Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ??
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III 2 4,08%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 2 4,08%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 3 6,12%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III 1 2,04%
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 18 36,73%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 2 4,08%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III 3 6,12%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-08, 18:33   #1111
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
no, przy takim TŻcie to bym była 10 kg lżejsza
Taaa... każda słodkość leży i patrzy na mnie. Pytam tż 5 razy czy nie chce, no i w końcu ja to MUSZĘ zjeść.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 18:36   #1112
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
No nadrobiłam Was
za Wszystkie nowo ukazane brzuszki - piękne widoki. Postaram się na dniach wstawić i mój.
Uciekam teraz wcinać grejfruta bo mi smaka zrobiłyście a później jakiś fylm pewnie będziemy oglądać
Miłego wieczorku i do jutra
Też jem grejfruta właśnie magia wizażu

Anoxee - to co mówisz o swoim TŻ bardziej przypomina moje upodobania jedzeniowe, a mąż ma wręcz przeciwnie. Zazdroszczę... Tak jak Szarp napisała, łatwiej byłoby trzymać linię
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 18:40   #1113
becik_4
Zadomowienie

hej dziewczyny możecie mi powiedzieć ile kosztuje takie badanie w 4D z płytką bo chyba niektóre z was miały takie robione?

ja dzisiaj dostałam skierowanie na badania prenatalne ( te z krwi) i na szczegółowe USG no i widziałam skaczącego maluszka tyle siedziąłm u tego lekarza że aż sie zator zrobił przed gabinetem a jak wyszlam to wszystkie kobiety stały przy drzwiach a najbliżej mój męzuś ale mi sie śmiac chciało z niego był taki zestresowany bo myślał że się coś stało
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 18:45   #1114
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny możecie mi powiedzieć ile kosztuje takie badanie w 4D z płytką bo chyba niektóre z was miały takie robione?
u mnie 300 zł
za wizytę
Stary 2012-11-08, 18:47   #1115
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

ja dzisiaj dostałam skierowanie na badania prenatalne ( te z krwi) i na szczegółowe USG no i widziałam skaczącego maluszka tyle siedziąłm u tego lekarza że aż sie zator zrobił przed gabinetem a jak wyszlam to wszystkie kobiety stały przy drzwiach a najbliżej mój męzuś ale mi sie śmiac chciało z niego był taki zestresowany bo myślał że się coś stało
ja jeszcze nie miałam ale zrobię sobie na święta w prezencie
u nas (poznań)cena to 250zł już z płytką i fotkami

co do męża pod drzwiami-ja wchodze z moim na badanie z tego też względu, że by na zawał zszedł czekając

Serdeczne gratulacje z okazji skaczącego bejbika

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 18:47   #1116
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

to może spróbuj samowyzwalaczem, albo do lustra, tak jak większość z nas
Próbowałam, ale stwierdziłam, że nic nie widać żadnego brzucha, więc nie wstawiam

Cytat:
o już wiem na co mam ochotę... kiwi
Kiwi rządzi !

Oficjalnie ogłaszam dzień bez mdłości
Byłam u fryzjera i już nie wyglądam jak Tarzan Juhuuu !
Stary 2012-11-08, 18:48   #1117
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
JA powoli zamieniam się w małą kulkę bo jestem niziutka (157cm) no dodatkowe kg zrobily swoje. Brzuszkiem się na razie nie pochwalę, ale poskarżę się Wam, że moja koleżanka z pracy, która jest w 17tc (A to jej druga ciąża) ma super płaski brzuch,a po mnie już widać, ale niestety nie tylko na brzuchu. Cała się zaokrągliłam. Nawet ramiona mam jakieś takie masywniejsze. . Eh....
ja mam tylko 2 cm więcej

dziś w Faktach mówili, że te dłuższe urlopy macierzyńskie niby mają wejść od września przyszłego roku, ale powiedzieli też, że w trakcie trwania urlopu można zadecydować 14 dni przed jego końcem, że chce się go przedłużyć - ale wtedy kolejne pół roku dostaje się 60%. takie wyjście też byłoby super, 60% a nic to zawsze coś ciekawe jak będzie w rzeczywistości.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 18:49   #1118
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Próbowałam, ale stwierdziłam, że nic nie widać żadnego brzucha, więc nie wstawiam

Kiwi rządzi !

gratuluję dnia bez mdłości, oby tak dalej

też chcę do fryca (

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-11-08, 18:53   #1119
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
gratuluję dnia bez mdłości, oby tak dalej

też chcę do fryca (
Też się cieszę !
Ja akurat mam dobrze, bo moja szwagierka ma swój salon fryzjerski, więc wszystko za darmoszkę mi na głowie tworzy
Stary 2012-11-08, 19:02   #1120
axella
Zakorzenienie

GG do axella

spaadam,może jeszcze w domu napiszę, póki co jeszcze godzina do końcva pracy

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-11-08, 19:10   #1121
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
nawzajem się nakręcamy na zachciewajki
noo, dokładnie zjadłam kiwi i leżę w łóżeczku z mdłościam...
kiepsko coś się czuję..

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Cieszę się, że mogłam pomóc.
Ja dzisiaj z powodu wizażu miałam już ochotę na bigos i ogórkową. A tymczasem muszę zrobić tżcikowi jakąś kolację. Mam pierś, pieczarki kończą żywot w lodówce, to je wykorzystam i chyba zrobię kotleciki z pieczarkami i serkiem, do tego mizeria, bo mam milion ogórków i właśnie nie wiem czy ziemniaczki czy frytki domowe. Hmmm... wczoraj jadłam u przyjaciółki fryty, które posypała przed wrzuceniem na olej vegetą i czosnkiem. Pycha było, ale tż to pewnie będzie wolał ziemniaczki z wody.
uwielbiam takie pieczone ziemniaczki i często daję do nich przyprawę do ziemniaków pyyychotka

Cytat:
smaka mi robisz vegete mam, al z czosnkiem będzie problem- używam tylko świeżego. Ciekawe czy z przyprawą do ziemniaków byłoby dobre
o właśnie ja robię z przyprawą, ale czosnek granulowany też mam, wpadaj to Ci odsypię

Cytat:
Też się cieszę !
Ja akurat mam dobrze, bo moja szwagierka ma swój salon fryzjerski, więc wszystko za darmoszkę mi na głowie tworzy
ooo to dobrze masz ja to prawie wcale do fryzjera nie chodzę ostatnio współpracowałam z jednym salonem, brałam udział w pokazie fryzur więc miałam strzyżenie za free.. Włosy miałam do pasa.. Tż bardzo je lubi i nie chciał żebym ścinała, ale troszkę skróciłam. Teraz mam spokój na jakiś czas

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:11   #1122
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Karolina! No to super wreszcie możesz odżyć, nie? (mam oczywiście na myśli brak mdłości ) A co sobie na głowie sprawiłaś?

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja mam tylko 2 cm więcej

dziś w Faktach mówili, że te dłuższe urlopy macierzyńskie niby mają wejść od września przyszłego roku, ale powiedzieli też, że w trakcie trwania urlopu można zadecydować 14 dni przed jego końcem, że chce się go przedłużyć - ale wtedy kolejne pół roku dostaje się 60%. takie wyjście też byłoby super, 60% a nic to zawsze coś ciekawe jak będzie w rzeczywistości.
A ja sobie Ciebie jako wysoką brunetkę wyobrażałam, sama nie wiem czemu
A co do macierzyńskiego to było by naprawdę super. Oby tylko z września nie przesuneli potem na początek kelejnego roku, bo wtedy już się nie załapiemy....
Nie wiem jakie Wy dziewczyny macie plany po macierzyńskim, ale ja nie mam niestety zaplecza rodzinnego do opieki nad maleństwem i poza tym myślę, że po prostu nie chciałabym maleństwa tak wczesnie opuszczać... Więc i tak pewnie decydowałabym się na wychowawczy przez jakiś czas. A jesli to może być wydłużony macierzyński, nawet za 60% pensji to super
Stary 2012-11-08, 19:14   #1123
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję że nie masz już mdłości- oby nie powróciły
Ja na fryzjera muszę czekać ponad miesiąc

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
spaadam,może jeszcze w domu napiszę, póki co jeszcze godzina do końcva pracy
współczuję

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
=A jesli to może być wydłużony macierzyński, nawet za 60% pensji to super
kto płaci za macierzyński? pracodawca czy ZUS?
bo jak mnie zwolnią w lutym to do porodu płaci mi państwo a później macierzyński mi się należy czy nie?
Stary 2012-11-08, 19:18   #1124
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
też to właśnie słyszałam.. fajnie by było się załapać nawet te 60% to super opcja. Ja nie mam z kim zostawić maleństwa i chciałabym je wychowywać jak najdłużej...

Stary 2012-11-08, 19:22   #1125
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
kto płaci za macierzyński? pracodawca czy ZUS?
bo jak mnie zwolnią w lutym to do porodu płaci mi państwo a później macierzyński mi się należy czy nie?
A przypomnij mi jaką masz umowę? Bo jeśli na czas określony to muszą Ci przedłużyć do dnia porodu, a potem macierzyński wypłaca Ci ZUS. No i rozumiem, że nowe zasady macierzyńskiego będą się tyczyć tak samo do tego płaconego z ZUSu jak i przez pracodawce
Stary 2012-11-08, 19:25   #1126
sharpnowaja
Zakorzenienie

ja mam umowę na zastępstwo do powrotu pracownika. Dziewczyna którą zastępuje wraca na 99% w lutym więc pewnie wtedy dostaje wypowiedzenie. Z tego co się dowiedziałam kasę do porodu wypłaca mi ZUS ale właśnie nie wiem jak jest z macierzyńskim
Stary 2012-11-08, 19:33   #1127
lonely_lady
Zakorzenienie

jejuuuu ale się beznadziejnie czuje
pije sobie herbatkę z mięty z mamusi ogródka.. może pomoże

Stary 2012-11-08, 19:34   #1128
Ashyshqa
Zakorzenienie

Hmmm, to nie wiem jak w tym wypadku jest. Może Xal pomoże?
Stary 2012-11-08, 19:42   #1129
Katate
Raczkowanie

Dziewczyny co do laktatorów to ja polecam elektryczne. Ja kupiłam na początku ręczny, ale nie sprawdził się w ogóle, i kupiłam elektryczny i był super, chociaż prawie się nie przydał
Przez rok karmiłam tylko cyckiem i mały nie umiał pić z butelki, to była masakra go nauczyć, chyba z 2 miesiące mu zajęło, żeby się przestawić i dopiero wtedy mogłam go odstawić od cyca. Ale fakt, że człowiek uwiązany, ale z drugiej strony to super komfort i wygoda. Jak synek miał 5 mcy pierwszy raz pojechaliśmy z nim na Mazury na jacht i było super, drugi raz byliśmy jak miał 6 mcy i też luzik, ale w te wakacje to już gorzej:słoiczki, mleko, termosy itp. Więc generalnie polecam cyca
Teraz już będę cwana i nauczę z butelki wcześniej

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
jejuuuu ale się beznadziejnie czuje
pije sobie herbatkę z mięty z mamusi ogródka.. może pomoże
Mi miętowa pomaga wprawdzie zwykła nie z ogródka

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Sharp macierzyński płaci ZUS, myślę, że w Twoim przypadku też.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:49   #1130
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
No i jak się sprawuje ten rogal? korzystasz już z niego, jesteś zadowolona?
Niezły plan, 3mam kciuki! ja przez moje ostatnie samopoczucie nie mam aż tak wygórowanych ambicji, ale może się to zmieni może jakieś ćwiczenia z piłką?

Czy to Ty jesteś w swoim avku?
na razie śpię na nim jak na poduszce, ale wczoraj włożyłam sobie ten dół między uda i było spoko, myślę, że jak będzie brzuszek to fajnie będzie się sprawdzał. Co do planu to ja realizujęPolecam, jesli tylko będziesz dobrze się czuła trochę ruchu da Ci dużo energii

a w avku nie ja, ale pi razy oko tak wyglądam, nie aż tak szczupło, ale coś tam się mięśnie odznaczają
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A i dzisiaj idę na basen. Trzymajcie kciuki i mnie proszę motywować bo do 17 może mi się odwiedzieć!! Bo ja taki słomiany zapał mam do niektórych sportów
chyba nie dotarłam jeszcze do postów z godziny 17, ale mam nadzieję, że przeczytam tam, że dotarłaś

Cytat:
Ja już po badaniach, robiłam dziś kolejny raz krew i hcv na wtorkową wizytę. Jutro muszę donieść mocz bo nie miałam pojemniczków w domu. Myślałam, że padnę dziś w kolejce na te badania, lekarki mnie opieprzyły, że skoro jestem w ciąży i słabo się czuję to powinnam wchodzić bez kolejki, ale jakoś głupio mi było, bo w kolejce stare babki, dziadki i dziewczyny w bardziej zaawansowanych ciążach..
Poza tym miałam wczoraj straszny wieczór. Miałam mega biegunkę W pewnym momencie już nie wiedziałam czy coś się ze mną i bejbkiem dzieje czy to zatrucie, nie mam pojęcia, coś musiało mi zaszkodzić, ale ile się ocierpiałam wolałabym wymiotować! wczoraj też wzięłam moja pierwszą nospę w ciąży, ale chyba coś słabo działała
tez mi głupio korzystać z tego typu przywilejów, bo boję się rekacji ludzi, mimo, ze pyskata jestem A biegunka jakby się długo utrzymywała to do lekarza trzeba pewnie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Ponoć dużo lepszym rozwiązaniem jest założenie dzialalności.. wtedy można sobie mega wysoki ZUS opłacać i jak sie idzie na L4 to super kasę można trzepać
coś mi się przewinęło w jakims artykule, ze od stycznie to ma byc ukrócone, ale jak - nie wiem.

Cytat:
Lublana mi hartwowanie piersi wszyscy polecają. Jesteś pierwszą osobą która to odradza
Poniżej wypowiedzi położnych:
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...1,3866920.html
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...1,3866916.html
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...wac_35316.html

Ale jak chcecie katujcie sięJa wiem, że hartowanie to mit a pękające brodawki są wynikiem złego przystawiania dzidziusia do piersi (powinien buźką obejmować całą brodawkę łącznie z otoczką a nie tylko końcówkę), ale jak ktoś słusznie stwierdził na szkole rodzenia o tym powiedzą

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja po badaniu w ginekologa. Ech...po tym wczorajszym krwawieniu byłam ciekawa co powie mój ginekolog.
No i nagle się okazało, że to krwiak i to w dodatku ma podobną wielkość jak zarodek ( !!!!) 3 cm.
W rezultacie mam L4 i 3 wersje jak potoczy się historia:
1. krwiak się powiększy i organizm i tak zarodek odrzuci.
2. Krwiak sie nie powiększy ale pojawił się albo pod wpływem niedoborów hormonalnych albo uszkodzenia płodu i w 11 tygodniu dopiero dowiem się czy czasem płód nie jest uszkodzony, a my go sztucznie podtrzymujemy
3. Krwiak się wchłonie ( lub po prostu niepowiększy) a Maluszek rozwinie się zdrowo i dalej.
Póki co mam być w domu, przyjmować leki i 19.11 kolejne badanie
eh stresowo będzie do tego 11 tc, ale na pewno będzie wersja 3, powikłania chyba nie sa aż tak częste

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
karolina witamina A jest na pewno szkodliwa w ciąży, ale ja bym doczytała dokładnie o jej postaci która jest szkodliwa. bo w marchewce najwięcej jest prowitaminy A w postaci betakarotenu, a to chyba nieszkodliwa postać. niech ktoś mądry się wypowie.
prowitamina A, czyli beta karoten kiedy jest potrzebna jest zmieniana przez organizm w witaminę A, jeśli organizm jej nie potrzebuje magazynuje ją w skórze (i moze gdzies jeszcze) - stąd pomarańczowe zabarownie skóry jak ktoś pije dużo soku marchiowego albo wcina marchewkę tonami. Na pewno marchew nie jest mordercza

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Bo ja trochę nie ogarniam tego tematu. Myslałam, że jak dziecko się karmi to ono nie umie szybko i bezboleśnie mleczka wyssać. Po jakimś czasie robią się rany trudne do zniesienia. I że jak użyje laktatora to będzie mniej boleśnie niż dawać cyca do buzi. Ale ja to w ogole nie ogarniam bo jestem najmłodszym dzieckiem a jak ostatnio rodziły się dzieci to jakos się tym nie interesowałam.. Stąd moje dziwne i głupie pytania
właśnie chodzi o prawidłowe przystawienie do piersi, tak jak pisałam wyżejdla mnie na logikę laktator będzie mniej bolał, bo raz raczej przypadkiem nie ugryzie a dwa tworzy sie próżnia jak zasysa i elegancko ssie.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
z tym karmieniem to na pewno się jeszcze dowiemy w szkole rodzenia ale mocno drażnić sutków w ostatnich miesiącach nie wolno, bo poziom czegoś tam się podnosi i mogą zrobić się przedwczesne skurcze!!!
wydziela się oksytocyna, która powoduje skurcze

Idę czytać dalej, przerażacie mnie...

Edytowane przez Lublana
Czas edycji: 2012-11-08 o 19:50
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:56   #1131
xal
Zakorzenienie

Cytat:
justi- a bo ja wiem?
to,że nie może znaleźć pracy go dobija totalnie, ale zamiast być super-miłym w zamian to potrafi powiedzieć,że nie musi o mnie myśleć (to odpowiedź na pytanie czemu nie odzywa się cały dzień).

Na co dzień jest cudnym człowiekiem, zdażają mu się kiepskie-bardzo kiepskie dni, i nie mam pojęcia co z tym robić..

ja naprawde ostatnio,jak nigdy marzę o wsparciu, czułości i okazaniu empati, potrafię powiedzieć o tym wprost ale zawsze odwraca kota ogonem i to ja mam go pocieszać bo bieedny tak się stara a ja nie widzę.
może sama przesadzam,nie wiem już..

najgorsze jest to,że on weźmie psa, wyjdzie się przejść, odreagować cokolwiek a ja tu siedzę i gniję :<
Bo faceci to jakaś inna rasa ...
Mój się kiedyś obrazil na mnie, że się nie odzywam, jak mu strzeliłam focha bo mnie wkurzył.
Po 3 dniach oczywiście ja wymiekłam
Cytat:
Czyli my możemy na 60%? A gdzie obiecane 80%?
Aczkolwiek zawsze to lepsze niż bezpłatny wychowawczy ...
Coś czuję, że tak posiedzę do roku maluszka jak będzie można i dużo do gadania mieć nie będę. Jak się mężuś z rodzicami zgada to ja mogę tylko się podporządkować Już kiedyś coś mówili, że jak będzię ich stać to nam coś dadzą co miesiąc, a dziecko ma być z matką do roczku.

Cytat:
ja mam umowę na zastępstwo do powrotu pracownika. Dziewczyna którą zastępuje wraca na 99% w lutym więc pewnie wtedy dostaje wypowiedzenie. Z tego co się dowiedziałam kasę do porodu wypłaca mi ZUS ale właśnie nie wiem jak jest z macierzyńskim
Niestety na zastepstwo nie przedłuża się do dnia porodu.
Nie wiem co na to dalej ZUS.

Te grejfruty to chyba mamy grupowo, bo dzisiaj po drodze nabyłam, już pół zjadłam, zaraz drugie pół.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:58   #1132
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
no, przy takim TŻcie to bym była 10 kg lżejsza
a nooo

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Taaa... każda słodkość leży i patrzy na mnie. Pytam tż 5 razy czy nie chce, no i w końcu ja to MUSZĘ zjeść.

Cytat:

Cytat:
uwielbiam takie pieczone ziemniaczki i często daję do nich przyprawę do ziemniaków pyyychotka

ooo to dobrze masz ja to prawie wcale do fryzjera nie chodzę ostatnio współpracowałam z jednym salonem, brałam udział w pokazie fryzur więc miałam strzyżenie za free.. Włosy miałam do pasa.. Tż bardzo je lubi i nie chciał żebym ścinała, ale troszkę skróciłam. Teraz mam spokój na jakiś czas
ja też lubię pieczone ziemniaki z tą przyprawą a do fryzjera chodzę jak mi się końcówki zniszczą ale włosów nie mam za długich, teraz wyrównuję do jednej długości
Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Mi miętowa pomaga wprawdzie zwykła nie z ogródka
Mi też ale trzeba z nią uważać

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:58   #1133
lonely_lady
Zakorzenienie

wypiłam herbatkę, ale jakoś nie chce przejść no trudno.. w porównaniu z niektórymi z Was i tak mało cierpiałam więc trochę popokutuję

Stary 2012-11-08, 19:59   #1134
humpback
Zakorzenienie

ale fajne macie brzuchy u mnie dalej nic

przejęzyczenia przezabawne

był grejpfrut, a teraz jest kisiel z kawałkami mandarynek

na dłuższy macierzyński chciałabym się załapać - nawet płatny w 60% sprawiłby że nie przeznaczałabym sporej części pensji na opiekunkę czy żłobek (o ile znajdzie się tam miejsce, w co jakoś wątpię)
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:05   #1135
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja też lubię pieczone ziemniaki z tą przyprawą a do fryzjera chodzę jak mi się końcówki zniszczą ale włosów nie mam za długich, teraz wyrównuję do jednej długości
KOńcówki podcinam co miesiąc- dwa miesiące. Ale z tym nie mam problemu, bo moja Teściowa jest emerytowaną fryzjerką

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

łooo... mięta chyba zaczyna działać.. nie wiem tylko czy nie zagazuję mojego ukochanego

Stary 2012-11-08, 20:06   #1136
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

A z tym macierzyńskim nie będzie tak, że będzie się należał kobietom, które urodzą we wrześniu i później? Choć po co ja się pytam

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:10   #1137
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

za udaną wizytę. Co do badania 4 D to u nas jakoś ok 300zł z nagraną płytą. My też chcemy iść na 3D lub 4D (szczerze mówiąc nie wiem czym się różni )ale chcemy jeszcze poczekać żeby maluszek podrósł

Stary 2012-11-08, 20:10   #1138
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Cytat:
Karolina! No to super wreszcie możesz odżyć, nie? (mam oczywiście na myśli brak mdłości ) A co sobie na głowie sprawiłaś?
Cytat:
Gratuluję że nie masz już mdłości- oby nie powróciły
Ja na fryzjera muszę czekać ponad miesiąc
Ogólnie włosy mam trochę za ramiona, delikatnie pocieniowane z grzywką. Byłam na podcięciu grzywki i ogólnie trochę z długości, bo mi szybko włosy rosną i mimo tego, że chciałabym żeby sięgały mi za biust to jakoś zaczęły mi się dziwnie układać, więc musiałam je podciąć i od razu lepiej leżą

Mam nadzieję, że mdłości na dobre sobie poszły !
Stary 2012-11-08, 20:10   #1139
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też ale trzeba z nią uważać
A co jest nie tak z miętą?
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
na dłuższy macierzyński chciałabym się załapać - nawet płatny w 60% sprawiłby że nie przeznaczałabym sporej części pensji na opiekunkę czy żłobek (o ile znajdzie się tam miejsce, w co jakoś wątpię)
O, tak to muszę faktycznie przeliczyć to może się będzie opłacało.
Cytat:
A z tym macierzyńskim nie będzie tak, że będzie się należał kobietom, które urodzą we wrześniu i później? Choć po co ja się pytam
Też myślałam, że to dopiero od wrześniowych, ale Vil napisała, że słyszała, że my może też ... to fajnie by było.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:13   #1140
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie jeśli będzie tak jak mówią to mamy szansę się załapać na te pół roku po 60%
bo chcą to wprowadzić od września i jeśli chcesz iść na cały rok macierzyńskiego płatne po 80zł za miesiąc to musisz to zgłosić 2tygodnie przed porodem, jeśli nie zgłosisz idziesz normalnie na pół roku - płatne 100% i wtedy masz czas na zastanowienie się i 2tygodnie przed końcem urlopu możesz dobrać jeszcze pół roku płatne 60%

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości