|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
bylo na 4
Mravka, Flower, Monika 83 i ja zdjecia beda na mailu jak Monika wrzuci
|
|
|
|
#4172 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam,bo ja znowu jak po ogien;/
Cytrynka dziekujemy za goscine Spotkanie fajowskie mimo,ze Moj Dzieć mial dzien na nie...chyba ma PMS ![]() Ide ,bo znowu zalaczyl wyjca ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- ps.macie jakis skuteczny sposob na katar? Frida sie nie sprawdza,bo te gluty siedza tak mocno i gleboko,ze mimo wyciagania nadal furkocze w nim jak w trabancie;/. Ani spac,ani jesc...bo oddychac spokojnie nie moze. Z czego moge zrobic Mu jakies inhalacje?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#4173 |
|
Zadomowienie
|
Mravka, mi dziewczyny kiedyś poleciły maść majerankową i teraz jest właśnie bardzo przydatna... Hania nie daje sobie odciągnąć katarku więc mogłaby być masakra, a tak, to już powoli przechodzi - smaruję jak zaśnie - podczas drzemek i na noc... i od razu lepiej oddycha.
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- a co do inhalacji, to sama chętnie się dowiem co można stosować... |
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka masc majerankowa i sole morskie do psikania u nas sie sprawdzily
![]() super ze wpadlas wraz z innymi
|
|
|
|
#4175 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki Cytrynka za goscine
![]() Zdjecia wrzucilam juz na maila. Fajnie bylo sie spotkac po tak dlugiej wirtualnej znajomosci! |
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4178 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Ale przystojniacy na mailu
![]() Flower Morfika to ja chyba widzialam tylko malenkiego, jak on tu dorosle wyglada, a jakie ma piekne wloski ![]() Nikii super zdjecia, jestes bardzo podobna do mamy, a mama wyglada bardzo mlodo ![]() MoniaHan Nadia tak samo sie kladzie na boczku jak Hania, super to wyglada ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytrynka ladny ten kolorek sobie strzelilas ![]() Patrze i patrze na te wasze zdjecia, chyba wam zazdroszcze spotkania Tymczasem ide smazyc schabowe.
|
|
|
|
#4181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no mama ma dopiero 44lata ![]() nie daję rady z tym usypianiem w łóżeczku ;/ po godzinie wycia wymiękam i daję na Nasze łóżko kładę się obok a tam bez bujania Oskar obraca się na bok i albo przytula do mnie, albo tylko trzyma za rękę. Może powinnam odpuścić ?? Może on potrzebuje do zaśnięcia takiej bliskości? Co byście zrobiły na moim miejscu?? |
||
|
|
|
#4182 | |
|
Wtajemniczenie
|
wieczorem poogladam zdjecia na mailu, super ze spotkanie sie udalo, no Robson biedaczek z tym katarem
![]() gkatarzynka ja absolutnie nie odebralam ze Ty mawiasz mnie aby Hania sama nie zasypiala bo jak Hanka nie ciagnie cycka co godzine w nocy to ja tez sie z nia wysypiam. Konia w tej owsiance jest jedna plaska lyzka miodu na 2l wody, nie czuc tego miodu kompletnie. kaszki sa 10x bardziej slodkie. ojej moja Mama zadzwonila ze Babcia jest od tygodnia w szpitalu (moi rodzice to maja refleks w powiadamianiu mnie o waznych sprawach rodzinnych, np. moj tato nie powiadomil mnie ze dziadek zmarl (ponad rok temu), dowiedzialam sie od obcej osoby. babcia ma 71 lat, slabo sie czula przez ostatnie miesiace, okazalo sie ze ma silna anemie zelazo na poziomie 18. dali jej 600ml krwi, ma kroplowki, robia jej wszystkie badania, oby to byla ''tylko'' anemia. ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
..bo ona trzymania za raczke powiedzialabym nawet nie lubi, ostatnio zadnego szuszania itd, pozytywka aby grala
|
|
|
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
Monia za te spóźnione powiadamianie należą im się
dużo zdrówka dla babci![]() U mnie rodzina jest mobilna, brat miał wypadek to zaraz 2 brat dzwoni do mnie, tata do swoich rodziców, mama do swoich i tak wszyscy wiedzą :P tak samo jak ja w ciąży z teściem miałam kolizję i byłam na obserwacji w szpitalu to zaraz, bratz bratową dzwonili, potem mama, potem tata, babcia jedna , babcia druga i teściowa. Normalnie wiadomości u Nas w rodzinie rozchodzą się z prędkościa światła :P |
|
|
|
#4184 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4186 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4188 |
|
Wtajemniczenie
|
o to u nas przydalyby sie w sciankach bocznych lozeczkach sztuczne sutki
Hanka jakby sie obudzila...to by sobie ciagnela..bo jej pewnie oo to chodzi w nocy a nie o mleko![]() zdjecia ze spotkania super a wlasnie z tym podawaniem butelki przez Tz to w sumie jest rozwiazanie bo juz tak probowalismy i od niego wypila 100ml. wode jeszcze jakos chetniej pije niz mm, ale tez nie tak jak w wakacje, wtedy to pila wszystko z butelki...oprocz mm oczywiscie. ale mialysmy dzis konwersacje z Hanka ...ona cos co powiedziala co ja zrozumialam ''a dzie ta ta'' a ja ''w pracy Haniu''..na co ona ''aaaa''
|
|
|
|
#4189 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No to zaangażuj TŻa i pewnie problem się rozwiąże... mam nadzieję i trzymam kciuki.... |
||
|
|
|
#4190 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do inhalacji to chętnie przeczytam na zapas jakie macie doświadczenia )Ps. Natkulec - owsianka, pychaaaaa!!!!!! |
|
|
|
|
#4191 |
|
Raczkowanie
|
hej. pamiętacie jeszcze nas, prawda?
ostatnio przyśniła mi się Karolca i zatęskniłam za wami, a jak dziś zobaczyłam zdjęcia ze spotkania u Cytrynki to łza mi się w oku zakręciła. Przez długi czas byłyście jedynymi osobami, które mnie rozumiały i z którymi mogłam porozmawiać o wszystkim . Dziękuję Chodzę do pracy i nie mam czasu na wizaż. czasem zerkam tylko na fejsa. Jakie duże te nasze skarby. Miałam dużo szczęścia, bo w dobie kryzysu znalazłam pracę i to państwową. Na zastepstwo na 1,5 roku, ale dobre i to zwłaszcza, że zarobki spore. Tylko mojego szkraba mi żal. Został z moim teściem i chyba nie jest mu z nim źle, ale co mama to mama.
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkiego dobrego dla Was Przystojny Chłopczyk z Dominika
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-11-09 o 18:43 |
|
|
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
Synuś |
||
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
hejo!
Ale miałyście tutaj wesoło byliśmy dzisiaj w makro, trochę kupiliśmy zapasów domowych. w środę byłam w ikei po tkaninę bo chciałam sobie uszyć obrus i bieżnik. No i wypatrzyłam sobie narzutę na łóżko w sypialni więc będę miała okazję znów jechać i pokukam jeszcze za tkaninami net mi znów świruje :/ co chwile wywala, zwłaszcza jak jestem w trakcie pisania :/ mam nadzieję, że chociaż tą wiadomość uda mi się wysłać
|
#4197 |
|
Zadomowienie
|
Noo... Hania padła... ale dziś było ciężko i skończyło się na rączkach a potem w łóżeczku... no i śpi sobie w łóżeczku a ja się zaraz zabieram za przygotowywanie imprezy imieninowej mojego Męża...a pierwsi goście jutro o 13 więc mam niewiele czasu a w mieszkaniu bałagan i nic jeszcze nie upiekłam, bo Hania nie pozwoliła...Ale nic to, nocka moja, dam radę...
|
|
|
|
#4198 |
|
Zadomowienie
|
cieszę się bardzo
Zosia zjadła dużo??
|
#4199 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Też myślę że chyba lepiej olać na razie łóżeczko i usypiać go na Naszym przytulony do mnie , a potem przenosić. Może z czasem łóżeczko przyjdzie samo ![]() Cytat:
Jestem wymęczona , Oskar dał mi dziś w kość , TŻ do wieczora w pracy wrócił akurat na kąpanie. Ale zrobił mi kolację , kupił Karmi i zamierzamy patrzeć na "Jestem Bogiem" |
||||
|
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
cześć...to znowu ja zagląda nie na swój wątek
,ale ciężkie popołudnie ![]() wzdęcia, bóle brzuszka...nie mam znowu siły-jutro 4 miesiace Lenka będzie miała ech jestem załamanaZnalazłam taki komentarz polecam osteopatię - jest skuteczna w wielu przypadkach kolki - szczególnie u dzieci które maja za sobą traumatyczne narodziny (np. jeżeli przy porodzie użyto próżnociagu). W wyniku jego użycia następuje kompresja tkanki (a wiec i nerwów) nie mogącej potniej w naturalny sposób powrócić do pierwotnej formy. Jeśli ma to miejsce dziecko może odczuwać fizyczny ból którego powodem jest np sztywność karku. Ma to swoje źródło w naruszeniu formy nerwów biegnących od głowy poprzez szyje ku jamie brzusznej. Również sztuczne wywołanie czy przyspieszenie porodu sprawi, ze akcja serca u dziecka jest na tyle przyspieszona, ze spowoduje to nadmierne przeciążenie systemu nerwowego. Takie dziecko będzie zwykle bardzo spięte i rozdrażnione co spowoduje problemy ze snem, trawieniem itd. Byłam z małą w sierpniu u dr Urszuli Bernatowicz-Łojko w Toruniu tj pediatra neonatolog. Jest prezesem fundacji banku mleka Miałam wtedy grzybice piersi. Obejrzała Lenę i stwierdziła właśnie,że ma napięte mięśnie karku. Bardzo długo ją masowała-nie kazała łapać pod ręce . Może tu tkwi przyczyna,że budzi się co chwilę...i stąd jak wyżej ktoś pisze te problemy z trawieniem. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

Mravka, Flower, Monika 83 i ja
zdjecia beda na mailu jak Monika wrzuci

Tymczasem ide smazyc schabowe.

..bo ona trzymania za raczke powiedzialabym nawet nie lubi, ostatnio zadnego szuszania itd, pozytywka aby grala
. Dziękuję