|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3."
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37499013]taaa, jedne widziałam, że szyja misie ręcznie...[/QUOTE]
Ciekawe czy rzeczywiście robią z tego interes czy to tylko tak ladnie było w tv pokazane ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Nom też to Widzialam! |
|
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jest 7 dni na to, aby pracodawca dostarczyl swiadectwo pracy, ale to jest 7 dni roboczych czy rowniez z dniami wolnymi?
|
|
|
|
#1653 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1654 |
|
Raczkowanie
|
Mam dziś gorszy dzień..
przełożyli mi kurs na późniejszy czas i nie wiadomo czy później nie przełoża znowu..a jest mi bardzo potrzebny a czas ucieka..nie chce wracać do domu do rodziców ![]() zero doświadczenia w innych branżach jak kosmetyka, a w kosmetyce mimo wszystko i tak mam za małe doświadczenie(stad dodatkowy kurs), pracodawcy wolą wybierać z doświadczeniem, w sumie im sie nie dziwie..więc nie mam szans. Może jutro będzie lepiej
|
|
|
|
#1655 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wczoraj będąc w tym szpitalu i czekając ze 4,5 h w kolejce na wizytę , widziałam małe dzieci z problemami oczów. Małe dzieciątko na rękach co chwila do gabinetu było wołane, ale wogóle nie płakało. Inna dziecko , trochę starsze było, po którym było widać, że jest chore poważnie. Przypominało dziecko , z takich, które uczęszczają do szkół integracyjnych. Ludzie to mają problemy. Mieć takie dzieci, to trzeba im poświęcać całe dnie, oddać się im całym. Matki takich dzieci, to pewnie nawet o pracy nie myślą. Takie dzieci, to nawet na krok same nie można zostawić. Także kariera w życiu, nie jest najważniejsza. Ważne,żeby była praca , za którą wyżyjemy. Bo co nam z kariery jak zdrowia nie ma czy ma się tak chore dzieci. A co do tego, że za 800 zł czy 1000 zł nie ma szans na utrzymanie się w dużym mieście, gdy się już studentem nie jest i nie ma zniżek,to niestety prawda . mpk w Katowicach w jedną stronę kosztuje 3 zł. Dzienne 6 zł sam bilet. Nie wiem ile miesięczny. Do tego jedzenie, opłaty, wynajem, karta do tel itd. A gdzie tu mowa by raz na jakiś czas do domu przyjechać. Mnie bilet wyszedł do katowic na 1 osobę w przeliczeniu 98 zł. |
|
|
|
|
#1656 |
|
Rozeznanie
|
za 1000zl to w malym miescie tez nie wyzyjesz,no chyba ze przy garnuszku u mamusi,albo majac w spadku mieszkanie.
|
|
|
|
#1657 |
|
BAN stały
|
W małym mieście jest o tyle lepiej, że można na piechotę chodzić i nie trzeba tyle kasy na bilet wydawać.
Gdybym mieszkała w samym mieście, to wszędzie bym na piechotę doszła. A tak muszę miejskim do centrum dojeżdżać.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2012-11-09 o 11:55 |
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
To fakt, niestety :/
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
Tusia to moze orientujesz sie co nalezy zrobic, jesli dzisiaj mija 9 dzien na dostarczenie swiadectwa, a osoba musi zapisac sie w urzedzie, bo nalezy jej sie zasilek.
|
|
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się ostatnio rejestrowałam 15 października bo pierwsze świadectwo pracy dostałam z błędem i czekałam na prawidłowe. Zarejestrowałam się bez problemu, zasiłek został przyznany tydzień później. Generalnie jak w necie szukałam to znalazłam informację, ze należy sie zarejestrować w ciągu 6 miesięcy od utraty pracy, zeby zasiłek otrzymać
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
Pomniejszoną. Tak wynika z pisma które dostałam. No i pani pośrednik powiedziała, ze do kwietnia to wychodzi wtedy pół roku. Czyli za październik dostanę tylko za te kilka dni od 23 licząc
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny co oznacza pojecie "dyspozycyjnosc asap", znalazlam cos takiego w jednym z ogloszen. Chodzi o ten asap = as soon as possible?
|
|
|
|
|
#1664 |
|
Raczkowanie
|
Co miał powiedzieć mój chłopak kiedy dostał pracę za 1500 zł w Warszawie, kiedy wynajęcie pokoju to minimum 600 zł + opłaty+ wyżywienie+ koszty dojazdu na autobus
à propos szukania pracy, dzisiaj zaczęłam wysyłać CV do różnych firm, które się nie ogłaszają publicznie. Myślę też o roznoszeniu CV do różnych szkół i przedszkoli, co to tym dziewczyny myślicie? Edytowane przez malagosia86 Czas edycji: 2012-11-09 o 12:31 |
|
|
|
#1665 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1666 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- dla młodej osoby - dobre, ale potem trzeba się usamodzielić ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
Ale pewnie trzeba je jakoś wymusić od pracodawcy a potem w UP może jakoś do odliczają od zasiłku, sama nie wiem![]() A tak w ogóle 0 ile wynosi taki zasiłek? Ogłoszenie: Dynamicznie rozwijająca się firma poszukuje Asystentka/ Asystent ds. Handlowych Wymagania: m.in ponadprzeciętna uroda i aparycja
Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2012-11-09 o 12:46 |
|||||
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma co narzekać lepiej już życ pod jednym dachem z rodzicami niż przymierać głodem w wynajmowanym pokoju. Sama chciałbym się wyprowadzić, ale szanse są marne /właśnie przez takie, a nie inne zarobki w tym kraju/ jeżeli będę musiała mieszkać dalej z rodzciami to mówi się trudno. Spłacanie kredytu mieszkaniowego aż po grób też mi się średnio uśmiecha. Zresztą z dostaniem kredytu też bym miałabym mega problemy jako osoba samotna. Tak to już jest w kraju zwanym Polską wiecznie wiatr w oczy wieje.
![]() Tusia - jak Ci idzie nauka hiszpańskiego, zadowolona jesteś z kursu?
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2012-11-09 o 13:04 |
|
|
|
#1668 |
|
Konto usunięte
|
Dobrze, choć nie byłam na zajęciach dwa tygodnie temu przez rwanie zęba i nie byłam też teraz, ale wykupiłam godzinę w przyszły wtorek. Słucham w domu i w pracy muzyki hiszpańskiej
Minus, grupa urosła z 5 do 10 osób. Muszę jednak aktywować sobie ponownie konto na www.spanishdict.com/ i się uczyć, bo sama szkoła to za mało.
Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2012-11-09 o 13:31 |
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Tusia - to fajnie, mnie się marzy kurs hiszpańskiego. Muzyka hiszpańska jest super
|
|
#1670 | |
|
Inkwizytor
|
Cytat:
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1672 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
załóż sobie konto na tej stronie, na której ja - fajna i po ang 2 w1---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- ja go trochę znam, ale nauka mi nie idzie, choć go lubię.... powinnam jakoś powrócić jednak |
|
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Mogę dołączyć do szukających ![]() Tak pokrótce o sobie - mam 30 lat, dwóch synków (3l, 1rok), pracy szukam od lipca Wcześniej pracowałam do 09.2011 przez 4 lata w jednej firmie (w sumie z wcześniejszymi pracami mam ponad 5 lat doświadczenia zawodowego - głównie na stanowiskach biurowych), ale umowę miałam na czas określony do dnia porodu Teraz szukam pracy intensywnie, byłam od lipca na kilku rozmowach, ale nigdzie nie miałam pozytywnych odpowiedzi, mimo docenienia już na rozmowie mojego doświadczenia ![]() W lipcu zrobiłam też dodatkowo kurs "Kadry i płace" Wczoraj byłam na przykład na rozmowie - niby firma poważna, a poumawiali na jedną godzinę po kilka osób, tłok przed gabinetem, rozmowa – a właściwie mój monolog – trwała około 2-3 minuty. Oni od siebie praktycznie nic – były dwie babki, jedna w czasie jak mówiłam o sobie szukałam w stosie CV mojego, druga właściwie nic nie powiedziała. Mieli się odezwać do dziś w razie pozytywnego wyniku, ale cisza Widzę, że na rynku pracy jest coraz gorzej....
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
miss.hot witaj
co za ogłoszenie "Zatrudnię na umowe zlecenie dziewczynę dyspozycyjną która chce pracować i zarabiać piniądze. Wymagana odpowiedzialność gadatliwość otwartość na klienta.Mrukom i tym którym wydaje się że w saloniku prasowym się nic nie robi dziękuję ." to pojechali i to za 5zl
|
|
|
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dosyć niedawno znalazłam takie ogłoszenie ""ASYSTENTKA, Poszukuję asystentki do prac administracyjno biurowych, która byłaby w stanie połączyć obowiązki pracownicze z obowiązkiem dyskretnej kochanki." ![]() Widzę, że są tu też osoby z Lublina tak jak ja ![]()
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
haha na asystentki zazwyczaj są dość konkretne wymagania
![]()
|
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1679 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy umiecie mi coś wyjaśnić?
Bo czytam ogłoszenie o zatrudnieniu Nauczyciela do szkoły i min. jest napisane "WYMAGANIA: -ukończone studia wyższe uprawniające do prowadzania zajęć odpowiednio z matematyki, logopedii, zajęć pedagogiczno-psychologicznych" Uprawnienia ma do prowadzenia zajęć, mam skończoną pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną obecnie robię magisterkę z tego kierunku, tylko nie rozumiem terminu "prowadzenie zajęć pedagogiczno-psychologicznych"
|
|
|
|
#1680 |
|
Raczkowanie
|
Czy może się ktoś orientuję co oznacza : "prowadzenie zajęć pedagogiczno-psychologicznych", bo to jeden z wymogów w ofercie pracy?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Ale pewnie trzeba je jakoś wymusić od pracodawcy a potem w UP może jakoś do odliczają od zasiłku, sama nie wiem