|
|
#1441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
Cytat:
A znasz juz płec maleństwa?
|
|
|
#1442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pozwolisz ze mojemu Bąbelkowi tez kupię a pościel i rozek tez zamówilam u tej pani bardzo fajna i miła.
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#1443 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zapisałam sobie pościel do wózka, muszę też kupić a fajna i nie droga.. a jakie mebelki zamawiacie? Jeśli można wiedzieć.. ![]() Cytat:
|
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do pościeli do wózka to musi być? Czy wystarczy kocyk? |
|
|
|
|
|
#1445 | |||
|
Kniaginia
|
Nie, darmowa, jeśli się płyta nie nagrała. No a skoro się jednak nagrała, to nie wiem.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A czy jedyna Różyczka będzie w okolicy, to nie wiem. Zauważyłam, że wcale to imię tak mało popularne nie jest, jak sądziłam ![]() Otóż to! Witajcie pawie oczko i notte nera! |
|||
|
|
|
|
#1446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja OM miałam 22.06 i liczę, że 20 tydzień skończę jutro w związku z czym po północy zamierzam świętować z okazji półmetka Tak też liczą mi lekarze.... Czyli dzisiaj jestem jeszcze w 19 ![]() Ale temat liczenia to temat rzeka - jedne tak, inne tak W sumie to i tak bez większej różnicy bo conajwyżej o 1 tydzień mamy różnicę...Odebrałam wyniki. Mam za lekkie siuśki :P Krew mi się rozjechała - leukocyty ciut powyżej normy, a hemoglibina i hematokryt spadły sporo poniżej normy. Wcinam suplementy, ale widzę, że jednak pora się przeprosić z niektórymi produkami ![]() Dzisiaj wołowina w roli głównej!
|
|
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1448 |
|
Przyczajenie
|
Nie, jeszcze nie. I nie poznam jej przynajmniej do końcówki listopada, bo wtedy mam kolejną wizytę u lekarza. Dla mnie jednak najważniejsze jest to, że dzidziuś rośnie i rozwija się prawidłowo, płeć (choć nie powiem, żeby była mi obojętna
) jest na drugim planie.I dziękuję Wam za tak ciepłe przyjęcie!
|
|
|
#1449 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
fajne zakupyCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za tca ta Twoja szefowa to jej ciągle coś nie pasuje... ![]() no to w końcu odpoczniesz od niej ![]() Cytat:
za połówkowe![]() jestem tworzę...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
szczególnie naklejka![]() Cytat:
![]() Witajcie kobietki, nadrobiłam nie co gonicie strasznie![]() A ja musiałam rano jechać rachuneczki pozapłacać i dlatego dopiero teraz przybywam z relacją ![]() A więc tak moje wyniki dobre, nie ma się czego czepić, kg na + ale nic gin nie powiedział no ale chyba zauważył że mi brzuchal urósł więc to dlatego ![]() Zbadał mnie ręcznie, a potem usg z dzidziom wszystko dobrze waży już 343gramy gin go zaczepiał żeby podejrzeć ale nie za bardzo się dało niby widział ale jak dla mnie to nie pewne więc umawiam się na 3d . Zatem ogólnie wszystko dobrze posłuchaliśmy serduszka Aha termin mi się przesunął na 25 marzec ale w sumie to nie wiem czy się sugerować bo to dwa dni rozbieżności ![]() Nie wiem czy już wszystko napisałam ale jak coś mi się przypomnie to dopiszę
|
||||||||
|
|
|
|
#1450 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja odbrałam wyniki i wygląda na to że są w miarę dobre, z tego co patrzyłam na te normy to nie ma się do czego przyczepić.
|
|
|
#1451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:super, to już kawał człowieczka ![]() mnie ostatnio przesunął się termin z 29.03 na 21.03, ale trzymam się tej daty z OM chociaż nasz szkrab od początku był starszawy
|
|
|
|
#1452 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
Super!! To my prawie równo idziemy. Moja waży ciut mniej i jest troszkę młodsza. Też mi się termin przesunął z 23 marca na 27, ale nie sugeruje się tym. |
|
|
|
|
|
#1453 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
ja oczywiście tak jak przypuszczałam nie wstałam z rana i na badanie krwi i moczu pójde we wtorek. Co do tego któraś pisała o USG juz mówiłam, ja chodze prywatnie, za każda wizyte płace 100zł (nie uważam że to dużo aby sprawdzić czy u malucha ok) i co wizyte mam robione USG. Nawet sie nie prosze - to jest oczywiste i nie sądze aby co 3 tyg czasem co 4 tyg 5 minutowe badanie USG zaszkodziło maluchowi a ja jestem spokojniejsza o 100 %. U mnie maja skonczyć jutro ocieplenie i jak się uda to od poniedziałku robimy pokoje (naszą tymczasową sypialnie i pokój dla małego). ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
haha no nie moge ![]() idziemy prawie tak samo u mnie dziś 15t i 3d i też mamy ten sam wiek i tyle samo jesteśmy ze swoimi partnerami tyle że ja jestem mężatką 2 miesiace.
|
|
|
|
|
|
#1454 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za muśnięciei zakupy kupiłam tą z Zary, bo takie z tiulu ma, a już jest za duża na takie suknie teraz tylko na śluby będzie miała takie zakładane. A ta z Zary elegancka, ja lubię tak Julkę ubierać, do tego torebeczka wisząca przez ramie i beret Cytat:
ale jak coś to możesz iść na usg płatne, bo wiem, że są dziewczyny co chodzą co 3 tyg na wizyty i mają za każdym razem usg Ostatnio czytałam w gazecie, że nie ma udowodnionego, że usg szkodzi dla maluszka. Cytat:
Cytat:
hahaha Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#1455 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj doktorek mowi, ze przetworzone sa nawet lepsza porcja potasu - wiec przeciery, soki, pomidory z puszki do sosow jeszcze z mojej potasowej sciagi (moj doktor jest wrogiem pastylek): morele suszone, figi suszone, awokado, banany, ziemniaki, seler, kiwi, grejpfruty (kolejnosc od najbardziej napotasowanych do najmniej) Cytat:
ale zmiana poscieli to powazna czynnosc... lezakowanie... a tu czytam ze jeszcze pracujesz... masz mozliwosc pojscia na L4? witaj Cytat:
widze ze mamy te sama potasowa liste ![]() Cytat:
heheheh chyba bede miec malego lorda. tja.... w futbolowkach Cytat:
wkurza mnie to cale zycie mialam wszystko OK, a teraz rozjazdy ![]() Cytat:
![]() ![]() ZUS mi w koncu zaplaci... 12 XI. heh....
|
|
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1457 |
|
Przyczajenie
|
U mnie też na USG termin porodu wypada troszkę później niż wg OM, ale lekarz mówił, że absolutnie nie mam się tym przejmować, bo tak jest bardzo często. I on, i ja kierujemy się tą orientacyjną datą 21.04. wyznaczoną na podstawie OM.
Ja podobnie jak Ewkaaa8891, chodzę do lekarza prywatnie i mam co 4 tygodnie robione USG (na które każdorazowo czekam z niecierpliwością )pawie_oczko, też dopiero zauważyłam... Również jestem w pierwszej ciąży, mam 24 lata, męża od 4 miesięcy (a z którym jesteśmy razem od 8 lat)
Edytowane przez notte nera Czas edycji: 2012-11-08 o 13:59 |
|
|
|
|
#1458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ja cały czas trzymam się terminu z OM
|
|
|
#1459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1460 |
|
Rozeznanie
|
No i jestesmy
Wszystko super, pieknie dzidzie bylo widac - ziewala sobie ![]() ![]() No troche jej sie nudzilo, bo siedzielismy tam 5h Ale oczywiscie akurat krocza znowu nie pokazala i ten lekarz w ogole wypalil, ze plec to tak na 100% mozna dopiero w 24 TC no co lekarz to inna opinia, tragedia heheale mam stron do nadrabiania
|
|
|
|
|
#1461 |
|
Zadomowienie
|
No i przytoczyłam się od lekarza
![]() Oczywiście pomarudził, że dawno mnie nie było, hehe. Dostałam L4 i powiedział, że z naszego miasta to jestem wyjątkowym przypadkiem, bo pracowałam do połowy ciąży, a tak to każda od razu na L4 idzie. Macica tam gdzie byc powinna, szyjka również okey. Za tydzień widzę się z nim na USG.
|
|
|
#1462 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 5h czekania A dlaczego az tyle czasu tam spędziliście?![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
|
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() witaj ![]()
|
|
|
|
#1464 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W poniedziałek mam wizytę i wezmę sobie tydzień- dwa zwolnienia... Miesko wcinam, ale sporo kuraka... teraz muszę krowy ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cholibka, na wszystkie moje dzisiejsze smutki nic nie działatak, jak kilka "puknięć" ze środka. Właśnie maluszek daje o sobie znać Mniej więcej o tej samej porze co wczoraj - pora obiadku Dam mu jabłuszko w nagordę ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#1465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za udane wizyty
|
||
|
|
|
|
#1466 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za podjęcie decyzji oby się dobrze sprawował!Z Zary kupiłam tą drugą przegapiłam licytacje i poszła za 46zł ja właśnie też myślałam, by rożek kupić do kompletu w baranki, ale wzięłam pod kolor pokoiku, niebieskie ściany i zwierzaki Cytat:
![]() Cytat:
![]() my w kuchni mamy też naklejkę ścienną i super się sprawuje, wiele osób myśli, że to namalowane jest Cytat:
rożek wzięłam, bo do jednej wysyłki i też grosze kosztuje, a po Julce mam różowy, więc nie bardzo by mały w nim był hehe a mebelki takie komoda (na dole masz podgląd pokoju z tymi meblami i niebieskimi ścianami ) http://allegro.pl/pik-pok-pp6-komoda-i2744136016.html szafa http://allegro.pl/pik-pok-pp1-szafa-...744154346.html i regał - też w kolorze białym z zielonym i turkusowym elementem http://allegro.pl/pik-pok-pp15-regal-i2744135276.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() za wizytę terminem się nie sugeruj, bo teraz będzie za każdym razem inne Cytat:
dzięki za wyniki
|
|
|
|
#1467 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#1468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale fajnie, że masz takiego gina, który Ci wypisuje nawet bez powodu skierowanie do szpitala - bo z tego co rozumiem przynajmniej na wizytę idziesz na nfz? Ja własnie teraz pierwszy raz dostałam skierowanie na badanie do szpitala - ale z tego względu żeby tą prawa stopkę dzidziusia dobrze obejrzeć. Myślałam, że jak nie ma wskazania to lekarz nie może ot tak sobie do szpitala skierować No i my na samo zapisanie się na termin wizyty tez naczekaliśmy się 2,5h... Ciekawe ile będziemy czekać w poniedziałek, bo na wtedy mamy wizytę ustaloną
|
|
|
#1469 | ||
|
Kniaginia
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę tym, które się meblują Ja dziś już myślałam, że znalazłam wymarzone mieszkanie, ale okazało się, ze do ceny obligatoryjnie trzeba doliczyć za miejsce garażowe oraz drugie na parkingu przed blokiem i klops, kosmiczna cena wyszła
|
||
|
|
|
|
#1470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

Chciałabym, jeśli to możliwe, dołączyć do grona mamuś marcowo-kwietniowych 2013. Wiem, że dość późno, ale właśnie dziś (co za wstyd) przypomniało mi się, że kiedyś założyłam sobie na Wizażu konto, ale nie miałam potrzeby z niego korzystać. Teraz, będąc w 17 tygodniu ciąży, pomyślałam, że fajnie byłoby "pogadać" na forum z innymi szczęśliwymi, przyszłymi mamusiami.
A znasz juz płec maleństwa?

za połówkowe
klask i:

, kąpielówki i buciki do chodzenia po plaży ale mam radochę