Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-09, 16:53   #1621
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Kuzynce polozna zalecila uzywanie czystej parafiny do pielegnacji skory noworodka, wiec chyba nie jest taka zla..
Nie ufalabym takim poradom.
Przeciez parafina potrafi zatkac pory doroslym, a co dopiero takiemu dzieciaczkowi... Poza tym nie nalezy do delikatnych specyfikow, dlatego ja bym jej unikala.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 16:54   #1622
hope01
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37525116]Smoczkowy odradzam, dziecko może nie cierpieć smoczka [/QUOTE]
albo się może franca uczepić termometru zamiast normalnego

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 16:54   #1623
sylwietta1988
Zakorzenienie

a mnie sie nudzi jak małpie w cyrku, bosze jakie te wieczory sa nie do zniesienia............... jakbym umiała szydełkowac to chyba hurtowo bym robiła jakies czapki albo szaliki.....a tu bo mam do tego dwie lewe ręce
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 17:10   #1624
Lenova
Wtajemniczenie

Co do termometrów w smoczku przypomniał mi się dziś dziesieszy sen
Śniło mi się że poszłam do apteki po podkłady poporodowe i pani mi chciała wciśnąć ten termometr smoczek i ja jej mówię że nie chce, bo nie wiem czy moje dziecko w ogóle będzie smoczka używać a ona mi tam bla bla i tyle zachęcania i wkońcu powiedziała coś takiego, że wyszło na to że jej te termometry w ogóle nie schodzą i są przeterminowane i błagała mnie żebym ja wzięła, ale nie wzięłam tylko ją nawrzeszczałam że mi bubel chciała wcisnąć, no i kupiłam te podkłady i dostałam łapki-niedrapki gratis

Kupiłam sobie stanik, nie wiem czy dobrze dobrany ale mi się podoba cycki w nich wyglądają zrobione

Już nie pamiętam, która robiła tą listę co trzeba kupić z tych pierdółek , bo ja bym bardzo ją poprosiła o podesłanie

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Właśnie przeczytałam na WP że koniec świata w grudniu jest nieunikniony i żeby przetrwać, trzeba się schronić w wysokich górach w płd Afryce...
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 17:56   #1625
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105226,12820636,Kosinia k_Kamysz__wydluzenie_urlo pu_macierzynskiego.html

Czyli sie nie zalapiemy.
kur....de a taka miałam nadzieje że się załapiemy

Cytat:
Wstawiam brzuchola, 31 tc
Super brzusio.Wielkościa prawie jak moj. Moj ma 99cm.

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
to bardzo niesprawiedliwe,że akurat my się nie załapiemy bo Tusk mówił,że długi urlop ma być rekompensatą za brak becikowego
ja nie kumam tego, skoro becikowa "dla wszystkich" kończy się z dniem 31.12.2012 to dlaczego nowe zasady nie mogą obowiązywać od 1.01.2013?
gdzie sens?gdzie logika?
a dziewczyny trymestr później już się załapią
A jak to jest z tym becikowym? Wogóle nie bedzie? ? Ja myślałam że jest ale że są jakieś wymogi.

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
U nas wszystko dobrze, tydzień temu byliśmy na wizycie i wszystko jest idealnie Synek ważył 1,5 kg Załączam zdjęcie naszego bezimiennego, nadal szczęścia

O kurcze mój w 31 tygodniu jest 2 razy taki Zaraz cyknę feto

Super sen
Ja na łóżeczko czekałam tydzień
Cudny Dobrze że wszystko jest ok

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że do 28 tc
Mi tez sie tak wydaje.

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Co do termometrów w smoczku przypomniał mi się dziś dziesieszy sen
Śniło mi się że poszłam do apteki po podkłady poporodowe i pani mi chciała wciśnąć ten termometr smoczek i ja jej mówię że nie chce, bo nie wiem czy moje dziecko w ogóle będzie smoczka używać a ona mi tam bla bla i tyle zachęcania i wkońcu powiedziała coś takiego, że wyszło na to że jej te termometry w ogóle nie schodzą i są przeterminowane i błagała mnie żebym ja wzięła, ale nie wzięłam tylko ją nawrzeszczałam że mi bubel chciała wcisnąć, no i kupiłam te podkłady i dostałam łapki-niedrapki gratis

Kupiłam sobie stanik, nie wiem czy dobrze dobrany ale mi się podoba cycki w nich wyglądają zrobione

Już nie pamiętam, która robiła tą listę co trzeba kupić z tych pierdółek , bo ja bym bardzo ją poprosiła o podesłanie

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Właśnie przeczytałam na WP że koniec świata w grudniu jest nieunikniony i żeby przetrwać, trzeba się schronić w wysokich górach w płd Afryce...

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Wg nich niemowlak widzi tylko 3 punkty
hmm rzeczywiscie dziwne to

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Dziewczynki a żeby się dostać do Waszego klubu to są jakieś wymogi ?

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2012-11-09 o 18:07
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 18:15   #1626
ewadylewska
Zadomowienie

lista rzeczy do kupienia, polecana przez moją znajomą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lista.jpg (106,6 KB, 25 załadowań)
Stary 2012-11-09, 18:16   #1627
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ja się obróciłam dupką na świat jakies 24 h przed porodem więc reguły nie ma

I zaczynam dziś 30 tc
No tak,do końca nie wiadomo jak się obróci maleństwo

Gratuluje 30 tc

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-09, 18:18   #1628
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Wstawiam brzuchola, 31 tc

Ja chyba dzisiaj w ogole z lozka nie wyjde heh.

Powodzenia na wizytach!
Mi do poniedzialku tak dalekoooooooo
o jaki maciupci ;*

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
co o tym powiecie? http://www.aptekarzwarszawski.pl/lio...y-zel-50g.html bo ja już świra dostaje tak mnie napieprzają nogi, nie raz to nawet przez noc opuchlizna mi nie schodzi!
Kochana, ale jak one cię bola? bo mnie to tak... kur....wa nie umiem nawet opisac, ale skaczą mi normalnie nogi, takie mam triki ze szok... i moja gin mi przepisala cyclo3fort.. mam nadzieje ze mi przejdzie bo jak nie to nie wiem, nie spie praktycznie w nocy bo jest jedna wielka maasakra....;/;/;/

Kupilam pralkę i lodóke za jednym zamachem ! hurra!
dwa problemy z glowy jesem tak styrana ze ojojj
a rano jade zalatwic sekwencje do mojej furki

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

:51 ----------

Dziewczynki a żeby się dostać do Waszego klubu to są jakieś wymogi ?
musisz napisac conajmniej 100 postów to samo się tyczy wpisania na liste mamuś na 1wszą stronę ;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 18:28   #1629
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
o jaki maciupci ;*

musisz napisac conajmniej 100 postów to samo się tyczy wpisania na liste mamuś na 1wszą stronę ;]
Dziękuje Jeszcze niedużo mi zostało

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Myśmy dzisiaj byli na zakupach bo już lodówe pustą miałam kupiliśmy dywan w castoramie taki z długim włosiem,brązowy super milusi jest.Sa teraz w gazetce w promocji za 99zl.
A jutro jade szukac butów na zime bo moje są rozwalone. Muszę jakieś wygodne znależć żeby się na tym śniegu z tym brzucholem nie przewrócić.
A teraz są przeważnie tylko takie na wysokich koturnach
Stary 2012-11-09, 18:32   #1630
Ewik86
Zakorzenienie

Hej laseczki

Gratuluję nowych tygodni - my dziś z Dominisią rozpoczynamy 30 tydzień

Byliśmy dziś z mężem w Warszawie i wiecie ile strachu się najadłam
Jak dojeżdżaliśmy już do miejsca coś zaczęło śmierdzieć w aucie spalenizną i patrzymy, a tu dym spod maski Na szczęście nie byliśmy daleko, więc dojechaliśmy, zaparkowaliśmy i mąż podniósł maskę. Popatrzył, ale dym nie z silnika na szczęście leciał. Zadzwonił do ojca, który bardzo się interesuje motoryzacją, a ten stwierdził, że pewnie ci co nam gaz zakładali wylali jakiś tam płyn (podał nazwę, ale jej nie pamiętam) i to ona się wypalała i stąd ten smród i dym. Dziewczyny jak ja się bałam potem jechać tym samochodem. Od razu miałam wizję, że wybuchniemy albo się spalimy. Na szczęście dojechaliśmy do domu cali i nic już potem się nie dymiło. Mąż ma jechać jutro do nich i ich opierdzielić A niby to jego kolega mu zakładał. Dziękuję za te koleżeńskie układy

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 18:32   #1631
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje Jeszcze niedużo mi zostało

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Myśmy dzisiaj byli na zakupach bo już lodówe pustą miałam kupiliśmy dywan w castoramie taki z długim włosiem,brązowy super milusi jest.Sa teraz w gazetce w promocji za 99zl.
A jutro jade szukac butów na zime bo moje są rozwalone. Muszę jakieś wygodne znależć żeby się na tym śniegu z tym brzucholem nie przewrócić.
No wlasnie, jak w tamtym roku chcialam jakies fajne na koturnie to dupcia, nie bylo... a teraz zeby dostac cos fajnego na plaskim to ojjejejej

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-09, 18:34   #1632
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
faktycznie zakup do lodówki, jak nic

Też muszę jakieś buty zimowe kupić, bo te kozaki co mam nie zasuwają się niestety - łydki mam za grube

Dominika

Alicja
Stary 2012-11-09, 18:40   #1633
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
faktycznie zakup do lodówki, jak nic

Też muszę jakieś buty zimowe kupić, bo te kozaki co mam nie zasuwają się niestety - łydki mam za grube
no fakt,wyszło tak jakbym dywan do lodówki kupiła

A ja znowu mam łydki za szczupłe i też ciężko kozaki dobrać i tak źle i tak niedobrze.
Stary 2012-11-09, 18:53   #1634
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

ja niby mogłam jeszcze isc wczesniej na L4, zaraz po koncu roku i wtedy mialabym przedluzenie urlopu ale nie chcialam bo tez chce od 1 wrzesnia wrocic i wystartowac z dyplomowanym.
i tak planuje jak przy mianowanym - na sama koncowke dyplomowanego bedziemy myslec nad rodzenstwem dla Kubuska

Uwaga! prasuje wlasnie dzieciowe pranie i niestety ale biedronkowe reczniczki zostawiaja "kłaczki" na ciuszkach
Mamy podobne plany, ja też z dyplomowanym chcę wystartować. Powinnam od tego września, ale na zwolnienie już poszłam.

No więc jestem po wizycie. Co do bólów pipkowych to lekarz przepisał krem 2% Gynazol (jak dobrze odczytałam), mam zaaplikować cały naraz. Termin porodu z pomiarów główki przesunął się na 13 lutego. Ola ułożyła się główką w dół, więc dlatego tak mi pęcherz dokucza. Nie zdradził jednak wagi, a ja z tego wszystkiego zapomniałam zapytać. Następna wizyta 14 grudnia. Poza tym wszystko ok. Dzidzia zdrowa. Sprawdził nawet czy zajęczej wargi nie ma i pokazał mi pęcherz moczowy dzidziusia, no i kolejny raz powiedział, że to na pewno dziewczynka. Ach i przytyłam od ostatniej wizyty 2,5 kg, ogólnie już 12kg.

Co do macierzyńskiego to słuchałam wczoraj w telewizji, że to ma wyglądać tak:
- jak rok czasu określone z góry, to przez 12 miesięcy płatne 80%
- jak rok czasu, ale nieokreślony z góry (czyli po pół roku kobieta decyduje się przedłużyć o następne 6 miesięcy urlop), to wtedy pierwsze 6 m-cy 100%, następne 60%.

Edytowane przez maluchna30
Czas edycji: 2012-11-09 o 18:58
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 18:55   #1635
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Mamy podobne plany, ja też z dyplomowanym chcę wystartować. Powinnam od tego września, ale na zwolnienie już poszłam.

No więc jestem po wizycie. Co do bólów pipkowych to lekarz przepisał krem 2% Gynazol (jak dobrze odczytałam), mam zaaplikować cały naraz. Termin porodu z pomiarów główki przesunął się na 13 lutego. Ola ułożyła się główką w dół, więc dlatego tak mi pęcherz dokucza. Nie zdradził jednak wagi, a ja z tego wszystkiego zapomniałam zapytać. Następna wizyta 14 grudnia. Poza tym wszystko ok. Dzidzia zdrowa. Sprawdził nawet czy zajęczej wargi nie ma i pokazał mi pęcherz moczowy dzidziusia, no i kolejny raz powiedział, że to na pewno dziewczynka.

- jak rok czasu, ale nieokreślony z góry (czyli po pół roku kobieta decyduje się przedłużyć o następne 6 miesięcy urlop), to wtedy pierwsze 6 m-cy 100%, następne 60%.
tez mialam ten krem gynazol, spoko jest

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-11-09, 18:56   #1636
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
śliczny

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dziekuje Wam.

W takim razie juz zaczynam sie nastawiac na ponowne spotkanie z tym pysznym plynem :/

No nic, ide polezec

Współczuje, szkoda słów na te piguły
Cytat:

Cudny Dobrze że wszystko jest ok

Cytat:

Kupilam pralkę i lodóke za jednym zamachem ! hurra!
dwa problemy z glowy jesem tak styrana ze ojojj
a rano jade zalatwic sekwencje do mojej furki

Owocny dzień gratuluje zakupów
Cytat:
Hej laseczki

Gratuluję nowych tygodni - my dziś z Dominisią rozpoczynamy 30 tydzień

Byliśmy dziś z mężem w Warszawie i wiecie ile strachu się najadłam
Jak dojeżdżaliśmy już do miejsca coś zaczęło śmierdzieć w aucie spalenizną i patrzymy, a tu dym spod maski Na szczęście nie byliśmy daleko, więc dojechaliśmy, zaparkowaliśmy i mąż podniósł maskę. Popatrzył, ale dym nie z silnika na szczęście leciał. Zadzwonił do ojca, który bardzo się interesuje motoryzacją, a ten stwierdził, że pewnie ci co nam gaz zakładali wylali jakiś tam płyn (podał nazwę, ale jej nie pamiętam) i to ona się wypalała i stąd ten smród i dym. Dziewczyny jak ja się bałam potem jechać tym samochodem. Od razu miałam wizję, że wybuchniemy albo się spalimy. Na szczęście dojechaliśmy do domu cali i nic już potem się nie dymiło. Mąż ma jechać jutro do nich i ich opierdzielić A niby to jego kolega mu zakładał. Dziękuję za te koleżeńskie układy
O kurcze współczuje sytuacji, ja też bym panikowała całą drogę powrotną, dobrze, że wszystko ok

Gratuluje 30tygodnia

Wstawiam mój bebzon tydzień 31 ( to już 8 miesiąc?)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 31t.jpg (17,5 KB, 38 załadowań)

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 19:02   #1637
insolito
Zadomowienie

Cytat:

No więc jestem po wizycie. Co do bólów pipkowych to lekarz przepisał krem 2% Gynazol (jak dobrze odczytałam), mam zaaplikować cały naraz. Termin porodu z pomiarów główki przesunął się na 13 lutego. Ola ułożyła się główką w dół, więc dlatego tak mi pęcherz dokucza. Nie zdradził jednak wagi, a ja z tego wszystkiego zapomniałam zapytać. Następna wizyta 14 grudnia. Poza tym wszystko ok. Dzidzia zdrowa. Sprawdził nawet czy zajęczej wargi nie ma i pokazał mi pęcherz moczowy dzidziusia, no i kolejny raz powiedział, że to na pewno dziewczynka. Ach i przytyłam od ostatniej wizyty 2,5 kg, ogólnie już 12kg.

Super, że z Olą wszystko ok
Cały krem na raz to jaką on ma pojemność ?
A wcześniejszy termin na kiedy miałaś>? Mi z pomiarów z ostatniej wizyty wychodzi 3 stycznia, ale lekarz mówił, żeby się tym nie sugerować, wiec nadal obowiązuje 16

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 19:07   #1638
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
tez mialam ten krem gynazol, spoko jest
Delicjanko, a na co konkretnie,jeśli możesz zdradzić, był ci on przepisany? U mnie w zasadzie chodzi o te kłucia w pochwie, no i nie ukrywam, że mam wodniste upławy, ale oprócz tego żadnego swędzenia i pieczenia nie mam.
Stary 2012-11-09, 19:07   #1639
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluję wizyty

Cytat:
Wstawiam mój bebzon tydzień 31 ( to już 8 miesiąc?)
Piękny brzuszek w ogóle to zgrabniutka jesteś

Dominika

Alicja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-09, 19:08   #1640
Delicjanka
Zakorzenienie

Dziewczyny a mam takie pytanie, tylko nie śmiejcie sie
czym umyć taką nową lodówkę?? no bo myślałam żeby płynem do naczyń i wodą z octem, ale nie wiem :brzyda l:
i co z pralką?? wstawić np jakieś białe stare rzeczy na najwyższą temp żeby ona się jakoś tam przeczyściła itd czy normalnie można tam użytkować już?;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-11-09, 19:10   #1641
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Super, że z Olą wszystko ok
Cały krem na raz to jaką on ma pojemność ?
A wcześniejszy termin na kiedy miałaś>? Mi z pomiarów z ostatniej wizyty wychodzi 3 stycznia, ale lekarz mówił, żeby się tym nie sugerować, wiec nadal obowiązuje 16
Z miesiączki 10 luty, z 3d 7 luty, a teraz 13. Już sama nie wiem o co kaman. Ja wolałabym sam początek lutego, ale ja to sobie mogę woleć.
No właśnie nie wiem jaka jego pojemność,ale jest w aplikatorze, więc wydaje mi się, że za dużo go tam nie ma.
Stary 2012-11-09, 19:13   #1642
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Delicjanko, a na co konkretnie,jeśli możesz zdradzić, był ci on przepisany? U mnie w zasadzie chodzi o te kłucia w pochwie, no i nie ukrywam, że mam wodniste upławy, ale oprócz tego żadnego swędzenia i pieczenia nie mam.
infekcje miałam kochana, ale swedzenia i pieczenia tez nie odczuwałam

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Z miesiączki 10 luty, z 3d 7 luty, a teraz 13. Już sama nie wiem o co kaman. Ja wolałabym sam początek lutego, ale ja to sobie mogę woleć.
No właśnie nie wiem jaka jego pojemność,ale jest w aplikatorze, więc wydaje mi się, że za dużo go tam nie ma.
nie jest go duzo

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-11-09, 19:16   #1643
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
infekcje miałam kochana, ale swedzenia i pieczenia tez nie odczuwałam
Aaaaaaaa, to skąd wiedziałaś, że to infekcja??? Sorry za dociekliwe pytania, ale zanim go zastosuję wolę poznać opinię innych i w ogóle się zastanawiam czy mi pomoże.

A i nową lodówkę to najlepiej ciepłą wodą tylko przemyć. Ja też kupiłam pochłaniacz zapachów i stosowałam go od nowości. A co do pralki to nic nie robiłam.Pierwsze pranie kolorowych rzeczy poszło i było ok.

Edytowane przez maluchna30
Czas edycji: 2012-11-09 o 19:18
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 19:17   #1644
mala_19kw
Zakorzenienie

Siemanko dziewczyny. Nadrobilam dzisiejszy dzien waszego pisania i mnie zmoglo :d
Gratuluję udanych wizyt,trzymam kciuki za kolejne. Piękne brzusie.

Za kocurka trzymamy szczególne kciuki.

Na mojej liście szpitalnej mam wkłady poporodowe i majtki siateczkowe,niech mnie któraś oświeci po kiego grzyba i to i to? Bo skoro uzywa sie tych majtek-które z reszta sa jednorazowe to po co wkłady? I na odwrót.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 19:19   #1645
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Nie ufalabym takim poradom.
Przeciez parafina potrafi zatkac pory doroslym, a co dopiero takiemu dzieciaczkowi... Poza tym nie nalezy do delikatnych specyfikow, dlatego ja bym jej unikala.
No dokładnie. Nawet jeśli tych porów nie zatka, bo każdy ma inną tolerancję na takie rzeczy, to jednak ja bym jej nie używała na skórze maluszka ze względu na to, że jest to substancja ropopochodna - o ile na sobie mogłabym jej użyć, bo jestem dorosła, to na dziecku nigdy w życiu.

Jest tyle kosmetyków, które nie mają jej w składzie - nie bez powodu wiele koncernów kosmetycznych jej unika. Tak jak mówię - skoro ona ma natłuszczać (a tylko natłuszcza, nie nawilża przy tym), to lepiej już użyć oliwki o dobrym składzie do kąpieli, która będzie miała w składzie olejki nawilżające i nie obciąży skóry.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-11-09 o 19:20
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 19:21   #1646
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
czym umyć taką nową lodówkę?? no bo myślałam żeby płynem do naczyń i wodą z octem, ale nie wiem :brzyda l:
i co z pralką?? wstawić np jakieś białe stare rzeczy na najwyższą temp żeby ona się jakoś tam przeczyściła itd czy normalnie można tam użytkować już?;p
Właśnie dużo osób poleca wodę z octem, ale ja myłam wodą z płynem do naczyń, bo obawiałam się, że zapach octu będzie się długo utrzymywał. Później jednak myłam półki wodą z octem i nic nie śmierdziało, więc śmiało możesz użyć tej mikstury

A co do pralki to nie wiem

Dominika

Alicja
Stary 2012-11-09, 19:24   #1647
Hosenka*
Zakorzenienie

Delicjanko: przeczytaj instrukcję pralki - tam będzie napisane co zrobić. W mojej trzeba było ustawić godzinne pranie, ale bez wsadu. Żeby przepłukać mechanizm.

Co do lodówki, to ja myję woda z octem.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 19:27   #1648
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaaaaa, to skąd wiedziałaś, że to infekcja??? Sorry za dociekliwe pytania, ale zanim go zastosuję wolę poznać opinię innych i w ogóle się zastanawiam czy mi pomoże.
moja gin mi powiedziala hehe

Cytat:
Właśnie dużo osób poleca wodę z octem, ale ja myłam wodą z płynem do naczyń, bo obawiałam się, że zapach octu będzie się długo utrzymywał. Później jednak myłam półki wodą z octem i nic nie śmierdziało, więc śmiało możesz użyć tej mikstury

A co do pralki to nie wiem
ja myłam najpierw wodą z płynem do naczyń, nastepnie wodą z octem no ale nowa lodówka to pytam ;D hehe moja babcia nie bedzie siegac do najwyższej półki biedulka

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Delicjanko: przeczytaj instrukcję pralki - tam będzie napisane co zrobić. W mojej trzeba było ustawić godzinne pranie, ale bez wsadu. Żeby przepłukać mechanizm.

Co do lodówki, to ja myję woda z octem.
jutro poczytam, bo dopiero jutro przyjdą moje nowe urządzonka hehe

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-11-09, 19:31   #1649
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Lodówka zwykła woda z płynem !!!
Jeśli chodzi o pralkę to poczytaj instrukcję, w naszej była funkcja pierwszego czyszczenia. Ustawiało się to programem i ona pobierała wodę i prała czyszcząc. I chyba musieliśmy proszek dać, nie pamiętam już.

Cytat:
Nie ma go dużo, nie mam już opakowania. Mi po aplikacji i leżeniu 2 godzin wyleciało trochę, ale tym się w razie czego nie przejmuj. Ten krem się osadza, i miałam ten krem przez 4 dni w środku, a wiem bo luteinę dopochwowo stosuję.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37524472]Nie niemowlak, a noworodek. Niemowlak do 2-12 miesiąc a roczniak doskonale już rozpoznaje buzie Tu ładnie:

http://www.biomedical.pl/dziecko/kie...mioty-884.html

.[/QUOTE]

Przejęzyczenie

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2012-11-09 o 19:33
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 19:36   #1650
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Lodówka zwykła woda z płynem !!!
Jeśli chodzi o pralkę to poczytaj instrukcję, w naszej była funkcja pierwszego czyszczenia. Ustawiało się to programem i ona pobierała wodę i prała czyszcząc. I chyba musieliśmy proszek dać, nie pamiętam już.

Przejęzyczenie
Mam nadzieje, ze bedzie pisac w instrukcji
a dziewczyny-> promocja pampersów -> http://www.promobaby.pl/promocja-10960.html

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości