![]() |
#2101 |
Przyczajenie
|
Dot.: Rzucić palenie, część II
Cześć dziewczyny,
Ja nie palę już od 13 dni. Ale zacznę od początku. Półtora roku temu w rzuciłam palenie na okres 10 miesięcy. Tyle, że zdarzało mi się podpalać, w trakcie imprezowanie potrafiłam spalić całą paczkę ( nie piłam często alkoholu 2xmiesiąc), a i raz na trzeźwo jak byłam w Paryżu, aby poczuć się jak paryżanka. Ale we wrześniu zaczęłam ostro się bawić i tak paliłam co 2-3 dni, ale tylko przy piwku. W październiku idąc na zajęcia weszłam do kiosku i automatycznie kupiłam papierosy i znowu zaczęłam. Codziennie obiecywałam sobie, że nie palę od jutra, albo jak zaliczę kolokwium, albo od poniedziałku, albo od sesji. W kwietniu już nie myślałam, żeby znów rzucić. I nagle na ostatniej babskiej imprezie popatrzyłam na moje koleżanki i zobaczyłam ich pryszczate twarze. W łazience popatrzyłam na moją i doszłam do wniosku. O boże mam 20 lat, a moja mama ma ładniejszą cerę. I tak od następnego dnia przestałam palić. Minęły już 2 tygodnie. I radzę sobie znakomicie. Nie chcę tu robić reklamy, ale używam wspomagacza w postaci plastrów i widzę same zalety. Nie chcę mi się naprawdę palić. I nie chcę mi się jeść i nie mam napadów złości i płaczu ( jak to było poprzednim razem jak rzucałam palenie) . Wtedy popadałam w stany furii i płaczu. Boję się, że jak się skończy kuracja to będzie źle ze mną, bo nie wiem jak zareaguję. Choć zdarzyło mi się spędzić dzień bez niego i nie chciało mi się w ogóle palić. Oprócz tego przeszłam na dietę i zaczęłam się ruszać, aby przyśpieszyć proces usuwania toksyn z organizmu. Mam power do życia!! Polecam! Ja też uwielbiałam palić i mówiłam sobie, nie rzucę bo to lubię. To takie przyjemne, ale jak usiądziesz obok kogoś kto właśnie zapalił i poczujesz ten "smród" bo inaczej się tego nie da nazwać, to zrozumiesz, że nigdy tego nie robiłaś, a twoja gadka była wytłumaczeniem tego, że boisz się, że przytyjesz, nie dasz rady, nie poradzisz sobie w stresującej sytuacji. Wiem, że jestem narażona na powrót do nałogu, bo już raz wróciłam, ale z papierosami to jest tak, że jesteś uzależniony do końca. Jedni mogą palić raz na jakiś czas i nic im nie będzie, a drudzy już nigdy nie powinni palić jeżeli nie chcą wrócić do nałogu. Mam teraz na ciele pełno wyprysków, ale wiem, że mój organizm wyrzuca toksyny. Będzie dobrze. Jedyny minus, to taki, że czujesz nieprzyjemne zapachy bardziej niż czułaś. I jak się ma słabą wolę to powinno się unikać osób, które są wielkimi zwolennikami palenia, bo mogą namówić. Wiem co mówię, bo tak mi się przytrafiało "Zapal jednego nic ci się nie stanie" Stanie się, twoja praca może pójść na marne! pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Chciałam również pogratulować wszystkim tu obecnych dziewczynkom, i trzymajmy tak dalej!! ![]() ![]() ![]() ![]() Gratuluję... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2102 |
Raczkowanie
|
Hej jak tam u Was ,jak idzie ,u mnie cięzko.Czym więcej czasu mija tym głód jest gorszy.Jak to długo jeszcze potrwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2103 |
Zakorzenienie
|
karolina38 bądz dzielna! w końcu ta ochota minie, tylko się nie poddawaj! długo już nie palisz?
14 dzień dzisiaj. Wczoraj był alkohol i impreza i żadnej ochoty na fajki ![]()
![]() |
![]() |
#2104 |
Raczkowanie
|
25 dni juz będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2105 |
Raczkowanie
|
hej laski jak tam,zyjecie nikt nic nie pisze! chyba nie poległyście ,na tytoniowym śmierdzącym polu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja narazie nie palę i nawet dobrze mi to idzie. Ale powodem jest niestety zatrucie się na ostatniej imprezie i teraz moje przeziębienie. Jak człowiek chory to nawet nie patrzy na papieprosy. I oby tak dalej było ![]() Ps. gratuluję wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2107 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj 25 dzień, śmiało mogę powiedzieć, że idzie mi wręcz idealnie. Raz tylko na imprezie, po wypiciu piwka, jak tak znajomi dookoła mnie kopcili, to coś mnie ruszyło i zachciało mi się zapalić. Ale szybko minęło
![]()
![]() |
![]() |
#2108 |
Raczkowanie
|
Palę 3 miesiące. Zaczęłam głupia w trakcie sesji.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2109 |
Raczkowanie
|
Witajcie ponownie
![]() nie palę 85 dni i zaoszczędziłam 695 zł. ![]() ![]() ![]() Życzę powodzenia wszystkim, które trwają w postanowieniu i tym, które właśnie postanowiły rozprawić się z nałogiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2110 |
Zakorzenienie
|
A ja powoli palić nie daje rady, boli mnie głowa, jest mi niedobrze Mam ochotę na papierosa itp ale nie dam rady, mam odruch wymiotny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2111 |
Zakorzenienie
|
MarJolka1977
![]() Imperfecta organizm daje CI znaki, żeby przestać, więc może by go tak posłuchać? ![]() U mnie wczoraj minął miesiąc. Jestem z siebie bardzo dumna, bo nawet już nie myślę o paleniu. Trochę się obawiam co będzie na studiach, ale przecież dam radę! ![]()
![]() |
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
Brillante, chętnie bym go posłuchała, ale chyba wiesz że do najprostszych rzeczy to nie należy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba próbować i wierzyć w swoje możliwości a na pewno się uda! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2114 |
Raczkowanie
|
U mnie już 164 dni bez fajki i zaoszczędzone 1742 zł!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2115 |
Raczkowanie
|
u mnie 2 tygodnie bez papierosów + ćwiczenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2116 |
Raczkowanie
|
No i kolejne dni za mną bez dymka... coraz rzadziej mam ochotę na papierosa i w zasadzie to powód do radości tyle, że... przytyłam już 4,5 kg i waga wciąż rośnie. Od 3 tygodni ćwiczę callanetisc, raz w tygodniu biegam i raz w tygodniu basen. W zasadzie prawie codziennie otrzymuję porcję ruchu. Niestety waga nie spada, na co bardzo liczyłam
![]() ![]() Przez "uregulowanie wszystkiego" rozumiem mój system metaboliczny, który podobno z rozpędzonej lokomotywy zwolnił do zawrotnej prędkości ślimaka winniczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2117 |
Zakorzenienie
|
MarJolka1977 mi też się nieco przytyło, ale to dlatego, że zaczęłam więcej jeść
![]() ![]() 40 dzień dzisiaj! ![]()
![]() |
![]() |
#2118 |
Wtajemniczenie
|
U mnie porazka
![]()
![]() |
#2119 |
Zakorzenienie
|
Cześć enii
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2120 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2121 |
Zakorzenienie
|
Enii wysłałam pw
![]()
![]() |
#2122 |
Przyczajenie
|
Witam!
Rzuciłam papierochy 10 dni temu. ![]() Nie powiem, czasem to tak mnie ciągnie jeszcze do nałogu, że chyba bym zjadła papierosa, gdybym go tylko miała ![]() Trzymajcie za mnie kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2123 |
Przyczajenie
|
Witam forumowiczów. Mam pytanko, czy ktoś ma jakieś doświadczenia albo słyszał coś o laserowej metodzie rzucana palenia? Bo jestem ciekawa czy to pomaga.....i czy faktycznie niema skutków ubocznych. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2124 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
(3 dni - skutki uboczne masakra) i co? NIC !! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2125 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich!
Przeglądałam forum w poszukiwaniu odpowiedniego wątku i trafiłam tu... Zaczęłam podpalać w 8 klasie szkoły podstawowej. W okresie liceum była przerwa przez I i II klasę potem znowu podpalanie przez III i IV a po liceum to już normalka bez ukrywania się przed rodzicami wiadomo człek pełnoletni to pali. W wieku 21lat zaszłam w ciąże. Nieszczęście mnie odrzuciło... z początku do 4 miesiąca zdarzało mi się podpalać ale to sporadycznie a potem do końca ciąży to już spokój z papierosami... Nieszczęście dziecko urodziło się zdrowe obecnie ma 5 latek. Teraz jestem w 7 miesiącu ciąży i niestety palę ![]() ![]() ![]() Wiem, że robię źle, że to tylko moja głupota.... Może ktoś zechce się przyłączyć do mnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... START: OD 7 LISTOPADA 1 DZIEŃ BEZ PAPIEROSA (jutro napiszę jak mi idzie) Edytowane przez madlen0 Czas edycji: 2012-11-06 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2126 |
Raczkowanie
|
witam ponownie!!!
Jak pisałam wyżej od 7 listopada rzucam palenie... dziś mamy 8 listopad i to jest mój 2 dzień bez papierosa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cieszę się strasznie i oby tak dalej trzymać kciuki... Pozdrawiam wszystkich Edytowane przez madlen0 Czas edycji: 2012-11-10 o 08:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2127 |
Przyczajenie
|
madleno -BRAVO!
![]() Już dawno powinnaś rzucić palenie , zwłaszcza że jesteś w ciąży. Nie będę Ci tu prawić morałów, bo wszystko doskonale wiesz. Ciesze się razem z Tobą z małego- wielkiego sukcesu. Chwile kryzysu będą na pewno, ale DASZ RADĘ !!! Cel jest szczytny. Czekam na Twoje wpisy, zwłaszcza takie :"Nie palę już od .... Hura!" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2128 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() dziś zaczynam 3 dzień bez papierosa.... nie powiem czasem mam ochotę zapalić ale myślę sobie wtedy STOP to już 3 dzień szkoda by było wszystko zepsuć i oczywiście najważniejsza istotka moje maleństwo dla której nie chcę palić.... Denerwuje mnie tylko jedno, że ja rzuciłam ale inni palą przy mnie i tak czy owak wdycham to paskudztwo... Dziś muszę pogadać z moim mężem że jak jedziemy autem to on nie pali.... Pozdrawiam P.S. trzymam kciuki za wszystkich rzucających ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2129 |
Zakorzenienie
|
madlen0 koniecznie musisz wytrzymać w postanowienia niepalenia, toż to najgorsza rzecz jaką możesz uczynić dla swojego maluszka!
Ja już przestałam liczyć ile dni nie palę, ale dzisiaj sobie podliczyłam iii 82 dni ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2130 |
Raczkowanie
|
hej!!!
8 dzień bez papierosa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nawet mnie nie ciągnie a wręcz przeciwnie denerwuje mnie zapach dymu papierosowego... Dziś idę na USG pooglądać dzidzię już nie mogę się doczekać.... paula120304 i BrillanteAstro5 dzięki za wsparcie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.