|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-11-09 o 06:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2432 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
w ogóle mój mał potworek znów wczoraj powrócił
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- jeszcze jedno mam pytanko wczoraj nie karmiłam małej prawą piersią, tylko lewą(bo prawą mam większą i chce ją oszczędzic ![]() ![]() czy to był zastój?? ![]() ![]()
![]() |
#2433 |
Zakorzenienie
|
Jak się robi okład z sody...? Bo małemu jednak spuchły trochę miejsca po szczepionce, takie mam wrażenie.
A dziś wieczorem do ortopedy idziemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Zadomowienie
|
Ja rozpuszczałam łyżeczkę sody w ciepłej wodzie, około 100 ml, nasączałam wacik i przykładałam, na to kładłam woreczek i normalnie ubierałam i godzinę trzymałam przy ciele.
#2436 | |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry mamusie i wszystkie dzidziusie
![]() U nas od rana dzień marudy więc za dużo nie dam rady napisać bo mam małą na kolanach. ![]() Wczoraj się nie odzywałam bo byli goście,mamy już chrzestnego ![]() ![]() Sojka ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- ![]() Cytat:
tak jest ![]()
![]() |
#2437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nad dziś od rana płacze i problem z gazami i kupką. Widzę, że się spina, ale nic nie leci... Teraz jakimś cudem go dostawiłam do piersi! Bo wyrywa się i ryczy jak próbowałam. Czy też macie czasem takie straszne myśli? Ja przeokropnie kocham mojego synka, można powiedzieć że zwariowałam z miłości, ALE jak kolejną godzinę krzyczy i WYRYWA mi się z rąk, pręży, to w pewnym momencie mam już taki w☠☠☠☠, że mam ochotę go puścić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2438 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż sie łezka w oku kręci ![]() Eeeeh... mój też nie ![]() Licze na to że dzisiaj przed kąpielą zrobi bo to już 3 dzień bez kupki będzie a zazwyczaj przed kąpielą mu sie udaje zrobić i potem do wanny wyszorować na błysk ![]() Oby już dzis zrobił bo widze że ciśnie a nie zrobi ![]() Cytat:
Chociaż przyznam że ten czas był aż śmieszny bo miałam super współlokatorke która miała cesarke ciut pózniej niż ja i było kupa śmiechu, bólu i klnięcia, co umilało ten pobyt. Może sie wydawać smieszne jak ból może umilić czas, ale ten ból był spowodowany śmiechem. Myślałam że zaś mnie bedą szyć bo mi to popuści ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wit K pediatra kazał odstawić bo małą dokarmiam bebilonem więc nie ma potrzeby by podawać kapsułek. a dokarmiamy się, bo na samej piersi mała nie przybierała na wadze ![]() tzn. przybierała ale ok 100 g na tydzień. a teraz w ciągu 3 tygodni przybrała ok 700 g ![]() fakt, Lena zagazowana to jest strasznie i nie mam pojęcia dlaczego ![]() z tym, że moja dziewczyna to straszna histeryczka, ma mokro wrzeszczy w niebogłosy (to nie płacz to ryk dosłownie), chce jeść wrzask, zostawię ją na minutę samą wrzask, nudzi jej się wrzask ![]() jedna pediatra powiedziała, że to błędne koło, coś jej dolega więc płacze, nałyka się mnóstwo powietrza i zaraz boli brzuszek więc drze się jeszcze bardziej... z drugiej strony mała zaraz po urodzeniu była na antybiotykach, więc może to rozregulowało jej układ pokarmowy... kurcze, sama nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
![]() ostatnio powiedziałam mojemu mężowi, że kiedyś nie wytrzymam tych wrzasków i wyniosę małą do lasu (a mamy go za ogrodzeniem) i zostawię pod jakimś drzewem ![]() biedaczysko tak się przejął, że do pracy nie pojechał ![]() u nas też od rana jazdy z brzuszkiem... od 4 rano chodzi włączona suszarka, bo inaczej mała nie dała się uspokoić... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Gda ja smarowałam obrzęki poszczepeinne altacetem w żelu jak zaleciłam paeiatra, on chłodzi i znieczula ![]() Jeśli chodzi o agresywne impulsy w wstosunku do własnego dziecka, myślę , że to normalne i powszechne mimo ogromu miłości do naszych maleństw - zmęczenie, hormony, cały ten proces adaptacyjny do nowej sytuacji... ja tez mam czasem strasznego wk....... Kraven ja wstałam po 6 godzinach, ale tylko okrążyłam łóżko ( o 12.50 urodził się Filip, o 19 wstałam). Potem dopiero nastepnego dnia. Bolało mnie wszystko, chociaż bardziej od rany żebra i krocze , bo rodziłam naturalnie 12 h przed cc. No i plecy, po znieczuleniu i również nieudanym znieczuleniu epiduralnym podczas porodu sn. Z przeciwbólowych początkowo ketonal doustnie, potem do 3 doby pyralginum w tabletkach. |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2442 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
nie stosowałam tego wszystkiego na raz najpierw jak mała się urodziła to osłonowo na dupkę stosowałam zamiennie co kilka dni bepanthen i alantan np 3 dni alantan potem 3 dni bepanthen mama pielęgniarka mi powiedziała, że trzeba zmieniać co jakiś czas ale to w sumie ta sama substancja alantan ma tylko dodatkowo alantoinę i dexpanthenol a bepanthen ma sam dexpanthenol jak się małej któregoś dnia pojawiło kilka malutkich krosteczek wokół odbytu to zastosowałam przez ten dzień clotrimazol i zniknęły więc znowu był alantan jak się zaczęło robić zaczerwienienie to odstawiłam chusteczki nawilżane i zastosowałam na początku ten krem nivea o którym pisałaś, że przy Pauli dobrze się sprawował, bo miałam próbkę ze szpitala no i zmniejszyło się zaczerwienienie ale nie zniknęło całkiem 3 dni ten krem używałam, ale się nie poprawiało tylko się znowu zaogniło, więc poszłam do apteki po sudocrem, ten już idzie czwarty dzień i też na początku było lepiej a potem z powrotem czerwoniaśnie i mała jak zrobi kupę to płacze bardzo przy przewijaniu, stąd się domyślam, że ją to piecze no i dlatego teraz spróbuję ten tormentalum, bo nie mogę patrzeć na tą jej dupinkę czerwoną myślę, że za szybko nie zmieniałam tych środków ale jeśli tak to daj znać |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2443 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Fabianek dzisiaj skończył 3 tygodnie ![]() Tak ten czas leci...masakra jak szybko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
myślę, że jest to normalne i robi się nam z bezsilności, no bo jak ona jest najedzona, przewinięta i płacze nie na ból brzucha bo ten płacz od razu można rozpoznać to ja nie wiem czego ona chce i mnie to wnerwia, że się wydziera bez potrzeby w moim mniemaniu - ona na pewno ma jakąś potrzebę, ale nie wiem jaką |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Zadomowienie
|
Lidka a próbowałaś najprostrzych sposobów?? tzn myć wodą pupe a potem zasypać zwykłym pudrem dla niemowląt? ja od urodzenia Zośki nie używałam żadnych kremów pupa raz była czerwona i woda plus puder wlasnie w 2dni zalatwily sprawe, od tamtej pory zasypujemy się po każdej pieluszce i nie ma mowy o żadnych odparzeniach
#2446 | |
Zadomowienie
|
a wczoraj wieczorem tak po 21 mi Lili zagazowało i dwa razy musieliśmy jej rureczką pomóc, bo krzyczala w niebogłosy
do 22:40 tak miała i jak usnęła to spała do 2:40 no i teraz kupy nie zrobiła od tamtej pory, oby się nam dziewczyna nie zblokowała ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
puder tormentalum linomag i ta mąka ziemniaczana oby coś w końcu pomogło ja nawet wiem, że to jej się od huggisów zrobiło, ale już tydzień idą same pampki i wietrzymy pupę i myjemy wodą i dalej jest dziadostwo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2447 | ||||
Wtajemniczenie
|
czesc mamusie
![]() znow pisze z dzieckiem na rekach ![]() wczoraj byłyśmy na szczepieniu. Kamyczek była bardzo dzielna, tylko troszkę płakała a szczepiłam trzema oddzielnymi. Potem cały dzień przespała ![]() Dziś idziemy do okulisty bo ma podejrzenie zapchanego kanalika łzowego ![]() Moje dziecię dziś marudne jest. Chce pić i spać jednocześnie a jedyne co ją uspokaja to jak z nią tańczę przy kołysankach. I ten katarek ją denerwuje ![]() Troszkę nadrobiłam, pisałyście o miłości do dzieci. Ja po urodzeniu też nic nie czułam. Byłam przerażona, na szczęście to szybko minęło. Już się bałam, że będę jak moja mama, która tak widzę po latach była rozczarowana moim pojawieniem. Choć potem dojrzała do macierzyństwa. Jak widzę mojego Okruszka to mi się pyszczek uśmiecha. Nawet jak mi ciężko w nocy wstać a ona grymasi to jak na nią popatrzę to już mi lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A muszę jeszcze nadrobić czy mamy ostatniego dzieciaczka ![]()
![]() |
#2448 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dobry.
Matiś zasypia, choć stara się trzymać oczy otwarte ![]() Dziewczyny piszecie o krzykach Waszych dzieci, problemach z kupą, gazami, jedzeniem, tak mi żal Waszych maluszków no i Was. Umęczycie się strasznie, a co taki malec winny że go boli. Mój na szczęście, odpukać, nie wyje, w sumie nawet nie pamiętam jak brzmi jak wyje, nieraz popłacze ale to chwilkę i chyba tak bardziej dla zasady. Kupa idzie ładnie, co prawda maly ma swoje loty i na siłe chce kupę walić rano i się wtedy pręży, ale chwilę go biorę na siebie na brzuch, później jak leżę to kładę go na ugiętych moich nogach i wtedy ma swoje do brzuszka przysunięte, a najbardziej pomaga jak mu nóżki do brzuszka przycikam. Kupa idzie piękna. Z jedzeniem też już się normuje, nie musi całą dobę na cycu wisieć, chciałby, ale nie wisi. Ogólnie znów mi się trafil mało problematyczny egzemplarz i oby tak zostało. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2449 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mi też a jeszcze mnie tak rwie jakby mi ktoś sutka wyrywał ![]() Zważyłam wczoraj moje bejbe i waży 4992 gramy. Czyli w miesiąc przybrała 1232 gramy, to chyba nieźle? Nareszcie Maruda śpi. Pewnie na chwilę a ja nawet śniadania nie zjadłam ![]()
![]() |
#2450 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Wtajemniczenie
|
A i byłam wczoraj dwa razy u gina ale się nie dostałąm, bo za każdym razem tam było około 14 osób. Masakra, chyba zrobie przegląd u innego bo jak tu Maluszka na tyle godzin zostawić
![]() Kupiłam też fridę, ale ciągnie ![]()
#2452 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja te myśli mam bardziej na żarty, ale ten krótki wk.... jest prawdziwy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
3/4 x dziennie - Tormentalum 3 x dziennie - Clotrimazolum wymieszne z Sudocremem Reszta - Bepanthen maść To wszystko na przemian i pupka zdrowiała z godziny na godzinę, a była w ciężkim stanie. ![]() Cytat:
![]() I jak jest taki wykończony, to ciężko mu zasnąć i wtedy się wyrywa i ryczy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2453 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój brzdącal też wiecznie sie drze co jest męczące - dzis jeszcze problem z kupskiem to juz całkiem.... też juz mówiłam że te dziecko na allegro za złotówke sprzedam bo mam łeb jak globus od tych wrzasków ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a teraz zachowuje sie jak rodząca kobieta bo próbuje poradzić sobie z tą nieszczęsną kupą i stęęęęęęka ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2454 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zmiana pieluszki i tormentalum kolejna pielucha i clotrimazol i sudo potem trzecia i bepanthen i tak od początku aż się wyleczy? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie chcę wracać do pracy za 5 mcy i zostawiać jej w domu ![]() Piękny cyckonosz. te z alles mama są na prawdę fajne ![]() Ja mam jedne nówka sztuka z metką i pudełkiem do odstąpienia. Kupiłam za duży a że wywaliłam paragon, to nie mogę zwrócić. o ten właśnie http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...610776144.html Kraven, ja po sn przez kilka dni leciałam na przeciwbólowych, bo obkurczająca się macica bolała okropnie i jeszcze większy ból był w kręgosłupie na dole. Łoj.. jak sobie przypomnę, że przez pierwsze 3 dni na plecach leżeć nie mogłam, to mi się słabo robi Cytat:
![]() Moje dziecię rośnie jak szalone. przez 12 tygodni urosła 10 cm! widzę, że już niektóre ciuszki 62 robią się przymałe. Szczególnie bodziaki. Niektóre zakładamy już 68 ![]() ![]() ![]() ![]() Sojka, jak się trzymasz ![]()
![]() |
#2456 |
Rozeznanie
|
Gda to jest takie różowe zgrubienie wokół tej kropeczki po wkłuciu, coś na kształt śladu po ukąszeniu komara.
Tamlin ja też mam ogromnme problemy z cewką i pęcherzem. W ciąży cały I trymestr z tym się borykałam, okazało sie , że winna jest ureaplasma urealiticum, faszerowali mnie antybiotykami , bardzo bolesnym Klacidem w kroplówce tuż przed porodem jeszcze i trochę po, było lepiej...a teraz znów piecze i wk..... mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2458 |
Zadomowienie
|
moja też jak jest zmęczona to potrafi tak płakać, jakby ją brzuch bolał - ryk niesamowity ale spawdzam to w ten sposób, że biorę na ręce i lekko kołyszę i jak zamyka oczy to wiem że zmęczenie a nie brzuch
![]() i mam jeszcze pytanie: jak wy dzieci trzymacie jedną ręką, że drugą pisać możecie na kompie? nie ciężko wam? dla mnie już w dwóch rękach ciężko ją trzymać a co dopiero w jednej no i przede wszystkim jak podtrzymać całe ciałko jedną ręką? no chyba że w pozycji pleckami dziecka do brzucha mamy, tak się da ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() iwoncia nie powinnas dawac K ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2460 | |
Zadomowienie
|
witajcie
Cytat:
![]() ![]() Mąż był wczoraj załatwic chrzest i opłata 200zł ![]() a to moje małe dziecie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.