|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
Wiem że w niektórych rasach jest tak, że rodowód dostaje sie na pierwsze 4 szczeniaki, jeżeli suka więcej ma to te nastepne są juz tańsze. A wiadomo, że niczym innym się nie różnią
|
|
|
|
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
a czemu miałby sie nie zgodzic?
Cytat:
NIE MA TAK!!! TO TOTALNA BZDURA I WYMYSŁ PSEUDOHODOWCÓW, DO WCISKANIA NIBY-RASOWYCH SZCZENIĄT! |
|
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
Pies bezrodowodu to kundel w typie rasy
![]() Z pseudohodowli bardzo często psy są chore, obciążone genetycznie itd. Był nawet kiedyś reportaż w ekspresie reporterów, jak wzieli labradorka z psudohodowli, bezrodowodu, bo taniej i zdechł po pół roku. |
|
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
i Ty nic nie piszesz że masz taki problem!
Kup furminator: http://www.zooplus.pl/shop/psy/maszy...FQEd3godMykAxA tylko oryginalny, a nie jakaś podróbe z allegro za 15zł. Przysięgam że to działa |
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna
a jak twoja sunia? :rolleyes :ja Wam powie że u mnie dwójka dzieci ,duży pies i kot i można wylądować w psychiatryku. ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- ja miałam kiedyś podróbe jamnika tzn jamnik-koszykarz
|
|
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja z całego serca polecam hodowlę Labradorów pod Poznaniem- Kociokwik. Pamiętaj, że schroniska pękają w szwach od przepełnienia cudnymi psami takimi jak Nutka Justyny. Wszelkiego rodzaju targi/bazary gdzie można kupić psa omijaj szerokim łukiem. Aaaa i polecam jeszcze stronę Labradory.info - oprócz ogromu informacji na temat rasy można tam znaleźć Labradora do adopcji (często są to młode psy). ![]() Blondynko, fajny ten wózek! Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-11-09 o 22:09 |
|
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko przed nami
|
|
|
|
|
#1960 |
|
Wtajemniczenie
|
Blondynko mam ten sam cyrk w domu, 2 dzieci, psa i kota
. Najgorzej jak WSZYSCY chcą jeść w tej samej chwili. Nuta super, kochana psina, ale i psuj . Dzisiaj tżtowi zżarła kapcie.Carmela o widzisz muszę coś kupić lepszego od naszej szczoty. Tylko nuta wcale nie ma takiej krótkiej sierści . Już nie... Pamiętasz, pytałaś o ten odkurzać do ładowania z Viledy, czy sierść by wciągał - wciąga . Jednak jak mieliśmy tylko kota, to sierści nie było.
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Labradory są fajne zwłaszcza te ciemne
|
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Jutyna nasza kotka wabi się Niuta
|
|
|
|
#1963 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Grypa żołądkowa opanowana. Skończyło się na mnie
|
||
|
|
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Furminatory mogą być do dłuższej sierści, nie ma to znaczenia i moja kuzynka też swoje koty tym czesze ![]() A wizja odkurzacza już sie zmieniła, teraz mogę zapytać jak sprząta ten samojezdny
|
|
|
|
|
#1965 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Wolno, Sara dostaje juz prawie 4 miesiące.
|
|
|
|
#1967 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tego co ja wiem, to nie można.
Tak jak raczej nie powinno się dawać krowiego .
|
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1969 |
|
Zadomowienie
|
Iustyna, My do tego samego wniosku doszliśmy, że przy kocie to był błysk w domu.
Carmela, też mamy to cudo- hit labradorowego forum. Nieraz mnie ktoś pytał czy ja strzygę psa, kiedy go wyczesywałam na spacerze. Swoją drogą to w okresie linienia można sobie za jednym zamachem ukulać z sierści drugiego Labradora.![]() No i pomimo szczotkowania trzeba codziennie odkurzać, bo włosy są wszęęęęędzie- no ale to już taka "uroda" tej rasy.
|
|
|
|
#1970 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem
tylko z miodem coś tam było z jakimiś bakteriami http://ebobas. pl/artykuly/czytaj/312/zdrowie/miod-jest-niebezpieczny-dla-niemowlat "Słodzenie miodem napojów i potraw maluchów nie tylko sprzyja nadwadze, ale może uczulać i grozi zatruciem jadem kiełbasianym. Dzieciom do roku w ogóle miodu nie powinno się podawać. Niektórzy lekarze radzą, by wstrzymać się nawet do drugich urodzin." Ja czekam do drugich urodzin tak jak z mlekiem krowim, pieczarkami itp
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-11-09 o 22:43 |
|
|
|
#1971 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam go w takim sklepie z włoskimi ubraniami (żadna sieciówka), dałam za niego 340zł.
Zobaczysz, że strach ma tylko wielkie oczy. Jestem pewna, że sobie doskonale poradzisz W ogóle to przeżywam razem z Tobą ![]() Cytat:
Cytat:
Bardzo fajnie wygląda, tylko trochę mały, w porównaniu do naszego MC ![]() Cytat:
A co za namiot kupujesz? Pokaż ![]() Całe szczęście
|
|||
|
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na mikołaja będzie
|
|
|
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam już całe mieszkanie zagracone Domka zabawkami |
|
|
|
|
#1974 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hania jest cudna ![]() ![]() Cytat:
Już Wy pozostańcie przy tej tradycji, że to mąż parkuje; )Cytat:
Cytat:
![]() A jeszcze nie mam... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() aaa, już doczytałam, że dziewczyny uważają podobnie
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie, JustiP, ja podawałam Domkowi clemastinum. Pewnie ze względu na ten jego wieczny katar
|
|
|
|
#1976 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
ja znowu calutki wieczor nadrabiam i cytuje, ciekawe czy będą wszytskei cytaty
a jak się czyta na raty to nie będę pamiętała co miało być zbiorczo dzięki za wszystkie kciuki usg z wynikiem "wszystko w porządku" to chłopczyk, ma jakies 390g ziewał, machał rączkami i nózkami kręcił się i trudno go było uchwycić do 3d ale mamy coś tam nagrane czyli ja już na pewno nie mogę szaleć w sklepach bo mam wszytsko po Dawidku ![]() moja babcia też na to chorowałanie widzę cytatu z pytaniem o castagnus - ja brałam kilka lat temu, nie na wspomaganie w zajściu w ciążę, ale na rozwalone cykle itp, to ziołowy lek, bez recepty o ile pamiętam, miałam brać trzy miesiące, mnie nie uregulowało się nic po nim Cytat:
wstrzymałam się bo są w każdym sklepie (jeszcze! a jak się zdecyduję znowu nie będzie nigdzie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
równie dobrze mogła dać coś na serce albo krązenie (!) to że dla zwierząt to akurat śmieszne ale nie szkodliwe Cytat:
Cytat:
Cytat:
miałam taka sunię, doga (wyglądała na doga, rasowa czysto nie była), znaleziona z ogromnym ropomaciczem, sutki powyciągane od karmienia do samej ziemi, chudzina i bieda mega, uratowała ją operacja sterylizacji, na którą już jej były właściciel się nie szarpnął, wywalił na ulicę, spokojna kochana psina, bardzo uległa... wziełam ją ze schorniska, żyła u mnie kilka lat, odeszła w ub roku wejdz na fora polecane przez dziewczyny, znajdziesz za darmo psy odpowiednie dla was no i nie wiem czy to wszystkie cytaty
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Jak cudownie zobaczyć takie swoje maleństwo na monitorze ![]() A mówiłaś, że Cie bolało przy dźwiganiu?
|
|
#1978 | |
|
Zadomowienie
|
iustyna, u nas przy sierściuchach furminator i rolka do ubrań (tanio wychodzi z ikei, całe 4 pack'i kupuję
) to podstawa ![]() moja mama ma labradora, sierść jest wszędzieeeeeeeeeee ![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
![]() mówiłam, w badaniu nie stwierdzili nieprawidłowości, ani w usg ani na fotelu mówił że się tam rozciągają więzadła i tak może być dziś już tak nie boli, ale czuję to nadal aaa właśnie - nie ma cytatu JustiP, pytałaś o lekarza, tak nadal chodzę do Wiaczesława
|
|
#1979 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny..
jako że podczytuję was już długo, bo od waszej poczekalni (mniej więcej w tym czasie zakiełkowała moja myśl o byciu mamą Chelsea 91 a propos Castagnusa..ja go brałam po 6 miesiącach starań bezowocnych, jeden cykl z Castagnusem i II kreski wyskoczyły (mimo ze mam PCOS i Hashimoto)..tak więc sądzę że jest on skuteczny w przypadku niewielkich rozjazdów w cyklach i prolaktynie lekko podwyższonej...w poważniejszych przypadkach to raczej Bromek..Castagnus to ziołowy lek, więc raczej nie powinien zaszkodzić a może pomóc.. |
|
|
|
#1980 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ile zakupów Ci odejdzie! Chłopaki są fajne Wielkie gratulacje! Trochę zazdroszczę, trochę bo ja już nie chciałabym być w ciąży . Dwoje mi wystarczyCytat:
). Co ja bym bez Was zrobiła? ![]() Aaaa Oliweczko moja mama w takiej samej sytuacji jak Ty urodziła bliźniaki. Miała mnie - 1,5 roku i dwa niemowlaki. Rodzice mieszkali wtedy na Śląsku i tata był górnikiem. Oni z Wielkopolski, to nie mieli tam nikogo do pomocy. Dali radę i Ty też dasz . Trzymaj się! strasznie szybko minęła mi Twoja ciąża.Ejjjj CO JUTRO NA OBIAD?!!!! edit: CO DZISIAJ NA OBIAD?!!!!
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-11-10 o 00:07 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

.
.
zębole![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

:rolleyes :

Teściowa dala krople, ktorymi kropila uszy psu. Bardzo przeżywa swoją pomylkę, wczoraj dwa razy dzwonila, przepraszala, ze bez okularow nie widziala. Nie jestem na nią zla, bo przecież mogliśmy przeczytać zanim Tż je zastosowal. Mam jednak nadzieję, że nie będzie żadnych skutkow ubocznych