|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
2 | 4,08% |
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
2 | 4,08% |
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
3 | 6,12% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
1 | 2,04% |
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
18 | 36,73% |
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
2 | 4,08% |
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
0 | 0% |
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
3 | 6,12% |
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Zadomowienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Taaa... każda słodkość leży i patrzy na mnie. Pytam tż 5 razy czy nie chce, no i w końcu ja to MUSZĘ zjeść.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1112 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
![]() ![]() Anoxee - to co mówisz o swoim TŻ bardziej przypomina moje upodobania jedzeniowe, a mąż ma wręcz przeciwnie. Zazdroszczę... Tak jak Szarp napisała, łatwiej byłoby trzymać linię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny możecie mi powiedzieć ile kosztuje takie badanie w 4D z płytką bo chyba niektóre z was miały takie robione?
ja dzisiaj dostałam skierowanie na badania prenatalne ( te z krwi) i na szczegółowe USG no i widziałam skaczącego maluszka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas (poznań)cena to 250zł już z płytką i fotkami ![]() co do męża pod drzwiami-ja wchodze z moim na badanie z tego też względu, że by na zawał zszedł czekając ![]() Serdeczne gratulacje z okazji skaczącego bejbika ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1116 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Kiwi rządzi ! ![]() Oficjalnie ogłaszam dzień bez mdłości ![]() Byłam u fryzjera i już nie wyglądam jak Tarzan ![]() ![]()
![]() |
#1117 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziś w Faktach mówili, że te dłuższe urlopy macierzyńskie niby mają wejść od września przyszłego roku, ale powiedzieli też, że w trakcie trwania urlopu można zadecydować 14 dni przed jego końcem, że chce się go przedłużyć - ale wtedy kolejne pół roku dostaje się 60%. takie wyjście też byłoby super, 60% a nic to zawsze coś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() też chcę do fryca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
siedzę i myślę
|
Też się cieszę !
![]() Ja akurat mam dobrze, bo moja szwagierka ma swój salon fryzjerski, więc wszystko za darmoszkę mi na głowie tworzy ![]()
#1120 |
Zakorzenienie
|
spaadam,może jeszcze w domu napiszę, póki co jeszcze godzina do końcva pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1121 | |||
Zakorzenienie
|
noo, dokładnie
![]() kiepsko coś się czuję.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1122 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do macierzyńskiego to było by naprawdę super. Oby tylko z września nie przesuneli potem na początek kelejnego roku, bo wtedy już się nie załapiemy.... Nie wiem jakie Wy dziewczyny macie plany po macierzyńskim, ale ja nie mam niestety zaplecza rodzinnego do opieki nad maleństwem i poza tym myślę, że po prostu nie chciałabym maleństwa tak wczesnie opuszczać... Więc i tak pewnie decydowałabym się na wychowawczy przez jakiś czas. A jesli to może być wydłużony macierzyński, nawet za 60% pensji to super ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1123 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na fryzjera muszę czekać ponad miesiąc ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
bo jak mnie zwolnią w lutym to do porodu płaci mi państwo a później macierzyński mi się należy czy nie? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1126 |
Zakorzenienie
|
ja mam umowę na zastępstwo do powrotu pracownika. Dziewczyna którą zastępuje wraca na 99% w lutym więc pewnie wtedy dostaje wypowiedzenie. Z tego co się dowiedziałam kasę do porodu wypłaca mi ZUS ale właśnie nie wiem jak jest z macierzyńskim
|
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Zakorzenienie
|
jejuuuu ale się beznadziejnie czuje
![]() pije sobie herbatkę z mięty z mamusi ogródka.. może pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Zakorzenienie
|
Hmmm, to nie wiem jak w tym wypadku jest. Może Xal pomoże?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1129 | |
Raczkowanie
|
Dziewczyny co do laktatorów to ja polecam elektryczne. Ja kupiłam na początku ręczny, ale nie sprawdził się w ogóle, i kupiłam elektryczny i był super, chociaż prawie się nie przydał
![]() Przez rok karmiłam tylko cyckiem i mały nie umiał pić z butelki, to była masakra go nauczyć, chyba z 2 miesiące mu zajęło, żeby się przestawić i dopiero wtedy mogłam go odstawić od cyca. Ale fakt, że człowiek uwiązany, ale z drugiej strony to super komfort i wygoda. Jak synek miał 5 mcy pierwszy raz pojechaliśmy z nim na Mazury na jacht i było super, drugi raz byliśmy jak miał 6 mcy i też luzik, ale w te wakacje to już gorzej:słoiczki, mleko, termosy itp. Więc generalnie polecam cyca ![]() Teraz już będę cwana i nauczę z butelki wcześniej ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Sharp macierzyński płaci ZUS, myślę, że w Twoim przypadku też. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1130 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a w avku nie ja, ale pi razy oko tak wyglądam, nie aż tak szczupło, ale coś tam się mięśnie odznaczają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...1,3866920.html http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...1,3866916.html http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...wac_35316.html Ale jak chcecie katujcie się ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idę czytać dalej, przerażacie mnie... ![]() Edytowane przez Lublana Czas edycji: 2012-11-08 o 19:50 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój się kiedyś obrazil na mnie, że się nie odzywam, jak mu strzeliłam focha bo mnie wkurzył. Po 3 dniach oczywiście ja wymiekłam ![]() Cytat:
Aczkolwiek zawsze to lepsze niż bezpłatny wychowawczy ... Coś czuję, że tak posiedzę do roku maluszka jak będzie można i dużo do gadania mieć nie będę. Jak się mężuś z rodzicami zgada to ja mogę tylko się podporządkować ![]() Cytat:
Nie wiem co na to dalej ZUS. Te grejfruty to chyba mamy grupowo, bo dzisiaj po drodze nabyłam, już pół zjadłam, zaraz drugie pół.
![]() |
#1132 | |||
Zakorzenienie
|
a nooo
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mi też ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Zakorzenienie
|
wypiłam herbatkę, ale jakoś nie chce przejść
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1134 |
Zakorzenienie
|
ale fajne macie brzuchy
![]() ![]() przejęzyczenia przezabawne ![]() był grejpfrut, a teraz jest kisiel z kawałkami mandarynek ![]() na dłuższy macierzyński chciałabym się załapać - nawet płatny w 60% sprawiłby że nie przeznaczałabym sporej części pensji na opiekunkę czy żłobek (o ile znajdzie się tam miejsce, w co jakoś wątpię) |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- łooo... mięta chyba zaczyna działać.. nie wiem tylko czy nie zagazuję mojego ukochanego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Zakorzenienie
|
A z tym macierzyńskim nie będzie tak, że będzie się należał kobietom, które urodzą we wrześniu i później? Choć po co ja się pytam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1138 | |||
siedzę i myślę
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że mdłości na dobre sobie poszły ! ![]()
![]() |
#1139 | |
Zakorzenienie
|
A co jest nie tak z miętą?
Cytat:
Też myślałam, że to dopiero od wrześniowych, ale Vil napisała, że słyszała, że my może też ... to fajnie by było.
![]() |
#1140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo chcą to wprowadzić od września i jeśli chcesz iść na cały rok macierzyńskiego płatne po 80zł za miesiąc to musisz to zgłosić 2tygodnie przed porodem, jeśli nie zgłosisz idziesz normalnie na pół roku - płatne 100% i wtedy masz czas na zastanowienie się i 2tygodnie przed końcem urlopu możesz dobrać jeszcze pół roku płatne 60% |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.