Nasze blogi kosmetyczne - cz. XIII - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-08, 20:15   #991
asiaasia58
Wolę prosto!

Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Stwierdziłam, że nie warto. A teraz przytyła, że się w nie nie mieści. Karma.
Padłam W sumie to..dobrze jej tak :P
Stary 2012-11-08, 20:18   #992
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaasia58 Pokaż wiadomość
Padłam W sumie to..dobrze jej tak :P
No raczej.

Przydałoby się trochę grosza. Muszę się wziąć za wystawianie ciuchów na szafę. Mam w sumie ponad 50 ciuchów do wrzucenia. A jakby poszukać, to znajdzie się więcej.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:23   #993
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Pigmentacja na poziomie Sleeka, chociaż są miło satynowe. Ale mam też wypiekane cienie z MUFE i też ich nie używam
Aż się jutro pomaluję tą mini-paletką, bo miałam wrażenie że pigmentacja (na bazie) nie jest taka zła, albo nie miałam naprawdę dobrych cieni pod tym względem

Jakie cienie na chwilę obecną uważasz za najlepsze pod względem pigmentacji?

Cytat:
Napisane przez asiaasia58 Pokaż wiadomość
One są dość podobne do siebie, nawet odcień mają zbliżony, ale ten nowy ma drobinki, których na twarzy nie widać (w sensie nie wyglądają jak takie drobiny) tylko taką ładną poświatę dają A ten marokański jest kompletnie matowy. Jeszcze nie wiem, który mi się bardziej podoba Ale tamten to było szaleństwo bo nie dość, że nie cegła to jeszcze matowy

Ja też go chciałam, ale joko nie jest tak łatwo dostępne, a jakoś przez swoją głupotę internetowo nie zamówiłam.

Ale może chociaż ten upoluje.

Najgorsze są broznery typu- kolor na opakowaniu, a na twarzy tylko drobinki, bo i takie są

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
nooo jak sie 6 lat maluje nałogowo paznokcie to jest czas, by nabrać wprawy. I przebarwień płytki takich, że nie wychodzę bez pomalowanych
Ja tak kiedyś miałam, że zawsze miałam pomalowane paznokcie.
Pewnie też dlatego, że bazy nie zawsze mi się chciało używać, a czasami czerwony lakier trudno schodzi z boków.
No to wolałam zmyć na ile się dało i znowu nałożyć

A poza tym, aż swojej ręki nie poznawałam bez pomalowanych paznokci

Ostatnio jakąś słabą miałam wenę do malowania paznokci u rąk, dawałam tylko odżywkę i heja.
Ale czasem człowiek lubi mieć odmianę.

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
Mocnego tyłka życzę. Moi rodzice zawsze dawali innym, chociaż w życiu to oni sami tylko swoją ciężką pracą doszli do tego, co mają. Mama ciężko pracuje, nikt nie jest jej w stanie w tym odciążyć (oprócz mnie, ale ja mieszkam na drugim końcu Polski), jednak ciągle spotyka się z postawą roszczeniową. Bo przecież moja mama MA, a np. ciotki nie mają tego co ma moja mama. Sama ostatnio byłam świadkiem pewnej sytuacji, a później jeszcze mama mi się żaliła (bo moi rodzice tak mają, nie potrafią odmówić, a później ja słucham, że niekoniecznie sprawia im to taką radość). Generalnie mama dość niedawno oddała swojej siostrze kurtkę zimową, w zasadzie jedną z mamy ulubionych. No ale skoro ciotce się spodobała, a mama ma już inne, to dlaczego miałaby siostrze żałować. Z racji tego, że jednak było ciepło, to ciotka kurtki nie nosiła. Przy ostatniej wizycie ciotka do mojej mamy powiedziała, że musi jej kolejną dać. Na pytanie mojej mamy, co zrobiła z tą ostatnią kurtką, ciotka powiedziała, że no by chciała już kolejną, bo tamtą ma już przecież tyyyyyyle czasu... A prawda była taka, że ciotka usłyszała, że druga ciotka (siostra taty) dostała nowiutką kurtkę teraz (tu może nie było bezpośredniej postawy roszczeniowej, ale ględzenie, że zima idzie, nie ma w czym chodzić, a córka przysłała z Anglii za dużą i za cienką kurtkę).

Ja ze swojej strony byłam nauczona oddawać swoje rzeczy. Co mi się znudziło szło bez żalu dla innych. I w zasadzie cieszyłam się, że mogę pomóc komuś kto ma mniej. Jednak gdy zaczęto mi przekazywać przez osoby pośredniczące w wymianie, że mam już teraz natychmiast znowu dawać. I to jeszcze konkretne wymagania, to stwierdziłam, że nie dam więcej i już. Bo ja dawać nie muszę. Nienawidzę postawy roszczeniowej.
Jak się mówi- dobry zwyczaj nie pożyczaj, to powinno być coś o dawaniu.

Oddasz im dzisiaj ostatnią kurtkę
Jutro przyjdziesz po kromkę chleba
zamkną Ci przed nosem furtkę
i powiedzą chcesz chleba- to pracować trzeba

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
przed publikacją tej notki zastanawiałam się, czy w ogóle to zrobić... mam taki pomysł, aby raz na jakiś czas dodawac notki w tym stylu - niekoniecznie włosowych - np. inspiracje makijażowe, mieszkaniowe i ubraniowe DIY itp. ale widzę, że chyba podobają się takie

podobają się

Cytat:
Koleżanka też jej pożyczyła trochę ciuchów i nie odzyskała.
Ostatnio chciała ode mnie książkę pożyczyć. Nie pożyczyłam, bałam się, że przerobi ją później na papier toaletowy.
Albo podkładkę do malowania paznokci

Cytat:

Ja w Hiszpanii bym chyba wszystkich pozabijała, a później sama poszła siedzieć. No i jednak wolę zimniejsze klimaty. Chociaż Portugalia bardzo mi się podobała
Pozabijałabyś z tego upału? czy innych powodów?

Ja wolę za gorąco, ale jasno niż chłodniej i noc od 15-16

Cytat:
Napisane przez kasiaj85 Pokaż wiadomość

23kg. od początku lutego
Wow, gratuluję

Teraz życzę wytrwałości w utrzymaniu tego.

Cytat:

oj, ze mną to sie koleżanki pomału umawiają na kolorówkowe zakupy, a mama wręcz mi zleca samoobmacywanie fajne jest
ja uwielbiam tak kombinowac, próbować, macać te podkłady, pudry, cienie

Ja kolorówki mam ilość wystarczającą póki co- przynajmniej jeśli chodzi o cienie i szminki- najpierw muszę to pewnego dnia rozłożyć na stole i pomyśleć co z czym, co mi jeszcze pasuje a co nie i co w ogóle mam. I wtedy mogę myśleć o ciągu dalszym.
Ale jakiś podkład albo dwa to muszę przygarnąć, rozświetlacz the balm, bronzer może ewentualnie za jakiś czas.

Ogólnie malowanie się nie sprawia mi za dużej radości- lubię efekt, ale machanie tymi pędzelkami traktuję jako 'nie chcem ale muszem'
Może gdybym miała wizje fajnych makijaży to by mi się zmieniło, póki co nie.

Ja znowu lubię sobie czytać składy, patrzeć czy balsam jest z czymś czy tylko tym pachnie, a ile się łacińskich nazw nauczyłam przy okazji
Co jakie ma olejki itd.
No a najbardziej jak mówiłam lubię polować na ładnie pachnące rzeczy- mogliby dawać testery maseł/balsamów swoją drogą- chociaż takie, żeby się powąchać dało

Gdyby mi tak rozłożyli na wielkim stole niemacane produkty i mogłabym normalnie się tym maziać ( a nie szminką po dłoni) to wtedy chętnie
Mogę cały dzień siedzieć.

A na zakupy lubię chodzić sama i szybko wziąć czego mi trzeba- a w sumie im szybsze zakupy tym więcej biorę
Bo jak się zastanowię to albo nie wezmę z półki albo na koniec ze 2 rzeczy odłożę, a na szybko to fru do koszyka i do kasy.

--
idę coś jeszcze sprzątnąć, jak miałam zapał przedwczoraj i okna dwa machnęłam itd, tak teraz słabo z tym

miłego wieczoru

Jeszcze znowu nie ma odcinka prywatnej praktyki w tym tygodniu!

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2012-11-08 o 20:49
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:24   #994
dimiti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość

Ja bym w Stanach mieszkać nie chciała
Mnie się ten kraj kojarzy z aresztem na własne życzenie, a wpuszczają jak do raju.

Mnie Hiszpania by wystarczyła. Wolałabym Anglię, bo łatwiej językowo, jednak wolę południe, niż północ, chociaż słonecznie jest.
Anglia też by mi pasowała tak pięknie mówią ale USA i tak bym wiedzić chciała albo pomieszkać jakiś czas
Cytat:

Ja chciałam z the balm rozświetlacz, ale coś ciężko na niego trafić, niedawno pytałam, ale podobno cieszy się wielką popularnością i szybko schodzi.
A też nie będę co chwilę zaglądać czy jest.

To na bazę też spojrzę przy okazji. Najlepiej właśnie jak będzie promocja.

Może mam jakieś uczulenie, bo znam trochę osób, które mówią- chciałabym robić takie zakupy duże jak Ty, chciałabym mieć takie wakacje jak Ty, tak mieszkać bla bla bla.
A same nie robią w życiu nic, żeby je zmienić Oczekują, że praca sama spadnie- od razu dostaną 20 tysięcy bez wykształcenia i doświadczenia, a życiową mądrością też nie grzeszą.
Bo by trzeba wstawać rano, nie byłoby piwka w środku tygodnia, do tego w piątek można by wieczorem być w pracy, albo nie miałoby się siły iść bawić- same tragedie.

Poważnie, do niektórych dotrzeć nie może, że człowiek był w piątek tak zmęczony, że poszedł spać o 21 zamiast do pubu.

I ludzie też mają jakieś dziwne dla mnie pojęcie, że jak kogoś stać na drogie ubrania i kosmetyki to automatycznie ma szczęśliwe życie, bo przecież innych zmartwień nie ma na świecie.
rozświetlacz mom warto szukać ja na mój polowałam dobrych parę miesięcy:/ ale przez neta też można kupić
fajne są jeszcze sypkie cienie w ogóle całą kolorówkę mają świetną
teraz czaję się na kilka rzeczy jeszcze

heh wiem o co chodzi....miałam taką koleżankę, która wiecznie imprezowała, kase na piwo wydawała itp a ja, że czasu na imprezy nie było, a że też jestem typ, który imprez nie lubi to jak później szłyśmy gdzieś połazić po sklepach i ja coś kupowałam to słyszałam "no wiesz, nie każdy ma tak dobrze, że się mu bluzka spodoba, karte wyciągnie i już!"
trochę mnie zatkało, ale stwierdziłam, że nie będę z nią rozmawiać o takich rzeczach bo przecież co jej do tego na woli imprezy, ja co innego, tylko pretensje później były, że ja mam a ona niet

dobrze, że już wyjechała
dimiti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:27   #995
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez madameFog Pokaż wiadomość
Przykro mi, bo chyba nie zrozumiałaś nic z moich, wielostronicowych już, wypowiedzi.
SERIO nie rozumiem o co chodzi Ci w poruszaniu tematu blogów, na których prezentowane są rzeczy droższe niż stać osobę X czy osobę Y. Takie blogi po prostu są. Jeśli jest fajnie prowadzony, to... no właśnie co? Bo kogoś na to stać? Ma to wydaje. Tylko co w tym widzisz, że musisz o tym aż dyskutować? Równie dobrze można spytać po co są blogi, na których ktoś pokazuje kosmetyki typu Essence. Po prostu są. Może o tym podyskutujmy - po co pokazujemy światu dostępne dla każdego, tanie kosmetyki? Każdy może je obejrzeć i kupić... Do żadnego z tych dwóch typów blogów nie mam żadnych negatywnych odczuć.

Równie dobrze mogę zapytać - jaki macie stosunek do ludzi, którzy robią sobie ogrzewanie podłogowe, w końcu jest tylu bezdomnych? Wyjdzie na to samo. Między ludźmi są i zawsze będą finansowe różnice, ale wolnoć Tomku w swoim domku. Zarobiłeś - wydaj tak, by być szczęśliwym. W końcu do grobu wszystkiego nie zabierzesz.

Z dużym prawdopodobieństwem poruszyłam w Tobie czułą strunę, skoro wiele dziewczyn przy tym temacie też poczuło w Twoich wypowiedziach niezrozumienie okraszone odrobiną zazdrości.

I wiesz co jeszcze dodam?
Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Mam taki apel do wszystkich ludzi: nie siedźmy innym w portfelach, nie wypominajmy i nie roztrząsajmy tego, na co przeznaczyli pieniądze. To ich sprawa. Zawsze znajdzie się ktoś niżej sytuowany od nas, którego zastanowi, dlaczego wydałyśmy 5 zł na maseczkę, zamiast przekazać tę kwotę potrzebującemu.
(Zoila - )

Nie będę już cytować, ale zyskowa też dobrze podsumowała wydźwięk Twoich wypowiedzi. Niby nic, niby wszystko fajnie, ale drążysz temat w sposób momentami natarczywy, żadna odpowiedź Cię nie zaspokaja, wręcz każda niepasująca Cię podsyca... Tak samo zgadzam się na ten temat z kasiaj.

Podoba mi się też post Lele.

Przepraszam, ale dopiero weszłam do domu i musiałam dokończyć temat.
Kiedy wy miałyście czas nastukać tyle stron
Stary 2012-11-08, 20:34   #996
Patalus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dimiti Pokaż wiadomość

heh wiem o co chodzi....miałam taką koleżankę, która wiecznie imprezowała, kase na piwo wydawała itp a ja, że czasu na imprezy nie było, a że też jestem typ, który imprez nie lubi to jak później szłyśmy gdzieś połazić po sklepach i ja coś kupowałam to słyszałam "no wiesz, nie każdy ma tak dobrze, że się mu bluzka spodoba, karte wyciągnie i już!"
trochę mnie zatkało, ale stwierdziłam, że nie będę z nią rozmawiać o takich rzeczach bo przecież co jej do tego na woli imprezy, ja co innego, tylko pretensje później były, że ja mam a ona niet

dobrze, że już wyjechała
mam podobną koleżanką, przehula wszystkie pieniądze na alkohol i nie wiadomo co jeszcze, a później wysłuchuje żalów, że ma na to, czy na tamto, na szczęście i tak jednym uchem wpuszcza, drugim wypuszczam
Stary 2012-11-08, 20:36   #997
karolcia198506
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym pewnie nie zauważyła braków A mam mniej od Ciebie, chociaż trochę jest.
Bo z 10 mam w komodzie, reszta schowana póki co- bo miałam wybrać czym będę malować, a co schować, bo tak to się źle szuka pośród tony lakierów.
Także zauważyłabym może tylko brak ulubionych kolorów i to po jakimś czasie

Ogólnie nie mogę siebie nazwać lakieroholiczką- po prostu wiecznie tylko szukam odcieni idealnych.
Ja muzę zrobić przegląd lakierów a najlepiej jakieś mieszkanie im zbudować myślę o takiej malutkiej wiszącej szafce
Cytat:
Stwierdziłam, że nie warto. A teraz przytyła, że się w nie nie mieści. Karma.
należało jej się, nie lubie takiego czegoś pożycza a potem udaje że zapomina oddać aż zapomnisz o tej rzeczy ja jak złotówkę bym pożyczyła to nie zapomnę głupio by mi było
Stary 2012-11-08, 20:42   #998
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Cytat:
Aż się jutro pomaluję tą mini-paletką, bo miałam wrażenie że pigmentacja (na bazie) nie jest taka zła, albo nie miałam naprawdę dobrych cieni pod tym względem

Jakie cienie na chwilę obecną uważasz za najlepsze pod względem pigmentacji?

Dla mnie cienie z Lancome są po prostu zbyt delikatesowe

A co do cieni i ich pigmentacji, ciężko mi to określić, ale bardzo mi podeszły cienie z Lime Crime i BH Cosmetics, a także Makeup Geek - to są najczęściej używane przeze mnie cienie O ile BH Cosmetics jest dostępne w Polsce, tak LC i MUG niekoniecznie...

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:42   #999
Takajakaya
Wtajemniczenie

To ja tak mam z przehulaniem kasy na drobne przyjemności typu jedzenie i inne małe grzeszki a na poważniejsze zakupy mi szkoda :P

Takajakaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:50   #1000
maffash
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Takajakaya Pokaż wiadomość
To ja tak mam z przehulaniem kasy na drobne przyjemności typu jedzenie i inne małe grzeszki a na poważniejsze zakupy mi szkoda :P
A mi szkoda kasy na pierdoły i jedzenie typu baton, czekolada itp
maffash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 21:01   #1001
madameFog
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
SERIO nie rozumiem o co chodzi Ci w poruszaniu tematu blogów, na których prezentowane są rzeczy droższe niż stać osobę X czy osobę Y. Takie blogi po prostu są. Jeśli jest fajnie prowadzony, to... no właśnie co? Bo kogoś na to stać? Ma to wydaje. Tylko co w tym widzisz, że musisz o tym aż dyskutować? Równie dobrze można spytać po co są blogi, na których ktoś pokazuje kosmetyki typu Essence. Po prostu są. Może o tym podyskutujmy - po co pokazujemy światu dostępne dla każdego, tanie kosmetyki? Każdy może je obejrzeć i kupić... Do żadnego z tych dwóch typów blogów nie mam żadnych negatywnych odczuć.

Równie dobrze mogę zapytać - jaki macie stosunek do ludzi, którzy robią sobie ogrzewanie podłogowe, w końcu jest tylu bezdomnych? Wyjdzie na to samo. Między ludźmi są i zawsze będą finansowe różnice, ale wolnoć Tomku w swoim domku. Zarobiłeś - wydaj tak, by być szczęśliwym. W końcu do grobu wszystkiego nie zabierzesz.

Z dużym prawdopodobieństwem poruszyłam w Tobie czułą strunę, skoro wiele dziewczyn przy tym temacie też poczuło w Twoich wypowiedziach niezrozumienie okraszone odrobiną zazdrości.

I wiesz co jeszcze dodam?

(Zoila - )

Nie będę już cytować, ale zyskowa też dobrze podsumowała wydźwięk Twoich wypowiedzi. Niby nic, niby wszystko fajnie, ale drążysz temat w sposób momentami natarczywy, żadna odpowiedź Cię nie zaspokaja, wręcz każda niepasująca Cię podsyca... Tak samo zgadzam się na ten temat z kasiaj.

Podoba mi się też post Lele.

Przepraszam, ale dopiero weszłam do domu i musiałam dokończyć temat.
Żenująco upraszczająca wypowiedz. Czy ty potrafisz czytać?
madameFog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 21:06   #1002
_polly_
Zakorzenienie

Uff, dopiero 15 rzeczy wrzuciłam, jeszcze tyyyyle przede mną.

Stary 2012-11-08, 21:06   #1003
nicRu
maszyna, nie człowiek

Tak, dziewczyny też, bo jak widać mam to samo zdanie co one Chyba, że chodzi o to, że zakończyłaś ze swej strony tę widocznie nie rozwijającą się po Twej myśli dyskusję - zadaj to pytanie sobie (końcówka mojego posta o tym, że dopiero weszłam do domu od rana). W końcu to, że Ty ją zakończyłaś oznacza, że teraz nie musiałaś silić się na tanią złośliwość... Trzecia kwestia - to nie tylko post do Ciebie, to otwarte forum, a ja post skierowany jest też do dziewczyn, które wypowiadały się na ten temat (zarówno blogów jak i Twoich postów). Parafrazując - umiesz czytać?
Stary 2012-11-08, 21:08   #1004
madameFog
Raczkowanie

Oprócz zyskowej i ciebie wszystkie dziewczyny wykazywały się dużym taktem, więc nie mów, że WY bo zdecydowanie odstajesz z kulturą osobistą... Żadna odpowiedź mnie nie zaspokaja? Próbowałam skończyć ten temat, ale znowu wyskakujesz z ewidentną prowokacją.
Absolutnie NIC z moich wypowiedzi nie zrozumiałaś, żal... Swoim zachowanie wykurzasz ludzi z forum tylko.
Stary 2012-11-08, 21:12   #1005
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

dziewczyny skończcie już. proszę...
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 21:14   #1006
madameFog
Raczkowanie

Cytat:
Tak, dziewczyny też, bo jak widać mam to samo zdanie co one
Dziewczyny pisały o temacie a Ty piszesz o mnie. Ile ty masz lat?13?
Mówisz,że odpowiedzi mne nie zadowalają to drążę tamat, na co odpowiedziałam, że już nie chciałam drążyć bo dziewczyny mnie przekonały do swoich opinie, to ty, że to otwarte forum i nie zakończę dyskusji od tak...

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Wybacz, nie chciałam do tego wracać, ale jeśli mnie ktoś tak prowokuje to nie mogę.
Stary 2012-11-08, 21:14   #1007
nicRu
maszyna, nie człowiek

Czym przejawiłam brak kultury? Bo powiedziałam, że z Twoich postów czuć pewnego rodzaju zazdrość na zasadzie "bo on ma, a ja nie mam" (to, co widziały i inne dziewczyny) +mój komentarz do takiego zachowania ogólnie (nie widzę innego sensu podrzucania takiego tematu), a na niezbyt miłą z Twej strony odpowiedź, że widocznie uderzyłam w czuły punkt? Widocznie trzeba było tego nie zdradzać.
Twoje "Czy Ty umiesz czytać?" to też objaw wyżyn kultury osobistej. Jak i zaglądanie innym do portfela. Nie oceniaj mnie swoją miarą.

EOT.
(Dla niekumatych End Of Topic)

Nie prowokowałam Cię, wróciłam do domu i dokończyłam ze swej strony temat (nie mogłam wcześniej tego zrobić, nie było mnie w domu, a Twoja odpowiedź na mój post była mocno nieprzyjemna). W tym momencie to Ty prowokujesz. I nie, nie mam trzynastu lat... W dowód mi nie zaglądaj.

Edytowane przez nicRu
Czas edycji: 2012-11-08 o 21:17
nicRu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 21:16   #1008
xaggg
Raczkowanie

Cytat:
dokładnie, każdy ma swoje zdanie i niech przy nim pozostanie, nie przekonacie się do swojego zdania nawzajem i tyle, no
xaggg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 21:19   #1009
lele
Zakorzenienie

Cytat:
\
oj, ze mną to sie koleżanki pomału umawiają na kolorówkowe zakupy, a mama wręcz mi zleca
Moja mama też. Chociaż zdecydowała się na hybrydę, to mi lakiery odeszły. No i mama ostatnio stwierdziła, że ma już kolorówki zbyt dużo (nie, to wcale nie moja zasługa )
Cytat:
Lele,ale masz słodki avatar
A dziękuję. Jest ze mną od lat. Nawet nie pamiętam skąd pochodziła baza, którą troszeczkę przerobiłam.

Cytat:
No raczej.

Przydałoby się trochę grosza. Muszę się wziąć za wystawianie ciuchów na szafę. Mam w sumie ponad 50 ciuchów do wrzucenia. A jakby poszukać, to znajdzie się więcej.
Ja tak patrzę na stos moich swetrów (bo jeszcze one mi do złożenia zostały) i tak stwierdzam, żę to chyba jakaś obsesja... Zwłaszcza, ze w domu rodzinnym mam drugie tyle, które mi się znudziły lub z jakiś powodów nie chcę ich nosić teraz. Szaleństwo. Ale aby nie było- ja je noszę

Cytat:

Pozabijałabyś z tego upału? czy innych powodów?

Ja wolę za gorąco, ale jasno niż chłodniej i noc od 15-16
Upał swoją drogą. Ale przykładowo w Madrycie lepiej mi się znosi wysokie temperatury niż na wybrzeżu. Ale pozabijałabym za mentalność, wiesz.. "mamy czas, mamy czas, mamy na wszystko czas".
Cytat:
Napisane przez dimiti Pokaż wiadomość
Prawda. My z Tż lubimy np. jakieś lepsze piwo, whisky czy drink. Często znajomi mówili, że burżujstwo. No tak, ale my nie chodziliśmy codziennie na 8 piw. Woleliśmy wypić mniej, ale dobrze.
Cytat:
Równie dobrze mogę zapytać - jaki macie stosunek do ludzi, którzy robią sobie ogrzewanie podłogowe, w końcu jest tylu bezdomnych?
Świetna sprawa! W obecnym mieszkaniu chyba tego mi najbardziej brakuje...
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 21:22   #1010
madameFog
Raczkowanie

Cytat:

Czym przejawiłam brak kultury? Bo powiedziałam, że z Twoich postów czuć pewnego rodzaju zazdrość na zasadzie "bo on ma, a ja nie mam" (to, co widziały i inne dziewczyny) +mój komentarz do takiego zachowania ogólnie (nie widzę innego sensu podrzucania takiego tematu), a na niezbyt miłą z Twej strony odpowiedź, że widocznie uderzyłam w czuły punkt? Widocznie trzeba było tego nie zdradzać.
Twoje "Czy Ty umiesz czytać?" to też objaw wyżyn kultury osobistej. Jak i zaglądanie innym do portfela. Nie oceniaj mnie swoją miarą.

EOT.
(Dla niekumatych End Of Topic)
Twoje obrażanie mnie za to jest baardzo miłe, a czuły punkt mam, owszem, jestem osobą wrażliwą, tak na krzywdę biednych jak i na przykrości skierowane do mnie. Podrzuciłam temat bo była ciekawa opinii innych, ale z Tobą dyskusja jest poniżaj poziomu. Gratulacje, nie mam ochoty, na taką nagonkę (pomimo,że cały czas BARDZO starała się wytłumaczyć co mam namyśli).Zmywam się z forum, będę sobie blogować bez takich stresów(tak jestem przewrażliwiona). Dziękuję wszystkim osobom, które nie obrzuciły mnie wyzwiskami.
Wszystkim blogerkom życzę powodzenia w blogowaniu
Stary 2012-11-08, 21:25   #1011
nicRu
maszyna, nie człowiek

Moniak, wysłałam priva
Stary 2012-11-08, 21:28   #1012
Patalus
Zakorzenienie

Cytat:
Twoje obrażanie mnie za to jest baardzo miłe, a czuły punkt mam, owszem, jestem osobą wrażliwą, tak na krzywdę biednych jak i na przykrości skierowane do mnie. Podrzuciłam temat bo była ciekawa opinii innych, ale z Tobą dyskusja jest poniżaj poziomu. Gratulacje, nie mam ochoty, na taką nagonkę (pomimo,że cały czas BARDZO starała się wytłumaczyć co mam namyśli).Zmywam się z forum, będę sobie blogować bez takich stresów(tak jestem przewrażliwiona). Dziękuję wszystkim osobom, które nie obrzuciły mnie wyzwiskami.
oj przestań, nie uciekaj od razu... dasz się spłoszyć? tu też panuje miła atmosfera, na szczęście tej złej jest rzadko
Stary 2012-11-08, 21:34   #1013
kasiaj85
Moderator

Cytat:
Wow, gratuluję

Teraz życzę wytrwałości w utrzymaniu tego.
dzięki, póki co idzie bardzo dobrze
zaczęlam nosić sukienki
co do balsamów - ja ostatanio oszalałam na punkcie bbw ) te zapachy!!!
Cytat:
ja mam trochę luzu w pracy i codziennie śmigam z moim komputerkiem <3

Mój beauty blog
kasiaj85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 21:38   #1014
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tak patrzę na stos moich swetrów (bo jeszcze one mi do złożenia zostały) i tak stwierdzam, żę to chyba jakaś obsesja... Zwłaszcza, ze w domu rodzinnym mam drugie tyle, które mi się znudziły lub z jakiś powodów nie chcę ich nosić teraz. Szaleństwo. Ale aby nie było- ja je noszę
Ja muszę coś z tymi rzeczami zrobić, bo już nie mam miejsca. Wybrałam rzeczy, których nie noszę od jakiegoś czasu czy źle się w nich czuje.
A jak wpadnie trochę grosza, będę miała na nowe ciuchy.

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Patalus Pokaż wiadomość
oj przestań, nie uciekaj od razu... dasz się spłoszyć? tu też panuje miła atmosfera, na szczęście tej złej jest rzadko
Zgadzam się z Pati.

Stary 2012-11-08, 21:42   #1015
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

nieeee, zdecydowanie nie chce mi się czytać Waszych epopei wybaczcie musicie tak gnać? za 3 dni będzie trzeba zakładać nową częśc wątku jak tak dalej pójdzie
Stary 2012-11-08, 21:42   #1016
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Ha ha ha no nie mogę no,odkryłam pierwszy przypadek rozdwojenia jazni na moim blogu najpierw z anonima stwierdza,zm były lepsze prace,niż te które wybrałam. Ona nie wyraziła swojego zdania,tylko stwierdziła fakt. a potem już ze swojego konta pisze jak to się jej wszystkie prace podobają i że podziwia dziewczyny.

ŻENUA.
a statcounter nie kłamie...
Stary 2012-11-08, 21:42   #1017
madameFog
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patalus Pokaż wiadomość
Możecie się pośmiać, ale ta cała dyskusja kosztowała mnie na prawdę DUŻO stresu i jest mi MEGA przykro, więc po prostu to forum nie jest dla mnie. Mimo wszystko pozdrawiam serdecznie.
Stary 2012-11-08, 21:42   #1018
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:

ja mam trochę luzu w pracy i codziennie śmigam z moim komputerkiem <3
Dziś miałam odrobinkę luzu - bo szłam dopiero na 9.30 - i "prasówkę", a potem wróciłam do domu po 19 i to w sumie tylko dlatego, że mnie znajoma ze swoim chłopakiem podwieźli. Autobusem pewnie dotoczyłabym się na 20...
Stary 2012-11-08, 21:51   #1019
kasiaj85
Moderator

Dziewczyny, dajcie spokój, ja już się może nie będę wypowiadała, choć mnie korci.
Powiem tylko, że nie każda z nas może być z wizażem na bieżąco (praca, szkoła i inne zajęcia) i nie dziwię się nicRu że chciała się ustosunkować, wypowiedzieć bo w końcu to forum i to że dla jednej osoby to koniec dyskusji rzadko kiedy znaczy że dla innych to także jej koniec.. pozwólmy każdemu się wypowiedzieć...

niestety, wchodząc na forum, gdzie ścierają się ludzie o różnych osobowościach musimy się liczyć z tym, że znajdą się tacy o odmiennym niż nasze zdaniu...

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Możecie się pośmiać, ale ta cała dyskusja kosztowała mnie na prawdę DUŻO stresu i jest mi MEGA przykro, więc po prostu to forum nie jest dla mnie. Mimo wszystko pozdrawiam serdecznie.
Madame - ale po co się stresujesz, jak już napisałam, musisz się liczyć z tym, że będziemy miały odmiennie niż Ty zdanie na jakiś temat / inną wrażliwość / inne podejście... trzeba przeczytać, nikt nie oczekuje nawet żebyś zmieniała myślenie na dany temat, nikt pod wpływem kilku argumentów z godziny na godzine nie zmieni podejścia... tylko po to zadajemy pytanie żeby usłyszeć różne odpowiedzi a nie po to, by usłyszeć tylko te nam odpowiadające...

Mój beauty blog
kasiaj85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 21:58   #1020
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

aż sobie skreena ze statcountera zrobiłam. nie chciałam lasce wsi robić(a mogłabym...) i odpisałam jej do anonimowego komentarza

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości