Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ??
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III 2 4,08%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 2 4,08%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 3 6,12%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III 1 2,04%
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 18 36,73%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 2 4,08%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III 3 6,12%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-08, 13:12   #961
Atena564
Zadomowienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Co do języków obcych to kiedyś nawet średnio gadałam po angielsku, troche gorzej po niemiecku, ale teraz to masakra totalna prawie nic niepamiętam, a jak próbuje coż z siebie wydusić to ciężkooo też myśle by wziąść się za jezyki, bynajmniej angielski , ale niemam weny za bradzo
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:19   #962
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

ile buziacków dostałam

wdg mnie każdy facet czasem wkurzy
Stary 2012-11-08, 13:22   #963
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ale cóż poradzić?
95%czasu jest ok, te 5% potrafią czasem przyćmić całą resztę..
Jesli chodzi o rzeczy które mama pozwalała robić i teraz jest wielki zonk,że ja się nie zgadzam.trochę tego jest..
mój na początku po zjedzeniu,wypiciu czegokolwiek wstawał i wychodził z kuchni nawet nie odstawiał do zlewu..
już na szczęście się naumiał,że brudne talerze same sie nie teleportują do zlewu czy zmywary.

O!jeszcze nabijał parówkę na widelec i obgryzał

Ale co się dziwić jak mamusia mu specjalnie paluszki rybne na święta robiła. Nie ważne ze 12 czy tam ileś potraw ale jeszcze paluszki bo dzidziu nie lubi rybki
a może to ja jestem jakaś nieczuła

Trochę nerwów te początki mnie kosztowały..

Z resztą w tym związku to ja jestem facetem
pierwsze randki: ja-piwo, tż-redsik
ja-kawa,czarna mocna i sypana, tż-capucinno,rozpuszczalne z 3ma lyzeczkami cukru

moja mała blondi
Heh ja tez u siebie w zwiazku czuje sie ta ktora nosi spodnie !!!
Ale to dlatego ze cokolwiek by sie nie dzialo,wszystko musze zalatwiac ja,nie wazne czy to sa moje sprawy,czy Tz zawsze ja musze za czyms biegac,a On jakby nie umial otworzyc ust w jakims urzedzie :/
Co do sprzatania to mam swiadomosc tego ze sama sobie jestem winna,i nawet Tz mi to kiedys uswiadomil.
Poniewaz na poczatku,jak spotykalismy sie na weekendowe randki(poniewaz mieszkalismy 60km od siebie i oboje pracowalismy,wiec w tyg widzenie bylo raczej niemozliwe,no chyba ze Tz robil mi niespodzianke),ale wracajac do weekendow zawsze Tz robil wszystko,ja mialam tylko "lezec i pachniec",gotowal,sprzata l itp.Gdy przeprowadzilam sie do niego(mial stala umowe o prace,i lepsze zarobki wiec tak bylo rozsadniej),ja przez pol roku nie moglam znalezc zadnej pracy,wiec zaczelam robic w domu wszystko,bo przeciez Tz przyjdzie zmeczony z pracy wiec musi odpoczac,a ja siedzac cale dnie w domu mam taki obowiazek.
I tym oto sposobem zrobilam sama sobie krzywde,bo tak rozpiescilam Tz ze pozniej jak zaczelam pracowac to i tak musialam wszystko robic,i w sumie pracowalam na 2 etaty
Na szczescie teraz odkad jestem w ciazy to Tz sie troche opamietal i teraz mi pomaga
A propo ciazy,jak mi pieknie wczoraj wyskoczyl brzuszek,wygladam troche jakbym wsadzila sobie cos troche mniejszego od pilki do siatkowki Napatrzec sie nie moge
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:24   #964
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
K
Teraz lecę na śniadanie (o 13... )
śniadanie? o 13?

axella strasznie dużo pracujesz!!!

vil przykre usłyszeć coś takiego od faceta. Eh jak on coś będzie chciał też mu tak powiesz

Atena dziwne bo mi w ciąży paznokcie odżyły

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
wdg mnie każdy facet czasem wkurzy
my na pewno też czasami wkurzamy

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
wiec zaczelam robic w domu wszystko,bo przeciez Tz przyjdzie zmeczony z pracy wiec musi odpoczac,a ja siedzac cale dnie w domu mam taki obowiazek.
I tym oto sposobem zrobilam sama sobie krzywde,bo tak rozpiescilam Tz ze pozniej jak zaczelam pracowac to i tak musialam wszystko robic,i w sumie pracowalam na 2 etaty
Na szczescie teraz odkad jestem w ciazy to Tz sie troche opamietal i teraz mi pomaga
ooooo u mnie też tak jest
Stary 2012-11-08, 13:25   #965
nuna2
Zakorzenienie

mi też paznokcie ożyły a mam po tipsach....
Stary 2012-11-08, 13:34   #966
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

Atena dziwne bo mi w ciąży paznokcie odżyły

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Mi nietylko paznokcie się zniszczyły (Tż aż się dziwił, że mam takie nieładne pazury) ale i włosy mam gorsze bardziej łamliwe, matowe ale i z drugiej strony bardzo szybko się przetłuszczają
Zauważyłam też ,że skóra m.in na nogach i plecach mi się zmieniła na gorsze, bo na plecach mam pełnooooo krostekm, plamek czaerwonych, a na nogach z kolei mam tak suchą skórę, że nawet łuszczy mi się ona jak pocieram nogami np. o prześcieradło
Dziś posmarowałam nogi tym olejkiem babydream z rosmana i jak narazie jest ok, zobaczymy jak bedzie dalej, bo dotychczasowe balsamy i masła do ciała nieskutkowały

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

moja mam będąc ze mną w ciąży miałą podobnie....zero wymiotów, brzuszek prawie niewidoczny (w 6 mc się dopiero ujawnił) , no i włosy (długie, blond, gęste, kręsone) stały się nijakie a paznokcie stale musiałą mieć krótkie, bo się łamały!!! Może to genetycznie tak mam
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:39   #967
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Czasami zmuszę go do zmywania naczyń zmusić, bo oboje tego nie cierpimy
na święta sprawcie sobie zmywarkę chociaż ona wszystkiego nie załatwi i tak... ale pomocna rzecz!
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ale cóż poradzić?
95%czasu jest ok, te 5% potrafią czasem przyćmić całą resztę..
Jesli chodzi o rzeczy które mama pozwalała robić i teraz jest wielki zonk,że ja się nie zgadzam.trochę tego jest..
mój na początku po zjedzeniu,wypiciu czegokolwiek wstawał i wychodził z kuchni nawet nie odstawiał do zlewu..
już na szczęście się naumiał,że brudne talerze same sie nie teleportują do zlewu czy zmywary.

O!jeszcze nabijał parówkę na widelec i obgryzał

Ale co się dziwić jak mamusia mu specjalnie paluszki rybne na święta robiła. Nie ważne ze 12 czy tam ileś potraw ale jeszcze paluszki bo dzidziu nie lubi rybki
a może to ja jestem jakaś nieczuła

Trochę nerwów te początki mnie kosztowały..

Z resztą w tym związku to ja jestem facetem
pierwsze randki: ja-piwo, tż-redsik
ja-kawa,czarna mocna i sypana, tż-capucinno,rozpuszczalne z 3ma lyzeczkami cukru

moja mała blondi
haha no ładnie! ale wiesz, poradzić zawsze można. trochę skopać dupeczkę wykwintną tej twojej blondi nie zaszkodzi
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
cloche mój niemiecki leży i kwiczy. kiedyś był na poziomie zaawansowanym, a w czasie studiów w ogóle nieużywany został zapomniany w 90%.

no właśnie jak kiedyś wyjechałam, i mój mąż chciał zrobić pranie to stwierdził że resztki mydła w kostce można wrzucić do przegródki z płynem do płukania. i pralka się zablokowała w połowie cyklu. dobrze że umiał naprawić, to co zepsuł także o ile radzi sobie z większością codziennych obowiązków, to pranie go przerosło

i ja też ci dam nuna na mega pocieszenie

vil ja też lubię porządek. a jak wracam do domu, i widzę czasem męża przed komputerem a na około bałagan to zmieniam się w potwora i tak go dręczę, że biedny nie ma życia dopóki nie zapanuje porządek
skoro niemiecki był zaawansowany, to lekka literatura po niemiecku spokojnie ci go odświeży. wystarczy od niechcenia sobie spróbować coś poczytać. teraz sprawdziłam i kurna chata nic z niemieckich e-booków już nie mam
a co do pralki - ważne, że chłop sobie radę dał, a nie rozłożył ręce i wzruszał ramionami!
i świetna metoda... mój czasami też się zapominał - owszem, miał też roboty, spraw do załatwiania, ale 5 minut w kuchni trochę odgruzować zrobiłoby ogromną różnicę. to padałam po pracy na kanapę i jak się mnie pytał, czemu nie jem kolacji, to odpyskiwałam, że NIBY JAKIM CUDEM mam wejść do kuchni i się nie zabić parę razy tak i chłop miał traumę taką, że się nauczył
Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co zrobić by odżywić paznokcie??????(...)16 lis mam wizyte u ginki może poleci mi jakieś witaminy
koniecznie ginowi powiedz, pokaż... bo to będą jakieś braki. łapki precz od tych odżywek, niektóre mogą zawierać szkodliwe substancje, a jak masz takie mocno krótkie, to tym łatwiej mogą się świństwa przedostać... gin spojrzy na twoją dietę i na pewno doradzi, co najlepiej brać z witamin, albo czego dodać do jadłospisu
Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
A propo ciazy,jak mi pieknie wczoraj wyskoczyl brzuszek,wygladam troche jakbym wsadzila sobie cos troche mniejszego od pilki do siatkowki Napatrzec sie nie moge
chcemy zdjęcie!!!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 13:40   #968
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Mi nietylko paznokcie się zniszczyły (Tż aż się dziwił, że mam takie nieładne pazury) ale i włosy mam gorsze bardziej łamliwe, matowe ale i z drugiej strony bardzo szybko się przetłuszczają
Zauważyłam też ,że skóra m.in na nogach i plecach mi się zmieniła na gorsze, bo na plecach mam pełnooooo krostekm, plamek czaerwonych, a na nogach z kolei mam tak suchą skórę, że nawet łuszczy mi się ona jak pocieram nogami np. o prześcieradło
Dziś posmarowałam nogi tym olejkiem babydream z rosmana i jak narazie jest ok, zobaczymy jak bedzie dalej, bo dotychczasowe balsamy i masła do ciała nieskutkowały

je tez mam masakrę-włosy przetłuszczają się mega szybko, a znów u dołu łamią się i są jak siano mimo,że szampon walę na skalp a na reszte odżywki..
a skóra-to jest aż smutne.. krostki,pryszcze,wszędzie gdzie się da.. ręce,nogi, ramiona to już w ogóle porazka..
23go mam gina-spytam co mam z tym zrobić, bo nie chcę nie dość,że z kiepskim samopoczuciem jeszcze kiepsko wyglądać.. :<
a paznokcie nawet się nie rozdwajają.. one sie rozpięciojają
ale to akurat mam od zawsze..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:42   #969
gold-fish
Zakorzenienie

Dzień dobry
chciałabym do Was dołaczyć, według OM mam termin na 3 maja
jeszcze nie wiem kto się tam kryje, ale może 20 listopada się ujawni

Aten na paznokcie koniecznie kup sobie Eveline 8w1 total action GENIALNY preparat. Też przetestowałam mnóstwo odżywek, tą już stosuje regularnie z pół roku i mam takie że muszę często obcinać

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:46   #970
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Aten na paznokcie koniecznie kup sobie Eveline 8w1 total action GENIALNY preparat. Też przetestowałam mnóstwo odżywek, tą już stosuje regularnie z pół roku i mam takie że muszę często obcinać
witamy
Stary 2012-11-08, 13:46   #971
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
na święta sprawcie sobie zmywarkę chociaż ona wszystkiego nie załatwi i tak... ale pomocna rzecz!
Mój małż chciał kupić... ale ja stwierdziłam, że skoro za rok i tak już będziemy mieszkali w domku to po co kupować zmywarkę
Taka oszczędna jestem

U mnie paznokcie ok, skóra trochę przesuszona, ale bez tragedii
Co do włosów to wypowiem się po wizycie u fryzjerki - ona oceni ich stan

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 13:48   #972
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Witaj

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:49   #973
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Dzień dobry

Witamy !

Powiedz coś o sobie ... jak z objawami ciążowymi ?
Stary 2012-11-08, 13:54   #974
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Dzień dobry

witaj
napisy cođ o sobie
mamy podobny termin ja ma 6tego

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-11-08, 13:54   #975
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Witaj

---
Ale Wy znowu dzisiaj pędzicie

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 13:55   #976
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja po badaniu w ginekologa. Ech...po tym wczorajszym krwawieniu byłam ciekawa co powie mój ginekolog.
No i nagle się okazało, że to krwiak i to w dodatku ma podobną wielkość jak zarodek ( !!!!) 3 cm.
W rezultacie mam L4 i 3 wersje jak potoczy się historia:
1. krwiak się powiększy i organizm i tak zarodek odrzuci.
2. Krwiak sie nie powiększy ale pojawił się albo pod wpływem niedoborów hormonalnych albo uszkodzenia płodu i w 11 tygodniu dopiero dowiem się czy czasem płód nie jest uszkodzony, a my go sztucznie podtrzymujemy
3. Krwiak się wchłonie ( lub po prostu niepowiększy) a Maluszek rozwinie się zdrowo i dalej.
Póki co mam być w domu, przyjmować leki i 19.11 kolejne badanie
Magiusa moja siostra też miała krwiaka, 2 tygodnie leżała plackiem, brała leki i wchłonął się, a dzidziuś rozwija się dobrze i na usg w 12 tyg. też wyszło wszystko dobrze. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie też wszystko było dobrze.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 14:00   #977
humpback
Zakorzenienie

Atena mi się poprawiły i włosy, i paznokcie

cześć gold-fish
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 14:01   #978
Ashyshqa
Zakorzenienie

Kochane, na szybko Was z pracy nadrabiam, ale inaczej nigdy Was nie dogonię.
Tak, tak, koniec laby u mnie, czas wrócić do pracy...

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja po badaniu w ginekologa. Ech...po tym wczorajszym krwawieniu byłam ciekawa co powie mój ginekolog.
No i nagle się okazało, że to krwiak i to w dodatku ma podobną wielkość jak zarodek ( !!!!) 3 cm.
W rezultacie mam L4 i 3 wersje jak potoczy się historia:
1. krwiak się powiększy i organizm i tak zarodek odrzuci.
2. Krwiak sie nie powiększy ale pojawił się albo pod wpływem niedoborów hormonalnych albo uszkodzenia płodu i w 11 tygodniu dopiero dowiem się czy czasem płód nie jest uszkodzony, a my go sztucznie podtrzymujemy
3. Krwiak się wchłonie ( lub po prostu niepowiększy) a Maluszek rozwinie się zdrowo i dalej.
Póki co mam być w domu, przyjmować leki i 19.11 kolejne badanie
Kochana, musisz być w strasznym stresie... Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i 3 opcja będzie ta Waszą. Przeciez dużo dziewczyn ma krwiaki i dają radę. U Was tez tak będzie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
właśnie szukam jakiejś stronki darmowy angielski online... zastanawiam się, czy nie czytać jakiś angielskich opowieści i nie tłumaczyć, czego nie wiem.
Widzę, że Ci juz dużo rad dziewczyny dały. Podpisuję się pod nimi. Przede wszystkim najlepiej jest jak najwiecej słuchać

Cytat:
Dzień dobry

Witaj! Napisz coś więcej o sobie
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 14:02   #979
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
3000 i 5000 to już dla mnie hardkor. 1000 to max, i tak mnie zajmują na wystarczająco długo
Moj wczesniej ukladal puzle,ale to w PL gdzie mielismy 2 mega duze pokoje i bylo gdzie je trzymac,teraz niestety mamy jeden maly pokoik wiec musi sie obejsc...ale w zamian za pozle skleja drewniane modele statkow - nie wiem co gorsze hehe.Ktoregos dnia Tz sam stwierdzil ze chyba upadl na glowe zabierajac sie za statki :P
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 14:04   #980
gold-fish
Zakorzenienie

kilka słów o mnie za parę dni skończę 31 lat, to moje/nasze pierwsze dziecko- pamiątka z wakacji mężatka od 3 lat.

-Ciążę przechodzę dobrze do godz. 15 i źle od godz.15 któraś z Was też tak ma?
-Nadal pracuję i nie zamierzam za szybko iść na L4
-Zachciewajek ogólnie brak, pokochałam smak grejfrutów
-codziennie boli mnie głowa

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 14:04   #981
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja;3750126[COLOR=Silver
[/COLOR]ooooo u mnie też tak jest
Mam nadzieje ze jak urodzi sie maluszek to tez bedzie mi pomagal
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-11-08, 14:05   #982
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
no tak, rozumiem. Domyśliłam się, że nie robisz tego dla diety i ładnej figury

dobrze zrobiłaś, tak stresowałabyś się w domu i ciągle myślała.. a tak jesteś pod dobrą opieką i możesz być spokojna o bejbika

nie ma się czego bać tylko troszkę już późno. ale składek zus nie płaccie wysokich i przepracuj fikcyjnie chociaz ze 2 miesiące, żeby nie isc po pierwszym miesiacu na L4 Dużo osób tak robi a jeszcze jak macierzyńskie wydłużą to opłaci się podwójnie
za 12 tydzien, ja wczoraj mialam pierwszy dzien 12

no właśnie też to zauważyłam
ale dobrze, odpoczywaj- to nie wyścigi

hehehe.. może coś w tym jest, że kobieta w ciąży oddaje część mózgu dziecku ja też jakaś rozkojarzona i mało myśląca jestem

hehe, no tak kolejny powód do stresu
ta znajoma też tak mówiła.. że bejbik się ruszał ruszał i przez dwa dni nic- a ona już w panice, że nic nie czuje.. ale wszystko było ok

u nas na szczęście dziś już nie pada (na razie) powodznia w pracy, oby szybko zleciało
Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Z tym zatrudniani9em w ciąży to nie do końca jest tak kolorowo..
ZUS zaczyna się czepiać takich sytuacji i dość często kontroluje...
Co innego jak faktycznie w danej firmie pracuje się codziennie przez te 2 miesiące, są świadkowie itd. ale gorzej jak własnie ma być to tylko fikcja

Ponoć dużo lepszym rozwiązaniem jest założenie dzialalności.. wtedy można sobie mega wysoki ZUS opłacać i jak sie idzie na L4 to super kasę można trzepać
My chcemy na 3 msc na najniższą, bo jak się da cokolwiek wyciągnąć to czemu nie. To nie jest tak, że jesteśmy w podbramkowej sytuacji, bo nie, ale zawsze to tysiak do przodu Zobaczymy

Cytat:
dziewczyny, co te wasze chłopy takie jakieś......... mój od początku załatwiał bardziej "męskie" roboty, sprzątaniem i gotowaniem się dzielimy. w sumie parę lat mieszkał sam, więc się nauczył. gorzej jak chłop prosto z "hotelu mama" trafia do dziewczyny, która mu pozwala na folgowanie koniecznie się za to weźcie, kochane, bo jak będzie dzidzia, będzie jeszcze gorzej!

mam czasem wrażenie, że matki puszczają tak synów w świat, jeszcze im wmówią, że ciąża to wymówka, bo one przecież wszystko robiły i dbały o męża, no i taki chodzi potem gwiazdor i czeka, aż mu wszystko podstawią... a potem żonki nie ma przez miesiąc, bo na delegację czy inne roboty wyjedzie (ktoś przecież musi zarobić), mamusi nie ma w pobliżu, i bidak sobie nawet prania nie zrobi
Mój też, sprząta, odkurza, gotuje wszystko robi to co baba plus to co robi chłop

Ale mnie dziś 3 razy bóle złapały, aż się wystraszyłam, ale nie wiem co to było,chyba skręt kiszek?!?!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 14:06   #983
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:

chcemy zdjęcie!!!
A jest juz cos gdzie wstawiamy nasze zdjecia,czy nadal normalnie na forum?
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-11-08, 14:06   #984
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:

kilka słów o mnie za parę dni skończę 31 lat, to moje/nasze pierwsze dziecko- pamiątka z wakacji mężatka od 3 lat.

haha jaa to samo z grejfutami. Nawet żel do twarzy taki mam
Stary 2012-11-08, 14:07   #985
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

mnie też dzień w dzień boli głowa.. powoli przywykłam..
kolejna z listopada ?
Witamy w naszym zacnym gronie

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-11-08, 14:10   #986
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Dzień dobry

Witaj
Ja paznokcie zawsze mialam super,wrecz musze uzywac obcinaczek,bo zwykle nozyczki do paznokci niestety nie daja rady
A odkad jestem w ciazy,to juz tak jak wczoraj pisalam z tym meszkiem na brzuchu,to ogolnie depilacja jest czesciej,i na glowie szybko rosna i sa zdrowe
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-11-08, 14:23   #987
karolina2121
siedzę i myślę

Małżonek stwierdził, że troszkę widać mi już brzuszek
Poprosiłam go o zrobienie zdjęcia... niestety chyba potrzebuję innego fotografa, bo te jego zdjęcia do niczego się nie nadają
Stary 2012-11-08, 14:29   #988
Katate
Raczkowanie

Cytat:

Witaj gold-fish
Mnie też od dwóch dni boli głowa, masakra.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 14:50   #989
xal
Zakorzenienie

Gaduły
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
faceci czasem z nimi gorzej niż z małymi dziećmi.
u nas też wczoraj była ostra wymiana zdań, bo poprosiłam o podanie lapka, żeby nie wstawać niepotrzebnie, to stwierdził, że jestem "leniwa dupa" i że sama mam się ruszyć no fajnie, tylko że nadal powinnam leżeć, bo lekarz mówił, że się poprawia, ale że leżeć nadal, a ja wczoraj posprzątałam w garderobie, w sypialni, zrobiłam mu kanapki do pracy, pościerałam kurze na półkach w łazience i kosmetyki - potem miałam straszne wyrzuty sumienia, że mogłam zaszkodzić maluszkowi, bo mnie w brzuchu mocno kłuło - ale nie, jestem leniwa i leżę całymi dniami, bo tak mi wygodniej
Mój by więcej kanapek nie dostał, dała Bozia rączki, to niech korzysta.

Cytat:
trzeba było leżeć. mam czasem wrażenie że faceci nie postrzegają posprzątania jako czynności obowiązkowej, bo według nich często jest wystarczająca czysto i nie ma potrzeby sprzątania
Mój ostatnio powiedział, żebym starła kurze (po szlifowaniu ścian się rozniosło na mieszkanie). Popatrzyłam jak na ufoludka i mówię, że ścierka jest w kuchni i rączka od tego nie usycha, a ja muszę nastawić pralkę. Mina, jakbym z kosmosu spadła ... Po czym stwierdził, że on też sprząta bo przecież odkurza. Tak więc chodziłam za nim przy tym odkurzaniu, raz na czas brałam rurę i wjeżdżałam pod pralkę, pod buty ... wkurzył się i mnie wysłał do "innej roboty".
No przecież mówił, że odkurza (a nie że próbuje odkurzać) to mu pokazałam co i jak. Później mi lekkiego focha strzelił
Niestety, teściowa stwierdziła, że po 18 roku życia to już nikt na nic wpływu nie miał, a mi się go troszkę jednak udało ... no cóż, najmłodszy nie był jak się go brało.
Cytat:
dziewczyny, co te wasze chłopy takie jakieś......... mój od początku załatwiał bardziej "męskie" roboty, sprzątaniem i gotowaniem się dzielimy. w sumie parę lat mieszkał sam, więc się nauczył. gorzej jak chłop prosto z "hotelu mama" trafia do dziewczyny, która mu pozwala na folgowanie koniecznie się za to weźcie, kochane, bo jak będzie dzidzia, będzie jeszcze gorzej!
"Hotel mama" normalnie chyba to mojej przekażę, bo moja babcia tak miała.
Teściowa też by chciała wszystko za wszystkich robić ... no więc piecze ciasta Niestety mój mąż od małego z kuchni uciekał, i ugotować to może ziemniaki, frytki i jajecznicę.
A, zapomniała, schabowego też odgrzeje

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 14:50   #990
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Az niewierze,co sie stalo ze taka cisza nastala??
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości