|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - cz
Oczywiście nie mogłam tego przewidzieć..że nie wyjdzie...i dlatego mówię, że nie ma co planować, bo życie czasami samo weryfikuje nasze plany...
![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
Przykro mi bardzo ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- ![]() http://video.interia.pl/obejrzyj,fil...Głodne_kociaki |
|
|
|
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - cz
Cytat:
|
|
|
#3273 |
|
Zadomowienie
|
Kaska tak mi przykro. Trzymaj się kochana
|
#3274 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie jak tak myślę, to nie zjem wszystkiego Nienawidzę rukoli i oliwek ![]() Miałam jeszcze pisać o tym apetycie. Oczywiście nie ze swojego doświadczenia Czytałam, że kobiety, które praktycznie po porodzie wróciły do swojej wagi, spożywają około 500 kcal więcej żeby właśnie mieć pokarm. Z kolei kobiety, które wolniej zrzucają, mogą jeść tyle samo co przed ciążą, bo wtedy wykorzystywane są "zapasy". Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Btw. Masz taki miły głos, że mogłabym Cię słuchać godzinami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3275 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem, czy o to chodziło Żabci, ale czasem kobiety, które starają się długo i im się udaje, nie bardzo chcą mieć kontakt z ciężarnymi. |
|
|
|
|
#3276 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pl klinike to tu mam 3 godz drogi ode mnie ![]() Pewnie jakby sie cos z Seba dzialo, czy mialabym duze zmartwienia wybralabym sie, ale tak to nie widze potrzeby dodatkowego placenia, zwlaszcza ze tu mam za darmo ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#3277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po tym jak dowiedziala sie ze spodziewamy sie dziecka ona i jej maz przestali sie z Nami spotykac. Wygladalo to tak jak bym jej na zlosc zrobila ze jestem w ciazy. ![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37508630] Nie wiem, czy o to chodziło Żabci, ale czasem kobiety, które starają się długo i im się udaje, nie bardzo chcą mieć kontakt z ciężarnymi.[/QUOTE] chyba w tym byl wlasnie problem. ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
|
|
|
#3278 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
który ma ruszyć od polowy przyszłego roku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#3279 |
|
Konto usunięte
|
Żabciu, omyślam się, że było to dla Ciebie przykre, ale potrafię też zrozumieć drugą stronę. W trakcie naszych starań przyjaciółka zaszła w ciążę - co prawda dzieli nas wiele kilometrów i rzadko się widujemy, ale wystarczyły przesyłane zdjęcia z USG czy fotki rosnącego brzuszka, żeby zepsuć mi skutecznie humor. Wiem, że powinnam cieszyć się jej szczęściem, ale nie potrafiłam, bo przypominało mi się ciągle, że nam się nie udaje. Pewnie Twojej przyjaciółce też nie było łatwo patrzeć na Wasze szczęście.
|
|
|
|
#3280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37509080]Żabciu, omyślam się, że było to dla Ciebie przykre, ale potrafię też zrozumieć drugą stronę. W trakcie naszych starań przyjaciółka zaszła w ciążę - co prawda dzieli nas wiele kilometrów i rzadko się widujemy, ale wystarczyły przesyłane zdjęcia z USG czy fotki rosnącego brzuszka, żeby zepsuć mi skutecznie humor. Wiem, że powinnam cieszyć się jej szczęściem, ale nie potrafiłam, bo przypominało mi się ciągle, że nam się nie udaje. Pewnie Twojej przyjaciółce też nie było łatwo patrzeć na Wasze szczęście.[/QUOTE]
a Ona wie o Waszych staraniach?
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakos trzeba sie zdeklarowac ktora opcje sie wybiera 4 tyg przed data porodu, wiec wydaje mi sie,ze nie bedzie tej mozliwosci przedluzenia(ale nic o tym nie mowili, wiec pewna na 100%nie jestem)
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37509080]Żabciu, omyślam się, że było to dla Ciebie przykre, ale potrafię też zrozumieć drugą stronę. W trakcie naszych starań przyjaciółka zaszła w ciążę - co prawda dzieli nas wiele kilometrów i rzadko się widujemy, ale wystarczyły przesyłane zdjęcia z USG czy fotki rosnącego brzuszka, żeby zepsuć mi skutecznie humor. Wiem, że powinnam cieszyć się jej szczęściem, ale nie potrafiłam, bo przypominało mi się ciągle, że nam się nie udaje. Pewnie Twojej przyjaciółce też nie było łatwo patrzeć na Wasze szczęście.[/QUOTE]
Wiesz ja to odebralam w taki sposob jak bym specjalnie zrobila jej na zlosc i zaszla w ciaze. Dopoki nie bylam w ciazy to sie normalnie spotykalismy i bylo wszystk ok a jedna sytuacja zmienila wszystko. Ja rozumiem ze moze nie chciala mnie widziec z brzuszkiem zeby jej nie bylo przykro. Ale nie zrozumiem tego ze widzac mnie w sklepie czy na ulicy udawala ze mnie nie widzi. A teraz sama jest w ciazy i mimo ze nie kontakt sie urwal , potrafilam do niej podejsc i pogratulowac. Czego ona zrobic nie potrafila. ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Ale to tylko 80% bedzie platne nie 100% z tego co wiem...
|
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobaczymy jak to będzie...
|
|
|
|
|
#3286 | |
|
Konto usunięte
|
Tak, oczywiście. Pisałam o kolejnych niepowodzeniach, o badaniach itd.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, a jeżeli wybierzesz pól roku (100%) a po pół roku zdecydujesz się na kolejne pół to tylko 60% |
|
|
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Aha..właśnie o to chodziło chyba, że ponieważ wchodzi to od września 2013, to jeśli jakaś kobieta będzie jeszcze w trakcie "starego" macierzyńskiego, to będzie mogła się określić co do nowych zasad...nie skreślają po prostu tych kobiet...chyba...
Żabciu 80% jak kobieta od razu zadeklaruje rok...a jeśli najpierw powie, że pół roku i potem przedłuży o kolejne pół..to będzie najpierw 100%, a potem 60%...jakoś tak ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37509576] Nie zachowała się dobrze, to fakt.[/QUOTE] Pare tyg temu spotkalismy sie na urodzinach wspolnego znajomego. Bylismy wtedy z Domino. Ona podeszla do wozka zlapala malego za skarpetke zeby sprawdzic co na niej pisze , przeczytala i poszla A ja sobie mysle o co kaman.Pozniej rozmawiala z dziewczynami o usg itp a ze siedzialysmy wszystkie to jej mowie ze w polowie ciazy bedzie miala usg polowkowe i jak to wyglada a ta na mnie popatrzyla jak bym spadla z ksiezyca i nie wiedziala o czym mowie. No sorry ale ja urodzilam pare miesiecy temu a nie ona. Pozniej siedzialam z malym w pokoju ( dawalam mu jesc ) i przyszla sie mnie wielce zapytac czy moze wziasc sobie tabletki przeciwbolowe bo ja glowa boli ...
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
No fajna... szkoda tylko, że mnie nie dotyczy
ja mam um. na zast. do sierpnia i ona po prostu trwa do sierpnia... czy to zwolnienie, czy macierzyński... chyba, że macierzyńskiego czy dłuższego l4 w to nie wliczają, bo płaci zus, ale raczej nie - chyba po prostu się kończy wtedy do kiedy jest i koniec, gdyby to była na rok na czas określony to co innego... |
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na zastępstwo to na zastępstwo...kończy się okres takiej umowy i finite
|
|
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogła chociaż coś powiedzieć, że to dla niej trudne, że nie wiem jak sobie z tym poradzić ![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37509080]Żabciu, omyślam się, że było to dla Ciebie przykre, ale potrafię też zrozumieć drugą stronę. W trakcie naszych starań przyjaciółka zaszła w ciążę - co prawda dzieli nas wiele kilometrów i rzadko się widujemy, ale wystarczyły przesyłane zdjęcia z USG czy fotki rosnącego brzuszka, żeby zepsuć mi skutecznie humor. Wiem, że powinnam cieszyć się jej szczęściem, ale nie potrafiłam, bo przypominało mi się ciągle, że nam się nie udaje. Pewnie Twojej przyjaciółce też nie było łatwo patrzeć na Wasze szczęście.[/QUOTE] I taką sytuację też rozumiem. |
|
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Żabciu dziwnie się zachowuje ta twoja koleżanka...
|
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
kasia, bardzo mi przykro kochana, wyrazy współczucia..
Jakas zmeczona jestem okropnie, strasznie mnie zdołowało to , ze nie pojedziemy do Berlina, a tak sie cieszylismy oboje ![]() No nic, za to pojade w sobote na zakupy i kase na wyjazd przeznaczona wydam na jakies fajne szmatki Aaa i sie do kosmetyczki moze zapisze ... A co!![]() No i ta moja koleżanka mnie wymeczyła tymi swoimi szlochami i atakami smiechu na zmiane, jak zadzwoniła powiedziec o ciazy... Kurcze, taka jest szczęśliwa...
Kiedyś mieliśmy SIEBIE potem stworzyliśmy CIEBIE teraz mamy WSZYSTKO Marcel <3 Edytowane przez mysia1986 Czas edycji: 2012-11-08 o 21:16 |
|
|
|
#3295 |
|
Konto usunięte
|
Cześć Kochane
Znowu dawno mnie nie bylo, dziś mam chwilkę. Zaczęłam od tego cyklu mierzyć temperaturę.
|
|
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37509576]Tak, oczywiście. Pisałam o kolejnych niepowodzeniach, o badaniach itd.
Nie zachowała się dobrze, to fakt.[/QUOTE] no to rzeczywiscie przykra sprawa, inaczej gdyby o niczym nie wiedziala...mogla podarowac sobie te zdjecia usg itp. ![]() Cytat:
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
mysia super,
kasia przykro mi
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
kasia przykro mi, współczuje bardzo
![]() ![]() kotek a;es nawywijała z tą ręką, współczuję gipsu, oby jak najszybciej ręka się zagoiła i żeby gips zdjęli mysia super, ze na usg wszystko oko co do grupy krwi to ja swojej jeszcze nie znam tz zrobił niedawno a ja jakoś nie
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to dokładnie ma wyglądać? Kaska, bardzo mi przykro Trzymajcie się ![]() Żabciu, bardzo dziwne zachowanie koleżanki...niezrozumiałe dla nas. Rozumiem, że podczas długich starań może być trudno, że inni zachodzą w ciążę, ale bez przesady - zachowanie dziwne.... Stokrotko, załatwione. Isabelle, hej, co u Ciebie? |
|
|
|
|
#3300 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia przykro mi
Zabcia dziwna ta twoja kolezanka, ale ja mam podobna. Jak pierwszy raz zobaczyla Oliverka to wogole sie nie odzywala na naszym spotkaniu... Tez rozumiem ja, bo oni tez sie staraja, a nie wychodzi. Tylko dla mnie to takie przykre bylo Musze sie wam pochwalic Wczoraj pierwszy raz od porodu przespalam 5,5 godz. bez pobudki Mam nadzieje, ze to nie jest jednorazowy wyskok, tylko ze juz bedzie dluzej wytrzymywal z przerwami nocnymi
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.

Nienawidzę rukoli i oliwek