Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-09, 21:16   #2581
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

a ja tak o tym peselu napisalam ze sama bym nie zrozumiala
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 23:02   #2582
Katee27
Zadomowienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
aga-ton windi bardzo łatwo się używa
instrukcja jest na pudełeczku
trzeba wyczuć moment, kiedy dziecko nie zwiera pośladków i wtedy baaardzo delikatnie wkładać rureczkę i nic się dziecku nie dzieje a bączki wylatują i jest spokój
polecam

wyszłam z małą na spacer
przy okazji pozałatwiałam sporo rzeczy
zaniosłam spodnie do krawcowej na skrócenie, bo zawsze muszę to robić
poszłam do fryzjera - mała przespała strzyżenie mamy i nareszcie wyglądam jak człowiek a nie neandertalczyk jakiś
wracając zrobiłam zakupy żywieniowe
i nabyłam kombinezon dla synka przyjaciółki na zimę w ciuchu normalnie jak nowiutki i za 30 zł a nie 150
mała śpi dziś prawie cały dzień
teraz dopiero nie śpi po powrocie do domku
i nareszcie poszła kupa podczas karmienia ale lekko zielonkawa a zjadłam ostatnio kawałek jajka i sera żółtego, więc jednak nabiał odpada na razie
tormentalum już zaczęłam stosować i teraz czekam na poprawę
rozbawiłaś mnie tym porównaniem

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak to jest z nr pesel? mała urodziła sie 17.10. a pesel zaczyna sie od 123017 myślicie ze jest bład czy coś się zmieniło w nadawaniu tych numerów?
tak już było w 2007 jak urodziłam synka...

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Was odnośnie zaproszeń na chrzest: zamawiałyście takie imienne czy po prostu ogólnie, że zapraszacie itd.?
takie imienne

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Wróciłam od okulisty i niestety Kamilka ma niedrożny kanalik łzowy i mam skierowanie do szpitala na zabieg Biedne to moje dzieciątko

A poza tym jestem tak wk........ że zaraz się chyba popłaczę. Pojechałam tam z teściową i tak mnie zdenerwowała, że myślałam, że ją uszkodzę. W poczekalni mała sobie spokojnie we foteliku śpi. A ta jej bez przerwy czapeczkę poprawia, a to rękawek, a to nogawkę. W końcu ją o☠☠☠☠☠☠☠iłam, że ma jej nie dotykać jak smacznie śpi bo przez nią potem mała jest nerwowa i we śnie bez przerwy skacze z przerażenia. To ona do mnie, że teraz się nie rusza A u lekarza ☠☠☠☠a mamę się jej zachciało zastąpić, położyła dziecko, rozebrała a ja stałam k... jak ciele i jak lekarka pokazywała, jak mam pielęgnować oko małej to ona się cholera pierwsza wciska, nie wytrzymałam i powiedziałam, że ma mnie tam puścić bo przecież nie ona to będzie robić. Laski mam ochotę walnąć ją w łeb. K....k....k.....
co za babadoceniam moją,choć nie wiem,czy jakby pojechała ze mną do lekarza z dzieckiem czy nie byłoby podobnie.

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Kattee a nie myślałaś by na noc dokarmiać mm? Jest szansa, że będzie dłużej spał. A jesteś najwspanialszą matką na świecie!!!!!!! Wystarczy spojrzeć na Twoje poświęcenie
nie chce,starcza mu mojego mleczka a to myśle przejściowe jest.Chyba muszę odpuścić wizaż wieczorem,ale nie całkowicie,za bardzo Was lubie!

Cytat:
Kattee a dlaczego tak wczesnie wstajesz? A w ciagu dnia nie mozesz spac z Kubusiem?

Szkoda mi kolkowych maluszkow
Kuba tak się budzii rano boli go brzuch.On w dzień nie śpi tylko drzemie na rękach,może czasem przyśnie na pół godziny.Ogólnie to tylko w wózku na spacerze śpi...

lewek brak słów,by wyrazić głupote ludzkąw głowie sie nie mieści.

Uciekam...pa,pa

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 01:16   #2583
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
tak, witaminę D w kapsułkach

szkoda, że Cię nie poinformowali, powinni to zrobić, jak nie w szpitalu to pediatra powinien to zrobić.

u mnie trąbili o tym na każdym kroku a nawet w książeczce zdrowia małej wbili czerwoną pieczątkę z informacją, że witamina K tylko przy wyłącznym karmieniu piersią. w razie gdybym zapomniała

kuźwa no !!!!! To ja 2 mce podaje to cholerstwo a nikt ani pediatra ani położna nic mi nie powiedzieli. Tym bardziej że mały był dokarmiany bebilonem i jeszcze baba przy wypisie ze szpitala mowiła że tą D i K mam podawać do konca 3mca.
Alem sie wnerwiła

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
ja tez mam to wbite w książeczke
i też o tym trąbili na każdym kroku i położna setki razy mówiła
dziwne że Iwonci nikt nie poinformował..

A my przy cycu
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 04:11   #2584
gda
Zakorzenienie

Ale mamy noc

Non stop ulewanie i brak kupy(popołudniu ostatnia była). Ale od wieczora strasznie ulewa. Myślicie, że już się niepokoić??? Bardzo niespokojnie śpi, ale gazów nie oddaje, tylko widać że chce mu się odbić. A jak go nosimy, to jest odbicie z chlustem na ziemie...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 06:06   #2585
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ale mamy noc

Non stop ulewanie i brak kupy(popołudniu ostatnia była). Ale od wieczora strasznie ulewa. Myślicie, że już się niepokoić??? Bardzo niespokojnie śpi, ale gazów nie oddaje, tylko widać że chce mu się odbić. A jak go nosimy, to jest odbicie z chlustem na ziemie...

U nas kilka razy też tak wyglądało ulewanie . Myślę że już w ciągu dnia Heniowi to ustapi .

Jeśli chodzi o kupe to u nas była ostatnia w czwartek po południu i to po czopie . Teraz mały znów się męczy

U mnie nawet Jas na wypisie ze szpitala miał wpisane żeby podawać D a w przypadku karmienia wyłącznie piersią KiD .
Stary 2012-11-10, 06:38   #2586
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Witamy się z Zuzią z rana,wstałyśmy o 7 i co tu robić,niunia ani myśli spać raczej ma ochotę na zabawę,no trudno,dzisiaj mamy gości także coś ogarnę.

Miłego dnia

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 06:59   #2587
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale mamy noc

biedny Henio.. jak nie kupa go męczy to odbicie i tak wkółko..
Iga też mi ulewa często.. odbije jej się i potem uleje ale nie tak chlustająco tylko normalnie leci jej z buzi

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 07:19   #2588
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mamy noc

Oj, też u nas nieraz podobnie jest,.musimy to przetrwać niestety

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
U nas kilka razy też tak wyglądało ulewanie . Myślę że już w ciągu dnia Heniowi to ustapi .

Jeśli chodzi o kupe to u nas była ostatnia w czwartek po południu i to po czopie . Teraz mały znów się męczy

U mnie nawet Jas na wypisie ze szpitala miał wpisane żeby podawać D a w przypadku karmienia wyłącznie piersią KiD .
No to moj chłop dzis kierunek apteka.
Moje dziecko pojadło i zaś marudzi i beczy.
Kiedy to sie wreszcie skończy!!!!

Fuj!!!! Jakie te karmi niedobre!!! Bleeee
Stary 2012-11-10, 07:28   #2589
kraven
Zakorzenienie

Czesc. U nas noc spokojna. Walczymy o laktacje i trzeba niestety dokarmiac Jasia
Wczoraj byli tesciowie i tesciowa tez mnie wkurzyla. Jasiu spi slodko w lozeczku a Ona Nim potrzasa. Dzieki Bogu skonczyla zanim sie odezwalam a poznien jak już sie obudzil to wziela Go na rece i nie chciala oddac. W koncu tesc zrobil porzadek. Tak ze Elena całkowicie Cie rozumie.
A z cudownych wiadomosci - moja Mama do nas przyjezdz zeby pomoc przy Jasiu. Powiedziala ze przy cc i trybie pracy TZ to ktos musi mi pomoc i jak chce to moze byc Ona. Dwa razy nie trzeba mi bylo powtarzac.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 07:53   #2590
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Czesc. U nas noc spokojna. Walczymy o laktacje i trzeba niestety dokarmiac Jasia
Wczoraj byli tesciowie i tesciowa tez mnie wkurzyla. Jasiu spi slodko w lozeczku a Ona Nim potrzasa. Dzieki Bogu skonczyla zanim sie odezwalam a poznien jak już sie obudzil to wziela Go na rece i nie chciala oddac. W koncu tesc zrobil porzadek. Tak ze Elena całkowicie Cie rozumie.
A z cudownych wiadomosci - moja Mama do nas przyjezdz zeby pomoc przy Jasiu. Powiedziala ze przy cc i trybie pracy TZ to ktos musi mi pomoc i jak chce to moze byc Ona. Dwa razy nie trzeba mi bylo powtarzac.
Jeju, jak dobrze że ja mam fajną teściową. Ona ani razu nie miała jeszcze Henia na rękach, chyba czeka na moje przyzwolenie Ale też nie ma parcia na to. Bardziej zakochany jest teść ale też jeszcze nie brał go na rączki. Moja mama za to, sama spbie wzięła Henia na ręce. Ale to mi w ogóle nie przeszkadza, mama może sobie z nim robić co chce.

Żona mojego taty też się dorwała do niego i tu już czułam dyskomfort

Fajnie, że mama Ci pomoże. Dla mnie początek macierzyństwa, to wydarzenie, które jeszcze bardziej zbliżyło mnie do mojej mamy.

Dzięki dziewczyny za wsparcie! Biedny ten nasz Henio jest... Ale w końcu zrobił kupkę o 6 rano Co z tego jak teraz znowu ma gazy Ale nie płacze, tylko stęka i pręży się.

Któraś mówiła, że testuje Delicol i odstawiła Bobotic. Ja daję i Delicol i Bobotic, bo to zupełnie różne substancje. Jedna pomaga na wzdęcia, druga pomaga trawić laktozę. Także lepiej dawać i to i to, jeśli gazy też się pojawiają.

Ja jeszcze Biogaia daję. Probiotyk. Tzn. teraz od 4 dni nie dajemy, bo się skończyła i widać różnicę... Dziś lecimy do apteki kupić zapas.
Stary 2012-11-10, 07:54   #2591
Iwoncia81
Zakorzenienie

Kraven, super że Ci mama pomoże
Ja też byłam szczęśliwa jak rodzice po wyjsciu ze szpitala pomagali mi bo było mi cholernie ciężko - nawet psychicznie.

Jezu laski, czy te świńskie karmi jest w jakims innym smaku??
Pije te klasyczne i chyba zaraz sie
A chce tą laktacje pobudzić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-10, 07:57   #2592
zielona1911
Zakorzenienie

W tesco jest promocja na pampersy 3 150sztuk za 80zl i tak sie zastanawiam czy juz przypadkiem na trojki nie przejsc. W sumie maly wazy 5400. jak myslicie?
Stary 2012-11-10, 08:03   #2593
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
W tesco jest promocja na pampersy 3 150sztuk za 80zl i tak sie zastanawiam czy juz przypadkiem na trojki nie przejsc. W sumie maly wazy 5400. jak myslicie?
Ja bym już na 3 przeszła
Stary 2012-11-10, 08:05   #2594
katiem
Wtajemniczenie

Cześć słoneczka!
JA dzisiaj tylko z doskoku bo imprezka.
Ale została mi jeszcze tylko szarlotka do zrobienia i takie ogólne przygotowanie.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
rozbawiłaś mnie tym porównaniem

tak już było w 2007 jak urodziłam synka...

takie imienne

co za babadoceniam moją,choć nie wiem,czy jakby pojechała ze mną do lekarza z dzieckiem czy nie byłoby podobnie.

nie chce,starcza mu mojego mleczka a to myśle przejściowe jest.Chyba muszę odpuścić wizaż wieczorem,ale nie całkowicie,za bardzo Was lubie!

Kuba tak się budzii rano boli go brzuch.On w dzień nie śpi tylko drzemie na rękach,może czasem przyśnie na pół godziny.Ogólnie to tylko w wózku na spacerze śpi...

lewek brak słów,by wyrazić głupote ludzkąw głowie sie nie mieści.

Uciekam...pa,pa
No widzisz jaka z Ciebie dobra mamusia Mam nadzieję, że w końcu uda Ci się odpocząć.
A jak go kładziesz w ciągu dnia? Na pleckach? Na boczku? Próbowałaś na brzuszku? Moj tylko w takiej pozycji śpi. tzn juz sie tak przyzwyczaiłam do tej pozycji, że nawet w innej go nie kładę. A w nocy potrafi przespać 5 godzin. Czasem bez smoczka, a czasem smok obowiązkowo i tylko mu wkładam i spi dalej.
Mam wrazenie, ze jak kładę mojego na plecach to jeszcze mu jeździ po tym przełyku i w brzuszku. I jak go położę na brzuszku to od razu lepiej. No i na bioderka super pozycja.

MAggie moja teściowa na razie była u wnuka raz 80km ma A siostra męża jeszcze ani razu ja mam jechać? co to to nie. nie chcą nas oglądać to nie. dla nich liczy się tylko mój mąż. i to nie jest tak, że One chowają jakąś urazę. po prostu uważają, że ich postępowanie jest w porządku.
Na szczęście teść jest inny. jak tu był w sanatorium to bardzo chciał się z nami spotykać.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 08:23   #2595
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym już na 3 przeszła
napisalam tzetowi zeby mi je kupil.

Wogole tz zaczał trenowac... MMA wczoraj wrocil z treningu z guzem na glowie i podrapana szyja.. ja wymiękam powoli,ale powiedzial ze nie bedzie juz palił.Wiec kalkulujac lepiej oplaca sie zeby chodzil na te treningi bo kosztuje to 90 zl a nie 400zl jak jego miesieczne wydatki na fajki. O matko jaki on glupi,stwierdzil ze bedzie slawny jak Khalidov

Mysle co by tu zrobic na obiad,wymyslilam ze moze parowki w ciescie,nigdy ich nie robilam a ludzie je zachwalają.

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

http://www.wielkiezarcie.com/recipe22051.html
Stary 2012-11-10, 08:33   #2596
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
My jeszcze na 2, a Kuba miał 1,5 tygodnia temu 5700.

Iwoncia jeszcze wiśniowe i kawowe. JA to akurat uwielbiam Karmi.

Kraven super, ze mama pomoże Moja też jest niezastąpiona.

Jejku biedne te nasze maleństwa z tym bólem brzuszka

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-10, 08:44   #2597
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
My jeszcze na 2, a Kuba miał 1,5 tygodnia temu 5700.

Iwoncia jeszcze wiśniowe i kawowe. JA to akurat uwielbiam Karmi.

Kraven super, ze mama pomoże Moja też jest niezastąpiona.

Jejku biedne te nasze maleństwa z tym bólem brzuszka
No niby u mnie 2 sa jeszcze dobre,nic nie przecieka.No ale jak kupie w tej promocji ze bedzie strzelam 170pampkow 2 to napewno nie zluzyje wszystkich. Najwyzej kupie te trojki a jak bedzie przeciekac cos to kupie dady w biedronce 2 i poczekam az "dorosnie" do trojek

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

wogole mysle o powrocie do pracy i to jak najszybciej. Chce pracowac powiedzmy 2 razy w tygodniu na nocki tzn. np we wtorek isc na nocke i potem cala srode nie spac-dopiero w nocy i w czwartek na kolejna nocke. Kasa sie bardzo mi przyda to raz a dwa juz mi sie niechce w domu siedziec.
Jak pojde 2 razy w tygodniu czyli 8 razy w miesiacu to zarobie 480zl. wiec mysle ze warto
Stary 2012-11-10, 08:58   #2598
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
No niby u mnie 2 sa jeszcze dobre,nic nie przecieka.No ale jak kupie w tej promocji ze bedzie strzelam 170pampkow 2 to napewno nie zluzyje wszystkich. Najwyzej kupie te trojki a jak bedzie przeciekac cos to kupie dady w biedronce 2 i poczekam az "dorosnie" do trojek

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

wogole mysle o powrocie do pracy i to jak najszybciej. Chce pracowac powiedzmy 2 razy w tygodniu na nocki tzn. np we wtorek isc na nocke i potem cala srode nie spac-dopiero w nocy i w czwartek na kolejna nocke. Kasa sie bardzo mi przyda to raz a dwa juz mi sie niechce w domu siedziec.
Jak pojde 2 razy w tygodniu czyli 8 razy w miesiacu to zarobie 480zl. wiec mysle ze warto
Ja mam właśnie Dada, czasem BAbydream i sa teraz takie na styk. Nie wiem jak wypadają Pampers. Ale faktycznie mozesz nie zuzyc takiej ilosci.

Co do pracy to jak najbardziej. ja własnie chodzę 2 razy w tygodniu po 4-6 godzin. Tyle, że mam pracę koło moich rodziców - młodym zajmuje się moja mama, a ja mam przerwy na karmienie. Zaczęłam jak młody skończył miesiąc i naprawdę odpoczywam No i kasa dla siebie jakaś jest.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-10, 09:12   #2599
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Moje dzieci jeszcze śpią Co prawda Mati osrany, ale nie będę go budzić, nic mu się nie stanie.
W nocy mi dziś szalał, najeść się nie mógł i od północy do drugiej na cycu wisiał, ja w między czasie spałam no ale w którymś momencie patrzę na zegarek a tu za 5 druga. No cholera mnie wzięła bo ile żreć można, zabrałam cyca, smoka dałam i spał. Ja też. No co za nie nażarte małe stworzenie. W dzień mało co zjadł i w nocy chciał nadrobić. O nie, nie, nie, nie dam się w takie układy wrobić.

Lewek nie no, w szoku jestem. Co za typy, żeby wózek dzidzi zniszczyć. Da się zszyć?

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Konik sprawdza się w 100%. na początku zainteresowania nie budził żadnego, ale po jakimś czasie Zuzanka się przyzywczaiła, że konik służy do uspokajania i usypiania. teraz wystarczy włączyć konika kładąc małą do łózeczka spać i chwila moment sen przychodzi.
U nas też konik = kołysanka i sen. A mamy go dopiero drugi tydzień. Na noc konik jest defraudowany przez Paulę i robi za lampkę

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Dobre sobie,mąż go przewija i mi podaje..on śpi na dole ze starszym.Czasem przychodzi jak Kuba długo płacze.Nawet mówiłam mu,by spał ze mną ze 2x w tygodniu,ale twierdzi,ze starszy tez go potrzebuje.

Kuba budzi sie teraz ze 3x,tyle ze ja przez sen daje mu piers,nawet nie moge dojrzec godziny na dekoderze i czesto przez cała noc je z jednej piersi,bo ja nie kontacze,tymbardziej nie mam siły wstać,by go przebrać,chyba że płacze to wtedy się dobudzam.
Wstyd mi przed Wami,ale i przed samą sobą.Ja się źle z tym czuje.

Późno chodzę spać a o 6.00 rano wstaje.Muszę to zmienić,wiem.Ostatnio z mężem mieliśmy spięcia i to dodatkowo mnie wykończyło.I z Kubą jestem ciągle sama...ehh szkoda gadać.
dołuje.Chyba sama nie wiem,czego chce...
A dlaczego tak późno chodzisz spać? Mati wstaje nieraz co 2 godziny a ja wyspana jestem. Może jakiś witamin Ci brak, że Ty taka bez życia No bo karmisz na śpiąco, nawet nie wiesz kiedy, więc na dobrą sprawę cała noc przespana, a Ty nadal zmęczona

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Tż mnie zas wkur... dzisiaj i sobie poszłam w cholere i w tym czasie mały mu zasrał życie bo pampersiok przeciekł i musiał pajaca prać i juz nawet nie wspomne o przewijaniu dobrze mu tak
Mądry chłopczyk

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Wróciłam od okulisty i niestety Kamilka ma niedrożny kanalik łzowy i mam skierowanie do szpitala na zabieg Biedne to moje dzieciątko

A poza tym jestem tak wk........ że zaraz się chyba popłaczę. Pojechałam tam z teściową i tak mnie zdenerwowała, że myślałam, że ją uszkodzę. W poczekalni mała sobie spokojnie we foteliku śpi. A ta jej bez przerwy czapeczkę poprawia, a to rękawek, a to nogawkę. W końcu ją o☠☠☠☠☠☠☠iłam, że ma jej nie dotykać jak smacznie śpi bo przez nią potem mała jest nerwowa i we śnie bez przerwy skacze z przerażenia. To ona do mnie, że teraz się nie rusza A u lekarza ☠☠☠☠a mamę się jej zachciało zastąpić, położyła dziecko, rozebrała a ja stałam k... jak ciele i jak lekarka pokazywała, jak mam pielęgnować oko małej to ona się cholera pierwsza wciska, nie wytrzymałam i powiedziałam, że ma mnie tam puścić bo przecież nie ona to będzie robić. Laski mam ochotę walnąć ją w łeb. K....k....k.....
Biedna Kamilka, no ale jak trzeba to trzeba. Ważne żeby oczko zdrowe było.
A teściową to bym My jutro jedziemy do mojej.

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
)
Martusia dzięki za odpowiedź w sprawie furaginu, ja juz sama nie wiem, opinie sa różne, jedni, że nie pzrenika do mleka matki, inni, że kategorycznie zabronione - w ciąży brałam tego dużo, a niby też nie wolno
Na ulotce pisze że nie wolno.

Cytat:
u mojego brata na osiedlu też strach coś zostawić. nie tak dawno wyszedł z bloku, idzie do samochodu a w nim brakuje przednich kół... samochód na pustakach stoi
kuźwa, tyle zachodu by te cegły przytaszczyć i dwie opony zapieprzyć...

Cytat:
no właśnie zapomniałam Was zapytać, czy mogę przemywać oczka Małej. ostatnio coś zaczęły ropieć
Na codzień wodą przegotowaną, jak ropiało moim mlekiem lub rumiankiem.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
kiedyś mojemu tacie pod blokiem wszystkie koła ukradli. A zawsze parkował pod latarnią, żeby było na widoku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-10, 09:52   #2600
afternoon
Rozeznanie

Witam po nocy

U nas wieczorem atak kolki, rureczki Windi poszły w ruch , ale z marnym rezultatem. Zasnął w końcu ze zmęczenia. W nocy z kolei cisnął namiętnie kupę na kilka rat, udało się o 5 i teraz kolejna porcję
My też podajemy Bio Gaię, to ponoć jeden z lepszyh probiotyków.

Gda Delicol jest bez recepty? Jak dawkujesz z Bobotikiem?

Odnośnie teściowych - moja ma do wnuka blisko 500 km

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Iwoncia, karmi jest jeszcze w wersji malinowej i kawowej
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 09:55   #2601
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
a jak waga córeczki? bo jeśli ładnie przybiera to moim zdaniem nie ma potrzeby jej dokarmiać. pierwszy raz słyszę, żeby czas karmienia był ograniczony

widzę, że co jedna teściówka to lepsza
moja tak się zachwyca wnusią, że jej zdjęcie postawiła w widocznym miejscu w pokoju, że niby cały czas na nią patrzy
szkoda tylko, że czasem przyjeżdża do nas a do Leny nawet nie zajrzy
Waga jest w porządku (uf) - 3870 (ma 3 tyg, najniższa przy wyjściu ze szpitala to 3290). Pediatra mówi, że przez te 15 min z 1 piersi mleko płynie, a potem dziecko ssie tylko kropelki i może tak w nieskończoność, a się nie najada więc żeby nie wisiała mi na cycu cały dzień to lepiej dać butelkę. Bo czy po 15 min ssania, czy po godzinie i tak jest dalej głodna.
Chociaż widzę że w nocy te 20 min ssania jej wystarczy. Ostatni raz karmię ją koło 20, śpi do 3 w nocy. Wtedy ssie 20 min, i wytrzymuje 3 godziny. Za to w dzień nadrabia jedzenie i bez butli się nie obędzie.

Lewek, co za palanty... my na korytarzu trzymamy tylko stelaż do wózka przypięty zapięciem do roweru, a gondolę wnoszę do domu.

Muszę się zabrać za pracę zaliczeniową, a strasznie mi się nie chce niby zajęcia mam 17.11 ale wiem że czas mi się skurczy nie wiadomo kiedy i jest dozowany miłej soboty dziewczyny!

A.... i dziś odważyłam się stanąć na wadze! W ciąży przytyłam 18 kg i dobiłam do 70kg. Teraz ważę 60 więc jeszcze 8 do zrzucenia...

Edytowane przez lourose
Czas edycji: 2012-11-10 o 09:57
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 10:07   #2602
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Wyobraźcie sobie jak się wkurzyłam wczoraj jak wychodziłam z małym na spacer - ktoś nam pociął wózek! Stoi on pod naszymi drzwiami na klatce, na 3 - ostatnim piętrze, zdawało mi się, że sami spokojni ludzie tu mieszkają, nawet miałam pomysł aby go zostawiać całkiem na dole żeby nie taszczyć go w dół i w górę.. Dwie dziury na wylot na budce i przerżnięte okrycie na gondolę z dziurą długości 15 cm - wszystko jak nożem. No wyobrażacie sobie?? Zrobiliśmy już wywiad u najbliższych sąsiadów, ale nikt nic nie wie. Tu się prawie nikt nie kręci! Aż strach normalnie.. A taki był ładny.. Mam w planie zamontować kamerkę, a jak się ktoś znów pojawi to TŻ mu
Co za masakra! To już nawet nie kradną tylko niszczą... co za ludziska.
Mój wózek też stoi na klatce i to na dole. Troche się o niego obawiam, ale nie dam rady go codziennie znosić i wnosić na 2 piętro.
Stary 2012-11-10, 10:10   #2603
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Witam po nocy

U nas wieczorem atak kolki, rureczki Windi poszły w ruch , ale z marnym rezultatem. Zasnął w końcu ze zmęczenia. W nocy z kolei cisnął namiętnie kupę na kilka rat, udało się o 5 i teraz kolejna porcję
My też podajemy Bio Gaię, to ponoć jeden z lepszyh probiotyków.

Gda Delicol jest bez recepty? Jak dawkujesz z Bobotikiem?

[/COLOR]Iwoncia, karmi jest jeszcze w wersji malinowej i kawowej
Delicol jest bez recepty, w aptece mi powiedziano że tak samo dobry jak Biogaia której nie mieli w tym momencie.
Ja podaje raz dziennie bez Bobotica żeby nie mieszać zabardzo.

Ooo, to spróbuje karmi malinowe bo kawowego tez nie zniose
Nie cierpie kawy

Dzidzi mojemu sie humorek naprawił i zaraz go zjem chyba. A wycałowany z 500 razy już
Stary 2012-11-10, 10:28   #2604
zielona1911
Zakorzenienie

to moj synek w dwojkach z pampersa,chyba jednak trzeba bedzie przejsc na trojki od razu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC11875.jpg (58,9 KB, 75 załadowań)

Edytowane przez zielona1911
Czas edycji: 2012-11-10 o 10:40
Stary 2012-11-10, 10:32   #2605
katiem
Wtajemniczenie

Iwoncia ale szczerze to to malinowe tylko troszke inne w smaku od tego klasycznego. Bo podstawą i tak jest karmel.
Ile płaciłaś za Delicol. Bo koło mnie w aptekach ponoć jest za 40 - 50zł. A w internecie możesz z przesyłką dostać za 30zł?
I Delicol inaczej działa niż probiotyk.

Lewek dopiero doczytałam o tym wozku. Co za ludzie. Ja na klatce zostawiam sam stelaż.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Zielona, ale już bobas fajny to dada muszą byc większe. Mi sie udaje ciaśniej zapiąć.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-10, 10:37   #2606
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Delicol jest bez recepty, w aptece mi powiedziano że tak samo dobry jak Biogaia której nie mieli w tym momencie.
Ja podaje raz dziennie bez Bobotica żeby nie mieszać zabardzo.

Ooo, to spróbuje karmi malinowe bo kawowego tez nie zniose
Nie cierpie kawy

Dzidzi mojemu sie humorek naprawił i zaraz go zjem chyba. A wycałowany z 500 razy już
Ale Biogaia to nie jest to samo co Bobotic.

Biogaia jest na dobrą florę bakteryjną jelit (tak jak my bierzemy osłonowo np. Trilac przy antybiotykach). Zwiększa też ogólną odporność dziecka na choroby.

A Delicol to enzym do trawienia laktozy, jeśli występuje nietolerancja.

Z kolei Bobotic to symetykon, który działa na wzdęcia.
Jak odstawiłam Bobotic na 1 dobę i sam Delicol używałam, to się lekko pogorszyło ze wzdęciami, więc teraz daję wszystko.

A dawkuję - 8 kropel Boboticu, 4 razy dziennie.
Delicol przed prawie każdym karmieniem 6 kropel.
A Biogaia 5 kropel, 2 razy dziennie.
Stary 2012-11-10, 10:38   #2607
Iwoncia81
Zakorzenienie

Katiem u nas był po 32zł.
Dawkuje raz dziennie po 5 kropel

O, znowu małemu chce sie rozmawiać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-10, 11:01   #2608
zielona1911
Zakorzenienie

katiem
faktycznie DADA sa wieksze od Pampersow bo porownywalam.Chcialam teraz zrobic fotke,ale te z dada mi sie skonczyly bo mialam je pod wozkiem i juz ich nie mam
Stary 2012-11-10, 11:14   #2609
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Iga też mi ulewa często.. odbije jej się i potem uleje ale nie tak chlustająco tylko normalnie leci jej z buzi
Mojemu też tak wylatuje. zawsze dziwnym trafem na mnie.

Cytat:
Mój też jakoś tyle waży a 2 są dla niego idealne.
Swoją drogą 80zł za 150sztuk pampersów to normalna cena. Wychodzi 53 grosze za sztukę.

Cytat:
O matko jaki on glupi,stwierdzil ze bedzie slawny jak Khalidov

Cytat:
to moj synek w dwojkach z pampersa,chyba jednak trzeba bedzie przejsc na trojki od razu
Moim zdaniem są te dobre dla niego.
Stary 2012-11-10, 11:28   #2610
gda
Zakorzenienie

Mi i 2 i 3 przeciekały, więc nie wiem jak to jest A waży 5700.

Lidka pytałaś czym mąż się zajmuje - ma swoją firmę i siedzi w reklamie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości