Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-09, 09:31   #1891
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Bry.

Lilii 9 opryszczek.. masakrę masz. Radkowi może flegaminę dawa żeby odksztuszał wydzielinę?

Natka świetne zakupy. buty i kurtka , ja musze mieć na płaskim, a do końca roku musimy zacisnąć pasa więc nie mogę sobie pozwolić na zakup ani nowych butów a ni kurtki

Marzena słodki Haniołek, jaz zwykle

Mamad dobry tekst

Agni Twój też

Śniła mi się dzisiaj znowu Brumkowa rodzina.

Kolina przeczytałam że masz połówkowe, ale jakoś nie skomentowałam. Kicuki! A rękawiczki te zgubione miałyśmy na sznurku, ale...obcięłam <torba>
Stary 2012-11-09, 09:35   #1892
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Niestety tak wypasionego szpitala nie mamy Cały ten serialowy szpital ma miejsce w dawnej imprezowni, hali konferencyjno-targowej. Starówka swoim klimatem czaruje Ale najbardziej nocą
Miejscówki to z polecanych hoteli "kopernik", "Spichrz" (świetne jedzenie!!!! ), "filmar".
Jak już byście wybierali się w te rejony to polecam też zahaczyć po drodze do Hanza pałac w rulewie http://www.hanzapalac.pl/ w połowie drogi do Torunia z 3miasta
nie wiedzialam ze taki piekny pałac w rulewie jest. jak autostrada to zjazd na warlubie i bedzie bliżej. (blisko mieszkaja moi rodzice)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 09:45   #1893
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nie wiedzialam ze taki piekny pałac w rulewie jest. jak autostrada to zjazd na warlubie i bedzie bliżej. (blisko mieszkaja moi rodzice)

A no od ok 2 lat chyba to miejsce wiedzie prym w okolicy. Wcześniej stał opustoszony, zaraz obok mój dziadek ma pasiekę
A miejsce rewelacyjne, mają świetny park liniowy super miejsce na wypad rodzinny. A gdzie mieszkają Twoi rodzice?? tamte rejony to moje rodzinne strony

Kolina kciuki za badanie! Wolałabyś by chłopiec się potwierdził, czy liczysz po cichu że może to jednak dziewczynka?

lili ja bym przy takim wysypie poszła już do lekarza po jakąś konkretną maść. Mi te hascoviry itp. nic nie pomagały jeszcze bardziej mi sie babralo. Te wszystkie specyfiki najlepiej działają gdy się nimi potraktuje pęcherzyki dopiero co powstałe ale jak juz są strupki i się tam sączy to ja juz niczym nie smarowałam, tylko samo się zasuszyło i odpadło. Teraz biorę co dzien rutinoscorbin bo podobno pomaga to uniknąć wiosennych i jesiennych takich niespodzianek.

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-11-09 o 09:51
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 09:51   #1894
Kolina
Zadomowienie

czesc

współczuję wszystkich źle przespanych nocek i jak codzień mam nadzieję, ze to już niedługo się skończy

ja tak na szybko
mały jeszcze śpi, ale zasnął po 23 dopiero..
póki śpi lece do łazienki, doprowadzę się do porządku przed wizytą

dzięki za kciuki za wizytę

mamad o lumkach zapomniałam, a przecież zaglądam czasami i parę rzeczy sobie kupiłam, ale nie wiele

agulaaaa, dzięki kochana, ja wczoraj jednak zdecydowałam się na mothercare, siostra w uk mi kupi, mama przywiezie, gdyby nie ta okazja na pewno skorzystałabym z Twojej oferty
Stary 2012-11-09, 10:19   #1895
Natka_
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!

Nocka znośna,ale pobudka dzisiaj o 8.
Dzisiaj okropnie boli mnie kręgoslup i promieniuje na nogi

Dzięki dziewczyny, ostatnio bardzo dużo swoich starych rzeczy sprzedalam, stąd zakupowe szaleństwo

Telik, ja tez zawsze mam największy problem ze spodniami, nogi dlugie i chude (wszystko zawsze za krotkie) za to biodra dosyć szerokie. Dlatego kupilam aż wie pary bo ten fason idealny dla mnie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Bańka z ropą wczoraj pękła - Lili czymś zahaczyła przy zabawie i została jej mała ranka.

Tż ostatnio "zapraszał" do nas swoich rodziców, na co teść stwierdził że nie ma takiego samolotu który by jego żonę uniósł
-Teraz już będzie się goilo
-

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Natka świetne zakupy. buty i kurtka , ja musze mieć na płaskim, a do końca roku musimy zacisnąć pasa więc nie mogę sobie pozwolić na zakup ani nowych butów a ni kurtki
Ja też bardzo rzadko na obcasach chodzę. Na zimę mam już z zeszlego roku na plaskim. A te brązowe są naprawdę wygodneCU , obcasa w ogole nie czuć

Kolinko, zaciskam za polowkowe!!!

KTO MI W KOŃCU ZROBI ZAKUPY W IKEI?
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 10:21   #1896
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Kolina ja widziałam wpis o połówkowym
Trzymam kciuki!
A polarek mama może ci zobaczyć w h&m w uk.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 10:23   #1897
myha82
Wtajemniczenie

KOLINA kciuki za połówkowe to może poznasz płec?

U nas nocka tragiczna...nie spie od 2
dziekuje za uwage...

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 10:25   #1898
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Agni
chciałąbym, żeby moja teściowa taki sen miała, ale gdzie tam. Słyszy bardzo dobrze wszystko, choć nie słucha, co się mówi (wszystko po swojemu interpretuje)...
to choć się wymienimy
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 10:25   #1899
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Dzięki dziewczyny, ostatnio bardzo dużo swoich starych rzeczy sprzedalam, stąd zakupowe szaleństwo
Natka i Patik piszecie, że sprzedajecie stare, niepotrzebne rzeczy, ubrania, naprawdę to schodzi na allegro? Dajecie cenę kup teraz, czy licytacja.
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 10:45   #1900
Natka_
Zakorzenienie

Pisalam Wam ostatnio, że męża ucho rwalo. Teściowa dala mu krople do uszu i po kilku dniach przeszlo. Wczoraj sobie chcialam nimi zakropić ucho, bo zaczęlo mnie boleć. Czytam opakowanie a tam WYLĄCZNIE DLA ZWIERZĄT Teściowa dala krople, ktorymi kropila uszy psu. Bardzo przeżywa swoją pomylkę, wczoraj dwa razy dzwonila, przepraszala, ze bez okularow nie widziala. Nie jestem na nią zla, bo przecież mogliśmy przeczytać zanim Tż je zastosowal. Mam jednak nadzieję, że nie będzie żadnych skutkow ubocznych Mąż się z tego nabija, dzwoni do niej i np. szczeka Albo mowi jej, żeby się nie przejmowala ten ogon i kopyta się najwyżej odetnie

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość

dziekuje za uwage...
ojej, a to czemu?

Cytat:
Natka i Patik piszecie, że sprzedajecie stare, niepotrzebne rzeczy, ubrania, naprawdę to schodzi na allegro? Dajecie cenę kup teraz, czy licytacja.
Wiesz co, ja kiedyś też myslalam, że to się nie będzie sprzedawalo. Zawsze albo wrzucalam do kontenera z caritasu, albo rozdawalam biedniejszym, ktorych znalam. Calkiem niedawno postanowilam posprzedawać niektore rzeczy Domka, poźniej swoje i schodzi! Zawsze daję licytację. Ostatnio sprzedalam dwa stare zarowe plaszcze, kurtkę, spodnie narciarskie,buty, torebki... I tak bym to wszystko wywalila, a tak jeszcze na tym zarobilam
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 10:47   #1901
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
A no od ok 2 lat chyba to miejsce wiedzie prym w okolicy. Wcześniej stał opustoszony, zaraz obok mój dziadek ma pasiekę
A miejsce rewelacyjne, mają świetny park liniowy super miejsce na wypad rodzinny. A gdzie mieszkają Twoi rodzice?? tamte rejony to moje rodzinne strony
kamionka, mała wioska, jak jedziesz przez nowe to skreca sie na twardą góre (kolejny przystanek pkp jak jedziesz do gdanska pociagiem) i milewo, dalej jest rychława i wlasnie kamionka. inne wojewodztwo juz nawet. autostrada tamtedy przebiega takze. zjazd w kopytkowie.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 10:49   #1902
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Kolina ksiuki za polowkowe. Czekam na wiadomosc.

Ja ostatnio do malo ktorych postow sie odnosze ze wzgledu na czas, lub temu ze czytam na raty i zapominam.

Przed chwila marysia przydzwonila o rame lozka i kolo oka siniec. Co prawda przylozylam mrozonka, ale cosik i tak wylazlo.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 10:53   #1903
iustyna1
Wtajemniczenie

Natka ale się usmialam! tajnego masz męża grunt, że krople pomogły
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 10:58   #1904
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

wlasnie dorobila do kolekcji na czolewyciagnela tz skarpetke i si ena niej slizgala, az uciekla jej noga i o szafke przydzwonila. To znak ze juz zmecozna jest, polozylam ja spac. Jak sie obudzila po 4 to czas najwyzszy na drzemke.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 10:59   #1905
myha82
Wtajemniczenie

NATKA uśmiaąłm sie z twojego męża Co do leków dla zwierzat to kiedys słyszałąm, ze one maja zbliżony skąłd do tych ludzkich ale sa dwa razy droższe. Ja pamietam, ze pare razy kupowałam leki dla kotów i dla psa w normalnej aptece.

Co do niespania podejrzewam zeby bo co innego? Ledwie siedze w pracy...

ja tez swego czasu sprzedawałm rzeczy martyny. Był okres, ze wszytsko schodziło. potem był zastój i moze dobrze bo zaszłam w ciaze i jednak ciuszki sie przydadza...

Martynka

Natalka
Stary 2012-11-09, 11:03   #1906
brumek
Zakorzenienie

Hej
Noc jak ze złego snu. Chociaż nie wiem, czy to dobre porównanie, bo tego snu nie za dużo zaznałam Od 4 do 60.45 siedziałam z Tymkeim na kolanach. A i przed 4 miał dwie pobudeczki.

Cytat:
Witam się z kubkiem kawy. Powinnam iść spać, bo spałam może ze 4 godziny. Było chyba z 10 pobudek, z czego 5 przed pólnocą. Widać było, że coś go bolało. Ja też nie mogłam zasnąć... Teraz trzeba jakoś przetrwać dzień.

Brumek dla koleżanki!
Dla Tymka również
Ja też się wstydzę przyznać, ile razy karmimy się UU
- łączę się w bólu, Mamadku Nasi chłopcy tak samo jedzą, tak samo rosną i tak samo nie śpią
-
Ile?

Cytat:

Telik, ja tez zawsze mam największy problem ze spodniami, nogi dlugie i chude (wszystko zawsze za krotkie) za to biodra dosyć szerokie. Dlatego kupilam aż wie pary bo ten fason idealny dla mnie

KTO MI W KOŃCU ZROBI ZAKUPY W IKEI?
- ojej, współczuję te bóle to od dźwigania Domka?
- kurczę, a ja nigdy na to nie wpadłam, żeby swoje rzeczy sprzedawać. Zawsze wynoszę do tych pojemników "niby PCK" Chociaż niechętnie to robię, bo to żadne PCK już teraz, tylko prywatna firma, któ®a potem w ciuchlandach sprzedaje
- długie i chude... Marzenie każdej kobiety
- ja to pewnie dopiero bym w przyszłym tygodniu się mogła wybrać.

Cytat:
Pisalam Wam ostatnio, że męża ucho rwalo. Teściowa dala mu krople do uszu i po kilku dniach przeszlo. Wczoraj sobie chcialam nimi zakropić ucho, bo zaczęlo mnie boleć. Czytam opakowanie a tam WYLĄCZNIE DLA ZWIERZĄT Teściowa dala krople, ktorymi kropila uszy psu. Bardzo przeżywa swoją pomylkę, wczoraj dwa razy dzwonila, przepraszala, ze bez okularow nie widziala. Nie jestem na nią zla, bo przecież mogliśmy przeczytać zanim Tż je zastosowal. Mam jednak nadzieję, że nie będzie żadnych skutkow ubocznych Mąż się z tego nabija, dzwoni do niej i np. szczeka Albo mowi jej, żeby się nie przejmowala ten ogon i kopyta się najwyżej odetnie
O matko, nie wiem czy się śmiać, czy płakać! Ale by mamusia synkowi przysługę zrobiła, nie ma co

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny smaruję usta Hascovir'em. Nie wiem czy mogę przy UU Smaruję tylko 2x na dobę.
Masakra jak to wygląda. Boli. Dyskomfort straszny. Jeszcze w nosie mi się coś bolącego zrobiło
Możesz
Na ulotce jest napisane, żeby skonsultować z lekarzem, znaczy się, że można I na liście leków dozwolonych go znalazłam

A katar u Tymka tez taki był, że ściekał do gardziołka i ten go odkrztuszał. Jak to katar. Ja bym dawała dużo soli do noska i odciągała często i tyle. W sumie nie ma co liczyć, że katar w mniej niż tydzień przejdzie...
Stary 2012-11-09, 11:31   #1907
agawoo
Zakorzenienie

Dzie dobry
Już myślałam, że jestem na bieżaco, to te skrobaczki znowu naskrobały

U nas nocka ok, znowu dałam Hydroxyzynę, i spałyśmy ładnie, dwa razy była pobudka na jedzenie, ale jedną ogarnał mój mąż (bo akurat wrócił z pracy), a drugą ja
Nowych krostek nie zaobserwowałam, więc może już będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Moja znajoma urodziła dziś bliźniaczki Naturalnie Szacun!

A my z Tymciem spędziliśmy leniwy i urokliwy dzień we dwoje Moje dziecko nic innego nie robi od kilku dni, tylko każe się całować i tuli twarzą do twarzy. Chyba nie muszę dodawać, jak to na mnie działa

No i ma jeszcze nową "sztuczkę" - jak zbliża się pora karmienia, tzn. jak mu się zachce, a to o stałych porach w zasadzie jest - idzie do naszej sypialni (bo zawsze tam go w dzień karmię), włazi na łóżko i mnie nawołuje po swojemu z uśmiechem Jak przychodzę i się koło niego sadowię to aż podskakuje z zadowolenia
Szacun dla niej

Tymek słodki z tym wołaniem
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
a nikt nie zauważył że pisałam pare dni temu że jutro mam połówkowe :foch ciężarnej:
ciekawe czy płeć się potwierdzi....
potem zaraz mam wizytę w całkiem innym miejscu, najeżdzę się trochę
Kolina, kciuki za polówkowe oczywiście, faktycznie nie zauważyłam
Daj znać czy płeć sie potwierdzi
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Hej mamolinki

Aga - fajne te punkty, mysle ze plan optymalny obrałas
Co do wózka to oddałam w końcu do znajomego serwisu... Rowerowego
I okazało sie ze rama krzywda była
Ale już naprawiony,
Dziś testowalismy na biegu w parku

Brumciu
jak w nocy dzis Tymek zębiasty?
Fajne te całuski- ja swoje muszę wyżebrac
Dużo jeszcze sie karmicie? W sensie UU ?
Co do bólu kości to już śladu po nim nie ma
Mysle ze to takie przeziebieniowe
Ale wypilam konska dawcy witaminy c

Natka świetne zakupy
Szczególnie spodni zazdroszczę
Mi bardzo cieżko kupić
Mam mało w pasie i dużo w udach
Kolor swetra

Lili bidulek
Smarujesz czymś? hascovir łykasz?
Marzenko jak zwykle słodki blond świrusek

My dziś na spacero-biegu
Jasiek jak zwykle jak wyszedł na dwór oświadczył ze ...
ZIMA

Jak patrzy przez okno to tezstwierdza ze zimno
Nie wiem skąd mu sie to wzięło
I prawdopodobnie nie rozumie tego słowa
Ale to tak słodko brzmi
Noc niestety zębowa była ale za dnia anioł
Love This guy
Fajnie, że wózek już naprawiony
Cytat:
"Ktos ci pozamiatał" Co za tekst
To dziś śpij porządnie chociaż do 4
Haha, może krasnoludki ?
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
powtórzę sobie raz jeszcze pewne mądre zdanie: PRZY WIZYCIE GOŚCI ZAWSZE SIĘ CZŁOWIEK CIESZY- JEŚLI NIE PRZY ICH PRZYJŚCIU, TO NA PEWNO PRZY ICH WYJŚCIU

Marzenka, chyba mi nie zacytowalo - Hania przeslodka, oczy ma jak z obrazka..Brumek ma racje, Ty faktycznie jakies soczewki jej zakladasz

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-11-09 o 11:34
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 11:43   #1908
agawoo
Zakorzenienie

Natka, super zakupy

Cytat:

dziekuje za uwage...
Współczuję Pewnie zęby?
Cytat:
Natka, umarłam
Teściowej pewnie nie do śmiechu, ale mąż ma fantastycznie poczucie humoru Ja myslę, że nic się nie stanie, w końcu pies czy kot to też żywy organizm, więc człowiekowi nic na pewno nie będzie

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 11:48   #1909
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
lili ja bym przy takim wysypie poszła już do lekarza po jakąś konkretną maść. Mi te hascoviry itp. nic nie pomagały jeszcze bardziej mi sie babralo. Te wszystkie specyfiki najlepiej działają gdy się nimi potraktuje pęcherzyki dopiero co powstałe ale jak juz są strupki i się tam sączy to ja juz niczym nie smarowałam, tylko samo się zasuszyło i odpadło. Teraz biorę co dzien rutinoscorbin bo podobno pomaga to uniknąć wiosennych i jesiennych takich niespodzianek.
Jak mi dwie opryszczki wyskoczyły to posmarowałam maścią i rozsmarowałam się nim szeroko, i zaraz mnie na całych obsypało. Może maść rozniosła?
Nie wiem.

Już mi się suszy ale rwie okropnie
Pewnie z tydzień to potrwa.00000055
+
-

Radek mi pomaga wiadomość pisać
Nie da spokojnie posiedzieć przy komputerze.
Jęczy,0 nud5zi5, 5mas5ak5ra5,,.15
4Nie u4miem się nim ostatnio zająć, nie wiem czy zabawiać.
Wczoraj się aż z tego powodu poryczałam.
Bo chciałam/wolałam chwilkę wizaż poczytać a Radzio mi nie pozwalał.
633333320,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,+

Daję mu Flegaminę i odciągam katarzysko.,

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Natka teściowa pewnie się martwi, że Twojemu mężowi rogi urosną

Brumek u nas podobnie z karmieniem. Tylko ja mówię do Radzia, chodź, mama da titi a on zaraz leci na łóżko, gramoli się i cieszy.
Cyc to u nas lek na całe ZUO
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 11:56   #1910
Marina1
Zakorzenienie

Lili ale słodki post Ci wyszedł. Ucałuj małego.

Natka Ty i szerokie biodra? Ha ha dobre sobie. Przecież Ty jesteś jak przecinek. Widziałam dużo Twoich zdjęć i na żadnym nie było biodrer szerokich.
Mi to nic nie schodzi na all, chociaż za grosze wystawiam. A fajne rzeczy i wcale nie wieśniackie

Hej!
Za 30 min. zapowiedziała się kuzynka od lwiątek . Nie lubię takich wizyt, bo Igor mi usnął, miałam nadzieję na chwilę relaksu, a tu z tą będę musiała prowadzić jakąś prowizoryczną rozmowę...Ale nie miałam serca jej spławić
chyba czas poćwiczyć asertywność.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

w sumie, to chyba ich razem zostawię a ja sobie gdzieś pójdę. Na przykład na szmaty. I tak muszę iść po mleko, a dziś zimno.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 11:56   #1911
myha82
Wtajemniczenie

LILI ja tez mam czasami takie chwile, ze chce mi sie płakac z bezsilnosci...
Współczuje opryszczek. Mnie kiedys wyskoczyło:na ustach, koło ust i na nosie. Tragicznie to wygladało. Ja wtedy zauwarzyłam, że po zovirax'e rozłaziło mi sie to wsyztsko bardziej. W sumie od urodzenia Martyny uspokoiło mi sie z "zimnem". W ciazy maiąłm chyba ze 4 razy.

Martynka

Natalka
Stary 2012-11-09, 12:03   #1912
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Witam
My dziś spaliśmy do 8.30- ostatnio cały czas tak śpimy (nie chwalę)
Julkowi nie chce wyjść ten 14sty ząbek, meczy go trochę ale na szczęście nie za wiele.
Wstałam dziś jakaś obolałą, wszystkie mięśnie mnie bolą, a najbardziej te pośladkowe.
Dziękuję za porady dot.podkładów, kupiłam w końcu MNY Affinitone Mineral bo już mnie moi chłopcy poganiali. Ale jest niezły jak na taką cenę.
Carmela jakbym wiedziała że dziewczynkę bym miała to bym wzięła a tak to no wiadomo.
Natko zazdroszczę zakupów, wszystko ładne Maż świetnego męża, a teściówka też niezła hah Na szczęście żadnej szkody nie wyrządziły te krople.
Brumku biedaku nasz Niedługo Tymek znów będzie spał jak dawniej. A z tym łóżkiem super "numer"
Mamad Patryk w końcu przestanie ząbkować, to pewne.
Marzenka Hania cudna buty fajne ale cena nie na moją kieszeń...
Telik Jasiu musi być słodki z tą swoją zimą.
Widzę, że jesteś fanką Lirene. Ja chyba jeszcze nic od nich nie miałam nie wiem dlaczego.

Byłam wczoraj u gina, mam przyjść znów w poniedziałek (monitoring) bo to będzie 11 dc. Pewnie wypisze mi stertę leków.
Mam pytanko: Próbowała któraś Castangusa?
Jak mi wczoraj zmierzył te pęcherzyki to myślałam, że padnę. Na lewym dominujący 0,5mm na prawym 0,8 mm.
Zanim ja w ciążę zajdę to wieki miną, Julek będzie miał rodzeństwo jak 18 skończy Nie przejmuję się tymi "wymiarami"zbytnio aczkolwiek jest to trochę martwiące.

mnie wkurza nieziemsko ostatnio...

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 12:07   #1913
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Lili ja bym chyba z tą opryszczką poszła do lekarza
Odnośnie bezsilności to mam identycznie. Szymon wstaje między 6, a 8, spać idzie 0 19. W dzień śpi krótko. Zabawki są be, zabawa ze mną jest be, spacer w wózku mu nie pasuje, na nóżkach długo nie pochodzi ( ok. 15-20 min. ), zmiana pampersa jest be i jedzenie w ostatnich dniach też. Mu się poprostu nudzi, chodzi po mieszkaniu i nie wie co ma ze sobą zrobić A ja nie potrafię mu urozmaicić czasu

Stary 2012-11-09, 12:12   #1914
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Brumek u nas podobnie z karmieniem. Tylko ja mówię do Radzia, chodź, mama da titi a on zaraz leci na łóżko, gramoli się i cieszy.
Cyc to u nas lek na całe ZUO
A wiesz, że u nas - choć on uwielbia jeść z piersi - to służy głównie do jedzenia jednak. W sensie, że on nie ma i nigdy nie miał tak, jak właśnie większość dzieci, o których słyszę i czytam, że lubi sobie ot tak pociumkać. On zjada i koniec A jak się przytula to już raczej bez piersi w buzi. Nie pociesza się piersią ani nic z tych rzeczy. A, tyle że usypia często w ten sposób.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Za 30 min. zapowiedziała się kuzynka od lwiątek . Nie lubię takich wizyt, bo Igor mi usnął, miałam nadzieję na chwilę relaksu, a tu z tą będę musiała prowadzić jakąś prowizoryczną rozmowę...Ale nie miałam serca jej spławić
O kuzyneczka Pamiętamy, pamiętamy

Dziewczyny, która podkładu szukała i polecałyście jej Revlona? Bo teraz jest w kuponach za 23 zł: http://www.citeam.pl/oferty/okazje-a...on-colorstay-1

Isiaok - melduj się!

I Fido - wpadłaś an moment i znowu zniknęłaś. Więc znowu wywołuję

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

I patrzcie, jaka fajna książeczka: http://www.citeam.pl/oferty/okazje-a...lna-ksiazeczka

Samemu się nagrywa treść
Stary 2012-11-09, 12:13   #1915
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Chelsea skoro piszesz, że w poniedziałek będzie 11 dc to wczoraj był dopiero 7 także nie masz czym się martwić. za staranka!

Stary 2012-11-09, 12:22   #1916
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:

Dziewczyny, która podkładu szukała i polecałyście jej Revlona? Bo teraz jest w kuponach za 23 zł: http://www.citeam.pl/oferty/okazje-a...on-colorstay-1

I patrzcie, jaka fajna książeczka: http://www.citeam.pl/oferty/okazje-a...lna-ksiazeczka

Samemu się nagrywa treść
Ja szukałam Brumciu, ale przypomniałam sobie niedawno, że jestem tak bladolica, że jak kiedyś pojechałam do Douglasa i chciałam właśnie revlona to wszystkie były dla mnie za ciemne. Kupiłam wtedy Max Factor ten z zielonym X ale on kosztował koło 70 zł.
A książeczka fajna.

Co do karmienia UU, to pamiętam jak jeszcze karmiłam Julka to on miałam wrażenie, że traktuje mnie jak smoczka bo tylko ciumkał, pił niewiele i w ogóle cały czas zasypiał i musiałam go budzić a co otworzył oczka to znów zaraz przysypiał. Trochę to frustrujące było ale bardzo zbliżające.
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Chelsea skoro piszesz, że w poniedziałek będzie 11 dc to wczoraj był dopiero 7 także nie masz czym się martwić. za staranka!
Dziękuję
Mam nadzieję, że dość szybko pójdzie, nie znam się na tych rozmiarach, z Julkiem szybko poszło bez lekarzy itp. Brałam przez 3 miesiące wiesiołek, witaminę b, kwas foliowy i tyle.

Na razie biorę sam kwas foliowy bo czekam co powie lekarz.

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 12:33   #1917
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
A wiesz, że u nas - choć on uwielbia jeść z piersi - to służy głównie do jedzenia jednak. W sensie, że on nie ma i nigdy nie miał tak, jak właśnie większość dzieci, o których słyszę i czytam, że lubi sobie ot tak pociumkać. On zjada i koniec A jak się przytula to już raczej bez piersi w buzi. Nie pociesza się piersią ani nic z tych rzeczy. A, tyle że usypia często w ten sposób.
U nas mleczko to jednak jedzenie i nie ma ciumkania. Najdłuższe karmienie jest zwykle rano zaraz po wstaniu. Biorę go do nas do łózka i tak jeszcze półprzytomny je. Uwielbiam te nasze ranki Jak mu się zdarzy zasnąć w czasie karmienia, to też dłużej to trwa, aczkolwiek ciągle słychać połykanie.
Mleko jako samo0dzielny posiłek/przekąska jest ze 3-4 razy w dzień i co najmniej 2 razy w nocy. Często stałe posiłki popija mlekiem albo pociagnie 5 razy, żeby się napić (choć bardzo chętnie z bidonu korzysta - ale mleczko jest chyba bardziej "mniam mniam")

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Byliśmy z Patrykiem dziś w odwiedzinach u koleżanki (ja mam swoją, a on swoją).
Teściowa doczepiła się, że niby Patryk ma za duże buty. Nie odpowiedziałam nic na szczęście. Jak ta kobieta mnie drażni. Codziennie coś nie tak
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 12:40   #1918
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kocurzyce
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam, padam na pysk

a czemu padasz?
Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
witam
czy ktoś mnie jeszcze pamięta?

lecę czytac przynajmnie 2 ostatnie srony

pozdroweinia od Majki i Mamy))
ja ledwo ale jednak co tam fajnego

Cytat:
dziekuje za uwage...
buziaczkuję

Cytat:

genialne mamuśka biedna aż mi jej żal no pomyślcie same jakbyśmy swoim dzieciakom zapodały lek dla kota na gorączkę

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość

mnie wkurza nieziemsko ostatnio...
napsiocz troszkę to ci ulży

no trochę spokoju mały śpi dziś rano zleciał jak długi z naszego wyrka boroczek troszkę krwi było ale szybko doszedł do siebie.

u nas ciut lepiej mogę przejść z pokoju do pokoju bez chusteczki mały jak widzi, że idę z syropem (bactrim) to chowa się za fotel

dzięki za życzenia zdrówka!

Agusia po tyłku mężulowi co on sobie myśli denerwować biedną matkę Polkę!!!
Stary 2012-11-09, 12:42   #1919
JustPi
Rozeznanie

Witajcie

Cytat:
powtórzę sobie raz jeszcze pewne mądre zdanie: PRZY WIZYCIE GOŚCI ZAWSZE SIĘ CZŁOWIEK CIESZY- JEŚLI NIE PRZY ICH PRZYJŚCIU, TO NA PEWNO PRZY ICH WYJŚCIU

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Tż ostatnio "zapraszał" do nas swoich rodziców, na co teść stwierdził że nie ma takiego samolotu który by jego żonę uniósł

Cytat:
Pisalam Wam ostatnio, że męża ucho rwalo. Teściowa dala mu krople do uszu i po kilku dniach przeszlo. Wczoraj sobie chcialam nimi zakropić ucho, bo zaczęlo mnie boleć. Czytam opakowanie a tam WYLĄCZNIE DLA ZWIERZĄT Teściowa dala krople, ktorymi kropila uszy psu. Bardzo przeżywa swoją pomylkę, wczoraj dwa razy dzwonila, przepraszala, ze bez okularow nie widziala. Nie jestem na nią zla, bo przecież mogliśmy przeczytać zanim Tż je zastosowal. Mam jednak nadzieję, że nie będzie żadnych skutkow ubocznych Mąż się z tego nabija, dzwoni do niej i np. szczeka Albo mowi jej, żeby się nie przejmowala ten ogon i kopyta się najwyżej odetnie[COLOR=Silver]

ale mi humor poprawiłyście

a z ogromnych zaległości:
Natka, Brumek dzięki za kciuki z uszkami super dreny siedzą, nawet je widziałam przez to specjalne coś co nie wiem jak się nazywa a przez co się do uszka zagląda
Patik mumia piekna a co pewnie ważniejsze - domyślam się, że smaczna
iustyna za dodatkowa pracę Tżta.
Aga jak sytuacja na froncie? jak dziewczyny? a za "nijaka" to co napisałas o bieganiu z miską - dokładnie tak samo reaguję na kaszel Majki ehh biedna Ty
Carmela Sara chyba lubi marszczyć nosek
podkład ColorStay Revlona na razie lepszego nie znalazłam, używam do cery normalnej/mieszanej i nic mi nie zapycha
zapałeczka ciężką masz pracę
marzena_S gratki za samozasypianie dla Haniołka super butki a świrusek sama słodycz
beata
agni Twój pierworodny litości dla Ciebie nie ma z tym porannym wstawaniem plan kulinarny wizytacji podziwiam - muszę w przyszłości zastosować a te 5 dni to rzeczywiście bardzo sprytne posunięcie z ich strony
agulaaabar biedna Lila
Shira zdrowia
Marina też bym się za tiktaka wkurzyła i niecierpię takiego gadania "bo Dorota daje"
Natka super zakupy
Lili biedaku
Kolina za połówkowe. Chodzisz na wizyty do Wiaczesława? w temacie polarka, może ten Ci sie spodoba http://www.tchibo.pl/Dziecieca-bluza...400023209.html
telik mam podobne problemy spodniowe i jak na razie jeansy nr 1 to z promodu, ale oczywiście tylko wybrane modele. A Ty gdzie się zaopatrujesz?
iwonap79 jak rodzeństwo dla Mai?
mamad, brumek współczuję nocki

ufff no to nadrobiłam
a u nas zmiana - Majka poszła do przedszkola, za to Hania dziś trzeci dzień ma gorączkę ale innych objawów brak, więc stawiam na zęby, ewentualnie trzydniówkę, ale to się jutro wyjaśni jak wysypka się pojawi

dobra czas się do excela i autocada przesiąść
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 12:50   #1920
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
witam
czy ktoś mnie jeszcze pamięta?

lecę czytac przynajmnie 2 ostatnie srony

pozdroweinia od Majki i Mamy))
Pamietamy

Cytat:
oznak ospy brak. dzwoniła jego ulubiona pani ze żłobka i pytała kiedy Emil wróci, bo się stęskniła
a w ogóle fajna pani jest. taka puszysta, i jak tylko bierze rano Emila ode mnie to on co prawda z płaczem, ale wtula się w nią. A biorąć go mówi: o Emil, nie płacz. mama wróci, a ty wiesz, że my cię tu kochamy i będziemy się super bawić. po czym tuli go i daje mu buziaka. wiecie, taka ciepła osoba

I kiedy planujesz powrot do zlobka? Katar sie skonczyl?

Cytat:
AgaG bardzo Cię podziwiam, że Ty to wszystko ogarniasz
Dzieki, ale chyba coraz czesciej nie ogarniam

Cytat:
Cześć dziewczyny!

Nocka znośna,ale pobudka dzisiaj o 8.

Oj. Od czego ten bol?

Cytat:

dziekuje za uwage...

Cytat:

Cytat:
Hej
Noc jak ze złego snu. Chociaż nie wiem, czy to dobre porównanie, bo tego snu nie za dużo zaznałam Od 4 do 60.45 siedziałam z Tymkeim na kolanach. A i przed 4 miał dwie pobudeczki.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej!

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

w sumie, to chyba ich razem zostawię a ja sobie gdzieś pójdę. Na przykład na szmaty. I tak muszę iść po mleko, a dziś zimno.
Sluszna decyzja!

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj u gina, mam przyjść znów w poniedziałek (monitoring) bo to będzie 11 dc. Pewnie wypisze mi stertę leków.
Mam pytanko: Próbowała któraś Castangusa?
Jak mi wczoraj zmierzył te pęcherzyki to myślałam, że padnę. Na lewym dominujący 0,5mm na prawym 0,8 mm.
Zanim ja w ciążę zajdę to wieki miną, Julek będzie miał rodzeństwo jak 18 skończy Nie przejmuję się tymi "wymiarami"zbytnio aczkolwiek jest to trochę martwiące.
Ja nie

Cytat:
U nas piers sluzyla tez tylko do jedzenia. Czasem sobie usnal, ale rzadko.

Jeszcze wczorajszych postow mi nie zacytowalo:

Brumku one poza kaszlem i katarem nic nie maja, osluchowo jest dobrze. Dlatego tylko syrop. Silniejsze to sterydy i antybiotyk, ale czym bede leczyc, jak faktycznie sie rozloza?
Jeszcze probowalam zapisac Zuze do alergologa, ale zapisy dopiero od 3 grudnia. Do tego czasu, to pewnie jeszcze ze 2 razy bedzie chora...

Kolinko kciuki za polowkowe! Oby plec byla juz wiadoma na 100%
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości