Rzucić palenie, część II - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-31, 22:03   #2101
fajnalalala
Przyczajenie

Dot.: Rzucić palenie, część II

Cześć dziewczyny,

Ja nie palę już od 13 dni.
Ale zacznę od początku. Półtora roku temu w rzuciłam palenie na okres 10 miesięcy. Tyle, że zdarzało mi się podpalać, w trakcie imprezowanie potrafiłam spalić całą paczkę ( nie piłam często alkoholu 2xmiesiąc), a i raz na trzeźwo jak byłam w Paryżu, aby poczuć się jak paryżanka. Ale we wrześniu zaczęłam ostro się bawić i tak paliłam co 2-3 dni, ale tylko przy piwku. W październiku idąc na zajęcia weszłam do kiosku i automatycznie kupiłam papierosy i znowu zaczęłam. Codziennie obiecywałam sobie, że nie palę od jutra, albo jak zaliczę kolokwium, albo od poniedziałku, albo od sesji. W kwietniu już nie myślałam, żeby znów rzucić. I nagle na ostatniej babskiej imprezie popatrzyłam na moje koleżanki i zobaczyłam ich pryszczate twarze. W łazience popatrzyłam na moją i doszłam do wniosku. O boże mam 20 lat, a moja mama ma ładniejszą cerę. I tak od następnego dnia przestałam palić. Minęły już 2 tygodnie. I radzę sobie znakomicie. Nie chcę tu robić reklamy, ale używam wspomagacza w postaci plastrów i widzę same zalety. Nie chcę mi się naprawdę palić. I nie chcę mi się jeść i nie mam napadów złości i płaczu ( jak to było poprzednim razem jak rzucałam palenie) . Wtedy popadałam w stany furii i płaczu. Boję się, że jak się skończy kuracja to będzie źle ze mną, bo nie wiem jak zareaguję. Choć zdarzyło mi się spędzić dzień bez niego i nie chciało mi się w ogóle palić. Oprócz tego przeszłam na dietę i zaczęłam się ruszać, aby przyśpieszyć proces usuwania toksyn z organizmu. Mam power do życia!! Polecam! Ja też uwielbiałam palić i mówiłam sobie, nie rzucę bo to lubię. To takie przyjemne, ale jak usiądziesz obok kogoś kto właśnie zapalił i poczujesz ten "smród" bo inaczej się tego nie da nazwać, to zrozumiesz, że nigdy tego nie robiłaś, a twoja gadka była wytłumaczeniem tego, że boisz się, że przytyjesz, nie dasz rady, nie poradzisz sobie w stresującej sytuacji. Wiem, że jestem narażona na powrót do nałogu, bo już raz wróciłam, ale z papierosami to jest tak, że jesteś uzależniony do końca. Jedni mogą palić raz na jakiś czas i nic im nie będzie, a drudzy już nigdy nie powinni palić jeżeli nie chcą wrócić do nałogu. Mam teraz na ciele pełno wyprysków, ale wiem, że mój organizm wyrzuca toksyny. Będzie dobrze. Jedyny minus, to taki, że czujesz nieprzyjemne zapachy bardziej niż czułaś. I jak się ma słabą wolę to powinno się unikać osób, które są wielkimi zwolennikami palenia, bo mogą namówić. Wiem co mówię, bo tak mi się przytrafiało "Zapal jednego nic ci się nie stanie" Stanie się, twoja praca może pójść na marne! pozdrawiam)

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Chciałam również pogratulować wszystkim tu obecnych dziewczynkom, i trzymajmy tak dalej!!

Gratuluję...
fajnalalala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-02, 16:04   #2102
karolina38
Raczkowanie

Hej jak tam u Was ,jak idzie ,u mnie cięzko.Czym więcej czasu mija tym głód jest gorszy.Jak to długo jeszcze potrwa.
karolina38 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-02, 16:58   #2103
BrillanteAstro5
Zakorzenienie

karolina38 bądz dzielna! w końcu ta ochota minie, tylko się nie poddawaj! długo już nie palisz?

14 dzień dzisiaj. Wczoraj był alkohol i impreza i żadnej ochoty na fajki
BrillanteAstro5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-03, 19:08   #2104
karolina38
Raczkowanie

25 dni juz będzie.
Stary 2012-09-11, 08:07   #2105
karolina38
Raczkowanie

hej laski jak tam,zyjecie nikt nic nie pisze! chyba nie poległyście ,na tytoniowym śmierdzącym polu.
Stary 2012-09-11, 12:38   #2106
morenica
Zakorzenienie

Hej
Ja narazie nie palę i nawet dobrze mi to idzie. Ale powodem jest niestety zatrucie się na ostatniej imprezie i teraz moje przeziębienie. Jak człowiek chory to nawet nie patrzy na papieprosy. I oby tak dalej było

Ps. gratuluję wszystkim
morenica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 08:35   #2107
BrillanteAstro5
Zakorzenienie

Ja dzisiaj 25 dzień, śmiało mogę powiedzieć, że idzie mi wręcz idealnie. Raz tylko na imprezie, po wypiciu piwka, jak tak znajomi dookoła mnie kopcili, to coś mnie ruszyło i zachciało mi się zapalić. Ale szybko minęło

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-19, 12:01   #2108
Nesca92
Raczkowanie

Palę 3 miesiące. Zaczęłam głupia w trakcie sesji. Zdarzało się, że w trakcie tych 3 miesięcy z 5 dni nie paliłam,ale.... czasem fajnie zapalić i tak sie ciągnęło trzy miesiące. Chcę rzucić. Zostało mi 10 papierosów. Dzisiaj zapalę ostatniego, w miejscu w którym uwielbiałam palić na wakacjach i... powiedzcie, że będzie łatwo;(
Nesca92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-20, 10:15   #2109
MarJolka1977
Raczkowanie

Witajcie ponownie
nie palę 85 dni i zaoszczędziłam 695 zł. zaglądam co jakiś czas na Jabłuszkowo i w ten sposób się motywuję. Z odczuwaniem chęci na dymka jest coraz lepiej, nawet zaczynam się autentycznie cieszyć, że rzuciłam. Przyznaję, że początkowo mnie to przerażało, myślałam o niepaleniu jak o jakimś przykrym obowiązku do wypełnienia. Rzucenie czegoś, co jak się uważało pomaga w odstresowaniu, dodaje animuszu itd. było nie lada wyzwaniem. Teraz zaczęłam dostrzegać więcej plusów. Nagradzam się również sowicie, czyli przez okres pół roku wszystkie pieniądze które dawniej wydawałam na papierosy (ok 300 zł.) teraz wydaję na zachcianki polecam tą metodę, któraś z Was słusznie zauważyła że NIEPALENIE powinno się kojarzyć z czymś pozytywnym, a nie przykrym (brakiem). Nawet w szkoleniu psów sprawdza się ta zasada, więc co dopiero u wyżej wykształconego Homo Sapiens
Życzę powodzenia wszystkim, które trwają w postanowieniu i tym, które właśnie postanowiły rozprawić się z nałogiem
MarJolka1977 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-20, 10:31   #2110
Imperfecta
Zakorzenienie

A ja powoli palić nie daje rady, boli mnie głowa, jest mi niedobrze Mam ochotę na papierosa itp ale nie dam rady, mam odruch wymiotny
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-21, 09:18   #2111
BrillanteAstro5
Zakorzenienie

MarJolka1977

Imperfecta organizm daje CI znaki, żeby przestać, więc może by go tak posłuchać?

U mnie wczoraj minął miesiąc. Jestem z siebie bardzo dumna, bo nawet już nie myślę o paleniu. Trochę się obawiam co będzie na studiach, ale przecież dam radę!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-21, 10:06   #2112
Imperfecta
Zakorzenienie

Brillante, chętnie bym go posłuchała, ale chyba wiesz że do najprostszych rzeczy to nie należy
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-21, 15:05   #2113
BrillanteAstro5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Brillante, chętnie bym go posłuchała, ale chyba wiesz że do najprostszych rzeczy to nie należy

trzeba próbować i wierzyć w swoje możliwości a na pewno się uda!
Stary 2012-09-22, 11:41   #2114
kometa7
Raczkowanie

U mnie już 164 dni bez fajki i zaoszczędzone 1742 zł!
kometa7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-22, 19:45   #2115
No more tears
Raczkowanie

u mnie 2 tygodnie bez papierosów + ćwiczenia
No more tears jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-28, 13:21   #2116
MarJolka1977
Raczkowanie

No i kolejne dni za mną bez dymka... coraz rzadziej mam ochotę na papierosa i w zasadzie to powód do radości tyle, że... przytyłam już 4,5 kg i waga wciąż rośnie. Od 3 tygodni ćwiczę callanetisc, raz w tygodniu biegam i raz w tygodniu basen. W zasadzie prawie codziennie otrzymuję porcję ruchu. Niestety waga nie spada, na co bardzo liczyłam zaczynam zastanawiać się ile jeszcze przytyję zanim "wszystko się ureguluje"
Przez "uregulowanie wszystkiego" rozumiem mój system metaboliczny, który podobno z rozpędzonej lokomotywy zwolnił do zawrotnej prędkości ślimaka winniczka a jak u Was z wagą? macie jakieś sposoby na rozpędzenie metabolizmu poza uprawnianiem sportu?
MarJolka1977 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-28, 15:23   #2117
BrillanteAstro5
Zakorzenienie

MarJolka1977 mi też się nieco przytyło, ale to dlatego, że zaczęłam więcej jeść Poza sportem zwróć uwage na to co jesz, zdrową dietką podkręcisz metabolizm

40 dzień dzisiaj!
Stary 2012-10-08, 08:21   #2118
enii
Wtajemniczenie

U mnie porazka . Miało byc tak fajnie,. Kazdego wieczora obiecuje sobie, ze rano nie zapale -a rano zapominam..I tak w kolko. Glowa mnie co chwile boli - i wiem ze to przez fajki..Nie potrafie sobie powiedziec STOP! , przewartosciowac tego wszystkiego.. Meczy mnie juz to. Chce nie palic, ale boje sie tego jak beda wygladaly poranki, sytuacje stresowe itd..

22.08.2012 Seoul, Kr (one way ticket)
enii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-10, 22:58   #2119
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cześć enii miło Cie znowu spotkać szkoda że obie nadal jako palące, ale i tak mam do Ciebie sentyment

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-11, 07:41   #2120
enii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Cześć enii miło Cie znowu spotkać szkoda że obie nadal jako palące, ale i tak mam do Ciebie sentyment
elunia jak sie ciesze, ze jestes .. chociaz nie ciesze sie, ze palisz .

22.08.2012 Seoul, Kr (one way ticket)
enii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-11, 21:11   #2121
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Enii wysłałam pw

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-29, 20:18   #2122
paula120304
Przyczajenie

Witam!
Rzuciłam papierochy 10 dni temu. Wspomagam się Tabexem, przeczytałam też książkę Allana Carr i na razie UDAJE SIĘ !!! Dziś sprawdziłam na Jabłuszkowo ile zaoszczędziłam : 80 zł - dużo-niedużo, ale zawsze coś. Mój mąż dziś doznał szoku. Nie pali od 21 marca br. i jak mu wyliczyłam to zaoszczędził : ok 3000 zł! Szkoda,że jakoś za dużo to nam nie przybyło , wiecie : oszczędzamy na jednym - to folgujemy sobie przy czymś innym.
Nie powiem, czasem to tak mnie ciągnie jeszcze do nałogu, że chyba bym zjadła papierosa, gdybym go tylko miała Ale na szczęście są to bardzo krótkie chwile. Na szczęście tez, częściej myślę : Jesteś wreszcie wolna! Nie śmierdzisz! Możesz być w końcu z siebie dumna!
Trzymajcie za mnie kciuki!
paula120304 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 11:04   #2123
Katie091
Przyczajenie

Witam forumowiczów. Mam pytanko, czy ktoś ma jakieś doświadczenia albo słyszał coś o laserowej metodzie rzucana palenia? Bo jestem ciekawa czy to pomaga.....i czy faktycznie niema skutków ubocznych. Pozdrawiam
Katie091 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 09:52   #2124
jatomam90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez enii Pokaż wiadomość
U mnie porazka . Miało byc tak fajnie,. Kazdego wieczora obiecuje sobie, ze rano nie zapale -a rano zapominam..I tak w kolko. Glowa mnie co chwile boli - i wiem ze to przez fajki..Nie potrafie sobie powiedziec STOP! , przewartosciowac tego wszystkiego.. Meczy mnie juz to. Chce nie palic, ale boje sie tego jak beda wygladaly poranki, sytuacje stresowe itd..
Widzę że mamy wiele wspólnego :P Przeczytałam książkę, brałam tabex
(3 dni - skutki uboczne masakra) i co? NIC !! Ale stwierdzam że książka magiczna i warta przeczytania
It's a love story baby just say yes
jatomam90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 13:40   #2125
madlen0
Raczkowanie

Witam wszystkich!
Przeglądałam forum w poszukiwaniu odpowiedniego wątku i trafiłam tu...

Zaczęłam podpalać w 8 klasie szkoły podstawowej. W okresie liceum była przerwa przez I i II klasę potem znowu podpalanie przez III i IV a po liceum to już normalka bez ukrywania się przed rodzicami wiadomo człek pełnoletni to pali.
W wieku 21lat zaszłam w ciąże. Nieszczęście mnie odrzuciło... z początku do 4 miesiąca zdarzało mi się podpalać ale to sporadycznie a potem do końca ciąży to już spokój z papierosami... Nieszczęście dziecko urodziło się zdrowe obecnie ma 5 latek.

Teraz jestem w 7 miesiącu ciąży i niestety palę ciągnie mnie strasznie staram się palić jak najmniej ale chcę w końcu rzucić to dziadostwo bo sumienie mnie gryzie.... Najgorsze jest to że jak nie mam co palić bo nie kupuje sobie fajek tylko od męża biorę to nie pale tylko jak ktoś pali przy mnie....
Wiem, że robię źle, że to tylko moja głupota....

Może ktoś zechce się przyłączyć do mnie Wiadomo razem raźniej.... albo wesprzeć w postanowieniu....
......................... ......................... ......................... ......................... ......................... .........................
START: OD 7 LISTOPADA 1 DZIEŃ BEZ PAPIEROSA
(jutro napiszę jak mi idzie)

Edytowane przez madlen0
Czas edycji: 2012-11-06 o 13:56
madlen0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-08, 19:08   #2126
madlen0
Raczkowanie

witam ponownie!!!

Jak pisałam wyżej od 7 listopada rzucam palenie... dziś mamy 8 listopad i to jest mój 2 dzień bez papierosa
Cieszę się strasznie i oby tak dalej trzymać kciuki...

Pozdrawiam wszystkich

Edytowane przez madlen0
Czas edycji: 2012-11-10 o 08:30
Stary 2012-11-09, 16:43   #2127
paula120304
Przyczajenie

madleno -BRAVO!
Już dawno powinnaś rzucić palenie , zwłaszcza że jesteś w ciąży. Nie będę Ci tu prawić morałów, bo wszystko doskonale wiesz. Ciesze się razem z Tobą z małego- wielkiego sukcesu. Chwile kryzysu będą na pewno, ale DASZ RADĘ !!! Cel jest szczytny. Czekam na Twoje wpisy, zwłaszcza takie :"Nie palę już od .... Hura!"
paula120304 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-10, 08:39   #2128
madlen0
Raczkowanie

Witam
dziś zaczynam 3 dzień bez papierosa....
nie powiem czasem mam ochotę zapalić ale myślę sobie wtedy STOP to już 3 dzień szkoda by było wszystko zepsuć i oczywiście najważniejsza istotka moje maleństwo dla której nie chcę palić....
Denerwuje mnie tylko jedno, że ja rzuciłam ale inni palą przy mnie i tak czy owak wdycham to paskudztwo...
Dziś muszę pogadać z moim mężem że jak jedziemy autem to on nie pali....

Pozdrawiam
P.S. trzymam kciuki za wszystkich rzucających
Stary 2012-11-10, 08:55   #2129
BrillanteAstro5
Zakorzenienie

madlen0 koniecznie musisz wytrzymać w postanowienia niepalenia, toż to najgorsza rzecz jaką możesz uczynić dla swojego maluszka!

Ja już przestałam liczyć ile dni nie palę, ale dzisiaj sobie podliczyłam iii 82 dni kompletnie mnie nie ciągnie, śmierdzi mi strasznie, gdy ktoś przy mnie pali. Chyba zwyciężyłam z tym nałogiem
Stary 2012-11-15, 08:30   #2130
madlen0
Raczkowanie

hej!!!
8 dzień bez papierosa
Nawet mnie nie ciągnie a wręcz przeciwnie denerwuje mnie zapach dymu papierosowego... Dziś idę na USG pooglądać dzidzię już nie mogę się doczekać....
paula120304 i BrillanteAstro5 dzięki za wsparcie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości