Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-10, 00:42   #1981
Kolina
Zadomowienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

brumku, iustynko, no rozczulające tak widzieś tego szkrabka na monitorze, serduszko, paluszki takie maciupeńkie

jak dziś wyszłam z usg mówię do Dawidka : "będziesz miał drugiego braciszka" i zaraz się poprawiłam " tzn pierwszego"
a tz "drugi będzie za 2 lata"

iustynko ja nic nie gotuję, jedziemy w beskidy

cześć Flowerbombka a pochwal się ile ma Twój dzidziuś? chłopczyk? dziewczynka?

piję 5 herbatę tak mi smakuje że oszaleję, najpierw były dwa zwykłe liptony a teraz są angielskie -wanilia z rumiankiem i jakaś czerwona
chyba sie dziś odwodniłam....
Stary 2012-11-10, 01:21   #1982
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
dzięki
mówiłam, w badaniu nie stwierdzili nieprawidłowości, ani w usg ani na fotelu
mówił że się tam rozciągają więzadła i tak może być
dziś już tak nie boli, ale czuję to nadal
Bardzo sie cieszę

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny..
jako że podczytuję was już długo, bo od waszej poczekalni (mniej więcej w tym czasie zakiełkowała moja myśl o byciu mamą ) i wiele cennych rad z tego wątku niejako otrzymałam to teraz się zrewanżuję, bo zainspirowało mnie pytanie
Chelsea 91 a propos Castagnusa..ja go brałam po 6 miesiącach starań bezowocnych, jeden cykl z Castagnusem i II kreski wyskoczyły (mimo ze mam PCOS i Hashimoto)..tak więc sądzę że jest on skuteczny w przypadku niewielkich rozjazdów w cyklach i prolaktynie lekko podwyższonej...w poważniejszych przypadkach to raczej Bromek..Castagnus to ziołowy lek, więc raczej nie powinien zaszkodzić a może pomóc..
No proszę, kolejna mama Witaj Czyli teraz też już masz malucha, tak?

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Ejjjj CO JUTRO NA OBIAD?!!!!

edit:
CO DZISIAJ NA OBIAD?!!!!
Ja jadę na działkę i liczę na to, że się tam załapiemy na pyszny obiadek

Cytat:
jak dziś wyszłam z usg mówię do Dawidka : "będziesz miał drugiego braciszka" i zaraz się poprawiłam " tzn pierwszego"
a tz "drugi będzie za 2 lata"
Proszę, jak się rozochocił
Stary 2012-11-10, 01:27   #1983
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Bardzo sie cieszę

No proszę, kolejna mama Witaj Czyli teraz też już masz malucha, tak?

Ja jadę na działkę i liczę na to, że się tam załapiemy na pyszny obiadek

Proszę, jak się rozochocił
dzięki

jak słyszę "działka" to widzę altanę, grill, namiot i takie tam i jakoś tak dziwnie to brzmi jak taki ziąb fajnie mieć taki domek wypadowy

rozochocił się, albo chce się mnie pozbyć zbrodnia doskonała

dopijam szóstą herbatę i idę spać
Stary 2012-11-10, 01:37   #1984
Flowerbombka
Zadomowienie

Kolina 100 % synuś..Morfeuszek ma troszkę ponad pół roczku..
A tak wogóle to gratuluję drugiego syneczka

Podobnie jak Brumek jestem tak zakochana w synku, że dojrzewa we mnie myśl o rodzeństwie, choć z drugiej strony martwi mnie fakt, że chcąc niechcąc będę miała wtedy dla niego mniej czasu, ale z drugiej strony to dla rodzeństwa lepsza jest mała różnica wieku...

Na zdjęciu to nie żel to alantan plus na ciemieniuchę

Strasznie fajna u was atmosfera dziewczyny...choć u nas na wątku też super jest (marcowo-kwieteniowy 2012)..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Morficzek.jpg (77,8 KB, 53 załadowań)
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 01:51   #1985
Kolina
Zadomowienie

Cytat:

Podobnie jak Brumek jestem tak zakochana w synku, że dojrzewa we mnie myśl o rodzeństwie, choć z drugiej strony martwi mnie fakt, że chcąc niechcąc będę miała wtedy dla niego mniej czasu, ale z drugiej strony to dla rodzeństwa lepsza jest mała różnica wieku...

Strasznie fajna u was atmosfera dziewczyny...choć u nas na wątku też super jest (marcowo-kwieteniowy 2012)..
o jeju jaki slodki gratuluję!
ciekawe imię

dzięki
Stary 2012-11-10, 06:33   #1986
agni82
Zadomowienie

Cytat:

piję 5 herbatę tak mi smakuje że oszaleję, najpierw były dwa zwykłe liptony a teraz są angielskie -wanilia z rumiankiem i jakaś czerwona
chyba sie dziś odwodniłam....
Kolinko- gratulacje przede wszystkim. bedziesz miała dwóch chłopaczków. super. ja jakbym miała mieć jeszcze jedno to też chyba chciałabym mieć kolejnego chłopca

no to sobie pijesz. a herbatki angielskie to twinnings?

przyjechali koloniści (teściowie). pomimo,że byli u nas już dwa razy. zapomnieli jak się wchodzi do naszego budynku. Emil na nich czekał, choć przyznam, że troszeczkę go przetrzymywałam, żeby mógł zobaczyć dziadków i dziadkowie mogli zobaczyć jego. baaaardzo sięucieszył. z wypiekami na twarzy tańczył dla nich, pokazywał zabawki i patrzył i uśmiechał się. jak przyszedł tatuś to zrobili jeszcze parę rundek między pokojami i Emil swoim zwyczajem wpakował smoka do buzi, podszedł do mnie, spojrzał tym swoim rozmydlonym wzrokiem i wziął za rękę. a to znaczy, czas na spanie. pomachał więc wszystkim na dobranoc i puścił parę buziaków i szybciutko zasnął.

babcia przywiozła mu kilka prezencików i oczywiście 12 na kalendarz adwentowy. jak wyjedzie to pokażę wam jaką poduchę uszyła dla Emila. no normalnie rozczulają mnie te rzeczy, które ona dla niego robi. jak się patrzy na te urocze sweterki, kołderki, podusie, to aż chce się mieć kolejne dziecko. a może to jej plan, by mnie zachęcić?

uwaga wysiliłam się: zrobiłam sałatkę z tuńczyka, muffinki i kanapki.

mąż przychorował- gorzej niż dziecko. siedział i co 10 min mierzył sobie temperaturę..twierzi ł, że mu szybko rośnie
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 07:16   #1987
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

jaki slodziak

co do psow nie wypowiadam, sie bo nie mam, nigdy nie mialam i nie wiem czy miec bede kiedys.

Co do miodu, nie dawalam jeszcze, ale kolezanka ma mi odsprzedac od wujka z wlasnej pasieki - w zasadzie chcialam sobie, ale nie wykluczam, ze dam czasem Marysi. frytka tez czasem dostaje. Pieczarek jeszcze nie dawalam. to tak z grzechow glownych sie wyspowiadalam. Poki co Marysia pije wode z sokiem malinowym wlasnej roboty, dolewam jej tranu do tego (bo niestety sama nie wypije go ani z lyzeczki, ani strzykawki).

Co do Mikolaja mialam rozterki, ale w zwiazku z tym ze 8 grudnia zaczyna sie basen malej, to w zasadzie jest prezent i dostanie laptop edukacyjny. Taki niedrogi. A niech ma.

Witam sie z kawa. Wczoraj kolo 21 tak mnie naszla ochota na pizze ze musialam zamowic, byla pyszna. Zjadlam i poszlam spac

kolina chlopczyk - super. A tym 3 d u nas tak samo bylo, Marysia machala raczkami, przekrecala sie i nie udalo sie.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 08:21   #1988
agulaaabar
Zakorzenienie

Kolinka serdeczne gratulacje!!! Czekamy na imie

Lili stooo lat, stoooo lat niech żyje żyje naaaaam!

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 08:32   #1989
Kolina
Zadomowienie

Exclamation Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

cześć
ja po tych herbatkach do 2 nie spałam

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Kolinko- gratulacje przede wszystkim. bedziesz miała dwóch chłopaczków. super. ja jakbym miała mieć jeszcze jedno to też chyba chciałabym mieć kolejnego chłopca

no to sobie pijesz. a herbatki angielskie to twinnings?

przyjechali koloniści (teściowie). pomimo,że byli u nas już dwa razy. zapomnieli jak się wchodzi do naszego budynku. Emil na nich czekał, choć przyznam, że troszeczkę go przetrzymywałam, żeby mógł zobaczyć dziadków i dziadkowie mogli zobaczyć jego. baaaardzo sięucieszył. z wypiekami na twarzy tańczył dla nich, pokazywał zabawki i patrzył i uśmiechał się. jak przyszedł tatuś to zrobili jeszcze parę rundek między pokojami i Emil swoim zwyczajem wpakował smoka do buzi, podszedł do mnie, spojrzał tym swoim rozmydlonym wzrokiem i wziął za rękę. a to znaczy, czas na spanie. pomachał więc wszystkim na dobranoc i puścił parę buziaków i szybciutko zasnął.

babcia przywiozła mu kilka prezencików i oczywiście 12 na kalendarz adwentowy. jak wyjedzie to pokażę wam jaką poduchę uszyła dla Emila. no normalnie rozczulają mnie te rzeczy, które ona dla niego robi. jak się patrzy na te urocze sweterki, kołderki, podusie, to aż chce się mieć kolejne dziecko. a może to jej plan, by mnie zachęcić?

mąż przychorował- gorzej niż dziecko. siedział i co 10 min mierzył sobie temperaturę..twierzi ł, że mu szybko rośnie
dzięki
tak, twinnings
a jednka jest pozytywna strona pobytu kolonistów pokażesz te cudowności co przywiozła? a Emil - mały czarodziej
hahaha z męża dobre, nie chciał na pogotowie jechać? barrrrrrrrrdzo mu rosła?

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
jaki slodziak

co do psow nie wypowiadam, sie bo nie mam, nigdy nie mialam i nie wiem czy miec bede kiedys.

Co do miodu, nie dawalam jeszcze, ale kolezanka ma mi odsprzedac od wujka z wlasnej pasieki - w zasadzie chcialam sobie, ale nie wykluczam, ze dam czasem Marysi. frytka tez czasem dostaje. Pieczarek jeszcze nie dawalam. to tak z grzechow glownych sie wyspowiadalam. Poki co Marysia pije wode z sokiem malinowym wlasnej roboty, dolewam jej tranu do tego (bo niestety sama nie wypije go ani z lyzeczki, ani strzykawki).

Co do Mikolaja mialam rozterki, ale w zwiazku z tym ze 8 grudnia zaczyna sie basen malej, to w zasadzie jest prezent i dostanie laptop edukacyjny. Taki niedrogi. A niech ma.

Witam sie z kawa. Wczoraj kolo 21 tak mnie naszla ochota na pizze ze musialam zamowic, byla pyszna. Zjadlam i poszlam spac

kolina chlopczyk - super. A tym 3 d u nas tak samo bylo, Marysia machala raczkami, przekrecala sie i nie udalo sie.
ja ejszcze nie wiem co przyniesie Mikołaj, nie mam pomysłu
u nas też pizza była wczoraj, tak mi pachniało koło pizza hut ze nie mogłam sie oprzeć
dzięki za gratki

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Kolinka serdeczne gratulacje!!! Czekamy na imie

Lili stooo lat, stoooo lat niech żyje żyje naaaaam!
dzięki

Lili, to się podłączam - STO LAT STO LAT!!
Stary 2012-11-10, 08:36   #1990
mamad1
Zadomowienie

Iustyna moi rodzice kilka lat temu przygarnęli psa ze schroniska. Takiego kundla podwórkowego. Przez dwa pierwsze dni pies nie wiedział, co się dzieje, był zestresowany, cichy. Ale w końcu zaszczekał pierwszy raz ku naszej radości (już tracilismy nadzieję). Jak na psa jest mądry, wierny, umie się zachować, bawić z dziećmi, wspólpracuje ze swoimi kotami (na obce szczeka)

Kolina super, że drugi chłopak też rośnie

Flowerbombka fajnego masz synka o oryginalnym imieniu!

Agni czekamy na dalsze relacje z "kolonii" A takie prezenty hand made są najcenniejsze

Lili świętujesz dziś? Wszystkiego najlepszego!

U nas kolejne męcząca noc, ale wspomogliśmy się nurofenem o 0:30, tzn. wcisnęłam mu na siłę trochę, ale po pół godzinie zasnął i w miarę spokojnie spał.

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Kolina a przeszło mi przez myśl, czy dasz radę zasnąć po tych 6 herbatkach
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 09:05   #1991
Natka_
Zakorzenienie

Hejka

Po 10 jade z Domkiem do lekarza, ten jego kaszel to przy każdym zebie taki będzie?
Co ząb to kaszel Dzisiaj w nocy tak kaszlal, że az mi prawie zwymiotowal. No bidok taki maly się nacierpi przez te potworzyska

Cytat:
j
zbiorczo dzięki za wszystkie kciuki
usg z wynikiem "wszystko w porządku"
to chłopczyk, ma jakies 390g ziewał, machał rączkami i nózkami
kręcił się i trudno go było uchwycić do 3d ale mamy coś tam nagrane

czyli ja już na pewno nie mogę szaleć w sklepach bo mam wszytsko po Dawidku
Aaaaaaale się cieszę!!!:jup i:
I skrycie gdzies tam zazdroszczę

Cytat:
Hej dziewczyny..
jako że podczytuję was już długo, bo od waszej poczekalni (mniej więcej w tym czasie zakiełkowała moja myśl o byciu mamą ) i wiele cennych rad z tego wątku niejako otrzymałam to teraz się zrewanżuję, bo zainspirowało mnie pytanie
Chelsea 91 a propos Castagnusa..ja go brałam po 6 miesiącach starań bezowocnych, jeden cykl z Castagnusem i II kreski wyskoczyły (mimo ze mam PCOS i Hashimoto)..tak więc sądzę że jest on skuteczny w przypadku niewielkich rozjazdów w cyklach i prolaktynie lekko podwyższonej...w poważniejszych przypadkach to raczej Bromek..Castagnus to ziołowy lek, więc raczej nie powinien zaszkodzić a może pomóc..
Witaj

Cytat:

Jaki slodziak

Cytat:

Koloniści
A widzisz jednak coś tam przygotowalaś, dobra z Ciebie synowa
A mąż? Typowy facet

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

LILI WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 09:09   #1992
Lili 83
Zakorzenienie

Cześć!
No świętuję ale nie sama
Agula!

Spełnienia marzeń, zdrowia i radości z rodzinki
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 10:08   #1993
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
cześć
ja po tych herbatkach do 2 nie spałam
Ja jestem tez strasznie herbaciana, uwielbiam herbatę czarna(dilmaha). czy z miodem , cukrem, cytryna, sokiem malinowym, zawsze jest pyszna(u mnie w domu zawsze sie pilo duzo herbaty i tak mi zostalo).

Gratuluje Kolinko ślicznego chłopczyka.
Byłam wczoraj w H&M, ale niestety nie bylo tych szarych polarków, ani jednego rozmiaru.Ja juz dla Boryska dawno kupowałam, jakos we wrzesniu.

My zaraz jedziemy do moich rodziców popilnować psa(owczarka Norke), bo oni z babcia wyjezdzaja na wekend i ktos musi Norka sie zająć.Niestety jak Borysek bedzie biegał to musi byc zamknieta bo ona nie lubi dzieci(ma juz 11 lat, nie jest przyzwyczajona i mogłaby Borysowi zrobic krzywde).A z Norka to dluga historia, kieds Wam napisze-tez zostala zabrana od kogos kto ja bił i jest bardzo bojaźliwym pieskiem...
Zbieram sie i miłego wekendu zycze.

Lili 100lat

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-11-10 o 10:10
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 10:43   #1994
brumek
Zakorzenienie

Lili, Agula - stooooo lat!!!!!!!!

Cytat:
jak słyszę "działka" to widzę altanę, grill, namiot i takie tam i jakoś tak dziwnie to brzmi jak taki ziąb fajnie mieć taki domek wypadowy
Namiotu niestety nie mamy

Cytat:
To teściówka ma podobne zacięcie do robótek ręcznych co Ty Chociaż to na plus

Cytat:
O matko, ja ja Cię rozumiem Dylemat nie do rozwiązania...

A propos innych wątków, to nie tak dawno zastanawiałam się, czy na innych dziewczyny zżyły się ze sobą tak, jak my... I czy tez tyle gadają

A Morfeuszek (co za boskie imię a zupełnie zapomniałam, ze takie istnieje. jak zdrabniacie?) przesłodki A te rzęsy! To rzęęęęęęęsyyyy D

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
U nas kolejne męcząca noc, ale wspomogliśmy się nurofenem o 0:30, tzn. wcisnęłam mu na siłę trochę, ale po pół godzinie zasnął i w miarę spokojnie spał.

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj w H&M, ale niestety nie bylo tych szarych polarków, ani jednego rozmiaru.Ja juz dla Boryska dawno kupowałam, jakos we wrzesniu.

My zaraz jedziemy do moich rodziców popilnować psa(owczarka Norke), bo oni z babcia wyjezdzaja na wekend i ktos musi Norka sie zająć.Niestety jak Borysek bedzie biegał to musi byc zamknieta bo ona nie lubi dzieci(ma juz 11 lat, nie jest przyzwyczajona i mogłaby Borysowi zrobic krzywde).A z Norka to dluga historia, kieds Wam napisze-tez zostala zabrana od kogos kto ja bił i jest bardzo bojaźliwym pieskiem...
Zbieram sie i miłego wekendu zycze.
No wariactwo z tymi polarkami. Wszędzie wykupili...

Mojej mamy pies podobny. W podobnym wieku i też nie toleruje dzieci niestety Tzn. nie zamykamy go, jak Tymek przychodzi, ale nie odstępujemy ich na krok, zeby się do siebie nie zbliżyli. Bo Ten juz nie raz próbował jakies dziecko kłapnąć. Jest ze schroniska, ale mama, wybierając go, wiedziała o jego problemach i specjalnie go wzięła. Bo to pies po straszliwych, potwornych przejściach. I tak wyszedł u niej na ludzi po tych 7 latach. I oprócz lekkich odchyłek jest cudowną przylepą. Choć wielkości średniego wielbłąda
Stary 2012-11-10, 10:59   #1995
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Szymon też ma namiocik (inny, nie z ikea), ale póki co służy do przewracania

Cytat:
zbiorczo dzięki za wszystkie kciuki
usg z wynikiem "wszystko w porządku"
to chłopczyk, ma jakies 390g ziewał, machał rączkami i nózkami
kręcił się i trudno go było uchwycić do 3d ale mamy coś tam nagrane
Świetne wieści! I gratuluję kolejnego synka

Cytat:
Hej dziewczyny..
Ślicznego masz synka i imię bardzo oryginalne
Mi nie pomógł nawet bromek , dopiero fostimon..

Dzień dobry sobotnio U mnie pada.. I co tu robić cały dzień?

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
No wariactwo z tymi polarkami. Wszędzie wykupili...
Szymon wczoraj go nosił pierwszy raz i jest cudny także pewnie dlatego wszędzie wykupione A najfajniejsza jest ta dziurka na kciuk, bo rękawki nie zaginają się pod kurtką
No nic muszę zapolować na kolejny

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 11:58   #1996
marzena_S
Zadomowienie

Lili, Agula- sto lat w zdrowiu i szczęściu! Niech Wam się spełnią najskrytsze marzenia.

Kolina, no proszę jakie tż ma poczucie humoru. Super, że maluszek tak pięknie rośnie. Jestem ciekawa jakie imię wybierzecie.

Iustyna, co na obiad? U nas będzie kurczak (pierś) w potrawce, ryż i groszek z marchewką- taki mam plan, chyba że tż coś innego wymyśli.

Agni, prawdziwy facet z tż. Koniecznie pokaż te ręcznie robione cuda, uwielbiam takie rzeczy.

Polarki z H&M- dzisiaj jadę do CH jeśli któraś by chciała to mogę kupić i wysłać. (jeśli oczywiście będą)
Madziulka, nie wiedziałam, że ta dziurka z myślą o kciuku jest zrobiona- fajny patent.

Carmela, ten namiot jest rewelacyjny, bardzo mi się podoba. Niestety miejsca już brak na takie atrakcje.

Flowerbombka, jednym słowem zasypiasz w objęciach Morfeusza. Ślicznego masz synka. Jak urodził się pomysł na takie oryginalne imię?

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-11-10 o 12:01
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 12:09   #1997
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Polarki z H&M- dzisiaj jadę do CH jeśli któraś by chciała to mogę kupić i wysłać.
Ja, ja, ja
Poproszę rozmiar 80, jeśli będzie
Stary 2012-11-10, 12:19   #1998
agawoo
Zakorzenienie

hejka

Ja się tylko witam na szybko, bo muszę się za obiad wziąć i łazienkę ogarnąć .. ale oczywiście wlazłam na neta i szukam śpiworka do wózka dla mojej dzidziusi

Kolina, doczytałam, że będzie synek - gratulacje

Lili, Agula
- stoo lat

Spadam, postaram się jeszcze zajrzeć później

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 12:20   #1999
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny (dość dobrego)

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
kochana jesteś

.
no baaa jasne

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Ejjjj CO JUTRO NA OBIAD?!!!!

edit:
CO DZISIAJ NA OBIAD?!!!!
spaghetti

lecę robić sos i pomyć gary mały śpi teraz tż chory
Stary 2012-11-10, 12:28   #2000
Marina1
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Lili, Agula kochane nasze, po 100 lat i po wszystkim o czym marzycie, dla każdej z osobna. Buziaki ode mnie i małego!!!

Kolinko czyli się potwierdziło cieszę się, że wszystko gra jak powinno.

Witaj mamo Morfeusza. Skąd takie nietypowe imię? ( ładne ).
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 12:38   #2001
isiaok
Rozeznanie

Melduje, ze zyjemy...laptop w naprawie, nadrabiam na starym(ciagle sie wyłącza)
spróbuje nadrobic
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 12:39   #2002
mamad1
Zadomowienie

Natka jak Domek?

Agula sto lat!

Cytat:
Mojej mamy pies podobny. W podobnym wieku i też nie toleruje dzieci niestety Tzn. nie zamykamy go, jak Tymek przychodzi, ale nie odstępujemy ich na krok, zeby się do siebie nie zbliżyli. Bo Ten juz nie raz próbował jakies dziecko kłapnąć. Jest ze schroniska, ale mama, wybierając go, wiedziała o jego problemach i specjalnie go wzięła. Bo to pies po straszliwych, potwornych przejściach. I tak wyszedł u niej na ludzi po tych 7 latach. I oprócz lekkich odchyłek jest cudowną przylepą. Choć wielkości średniego wielbłąda
Fajnie brzmi
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 13:41   #2003
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Lili, Agula sto lat!
Kolinko ogromne gratulacje drugiego synka!

Nogi mi wchodza do du.... po 3 godz. lazenia z Antkiem. Najpierw godzine spacerek, troche na nozkach, troche w wozku i jak wracalam juz do domu, to zasnal, wiec zostalam z nim na polu. Spalby jeszcze, ale ja zglodnialam.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 13:46   #2004
patik87
Zakorzenienie

Wiecie kogo widziałam w klubie? Lilkaa82... chyba czas na porządki..

Agula i Lilii STO LAT
Stary 2012-11-10, 14:08   #2005
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Agula i Lili

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 14:27   #2006
pieleszka
Wtajemniczenie

witam

Kolinko
gratuluję drugiego syneczka!!!! też ciekawam co za imię mu wybierzecie :

Agula,Lili wszystkiego najlepszego kochane niech Wam się spełnią marzenia

ja dzisiaj w końcu nawet wyspana. przetrzymałam Hankę trochę przy UU nad ranem i pospaliśmy do 8:30 szaleństwo, wiem skończyłam ogarniać dom i czekam na rodzinę (pojechali do teściów odwieźć "mamusi" buty, bo dawała u nas w mieście do reklamacji). i zamiast się zdrzemnąc to walnęłam sobie drugą kawę i nadrabiam co u Was

kolinko ja uwielbiam Twinningsa. w UK piłam litrami (dosłownie). ale tutaj to jest troszke drogawy, więc sobie dawkuję tę przyjemność ja to w ogóle herbaciara jestem. uwielbiam zielona, czarną (ale bez dodatków w stylu cytryna, czy cukier...w ogóle to nic nie słodzę ), smakowe herbaty to właśnie Twinningsa i Dilmaha najbardziej. Lipton tez może być tylko do czerwonej sie nie umiem przekonać... tzn. wypiję, ale nie uwielbiam

coś jeszcze miałam napisać
aha! Oliweczko ja już jak otwieram wizaż to zastanawiam się, czy będzie wiadomość, że to JUZ będzie dobrze kochana

Brumku no też mi kilka razy przeszło przez głowę, jak to jest na innych wątkach. w sensie czy tak , jak u nas
a więcej to nie pamiętam... skleroza. lub tzw. SKS

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 14:27   #2007
agulaaabar
Zakorzenienie

Dziekuje Wam bardzo za zyczenia

Lilka śpi, ja trochę ogarnęłam... ze względu na moje wczorajsze przejścia tż stwierdził że nie da mi dzisiaj sprzątać, piec torta, jedzenia itd dla gości tylko zabieramy wszystkich na pizze

Jutro moja siostra mają 10 rocznicę ślubu i nie mam pomysłu na prezent... doradźcie coś

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 14:58   #2008
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Cześć!
No świętuję ale nie sama
Agula!

Spełnienia marzeń, zdrowia i radości z rodzinki
Lili - sto latek kochana

Agulabaar - również - sto lat spełnienia marzeń i samych radości w życiu

Kolinko - gratulacje syneczka - tak w kościach czułam podskórnie że synek będzie

Flowerbombka - skąd kojarzę Twojego nicka .. czyżby z Targowiska? gratulacje pięknego synka i oryginalnego imienia skąd pomysł na takie imie dla synka?

jak zdrabniacie to imię?

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 15:09   #2009
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Melduje, ze zyjemy...laptop w naprawie, nadrabiam na starym(ciagle sie wyłącza)
spróbuje nadrobic
Co u Was?

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Natka jak Domek?
W końcu z nim nie pojechałam, bo nie było nas za bardzo gdzie wcisnąć. Ale nasza pediatra wracając z przychodni podjechała do nas do domu. Zbadała go i osłuchowo czysto, gardełko lekko przekrwione. Niestety przy ząbkowaniu infekcje się lubią ciągnąć... Dalej mamy się inhalować i czekać na poprawę
Dziękuję, że pytasz
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
ja dzisiaj w końcu nawet wyspana. przetrzymałam Hankę trochę przy UU nad ranem i pospaliśmy do 8:30 szaleństwo, wiem skończyłam ogarniać dom i czekam na rodzinę (pojechali do teściów odwieźć "mamusi" buty, bo dawała u nas w mieście do reklamacji). i zamiast się zdrzemnąc to walnęłam sobie drugą kawę i nadrabiam co u Was
Prawidłowo

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
D
Jutro moja siostra mają 10 rocznicę ślubu i nie mam pomysłu na prezent... doradźcie coś
Nie mam pojęcia... Nigdy w tych sprawach nie byłam dobra

AGULA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO

Brumku,ale jaja powiedz mężowi, że Domek znowu coś ponaciskał i naprawił to co zepsuł ł i ó w końcu działa
Stary 2012-11-10, 15:12   #2010
Natka_
Zakorzenienie

Zobaczcie jak moje dziecko dzisiaj przysnęło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20121110_130426.jpg (75,2 KB, 75 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości