|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
brumku, iustynko, no rozczulające tak widzieś tego szkrabka na monitorze, serduszko, paluszki takie maciupeńkie
jak dziś wyszłam z usg mówię do Dawidka : "będziesz miał drugiego braciszka" i zaraz się poprawiłam " tzn pierwszego" a tz "drugi będzie za 2 lata" iustynko ja nic nie gotuję, jedziemy w beskidy cześć Flowerbombka a pochwal się ile ma Twój dzidziuś? chłopczyk? dziewczynka?piję 5 herbatę tak mi smakuje że oszaleję, najpierw były dwa zwykłe liptony a teraz są angielskie -wanilia z rumiankiem i jakaś czerwonachyba sie dziś odwodniłam....
|
#1982 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
![]() Cytat:
Witaj Czyli teraz też już masz malucha, tak?Ja jadę na działkę i liczę na to, że się tam załapiemy na pyszny obiadek ![]() Cytat:
|
|
#1983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak słyszę "działka" to widzę altanę, grill, namiot i takie tam i jakoś tak dziwnie to brzmi jak taki ziąb fajnie mieć taki domek wypadowyrozochocił się, albo chce się mnie pozbyć zbrodnia doskonała ![]() dopijam szóstą herbatę i idę spać
|
|
#1984 |
|
Zadomowienie
|
Kolina 100 % synuś..Morfeuszek
ma troszkę ponad pół roczku..A tak wogóle to gratuluję drugiego syneczka Podobnie jak Brumek jestem tak zakochana w synku, że dojrzewa we mnie myśl o rodzeństwie, choć z drugiej strony martwi mnie fakt, że chcąc niechcąc będę miała wtedy dla niego mniej czasu, ale z drugiej strony to dla rodzeństwa lepsza jest mała różnica wieku... Na zdjęciu to nie żel to alantan plus na ciemieniuchę ![]() Strasznie fajna u was atmosfera dziewczyny...choć u nas na wątku też super jest (marcowo-kwieteniowy 2012).. |
|
|
|
#1985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekawe imię dzięki
|
|
#1986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to sobie pijesz. a herbatki angielskie to twinnings? ![]() przyjechali koloniści (teściowie). pomimo,że byli u nas już dwa razy. zapomnieli jak się wchodzi do naszego budynku . Emil na nich czekał, choć przyznam, że troszeczkę go przetrzymywałam, żeby mógł zobaczyć dziadków i dziadkowie mogli zobaczyć jego. baaaardzo sięucieszył. z wypiekami na twarzy tańczył dla nich, pokazywał zabawki i patrzył i uśmiechał się. jak przyszedł tatuś to zrobili jeszcze parę rundek między pokojami i Emil swoim zwyczajem wpakował smoka do buzi, podszedł do mnie, spojrzał tym swoim rozmydlonym wzrokiem i wziął za rękę. a to znaczy, czas na spanie. pomachał więc wszystkim na dobranoc i puścił parę buziaków i szybciutko zasnął.![]() babcia przywiozła mu kilka prezencików i oczywiście 12 na kalendarz adwentowy. jak wyjedzie to pokażę wam jaką poduchę uszyła dla Emila. no normalnie rozczulają mnie te rzeczy, które ona dla niego robi. jak się patrzy na te urocze sweterki, kołderki, podusie, to aż chce się mieć kolejne dziecko. a może to jej plan, by mnie zachęcić? ![]() uwaga wysiliłam się: zrobiłam sałatkę z tuńczyka, muffinki i kanapki. ![]() mąż przychorował- gorzej niż dziecko. siedział i co 10 min mierzył sobie temperaturę.
|
|
|
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do psow nie wypowiadam, sie bo nie mam, nigdy nie mialam i nie wiem czy miec bede kiedys. Co do miodu, nie dawalam jeszcze, ale kolezanka ma mi odsprzedac od wujka z wlasnej pasieki - w zasadzie chcialam sobie, ale nie wykluczam, ze dam czasem Marysi. frytka tez czasem dostaje. Pieczarek jeszcze nie dawalam. to tak z grzechow glownych sie wyspowiadalam. Poki co Marysia pije wode z sokiem malinowym wlasnej roboty, dolewam jej tranu do tego (bo niestety sama nie wypije go ani z lyzeczki, ani strzykawki).Co do Mikolaja mialam rozterki, ale w zwiazku z tym ze 8 grudnia zaczyna sie basen malej, to w zasadzie jest prezent i dostanie laptop edukacyjny. Taki niedrogi. A niech ma. ![]() Witam sie z kawa. Wczoraj kolo 21 tak mnie naszla ochota na pizze ze musialam zamowic, byla pyszna. Zjadlam i poszlam spac ![]() kolina chlopczyk - super . A tym 3 d u nas tak samo bylo, Marysia machala raczkami, przekrecala sie i nie udalo sie.
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Kolinka serdeczne gratulacje!!!
Czekamy na imie![]() Lili stooo lat, stoooo lat niech żyje żyje naaaaam! ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#1989 | |||
|
Zadomowienie
|
cześć
ja po tych herbatkach do 2 nie spałam Cytat:
![]() tak, twinnings a jednka jest pozytywna strona pobytu kolonistów pokażesz te cudowności co przywiozła? a Emil - mały czarodziej hahaha z męża Cytat:
u nas też pizza była wczoraj, tak mi pachniało koło pizza hut ze nie mogłam sie oprzeć dzięki za gratki ![]() Cytat:
![]() Lili, to się podłączam - STO LAT STO LAT!!
|
|
#1990 |
|
Zadomowienie
|
Iustyna moi rodzice kilka lat temu przygarnęli psa ze schroniska. Takiego kundla podwórkowego. Przez dwa pierwsze dni pies nie wiedział, co się dzieje, był zestresowany, cichy. Ale w końcu zaszczekał pierwszy raz ku naszej radości (już tracilismy nadzieję). Jak na psa jest mądry, wierny, umie się zachować, bawić z dziećmi, wspólpracuje ze swoimi kotami (na obce szczeka)
![]() Kolina super, że drugi chłopak też rośnie ![]() Flowerbombka fajnego masz synka o oryginalnym imieniu! Agni czekamy na dalsze relacje z "kolonii" A takie prezenty hand made są najcenniejsze![]() Lili świętujesz dziś? Wszystkiego najlepszego! U nas kolejne męcząca noc, ale wspomogliśmy się nurofenem o 0:30, tzn. wcisnęłam mu na siłę trochę, ale po pół godzinie zasnął i w miarę spokojnie spał. ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Kolina a przeszło mi przez myśl, czy dasz radę zasnąć po tych 6 herbatkach
|
|
|
|
#1991 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Po 10 jade z Domkiem do lekarza, ten jego kaszel to przy każdym zebie taki będzie? Co ząb to kaszel Dzisiaj w nocy tak kaszlal, że az mi prawie zwymiotowal. No bidok taki maly się nacierpi przez te potworzyska![]() Cytat:
I skrycie gdzies tam zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A widzisz jednak coś tam przygotowalaś, dobra z Ciebie synowa A mąż? Typowy facet ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- LILI WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!! |
||||
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
No świętuję ale nie sama ![]() Agula! ![]() ![]() ![]() Spełnienia marzeń, zdrowia i radości z rodzinki |
|
|
|
#1993 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem tez strasznie herbaciana, uwielbiam herbatę czarna(dilmaha
). czy z miodem , cukrem, cytryna, sokiem malinowym, zawsze jest pyszna (u mnie w domu zawsze sie pilo duzo herbaty i tak mi zostalo).Gratuluje Kolinko ślicznego chłopczyka. Byłam wczoraj w H&M, ale niestety nie bylo tych szarych polarków My zaraz jedziemy do moich rodziców popilnować psa(owczarka Norke), bo oni z babcia wyjezdzaja na wekend i ktos musi Norka sie zająć.Niestety jak Borysek bedzie biegał to musi byc zamknieta bo ona nie lubi dzieci(ma juz 11 lat, nie jest przyzwyczajona i mogłaby Borysowi zrobic krzywde).A z Norka to dluga historia, kieds Wam napisze-tez zostala zabrana od kogos kto ja bił i jest bardzo bojaźliwym pieskiem... Zbieram sie i miłego wekendu zycze .Lili 100lat
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-11-10 o 10:10 |
|
|
|
#1994 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Lili, Agula - stooooo lat!!!!!!!!
Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż to na plus ![]() Cytat:
Dylemat nie do rozwiązania...A propos innych wątków, to nie tak dawno zastanawiałam się, czy na innych dziewczyny zżyły się ze sobą tak, jak my... I czy tez tyle gadają ![]() A Morfeuszek (co za boskie imię DCytat:
Cytat:
Mojej mamy pies podobny. W podobnym wieku i też nie toleruje dzieci niestety Tzn. nie zamykamy go, jak Tymek przychodzi, ale nie odstępujemy ich na krok, zeby się do siebie nie zbliżyli. Bo Ten juz nie raz próbował jakies dziecko kłapnąć. Jest ze schroniska, ale mama, wybierając go, wiedziała o jego problemach i specjalnie go wzięła. Bo to pies po straszliwych, potwornych przejściach. I tak wyszedł u niej na ludzi po tych 7 latach. I oprócz lekkich odchyłek jest cudowną przylepą. Choć wielkości średniego wielbłąda
|
|
#1995 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mi nie pomógł nawet bromek , dopiero fostimon..Dzień dobry sobotnio ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Szymon wczoraj go nosił pierwszy raz i jest cudny A najfajniejsza jest ta dziurka na kciuk, bo rękawki nie zaginają się pod kurtką ![]() No nic muszę zapolować na kolejny
|
|
#1996 |
|
Zadomowienie
|
Lili, Agula- sto lat w zdrowiu i szczęściu! Niech Wam się spełnią najskrytsze marzenia.
![]() Kolina, no proszę jakie tż ma poczucie humoru. Super, że maluszek tak pięknie rośnie.![]() Iustyna, co na obiad? U nas będzie kurczak (pierś) w potrawce, ryż i groszek z marchewką- taki mam plan, chyba że tż coś innego wymyśli. Agni, prawdziwy facet z tż. Koniecznie pokaż te ręcznie robione cuda, uwielbiam takie rzeczy. Polarki z H&M- dzisiaj jadę do CH jeśli któraś by chciała to mogę kupić i wysłać. )Madziulka, nie wiedziałam, że ta dziurka z myślą o kciuku jest zrobiona- fajny patent. ![]() Carmela, ten namiot jest rewelacyjny, bardzo mi się podoba. Flowerbombka, jednym słowem zasypiasz w objęciach Morfeusza. Ślicznego masz synka.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-11-10 o 12:01 |
|
|
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poproszę rozmiar 80, jeśli będzie
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() Ja się tylko witam na szybko, bo muszę się za obiad wziąć i łazienkę ogarnąć .. ale oczywiście wlazłam na neta i szukam śpiworka do wózka dla mojej dzidziusi ![]() Kolina, doczytałam, że będzie synek - gratulacje ![]() ![]() Lili, Agula - stoo lat Spadam, postaram się jeszcze zajrzeć później
|
|
#1999 |
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
no baaa jasne spaghetti lecę robić sos i pomyć gary mały śpi teraz tż chory
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Lili, Agula kochane nasze, po 100 lat i po wszystkim o czym marzycie, dla każdej z osobna. Buziaki ode mnie i małego!!! Kolinko czyli się potwierdziło cieszę się, że wszystko gra jak powinno.Witaj mamo Morfeusza. Skąd takie nietypowe imię? ( ładne ).
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2001 |
|
Rozeznanie
|
Melduje, ze zyjemy...laptop w naprawie, nadrabiam na starym(ciagle sie wyłącza)
spróbuje nadrobic
|
|
|
|
#2002 | |
|
Zadomowienie
|
Natka jak Domek?
Agula sto lat! Cytat:
|
|
|
|
|
#2003 |
|
Wtajemniczenie
|
Lili, Agula sto lat!
Kolinko ogromne gratulacje drugiego synka! Nogi mi wchodza do du.... po 3 godz. lazenia z Antkiem. Najpierw godzine spacerek, troche na nozkach, troche w wozku i jak wracalam juz do domu, to zasnal, wiec zostalam z nim na polu. Spalby jeszcze, ale ja zglodnialam. |
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie kogo widziałam w klubie? Lilkaa82... chyba czas na porządki..
Agula i Lilii STO LAT
|
#2005 |
|
Wtajemniczenie
|
Agula i Lili
|
#2006 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
Kolinko gratuluję drugiego syneczka!!!! też ciekawam co za imię mu wybierzecie :Agula,Lili wszystkiego najlepszego kochane ja dzisiaj w końcu nawet wyspana. przetrzymałam Hankę trochę przy UU nad ranem i pospaliśmy do 8:30 szaleństwo, wiem skończyłam ogarniać dom i czekam na rodzinę (pojechali do teściów odwieźć "mamusi" buty, bo dawała u nas w mieście do reklamacji). i zamiast się zdrzemnąc to walnęłam sobie drugą kawę i nadrabiam co u Was kolinko ja uwielbiam Twinningsa. w UK piłam litrami (dosłownie). ale tutaj to jest troszke drogawy, więc sobie dawkuję tę przyjemność ja to w ogóle herbaciara jestem. uwielbiam zielona, czarną (ale bez dodatków w stylu cytryna, czy cukier...w ogóle to nic nie słodzę ), smakowe herbaty to właśnie Twinningsa i Dilmaha najbardziej. Lipton tez może być ![]() coś jeszcze miałam napisać aha! Oliweczko ja już jak otwieram wizaż to zastanawiam się, czy będzie wiadomość, że to JUZ będzie dobrze kochana Brumku no też mi kilka razy przeszło przez głowę, jak to jest na innych wątkach. w sensie czy tak , jak u nas ![]() a więcej to nie pamiętam... skleroza. lub tzw. SKS
|
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam bardzo za zyczenia
![]() ![]() ![]() Lilka śpi, ja trochę ogarnęłam... ze względu na moje wczorajsze przejścia tż stwierdził że nie da mi dzisiaj sprzątać, piec torta, jedzenia itd dla gości tylko zabieramy wszystkich na pizze Jutro moja siostra mają 10 rocznicę ślubu i nie mam pomysłu na prezent... doradźcie coś
|
|
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agulabaar - również - sto lat spełnienia marzeń i samych radości w życiu Kolinko - gratulacje syneczka - tak w kościach czułam podskórnie że synek będzie ![]() Flowerbombka - skąd kojarzę Twojego nicka .. czyżby z Targowiska? gratulacje pięknego synka i oryginalnego imieniajak zdrabniacie to imię?
|
|
|
#2009 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W końcu z nim nie pojechałam, bo nie było nas za bardzo gdzie wcisnąć. Ale nasza pediatra wracając z przychodni podjechała do nas do domu. Zbadała go i osłuchowo czysto, gardełko lekko przekrwione. Niestety przy ząbkowaniu infekcje się lubią ciągnąć... Dalej mamy się inhalować i czekać na poprawę Dziękuję, że pytasz Cytat:
![]() Cytat:
![]() AGULA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Brumku,ale jaja powiedz mężowi, że Domek znowu coś ponaciskał i naprawił to co zepsuł ł i ó w końcu działa |
|||
|
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczcie jak moje dziecko dzisiaj przysnęło
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

tak mi smakuje że oszaleję, najpierw były dwa zwykłe liptony a teraz są angielskie -wanilia z rumiankiem i jakaś czerwona

fajnie mieć taki domek wypadowy
zbrodnia doskonała 
. Emil na nich czekał, choć przyznam, że troszeczkę go przetrzymywałam, żeby mógł zobaczyć dziadków i dziadkowie mogli zobaczyć jego. baaaardzo sięucieszył. z wypiekami na twarzy tańczył dla nich, pokazywał zabawki i patrzył i uśmiechał się. jak przyszedł tatuś to zrobili jeszcze parę rundek między pokojami i Emil swoim zwyczajem wpakował smoka do buzi, podszedł do mnie, spojrzał tym swoim rozmydlonym wzrokiem i wziął za rękę. a to znaczy, czas na spanie. pomachał więc wszystkim na dobranoc i puścił parę buziaków i szybciutko zasnął.

. A tym 3 d u nas tak samo bylo, Marysia machala raczkami, przekrecala sie i nie udalo sie.
12.06.2010

Zakończone: 2
Dzisiaj w nocy tak kaszlal, że az mi prawie zwymiotowal. No bidok taki maly się nacierpi przez te potworzyska

Tzn. nie zamykamy go, jak Tymek przychodzi, ale nie odstępujemy ich na krok, zeby się do siebie nie zbliżyli. Bo Ten juz nie raz próbował jakies dziecko kłapnąć. Jest ze schroniska, ale mama, wybierając go, wiedziała o jego problemach i specjalnie go wzięła. Bo to pies po straszliwych, potwornych przejściach. I tak wyszedł u niej na ludzi po tych 7 latach. I oprócz lekkich odchyłek jest cudowną przylepą. Choć wielkości średniego wielbłąda