|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
gda wielkie dzięki
zacznę dziś jak odbiorę tormentalum z apteki niech pomoże ![]() ale najpierw niech mała kupę zrobi od wczoraj nic u niej to nie jest normalne zazwyczaj co pielucha to kupa |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Może troche winka zamiast karmi? Wczoraj sobie pozwoliłam i w nocy cycki były twarde od mleka.
Cytat:
Kurcze te chłopy to jednak jakaś gorsza rasa (za przeproszeniem dla wyjątków) Sojka musi być Ci teraz bardzo ciężko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-11-09 o 10:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Zakorzenienie
|
U nas od wczoraj, od kupy, którą się pochwaliłam, znowu cisza. Antek jest nie do zniesienia. Prawie nie śpi, cały czas płacze,a ja wyję razem z nim. Z bezsilności, ze zmęczenia. Najgorsze,że wciąż myślę o tym, że on tak cierpi, bo ja go nie karmię piersią tylko tym świństwem w proszku. Coś czuję, że jestem o krok od depresji.
Cytat:
Ja pierwszy raz wstałam 10h po zabiegu na krótki spacer po korytarzu z położną. CC miałam między 11-12, a o 21 ten spacer. Rano już kazali normalnie chodzić. 3 doby dostawałam ketanol.
![]() |
#2467 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ten Twój biustonosz tez bardzo ładny,ale ja nosze 75D,więc nie dla mnie,bo bym chętnie odkupiła jak wezmę kase. Cytat:
Mam pytanie odnośnie tych ciepłych leginsów http://allegro.pl/320-den-ocieplane-...741393673.html nie pamiętam które z Was je kupiły.Proszę powiedzcie jak one się rozciągają,bo ja potrzebuje długich.Jaką mają długość od kroka?Będę wdzięczna za informacje ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() Przestało padać,wybywamy na spacer. Gda trzymam za Henia i jego bioderka.Daj znać potem.
![]() |
#2468 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a świecę i szatkę zamówiłam na all od razu na szatce jest wyhaftowane imię i data chrztu, na świecy też jest data chrztu. Będzie miała Zuzinka pamiątkę i wiedziała, kiedy był pierwszy sakrament ![]() Cytat:
na mnie od początku ciąży czeka moje ukochane winko mogen david. ale jak tu pić jak się karmi? muszę zapytać pediatry przy kolejnej wizycie? Cytat:
![]() dla porównania zdjęcia z konikiem fot.1 Zuzia ma 12 tygodni fot. 2 Zuzia miała 2 tygodnie
O miłości, macierzynstwie, pasji, pracy, codzienności czyli blogujemy ![]() http://sukcespisanyszminka.com Zapraszam ![]() Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-11-09 o 11:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2470 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Zadomowienie
|
jeszcze odpowiem Kraven:
ja po cc wstałam po 8h, przyszła położna i pomogła się podnieść, mąż pomógł się umyć pod prysznicem brzuch strasznie ciągnął, więc chodziłam zgięta w pół też musiałam robić bilans płynów, więc sikałam do takiego dużego słoja i potem rano mi go zabrali i pytali ile wypiłam i sprawdzili ile wysikałam z każdym wstaniem było łatwiej się poruszać i powolutku coraz lepiej prostować sylwetkę rano już prawie wyprostowana chodziłam a wstałąm pierwszy raz o 17 dnia poprzedniego przez cały dzień i w nocy po cc dawali kroplówki z tramalem i paracetamolem na zmianę od obchodu następnego dnia rano podawali już dousnie tabletki, ale nie pamiętam jakie, nazwy nie kojarzyłam wcześniej, bo bym zapamiętała więc nie był to ketonal na pewno no chyba że pod inną nazwą występowała ta substancja przeciwbólowa to chyba tyle |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
przystojniak ![]() Dobra niunia zasnęła lecę umyć wannę,moze zdążę ![]()
![]() |
#2473 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uważaj z tym spaniem z Kubusiem, bo faktycznie takie zmęczenie jest niebezpieczne... ![]() I nie jesteś beznadziejną matką! Skoro spał sobie spokojnie, to znaczy, że mu to zupełnie nie przeszkadzało. ![]() Nie wymagajmy od siebie za wiele. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki! ![]() Cytat:
Ciekawe ile Henio już ma. Urodził się 59 cm, a nosi teraz pajace na 0-3 mies. z Mothercare, które teoretycznie są do 62 cm... Jak to możliwe??? ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
Hej
Zapomnialam sie pochwalic ze moj Dominik skonczyl 2 dni temu 2 miesiace ![]() ![]() Wczoraj przeszlam samą siebie,zjadlam chickenburgera na miescie i potem od syna troche miesa z kebaba podziubałam i balam sie jak cholera ze cos bedzie malemu na szczescie bylo wszystko ok. On juz chyba nauczony do fast foodow bo bedac w ciazy kebaby czesto gosciły w moim brzuszku ![]() Wystawilam kombinezon rozm 56 na tablice juz bo jest na styk jak ubiore mu jeszcze sweter i tak bidoczek nieruchomo lezy. Juz mu kupilam taki baaardzo mieciutki i elastyczny i cieply kombinezonik ale 68. Mam nadzieje ze do marca pochodzi. Teraz bedzie za duzy ale przeciez jest w wozku caly czas na spacerze wiec chyba mu nie bedzie przeszkadzac. Wogole wystawilam tez na tablice 3 pary spodni Osakra i 2 bluzy i za 10 min juz dostalam emaila i sprzedalam taka paczuszke za 40zl wiec myslke ze sie opłacało.Dlatego ide potem do takiego lepszego szmateksu i kupie Oskarowi jakies spodnie. Wogole jak tak patrze na mamusie listopadowo-grudniowe to tez mi sie lezka w oku kręci bo chcialabym znowu ten ostatni miesiac ciazy tak przezywac,porod i te pierwsze chwile po ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |
potworkowa
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jak już pisałam z kupskiem nie zostawiam, bo i tak się obudzi Katee a kiedyś ty to wysmarowała o tej beznadziejnej mamie, że ja to przegapiłam? jesteś wspaniałą ciepłą kobietą i masz dwoje dzieci i podwójne zmęczenie aby ogarnąć sytuację i to wszystko a Kubusiowi nic nie będzie przez to, że go nakarmisz z tego samego cycka dwa lub trzy razy albo prześpi się raz z kupką a jak pupa się zaczerwieni to już tu mamy mnóstwo dobrych rad jak sobie z tym radzić ![]() tak jak dziewczyny piszą na spacer tzreba iść i się odstresować, albo na plotki z koleżanką się umówić a męża zagonić niech więcej pomaga |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
już wstała
![]()
#2479 |
Zadomowienie
|
Tak, karmiłam w nocy. Podobno trochę wina nie zaszkodzi, jak tu już pisaly niektóre dziewczyny. Już drugi raz pozwoliłam sobie na tę przyjemność.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
kochana one sa bardzo rozciągliwe i mega cieple!! zmierzyłam i od kroku 67 cm. jedyny minus to zapach, musialam je 3 razy porzadnie wyprac zeby pozbyc sie tego zapachu dziwnego, ale t moze tylko mi sie takie trafily. wybaczam im to bo cieple sa strasznie. za ta cene sa ok ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-11-09 o 11:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
Przeleciałam posty wszystko wiem ale nie mam czasu na cytowanie wybaczie
![]() Mówicie o zmęczeniu. Ja też jestem zmęczona ale nie nie wyspaniem czy płaczliwym dzieckiem, ja jestem zmęczona ogromem spraw które mnie przytłaczają że czasami nie wiem w co ręce włożyć a tyle spraw na mnie czeka i muszę je ogarnąć. ehh ta kawiarnia mnie wykończy normalnie. Dzisiaj jasiu na pierwsze nocne jedzenie obudził się o 5 :wow: zjadł i poszedł dalej spać i wywalałam go o 7.30 bo musiałam dzieciaki ogarnąć bo Zuzka do przwedszkola. Mnie by się przydały wakacje, mieliśmy lecieć gdzieś na wielkanoc ale to już kawiarnia będzie działała i nie bede mogła sobie tak na początku urlopu zrobić i myślę żeby polecieć gdzieś w styczniu, ale chciałabym blisko ale gdzie wtedy jest ciepło? ![]() Kate jesteś wspaniała matką, niestety zmeczenie odebira nam to poczucie, a szkoda. Musimy się doceniać by jakoś to ogarniać. 3maj się twoi synkowie kochają Cie najmnocniej na świecie nawet jak masz sińce pod oczami i jesteś nie wyjściowa ![]() Agaton mój też na antybiotykach od razu po urodzeniu a nie mamy wogóle problemów brzuszkowych. |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mąż mnie namawia byśmy spróbowali bo są takie dni kiedy naprawdę nie wyrabiamy. a powiedz mi kochana, łatwo ich się używa czy to wyższa szkoła jazdy? ![]() Cytat:
ja przez pierwsze tygodnie karmiłam tylko piersią a mała i tak wyła w niebogłosy bo ją brzuszek bolał. teraz dołączyła mieszanka i też są jazdy od rana ![]() u nas też, małą pręży się i pręży ale pielucha czysta. Marta, a jak u Was? kolki nadal dokuczają? u nas ciężko. póki co testujemy bobotic, troszkę po nim przechodzi ale i tak płacz jest codziennie... a powiedz mi, czy podczas tych ataków Zuzia normalnie je? bo Lena niestety nie, czasem kilka godzin to trwa ![]() Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-11-09 o 11:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam nie tęsknię za tym. Tak do 8 miesiąca mogłabym chodzić, ale nie końcówka i poród ![]() No cóż, Mati śpi, obiad uszykowany więc poodkurzam i umyje podlogi bo jak wstanie i zje musimy iść po Paulę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | |
potworkowa
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() niedawno wróciłam ze spaceru, pierwszy raz wybrałam się z wózkiem i psem na smyczy. toż to masakra była jakaś... ja w jedną stronę, pies w drugą a wózek jeszcze gdzie indziej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Przypomina mi się co Tamlin pisała o starszym dziecku... Mi też szkoda mojej córeczki. Choćbym nie wiem jak chciała nie jestem w stanie poświęcić jej tyle uwagi ile ona wymaga. ![]() ![]() Angel Ty chyba pisałaś, że mąż chce żebyś karmiła piersią jak najdłużej. Mój na odwrót - nie rozumie tego "parcia" na pierś. Tym bardziej, że pierwsze dziecko było karmione butelką i jak już pisałam jest okazem zdrowia i było bezproblemowym niemowlakiem... Częściowo chyba uważa, że jakby Robert był karmiony butelką to byłby spokojniejszy, że może za dużo musi się "nawalczyć" żeby się najeść. I ja się też czasem zastanawiam czy nie ma trochę racji. ![]() Ważyliśmy małego i w miesiąc przybrał 1660g. Więc mleko mam na pewno. Ale powiem Wam, że jak po karmieniu jest taki niespokojny to daję mu trochę mm - wypija różnie od 30 do 90ml i jest potem juz zadowolony. Dziennie dostaje tak między 90 a 200ml mm. ![]() Cytat:
![]() Ciuszki z mothercare są takie na wyrost. ![]() Katee, nie obwiniaj się. Mi też się zdarzyło małego nie przewinąć. Tak mocno zasnęłam, że się maluszek przesikał na wylot... ![]() Obiecuję się trochę więcej udzielać. Do tej pory było mi bardzo ciężko, ale chyba widzę światełko w tunelu... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My rok temu w grudniu byliśmy na capo verde - wyspach zielonego przylądka i było gdzieś tak 23 stopnie. My lecimy w marcu na Karaiby na 3 tygodnie, już nie mogę się doczekać! ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]() Dobrze, że mam park po drugiej stronie ulicy, to pies bez smyczy chodzi, ale jak trzeba gdzieś dalej z psem... To odprowadzam go do domu ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
udało Ci się choć wannę umyć? Cytat:
![]() lafirynda z administracji przyniosła mi odp. na moje pismo. Ech.. co chwilę wymyślą coś nowego... Wszyscy w bloku muszą się zgodzić a już 22 osoby odmówiły, 17 jest za a 151 nic... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.