![]() |
#3091 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2011 :)
Witajcie kochane
![]() Ja powiem tak nie ważne czy mąż zrobiłby długi przed czy po ślubie to na pewno rodzice pomogli by nam je spłacić bo każdy rodzić do dziecka chce najlepiej, więc nie dziwie się Twoim rodzicom, że próbują ci wybić z głowy męża. Sama byś tak zrobiła gdyby Twoja córka związała się z kolesiem i nagle by sie okazało, że koleś ma długi które zataił. Moim zdaniem rodzice się o ciebie martwią i chcą dla ciebie najlepiej, może pokazują to w niewłaściwy sposób (krzykami) ale spójrz na to z ich strony. Tak naprawde oni wogóle nie musieli Wam pożyczać tych pieniędzy mąz sam narobił długu, więc sam powinien za nie odpowiadać a jednak wykazali się dobrymi chęciami. Moim zdaniem powinnaś im być wdzięczna za pomoc a nie jeszcze się obrażać. Co do taty i mieszkania to hmm u mnie podobnie tata lubi wypić i potem sobie pokrzyczy zdarzyło mu się powiedzieć że to jego dom (w żartach) wtedy mu mówie, że jak nasze towarzystwo mu nie odpowiada to my sie chętnie wyprowadzimy ale zobaczy nas raz w roku na święta i temat się urywa, bo dobrze wiem, że nie mógł by żyć bez jego córeczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze są jaja z samochodem. Bo jeśli jest wszystko ok to możemy nim jeździć, a jak jest zła sytuacja to niestety ale samochód mamy na parkingu zostawiać. I jutro zostawiamy go na amen bo już nie bawi Nas takie traktowanie tego jak kartę przetargową. No i mama TZ ma do Nas przyjechać i też sobie pogadać z rodzicami, bo zabolało Ją, że ktoś najpierw robi wesele opłaca wszystko bez mrugnięcia oka a potem niestety dzwoni i mówi że będzie w sądzie wniosek o zwrot kosztów wesela... Tylko że u mnie nie było to powiedziane w żartach ale jak najbardziej poważnie... Efekt jest teraz taki że nie widuję się z ojcem, do mamy dzwonię. I boję się,że mój Mąż nie prędko się spotka z rodzicami moimi bo to jest b. uparty człowiek i nic Go nie przekona... ![]() ![]() Edytowane przez morenica Czas edycji: 2012-10-29 o 20:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wspolczuje z calego serca takiej sytuacji ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3094 |
BAN stały
|
morenica ciężko tu nawet coś mądrego poradzić. Bardzo możliwe, że będziesz musiała być między młotem a kowadłem. Jak męża nie przekonasz, to może chociaż rodzicom spróbuj jakoś do rozumu przemówić, że przecież jesteście rodziną i stawiają Cię w trudnej sytuacji, no kurcze to rodzice, powinni chcieć Twojego dobra, żeby Ci się ułożyło...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3095 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj tata dzwonił i mnie przepraszał. Jutro razem z Mężem i tatą jedziemy na cmentarze...aż się boję, bo Mąż jakoś się przekonał że pojedzie, ale coś czuję że wesoło będzie z tym wszystkim,
A ja już i tak prawie wcale się nie odzywam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3096 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3097 |
Rozeznanie
|
Morenica wspolczuje Ci sytuacji, bo tak naprawde jestes miedzy mlotem a kowadlem. Nie stoje ani po stronie męża, ani rodziców, bo po czesci kazde z nich ma rację. Ojciec skoro dal mieszkanie, samochód to nie powinien wypominać i wcale Ci sie nie dziwie, że chcecie sie wyprowadzic, ja bym zrobila to odrazu, nie jestes mala dziewczynka, ktorej najpierw daje sie zabawki a pozniej zabiera. A z drugiej strony rodzice maja racje, chca dla Ciebie szczescia, a wy od samego slubu same problemy i dlugi, ale.... pamietasz swoj slub? masz napisane nawet w pismie swietym, ze od tej pory dziecko porzuca rodziców i tworzy nowa rodzinę. I chyba tym powinnas sie kierować, teraz Twoja rodziną jest mąż, to on jest najwazniejszy, rodzice oczywiście również, ale moim zdaniem powinnaś stać murem za mężem i go wspierać, jeśli oczywiscie on mówi prawdę i więcej dlugów już nie ma...
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiejsza podróż na cmentarze minęła w ciszy...Mąż prawie wcale się nie odzywał, ja tylko gadałam głównie. Ale wiem że wszyscy potrzebują czasu żeby się pogodzić ze sobą. Jeszcze tylko boję się jak teściowa przyjedzie, bo ona jedzie też żeby zrobić zadymę...więc może być wesoło... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3099 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Pamięta mnie tu ktoś jeszcze? ![]() wiem, że bardzo dawno mnie nie było ![]() Troszkę nadrobiłam, ale za dużo, żeby odpisać każdemu. dorka slicznie Ci to wyszło ![]() ewelina Twoje domki też super ![]() morenica bidulko. 3mam za Was ![]() ![]() natlem matko co za baba z Twojej teściowej ![]() Aldrin moja teściowa z kolei mówi, że jestem wychudzona ![]() T'ai dobrze im powiedziałaś. Wścibscy ludzie wrrr. Mnie np. wkurza teściowa jak gdzieś razem jesteśmy na zakupach i zobaczy małe ubranka i mówi "ja to już bym chciała taklie kupować" to kiedyś z G powiedzieliśmy, ze jej nie bronimy i moze sobie kupować ![]() ![]()
![]() |
#3100 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3101 |
Zakorzenienie
|
oj tak. Nam jeszcze mówili, że nie ma "mamusia czy tatuś, tylko mąż/żona jest najważniejszy/sza"
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co sytuacja się uciszyła...tylko jednego się boję jak spędzimy święta. maż nie chce nawet słyszeć, żeby iść do rodziców a ja sobie nie wyobrażam żeby oni sami siedzieli. Na szczęście jeszcze troszkę zostało do świąt i może jakiś kompromis się wypracuje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale u mnie deszczowa pogoda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja się muszę pożalić... Wczoraj byłam z mężem w naszym wiejskim sklepiku, podchodzi do na pewna babka i nam współczuję, że taka tragedia nas spotkała ale że mamy XXI w i teraz można sobie adaptować dziecko i nawet spróbować in vitro ![]() ![]() ![]() Przepraszam ale musiałam się wygadać wczoraj to chyba mój limit cierpliwości się skończył, nie lubię osób które guzik wiedzą a wtrącają się w nie swoje sprawy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3107 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Aż ciężko uwierzyć, że takie baby po świecie chodzą! Było im tam malnąć z pięści, dopiero by miały o czym gadać. morenica do Świąt daleko, byleby konfliktu nie zaogniać, to może się jakoś między Twoim mężem a rodzicami uspokoi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3108 |
Wtajemniczenie
|
Jestem w szoku
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3111 |
Zakorzenienie
|
yyy... aż nie wiem co napisać. niektórzy na prawdę własnego życia i własnych problemów nie mają. i tak uważam, że takim ludziom trzeba porządnie odpysknąć, może następnym razem ugryzą się w język zanim komuś na prawdę zrobią krzywdę takimi słowami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3112 |
Zakorzenienie
|
Aldrin o matko
![]() ![]() ja bym chyba nie wytrzymała i cos powiedziała.
![]() |
#3113 |
Zakorzenienie
|
Nawet mój mąż, który jest oaza spokoju nie wytrzymał, ale wątpię aby te stare baby, które interesują się wszystkim tylko nie swoim życiem coś to nauczyło
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3114 |
Zakorzenienie
|
Hej Kochane !
Muszę się pochwalić, otóż od poniedziałku idę do pracy na poczcie ![]() Nie znam jeszcze szczegółów ale na razie ma być umowa - zlecenie i chyba na 2 miesiące...ale mam nadzieję, że będzie dłużej. Generalnie cieszę się z tego co mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3116 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Byłaś na rozmowie? na jakim stanowisku będziesz pracować? Próbowałam kiedyś (praca w okienku), ale niestety nie miałam tyle szczęścia, było kilka dziewczyn i inna wybrali, najbardziej mnie rozwaliła odpowiedzialność finansowa przy minimalnej krajowej. A wiadomo, że do wprawy dochodzi się dopiero po jakimś czasie i pomyłki zawsze mogą się zdarzyć.
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham ![]() Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2012-11-09 o 09:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3117 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A o co chodzi z odpowiedzialnością finansową? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powodzenia w nowej pracy abyś wszystko szybko ogarnęła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3119 |
Rozeznanie
|
ile zrobisz "manka" w ciągu miesiąca tyle odejmują ci z wypłaty
![]()
![]() |
![]() |
#3120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.