30,40 plus od A do Z cz.3 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-08, 19:17   #1021
BBRAT
Zadomowienie

Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3

Poza tym Kama masz rację - ja właśnie trenuję w dziedzinie podkłądu. Tyle, że pojęcie "trenowania w domu" nie jest realne w moim przypadku - wychodzę 7:30, wracam 18-19. Więc sprawdzianem dla podkładu jest droga do pracy oraz to jak się w nim poczuję wśród ludzi. No i nie poczułam się w nich sobą. To decydujące i (w tym przypadku) dyskwalifikujące. Nadal wygrywa Terra Azzurra
BBRAT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:17   #1022
Kamlisa
Zakorzenienie

a sprobuj wytrzymac do powrotu z pracy i wtedy ocenic na spokojnie...? Nie mam nigdy czasu na poprawki makijazu, wiec jest, co jest. a po pracy jesy zmywany od razu...
Tig, znasz jakis sposob na zamkniecie przed kotem rozsuwanej szafy w korytarzu...? szczur szary sie tam nagminnie włamuje i wyleguje Juz powkładałam szaliki i czapki w torby foliowe, ale jemu to nie przeszkadza, umoscił sobie wyreczko. mnie on jako on tez nie przeszkadza, ale jednak koci zapaszek na szalikach - i owszem. nie sika, nieby nie znaczy, ale jakas kropelka jednak zostaje, bo potem cos mi podsmierduje...Teraz przez torby moze i nie, ale jak to zabezpieczyc...? tasma klejaca na noc i po uzyciu szafy...?!
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:20   #1023
Michell72
Zakorzenienie

Brat idz do Douglasa i wez probkę Guerlaina lumiere ale tego w butelce,ma lzejsza konsystencje niz ten w sloiczku-krem..Rozswietla i dynamizuje skórę,daje efekt odpręzonej i świezszej skóry..Mnie sie wydaje ze pokochałabys ten podkład..02 kolor jest jasny ale nie trupi..

Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:20   #1024
BBRAT
Zadomowienie

Miszka, Sudokrem pozornie jest tłusty, to fakt. Ale jest mocno cynkowy, gęsty jak pasta, nic nie spływa z twarzy. Paradoksalnie to najbardziej komfortowy krem dla mnie. Tlenek cynku mam też jako filtr mineralny, takie 2 w 1. Bo ja nawet w listopadzie czy w nocy nie umiem wyjść z domu bez filtra. A chemiczne mi szkodzą.
Więc zakumplowałam się z Sudokremem
Przy czym trzymam go na górnej półce w lodówce, jest zimny, całkowicie stała konsystencja i zero połysku, w słoiczku jest matowy, taka pasta cynkowa.

Kama, ja spokojnie wytrzymałabym w podkładzie pewnie nawet i cały dzień, ale uwierz mi, jeśli jest za jasny to jest masakra. Szarobiała maska na twarzy jest nie do przyjęcia. Wyglądam wtedy jak pacjentka hospicjum, przepraszam za drastyczne porównanie, ale nie umiem inaczej tego przybliżyć.
Kupiłam zły kolor, wiem. Próbuję wnikliwie zweryfikować, czy może da się nim wydobyć jednak jakieś piękno na mojej twarzy, ale nie, nie da się.

Edytowane przez BBRAT
Czas edycji: 2012-11-08 o 19:33
Stary 2012-11-08, 19:38   #1025
Kamlisa
Zakorzenienie

ostatnio stwierdziłam, ze czasem jednak nie warto postepowac własciwie, zgodnie z zasadami znanymi od dawna Co mowia wszystkie poradniki...? nie wyciskac nic na twarzy, bo plamy, bo blizny...ma sie goic samo...Ja mam rzadko takie problemy, ale czasem jednak i mnie cos wyskoczy. tym razem byłam grzeczna - smarowąłam tylko zinalfatem. wygoiło sie? a jakze. ale nie oprozniło do konca Niby nie jest duze czy widoczne, ale mnie drazni, bo o tym wiem . i bede musiała wybrac sie do kosmetyczki, by mi to zlikwidowała - tradycyjnie A mogłam byc brutalna od poczatku ...
Stary 2012-11-08, 19:43   #1026
BBRAT
Zadomowienie

O kant dupy potłukł te poradniki, według mnie. Krosta powinna opróżnić się najszybciej jak to możliwe. Przecież jej toksyczna zawartość nie zniknie, musi znaleźć ujście i... ujść
Nic w przyrodzie nie ginie, może co najwyżej zmienić miejsce przebywania. A czasem nawet musi. Jak np. zawartość krosty.
Stary 2012-11-08, 19:45   #1027
kropeczka74
Zadomowienie

Hej
Wróciłam, Bosszzzzee jaka jestem gładka
Dziś miałam robiony piling medyczny cokolwiek to znaczy, na to jakieś cudowne ampułki botox-like, no i jakieś maski i krem z Thalgo
Ufam mojej kosmetyczce, bo zawsze wychodzę od niej zadowolona, ona mi mi zawsze mówi, co mi nakłada, ale ja potem nigdy nie pamiętam
kropeczka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:49   #1028
BBRAT
Zadomowienie

A często chodzisz do niej?
Stary 2012-11-08, 19:50   #1029
Tigerr
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Michell72 Pokaż wiadomość
Brat idz do Douglasa i wez probkę Guerlaina lumiere ale tego w butelce,ma lzejsza konsystencje niz ten w sloiczku-krem..Rozswietla i dynamizuje skórę,daje efekt odpręzonej i świezszej skóry..Mnie sie wydaje ze pokochałabys ten podkład..02 kolor jest jasny ale nie trupi..

dziś go użyłam ...dokładnie właśnie koloru 02 i b. ładny jest ...
ale podkład mnie nie zachwycił ....YSL lepszy chyba ...
Trudno tak jednak po jednych testach ...ale ja miałam takie próbeczeczki , właśnie na jeden raz ... może jeszcze jutro coś spróbuję pogrzebać ..

Bbrat , przekonaj się do tego koloru BD 40 ...Taki kolor b. łatwo jest rozświetlić , zazółcić , stosując róznego rodzaju rozśiwtlacze ....Myślę , że byłabym już zadowolona jakbyś na BD40 nałożyła meteoryty 03 klasyczne ...a najlepiej zmieszać go (BD40) z odrobiną rozświetlacza w kremie/płynie w kolorze złotym ....np Mon Beam lub nawet Sun Beam firmy BeneFit.

Tutaj masz syskie tsy :

http://artsyarchitette.wordpress.com...s-friday-haul/

Ja mam High Beam i on jest różowy zdecydowanie , a przydałby mi się typowo złoty ....

Ten, który mamy ( Miszka, Krop, Kama i ja - dzięki Miszce , bo to ona go odkryła i zakupiła pierwsza ) w pędzelku koreański , ze Skin79 , jest neutralnym...rozświetlają cym beżem ...i on zdecydowanie rozjaśnia podkłady , ale też super rozświetla , bez żadnych widocznych drobinek , czy zbędnego blinku ....

Pamiętaj , kochany Bbratku , że w zimie nasza twarz nigdy nie jest żółciutka i żółte podkłady mogą wyglądać sztucznie ...zwłaszcza gdy jeszcze nałożymy na nie róż , brązer czy co tam jeszcze ....
Tigerr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 19:55   #1030
BBRAT
Zadomowienie

Tig, moja twarz właśnie zimą jest najbardziej żółta. Jak blednie mi opalenizna, to robię się żółta. Zawsze wszyscy lekarze niepokoją się moim żółtym odcieniem skóry. Dzięki temu średnio 3 razy w roku robię wszelkie możliwe próby wątroby i dzięki temu mam z głowy przynajmniej ten aspekt zdrowia

Poza tym chciałabym mieć podkład już od razu w dobrym odcieniu, a nie żeby wywalić na niego 2 stówy, a potem musieć mieszać z czymś
Ale i tak nie przepadam za sobą w podkładzie.
Coś czuję, że wrócę do kulek 03 a mówiłam kiedyś, że nie kupię swoich własnych

Edytowane przez BBRAT
Czas edycji: 2012-11-08 o 20:00
Stary 2012-11-08, 20:09   #1031
Kamlisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BBRAT Pokaż wiadomość
Tig,
Poza tym chciałabym mieć podkład już od razu w dobrym odcieniu, a nie żeby wywalić na niego 2 stówy, a potem musieć mieszać z czymś
Ale i tak nie przepadam za sobą w podkładzie.
Coś czuję, że wrócę do kulek 03 a mówiłam kiedyś, że nie kupię swoich własnych
Brati, ale czy Ty kupujesz podkłady kolorystycznie dobrane do Twojej karnacji, czy te, ktore Ci sie podobaja...? Bo to jednak roznica Piszesz, ze jakis B40 mial kolor brudnej szmaty...ale nie mowisz, ze mial go NA Tobie Moze wtedy dopiero by pokazał swoje piekno...? Sniezka nie bedziesz i kupowanie za jasnych podkładów jest rownie bezsensowne, jak tych za ciemnych Ja tez moge miauczec, ze podobaja mi sie miniowki i co z tego...? miłosc bez wzajemnosci
Miszka, moja skora juz delikatnie robi sie wrazliwsza. dzis przy nakładaniu maski nawilzajacej kanebo i wieczorem, przy olejku w ampułkach weledy - poczułam leciutenkie szczypanie. czyli retinol robi swoje

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2012-11-08 o 20:11
Stary 2012-11-08, 20:11   #1032
kropeczka74
Zadomowienie

Cytat:
A często chodzisz do niej?
Staram się tak raz na miesiąc, na półtora
Stary 2012-11-08, 20:13   #1033
BBRAT
Zadomowienie

No pisałam już przecież, że jak ostatni gamoń kupuję kolory jasne, bo podobają mi się same w sobie
BD40 było szare, jak dla mnie. Nie wyobrażam sobie tego koloru na mojej twarzy, mimo, że na twarzy nie próbowałam.
Stary 2012-11-08, 20:19   #1034
Tigerr
Zadomowienie

No to ciesz się Bbratku żeś żółta
Bo ja w zimie jestem bladozielona z czerwonymi naciekami naczynkowymi ...
Nie cierpię koloru swoje skóry w zimie i dlatego bez podkładu nie wyjdę z domu za nic ... Chyba nawet wolę żeby było widać tapetę na twarzy , niż moją twarz soute ... Ale to dotyczy tylko zimy , bo w lecie , jak się opalę to mam ładny kolorek i podkładu nie używam ... Zresztą nawet nie bardzo mogę, bo pocę się na twarzy okrutnie ...

Kama , czy wiadomo coś o kosmetykach z TBS ?

Zbieram teraz na odżywkę do rzęs ...I biję się z myslami czy kupić revitalash , czy Xlash ...
Xlash jest naturalny , rzekomo ...
I wiem , że skuteczny , bo dwie moje koleżanki kupiły ją na targach, jak byłyśmy we wrześniu i są b. zadowolone ...

Przeglądałam właśnie moje skarby z SH i jeszcze kupiłam sobie śliczny , z metką, bezrękawnik ( żal było nie wziąć , bo nowy , chociaż przecież miesiąc temu kupiłam sobie Hilfigera w TKmaxie ) No ,ale ten kosztował 24 zł .... i jeszcze koszulę z kapturem , w pięknych kolorkach .... I ogromny, gruby, ciepły sweter , też rozmiar 22
Stary 2012-11-08, 20:22   #1035
BBRAT
Zadomowienie

Tig, ja mam to samo, od maja do października moja twarz jest oblepiona spływającym sebum i potem, nie da się żadnego makijażu zrobić.
Stary 2012-11-08, 20:24   #1036
Michell72
Zakorzenienie

Usmiałam sie ...z brudnej szmaty ,na buzi Brat..Kobieto chcialam Ci wysłąc pare podkladow,moglabys przetestowac..nie ma wiekszego błedu niz podklady za jasne badz za ciemne..Czasami dyskwalfikujemy fluid z racji nie dobranego koloru..Kama nie pisałam ale mnie po pierwszej aplikacji buzia zrobila sie nadreaktywna..Pomyslałam ze moze przesadzam,ale wszystko szczypie co ma alkohol w skladzie,a i kremy,sera górnopólkowe nawet to za 1300zł..odpadło ..tylko wiesiolek opearolu jakos trawię..Dzis juz jest lepiej wiec znów przyłoze retiolem,a co..niech sie cofam w czasie..Jak boli -tzn ze działa!!!!!
Stary 2012-11-08, 20:26   #1037
kropeczka74
Zadomowienie

Cytat:
Tig, ja mam to samo, od maja do października moja twarz jest oblepiona spływającym sebum i potem, nie da się żadnego makijażu zrobić.
Moja nie jest, a i tak nie używam wtedy żadnych podkładów
Skóra by się zagotowała..
Stary 2012-11-08, 20:26   #1038
Michell72
Zakorzenienie

Tig Tobie w tym 22 jest wyjątkowo ładnie,zreszta jak we wszystkim...Na mnie jakos wisiało pokracznie- a na Tobie pieknie sie prezentowało..
Stary 2012-11-08, 20:27   #1039
kropeczka74
Zadomowienie

Miszka, testowałaś Parurka?
Stary 2012-11-08, 20:27   #1040
BBRAT
Zadomowienie

Kropka, Ty to akurat nie musisz się malować, masz jednolitą ładną cerę.
Same kulki by Ci wystarczyły spokojnie.
Matko, jak ja się zmęczyłam tym ostatnim amokiem podkładowym, czuję się niemal jak koń po wyścigu z przeszkodami a ideału nadal brak

Edytowane przez BBRAT
Czas edycji: 2012-11-08 o 20:32
Stary 2012-11-08, 20:30   #1041
Tigerr
Zadomowienie

Cytat:
ale u mnie to jest POT , zwykła woda , która leje się po nosie , brodzie ...strumieniami ....
Zawsze miałam np .problem na dyskotekach , bo gdy pokicałam trochę , to twarz płynęła .... a wraz z potem - makijaż misternie zrobiony ...
Bo skórę mam raczej suchą ...

Podziwiam Was dziewczyny , że stosujecie kosmetyki podrażniające twarz ...Ja bym nie zniosła ... Dlatego kwasy i retinoe są mi kompletnie obce .... Boję się ...
Stary 2012-11-08, 20:34   #1042
Kamlisa
Zakorzenienie

Tig, nie mam wiesci od babki, dzis wysłałam maila z zapytaniem. mam nadzieje, ze nie za pozno złozyłam zamowienie...
Czesciej, niz co drugi dzien stosowac nie ma sensu, jka widac...U mnie jeszcze dobrze sie sprawdzał decleor harmonie calm Ale na razie mam tylko delikatnie, wiec jeszcze nie cuduje...Jeden dzien na wieczor retinol, nastepnego dnia nawilzanie, a wieczorem natłuszczanie
Tig, kwasow tez nie robie ani lasera - wizja schodzacej skory mnie przeraza. retinol jednak pozwala na wieksza dowolnosc, mozna przerwac na pare dni itp
Jutro znowu szczecin o swicie

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2012-11-08 o 20:39
Stary 2012-11-08, 20:36   #1043
BBRAT
Zadomowienie

No mam to samo. Sebum swoją drogą, a pocąca się twarz również. To u mnie rodzinne zresztą, wśród kobiet. Kłopotliwa przypadłość jeśli ktoś się maluje
Ja akurat niespecjalnie się maluję w lecie, no ale mimo wszystko.
Stary 2012-11-08, 20:41   #1044
kropeczka74
Zadomowienie

Cytat:
Kropka, Ty to akurat nie musisz się malować, masz jednolitą ładną cerę.
Same kulki by Ci wystarczyły spokojnie.
Matko, jak ja się zmęczyłam tym ostatnim amokiem podkładowym, czuję się niemal jak koń po wyścigu z przeszkodami a ideału nadal brak
Ale same kulki bez podkładu nie da rady, za suchą skórą mam
Stary 2012-11-08, 20:42   #1045
BBRAT
Zadomowienie

Na odżywczy krem, nie da rady?
Padam na pysk, już chyba pójdę spać...

Edytowane przez BBRAT
Czas edycji: 2012-11-08 o 20:46
Stary 2012-11-08, 20:58   #1046
LAPIEL
Zakorzenienie

Tigerr
Podziwiam Was dziewczyny , że stosujecie kosmetyki podrażniające twarz ...Ja bym nie zniosła ... Dlatego kwasy i retinoe są mi kompletnie obce .... Boję się ...
......................... ......................... ......................... ......................... ...............

to sobie odpuść kremy typu np.cosmelan czy gycopell.......

mi właśnie skóra na twarzy złazi ....zapodałam maskę cos1 2 dni temu na czoło bo tam mam jeszcze plamę , na reszcie twarzy tylko cos2 a i tak mi na całej twarzy skóra dziś schodzi ...mega wkurzające to jest

no ale coś za coś , potem będzie buźka mega gładka i jasna ....
LAPIEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 21:04   #1047
Michell72
Zakorzenienie

Pisałam Ci Bratku ze mnie sie w YSL podoba kolorystyka BD ,pamietasz..i ze takowy ja bym wybrała..popatrz na zdjęcie porownawcze kolorow na skorze..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ysl-swatches-four-dry-down-collage.jpg (57,1 KB, 14 załadowań)
Stary 2012-11-08, 21:06   #1048
Michell72
Zakorzenienie

Kropus jeszcze nie tesowałam,kondycja mojej cery przed @ i...ciągle jeszcze przed..nie jest najlepsza,wiec zostawiam jak wypięknieję!!!
Stary 2012-11-08, 21:07   #1049
irenkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamlisa Pokaż wiadomość
Tig, znasz jakis sposob na zamkniecie przed kotem rozsuwanej szafy w korytarzu...? szczur szary sie tam nagminnie włamuje i wyleguje Juz powkładałam szaliki i czapki w torby foliowe, ale jemu to nie przeszkadza, umoscił sobie wyreczko. mnie on jako on tez nie przeszkadza, ale jednak koci zapaszek na szalikach - i owszem. nie sika, nieby nie znaczy, ale jakas kropelka jednak zostaje, bo potem cos mi podsmierduje...Teraz przez torby moze i nie, ale jak to zabezpieczyc...? tasma klejaca na noc i po uzyciu szafy...?!

wiem ,ze to nie bylo do mnie ale moze sprobuj uzyc tych blokad dla dzieci na szuflady

bylego kot wszedzie wchodzil to w koncu to musieli zalozyc

Cytat:
Napisane przez kropeczka74 Pokaż wiadomość
Moja nie jest, a i tak nie używam wtedy żadnych podkładów
Skóra by się zagotowała..
ja tez nie uzywam
a juz napewno nie na codzien
raz na kilka miesiecy moze uzyje
za ciezko mi jakos ( ale mi to nawet z lakierem czy odzywka na paznokciach ciezko heheh)
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 21:26   #1050
LAPIEL
Zakorzenienie

......."Kuchenne ...." i spać ...
dobranocka
LAPIEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości