie a nie jak jajeczko ktore sie moze stluc . Za to TŻet strasznie przezywa i bardzo uwaza . jest tak w stosunku do niego delikatny ze czasem sie nadziwic nie moge . Kapac jeszcze nie kapalismy . dzisiaj ten wielki dzien . ale to juz poczekam na TŻeta . mysle ze na poczatek naleje malutko wody ledwo ledwo i beda go nią polewac . nie bede go narazie moczyc . ale zobaczymy jak to wyjdzie ...

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości