|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Torby spakowane, mamy podjarane. Trzeba rodzić dzieci bo listopad leci. Mamusie
Cytat:
Jak robią jakieś operacje plastyczne to tez zawsze opatulaja takimi elastycznymi bandazami czy co to tam jest wiec mysle ze po cesarce mozna... pewniebedzie to nieprzyjemne... ale zeby byc piekna trzeba troche pocierpieć
|
|
#1532 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Torby spakowane, mamy podjarane. Trzeba rodzić dzieci bo listopad leci. Mamusie
Witam się w nowym wątku,
nie mam czasu nadrabiać, bo dopiero wczoraj wyszłyśmy ze szpitala. Mała miała żółtaczkę i była naświetlana. W szpitalu miałam ograniczony dostęp do internetu do wszystkie gniazdka w pokoju były przejęte przez inkubator i lampę. W szpitalu spędziłyśmy 8 dni i strasznie się cieszę, że wreszcie jesteśmy w domku, chociaż ciężko mi się jeszcze ogarnąć. Trzeba zrobić to co miało być zrobione przed porodem, czyli wyprać, wyprasować, dokupić to co brakuję. Ojjj trochę tego jest ![]() Gratuluję wszystkim nowym mamusiom ![]() a tym zbliżającym się do terminu, szybkiego i bezbolesnego rozpakowania ![]() Mam pytanie do doświadczonych mamusiek. Dziewczyny jak to jest z karmieniem? co ile takiego malucha trzeba karmić? W szpitalu kazali mi ją budzić maksymalnie co 3 godziny na karmienie, ale problem w tym, że to leniwe dziecię nie da się dobudzić, a próbowaliśmy na różne sposoby całą rodzinę (przewijanie, przebieranie, mokre chusteczki, łaskotanie nic nie daje ) Małej nie da się zmusić do jedzenia, je tylko wtedy kiedy ma na to ochotę, czasami przerwy są 2 godzinne a czasami 6-7 godzinne, a tak podobno nie może być. W szpitalu strasznie na mnie naciskali i stresowali, ale mała ładnie przybiera na wadzę i nie wiem czy mam wyluzować czy dalej męczyć ją i siebie budząc ją i wciskać cyca w nadziej, że może za 1,5 h łaskawie zechcę sobie trochę possać. A może nie przejmować się tymi godzinami i karmić na życzenie?
|
|
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a pozniej mnie maz wku..rzyl bo mnie wola do pokoju malego pokazuje mi nową szafke i do nie pretensje bo jedna rysa.sam tam polozyl obraz mial dawno zawiesic a on do mnie ze musimy sie nauczyc szanowac rzeczy bo szafka droga, moze nie mial nic zlego ale ja oczywiscie od razu w ryk , ostatnio tak reaguje na wszytsko, oczywiscie mnie przytulal itd ale ee tam te hormony wiecie jak jest ![]() ja sie w 33 tygodniu gina pytalam o pepowinę powiedzial mi ze dluga bardzo i że szyjki owinietej nie ma ale nie reczy ze np. brzuszka tez nie..a teraz jak bylam da tyg temu to sie zapomnialam spytac ale wierze ze by mi powiedzial chyba ![]() nie wiem czy na kazdym usg to widac bo moj musial sie mocno wpatrzyc zeby sprawdzic tą szyjke , powiedzial mi ze bardzo duzo dzieci sie rodzi owineite ale teraz lekarze reagują , ze zagrozeniem jest wlasnie poród bo wtedy sie zaciska , ale oni wtedy szybciutko reagują wiec nie ma sie co martwic |
|
|
|
|
#1534 |
|
Zadomowienie
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
meyka gratulacje !!!ja na temat karmienia sie nei wypowiem-chociaz tak na logike to skoro przyboiera to po co meczyc ja budzeniem itd..no ale mi łatwo mowic bo ja jeszcze nie mam malucha
|
|
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- ooo jak fajnie pisze mi na suwaczku: 35 tydzień ciązy 35dni do porodu a się zgrało ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater haha
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.no i wlasnie za to wszytsko ja jej na chrzestna nei chce mam dosc traktowania mnie ciagle jak piątego koła , pewnie sie obrazi ale co tam |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1538 |
|
Rozeznanie
|
Meyka87 fajnie że już wróciłaś do domku
Nam na SR właśnie wspominali, że jak dziecko ma żółtaczkę to jest śpiochem, ale nie pamiętam czy wspominali coś jak budzić tylko, że trzeba karmić minimum 8 razy na dobę.A tak z ciekawości zapytam, bo na mojej SR mówili że jak kobieta ma grupę krwi RH- to że jest większe prawdopodobieństwo że dziecko będzie miało żółtaczkę. A Ty jaką masz krew?
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym wyluzowała |
|
|
|
|
#1541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
witaj a masz wage jakby co zeby ja wazyc?pewnie po zoltaczce jest spiaca, moj tak mial z 2 tygodnie ![]() karmilam na zyczenie po wyjsciu ze szpitala tyle ze nigdy takiej przerwy jak 6-7 godzin nie bylo, w szpitalu glodny praktycznie nie byl i tez musialam co 3 godziny wybudzac, a w domu juz sam co 2-3 godziny jadl mial wtedy jakies 10 dni |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
idę się ogarnąć dziewczynki bo dopiero śniadanie zjadłam.... do później jak co
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeszła po kilku dniach i poszliśmy do domku o tak wyglądał w tym swoim solarium:
|
|
#1546 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Każde dziecko ma żółtaczkę fizjologiczną, ale może być jeszcze żółtaczka która już się pojawi w pierwszej dobie albo nie zaniknie po dłuższym czasie... http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BB%...oworodk%C3%B3w
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
dobra musze cos zrobic w koncu bo sie znowu zasiedzialam tutaj
![]() ide ogarnac mieszkanie, obiadu nei robie, ja mam goląbka i zupke z wczoraj, dla meza ugotuje pierogi z paczki (ja nie moge) |
|
|
|
#1548 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze raz dla niejCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytęMała ewidentnie chce poczekać na tatusia ![]() Cytat:
za wizytęCytat:
![]() Cytat:
Dziecko drobne, to może dlatego? Tak się pocieszam Bo u mnie też malutki, to może bez komplikacji się urodzi ![]() Cytat:
![]() Co do karmienia nie pomogę, bo niedoświadczona jestem ![]() za nowe tygodnie
|
|
#1549 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mogę zakładać że zostanę w szpitalu 2-3 dni dłużej i będą naświetlać Oby się nie sprawdziło ![]() ImmortalWoman ale jak już byliście w domku to miał dalej żółtaczkę czy przeszło po tych naświetlaniach?
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
ja lece sie po malu zbierac i pakowac
u mnie bylo kaarmienie na zyczenie co 2 godz pempowina nie da sie przewidziec gabi nie byla owinieta przed porodem a jak posly wody p[ociagly pempowine i 2 razy miala okrecona szyjjke teraz sie tego glownie boje bo wodd mam duzo i pempowiny tez noooo ale jakos to bedzie |
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- za dzisiejsze masażyki
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() drugi dzień z rzędu pospałam do 12-tej. Szok! Tylko o 6 się obudziłam bo siku mi się tak chciało że aż z wyrka wstać nie mogłam, tradycja już w sumie no to powspinałam się po meblach i jakoś postawiłam swoje cielsko na dwóch nogach spuchniętych jak bańki, poszłam, załatwiłam co chciałam załatwić i dalej do wyrka mąż wrócił z pracy to położył się obok no i teraz dalej śpi a ja tak z grubsza Was nadrobiłam ![]() Zaraz i tak muszę go obudzić bo jedziemy niebawem na obiadek do mamci mojej, ciekawe co dziś pysznego nam poda ojj jak dobrze że nie muszę gotować, jakoś weny ostatnio nawet bym nie miała ![]() A co do żółtaczki to ja z tego co wiem moja mama ma rh minus, tata ma plus, i u nas w czworce rodzenstwa tylko ja i siostra mialysmy zoltaczke, tyle ze ja mialam tak silną że leżałam pod lampami. A najlepsze jest to że trzymali mnie w szpitalu prawie 3 tygodnie po urodzeniu, położna mówiła że jestem na granicy życia i śmierci! A jak moja mama poprosiła wtedy o moje wyniki to się okazało że już po żółtaczce śladu nie ma a ja zdrowiutka. Położna chciała po prostu w rączkę dostać
|
|
|
|
#1553 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla malutkiej, ja mam termin 18.11, a zwolnienie do 20.11Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ciekawe jak będzie, bo ja też w Matce Polce będę rodziła..........u mnie w przychodni mówili, że jak się mały urodzi, to żeby tż podszedł i powiedział, że już jesteśmy w domu i wtedy kogoś przyślą, przysługuje chyba 6 wizyt w ciągu jakiegoś tam czasu.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jej juz nie mogę się doczekać relacji ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
a za wytłumaczenie centyli serdecznie dziękuję
|
|
#1555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale miał wypaśną solarkę
|
|
#1556 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
no właśnie te przerwy są trochę zbyt długie, tym bardziej, że to w dzień nie je i chyba jej się przestawił dzień z nocą. Mam nadzieję, że za niedługo się to jakoś unormuję. Zabieram się za małe porządki bo bałagan straszny, pranie wstawione i zostaje jeszcze prasowanie. Eh jak ja nie lubię prasować ... Na szczęście udało mi się namówić męża na suszarkę do ubrań i przynajmniej odpada wieszanie i czekanie aż wyschnie teraz się dziwie, że wcześniej nie wpadłam na to, że istnieje tak fajne urządzenie
|
||
|
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale najlepiej na elektronicznej bo najdokladniej
|
|
|
|
|
#1558 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a z tą położną to też nieźle.. ahh ta nasza Polska...Cytat:
:confuse d:
*** Patrycja*** 16.12.2o12 *** Edytowane przez rosllinka Czas edycji: 2012-11-09 o 12:46 |
||
|
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po wizycie z polozna., ale cos jej sie ten masaz nie udal.. nie migla dosiegnac
W niedziele po poludniu mam sie stawic do szpitala i zaczna wywolywac, wiec jak dobrze pojdzie to w poniedzialek juz bedzie.. no chyba, ze przez weekend samo sie rozkreci.
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.

ale zeby byc piekna trzeba troche pocierpieć 

Zdaniem lekarza w tym tygodniu nie urodzę, ale jak mówi cuda się zdarzają i miał pacjentki, które w podobnej sytuacji rodziły po kilku dniach..