|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta plaż południowych - kto ze mną?
Ja właśnie po sniadanku. Chyba przesadzilam troche bo bylo ogromne . Ale ja lubie duze sniadanie jedzenie natomiast zupelnie nie kusi mnie wieczorem. Zjadlam jajecznice z 3 jajek + cebulka + 50g poledwicy z indyka. Czy mozna używac oleju kujawskiego czy nie bardzo. Nie wiedzialam wiec jajecznica byla bez oleju. Ale tez smaczna. Czy orzechy sa konieczne?
|
|
|
|
#3182 |
|
Zadomowienie
|
łał ! Viris jestem w szczerym szoku
super Ci sie udalo, gratuluje ![]() mnie niestety nalesniczki tesciowej pokonaly ale warto bylo ale dzis juz jestem grzeczna jak sie widzi takie rezultaty to naprawde motywacja jest A i przekonalalam TZta ze dieta wyjdzie mi na zdrowie Co i rusz jadlam cos slodkiego (specjalnie ) i w koncu jak kazalam mu zrobic budyn to go oswiecilo ze faktycznie same wegle jem i moze taki odwyk jednak wyjdzie mi na zdrowie moze juz nie bedzie kusil cukierkami |
|
|
|
#3183 |
|
Zadomowienie
|
a tak apropo co myslicie o herbacie owocowej ? grzech czy niet
moja ma 0,4% owocow i jakies zielsko typu hibiskus
|
|
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3185 |
|
Raczkowanie
|
A miętke mozna?
|
|
|
|
#3186 |
|
Zadomowienie
|
mietke pewnie ze mozna
Ja jeszcze skrzyp i pokrzywe pije. Nad zwykla tylko sie zastanawiam, ale chyba nie zaszkodzi zawsze to sposob na zabicie uczucia "cos bym zjadla"
|
|
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po to masz 3 posilki (ktorymi masz sie najadac) deser (po obiedzie) i przekaski zeby nie zabijac uczucia glodu herbatkami
|
|
|
|
|
#3188 |
|
Zadomowienie
|
no tak tylko ze ja nie jestem glodna, ale mam taka natretna mysl, ze cos bym zjadla i cokolwiek nie zjem z listy produktow dozwolonych to i tak to nie bedzie to, bo chce mi sie po prostu deserku. Wiec, zeby zabic to natchnienie na slodkie, pije herbate. Jakbym jadla za kazdym razem kiedy mam to uczucie to scianki zoladka by nie wytrzymaly
Nie chodzi o zabijanie glodu, bo jem duzo.
|
|
|
|
#3189 |
|
Rozeznanie
|
Viris ogromne gratki
niezły wynik ![]() Ja wypiłam przed chwilą mleczko waniliowe, ale to taki malutki grzeszek... straszną miałam ochotę A co do mojej wagi to wskazuje ona dziś 54,5 kg jestem w wielkim pozytywnym szoku ![]() Co do tych szprotek w oleju to własnie problem w tym że nie ma wogóle napisanego składu No więc sama już nie wiem, bo planowałam zrobić sobie tą pastę, ale coś nie mogę się do tego oleju przekonać No zobacze jeszcze. Aha i witam wszystkie nowe plażowiczki trzymamy kciuki
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Viris, dziękuję za wskazówki
![]() Cytat:
![]() No dobrze, teraz co dziś zjadłam: znowu miałam bieganinę, więc umiarkowanie ![]() -sałatka z makreli, kiszonych, cebuli, jogurtu -dwa plasterki wędliny z indyka i plasterek sera żółtego light -pierś z kurczaka smażona w sezamie i duszone pieczarki z warzywami -deserek (wlasnie konsumuje mniammm )-zawijaski ze dwa zjem na kolację i doprawię orzechami, jak mi się będzie ich chciało ![]() No i dziś standardowo cwiczen nie bylo, ale biegałam przez pół dnia na mieście, więc ruch był
|
|
|
#3191 |
|
Przyczajenie
|
niezle wam idzie dziewczyny
![]() jak sie tak to czyta to az sie chce dietować ![]() u mnie tez good jak najbardziej tylko obiad trochę za duzy zjadłam i etraz mnie lekko brzuch boli troche ruchu mialam ale nie cwiczylam bo moj rowerek stacjonarny zakonczyl swoj zywot ![]() musze sobie wykombinowac jakies cwiczenia dzisiaj kupilam sobie herbatke czerwona ekspresową a do niej była dołączona kawka 3 w 1 słodzona fruktozą i zabielana mleczkiem kokosowym (podobno naturalnym) mala porcja tej kawki wystarczy raptem na kilka razy ale bedzie jak znalazl na 2 fazie ![]() trzymajcie sie i swoje SB tez trzymajcie
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() mi leci kolejny dzien ![]() śniadanie: pomidor z fetą + kawa II śniadanie: serek wiejski z rzodkiewkami i szczypiorkiem obiad: 3 małe pulpeciki drobiowe i bigosik kolacja: talerzyk bigosu, ale pewnie jeszcze sobie jakąś rybkę zrobię ![]() a w między czasie herbatki - ja piję najróżniejsze, nawet owocowe. wcześniej jak byłam na SB i schudłam prawie 7kg to opijałam się tymi herbatami a mimo to waga leciała ![]() jutro się zważę, może chociaż z 0,5kg spadło - zawsze to jakaś motywacja do dalszego działania
|
|
|
|
#3193 |
|
Raczkowanie
|
A ja po pierwszym dniu diety schudlam niecaly kilogram. Wiem, to pewnie tylko woda z oragnizmu ale jak sie odchudzalam na innych dietach to ten kilogram tracilam dopiero po tygodniu... wiec jestem bardzo ciekawa co bedzie jutro
mialam sie nie wazyc minimum 3 dni ale nie wytrzymam w tej niewiedzy :P Nie wiem... dzisiaj strasznie duzo zjadlam :/ - jajko z piecioma zawijaskami z poledwiczki salatki i serka bialego - omlet z dwoch jajek z ogorkiem salata i serem bialym - dwie kostki rybne z fura kiszonej kapusty A jak tam z Waszym oproznianiem sie? Mama mi suszyla glowe ze jak nie bede jadla blonnika ktory jest w pieczywie to nie bede wydalac... czyli bede tyla :/ no i fakt od wczoraj jeszcze sie nie oproznilam :/ troche dziwna jest ta dieta bo dziala na innej zasadzie niz wszystkie... |
|
|
|
#3194 |
|
Zadomowienie
|
ja dzis jadlam za 3 Ruskich i 2 Polakow
sniadanie: 3 jajka na miekko z pol lyzeczki majonezu 2 sniadanie: serek wiejski obiad: kalafior z 2 pulpecikami z cieciorki, cebuli i niestety skrobii kukurydzianej (ale mam ich zapas w lodowce i niestety trzeba zjesc zeby sie nie zepsuly) kolacja: bob i chyba ze 4 herbaty a co jest najlepsze - nie czuje sie ciezka, ale przeciwnie jakos mi tak lekko ![]() Malalko ile czasu bylas na SB poprzednio ?
|
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
myshaczku - razem jakies 28 dni
ale szczerze mówiąc bez grzechów wytzymałam jakieś 20. i głownie wtedy schudłam ![]() dziewczyny! jadłyście sałatę lodową z kefirem i dodatkiem słodziku? jest pyszna! właśnie miałam ochotę na słodkie, zjadłam 4 liście sałaty polane kefirem 0% wymieszanym z odrobiną słodziku i moja ochota została zaspokojona, głód podobnie ![]() zmęczona jestem dziś potwornie.. chyba za chwilę pójdę się położyć, poczytam sobie jakies gazetki trochę relaksu nie zaszkodzi
|
|
|
|
#3196 |
|
Zadomowienie
|
a czy potem przeszlas na normalne jedzenie wegli tak z dnia na dzien, czy jakos specjalnie ?
Wybacz grad pytan, ale Twoj wynik jest imponujacy i ciekawosc mnie zjada Ach i milego relaxu
|
|
|
|
#3197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. I teraz padam
|
|
|
#3198 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie plażowiczki. Mój drugi dzionek minął całkiem pomyślnie
A dzisiejszy jadłospisik to: 1. śniadanko chudy biały serek, pomidor, szczypiorek + kawka z pół łyżeczki cukru? (tak się zastanawiam czy wolno) 2. poł szklanki soku warzywnego fit + 2 serki topione fit 3. to samo 4. pierś z kurczaka grilowana + pół paczuszki leczo z mrożonki (pycha) 5. sałatka z fileta indyka podsmażonego na oliwie z oliwek, kiszonego ogóra i brokułów na parze + łyżeczka majonezy light 6. A do tego najwiekszy wypas czyli garść pistacji no to sobie podjadłam dzisiaj Ufffff A waga na razie stoi
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
myshaczku
![]() po zakończeniu I fazy niewiele węgli włączyłam do jadłospisu - np. jak jadłam sałatkę to czasem dorzucałąm do niej takie małe grzaneczki albo jak jadłam gdzieś, nie w domu pierś z kurczaka w panierce to się nie przejmowałam i jadłam jakiś owoc, ale też niewiele. szczerze mówiąc wielkiej różnicy nie widziałąm w moim jadłospisie (pomiędzy fazą I a II).niestety potem zgubiło mnie jedzonko.. za dużo węgi, za dużo wszystkiego.. waga spadła za szybko, nie przetrzymałam II fazy za długo to pojawiło się piękne jojo ale na szczęście wróciły niecałe 3kg.. więc wiem, że teraz uda mi się je zgubić ![]() sumko - cukier jest zabroniony ![]() jeśli musisz słodzić - użyj słodzika. ja mam taki w płynie, piszą że bez aspartamu.. i nie ukrywam że korzystam z niego
|
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, jestem bardzo szczęśliwa z powodu tej cudownej diety. Schudłam 4 kilogramy i pewnie dobiję do 5 kg.
Nie miałam zbytniej nadwagi, więc jak patrzę w lustro to jestem w szkoku, totalna zmiana. Mam tylko dwa problemy- jeden z wypróżnianem - wczoraj wzięłam nawet Xenne i nic. Pisałyście o siemieniu lnianym, ale nalezy go zaparzać i pić czy jak??? A drugi mój problem to uczulenie na jajka, przesadziłam bo przez misiąc jadłam minimum 2 dziennie.Dzisiaj wchłonę wędzoną makrelę, bez chleba- może jakoś się uda
|
|
|
|
#3201 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
wreszcie mam kilka dni wolnego a nadrabiania miałam masę nieźle stron naprodukowałyscie gratuluję serdecznie ubywania kilogramów ![]() U mnie równiez wygląda na to ze mam uczulenie od jajek ![]() Nigdy bym na to nie wpadła gdyby nie to co pisałyscie.... lekki szok. No ale faktycznie... przecież od kilku miesięcy jajka stanowią moje głóne pożywienie a przynajmniej są obecne w większosci posiłków.... muszę zmodyfikować dietkę ![]() Dorinka - a co ja mam powiedzieć gdy jem po 2-4 jajka dzień w dzień od pół roku ![]() jedz więcej warzyw (błonnik).. powinno pomóc. Ja codziennie wcinam 1 Activię. |
|
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie ktos tu pisal o activii bez cukru, nigdzie u mnie nie moge znalesc ;/
Moze ktoraz z Was by mogla przygotowac liste rzeczy dozwolonych które zawierają błonnik? To by raczej nam wszystkim sie przydalo. Owszem na 2 fazie mozna jesc owoce gdzie blonnik jest chociazby w skorce jablka i w tych bialych farfoclach w pomaranczy, ale ogolnie wiecej rzeczy musi miec blonnik przeciez. Ja tez mialam problem z koopkami, przeszlo po kilku dniach jedzenia suszonych sliwek i wtedy stracilam tez 0,8 kg na fazie 2. A siemienia nie przelkne ;/ |
|
|
|
#3203 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() do pracy często biorę w pojemniczku serek ziarnisty na ktory wylewam activię - pycha... i bardzo syci. Cytat:
http://www.gazetaecho.pl/cgi-bin/ech...e/art/2002/110 |
||
|
|
|
#3204 | ||
|
Raczkowanie
|
i jeszcze
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3205 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś strasznie wypluta jestem, jutro ostatni dzień I fazy, więc w piątek będzie mierzenie i ważenie. Dziś też nie mogłam oprzeć się wejściu na wagę i od niedzieli tylko 20 dag mniej
, a może to wina nadchodzącej miesiączki No nic. Zmiany jakie widzę w lustrze, to mniejszy brzuch, talia i boczki, bluzka już fajnie leży, ale idealnie nie jest . Najbardziej jednak zależy mi na udach, pupie - a tam niewiele inaczej jest Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Na mnie działaCytat:
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co Wam powiem ? 7,3 kg mniej
Mam nadzieje ze do pierwszego marca uda mi sie zobaczyc 6 zamiast 7 na poczatku wagi, bede wniebowzieta
|
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooooo
|
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Viris gratuluję !
![]() ja dziś się zważyłam z czystej ciekawości zaczynam 4 dzień I fazy i rano 1,5kg mniej na śniadanie zadłam sobie jajecznicę z 3 jajek, kawałkiem pomidora, szczypiorkiem i pół plasterka sera żółtego mimo że za jajkami specjalnie nie przepadam, to wyszło całkiem niezłe, ale zdecydowanie wolę twarożek na śniadanie dziś idę na małe zakupy spożywcze
|
|
|
|
#3209 |
|
Matka buldoga
|
Dziewczyny - nie musicie jesc tylko activi. Jako ze sama mam problemy z wc to zrobilam sobie male dochodzenie w sklepie spozywczym. Otoz te same bakterie co w activi znalazlam w jogurcie naturalnym Bakoma z wapniem. Ten jogurt ma na opakowaniu narysowane kwiatuszki i zawiera 1,5% tluszczu. Poza tym, ma tez nizsza cene!
Jesli chodzi o siemie lniane, to na innym forum o diecie SB wyczytalam, ze kolezanki zalewaja 1-2 lyzek siemienia (zmielone lub ziarenka) goracym mlekiem, dodaja do tego cynamon i slodzik. Pija to na wieczor. Ponoc dziala rewelacyjnie. Nie wiem czy szklanka mleka w diecie sb to duzo czy malo, ale one pija to codziennie, a i tak maja rewelacyjne efekty w odchudzaniu
|
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety krostki na buzi, a może raczej jakieś takie liszaje???
Na szczęśie one zbyt nie wystają tylko są płaskie i łatwo zamalować , nie straszy się tak bardzo Ciekawe ile to potrwa, nie jem jajek od soboty a krostki dalej są, wprawdzie od wczoraj dopiero piję wapno??? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

super Ci sie udalo, gratuluje
ale warto bylo
ale dzis juz jestem grzeczna

A co do mojej wagi to wskazuje ona dziś 54,5 kg
No więc sama już nie wiem, bo planowałam zrobić sobie tą pastę, ale coś nie mogę się do tego oleju przekonać 

ale na szczęście wróciły niecałe 3kg.. więc wiem, że teraz uda mi się je zgubić
- wczoraj wzięłam nawet Xenne i nic. Pisałyście o siemieniu lnianym, ale nalezy go zaparzać i pić czy jak???
, a może to wina nadchodzącej miesiączki