Torby spakowane, mamy podjarane. Trzeba rodzić dzieci bo listopad leci. MamusieXI-XII - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-08, 19:59   #1171
dzika_kaka
Zakorzenienie

Dot.: Torby spakowane, mamy podjarane. Trzeba rodzić dzieci bo listopad leci. Mamusie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Nie muszę już chyba pisać, że liczę, że trochę przystopuje z przybieraniem na wadze lub błąd pomiaru, bo w innym przypadku na pewno będę mieć mega orgazmy
Czy ja przegapiłam jakąś teorię orgazmową?! Podzielcie się bo temat wyjątkowo wdzięczny, moje dziecko ma potencjał na masę a ja biedna nieuświadomiona, może powinnam się cieszyć

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
dzika to fajna amsz tesciową
Nie mam fajnej teściowej. Tygodniami pracowałam nad tż żeby zadzwonił do mamusi z prośbą o pożyczkę na wózek a tż mnie zaskoczył i zadzwonił poprosić o dofinansowanie wózka. Także tżta mam co najwyżej fajnego Teściowa sama z siebie nic. Oczywiście podczas rozmowy nawet się nie zapytała jak się czuję ja bądź jej wnusia, nooooorma

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
Matko kochana, nadrobić was laski graniczy z cudem jakimś :|
Ja się poddałam. Ja jestem człowiek pracujący w pocie czoła, zasiadam dopiero wieczorem ale 38 stron do nadrobienia to lekka przesada

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
hej
jestduże prawdopodobieństwo że tak popękam że trzeba mnie będzie wręcz cerować, no i łożysko może nie wyjść całe = łyżeczkowanie.
Nie brzmi najciekawiej Trzymam kciuki żeby wszystko było ok!

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:00   #1172
landi0909
Zakorzenienie

Dot.: Torby spakowane, mamy podjarane. Trzeba rodzić dzieci bo listopad leci. Mamusie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Hmm a tak bliski termin porodu i możliwość rozpoczęcia się akcji wcześniej to nie jest wystarczający motyw? Może niech spróbuje napisać podanie? A nóż się uda
albo może trzeba by było do takiego podania dołączyć opinię ginekologa... Ja wiem że jak kiedyś dużo chorowałam to moi rodzice kserowali moją kartotekę, i mama mogła normalnie ze mną siedzieć w domu i jeszcze dostała zapomogę, a też w budżetówce pracuje. Nie wiem jak to jest u Ciebie Kamila, ale może rzeczywiście warto byłoby spróbować. Opinia lekarza nieraz może zdziałać cuda...
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:01   #1173
musso4
Zakorzenienie

mnie ciśnie główka i nogi jak balony spuchnięte ale chociaż mogę już oddychać, bo brzuch się opuścił
Stary 2012-11-08, 20:01   #1174
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dorisp Pokaż wiadomość
Hej! Ja tak na szybko. Jestem po wizycie, wszystko, jak to lekarz określił "bardzo dobrze". Szyjka zamknięta, miękka, ale nie skróciła się. Maluszek waży 2500 (36,1 tydz.) Jutro zanoszę wymaz na GBS, mam zrobić jeszcze morfologię i mocz. następna wizyta, już chyba ostatnia za 2 tyg.

Jutro postaram się nadrobić, widziałam tylko że rozkręca się akcja u madzius90 i powoli u marti. trzymam zatem kciuki

Dobrej nocki!

Cytat:
Napisane przez dyltharra Pokaż wiadomość
Zaraz Was nadrobie, Gaduly, chcialam sie tylko pochwalic, ze juz po wizycie i Mala glowka w dole Jestescie cudowne
Grubasek wazy juz 3,5kg, na ktg cisza - wszystko, jak zwykle, ksiazkowo. Nie jest nisko, wiec do porodu jeszcze troche czasu mamy... Teoretycznie termin na przyszla niedziele, ale cos nie czuje, zeby sie Jej spieszylo... W poniedzialek kolejne ktg i bedziemy myslec dalej
jednak się odkręciła - kciuki działają !!
Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Jeden dzień człowieka nie ma a tu już nowy wątek i to w takim zaawansowaniu... dobrze, że chociaż porodów brak to nie muszę się tak spinać z nadrabianiem

Chciałam się pochwalić - moja klockowata teściowa załapała aluzję wózkową i mamy sponsoring, mam za co kupować wózek
super,ze zajarzyla w koncu to mozesz szalec jak tesciowa placi
Cytat:
hej

melduję że miałam dziś wizytę. Okazało się, że grzybica po terapii pimafucinem się powiększyła i nasiliła - wzrost bardzo obfity a wcześniej był TYLKO obfity. Dostałam dopochwowo Macmiror complex (50zł nie moje...) no i to jest terapia na 12 dni, więc lekarz powiedział że fajnie by było jakbym zdążyła całość wziąć i to wyleczyć, i mam się jeszcze pokazać u niego jeśli zdążę. Jeśli jednak nie zdążę, jestduże prawdopodobieństwo że tak popękam że trzeba mnie będzie wręcz cerować, no i łożysko może nie wyjść całe = łyżeczkowanie. Ale to nie jest jeszcze wskazanie do cc, bo takie dolegliwości mogą się pojawić również u zdrowej kobiety...
W kazdym razie terminu porodu nadal nie znam... Dziś zapisał że jestem w 38 tygodniu a nie 39, czyli zaś tydzień w tył. Już nic z tego nie rozumiem, według moich obliczeń to znowu cofnął mi tp na 26 listopada a nie 19ty...

No i posłuchał serducha, i najlepsze jest to że położyłam się na kozetce, podniosłam bluzkę i ukazały się moje cudowne rozstępy - on patrzy i zaczyna się uśmiechać a ja do niego "No co, tatuaże!" śmiał się już do końca wizyty

Podsumowując - na plusie 8kg, ciśnienie w normie, i musimy zaciskać nogi jeszcze przez minimum 12 dni
oj bidulka, dwa miesiace sie bujalam z tym dziadostwem i tez mialam ten macmiror dwa razy,ale faktycznie tylko to mi pomogło w połączeniu z kefirem i Provagiem, wiec zeby i Tobie pomogl.

jagna bardzo fajny wózek, toche żaluje,ze nie mogłam sobie sama wybrać,ale darowanemu koniowi w zeby sie nie zaglada,wiec sie ciesze z tego co mam
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:02   #1175
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Hmm a tak bliski termin porodu i możliwość rozpoczęcia się akcji wcześniej to nie jest wystarczający motyw? Może niech spróbuje napisać podanie? A nóż się uda
Już poruszałam z nim ten temat no, ale powiedział mi to co wczesniej napisałam.. no nic będę musiała zaciskac nogi

Ewciu- może i tak.. zobaczymy jak to będzie..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-11-08 o 20:04
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:03   #1176
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
Dasz rade na pewno popatrz tyle czasu juz wytrzymalas i nawet ze skurczami juz bylas w szpitalu wiec teraz na pewno wytrzymasz
A co to za posiew? Napiszesz mi dokładnie jak to badanie sie nazywa bo ja nie mialam chyba takiego robionego a mam takie dosyc dziwne uplawy i moze to tez jest jakas infekcja
czystość pochwy po prostu. Inaczej posiew mikrobiologiczny. U mnie to wyglądało tak, że dostałam skierowanie i musiałam jechać do laboratorium mikrobiologicznego (gliwice, ul. Zygmunta starego 16) i tam mi wymaz pobrali z pochwy, za 2 dni wyniki
Stary 2012-11-08, 20:03   #1177
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
mnie ciśnie główka i nogi jak balony spuchnięte ale chociaż mogę już oddychać, bo brzuch się opuścił
ani nie mów... do tego ma czkawkę :/

mi wczoraj koleżanka mówiła że brzuch m i opadłale ja tam ulgi nie czuj ę żadnej.... boli jak skurczybyk.... wzystko :/
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 20:06   #1178
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Zamówione od razu mi lżej
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:06   #1179
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Obawiam się troche tego różu. Wózek jest w komisie, bo właścicielom zamiast córki urodził się syn Nie wiem jak to możliwe (w dzisiejszych czasach) Nie zmienia to faktu, że
różowy jest nieco zobowiązujący (dziewczyński!) i gdyby nam przyszło do głowy w przyszłości spłodzić syna................ aa co się będę na zapas martwić

ja kupowałam tu:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22799878

Porównywałam ceny na alle i jakoś mi tak wyszło, że tu jest najkorzystniej.

Bardzo fajny ten wozek
Dzieki za linka zaraz sobie sprawdze;*

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
kia mia mnie tez wku..rzalo ze u jednego nie bylo wszystkiegow koncu najpierw kupowalam u r_p77 a potem u GR-AN , pozniej chcailam u stanislawa reszte co mi zostalo ale w koncu sie okazalo ze takmi malo zostalo ze dokupilam pare tych rzeczy w rossmanie i wyszlo ok
ale najwiezke zakupy zrobilam u r_p77, ponad 200 zł i bylam bardzo zadowolona

w koncu sie wkurze, pojde do reala apteki i rossmana i kupie wszystko na miejscu... przynajmniej to wszystko dokladnie poogladam... w sumie nie wiem moze tez by bylo taniej? nie wiem własnie jak w sklepach z cenami dlatego ciezko mi powiedziec czy bardziej oplaaca sie normalnie czy na all... juz sama nic nie wiem

Moj maz mowi, zebym zrobila liste co potrzeba, a jak pojde do szpitala to on wszystko kupi Cwaniak... ale jednak wolałabym miec te wszystkie rzeczy wczesniej ...

kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:07   #1180
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Obawiam się troche tego różu. Wózek jest w komisie, bo właścicielom zamiast córki urodził się syn Nie wiem jak to możliwe (w dzisiejszych czasach) Nie zmienia to faktu, że
różowy jest nieco zobowiązujący (dziewczyński!) i gdyby nam przyszło do głowy w przyszłości spłodzić syna................ aa co się będę na zapas martwić
Dlatego ja wybrałam czarny

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
boli jak skurczybyk.... wzystko :/
Łączę się w bólu. Ja mam od rana, tak, OD RANA, zgagę ;(

Stary 2012-11-08, 20:09   #1181
kaaamila1
Zakorzenienie

Uciekam już !

Jutro na 9:30 mam wizytę tak więc trzymac kciuki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dobranoc

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 20:10   #1182
musso4
Zakorzenienie

jeszcze jak ginkowi powiedziałam, że spuchłam, to mi odpowiedział, że moja opuchlizna wcale nie taka duża a ja nie mogę patrzeć na swoje nogi
Stary 2012-11-08, 20:11   #1183
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Uciekam już !

Może po grzebanku na wizycie coś się rozkręci
Stary 2012-11-08, 20:11   #1184
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze jak ginkowi powiedziałam, że spuchłam, to mi odpowiedział, że moja opuchlizna wcale nie taka duża a ja nie mogę patrzeć na swoje nogi
to chyba chciał cię pocieszyć
Stary 2012-11-08, 20:13   #1185
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Uciekam już !

Dobranoc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 20:14   #1186
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
hej
oj kochana Ty to masz szczescie
Stary 2012-11-08, 20:15   #1187
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
powiem Ci że jak ja leżałam w 13tc w szpitalu, to przeżyłam szok. Była tam babka, która była w 39 tygodniu, i co najlepsze - jej kostki miały w obwodzie 50cm! Normalnie pół metra obwodu. Tyle to ja nawet w kolanie nie mam... a babeczka drobniutka była...
Stary 2012-11-08, 20:16   #1188
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
jagna bardzo fajny wózek, toche żaluje,ze nie mogłam sobie sama wybrać,ale darowanemu koniowi w zeby sie nie zaglada,wiec sie ciesze z tego co mam
Dokładnie
A jeszcze: dopadłam dziś w biedronce na zakupach babeczkę, miała właśnie ten wózek, i ją wypytałam o interesujące mnie rzeczy Śmiała się trochę, ale mówiła że to nie pierwszy raz jak ją kobity na ulicy zaczepiają i pytają o wózek. Ogólnie polecała, nawet bardzo. Nie podoba mi się w nim ten plecaczek, ale cóż robić. Dokupię sobie jakąś czadową torbę
jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:18   #1189
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
czystość pochwy po prostu. Inaczej posiew mikrobiologiczny. U mnie to wyglądało tak, że dostałam skierowanie i musiałam jechać do laboratorium mikrobiologicznego (gliwice, ul. Zygmunta starego 16) i tam mi wymaz pobrali z pochwy, za 2 dni wyniki

o dzieki chyba tez bym musiala cos takiego zrobic bo jakos nie daja mi spokoju te uplawy.. chociaz moj gin mowi ze to jest nromalne w ciazy.... ale juz sama nie wiem...

kurde...fajnie macie z wozkami....... ja mam taki bezsensowny pozyczony nie wyobrazam sobie w nim noworodka... no ale mial byc super zajbisty a sie okazało.... :/ ((

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 20:18   #1190
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Uciekam już !

Dobranoc

Cytat:
powiem Ci że jak ja leżałam w 13tc w szpitalu, to przeżyłam szok. Była tam babka, która była w 39 tygodniu, i co najlepsze - jej kostki miały w obwodzie 50cm! Normalnie pół metra obwodu. Tyle to ja nawet w kolanie nie mam... a babeczka drobniutka była...
yyy 50 cm to ja mam w udzie
Stary 2012-11-08, 20:21   #1191
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego ja wybrałam czarny
No w tym konkretnym przypadku wyboru żadnego nie mam, bo wózek tylko w jednym egzemplarzu występuje. Ale przy oszczędności około 250zł (po zakupie fotelika - o ile go kupie do 200-250zł) myslę że mogę się na ten róż zgodzić.

Cytat:
Uciekam już !

Dobranoc

Idę się przenieść do wyrka
jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:23   #1192
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
o dzieki chyba tez bym musiala cos takiego zrobic bo jakos nie daja mi spokoju te uplawy.. chociaz moj gin mowi ze to jest nromalne w ciazy.... ale juz sama nie wiem...
jeśli nie daje Ci to spokoju to zadzwoń do laboratorium i spytaj ile to kosztuje jeśli chcesz we własnym zakresie zrobić, chociaż z tego co wiem to to badanie wykonuje się pod koniec ciąży. Myślę że kosztuje do 30zł ten wymaz... A wiesz dokładnie czy coś w Tobie siedzi

Cytat:

yyy 50 cm to ja mam w udzie
więc Twoja opuchlizna na pewno nie jest aż taka straszna nie martw się, niebawem zniknie
Stary 2012-11-08, 20:25   #1193
mmm12345
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
hahahahaha.. kolejna zdziwiona
Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Oooo super . Madzula trzymam mocno !!! !!!

Gratulacje kochana .

Jaaaaki slodziak przeslodziakowaty

Dziewczyny pamietacie jak ustalalam sobie sama termin porodu na czwartego listopada ? no i sie udalo trzeciego urodzic . moze i u was sie sprawdzi
a gdzie można zobaczyć Twoje bejbi?
mmm12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:27   #1194
DeKajka
Zakorzenienie

Ewcia -

A my mamy pierwsza kapiel juz za soba .. uff . jakos dalam rade ale widze ze mlody tego nie polubi .

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:28   #1195
kia_mia
Zadomowienie

https://www.google.pl/search?q=mothe...CM-K4gS2ooHwDA

ja mam taki, ale niestety nie mam do niego fotelika

Stary 2012-11-08, 20:28   #1196
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Ewcia -

A my mamy pierwsza kapiel juz za soba .. uff . jakos dalam rade ale widze ze mlody tego nie polubi .
uuu... a może po prostu wyczuł Waszą niepewność i też był niespokojny??
Stary 2012-11-08, 20:29   #1197
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość
a gdzie można zobaczyć Twoje bejbi?
Dodawalam zdjecia tu na forum .. no i na facebooku tez

Na pamiątkę ...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 20:29   #1198
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
No w tym konkretnym przypadku wyboru żadnego nie mam, bo wózek tylko w jednym egzemplarzu występuje. Ale przy oszczędności około 250zł (po zakupie fotelika - o ile go kupie do 200-250zł) myslę że mogę się na ten róż zgodzić.
Ja mam różowe końcówki w suwakach

Stary 2012-11-08, 20:30   #1199
martaj9
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość
Nie ma siły żebym choć trochę nadrobiła braki czytelnicze w wątku od 31.10 jako że ze względu na żółtaczkę aż do dzisiaj byliśmy w szpitalu.

Chciałam pogratulować wszystkim nowym Mamusiom i trzymam kciuki za pozostałe Dziewczyny, które dopiero czekają na swoje dzieciaczki

Dziękujemy też wszystkim za miłe słowa z okazji narodzin. Cudownie jest być mamą takiego szkraba

Magda i Karolek
Gratulacje. A synek- sama slodycz!

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Witam sie powizytowo i widze na kolorowo sms od Madzi napisalam jej smska i sie wzruszylam ze sie u niej zaczelo!!

u nas tak....lekarz jak mnie zobaczyl i zapytal ktory tydzien to mowi-no mowilem jeszcze przenosi ale po badaniu zmienil zdanie a wiec szyjka krociutka rozwarcie na palec i glowka nizutenko.powiedzial ze blado widzi moje donoszenie do terminu i ze watpi zeby mi sie udalo-raczej sie rozloze na dniach.mowie do niego ze w takim razie musze lozeczko przygotwac-powiedzial ze mam sie pospieszyc jak chce zdarzyc wiec cos sie kroi chyba
no i jak marta zareagowala-poczulam mega strach przed porodem teraz
Mialam pomiar wod robiony bo lekarz zapytal czy z L tez mialam taki maly brzuch ale na szczescie wszytsko w porzadku.powiedzil mi rowniez ze jakby maly byl mniej aktywny pojawily sie plamienia mm nie czekac tylko jechac.jak nie urodze do pt to mam skierowanie do szpitala bo tak jak przypuszczalam z cukrzyca przenosic nie moge. malutki jest malutki wazy 3020 wiec mowil ze jesli sie zgadza z ugs to gora 3200 urodze co mnie bardzo cieszy.
tak wiec kochane uciekam szykowac te lozeczko bo mnie wystrachal kazac sie sprezac
caluje i wpadne pozniej o ile kolezanka szybko sie zmyje bo przychodzi do mnie za chwile pomoc z ciastem

Ale fajnieeee....

Miki niedługo bedzie z wami.

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
o 11:00 czyli w samo południe waszego czasu
tż nawet nadgodziny natrzaskał, żeby jutro mieć wolne i ze mna pojechać

To za owocna wizytę

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
to ja mam ktg o 11 naszego czasu a potem wizyta i mam nadzieje ze porod
Życzę Ci tego z całego serca

Cytat:
Napisane przez Dorisp Pokaż wiadomość
Hej! Ja tak na szybko. Jestem po wizycie, wszystko, jak to lekarz określił "bardzo dobrze". Szyjka zamknięta, miękka, ale nie skróciła się. Maluszek waży 2500 (36,1 tydz.) Jutro zanoszę wymaz na GBS, mam zrobić jeszcze morfologię i mocz. następna wizyta, już chyba ostatnia za 2 tyg.

Suuuper

Cytat:
Moja Niunia również spora, bo w 35 tygodniu i 6 dniu miała prawie 3 kilogramy..

Już sie boje ile teraz waży..
Kochana! Masz taki mały brzuszek- az dziw bierze, że tam taka kobita

Cytat:
Napisane przez dyltharra Pokaż wiadomość
Zaraz Was nadrobie, Gaduly, chcialam sie tylko pochwalic, ze juz po wizycie i Mala glowka w dole Jestescie cudowne
Grubasek wazy juz 3,5kg, na ktg cisza - wszystko, jak zwykle, ksiazkowo. Nie jest nisko, wiec do porodu jeszcze troche czasu mamy... Teoretycznie termin na przyszla niedziele, ale cos nie czuje, zeby sie Jej spieszylo... W poniedzialek kolejne ktg i bedziemy myslec dalej
Wspaniale. za to żebys urodziła do przyszłej niedzieli

Cytat:
Jeden dzień człowieka nie ma a tu już nowy wątek i to w takim zaawansowaniu... dobrze, że chociaż porodów brak to nie muszę się tak spinać z nadrabianiem

Chciałam się pochwalić - moja klockowata teściowa załapała aluzję wózkową i mamy sponsoring, mam za co kupować wózek

Ale Ci dobrze..
Zazdroszczę.
Moja nigdy nie ma kasy

Cytat:
hej

melduję że miałam dziś wizytę. Okazało się, że grzybica po terapii pimafucinem się powiększyła i nasiliła - wzrost bardzo obfity a wcześniej był TYLKO obfity. Dostałam dopochwowo Macmiror complex (50zł nie moje...) no i to jest terapia na 12 dni, więc lekarz powiedział że fajnie by było jakbym zdążyła całość wziąć i to wyleczyć, i mam się jeszcze pokazać u niego jeśli zdążę. Jeśli jednak nie zdążę, jestduże prawdopodobieństwo że tak popękam że trzeba mnie będzie wręcz cerować, no i łożysko może nie wyjść całe = łyżeczkowanie. Ale to nie jest jeszcze wskazanie do cc, bo takie dolegliwości mogą się pojawić również u zdrowej kobiety...
W kazdym razie terminu porodu nadal nie znam... Dziś zapisał że jestem w 38 tygodniu a nie 39, czyli zaś tydzień w tył. Już nic z tego nie rozumiem, według moich obliczeń to znowu cofnął mi tp na 26 listopada a nie 19ty...

No i posłuchał serducha, i najlepsze jest to że położyłam się na kozetce, podniosłam bluzkę i ukazały się moje cudowne rozstępy - on patrzy i zaczyna się uśmiechać a ja do niego "No co, tatuaże!" śmiał się już do końca wizyty

Podsumowując - na plusie 8kg, ciśnienie w normie, i musimy zaciskać nogi jeszcze przez minimum 12 dni

Aleś Ty biedna...

Mam nadzieję że infekcja wyleczy się do porodu.

Brawa za wizytę

Cytat:
Uciekam już !

Dobranoc
Dobranoc.

Kciuki zacisniete

19.11.2012 Moje szczęście- Mikołajek
martaj9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:30   #1200
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
uuu... a może po prostu wyczuł Waszą niepewność i też był niespokojny??
Nie no ja raczej nie bylam zestrachana ani nic takiego . po prostu chyba nie lubi tak o ! . ..

Na pamiątkę ...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości