|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Juz sama nie wiem jaki wózek wybrać
Z wszystkich rzeczy które trzeba kupić wybór wózka jest najtrudniejszy
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1323 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale a to ruchu wszelakie ubóstwiam ja wrzucilam do jasnych rzeczy narzute na kanape co by pieknie pachnialo w salonie a na wolny czas, tzn jak oproznie suszarke to mam jeszcze zamiar wyprac nasza posciel w dzidziusiu ![]() ja na szczescie lubie prasowac a takie malenstwa to juz w ogole ![]() pytalam sie odnośnie zapachu dzidziusia do bialego i koloru ale nikt mi nie odpowiedzial, buuu - u mnie roznica ogromna, tzn bialy prawie wcale nie pachnie za to kolorowy hmmm Cytat:
Cytat:
![]() to chociaz na paczatek bede miala co zalozyc... a ewentualne pranie zrobie juz po narodzinach...Cytat:
http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...a-wesolo-7030/ Cytat:
a co do patyczkow to u nas tez mowili zeby ostroznie z nimi postepowac. jesli juz to tylko uzywac ich do czyszczenia tych widocznych, zewnetrznych czesci uszka a bron boze wkladac ich gleboko.Hmm, i co ciekawe, przypomnialam sobie ze u nas polozna tez nie polecala zadnych cudow do noska, typu grucha, frida i inne wynalazki... jesli juz to stosowac je bardzo ostroznie i delikatnie - tak jak przy patyczkach, wkladac tylko ciutke do noska a nie jak to kiedys robiono, ze grucha odznaczala sie z tyłu głowy a bajlepiej do wyciagania baboszkow uzywac rozka pieluchy albo zmoczonego wacika. a jak bedzie katarek to najlepiej pozwolic samemu mu wyleciec, przy odpowiednim trzymaniu/ ulozeniu dziecka albo ewentualnie zastosowac w/w/ wynalazki ale baaardzo ostroznie i bundź tu mundry ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
Swoja droga popularne u nas w Bytomiu sa tez wozki, I to dokladnie w tym kolorze
na zywo jest naprawde oczo.....razacy
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
Bijkora - to mój przepis na olejowanie:
2 łyżki stołowe oliwki rozprowadzam na talerzyku, maczam w tym palce i aplikuję na rozczesane włosy, mocno wciskając w nie oliwkę. Przy mojej długości i objętości, które określiłabym jako średnie, taka ilość sprawia, że włosy są lekko natłuszczone, ale nie ociekają oliwką. Potem zawijam włosy w koszulkę (stary t-shirt mojego narzeczonego ) i czekam 2h. Następnie myję włosy szamponem bez SLSów. Podczas wycierania nie szarpię ich ani nie wykręcam, tylko delikatnie odsączam resztki wody w miękki ręcznik. Włosy się przy tym nie kruszą i nie ma potem problemu z rozczesaniem. Używam do tego naturalnych oliwek BabyDream (aktualnie tej różowej, którą ostatnio pokazywałam), dobre są też olejki Alterry, oczywiście można również kupić specjalne olejki do włosów, ale ja się nigdy w to nie bawiłam, więc nie powiem Ci, gdzie takie można dostać. Ważne: olejek, którym olejujesz włosy, nie może mieć w sobie parafiny (paraffinum liquidum). Sylwietta - ja też dzisiaj mam wizytę. O której idziesz? Ja na 15. Ciekawe, co nam powiedzą.
|
|
|
|
#1326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to miała być dla mnie motywacja, żeby ćwiczyć po porodzie i ładnie schudnąć, a tu takie rzeczy! ![]() a tak serio to marzę o takim magnetycznym orbitreku dlatego pomyślałam, że poza basenem taki orbiter to dla mnie dobra sprawa - chyba tam AŻ TAK (jak np na bieżni) cycki nie skaczą??
|
|
|
#1327 |
|
Zadomowienie
|
a my zdecydujemy się na Jedo bartatina i fotelik maxi cosi cabrio fix i baza family fix do tego
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się ten wózek na początku podobał (w innym kolorze), ale jak zaczęłam czytać opinie, to ciekawie nie jest; początkowe opinie były same pozytywne, bo wózek był nowy na rynku i jak ktoś kupił i nie zdążył poużywać, to w samych superlatywach pisali, ale po jakimś czasie, jak zostały wybróbowane te wózki, to się okazało, że jakieś mocowanie gondolki jest do du.py i w kilku przypadkach gondolka z dzieckiem spadła ze stelaża na ziemię itd.; już dokłądnie nie pamiętam, ale mi przeszły zachwyty nad nim
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
No to
dla niego ![]() Mój też ostatnio mył okna i sam to zaproponował jak powiedziałam że okna muszę umyć
|
#1331 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
No to poszłam se dziś na glukoze wytrzymałam 20 min po wypiciu, zwymiotowałam i tyle z mojego badania
|
|
|
|
#1332 |
|
Zadomowienie
|
|
#1333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę robić obiad bo coś głodna się robię. |
|
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
mama zrobiła dzisiaj na obiad pierogi z kapustą i grzybami
cudo
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż będzie jutro robił z jabłkami
Tzn sprawę ma prostą, bo ciasto jest już zamrożone
|
#1336 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1337 | ||
|
Wtajemniczenie
|
A jaki kolor masz?
Na innej aukcji widziałam cały biały, plus białe koła seria limitowana cuuudo Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam w tamtym tygodniu, ale znowu mi się zachciało![]() to są indywidualne sprawy, więc wydaje mi się, że póki nie spróbujesz, to nie będziesz wiedziała jak zadziała na ciebie
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie odnosnie koszul
- tak mysle czy kupic nowki czy uzywane... tylko uzywane znalalam z guziczkami na srodku? wygodne to czy lepiej guziczki w dwoch rzedach po bokach? czy nie ma to znaczenia.... |
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Moj sam sie wzial, odwdziecza sie za to, ze wczoraj bylam dla jego zgraji kolegow taka dobra i zrobilam fure tostow
![]() Siover, moze napisz czego oczekujesz od wozka, ktoras z nas na pewno poradzi a bylas sie przejsc po sklepach? Macalas juz jakies wozki?Ewulkaaa ja ze swojej strony moge polecic typowo sportowe staniki, ale takie mega splaszczacze zabudowane niemal pod szyje, zreszta mialam kolezanke ktora byla w kadrze polski biegala na dlugie dystanse, 155cm wzrostu a biust DD, ogromniasty ona zakladala 2 na raz
|
#1341 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
![]() Wczoraj byłam u diabetologa i .....MASAKRA Pokazałam jej wyniki z ostatnich 2 tygodni. Objechała mnie po całości że nie zgłosiłam się wcześniej i że jestem nieodpowiedzialna.Nie liczę się ze zdrowiem dziecka i je głodzę. ![]() Że kwalifikuję się na leczenie insuliną a moje odżywianie się ... "błąd za błędem,za dużo za rzadko i za słodko" Jak cukier nie unormuje się do poniedziałku (mam się zgłosić już o 8 rano) to insulina wchodzi. ![]() Okazało się że mam,prawdopodobnie szmery serca i mam skierowanie na echo w trybie pilnym. Tak też ten tryb pilny to na 17 grudnia udało się ustawić. Kurczę ale przecież ja jem często tylko zapisywałam po głównych posiłkach. Poza tym miałam jeść wszystko tylko po troszku. Eh jestem beznadziejna i chce mi się wyć. Nawet nie potrafię nad posiłkami zapanować. Zjadłam dzisiaj 2 kanapki z szynką na śniadanie i ...wynik 135 . |
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomocy!
Możecie sprawdzić jakie normy macie przy swoich wynikach z glukozy..? Bo moje chyba niestety dobre nie są
|
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova te biale kola sa piankowe
My wzielismy calkiem klasyczny, granatowo bialy widzialam go na zywo i wyglada po prostu.....
|
#1344 |
|
Raczkowanie
|
Debrah norma to 140.
|
|
|
|
#1345 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
----------------- Byłam w SH, kupiłam... 2 misiowe kombinezony, stan IDEALNY, normalnie jakby ze sklepu nowego każdy za - uwaga - 9zł.Brązowy welurek bez ocieplenia, a z tyłu ma nawet ogonek |
|||
|
|
|
#1346 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ehhh, ja i te moje cyce Byłam u brafitterki - dopasowała mi rozmiar, ale ból kręgosłupa nie ustał - one są po prostu za wielkie i za ciężkie... teraz w ciąży jeszcze nie kupowałam stanika - jeden mi jeszcze został sprzed ciąży to w nim chodzę (a raczej siedzę w domu ), czekam aż będzie bliżej rozwiązania, wtedy się pomierzę i postaram się kupić jakieś 2 na okres laktacji. A postaram się - bo to nie takie proste przy moim rozmiarze... tylko się nie śmiejcie!!! przed ciążą 80 G/H ![]() całkokształt powoduje to, że nienawidzę swoich piersi, a teraz w ciąży to już w ogóle nie mogę na nie patrzeć! ![]() no to się wyżaliłam, postękałam i pomarudziłam
|
|
|
#1347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
A dokadnie to tak: przy obciążeniu 75g do 140 po 2h. Powyżej 140, ale poniżej 200 jest stan przedcukrzycowy (który niekoniecznie oznacza coś złego). Powyżej 200 cukrzyca. Tak babka od analizy powiedziała mojemu tacie wczoraj, jak odbierał moje wyniki. Na necie jest tak samo napisane.
![]() Debrah, jaki wynik masz? Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-11-08 o 13:53 |
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulkaaa, współczuję w takim razie, ja całe życie miałam naprawdę malutki biust więc ciężko mi Cię pewnie zrozumieć..... a jeszcze jak Ci w ciąży urósł.....
![]() Bishonka, ja nie wiem co Ci lekarze ostatnio mają, najpierw suzi, teraz Ty.... Dziewczyny trzymajcie się ![]() Swoją drogą ale nas dzisiaj dużo, 31 osób
|
#1350 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak to glodzisz ? nie przejmuj sie na pewno sie wszystkiego nauczysz i bedzie tak jak trzeba Cytat:
bo dziewczyny Ci juz podaly w jednych, ja mialam w innych na wynikach wypisane
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

Z wszystkich rzeczy które trzeba kupić wybór wózka jest najtrudniejszy

Nie ma kto na nim ćwiczyć. Kupiliśmy jakieś 15 lat temu i na palcach jednej ręki moge policzyć ile razy był używany.
ale a to ruchu wszelakie ubóstwiam 

to chociaz na paczatek bede miala co zalozyc... a ewentualne pranie zrobie juz po narodzinach...
bo mi się skasował podczas formata
już obczaiłam na ich stronce, że też tą jedną bazę można na dwa sposoby zamontować
) i czekam 2h. Następnie myję włosy szamponem bez SLSów. Podczas wycierania nie szarpię ich ani nie wykręcam, tylko delikatnie odsączam resztki wody w miękki ręcznik. Włosy się przy tym nie kruszą i nie ma potem problemu z rozczesaniem.
to miała być dla mnie motywacja, żeby ćwiczyć po porodzie i ładnie schudnąć, a tu takie rzeczy!
dlatego pomyślałam, że poza basenem taki orbiter to dla mnie dobra sprawa - chyba tam AŻ TAK (jak np na bieżni) cycki nie skaczą??

dla niego 
cudo
miałam w tamtym tygodniu, ale znowu mi się zachciało

każdy za - uwaga
), czekam aż będzie bliżej rozwiązania, wtedy się pomierzę i postaram się kupić jakieś 2 na okres laktacji. A postaram się - bo to nie takie proste przy moim rozmiarze... tylko się nie śmiejcie!!! przed ciążą 80 G/H