Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać - cz. 16 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-08, 20:45   #2791
isetta_
Zadomowienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać - cz. 16

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
lewym przyciskiem?? a jaki masz tel?
Bo ten o którym ja pisze to jakiś dziwny bezmodelowy chyba
Ja mam Samsunga Galaxy Young, właściwie to nie do końca przycisk, bo jest dotykowy:P Ale spróbuj jakoś wejść w ustawienia googli i tam powinno być 'usuń historię'
isetta_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 20:55   #2792
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isetta_ Pokaż wiadomość
Ja mam Samsunga Galaxy Young, właściwie to nie do końca przycisk, bo jest dotykowy:P Ale spróbuj jakoś wejść w ustawienia googli i tam powinno być 'usuń historię'
kurcze nie widziałam tam nic takiego
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 21:20   #2793
201606242122
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
chcę sobie usunąć pieprzyk. Byłam u dermatolożki, kazała się umawiać do chirurga. I teraz nie wiem - do ogólnego czy onkologa?
ja byłam u ogólnego i nawet mi nie przebadał później tego pieprzyka :P więc nie polecam!
201606242122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 21:24   #2794
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
chcę sobie usunąć pieprzyk. Byłam u dermatolożki, kazała się umawiać do chirurga. I teraz nie wiem - do ogólnego czy onkologa?
ja byłam u chirurga onkologa
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 21:54   #2795
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
idę prywatnie oczywiście
W RCO w Bydgoszczy usuwają na skierowanie jakby co.
Tak pytam, bo mnie dermatolog pierwszy raz wysłała do chirurga bez skierowania i musiałam się wracać. Oczywiście prywatnie też można.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 21:58   #2796
ewelinucha
Zadomowienie

Kupilam bilet PKP TLK na dworcu centralnym w Warszawie. Jednak zmienilam plany i chce go zwrocic. Moge go zwrocic na dworcu zachodnim czy musze jechac na centralny?
-dobrze zdać mature cel osiagniety
- poleciec do USA, byc w Nowym Jorku, Miami i Los Angeles
- skonczyc studia

ewelinucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 22:12   #2797
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez Karolllka7 Pokaż wiadomość
Ja się dziwię dlaczego obchodzicie się z nią jak z jajkiem. Robię dużo zadań w grupach projekty, prezentacje i inne. Siadamy, omawiamy temat przy tym słuchając się wzajemnie, rozdzielamy pracę (warunek konieczny!), idziemy do domu. Po 2-3 dniach (zależy ile mamy czasu) siadamy razem, każdy z nas pokazuje co przygotował, montujemy to do kupy, ostatnie poprawki i jest!
Duża oszczędność czasu, każdy wie za co jest odpowiedzialny, każdy ma swój wkład pracy a projekt powstaje.
Taki właśnie system chcemy wprowadzić, jednak ona ma to 'ale', bo grupa, bo będzie trzeba i tak wszystko przeczytać, bo ona woli wspólnie. Chcieliśmy się ugadać, wiecie, po dobroci, nikogo nie zmuszać do niczego, wszystko polubownie. Nie udało się. Będzie narzucanie. Rozmawiałam z pozostałymi dwiema osobami - obie są za tym, by tak zrobić, inaczej nie zdążymy. Koleżanka będzie musiała się z tym pogodzić.

Cytat:
Mam wrażenie, że panna w ogóle nie zamierza brać w tym czynnego udziału, nie chce jej się robić i robiąc projekt wszyscy razem może uniknąć zrobienia swojego kawałka, a robiąc sama będzie musiała już ruszyć główką
Obyś nie miała racji i oby ona jednak swój kawałek porządnie zrobiła.

Cytat:
Napisane przez Andriejewna Pokaż wiadomość
Też nie lubię z takimi pracować. W ogóle nie lubię pracować w grupie, swoja drogą
Do tej pory praca w grupie kojarzyła mi się z podziałem obowiązków. Każdy robi swoje.
Przy niej mnie trochę zmroziło. Gdybym miała każde zdanie konsultować z trzema innymi osobami... Matko. Nie, nie wyobrażam sobie tego.

Cytat:
Szukam jakichś fajnych kredek dla 2,5 latka, nie musi być dużo kolorów byle zachęcały do malowania. Coś ciekawego widziałyście?
Jakościowo bardzo dobre są kredki ołówkowe Crayola. Świetnie się łączą, można fajnie cieniować czy mieszać kolory.
Ale to chyba nie dla 2,5 latka. Dzieciaki nie będą zwracać uwagę na jakość kredek.

Może zanim dasz dzieciom sama się pobaw, by świecówki nabrały fajnych kształtów? http://dziecisawazne.pl/drugie-zycie...one-swiecowki/
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 22:27   #2798
voice_of_silence
Zakorzenienie

Mam prośbę. Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć tak po ludzku (podając przykłady), jakie będą mi potrzebne dokumenty, jeśli chcę się starać o rentę rodzinną?

Co to znaczy i gdzie się udać po:
  • dowody potwierdzające przebyte przez ubezpieczonego /zmarłego/ okresy składkowe i nieskładkowe oraz okresy pracy w gospodarstwie rolnym
oraz
  • zaświadczenie o wysokości wynagrodzenia z okresu jaki ma być przyjęty do ustalenia podstawy wymiaru świadczenia lub legitymacja ubezpieczeniowa zawierająca odpowiednie wpisy o zatrudnieniu i wynagrodzeniu - sposób ustalania podstawy wymiaru na stronie internetowej Zakładu

Czy ZUS nie posiada takich danych i muszę się zgłosić do ostatniego pracodawcy zmarłego rodzica?

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 22:32   #2799
happyHolly
Przyczajenie

kupiłam ostatnio kozaki w CCC ale w swietle dziennym okazało się, że maja inny kolor niż w sklepie i jednak średnio mi sie podobają
czy mogę zmienić ich kolor używając pasty do butów i czy będzie to jakoś przystępnie wyglądało ? próbowała może któraś z Was coś takiego? Czy raczej nie kombinować nic z tym ?

w poszukiwaniu pomysłu na przyszłość
happyHolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 23:18   #2800
Groverka
Raczkowanie

Jak domowym sposobem wyczyścić kołdrę z pierzem?
Groverka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 23:20   #2801
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez happyHolly Pokaż wiadomość
kupiłam ostatnio kozaki w CCC ale w swietle dziennym okazało się, że maja inny kolor niż w sklepie i jednak średnio mi sie podobają
czy mogę zmienić ich kolor używając pasty do butów i czy będzie to jakoś przystępnie wyglądało ? próbowała może któraś z Was coś takiego? Czy raczej nie kombinować nic z tym ?
dawno temu (baaaaaardzo dawno) zapastowałam zwykłą pastą do butów moje czarno-srebrne kozaki inblu. W sklepie wyglądały na czarne, na opakowaniu napisane było, że są czarne a w świetle dziennym miały jakieś srebrne wzory. Nie miałam czasu zwracać ich do sklepu, więc je zapastowałam ale kolor właściwy po czasie i tak z nich wyszedł.

Są natomiast farby do butów, ponoć sie trzymają nieźle. Ja od roku przymierzam się do pokolorowania moich i jakoś się nie zdobyłam.
Jeśli nie chcesz się z tym bawić to zwróć lepiej buty, w ccc można
taka_sobie_jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 23:48   #2802
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Słuchajcie, mam problem.
Robimy na studiach projekt, w 4 osoby. Z dwiema osobami pracuje się spoko, jednak trzecia jest nie do zniesienia.
Mamy coś ustalić wstępnie - ona wyjmuje kartkę i zapisuje na bieżąco wszystkie swoje pomysły (mam wrażenie, że ma ograniczoną pamięć i musi zapisać, bo zapomni).
Nie dość, że bardzo powoli pisze, to jeszcze nie pisze skrótowo, by kojarzyć, a całymi rozwleczonymi zdaniami.
W czasie, gdy ona sobie pisze i my chcemy przejść dalej, obgadać coś, to ona albo mówi 'poczekajcie chwilkę', albo po skończeniu pisania mówi 'o czym rozmawialiście?' - jakby jej tam nie było, a przecież siedziała obok. Więc musimy jej wszystko powtórzyć.
Przez to w czasie jednego spotkania właściwie nic nie robimy. Przez godzinę obgadamy coś, co można by zrobić w 5-10 minut.

Mówiliśmy jej mnóstwo razy 'nie pisz tego, spiszemy wszystko, jak już poustalamy, szkoda czasu, szkoda papieru...', a ona nie, bo jej się lepiej myśli, jak ma wszystko zapisane.
W dodatku, gdy jej mówimy 'skoro piszesz - zapisz to o czym gadaliśmy' ona mówi 'taaaaak, nieeeee, ale to zapiszemy później, jak już będziemy pisać na czysto, nie ma sensu pisać tego teraz'.

Najgorsze jest to, że nie chce się podzielić pracą - że jedna osoba zrobi A, druga B, trzecia C, czwarta D i potem poprzeglądamy wspólnie, coś dodamy, coś poprawimy, obgadamy razem.
-my: 'Podzielmy się pracą.'
-ona: 'Nieeee, przecież to projekt grupowy.'
-my: 'Przecież robimy go w grupie, każdy będzie odpowiedzialny za zarys innego etapu, a później wspólnie stworzymy ostateczną wersję.' -ona: 'To taka niepotrzebna praca, po co każdy ma robić osobno, jak i tak potem pozostałe osoby będą musiały to zatwierdzić i wprowadzać poprawki.'
Siedzimy we czworo i wszystko po kolei robimy wspólnie. A to naprawdę nie jest tak trudny i wymagający projekt.
Podejrzewam, że gdybym robiła go sama - zrobiłabym go w góra 3-4 godziny...

Jak to rozegrać? Jak z nią rozmawiać? Jak jej powiedzieć, że TRACIMY CZAS i w takim tempie nie zdążymy? Wprost - nic nie daje. Ona tak musi i koniec. Nie da się jej przegadać, na wszystkie 'zróbmy to inaczej' ona mówi 'nie', ma być tak, jak ona chce czy lubi i koniec.
Nie umiemy jej przekonać do innego systemu pracy.
Macie sposoby na współpracę z tak trudnymi osobami?
No własnie ja bym jej powiedziała to, co pogrubiłam , że ja nie mam czasu by czekać aż ona nadąży. Każdy ma swoje tempo ok, ale czemu Wy (trzy osoby!) macie się dostosowywać do jednej? Nie nadąża trudno, musi więcej czasu i pracy włożyć samej. Ja bym jej powiedziała, że to jest praca grupowa ludzi dorosłych, a nie przedszkolaków i jak nie daje sobie rady to trudno. Projekty robi się wspólnie dzieląc się, jak nie chce jej wybór, tak zostanie powiedziane opiekunowi. Trudno żeby każdy tracił swój cenny czas na takie miągwy Ja mam dużo zajęć i byłoby mi bardzo szkoda czasu na takie ciągnięcie kogoś. Zresztą wszystko to, co napisałam powyżej powiedziałabym jej wprost, bo asertywność to dobra rzecz

Cytat:
Napisane przez gazowane lody Pokaż wiadomość
zróbcie głosowanie wy wygracie a w końcu mamy demokrację nie?
O tak! popieram!

Cytat:
Chirurg onkolog

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 00:18   #2803
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
Oooo dziewczyny. Była któaś u dermatologa z niewielkimi zmianami tradzikowymi ale z większymi bliznami po nich?
Byłam powiedział mi, żebym nie wydziwiała

Ogólnie pomogły mi przede wszystkim tabletki anty, bo zacznijmy od tego, że mając dwie dychy nadal miałam drożdżówę na mordzie, a potem nawet dość głębokie blizny zeszły ,i po intensywnym regularnym pilingowaniu. Tylko wiadomo, to kwestia kilku miesięcy.
Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
Mam prośbę. Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć tak po ludzku (podając przykłady), jakie będą mi potrzebne dokumenty, jeśli chcę się starać o rentę rodzinną?

Co to znaczy i gdzie się udać po:
  • dowody potwierdzające przebyte przez ubezpieczonego /zmarłego/ okresy składkowe i nieskładkowe oraz okresy pracy w gospodarstwie rolnym
oraz
  • zaświadczenie o wysokości wynagrodzenia z okresu jaki ma być przyjęty do ustalenia podstawy wymiaru świadczenia lub legitymacja ubezpieczeniowa zawierająca odpowiednie wpisy o zatrudnieniu i wynagrodzeniu - sposób ustalania podstawy wymiaru na stronie internetowej Zakładu

Czy ZUS nie posiada takich danych i muszę się zgłosić do ostatniego pracodawcy zmarłego rodzica?
1.
O ile dobrze pamietam, to te okresy składkowe wynikaja ze świadectw pracy, musiałam szukać tych świstków dodatkowo żeby nie było za różowo musisz te wszystkie daty potem powpisywać do wniosku

2. Ten okres pracy potrzebny im to jak dobrze pamiętam 10 lat, tylko nie wiem czy 10 lat ma byc przepracowane, czy co najmniej 6 przepracowane z tych dziesięciu... Czy ojciec miał 6 przerobione a miało być 10?
No, nieważne, to można dopytać w kazdym razie musisz im dać jakiś świstek, na którym jest napisane ile dana osoba zarabiała przez te wszystkie lata.
Cytat:
Napisane przez Groverka Pokaż wiadomość
Jak domowym sposobem wyczyścić kołdrę z pierzem?
U mnie w rodzinie normalnie piorą
Ja słyszałam, że ponoć pierza się nie pierze no ale spoko.

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 09:04   #2804
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość

Jakościowo bardzo dobre są kredki ołówkowe Crayola. Świetnie się łączą, można fajnie cieniować czy mieszać kolory.
Ale to chyba nie dla 2,5 latka. Dzieciaki nie będą zwracać uwagę na jakość kredek.

Może zanim dasz dzieciom sama się pobaw, by świecówki nabrały fajnych kształtów? http://dziecisawazne.pl/drugie-zycie...one-swiecowki/
fajny pomysł tylko ani nie mam starych kredek ani foremek

Cytat:
Byłam powiedział mi, żebym nie wydziwiała

Ogólnie pomogły mi przede wszystkim tabletki anty, bo zacznijmy od tego, że mając dwie dychy nadal miałam drożdżówę na mordzie, a potem nawet dość głębokie blizny zeszły ,i po intensywnym regularnym pilingowaniu. Tylko wiadomo, to kwestia kilku miesięcy.
no ja akurat mam już tego nie wiele, czasem wyskoczy coś nowego, ale za to mam przebarwienia i nie wiem co robić, czy dalej smarować olejkiem z drzewa herbacianego czy iść po coś mocniejszego
Jakich peelingów używasz?
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 10:01   #2805
happyHolly
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez taka_sobie_jedna Pokaż wiadomość
dawno temu (baaaaaardzo dawno) zapastowałam zwykłą pastą do butów moje czarno-srebrne kozaki inblu. W sklepie wyglądały na czarne, na opakowaniu napisane było, że są czarne a w świetle dziennym miały jakieś srebrne wzory. Nie miałam czasu zwracać ich do sklepu, więc je zapastowałam ale kolor właściwy po czasie i tak z nich wyszedł.

Są natomiast farby do butów, ponoć sie trzymają nieźle. Ja od roku przymierzam się do pokolorowania moich i jakoś się nie zdobyłam.
Jeśli nie chcesz się z tym bawić to zwróć lepiej buty, w ccc można
dziękuję za odpowiedź
butów niestety nie mogę oddać bo w pierwszy dzień jak je założyłam ktoś mi je obdarł na czubku jak stały w szatni w pracy i takich już na pewno mi nie przyjmą
i również ze względu na tą zdartą kropkę ( bo jest biała i się odznacza) również chce je jakoś pokolorować.
i faktycznie słyszałam kiedyś o farbach do butów!
porozglądam się za nimi, dzięki

w poszukiwaniu pomysłu na przyszłość
happyHolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 10:14   #2806
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koszyk Pokaż wiadomość
Jestem chora i mam dużo wolnego czasu. Rzućcie mi jakimiś tytuałami filmów, bo coś bym obejrzała ale musze wiedzieć co ściągnąć
Mogą być komedie, wyciskacze łez, horrory.. cokolwiek, co możecie polecić
Tak na szybko:
500 dni miłości, Crazy stupid love, Uprowadzona, Pamiętnik, Law abiding citizen, Inside man, One day, Intouchables, Leap year, Dear John.

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 10:27   #2807
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Tak na szybko:
500 dni miłości, Crazy stupid love, Uprowadzona, Pamiętnik, Law abiding citizen, Inside man, One day, Intouchables, Leap year, Dear John.
Dorzucę jeszcze Last Night, Broken English, Love Actually, He's Not That Into You.
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 10:40   #2808
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Tak na szybko:
[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;37516800]Dorzucę jeszcze Last Night, Broken English, Love Actually, He's Not That Into You.[/QUOTE]

normalnie czytacie mi w myślach
weszłam na ten wątek, zebyście mi poleciły jakieś fajne filmy

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 10:57   #2809
titina
Zakorzenienie

Mając licencjat z Zarządzania co można dalej studiować? Na jakie przyjmą taką studentkę studia magisterskie ? (oprócz oczywistego zarządzania i ekonomii).

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 11:44   #2810
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 12:14   #2811
Nikaaa152
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Co to za sprawa z tą nastolatką, vodajże z Pruszcza Gdańskiego o której było głośno wczoraj w mediach?

Miała popełnić samobójstwo z powodu wrzucenia jakiegoś filmiku na youtube z nią w roli głównej.
Co było na tym filmiku?
Jeżeli to jest ta sprawa o której myślę, to na filmie jest pokazane jak dziewczyna zamyka się z jakimś nauczycielem w klasie (tzn. normalnie wchodzą i zamykają drzwi)...
Nikaaa152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 12:43   #2812
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Nikaaa152 Pokaż wiadomość
Jeżeli to jest ta sprawa o której myślę, to na filmie jest pokazane jak dziewczyna zamyka się z jakimś nauczycielem w klasie (tzn. normalnie wchodzą i zamykają drzwi)...

Tak, to o to chodziło
znalazłam też takie coś :

Chodzi o zapis z monitoringu szkoły, na którym widać, że dziewczynka wchodzi na chwilę do pomieszczenia znajdującego się przy sali gimnastycznej w towarzystwie nauczyciela z pobliskiej podstawówki (obie szkoły korzystają z tej samej sali). Film widzieli tylko rodzice i dyrektor szkoły, ale o samym fakcie dowiedzieli się też pracownicy gimnazjum. Nauczyciel, który uczył w pobliskiej podstawówce, natychmiast się zwolnił. To był kwiecień. W czerwcu zawiadomiono kuratora sądowego, a ten zgłosił sprawę prokuraturze. Ale wcześniej Sąd Rejonowy Gdańsk - Południe w Gdańsku postanowieniem z dnia 14 września 2012 r. umorzył postępowanie o demoralizację wobec nieletniej gimnazjalistki. 3 października br. prokuratura w Pruszczu Gdańskim wszczęła w sprawie nauczyciela postępowanie dotyczące "innych czynności seksualnych z osobami poniżej 15. roku życia". Nie dotyczy ono 15-latki, która w poniedziałek targnęła się na swoje życie.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 14:39   #2813
Groverka
Raczkowanie

Cytat:
U mnie w rodzinie normalnie piorą
Ja słyszałam, że ponoć pierza się nie pierze no ale spoko.
Też bym pewnie nie prała, gdyby nie pewna sytuacja z krwią okresową znajomej I trochę się brzydzę pod tym teraz spać, a plama jest ogromna...
Groverka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 14:45   #2814
liven
Zakorzenienie

Czy ktoś z Was jest ubezpieczony w Banku ING? Przed chwilą dzwoniła do mnie Pani z propozycją ubezpieczenia w ING i zaczęłam się zastanawiać czy jest to w ogóle opłacalne i warto przystąpić na to.
liven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 15:23   #2815
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez Groverka Pokaż wiadomość
Też bym pewnie nie prała, gdyby nie pewna sytuacja z krwią okresową znajomej I trochę się brzydzę pod tym teraz spać, a plama jest ogromna...
Może spróbuj doraźnie na plamę działać? Szczoteczką maczaną w wodzie z proszkiem do prania.
Stary 2012-11-09, 15:28   #2816
Stace
Zakorzenienie

Na fryzjerskim mi nigdzie nie pasuje, to piszę tu.
Chciałabym, żeby włosy mi ładnie opadały w "łuk" przy twarzy, jak np. tu:
http://kobietanet.pl/galeria-fryzur/...edzialkiem.jpg
ale kiedy je wyprostuję i wyjdę na zewnątrz one mi się "zaginają" i robi mi się kwadratowe czoło . Da się coś zrobić ?

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 15:38   #2817
Lavi92
Zakorzenienie

Powiedzcie mi co powinnam wpisywać w tytule przelewu płacąc rachunek w Multimedii? Jak przychodziły mi rachunki pocztą to na każdej był inny numer i jakieś oznakowania teraz płacę przelewem i nie wiem co wpisywać...
Stary 2012-11-09, 15:50   #2818
enamour
Zakorzenienie

Cytat:
Tak na szybko:
Widzę, że było coś o filmach, więc mam całą listę filmów, które podobno warto obejrzeć. Te które oglądałam i są świetne pogrubię.

"Jak ona to robi", "Trzy metry nad niebem", "I wciąż ją kocham" "Dzienniki Bridget Jones", "Ślubne wojny", "Keith", "Sweet November", "Tylko Ciebie chcę", "Wszystko, co kocham", "Pamiętnik", "Lektor", "Ostatnia piosenka", "Twój na zawsze","Mój przyjaciel Hachiko", "Kocha, lubi, szanuje", "Szczęściarz, ‘Wybacz, ale będę Ci mówiła Skarbie’ i dalsza część ‘Przykro mi, ale chcę się żenić’, ‘Charlie St. Clound’, ‘Dom nad jeziorem’ , Miejsce na ziemi’ , ‘Pożyczony narzeczony’, ‘Gdyby jutra nie było’, ‎'LOL’ , ‘Zakochana na zabój’, ‘OSTATNIA MIŁOŚĆ NA ZIEMI’, ‘jeden dzień’, ’ LIST W BUTELCE ‘, DŁUGI POCAŁUNEK NA DOBRANOC, Bez granic,’ ‘Listy do Julii’, PS Kocham Cię,, Przekleństwa niewinności, Bal maturalny, Elita, Ona to on, Tylko mnie kochaj, Woda dla słoni, Keith, Wyznania gejszy, Zakochana Jane, Czarny łabędź , księżniczka i żołnierz, Jeden dzień, zostawić Las Vegas" bez mojej zgody" , "dziś należysz do mnie", pewnego razy w Rzymie", "bezcenny dar", zaklęci w czasie, "If Orly, Zaginiona Walentynka, Last Night (2010), One Day(2011), Miasto Aniołów Zamiana Ról, "Dla niej wszystko" , "Prawo zemsty" , "Życie za życie" : Dla niej wszystko.

Wszystko byle jak popisane, ale kopiowałam je kiedyś z fb z komentarzy
Stary 2012-11-09, 16:00   #2819
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
ale kiedy je wyprostuję i wyjdę na zewnątrz one mi się "zaginają" i robi mi się kwadratowe czoło . Da się coś zrobić ?
Moje włosy - choćbym nie wiem, co z nimi robiła, ile lakieru nawaliła, jak modelowała - po jakimś czasie przy twarzy lecą prosto w dół, czoło robi się trójkątne - bez tego łuku, o którym piszesz.
Coś takiego: http://www.hairstyle24.pl/wp-content...-na-srodku.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-xAWL95iskM...20105578_n.jpg

Trudno. Nie będę całe życie się przejmować czymś, na co nie mam dużego wpływu. Próbowałam mnóstwa sposobów, różnych kosmetyków - nic nie daje efektów na dłuższy czas.

Wydaje mi się, że musisz się przyzwyczaić i nauczyć z tym żyć.
Albo próbuj utrwalać efekt prostowania lakierem, gumą, żelem. Nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Stary 2012-11-09, 16:20   #2820
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Pewnie to zależy jak włosy rosną. A jesteś w stanie tak ułożyć chociaż na chwilę? Jeżeli tak to dobrym patentem na utrwalanie grzywek na bok i właśnie włosów przy czole jest lakierowanie, ale nie tak normalnie tylko palcami - pryskasz lakierem na dwa palce i przejeżdżasz od spodu włosów. Nie ma hełmu, a włosy się trzymają.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości