Torby spakowane, mamy podjarane. Trzeba rodzić dzieci bo listopad leci. MamusieXI-XII - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-09, 09:53   #1441
kia_mia
Zadomowienie

Dot.: Torby spakowane, mamy podjarane. Trzeba rodzić dzieci bo listopad leci. Mamusie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam rade dla was . nie kupujcie pieluszek Happy . są do twarde ,grube, nieprzyjemne dla takiego maluszka . Najlepsze wedlug mnie sa Huggiesy . idealne .. nawet powiem ze lepsze od pampersow
Cytat:
Napewno to normalne ? bo on robi czasem takie rzadkie jak woda . nie zawsze ale czasem tak jest .. boje sie zeby mi sie nie odwodnil .. bo jak narazie to czekamy na 1 tydzien skonczony i bedziemy sie dopajac herbatą z kopru wloskiego .

ooo dzieki za rade.. ja jeszcze nie kupilam zadnych ale w takim razie jak bede kupowac to kupie te hugiesy

A żadna polozna do Ciebie nie przyjdzie w odwiedziny? Moze jakby to zobaczyla to bylabys spokojniejsza ?

kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 09:53   #1442
halwaya
Zakorzenienie

Dot.: Torby spakowane, mamy podjarane. Trzeba rodzić dzieci bo listopad leci. Mamusie

AAaaa.. zapomniałam
GRATULACJE jeszcze raz dla Niteczki - super opis
Dobrze, że wszystko szczęśliwie się skończyło!

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 09:54   #1443
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość

Jutro na 9:30 mam wizytę tak więc trzymac kciuki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez asia84 Pokaż wiadomość
Kochane ja tylko na chwilę. Lecę już do łóżka. Jutro na 9 mam wizytę. Trzymajcie kciuki

Cytat:
Napisane przez AgusiekT Pokaż wiadomość
Krótka relacja z mojego porodu:
Pierwsze skurcze właściwie miałam już w nocy z czwartku na piątek, ale były bardzo delikatne, więc noc ogólnie przespałam. W piątek też coś tam czułam, ale szło wytrzymać. Boleć zaczęło w piątek w nocy, nie zmrużyłam oka. W sobotę wstałam o 6 i powiedziałam mężowi, że poczekamy do 8 i jedziemy do szpitala (po 8 mój gin obejmował dyżur w szpitalu). W szpitalu zbadał mnie lekarz i okazało się, że mam 4 cm rozwarcia, więc zostałam skierowana na porodówkę. Tam trochę biurokracji i o 9:10 dostałam oksytocynę no i podłączyli mnie pod ktg. Potem mogłam sobie z tą kroplówką chodzić, skakałam sobie na piłce, która raz mi się wysunęła i walnęłam centralnie gołą dupą o płytki. Podano mi też gaz rozweselający, ale jakoś na mnie nie działał. O 11 położna kazała mi się położyć, w sumie do tego czasu ból był jeszcze znośny. Na łóżku wyszło już 7 cm rozwarcia, przebito mi pęcherz i wtedy się zaczęło. Z każdą następną minutą zaczęłam błagać o znieczulenie i drzeć się jak poparzona, w końcu oznajmiłam położnej, że wychodzę stąd... Ok 11:30 przyszedł mój gin, leżałam wtedy na boku i nagle poczułam, że będę przeć. Położna kazała położyć mi się na plecach, ustawiono mi fotel do pozycji wygodniejszej do rodzenia, no i zaczęłam przeć, bo po prostu musiałam, lekarz i położna mówili tylko jak mam oddychać, były to chyba z 3 bóle parte, jeden po drugim i Marysia po prostu wyskoczyła o 11:40. No i wtedy poczułam się jak w niebie. Mój mąż przeciął pępowinę, zaraz po tym urodziłam łożysko (tu już było bez bólu praktycznie), trochę czasu zajęło szycie, no i po 12-ej trafiłam już na oddział noworodkowy.

Trafiłam na bardzo dobrą położną, no i ogólnie jak na pierworódkę lekarz powiedział, że poród był krótki i lekki. Opieka zarówno na porodówce i na noworodkach rewelacyjna, nowiutka sala porodów rodzinnych, po prostu all inclusiv i to wszystko w szpitalu w małym mieście.

Pozdrawiam wszystkie mamy- te które jeszcze nie rodziły- dacie radę!
gratulacje

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
Chcialam pow iz wlasnie wylecial mi kawalek.czopa !!!! Hura!!! Moze wkoncu cos ruszy. Jakby nie patrzec wg okresu tydzien po terminie juz prawie jestem +/- 2 tyg ze wzgledu na nieregularne okresy

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
aleście naskrobały ostatnia strona którą widziałam to 5 a tu już 45 nie nadrobię chyba tego

witam się w 34 tygodniu o matko jak ten czas leci !!!!
wizyty u wczorajszych lekarzy wyszły pomyślnie. U diabetyczki troche poczekałam bo było opóźnienie ale wyniki dobre i średni cukierek też
U grzebalucha, hm nie nazwała bym tego wizytą nawet tętna u małej nie sprawdził. Było tylko tak
dzień dobry
dzień dobry
masz jeszcze żelazo
tak mam
to Ci jeszcze przypisze
dobrze
to będzie 33 tydzień więc przyjdź... 22 listopada ale najpierw na KTG i z wynikiem do mnie

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość

Trzymajcie mocno kciuki,my po 8 wyjeżdżamy.
Miłego pogaduszkowania!

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj u gina, bo tak jak wam pisałam trochę mnie niepokoily aż tak mocne skurcze przepowiadajace. Tak wiec poszłam, zrobiłam KTG, USG no i w sumie wszystko ok, bo skurcze coprawda całkiem zgladzily szyjkę ale rozwarcie dopiero sie będzie robić...
Moja córa ważyła wczoraj 3200...i co najlepsze najpierw położna pomacala przed KTG i mówi 3200. A potem gin robi USG i tez tyle wyszlo
Tylko jeszcze conajmniej 3 tygodnie...i co jak ja 4 kg urodze sn?
Syn miał 2750...
Ale gin twierdzi ze nie wytrzymam 3 tygodni...no nie wiem.
Ja czuje sie ostatnio super i nawet super śpię, obrzęków żadnych i nawet waga sie już nie przejmuje (zaczynlam 64 a teraz 77,5)...

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
MAMY DZIECIACZKA!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

MADZIUS90:

BARTOSZ URODZIŁ SIĘ DZIŚ O 1:35
2620g, 53cm i 10 pkt
JEST CUDOWNY
aaaaaaaaaa

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Super gratuluję

A my już po drugiej nocy. Na razie synek jest bardzo grzeczny tylko męczą go prawie po każdym jedzeniu czkawki i mi go tak szkoda...

A teraz opis "porodu":
w zeszły piątek poszłam na ktg, tak jak pisałam od rana miałam skurcze regularne. Lekarz jak zobaczył to się ucieszył że mamy skurcze i stwierdził że dziś rodzimy. Zbadał mnie i kicha - szyjka nadal nie drgnęła. Decyzja: zostaję na patologii, tętno dziecka jest podejrzane przy każdym skurczu, w sobotę założą mi cewnik (taki balon do środka aby szyjka się skróciła), a w niedzielę oksytocyna. W nocy z piątku na sobotę miałam skurcze co 4 min. Zaczęły się bóle z krzyża. O 7:00 założono mi ten cewnik. I za jakiś czas podłączono ktg. Nagle położna szybko pobiegła po lekarza i natychmiast zabrały mnie na trakt porodowy. Powiedziały że coś jest nie tak z tętnem dziecka. I będę rodziła dziś. Byłam wręcz prowadzona pod rękę. Leżałam już na łóżku, miałam skurcze coraz częstsze, podłączona pod ktg. Przyszedł lekarz, wyjęli ten cewnik, przebił wody i mieli za chwilę podłączyć oksytocynę za jakieś 10-15 min. Maż dzielnie masował mi plecy przy każdym skurczu. Po jakimś czasie znów przyszedł i powiedział że będą robić cesarskie cięcie (tętno było coraz gorsze po każdym skurczu). Zabrali mnie na salę operacyjną i po paru minutach nasz synek przyszedł na świat Okazało się że był owinięty pępowiną dwa razy wokół szyi stąd tętno tak spadało (przyduszał się) + miałam zielone wody płodowe.
Najpiękniej było jak na salę pooperacyjną przywieźli Maciusia - a on tak się przyssał do mojej piersi jakby znał ją od zawsze.

Dobra lecę - reszta później....
dobrze że tak się skończyło

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość

A ja i T'ai, Jasiu i nini_b zaczynamy 35 tydzień
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 09:54   #1444
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Napewno to normalne ? bo on robi czasem takie rzadkie jak woda . nie zawsze ale czasem tak jest .. boje sie zeby mi sie nie odwodnil .. bo jak narazie to czekamy na 1 tydzien skonczony i bedziemy sie dopajac herbatą z kopru wloskiego .
Moja siostrzenica na początku też bardzo rzadkie kupki robiła...Czasem nawet taka piana była ale po koperku z rumiankiem przeszło. Siostra nawet do tygodnia nie czekała tylko zaraz jak z małą w domu była to jej dawała...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 09:55   #1445
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam rade dla was . nie kupujcie pieluszek Happy . są do twarde ,grube, nieprzyjemne dla takiego maluszka . Najlepsze wedlug mnie sa Huggiesy . idealne .. nawet powiem ze lepsze od pampersow
a ja huggiesy odradzam, dla mojej cóki były za sztywne, miała wszędzie odgnioty tylko pampersy, a poźniej dada
Stary 2012-11-09, 09:56   #1446
emylka86
Zakorzenienie

właśnie Dekajka a położna cię nie odwiedzi w domu?

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 09:56   #1447
T'ai
Zakorzenienie

ja na dziś mam bojowe zadanie - muszę ogarnąć mieszkanko
jutro nie będę miała za bardzo czasu bo w południe spotykam się z kumpelą a potem wieczorem mamy znajomych na kolacji

co do wagi to mój dzidziuś przeciętniaczek normalnie
ostatnio miał 2150 czyli
1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-09, 09:56   #1448
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:

MADZIUS90:

2620g, 53cm i 10 pkt
JEST CUDOWNY

może teraz znów się posypią dzieciaczki
może my tak seriami się będziemy rozpakowywały

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 09:59   #1449
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
moj mial taka rzadka jajecznice no moze jeszcze rzadsze to bylo bo takie plynne
przyjdzie do Ciebie polozna to pokaz jej

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 10:00   #1450
ausente
Zadomowienie

Witajcie kochane z rana.
Jestem wkurzona bo cala moc nie moglam spac ,ramo tez i w sumie spalam godzine. A rano tz poszedl do pracy a ja nie ukialam wstac z lozka bo tak mnie wszystko bolalo. Krzyz mnie boli ,boki cale, podbrzusze no masakra jakas :/
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 10:01   #1451
jagnna
Zakorzenienie

Jade w miasto, będę później
Buziaki !!
jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-09, 10:02   #1452
kaaamila1
Zakorzenienie

Hej

Jestem po wizycie

Przez trzy tygodnie przytyłam 1 kg.. ogólnie jestem 7 kg na plusie. Ciśnienie w normie. Wyniki dupowate, ale mogą byc.. będę życ

W środku bez zmian.. wysoko, twardo i nawet główka nie jest w kanale rodnym.. Zdaniem lekarza w tym tygodniu nie urodzę, ale jak mówi cuda się zdarzają i miał pacjentki, które w podobnej sytuacji rodziły po kilku dniach..

Usg- Mała zdrowa, główka idealna wielkością do terminu porodu. Wręcz książkowo wygląda na 39 t.c.. Waży ok. 3,5 kg. Tak więc spora z niej dziewczynka. Lekarz powiedział, ze na kolosa nie wygląda i do 4 kg nie dobije. No, ale zobaczymy kiedy urodzę..Wszystko wygląda na to, że przenoszę tak więc zobaczymy..

Chciał mi dac zwolnienie do 30.11, ale położna nie chciała wypisac, bo się czepiają..tak więc wypisał mi do 16.11 i w tym dniu mam wizytę i później dostanę do końca miesiaca.. Chybaoszalał, ze ja do tego dnia będę w ciąży chodzic..

Kurde no.. z jednej strony dobrze, bo mąż wyjeżdża a z drugiej już mi sie nie chce czekac..

Cytat:

MADZIUS90:

2620g, 53cm i 10 pkt
JEST CUDOWNY
Super ! Gratulacje Jaka kruszyneczka z niego

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
masażyk mam w samo południe waszego czasu..

a własnie sobie walnęłam zdjęcia pt 'ostatnie chwile z brzuszkiem'
ponieważ jestem duża baba to nie mam za dużo takich zdjęć.. bo po prostu nie lubię teraz na siebie patrzeć - no i uwieczniać też nie.. ale zapodam wam w ramach mojego już podniecenia tą końcówką ciąży
41tc + 2 dni
Śliczny brzuszek

AgusiaT, Niteczka- dzięki za opisy porodów ! Zazdroszcze, że macie to już za sobą..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 10:03   #1453
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Aż takie rzadkie to nie Ale powiem Ci że mój miał taką srakę po modyfikowanym, po prosty miał alergię i zanim znaleźliśmy odpowiednie mleko to wypróbowałam kilka. Tylko że Młody miał około pół roku wtedy Ale może spróbuj inne mleko, nie chce mi się wierzyć że dziecko ma rozwolnienie po cycku
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 10:03   #1454
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Hej
Hej tv działa?

Stary 2012-11-09, 10:04   #1455
judkama
Zakorzenienie

Laski a my donoszone jestesmy, rodzic moge: mdleje:
dobra niech bedzie ten 15.11 i bedzie z glowy

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-11-09, 10:04   #1456
Sola1
Zakorzenienie

Ja zaraz Was nadrobię. Narazie wróciłam od lekarza. Wyniki mam dobre.
Miałam znowu kilku minutowe ktg.
Będę mieć jeszcze skierowania na krew i mocz za 2 tygodnie - będzie to skończony 38 tydzień - ciekawe czy zdążę

Póki co cieszę się, bo odebrałam wydruk z usg.
Lekarz jak robił usg to albo zaokrąglił wagę do góry albo mi się pomieszało. Co prawda jest to 80 g różnicy, ale dało mi nadzieję, bo córcia troszkę zwolniła trochę tempo wzrostu i mam nadzieję, że zadba o moje wnętrzności
Na tamten dzień czyli dzień przed skończeniem 35 tygodnia ważyła dokładnie 2820 g.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 10:04   #1457
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem duża! i to bardzo..
waga pokazuje wynik 3 cyfrowy - ile dokładnie to nie wiem bo boję się wchodzić na wagę (przed ciążą było 99!)
Może dlatego brzuch wydaje się mały :P
Eeeee, bo Ty w funtach się ważysz Tak to ja też mam 3 cyfrową wagę
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 10:06   #1458
hania207
Zakorzenienie

Cytat:

MADZIUS90:

2620g, 53cm i 10 pkt
JEST CUDOWNY

Cytat:
Napisane przez Neipys Pokaż wiadomość
Witam!
Gratuluję dzieciaczka!!!!
I te zdjęcia na fb i tutaj - maleństwa są cudowne!!

Zamówiliśmy wczoraj wózek http://www.adamex.pl/sklep/foto/pl/c...1302850587.jpg. Cieszę się, że to juz za nami - jeszcze tylko łóżeczko i z tych większych rzeczy bedziemy mieć wszystko. Wtedy wezmę się za "drobnicę" i pranie ciuszków w dzidziusiowym proszku.

Buziaki
fajny wóz

Cytat:

A ja i T'ai, Jasiu i nini_b zaczynamy 35 tydzień

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 10:07   #1459
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Hej tv działa?
Działa Wczoraj wieczorem wróciło do normy

Kiedy idziesz na masaż się relaksowac ???

Sola- brawo za wizytkę !!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-09, 10:07   #1460
emylka86
Zakorzenienie

Uwaga !!!!!!!! Wiadomość od Cecilia89:" Leże w Matce polce w Łodzi. Rozwarcie małe bo na 3cm. Nie wiem czy bede miała dzisiaj cc czy bede rodziła naturalnie."

Micia dostała sms;ka i prosi o przekazanie

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-11-09, 10:08   #1461
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
ooo dzieki za rade.. ja jeszcze nie kupilam zadnych ale w takim razie jak bede kupowac to kupie te hugiesy

A żadna polozna do Ciebie nie przyjdzie w odwiedziny? Moze jakby to zobaczyla to bylabys spokojniejsza ?
Nikt mi nic nie powiedzial . nie wiem czy ktos przyjdzie czy nie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Moja siostrzenica na początku też bardzo rzadkie kupki robiła...Czasem nawet taka piana była ale po koperku z rumiankiem przeszło. Siostra nawet do tygodnia nie czekała tylko zaraz jak z małą w domu była to jej dawała...
Ja poczekam bo jeszcze dzien zostal . ale moze pomoze . zobaczymy ..

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
a ja huggiesy odradzam, dla mojej cóki były za sztywne, miała wszędzie odgnioty tylko pampersy, a poźniej dada
A u mnie sie sprawdzily . zalezy jak maluch toleruje .

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 10:08   #1462
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Eeeee, bo Ty w funtach się ważysz Tak to ja też mam 3 cyfrową wagę
no właśnie nie..

OK... zbieram się i dam znac później co i jak
Miłego dnia dziewczynki

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-11-09 o 10:09
Stary 2012-11-09, 10:09   #1463
judkama
Zakorzenienie

aaaaa DeKajka przypomnialam sobie, bo Tomus mial te rzadkie bardzo kupki i sie zaczela dupka odparzac od tego i neonatolog stwierdzila ze moze miec problemy z trawieniem laktozy
i polecila nam probiotyk biogaia wtedy i pomoglo i juz byly oki
wiec jak masz mm to moze wez takie z obnizona zawartoscia laktozy hipp ma takie wlasnie hipp comfort combiotik

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-11-09, 10:10   #1464
emylka86
Zakorzenienie

Kamilka dobrze, że wszystko w porządku, a mała grzecznie poczeka na tatusia, aż wróci z delegacji : )

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-11-09, 10:10   #1465
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
Uwaga !!!!!!!! Wiadomość od Cecilia89:" Leże w Matce polce w Łodzi. Rozwarcie małe bo na 3cm. Nie wiem czy bede miała dzisiaj cc czy bede rodziła naturalnie."

Oooooo to czekamy na wieści i zaciskam kciuki !!!!!!!!!!!!!!!!!

Karola- szpital nie dał Ci jakiegoś formularza do wypisania przy wypisie ? Z tego co wiem to oni powiadamiają położne środowiskowe i one przychodzą..może zadz zapytac się na oddział ?

..............

Laski co z Anett ???????????? Jakieś wieści ????? Trzymam kciuki za cc !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-11-09 o 10:11
Stary 2012-11-09, 10:13   #1466
hania207
Zakorzenienie

Cytat:

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 10:13   #1467
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga !!!!!!!! Wiadomość od Cecilia89:" Leże w Matce polce w Łodzi. Rozwarcie małe bo na 3cm. Nie wiem czy bede miała dzisiaj cc czy bede rodziła naturalnie."Micia dostała sms;ka i prosi o przekazanie
: jupi::j upi:
kciuki:kc iuki::kci uki:

Cytat:
w szpitalu nie pytali Cie o przychodnie? bo to oni przekazuja info ze maja Cie odwiedzic

synuś
córeczka
synuś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-09, 10:13   #1468
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:

Ja poczekam bo jeszcze dzien zostal . ale moze pomoze . zobaczymy ..

A u mnie sie sprawdzily . zalezy jak maluch toleruje .

kurde albo to jest tak, ze usisz malego do przychodni zarejestrowac i dopiero wtedy ztej przychodzni przychodzi polozna... chyba cos takiego...... albo do przychodni w ktorej Ty jestes zapisana wysla informacje ze szpitala ze urodzilas i wtedy ktos Cie odwiedzi
przynajmniej takie cos mi bratowa mowila... ale moze u Ciebie jest jakos inaczej?

kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 10:14   #1469
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:

za szybkie rozwiązanie

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 10:14   #1470
emylka86
Zakorzenienie

a właśnie bo Anett dziś miała mieć te cc?

Borysek 09.10.2015

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości