Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-08, 12:59   #1321
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Juz sama nie wiem jaki wózek wybrać Z wszystkich rzeczy które trzeba kupić wybór wózka jest najtrudniejszy
Stary 2012-11-08, 13:00   #1322
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
A mój stoi na balkonie od x lat Nie ma kto na nim ćwiczyć. Kupiliśmy jakieś 15 lat temu i na palcach jednej ręki moge policzyć ile razy był używany.
Nudne to strasznie
u mnie służy jako wieszak na taty spodnie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:01   #1323
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja ostatnio wszystkie ubranka poprałam,pięknie pachniało w całym mieszkanku tylko gorzej było z prasowaniem,ogólnie lubie prasować ale tyle tego było że moje plecy tego nie wytrzymały

Moja mała znowu czkawkę ma,jakoś nie lubię tego uczucia.
ja czkawke tez srednio lubie, wydaje mi sie ze dzidzia niezbyt komfortowo sie czuje jak ma czkawke ale a to ruchu wszelakie ubóstwiam
ja wrzucilam do jasnych rzeczy narzute na kanape co by pieknie pachnialo w salonie a na wolny czas, tzn jak oproznie suszarke to mam jeszcze zamiar wyprac nasza posciel w dzidziusiu
ja na szczescie lubie prasowac a takie malenstwa to juz w ogole na poczatku sie zastanawialam czy w ogole prasowac skoro zamierzam jeszcze raz je uprac już w propgramie BabyCare ale jak zobaczylam roznice gnieciucha i wyprasowanego ubranka to nie mailam serca wkladac ich takich pomietolonych do komody wiec prasuje wszystko co mi podleci nawet mini skarpetusie

pytalam sie odnośnie zapachu dzidziusia do bialego i koloru ale nikt mi nie odpowiedzial, buuu
- u mnie roznica ogromna, tzn bialy prawie wcale nie pachnie za to kolorowy hmmm to normalne? czy trafilam na jakas kiepska serie?

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
o dziękuje , byłabym wdzięczna
a co z tą bazą do samochodu? to trzeba mieć koniecznie czy można fotelik normalnie pasami przypinać ?
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
nie trzeba, każdy fotelik przypniesz pasami

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość

Ja dzieciowe pranie zrobie w grudniu, poprasuję wszystko i już będzie spokój.
Tak jak pisalam ja tez planuje przeprac je juz tak porzadnie w polowie grudnia ale gdybym w razie nie zdażyła to chociaz na paczatek bede miala co zalozyc... a ewentualne pranie zrobie juz po narodzinach...

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, macie może gdzieś zapisany link do tych śmiesznych opisów porodów? bo mi się skasował podczas formata
prosze bardzo
http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...a-wesolo-7030/

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
A u nas na SR nie polecali rożków, zwłaszcza tych usztywnianych. Argumentowali tym, że osoba trzymająca dziecko w takim rożku nie będzie czuła jakby dziecko się wysuwało z niego i polecały jak coś wyciągnąć ten usztywniacz.

A i mówiły, żeby absolutnie nie stosować patyczków do uszu!!
ja rozki na pewno kupie ale raczej te normalne z moze z jeden usztywniany, to tak asekuracyjnie dla odwiedzajacych. nie wyobrazam sobie dam Malego komus kto trzymal dziecie ze 30,40 lat temu albo i w ogole a co do patyczkow to u nas tez mowili zeby ostroznie z nimi postepowac. jesli juz to tylko uzywac ich do czyszczenia tych widocznych, zewnetrznych czesci uszka a bron boze wkladac ich gleboko.
Hmm, i co ciekawe, przypomnialam sobie ze u nas polozna tez nie polecala zadnych cudow do noska, typu grucha, frida i inne wynalazki... jesli juz to stosowac je bardzo ostroznie i delikatnie - tak jak przy patyczkach, wkladac tylko ciutke do noska a nie jak to kiedys robiono, ze grucha odznaczala sie z tyłu głowy
a bajlepiej do wyciagania baboszkow uzywac rozka pieluchy albo zmoczonego wacika. a jak bedzie katarek to najlepiej pozwolic samemu mu wyleciec, przy odpowiednim trzymaniu/ ulozeniu dziecka albo ewentualnie zastosowac w/w/ wynalazki ale baaardzo ostroznie
i bundź tu mundry

Cytat:

najprostsze rozwiązanie najtrudniej do głowy przychodzi już obczaiłam na ich stronce, że też tą jedną bazę można na dwa sposoby zamontować tylko ta baza isofix pasuje tylko do tego pierwszego fotelika, a jakbym chciała wpinać następny większy, to trzeba by było tą family fix kupić to na rok się nie opłaca wg mnie
Hmm, szczerze mowic to nie wiem, ale moze sa jakies foteliki ktore beda pasowaly do tej pasiastej bazy... najlepiej to napisz do nich mejla i sie zapytaj dokladnie o wszystko. my kupilismy wlasnie tą baze family co by byla juz do nastepnego/wiekszego fotelika dobra

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:02   #1324
LadyWhisper
Zakorzenienie

Swoja droga popularne u nas w Bytomiu sa tez wozki, I to dokladnie w tym kolorze na zywo jest naprawde oczo.....razacy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 21353739-73EC-4A7B-B37D-F30A717BEB38.jpg (56,7 KB, 33 załadowań)

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:02   #1325
BlackSanctum
Zakorzenienie

Bijkora - to mój przepis na olejowanie:
2 łyżki stołowe oliwki rozprowadzam na talerzyku, maczam w tym palce i aplikuję na rozczesane włosy, mocno wciskając w nie oliwkę. Przy mojej długości i objętości, które określiłabym jako średnie, taka ilość sprawia, że włosy są lekko natłuszczone, ale nie ociekają oliwką. Potem zawijam włosy w koszulkę (stary t-shirt mojego narzeczonego ) i czekam 2h. Następnie myję włosy szamponem bez SLSów. Podczas wycierania nie szarpię ich ani nie wykręcam, tylko delikatnie odsączam resztki wody w miękki ręcznik. Włosy się przy tym nie kruszą i nie ma potem problemu z rozczesaniem.

Używam do tego naturalnych oliwek BabyDream (aktualnie tej różowej, którą ostatnio pokazywałam), dobre są też olejki Alterry, oczywiście można również kupić specjalne olejki do włosów, ale ja się nigdy w to nie bawiłam, więc nie powiem Ci, gdzie takie można dostać.
Ważne: olejek, którym olejujesz włosy, nie może mieć w sobie parafiny (paraffinum liquidum).

Sylwietta - ja też dzisiaj mam wizytę. O której idziesz? Ja na 15. Ciekawe, co nam powiedzą.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:06   #1326
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
A mój stoi na balkonie od x lat Nie ma kto na nim ćwiczyć. Kupiliśmy jakieś 15 lat temu i na palcach jednej ręki moge policzyć ile razy był używany.
Nudne to strasznie
Cytat:
u mnie służy jako wieszak na taty spodnie
ejjjj, jesteście okrutne! to miała być dla mnie motywacja, żeby ćwiczyć po porodzie i ładnie schudnąć, a tu takie rzeczy!

a tak serio to marzę o takim magnetycznym orbitreku a to dlatego, że biegać, skakać itp nie mogę - mam za duży biust, przez co obciążenie kręgosłupa w tym odcinku jest przeogromne - już raz wylądąwałam na IP bo nie umiałam zrobić nic - ani się wyprostować, ani nawet rękoma ruszyć dlatego pomyślałam, że poza basenem taki orbiter to dla mnie dobra sprawa - chyba tam AŻ TAK (jak np na bieżni) cycki nie skaczą??

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:09   #1327
ewadylewska
Zadomowienie

a my zdecydujemy się na Jedo bartatina i fotelik maxi cosi cabrio fix i baza family fix do tego

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 13:11   #1328
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hmm, szczerze mowic to nie wiem, ale moze sa jakies foteliki ktore beda pasowaly do tej pasiastej bazy... najlepiej to napisz do nich mejla i sie zapytaj dokladnie o wszystko. my kupilismy wlasnie tą baze family co by byla juz do nastepnego/wiekszego fotelika dobra
na strone wyczytałam, że ta baza isofix jest tak gdzieś do roczku i pasuje do niej tylko ten pierwszy fotelik, a jak się chce też wpiąć następny, to już trzeba mieć familyfix, także wszystko jasne

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Swoja droga popularne u nas w Bytomiu sa tez wozki, I to dokladnie w tym kolorze na zywo jest naprawde oczo.....razacy
mi się ten wózek na początku podobał (w innym kolorze), ale jak zaczęłam czytać opinie, to ciekawie nie jest; początkowe opinie były same pozytywne, bo wózek był nowy na rynku i jak ktoś kupił i nie zdążył poużywać, to w samych superlatywach pisali, ale po jakimś czasie, jak zostały wybróbowane te wózki, to się okazało, że jakieś mocowanie gondolki jest do du.py i w kilku przypadkach gondolka z dzieckiem spadła ze stelaża na ziemię itd.; już dokłądnie nie pamiętam, ale mi przeszły zachwyty nad nim

Stary 2012-11-08, 13:11   #1329
LadyWhisper
Zakorzenienie

Moj maz myje okna

Stary 2012-11-08, 13:13   #1330
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Moj maz myje okna
No to dla niego
Mój też ostatnio mył okna i sam to zaproponował jak powiedziałam że okna muszę umyć
Stary 2012-11-08, 13:14   #1331
charlizz
Zadomowienie

Witam!
No to poszłam se dziś na glukoze wytrzymałam 20 min po wypiciu, zwymiotowałam i tyle z mojego badania
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 13:14   #1332
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Moj maz myje okna
gratuluję męża
Stary 2012-11-08, 13:15   #1333
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

ja rozki na pewno kupie ale raczej te normalne z moze z jeden usztywniany, to tak asekuracyjnie dla odwiedzajacych. nie wyobrazam sobie dam Malego komus kto trzymal dziecie ze 30,40 lat temu albo i w ogole a co do patyczkow to u nas tez mowili zeby ostroznie z nimi postepowac. jesli juz to tylko uzywac ich do czyszczenia tych widocznych, zewnetrznych czesci uszka a bron boze wkladac ich gleboko.
Hmm, i co ciekawe, przypomnialam sobie ze u nas polozna tez nie polecala zadnych cudow do noska, typu grucha, frida i inne wynalazki... jesli juz to stosowac je bardzo ostroznie i delikatnie - tak jak przy patyczkach, wkladac tylko ciutke do noska a nie jak to kiedys robiono, ze grucha odznaczala sie z tyłu głowy
a bajlepiej do wyciagania baboszkow uzywac rozka pieluchy albo zmoczonego wacika. a jak bedzie katarek to najlepiej pozwolic samemu mu wyleciec, przy odpowiednim trzymaniu/ ulozeniu dziecka albo ewentualnie zastosowac w/w/ wynalazki ale baaardzo ostroznie
i bundź tu mundry
No ale przecież fridę przykłada się tylko do dziurki od nosa a nie wprowadza do środka Tak końcówka jest tak duża że nie ma szans na włożenie jej w mały nosek.

Idę robić obiad bo coś głodna się robię.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:17   #1334
elllmi
Zakorzenienie

mama zrobiła dzisiaj na obiad pierogi z kapustą i grzybami cudo

Stary 2012-11-08, 13:19   #1335
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
mama zrobiła dzisiaj na obiad pierogi z kapustą i grzybami cudo
Mój mąż będzie jutro robił z jabłkami Tzn sprawę ma prostą, bo ciasto jest już zamrożone Robiłam kiedyś u mamy, bo ma Fenomen Zelmera i ciasto orbi się błyskawicznie.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:21   #1336
adusia1554
Rozeznanie

Cytat:
Kusicie tymi paseczkami......

Ahhh ja dostalam coco mademoiselle rok temu na swieta od meza i przyjaciolki teraz oszczedzam zeby miec jak najdluzej...... uwielbiam ten zapach
Widzę że nie tylko ja choruje na ten zapach. Uwielbiam go po prostu ja w ogóle uwielbiam perfumy, ale mam swoje typy i tych używam sobie na zmianę w zależności od nastroju.

Cytat:
ja nie miałam spiralki, bo jakoś to dla mnie inwazyjne bardziej, ale dla zapominalskich może krążki nouva ring - miałam i nie narzekałam
A mi te krążki znajoma właśnie odradzała już sama nie wiem.

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Moja szwagierka ma, i mówi że żałuje bo się czuje gorzej niż po tabletkach i nie ma ochoty na sex.
Ja tak miałam po tabletkach zmniejszone libido i odrzucało mnie od alkoholu praktycznie w ogóle nie piłam czasem jakiegoś jednego drinka bo więcej już mi się cofało a ogólnie poza tym to tabletki dobrze znosiłam. Okresy nie bolesne, nie tyłam, cera ładniejsza.

Cytat:
Dziewczyny co myślicie o tym wózku? Niby fajny ,tylko ten plecaczek... taki sobie,lepsza torba by była. Ale wózek ogólnie mi się podoba a poleciła mi go moja znajoma.Mowi ze jest bardzo lekki.

http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...745907834.html
Wizualnie mi się podoba ale ten plecak wydaje się być ogromniasty.

Cytat:
a mi mąż obiecał, że jak mu dzielnie córkę urodzę to mi kupi orbitreka co bym mogła szybko dojść do siebie
Ja mam w domu rowerek stacjonarny i służy jako wieszak na ubrania, nie znoszę ćwiczyć w domu wolę wziąć rower normalny między nogi i jechać pooglądać przyrodę w domu mnie to nudzi strasznie.

Cytat:
ejjjj, jesteście okrutne! to miała być dla mnie motywacja, żeby ćwiczyć po porodzie i ładnie schudnąć, a tu takie rzeczy!

a tak serio to marzę o takim magnetycznym orbitreku a to dlatego, że biegać, skakać itp nie mogę - mam za duży biust, przez co obciążenie kręgosłupa w tym odcinku jest przeogromne - już raz wylądąwałam na IP bo nie umiałam zrobić nic - ani się wyprostować, ani nawet rękoma ruszyć dlatego pomyślałam, że poza basenem taki orbiter to dla mnie dobra sprawa - chyba tam AŻ TAK (jak np na bieżni) cycki nie skaczą??
A może porządny stanik by Ci pomógł. Ja też mam spore piersi, ale dobrze dobrany stanik sprawia, że one nie podskakują są na swoim miejscu. Może wybierz się do dobrego salonu z bielizną i tam Ci pomogą.

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:25   #1337
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, ten wlasnie kupilismy
A jaki kolor masz?
Na innej aukcji widziałam cały biały, plus białe koła seria limitowana cuuudo ale raczej mało praktyczny ;/

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja mam maritę, moja bratowa ma i jest z niej bardzo zadowolona, spacerówka jest duża, dziecko mam miejsce na zabawki, można spokojnie przykryć kocem, fotelik do tego miała chicco (czy jakos tak), ja dostałam fotelik od baby merc od kuzynki ale zastanawiam się czy nie kupić fotelika roan.
Ale ten roan ma raczej średnie opinie z tego co czytałam i właśnie sie zastanawiam czy by maxi cosi nie wziąć... i chyba jednak będziemy brać maritę.

Cytat:
Juz sama nie wiem jaki wózek wybrać Z wszystkich rzeczy które trzeba kupić wybór wózka jest najtrudniejszy
dokładnie, masakra
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:26   #1338
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mąż będzie jutro robił z jabłkami Tzn sprawę ma prostą, bo ciasto jest już zamrożone Robiłam kiedyś u mamy, bo ma Fenomen Zelmera i ciasto orbi się błyskawicznie.
z jabłkami też pycha miałam w tamtym tygodniu, ale znowu mi się zachciało

Cytat:
to są indywidualne sprawy, więc wydaje mi się, że póki nie spróbujesz, to nie będziesz wiedziała jak zadziała na ciebie

Stary 2012-11-08, 13:27   #1339
pstryczek84
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam pytanie odnosnie koszul
- tak mysle czy kupic nowki czy uzywane...
tylko uzywane znalalam z guziczkami na srodku? wygodne to czy lepiej guziczki w dwoch rzedach po bokach? czy nie ma to znaczenia....

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 13:29   #1340
LadyWhisper
Zakorzenienie

Moj sam sie wzial, odwdziecza sie za to, ze wczoraj bylam dla jego zgraji kolegow taka dobra i zrobilam fure tostow

Siover, moze napisz czego oczekujesz od wozka, ktoras z nas na pewno poradzi a bylas sie przejsc po sklepach? Macalas juz jakies wozki?

Ewulkaaa ja ze swojej strony moge polecic typowo sportowe staniki, ale takie mega splaszczacze zabudowane niemal pod szyje, zreszta mialam kolezanke ktora byla w kadrze polski biegala na dlugie dystanse, 155cm wzrostu a biust DD, ogromniasty ona zakladala 2 na raz

Stary 2012-11-08, 13:31   #1341
bishonka
Raczkowanie

Hej dziewczyny.

Wczoraj byłam u diabetologa i .....MASAKRA

Pokazałam jej wyniki z ostatnich 2 tygodni.
Objechała mnie po całości że nie zgłosiłam się wcześniej i że jestem nieodpowiedzialna.Nie liczę się ze zdrowiem dziecka i je głodzę.
Że kwalifikuję się na leczenie insuliną a moje odżywianie się ... "błąd za błędem,za dużo za rzadko i za słodko"
Jak cukier nie unormuje się do poniedziałku (mam się zgłosić już o 8 rano)
to insulina wchodzi.
Okazało się że mam,prawdopodobnie szmery serca i mam skierowanie na echo w trybie pilnym.
Tak też ten tryb pilny to na 17 grudnia udało się ustawić.

Kurczę ale przecież ja jem często tylko zapisywałam po głównych posiłkach. Poza tym miałam jeść wszystko tylko po troszku.

Eh jestem beznadziejna i chce mi się wyć.
Nawet nie potrafię nad posiłkami zapanować.
Zjadłam dzisiaj 2 kanapki z szynką na śniadanie i ...wynik 135 .
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:32   #1342
Debrah
Zakorzenienie

Dziewczyny pomocy!
Możecie sprawdzić jakie normy macie przy swoich wynikach z glukozy..?
Bo moje chyba niestety dobre nie są
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:33   #1343
LadyWhisper
Zakorzenienie

Lenova te biale kola sa piankowe
My wzielismy calkiem klasyczny, granatowo bialy widzialam go na zywo i wyglada po prostu..... tez mi sie bialy marzyl, ale u nas na Slasku...... jeden spacer i bylby szary

Stary 2012-11-08, 13:46   #1344
bishonka
Raczkowanie

Debrah norma to 140.
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:46   #1345
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Któraś z dziewczyn tu pisała ale nie było odp to ja zapytam jeszcze raz: czy któraś z was miała spiralę?? Pytam bo chce założyć po porodzie, wcześniej byłam na pigułkach a teraz nie chcę znów o tym pamiętać itd.
Pamiętaj, że po cc nie jest spirala zalecana.

Cytat:
A czym się różnią te piankowe koła od pompowanych? Nie za bardzo się znam na tym
Piankowe lżejsze, ale niszczą się szybko bardzo. Wycierają się jak gumka do mazania. No i komfort jazdy duuużo lepszy na dmuchanych.

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Witam!
No to poszłam se dziś na glukoze wytrzymałam 20 min po wypiciu, zwymiotowałam i tyle z mojego badania
O, toś czadu dała

-----------------
Byłam w SH, kupiłam... 2 misiowe kombinezony, stan IDEALNY, normalnie jakby ze sklepu nowego każdy za - uwaga - 9zł.
Brązowy welurek bez ocieplenia, a z tyłu ma nawet ogonek
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:47   #1346
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Widzę że nie tylko ja choruje na ten zapach. Uwielbiam go po prostu ja w ogóle uwielbiam perfumy, ale mam swoje typy i tych używam sobie na zmianę w zależności od nastroju.

Ja tak miałam po tabletkach zmniejszone libido i odrzucało mnie od alkoholu praktycznie w ogóle nie piłam czasem jakiegoś jednego drinka bo więcej już mi się cofało a ogólnie poza tym to tabletki dobrze znosiłam. Okresy nie bolesne, nie tyłam, cera ładniejsza.

Wizualnie mi się podoba ale ten plecak wydaje się być ogromniasty.

Ja mam w domu rowerek stacjonarny i służy jako wieszak na ubrania, nie znoszę ćwiczyć w domu wolę wziąć rower normalny między nogi i jechać pooglądać przyrodę w domu mnie to nudzi strasznie.

A może porządny stanik by Ci pomógł. Ja też mam spore piersi, ale dobrze dobrany stanik sprawia, że one nie podskakują są na swoim miejscu. Może wybierz się do dobrego salonu z bielizną i tam Ci pomogą.
Cytat:
Moj sam sie wzial, odwdziecza sie za to, ze wczoraj bylam dla jego zgraji kolegow taka dobra i zrobilam fure tostow

Siover, moze napisz czego oczekujesz od wozka, ktoras z nas na pewno poradzi a bylas sie przejsc po sklepach? Macalas juz jakies wozki?

Ewulkaaa ja ze swojej strony moge polecic typowo sportowe staniki, ale takie mega splaszczacze zabudowane niemal pod szyje, zreszta mialam kolezanke ktora byla w kadrze polski biegala na dlugie dystanse, 155cm wzrostu a biust DD, ogromniasty ona zakladala 2 na raz

ehhh, ja i te moje cyce nienawidze ich z całego serca!

Byłam u brafitterki - dopasowała mi rozmiar, ale ból kręgosłupa nie ustał - one są po prostu za wielkie i za ciężkie... teraz w ciąży jeszcze nie kupowałam stanika - jeden mi jeszcze został sprzed ciąży to w nim chodzę (a raczej siedzę w domu ), czekam aż będzie bliżej rozwiązania, wtedy się pomierzę i postaram się kupić jakieś 2 na okres laktacji. A postaram się - bo to nie takie proste przy moim rozmiarze... tylko się nie śmiejcie!!! przed ciążą 80 G/H w związku z czym sportowego stanika nigdy nie umiałam znaleźć - bo przecież duży biust to D! znaleźć ładny stanik normalny, który dobrze trzyma to też jest sukces w moim przypadku - w większości biust wygląda jakby był obwisły, albo (jak np. z feliny) wyglądam, jaklbym miała cycki pod pachami, po prostu jakoś się rozchodzą, nie wiem o co chodzi... znalazłam fajną firmę polską, która produkuje staniki dedykowane dla dużych biustów, ale przed ciążą kupowałam największy możliwy u nich rozmiar
całkokształt powoduje to, że nienawidzę swoich piersi, a teraz w ciąży to już w ogóle nie mogę na nie patrzeć!

no to się wyżaliłam, postękałam i pomarudziłam

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:48   #1347
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Objechała mnie po całości że nie zgłosiłam się wcześniej i że jestem nieodpowiedzialna.Nie liczę się ze zdrowiem dziecka i je głodzę.
Że kwalifikuję się na leczenie insuliną a moje odżywianie się ... "błąd za błędem,za dużo za rzadko i za słodko"
to insulina wchodzi.
Okazało się że mam,prawdopodobnie szmery serca i mam skierowanie na echo w trybie pilnym.

Kurczę ale przecież ja jem często tylko zapisywałam po głównych posiłkach. Poza tym miałam jeść wszystko tylko po troszku.

Nie denerwuj się, a lekarka trochę wyczucia mogła by mieć! Nie każdy wie od początku co i jak. Kanapki z szynką mogą podnieść cukier, bo pieczywo to cukry, a jak białe albo pseudo razowe ( barwione karmelem) to cukry proste, które od razu do krwi przechodzą.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 13:52   #1348
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Debrah norma to 140.
A dokadnie to tak: przy obciążeniu 75g do 140 po 2h. Powyżej 140, ale poniżej 200 jest stan przedcukrzycowy (który niekoniecznie oznacza coś złego). Powyżej 200 cukrzyca. Tak babka od analizy powiedziała mojemu tacie wczoraj, jak odbierał moje wyniki. Na necie jest tak samo napisane.

Debrah, jaki wynik masz?

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-11-08 o 13:53
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:54   #1349
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ewulkaaa, współczuję w takim razie, ja całe życie miałam naprawdę malutki biust więc ciężko mi Cię pewnie zrozumieć..... a jeszcze jak Ci w ciąży urósł.....

Bishonka, ja nie wiem co Ci lekarze ostatnio mają, najpierw suzi, teraz Ty.... Dziewczyny trzymajcie się

Swoją drogą ale nas dzisiaj dużo, 31 osób

Stary 2012-11-08, 13:55   #1350
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Witam!
oj i co jutro idziesz znow sprobowac??

Cytat:
Hej dziewczyny.

to insulina wchodzi.

jak to glodzisz ? nie przejmuj sie na pewno sie wszystkiego nauczysz i bedzie tak jak trzeba

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy!
Możecie sprawdzić jakie normy macie przy swoich wynikach z glukozy..?
Bo moje chyba niestety dobre nie są
a w jakich parametrach masz ??
bo dziewczyny Ci juz podaly w jednych, ja mialam w innych na wynikach wypisane

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości