|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV
Cytat:
Bardzo wczesn ciąza! Cytat:
Mój jest mało koszulowy tzn zakłada od wielkiego dzownu!Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37501344] A poza tym to zamówiłam mszę za Dawidka, szok, cały przyszły rok już jest "zamówiony", Dawidek będzie miał mszę z kimś innym. I kupiłam mu ślicznego aniołka, będzie pasował do stroika, który już mam przyszykowany na zimę. Codziennie błagam synka, aby nam pomógł....[/QUOTE]u nas tez tak jest ze ciezko sie wbic! A Dawidek bedzie czuwał nad Kropeczka! MAGUS! To napisz jak wrazenia (bo to 1 spotaknie>) i przynajmniej sie uspokoisz i bedziesz wiedziec jak sie oszczędzać! |
|||
|
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV
wiecie co, jak tak czytam o tych waszych lekarzach to się cieszę bardzo, że ja całkiem niechcący na swojego trafiłam.
Na lekarza który wysłał mnie na badania po 1 # dzięki czemu uniknęłam 2, na takiego który przy becie 32 już dał mi leki, który nawet przy mojej jak się okazało biochemicznej kazał mi łykać dupka bo może się uda (miałam bete 9, niską bo chyba już spadała i progesteron koszmarnie niski 1,2parę) myślę że sam nie wierzył w tamtą ciążę ale mimo to nie dał tego jakoś odczuć...
|
|
#1413 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jestem na 100% pewna, że wtedy hcg było mniejsze niż 1. Sprawdzali mi to w szpitalu I wiem, że owulację miałam najwcześniej 11dni temu więc żeby wszystko było dobrze :klik: ![]() wieka- ja nie zakładam kolejnego #. To lekarz stwierdził, że szanse są niskie bo endometrium w ciągu tygodnia spadło o 2mm i teraz ma 8mm. Gratulacje- beta stosunkowo niska bo wcześnie testowana Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
mam taka sama sytuacje
![]() w poniedzialek pani mnie spytala czy wybralam juz SR. no i sie okazalo ze ona jest polozna, prowadzi zajecia (tez indywidualne w mieszkaniu ciezarnej) a na dodatek jest taki myk, ze jak wybieram ja jako polozna to mam to za free z NFZ ![]() bardzo sie ciesze, bo ja nigdy bym chyba sie nie zdecydowala na szukanie SR/poloznej bo to taka powazna ciazowa decyzja ![]() ![]() mam nadzieje, ze jak kupimy nowe zelazko (jedziemy starym od moich rodzicow, ktore bylo tylko na chwile... chwila trwa juz z 5 lat ) to pokocham ![]() Cytat:
, za cos normalnego, ludzkiego......
|
|
|
|
#1415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonowa idź jutro na betę i zobacz czy przyrasta. No i do kolejnego lekarza
Pani u nas za duże wyboru nie ma. Dwie SR, a do tej drugiej bym nie poszła raczej, bo to prowadzi zupełnie prywatna osoba, po 1 porodzie. Wydaje mi się, że taka położna ma jednak dużo większe pojęcie. My za zajęcia płacimy i one odbywają się w szpitalu. Dzisiaj w menu m.in. zwiedzanie porodówki
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do prasowania- ja sobie tłumaczyłam ze jak zakupimy porządna deske to na pewno kopocham. No przyznam jest lepiej ale do milosci to jeszcze daleko... |
|
|
|
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
położna ostatnio mi mówiła, że lepiej już w grudniu nie, bo czasem szybciej urodzę i nie zdążymy więc ostatni termin teraz na listopad wzięłam
|
|
|
#1419 |
|
Wtajemniczenie
|
Perse
![]()
|
|
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonowa ja też jestem za tym aby jutro zrobić betę!!
|
|
#1421 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo dobrze!!
|
|
|
#1423 |
|
MBZ♥
|
jejku serio ten wątek robi czary i ciąże są parowane
![]() Pani, a jakże i to mojemu Ikerowi kibicowaliśmy![]() Ewel trzymam kciuki-mnie też mdłości i awarie nie oszczędzały ale cieszyłam z każdego objawu
|
|
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
hehe to obala moja teorie testosteronowa. albo wyjatek od reguly
|
|
|
#1425 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
ja sie dzis czuje jak slonica wykonujaca taniec brzucha trzymam kciuki Cynamonwa u mnie choroby sie zaczynaja pierwsza adla corka. przywlekla cos ze szkoly i chyba mamja lekka "epidemie" bo kazali mi ja zabrac ze szkoly a to jest cos nienormalnego dla tej szkoly
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
|
#1426 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję Ci pięknie ![]() Mamy kropkę w macicy ![]() Ale to USG to taki stres, teraz to już zawsze będzie mi przypominać tamto, 03.04.... No w każdym razie - póki co mam dupka 2xdziennie, ten silniejszy kwas foliowy 2xdziennie (ten co Pani go nazwała dla zaawansowanych wiekiem ) i odpoczywać, nie stresować się. Na razie nie wzięłam L4, ale mogę w każdej chwili, to zależy ode mnie. Zadecydowałam, że powiem w pracy i nie będę robić nic obciążającego, gł. siedzieć - co myślicie? Sama nie wiem, póki co czuję się dobrze i nic nie wskazuje na nic złego, a poza tym na pewno później wezmę L4 i czeka mnie długotrwałe leżenie w domu, więc na razie jeszcze może pochodzę... A z drugiej strony nie chcę sobie nic wyrzucać potem :/ Jak myślicie, lepiej byłoby wziąć L4 i leżeć? Pani doktor bardzo miła, dość długo się wczytywała w moje dokumenty z poprzedniej ciąży i stwierdziła, że to chyba to nadciśnienie... Ale że to się często zdarza tak, że jest u pierwiastek, a potem już nie. Oby, dziewczyny, oby.... Wizyta z dobre 20 minut trwała, więc nie jestem jakoś zrażona. Mam porobić badania i następna wizyta za 2 tygodnie. Uczciłam to pączkiem i marcepankiem
|
|
|
|
|
#1427 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny! siadłam czytaćco tam się u Was dzieje bo jakoś zaległości mam ostatnio bo przy moim synku nie mam na nic czasu a tu TAAAAAAAAAAAAAKIEEEEEEEEE EE wieści
![]() : oklaski:super!!!! kocur Perse, gratulacje Kochane i trzymamy z Mikim mocnooooo kciukasy
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
Perse
P.S. ja bym mogła być parą z AgąB?? heh nie realne...cóż ....Cynamonowa zajmie moje miejsce zatem zostaję bez pary także jeszcze poczekam....
|
|
#1429 |
|
Rozeznanie
|
Perse super wiadomość, ogromnie się z dziewczynami cieszymy z tego newsa
|
|
|
|
|
#1430 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37505217]
Mamy kropkę w macicy ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37505217]ten silniejszy kwas foliowy 2xdziennie (ten co Pani go nazwała dla zaawansowanych wiekiem )[/QUOTE][1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37505217]Jak myślicie, lepiej byłoby wziąć L4 i leżeć? [/QUOTE]mysle, ze na razie nie ma potrzeby... jesli czujesz sie na silach ![]() Uczcilabym to wódka jakbym mogla ![]() Cytat:
![]() poza tym do pary jeszcze sie Alonka lapie. wszystko w jednym przedziale czasowym
|
|
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37494538]Kochana, to mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, bo jeśli tak, to... będziemy ciążowymi siostrami
U mnie wczoraj (26dc) też wyszedł cień cienia, beta 53,51 Po południu lecę do lekarki [/QUOTE]Nie wierze!! Perse tak bardzo sie ciesze!! |
|
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś pół dnia u kolezanki
![]() Beta tak jak pisałam 19 a od 16 zaczyna sie 1-2 tydzien. Jakoś sie uspokoiłam. Przy tamtej ciązy od początku czułam obok siebie" złą moc" a teraz mimo nerwów wiem, ze będzie dobrze..musi być Perse jest kropka i wszystko musi byc super |
|
|
|
|
#1434 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie, Pani dobrze mówi, lipcówki czekają na kolejne koleżanki
Ale w sekrecie powiem Wam, że dzieciaczki z sierpnia są the best :P Pani, ja się na razie nie czuję nawet ciążowo, wiadomo, to nawet nie jest skończony 4 tydzień, a więc spokojnie mogę pracować. Tylko trochę więcej odpoczywania, nie będę biegać po schodach i tyle. A z ciążowych dolegliwości na razie miałam tylko kilka dni bezdechu (ale myślałam, że to z nerwicy i piłam meliskę:P), senność to wiadomo i teraz mi się coś apetyt zwiększa. A i moja waga kłamie, u gin ważę min. 3-4 kilo mniej!! |
|
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
Alonka zaczęła nowy cykl...także nie ten przedział za bardzo...
|
|
#1436 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym nic już nie czytam. Lekarka mi zabroniła, a poza tym ja i tak już wszystko przeczytałam. Jestem Chuck Norriss i przeczytałam internet :P Ale tak prawdę mówiąc to zdaje mi się, że wszystkie możliwe złe scenariusze, fora o stracie i o problemach już naprawdę przerobiłam. Nie pozostaje nic tylko czekać w spokoju. Tym razem musi się udać. |
|
|
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37506919]A i moja waga kłamie, u gin ważę min. 3-4 kilo mniej!![/QUOTE]fajna waga
lubilabym taka Agatka, wszystko bedzie ksiazkowo i roznica bedzie 2-3 tyg. czyli chyba jeszcze lipiec?!
|
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja marze za Ciebie. trzymam kciuki!!!!!!!!! wiecej wiary!
|
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak 32 mu wystarczyło żeby włączyć luteine itd itd ![]() nigdy nie slyszalam o jakiś 1000 zwyż.. pierwszą miałam 100 i też było ok Monika jak sie czujesz? Cynamonowa jesli moge CI coś poradzić to na cienkie endometrium jak najszybciej zacznij jeść acard lub (uwaga kontrowersyjne) pij kieliszek czerwonego wina.. wiem że w ciąży nie wolno ale z dwojga zlego lepiej chyba pić i dzidzie utrzymac. Jednak ja polecam acard bo dziala tak samo, ja po 1@ mialam bardzo ładne endometrium i wierze ze to własnie przez to, mimo ze mialam zabieg. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

on ma swira.
, ze niby sama mam skladac zwolnienia do ZUSu (oczywiscie wierutna bzdura)...
no a ZUS ma na wszystko 30 dni....

chociaż życze żeby tak nie było i rosła od nowa!! 
czekam na wieści
I wiem, że owulację miałam najwcześniej 11dni temu więc
żeby wszystko było dobrze

, za cos normalnego, ludzkiego......

) i odpoczywać, nie stresować się.