|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby spakowane, mamy podjarane. Trzeba rodzić dzieci bo listopad leci. Mamusie
Cytat:
ja mam 2 prary jeansów ciążowych, ale chodzę teraz w spodniach dresowych, bo mi tak po prostu wygodniej.. nic nie opina.. mało tego - w majtkach mi nawet niewygodnie Najlepiej w nocy - tylko w koszuli nocnej spię i to najlepszy dla mnie outfit
|
|
#1352 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Torby spakowane, mamy podjarane. Trzeba rodzić dzieci bo listopad leci. Mamusie
Dekajka a jak u Ciebie z karmieniem? Karmisz piersią? Bo wydaje mi się, że coś pisałaś o butelce
|
|
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze Przez was wczoraj pudelka zaniedbałam, muszę dziś ploty nadrobić
|
|
|
|
|
#1354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wow !! w moje dżinsy sprzed ciazy to nawet palca bym nie zmiesciła ;( ;(( az boje sie je wyciagac bo sie załamie ;(( ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Halwaya bedzie git ! zobaczysz ze akcja sie rozkreci dzis po masażu!!!!!!!
|
|
#1355 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko się do siebie uśmiechnęłam i schowałam ją do szafy
|
|
|
|
|
#1356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
SPoko jeszcze sie w to zmiescimy !
|
|
#1357 |
|
Zadomowienie
|
MAMY DZIECIACZKA!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
MADZIUS90: BARTOSZ URODZIŁ SIĘ DZIŚ O 1:35 2620g, 53cm i 10 pkt ![]() JEST CUDOWNY
|
#1358 |
|
Zadomowienie
|
Jagna,
Dzięki...i z nadrabianiem masz racje ale mnie zawsze ciekawość zżera ![]() Halwaya, No i jeszcze zeby Ci przybliżyć to naprawdę masaż trwa 5-10 sekund- wkłada łapę i chwile tam gmera... No i jeśli chodzi o bolesnosc to właśnie podczas porodu jest robiony w czasie szczytu skurczu wiec stosunkowo mniej go czuć bo skurcz to zaglusza... Nastaw sie na krociotki intensywny ból i będzie git
|
#1359 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O jaaaaacie, cudownie ![]() Gratulacje!!
|
|
#1360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale się dzień zaczął Gratki Madziuś ![]() Gratki Bartuś![]()
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to teraz czekamy na relacje i fotki tego przystojniaka ![]() Cytat:
|
|
#1364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana
![]() dla Madziuś klski: ja po wczorajszym badaniu ktg jestem trochę zawiedziona. Skurczy 0, moja ginka stwierdziła, że weźmie mnie 15do szpitala, żebym na jej dyżurze urodziła. Ale ja nie chce mieć wywoływanego porodu Po sr miałam wyobrażenie, że to wszystko tak naturalnie ma iść i wywoływanie mi się jakoś źle kojarzy. We wtorek wizyta, to jeszcze z nią porozmawiam, bo wczoraj to mnie do głosu nie dopuściła.
|
#1366 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
brawa dla Madzi i Bartusia! jak fajnie z rana czyta się takie wiadomości.
|
|
|
|
#1369 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w nich jedynych zasunęłam suwak. Pozostałe właziły mi na dupsko, ale i zasunięciu mogłam pomarzyć tylko.Cytat:
Jak je ponosze ze dwa razy to mi sie takie wory w kolanach robią mało estetyczne.Ja się z kolej najlepiej czuję w moim szlafroku. Tylko wyglądam wtedy jak gruby mnich z pedalskiego zakonu i mnie mąż przegania, żebym się mu w nim nie pokazywała. Aleto dobrze, bo mnie motywuje żebym się nie zapuściła Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
|
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze ale patrzę na Twój termin i czemu ona od razu juz chce wywoływać.. niech da Ci chwile jak cosZ ciekawostek to moi " nie dam zlotowki na wnuczke tesciowie" zmieniaja sobie samochód..no cóż życie...
Edytowane przez Gabi2 Czas edycji: 2012-11-09 o 09:24 |
|
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
idę sobie zrobić w końcu śniadanko : )
ależ mnie zawsze rozmarzą wiadomośći o urodzonych już maleństwach! też bym już chciała ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- aaaa i zapomniałam się pochwalić, że zaczynamy 36 tydzień. tzn. 9 miesiąc? |
|
|
|
#1372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A my już po drugiej nocy. Na razie synek jest bardzo grzeczny tylko męczą go prawie po każdym jedzeniu czkawki i mi go tak szkoda... A teraz opis "porodu": w zeszły piątek poszłam na ktg, tak jak pisałam od rana miałam skurcze regularne. Lekarz jak zobaczył to się ucieszył że mamy skurcze i stwierdził że dziś rodzimy. Zbadał mnie i kicha - szyjka nadal nie drgnęła. Decyzja: zostaję na patologii, tętno dziecka jest podejrzane przy każdym skurczu, w sobotę założą mi cewnik (taki balon do środka aby szyjka się skróciła), a w niedzielę oksytocyna. W nocy z piątku na sobotę miałam skurcze co 4 min. Zaczęły się bóle z krzyża. O 7:00 założono mi ten cewnik. I za jakiś czas podłączono ktg. Nagle położna szybko pobiegła po lekarza i natychmiast zabrały mnie na trakt porodowy. Powiedziały że coś jest nie tak z tętnem dziecka. I będę rodziła dziś. Byłam wręcz prowadzona pod rękę. Leżałam już na łóżku, miałam skurcze coraz częstsze, podłączona pod ktg. Przyszedł lekarz, wyjęli ten cewnik, przebił wody i mieli za chwilę podłączyć oksytocynę za jakieś 10-15 min. Maż dzielnie masował mi plecy przy każdym skurczu. Po jakimś czasie znów przyszedł i powiedział że będą robić cesarskie cięcie (tętno było coraz gorsze po każdym skurczu). Zabrali mnie na salę operacyjną i po paru minutach nasz synek przyszedł na świat Okazało się że był owinięty pępowiną dwa razy wokół szyi stąd tętno tak spadało (przyduszał się) + miałam zielone wody płodowe. Najpiękniej było jak na salę pooperacyjną przywieźli Maciusia - a on tak się przyssał do mojej piersi jakby znał ją od zawsze. ![]() Dobra lecę - reszta później.... |
|
|
|
|
#1373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak 9 miesiąc---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1374 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzien dobry!
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt |
|
|
|
|
#1375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeeb... ale świnie moi tesciowie swojej corce wszystko kupowali jak byla w ciazy, synowej albo wozek albo lozeczko, a mi tylko wciskaja teraz te rzeczy a wyszlo tak, ze od ich corki dostalam ciuszki, od tej synowej nic praktycznie bo onamnie nie lubi... a oni sami mowia ze jak cos chce to mam kupic i oni mi kase oddadza ;| dzieki za takie cos. co mam kupic i pozniej latac do nich i sie prosic o pieniadze :/ ja nie wiem... my z tztem jestesmy jak zwykle poszkodowani, bo oni maja podejscie ze po co wydawac jak ktos ma, lepiej z lumpeksu, lepiej pozyczyc itp... ok to jest dobre podejscie, ale szkoda ze takiego nie mieli do swojej coreczki albo do tej drugiej synowej
|
|
#1376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Halwaya, Anett
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
niteczka ale musiałaś się strachu najeść... dobrze, że synuś przyszedł cały i zdrowy na ten świat i że byłaś w dobrych rękach!
|
|
|
|
#1378 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Też uważam, że co szpital, to szpital. |
|||
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo Gratulacje dla Agusiek i Agrafki jeszcze raz
![]() ![]() kl aski:super dzieciaczki ![]() Gratki udanych wizyt bo sporo ich bylo ![]() ![]() k laski:Gratki rozpoczetych tygodni ![]() ![]() Kciuki za Anett, Halwaye,Weronike : kciuki:![]() ![]() Super Madzius jeszcze urodzila Nie mam weny na pisanie wczoraj wieczorem meczyly mnie skurcze byly juz co jakies 5 min i bolesne juz, przypomnialam sobie jak rodzilam, jak to boli i sie prawie poryczalam ze nie chce jeszcze rodzic, skurcze oslably, wiec to nie porodowe Normalnie panika mnie ogarnela ![]() :yyyy :Boze ja chce znieczulenie, a szans nie mam na to zadnych......... Zreszta TŻ zabronil mi rodzic do 14, bo 13 musi byc w pracy, cos tam waznego bedzie mial do zrobienia czy ktos jeszcze tak sie boi porodu jak ja? |
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
Gabi, Jagnna, na moich teściów też nie ma co liczyć. Wychodzą z założenia, że dziecko ma rodziców, to niech mu kupują. Teściowa nie raz to podkreślała. Na szczęście moi są inni i nam kupili wózek. I na pewno jak się Mikołaj urodzi, to będą o nim pamiętać
znalazłam coś nowego pysznego, Milka wiśniowa :ślina: łooooj, ale jest pyszna ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- ja się z jednej strony boję, a z drugiej jestem ciekawa ![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

tzn. ja na pewno
ja mam 2 prary jeansów ciążowych, ale chodzę teraz w spodniach dresowych, bo mi tak po prostu wygodniej.. nic nie opina.. mało tego - w majtkach mi nawet niewygodnie
Najlepiej w nocy - tylko w koszuli nocnej spię i to najlepszy dla mnie outfit

Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012
klski:
Po sr miałam wyobrażenie, że to wszystko tak naturalnie ma iść i wywoływanie mi się jakoś źle kojarzy. We wtorek wizyta, to jeszcze z nią porozmawiam, bo wczoraj to mnie do głosu nie dopuściła.

kurcze ale patrzę na Twój termin i czemu ona od razu juz chce wywoływać..
niech da Ci chwile jak cos
ale świnie
moi tesciowie swojej corce wszystko kupowali jak byla w ciazy, synowej albo wozek albo lozeczko, a mi tylko wciskaja teraz te rzeczy a wyszlo tak, ze od ich corki dostalam ciuszki, od tej synowej nic praktycznie bo onamnie nie lubi... a oni sami mowia ze jak cos chce to mam kupic i oni mi kase oddadza ;| dzieki za takie cos. co mam kupic i pozniej latac do nich i sie prosic o pieniadze :/ ja nie wiem... my z tztem jestesmy jak zwykle poszkodowani, bo oni maja podejscie ze po co wydawac jak ktos ma, lepiej z lumpeksu, lepiej pozyczyc itp... ok to jest dobre podejscie, ale szkoda ze takiego nie mieli do swojej coreczki albo do tej drugiej synowej