Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ??
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III 2 4,08%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 2 4,08%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 3 6,12%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III 1 2,04%
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 18 36,73%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 2 4,08%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III 3 6,12%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-09, 22:10   #1471
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Dzięki za info A wizyta normalnie 120 zł czy więcej ??

To super!

Mam nadzieję, że nasz bąbel też będzie chętny do pokazania się kolejnym razem a tu jeszcze z 2 tyg czekania
Normalnie 120zł
Nie wiem czy Maluch był chętny, gin tym obrazem jakoś pojeździł i pokazał nam z każdej strony

2 tygodnie zlecą

--
Ja odetchnęłam dziś z ulgą, teraz już aż tak nie czekam na kolejne wizyty Ta była dla mnie najważniejsza do tej pory

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 22:19   #1472
Katate
Raczkowanie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
gratuuuuuluję
super,że wszystko ok

też się dziś wywaliłam,o kable od lapa,ładowarek na szczęście na łóżko..

tommy tippe są dobre ? jedną takową zakupiłam i mam nadzieję,że się sprawdzi
To całe szczęście, że na łóżko!
Jak dla mnie te butelki są super,najbardziej do cycka podobne są szerokie,przez co można dokładnie myć. Na początek miałam te malutkie, a potem to już hurtem 260ml kupowałam Tylko trzeba na jedną rzecz uważać- podgrzewacz do butelek też musi być taki na szersze butelki. W ogóle z tymi podgrzewaczami to trzeba patrzeć, siostra kupiła taki co żadne butelki oprócz tych klasycznych cienkich się nie mieściły i musiała grzać w cienkich i przelewać do tych co używała.

Idę spać, bo rano słodziak pobudkę robi mamusi
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 22:26   #1473
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
To całe szczęście, że na łóżko!
Jak dla mnie te butelki są super,najbardziej do cycka podobne są szerokie,przez co można dokładnie myć. Na początek miałam te malutkie, a potem to już hurtem 260ml kupowałam Tylko trzeba na jedną rzecz uważać- podgrzewacz do butelek też musi być taki na szersze butelki. W ogóle z tymi podgrzewaczami to trzeba patrzeć, siostra kupiła taki co żadne butelki oprócz tych klasycznych cienkich się nie mieściły i musiała grzać w cienkich i przelewać do tych co używała.

Idę spać, bo rano słodziak pobudkę robi mamusi
dobrze wiedzieć
mam taką butlę cyckowa właśnie

spadam nynu,jutro 11h w pracy :<

papa!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 07:10   #1474
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Co do teściów to mój teść jest cudownym człowiekiem, za to teściowa.. ehh. dzień, dwa daje radę wytrzymać ale nie dlużęj...Na szczęście jest 230 km ode mnie więc mi na głowę nie włazi..
Dzisiaj bylam na jodze dla cięzarnych. Trochę to nudne - w porównaniu do ścianki wspinaczkowej którą wcześniej uprawiałam, ale całkiem relaksujące. Chyba będę kontynuować. a jutro znowu basen.
o tym fragmencie to myślałam, że to ja pisałam

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
My już po wizycie Jak najbardziej udanej Nasze Diabelskie dziecię ma 6,66cm Wszystkie parametry w normie Gin zmierzył przezierność, sprawdził kość nosową, zmierzył kość udową, główkę, pokazał po pięć paluszków, żołądek i skrzyżowane stópki Chwilę podglądaliśmy w 4d ale jakoś wolę normalne
Maluch rozwija się bardzo dobrze, akurat na swój wiek, termin porodu jedynie przesunął się o jeden dzień (na 20.05) ale taka zmiana to nie zmiana
Jedynie jestem przerażona wielkością nosa Ale liczę, że to się zmieni jeszcze
Następna wizyta 10.12 i wtedy prawdopodobnie poznamy płeć, dziś było jeszcze za wcześnie ale nie spodziewałam się nawet

No i niespodzianka dla mnie - schudłam 2kg Zdziwiłam się bo powoli przestaję się dopinać w spodnie, byłam dopiero co po obiedzie a tu taka wiadomość No ale gin powiedział, że Maluch zabiera teraz duużo mojej energii i to może być powód, nic się nie muszę martwić W sumie to się nawet cieszę, wychodzi na to, że w pierwszym trymestrze nic nie przytyję a to dla mnie na plus

Męża zawołałam do gabinetu przed samym USG i został już do końca wizyty Na samo badanie go nie wołam

No! Jestem szczęśliwa
Strasznie się cieszę, że jest wszystko ok a nos czy długi czy krótki, to już nie ważne Ważne, aby było zdrowe.
Cytat:
nuna ja nie lubię ani piec, ani sprzątać a już na pewno nie bratu (też ma 20lat)

Dziewczyny, jestem z siebie dumna. Chyba pojęłam trudną sztukę cytowania kilku postów

kochane poprostu się tak utarlo, że siedze w domu to sprżatam cały dom...codziennie odkurzam... w tym tyg poodkurzałam raz...

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale mam dzisiaj dzień
po pracy wpadlam do rodziców ( mieszkamy blisko więc chodze tam na obiady). Ojciec wyładował na mnie nerwy związane z pracą, a że oboje mamy trudne charaktery to awantura gotowa. Naskakaliśmy sobie do gardeł... ( ojciec nie wie ze jestem w ciązy, i dobrze powiedział co mysli).
Po tym wszystkim przyszłam do swojego domu i z tych nerwów zaplątałam się w dywan i się wywaliłam. Tak sobie tyłek strzaskałam, że siedziałam na ziemi i wyłam ze złości.
W pracy dzisiaj mi też ciśnienie podnosili.. ale jak się dowiedziałam, że łapiemy się na te roczne urlopy macierzyńskie to zapanował chillout
kochana w nerwach mówi się różne rzeczy... Ale dlaczego jeszcze nie wedzą o ciąży?? Uważaj na siebie.
Stary 2012-11-10, 07:44   #1475
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Justi- super, że z maleństwem wszystko ok.
Teraz z jeszcze większą niecierpliwością czekam na swoją wizytę, bo też będziemy mierzyć malucha.
I gratuluje tych -2kg. U mnie już jest na plusie, podejrzewam, że w drugi trymestr wejdę już z 6 z przodu...

Dzień dobry!

Słońce próbuje się przebić, mam nadzieję, że będzie zdecydowanie ładniej niż w poprzednich dniach, bo już mi się znudził ten deszcz!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 07:52   #1476
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja mojemu teraz w ogóle nie pozwalam się bawić, a jak dotknie czasem sutka przez przypadek (albo i nieprzypadek ) to potrafię wrzasnąć na niego Biedak jest
współczuję moje piersi też są bardziej wrażliwe, ale mogę normalnie je dotykac i tz też

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witaj
też mam taki termin z om

Mi się dzisiaj śnił mój synek. Był piękny i miał już 4 latka tak dzisiaj stwierdziłam że jednak to mi obojętne co będzie byle by było zdrowe. Bo wcześniej to się na dziewczynkę nastawiałam
ja jeszcze przed ciążą chciałam mieć dziewczynkę a teraz od początku ciaży czuję że noszę chłopca i wiesz, tak wczoraj się zastanawiałam że pewnie byłabym w wielkim szoku gdyby lekarz mi oznajmił że będzie córeczka chyba bym sie musiała oswoić z tą myślą, bo to nawet nie jest że ja CHCĘ synka, ja to tak jakby CZUJĘ

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Załamałam się, chciałam Wam zrobić zdjęcie brzucha, no i zrobiłam. Wiedziałam, że jest tłusty, ale nie wiedziałam, że aż tak. To zdjęcie jest akurat najbardziej korzystne i wbrew pozorom, wcale nie jest typowo ciążowy. Załamka.
przestań! masz wypukły brzuszek i kto powiedział jak wygląda ,,typowy" brzuszek w ciaży! tak samo będzie za parę miesięcy, cześć z z nas będzie miało piłkę a część zaokrągli się cała

Wszystkie macie śliczne brzuszki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

Piszecie o mieszkaniu z teściami... My przez jakiś rok (jeszcze przed ślubem) mieszkaliśmy z ojcem mojego Tż... to był mój najgorszy rok w życiu...sprzedaliśmy, bo było dla nas za duże. Teraz mieszkamy we własnym małym mieszkanku i zaczynamy budowę domku
my rok mieszkalismy z moją mamą NEVER AGAIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!:m ur:

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
pawie oczko no to mamy dzisiaj ten 16 tc
ja też wyobrażasz sobie że jeszcze ten jeden tydzień i będziemy w 5 miesiącu

Cytat:
My już po wizycie Jak najbardziej udanej Jedynie jestem przerażona wielkością nosa Ale liczę, że to się zmieni jeszcze No! Jestem szczęśliwa
super Ty sie martwisz wielkim noskiem a u mnie na badaniu nosek był mały i trochę mnie to martwi, ale lekarz nie zalecił dodatkowych badań przeziernosć była idealna

Cytat:
spadam nynu,jutro 11h w pracy :<
przecież w ciąży nie możesz tyle pracować ?

Ja dziś świetuję kolejny piękny roczek stuknął zaraz budze Tż zeby miło rozpocząć ten dzień , a za godzinę lecę do fryza (a co!), bo juz nie moge patrzeć na włosy... no nie chcą się ukłądac za nic

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 08:13   #1477
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
no właśnie myślałam o 3 albo iphonie 4s
najbardziej zależy mi na zdjęciach, a Twój jakiej jakości zdjęcia robi?

Bardzo dobre Jestem zadowolona z niego

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-10, 08:17   #1478
Ashyshqa
Zakorzenienie

Justi - gratuluje wizyty. super, ze wszystko w porzadku. A mysle,ze nosek ciezko oceniac na USG na zywo go pokochasz

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

Ja dziś świetuję kolejny piękny roczek stuknął zaraz budze Tż zeby miło rozpocząć ten dzień , a za godzinę lecę do fryza (a co!), bo juz nie moge patrzeć na włosy... no nie chcą się ukłądac za nic
to wszystkiego najlepszego i przyjemnego swietowania

my chyba zalegniemy w szpitalu na weekend. Juz sie dobrze czuje, zjadlam sniadanie. cos tam czuje w zoladku, ze sie przelewa ale to nic w porownaniu do wczoraj. No ale szpital, jak to szpital, w weekend niewiele sie dzieje i pewnie zalegne tu do pon.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 08:20   #1479
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Dziewczyny, na grouponie są badania w Sosnowcu obejmujące:

149 zł zamiast 309 zł za pakiet dla kobiet planujących ciążę - badanie ogólne moczu, OB, morfologia krwi, glukoza, elektrolity, lipidogram, próby wątrobowe, mocznik, żelazo, wapń całkowity, fosfor nieorganiczny, magnez, prolaktyna, HBs przeciwciała ( anty HBs), HCV przeciwciała ( anty HCV), USR, toksoplazmoza IgG, różyczka IgG, chlamydia trochomatis przeciwciała IgG, CMV (cytomegalia) IgG, anty HIV -III generacja

Szkoda, że tak daleko .
Zalezy jak dla kogo ;P
Zawsze możecie po drodze do mnie na kawusię

Cytat:
no właśnie myślałam o 3 albo iphonie 4s
najbardziej zależy mi na zdjęciach, a Twój jakiej jakości zdjęcia robi?
Mój myśli o Samsungu Galaxy S3, w sumie bardziej mu się marzy i chyba nie będzie, ale podobno fajne fotki robi.
Z doświadczenia Ci powiem, że np. Sonyericsson robił lepszej jakości od Nokii.
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
szkoda, że większość mam zrobionych muszę na HIV jeszcze zrobić, zapomniałam gin o to zapytać, chciałam prywatnie ale jak już pisałam kiedyś powiedzieli mi, że 400 zł - może są różne rodzaje badania?
U nas 30 złotych, czy jakoś tak. Cały czas się zastanawiam czy jest sens robić ...
wejdź na www.diag.pl i zobacz czy mają laboratorium w Twojej okolicy, bo jak się u nich wyrobi kartę klienta to są zniżki 5% chyba na każde badanie, a wyniki są na stronie internetowej na Twoim koncie. Bardzo to wygodne.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 08:24   #1480
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
super Ty sie martwisz wielkim noskiem a u mnie na badaniu nosek był mały i trochę mnie to martwi, ale lekarz nie zalecił dodatkowych badań przeziernosć była idealna

Może Wasz maluch będzie miał piękny malutki noseczek

Gratuluję
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Justi - gratuluje wizyty. super, ze wszystko w porzadku. A mysle,ze nosek ciezko oceniac na USG na zywo go pokochasz
No myślę, że tylko na usg tak wyszło, w 4d już był zgrabniejszy

Dziękuję wszystkim za miłe słowa

Dzień dobry

Stary 2012-11-10, 08:26   #1481
lonely_lady
Zakorzenienie

dzień dobry. W końcu sobota i w końcu ładna pogoda
lece Was nadrobić póki mam chwilkę

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-10, 08:29   #1482
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

a ja włączam sobie rmf maxxx i biorę się za sprzątanie

Stary 2012-11-10, 08:30   #1483
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Mój ma Leżę sobie a on wisi w górze, nic nie muszę się gimnastykować aby widzieć Maluszka
Kochana bardzo mi przykro Ale widzę, że jesteś silna! To dobrze!!! Podziwiam!!

Zapraszamy!!

Super, gratuluję

Biedulko

Strasznie dużo, jak ja oglądałam to były po 20zł

Prenatalne w Żorach kosztują 240zł a z testem podwójnym 400zł.

Co do telefonu to mam Nokię500 i robi fajne zdjęcia ale na dworze, w pomieszczeniu średnie ale nie najgorsze

---
My już po wizycie Jak najbardziej udanej Nasze Diabelskie dziecię ma 6,66cm Wszystkie parametry w normie Gin zmierzył przezierność, sprawdził kość nosową, zmierzył kość udową, główkę, pokazał po pięć paluszków, żołądek i skrzyżowane stópki Chwilę podglądaliśmy w 4d ale jakoś wolę normalne
Maluch rozwija się bardzo dobrze, akurat na swój wiek, termin porodu jedynie przesunął się o jeden dzień (na 20.05) ale taka zmiana to nie zmiana
Następna wizyta 10.12 i wtedy prawdopodobnie poznamy płeć, dziś było jeszcze za wcześnie ale nie spodziewałam się nawet

No i niespodzianka dla mnie - schudłam 2kg Zdziwiłam się bo powoli przestaję się dopinać w spodnie, byłam dopiero co po obiedzie a tu taka wiadomość No ale gin powiedział, że Maluch zabiera teraz duużo mojej energii i to może być powód, nic się nie muszę martwić W sumie to się nawet cieszę, wychodzi na to, że w pierwszym trymestrze nic nie przytyję a to dla mnie na plus

Męża zawołałam do gabinetu przed samym USG i został już do końca wizyty Na samo badanie go nie wołam

No! Jestem szczęśliwa
Gratuluję. Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku
Ja jeszcze 9 dni do tej ważnej wizyty, ale jakoś dam radę
aaa no i super, że minus 2 kg bo u mnie plus 2,4

Idę sprzątać bo przyjaciółka przyjeżdża

Wogóle mieliśmy iść do znajomych dziś i tam spać, u innych niż ostatnio, ale po tej czwartkowej wizycie jestem tak zmęczona, że nie mam zamiaru się ruszać z łóżka. Nie poczęstowali ani kolacją, ani śniadaniem, a my swojego też nie braliśmy bo tak głupio;/. Więc od 17 jednego dnia do 12 następnego byliśmy z TŻ na chipsach ;/

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 08:32   #1484
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Gratuluję. Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku
Ja jeszcze 9 dni do tej ważnej wizyty, ale jakoś dam radę
aaa no i super, że minus 2 kg bo u mnie plus 2,4

Wogóle mieliśmy iść do znajomych dziś i tam spać, u innych niż ostatnio, ale po tej czwartkowej wizycie jestem tak zmęczona, że nie mam zamiaru się ruszać z łóżka. Nie poczęstowali ani kolacją, ani śniadaniem, a my swojego też nie braliśmy bo tak głupio;/. Więc od 17 jednego dnia do 12 następnego byliśmy z TŻ na chipsach ;/
Dziękuję

A co do reszty to chyba żartujesz? Jak można kogoś zaprosić na noc i nie zrobić kolacji ani śniadania Do nas jak ktoś przychodzi to zawsze staram się coś do jedzenia zrobić mimo, że na noc nikt u nas nie zostaje....

Stary 2012-11-10, 08:45   #1485
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

ale super informacje Gratuluję
Noskiem się nie sugeruj bo teraz będzie się zmieniał i proporcjonalnie do całego ciała będzie dużo mniejszy zazdroszczę tych 2 kg na minusie co Ty jesz, że tak się dzieje? chyba muszę się trochę ograniczyć.. przed ciążą miałam 4 z przodu teraz mam już 5

Cytat:
Dziewczyny, jestem z siebie dumna. Chyba pojęłam trudną sztukę cytowania kilku postów

Cytat:
Normalnie 120zł
Nie wiem czy Maluch był chętny, gin tym obrazem jakoś pojeździł i pokazał nam z każdej strony

Ja odetchnęłam dziś z ulgą, teraz już aż tak nie czekam na kolejne wizyty Ta była dla mnie najważniejsza do tej pory
oo to malutko zapłaciłaś, ja na te badania muszę jechać do innego miasta i będę płaciła 200zł

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Mój myśli o Samsungu Galaxy S3, w sumie bardziej mu się marzy i chyba nie będzie, ale podobno fajne fotki robi.
Z doświadczenia Ci powiem, że np. Sonyericsson robił lepszej jakości od Nokii.
no właśnie też o nim myślę. Tylko nie chcę brać z abonamentu więc drogo wychodzi pomyślę jeszcze. Co do zdjęć, to najlepsze zdjęcia robi nokia 808 ale też jest bardzo droga a jest na symbianie i podobno ma wiele wad jako telefon.

Cytat:
a ja włączam sobie rmf maxxx i biorę się za sprzątanie
ja też mam dziś dzień sprzątania

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Żartujesz? masakra... skąd się biorą tacy ludzie

Stary 2012-11-10, 08:53   #1486
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Witajcie Mamuśki
Kurcze jeden dzień mnie nie było a Wy 10 stron napisaliście
Nawet nie mam za bardzo jak nadrobić,bo nie mam dostępu do kompa
Odnośnie tego co wpadło mi w oko:
Justi brawo za wizytę,i dobre wyniki
Hihi mój maluszek też na zdjęciu ma duży nosek,ale myślę że wszystko jeszcze rośnie i później będzie ladnie stosunkowo do wielkości główki

Gold ja też od początku czuje że to chłopak,nawet zdarza mi się już mówić po imieniu do brzuszka,więc wyobrażam sobie swoją minę. Jak się okaże że to dziewczynka hehe
D
A ja wczoraj do południa byłam opiekować się synkiem kumpeli,a popołudniu.
umierałam ze strachu,bo zaczął mnie mocno boleć brzuch,cos w rodzaju kolki,ale jak mnie za pierwszym razem zakuło to aż mnie zgielo
Teraz będę się martwić do 29.11
Mam nadzieję że z maluszkiem wszystko dobrze,i serduszko nadal pięknie bije!
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo

Edytowane przez Inna_Uk
Czas edycji: 2012-11-10 o 08:59
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 08:56   #1487
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

A co do reszty to chyba żartujesz? Jak można kogoś zaprosić na noc i nie zrobić kolacji ani śniadania Do nas jak ktoś przychodzi to zawsze staram się coś do jedzenia zrobić mimo, że na noc nikt u nas nie zostaje....
Cytat:

Żartujesz? masakra... skąd się biorą tacy ludzie

hmmm to są przyjaciele od strony TŻ jest nas trzy pary i zawsze jakieś imprezy, posiadówy były u nas jak jeszcze mieszkaliśmy w mieście albo u tej drugiej pary co dziś mamy iść. I ja i ta druga dziewczyna, zawsze pełno sałatek, kanapek, do tego u nas w mieszkaniu każdy wiedział, że lodówka i barek jest do dyspozycji i można brać, tym bardziej byłam zniesmaczona, bo ten przyjaciel u którego byliśmy w czwartek pomieszkiwał tyle razy u nas ze swoją dziewczyną, bo nie mieli gdzie się spotykać, że nie zliczę, mieli nawet swoją półkę z ubraniami u nas, a my zostaliśmy u nich na noc, bo auto zostawiliśmy u mechaniora, a nikt nie będzie się tłukł 40 km. W normalnych warunkach to bym się upomniała o jedzenie, ale czekałam, czekałam, aż w końcu zasnęłam. I dalej twierdzę, że nie lubię u kogoś spać Ale suma sumarum oni są dziwną parą, jak się zaręczyliśmy w lutym, to ten zamiast pogratulować, to pyta się czy wpadliśmy?! Ale toleruje go, na swój sposób lubię,bo jest szalenie inteligentny, ale nie ma w sobie chyba empatii, ale TŻ się dziwię. Może to sa takie jego punkty zaczepienia, bo prócz mnie i znajomych paru nie ma nikogo tutaj.
Nooo ponudziłam, robię przerwę w sprzątaniu i jem.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 09:04   #1488
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm to są przyjaciele od strony TŻ jest nas trzy pary i zawsze jakieś imprezy, posiadówy były u nas jak jeszcze mieszkaliśmy w mieście albo u tej drugiej pary co dziś mamy iść. I ja i ta druga dziewczyna, zawsze pełno sałatek, kanapek, do tego u nas w mieszkaniu każdy wiedział, że lodówka i barek jest do dyspozycji i można brać, tym bardziej byłam zniesmaczona, bo ten przyjaciel u którego byliśmy w czwartek pomieszkiwał tyle razy u nas ze swoją dziewczyną, bo nie mieli gdzie się spotykać, że nie zliczę, mieli nawet swoją półkę z ubraniami u nas, a my zostaliśmy u nich na noc, bo auto zostawiliśmy u mechaniora, a nikt nie będzie się tłukł 40 km. W normalnych warunkach to bym się upomniała o jedzenie, ale czekałam, czekałam, aż w końcu zasnęłam. I dalej twierdzę, że nie lubię u kogoś spać Ale suma sumarum oni są dziwną parą, jak się zaręczyliśmy w lutym, to ten zamiast pogratulować, to pyta się czy wpadliśmy?! Ale toleruje go, na swój sposób lubię,bo jest szalenie inteligentny, ale nie ma w sobie chyba empatii, ale TŻ się dziwię. Może to sa takie jego punkty zaczepienia, bo prócz mnie i znajomych paru nie ma nikogo tutaj.
nie no masakra... nie znoszę takich ludzi, pewnie też duma by mi nie pozwoliła i nie upomniałabym się chociaż o kanapkę, nawet jakbym mdlała.. Nie wierzę, że są aż tak niedomyślni, chociaż ta laska mogła wyjść z inicjatywą
ajjj szkoda gadać

Inna a Ty lepiej nadrabiaj wczorajszy dzień bo wszystkie życzenia Ci składałyśmy

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

ja już mam poodkurzane i zmieniłam pościel. Mój Tż w dwutygodniowej pościeli to się już nie wysypia strasznie się zmęczyłam

Stary 2012-11-10, 09:06   #1489
Margosia__
Zakorzenienie

Wykąpana, świeża i pachnąca
Dziś idziemy do Teściowej i Siostry Tż to się dowiedzą, że zostaną Babciom i Ciociom
Ja chciałam się wstrzymać do końca 3 miesiąca ale Tż już tak marudzi, że niech ma...

A moi dowiedzą się chyba dopiero na święta
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-10, 09:15   #1490
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Justi- super, że z maleństwem wszystko ok.
Teraz z jeszcze większą niecierpliwością czekam na swoją wizytę, bo też będziemy mierzyć malucha.
I gratuluje tych -2kg. U mnie już jest na plusie, podejrzewam, że w drugi trymestr wejdę już z 6 z przodu...

Dzień dobry!

Słońce próbuje się przebić, mam nadzieję, że będzie zdecydowanie ładniej niż w poprzednich dniach, bo już mi się znudził ten deszcz!
kobieto! ja 6z przodu juz chyba nigdy nie zobaczę
od jakiegoś czasu mam 7kę i w ciąży na bank dobije do 8ki

normalnie bede monstrum 180wzrostu,80kilo z brzucholem. moja biedna blondi zwieje ze strachu

Cytat:

przecież w ciąży nie możesz tyle pracować ?
na śmieć-umowie mogę

Cytat:
dzień dobry. W końcu sobota i w końcu ładna pogoda
lece Was nadrobić póki mam chwilkę
gdzie Ty masz łądną pogodę?! zamarzaaaam!

Cytat:
Dziękuję

ja robię amu (choćby w postaci jakiegos ciacha, parówek w cieście itd) nawet jak ktoś wpada tylko na kawę/piwo.. A jak już zapraszam więcej ludzików to zawsze sałatkę,bagietki z masłem ziołowym,czy coś na ciepło..

Nie wiem jak można zaprosić kogoś i nie dać mu jeść

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-11-10, 09:15   #1491
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
nie no masakra... nie znoszę takich ludzi, pewnie też duma by mi nie pozwoliła i nie upomniałabym się chociaż o kanapkę, nawet jakbym mdlała.. Nie wierzę, że są aż tak niedomyślni, chociaż ta laska mogła wyjść z inicjatywą
ajjj szkoda gadać

Inna a Ty lepiej nadrabiaj wczorajszy dzień bo wszystkie życzenia Ci składałyśmy

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

ja już mam poodkurzane i zmieniłam pościel. Mój Tż w dwutygodniowej pościeli to się już nie wysypia strasznie się zmęczyłam
W takim razie lecę nadrabiać Ale dokładnie Postaram
się przeczytać w poniedziałek na kompie
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 09:31   #1492
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Dziewczyny,mam pytanko-nosicie rajstopy? Takie zwykłe cienkie?
Jak tak,to jaką długość stanu wybieracie?
Chciałam kupić ciążowe z tym fajnym pasem na brzuch ale są tylko do rozm.3
i nie wiem czy mogę wskoczyć w zwykłe?
I jak tak czy lepsze biodrówki czy takie z wysokim stanem?

Mam dylemat, a tak bardzo chcę wskoczyć w kieckę (i szpilki? )...

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-11-10, 09:36   #1493
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ale super informacje Gratuluję
Noskiem się nie sugeruj bo teraz będzie się zmieniał i proporcjonalnie do całego ciała będzie dużo mniejszy zazdroszczę tych 2 kg na minusie co Ty jesz, że tak się dzieje? chyba muszę się trochę ograniczyć.. przed ciążą miałam 4 z przodu teraz mam już 5
oo to malutko zapłaciłaś, ja na te badania muszę jechać do innego miasta i będę płaciła 200zł
Myślę, że będzie mniejszy, mam nadzieję Zawsze się śmieję z małża, że ma duży nos ale tak naprawdę nie jest on zły. W sumie Maluch nie miałby po kim odziedziczyć tak dużego nosa

Jem normalnie Choć na kanapkach wchodzi mi tylko pomidor i ewentualnie ser. Jem więcej owoców i warzyw ale frytki jadłam nie raz, jakąś pizzę
No ale cieszę się bo ja niestety nie miałam ani 4 ani 5 z przodu
Jeszcze kilka kg więcej i miałabym nadwagę, więc dobrze, że nie przytyłam

Pomiary miałam na normalnej wizycie, to nie były typowo badania prenatalne. Mój gin ma dobry sprzęt i to mógł pomierzyć. Nie jest genetykiem ale na tyle, na ile mógł wykluczył wady

Cytat:
Nie no, jakaś tragedia
Cytat:
kobieto! ja 6z przodu juz chyba nigdy nie zobaczę
od jakiegoś czasu mam 7kę i w ciąży na bank dobije do 8ki

normalnie bede monstrum 180wzrostu,80kilo z brzucholem. moja biedna blondi zwieje ze strachu

Ja robię amu (choćby w postaci jakiegos ciacha, parówek w cieście itd) nawet jak ktoś wpada tylko na kawę/piwo.. A jak już zapraszam więcej ludzików to zawsze sałatkę,bagietki z masłem ziołowym,czy coś na ciepło..

biedna blondi

A co do reszty to zgadzam się!!

Stary 2012-11-10, 09:37   #1494
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

no właśnie ja mimo, że 9ty tydzień to już kupiłam ciążowe bo mnie zwykłe cisną w brzuch:/ ale ja mam 163 wzrostu więc nie mam problemu
Stary 2012-11-10, 09:38   #1495
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
gdzie Ty masz łądną pogodę?! zamarzaaaam!
no wiadomo, że 20 st. już nie będzie.. ale u mnie
jakieś 100 km od Poznania słonko się przebija co jakiś czas i jest 12 st. Sprzątam, więc mam pootfierane okna i balkon a zimno mi nie jest ogólnie zauważyłam kolejną dziwną zmianę- przed ciążą byłam straaaasznym zmarźlakiem wręcz uważałam, że urodziłam się w złej strefie klimatycznej. A teraz ciągle jest mi gorąco

Cytat:
ja robię amu (choćby w postaci jakiegos ciacha, parówek w cieście itd) nawet jak ktoś wpada tylko na kawę/piwo.. A jak już zapraszam więcej ludzików to zawsze sałatkę,bagietki z masłem ziołowym,czy coś na ciepło..

No dokładnie, ja też zawsze robię jedzonko jak przychodzą znajomi, mimo że prawie nigdy u nas nie śpią. Kiedyś byłam z siatkarzem i wieczorem na mecz czy coś potrafiło do niego przyjść 12-stu facetów.. Nawet mi mówili żebym się nie trudziła, że przyniosą chipsy itd. ale zawsze coś zrobiłam.. furę kanapek czy ogromny gar potrawki meksykańskiej.. Nie wyobrażam sobie takiego egozimu..

Stary 2012-11-10, 09:41   #1496
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
no właśnie ja mimo, że 9ty tydzień to już kupiłam ciążowe bo mnie zwykłe cisną w brzuch:/ ale ja mam 163 wzrostu więc nie mam problemu
no a dla mutantów nie ma
myślę nad takimi najzwyklejszymi,po 3-4pln w pudełeczku-one są mega lużne,maja mega wysoki stan i ta guma u góry jest luźna..
rajstop pod cycki jeszcze nie nosiłam

te ciążowe nie drapią w brzuch? bo niektóre rajty mnie swędzą xD

lonly-jedzenie dla 12stu chłopa?! toż to w wannie musiałaś robić

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2012-11-10 o 09:44
Stary 2012-11-10, 09:45   #1497
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

No ja na razie kupuję normalne i musę to zmienić, bo mnie strasznie cisną w brzuch.. Ale jestem niziutka mam 165 U ciebie faktycznie może być problem, wydaje mi się że biodrówki lepsze bo opuścisz je niżej i nie będą tak cisnęły, albo może wybierz samonośne Ja jak tylko mogę to zawsze wybieram pończochy samonośne

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
no a dla mutantów nie ma
myślę nad takimi najzwyklejszymi,po 3-4pln w pudełeczku-one są mega lużne,maja mega wysoki stan i ta guma u góry jest luźna..

jakich mutantów zazdroszczę Ci takiego wzrostu, pewnie masz dłuuuuugie nogi

lecę dalej sprzątać, bo mnie znowu zagadałyście

Stary 2012-11-10, 09:49   #1498
Meliitele
Zakorzenienie

za wizyty!!

co do rajstop to ja mam pokupywane ciazowe a mam 178 cm wzrostu i sie mieszcze z marilyna bardzo fajne rajtuzki.

Wczoraj bylam w outlecie, pokupywalam wlasnie rajstopy z gatty za 4.90!
tyle fajnych i tanich rzeczy bylo a ja w nic sie nie miescilam. Spodni jeansowych nawet nie przymiezalam bo by mnie obciskaly ale z big stara za 40 zl.. , moj brzuchol jest stanowczo za duzy!

Milego weekendu

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
no a dla mutantów nie ma

haha nie drapia
Ile masz mutancie wzrostu?

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 09:49   #1499
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
no a dla mutantów nie ma

lonly-jedzenie dla 12stu chłopa?! toż to w wannie musiałaś robić
Ja kupiłam takie
http://allegro.pl/rajstopy-ciazowe-n...743260401.html

nie drapię, są jak normalne rajstopy tylko mają dużo miejsca z przodu narazie są luźne ale nie cisną więc jestem happy
Stary 2012-11-10, 09:53   #1500
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
No ja na razie kupuję normalne i musę to zmienić, bo mnie strasznie cisną w brzuch.. Ale jestem niziutka mam 165 U ciebie faktycznie może być problem, wydaje mi się że biodrówki lepsze bo opuścisz je niżej i nie będą tak cisnęły, albo może wybierz samonośne Ja jak tylko mogę to zawsze wybieram pończochy samonośne

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

jakich mutantów zazdroszczę Ci takiego wzrostu, pewnie masz dłuuuuugie nogi

lecę dalej sprzątać, bo mnie znowu zagadałyście
tak taak, ani rajstop,ani butów, ani wszystkich spodni się nie kupi, taaaaak fajnie jest być wielkim
biodrówki-że też nie pomyślałam!
dzięki!
co do pończoch to przy moim tż się nie da

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
za wizyty!!

co do rajstop to ja mam pokupywane ciazowe a mam 178 cm wzrostu i sie mieszcze z marilyna bardzo fajne rajtuzki.

Wczoraj bylam w outlecie, pokupywalam wlasnie rajstopy z gatty za 4.90!
tyle fajnych i tanich rzeczy bylo a ja w nic sie nie miescilam. Spodni jeansowych nawet nie przymiezalam bo by mnie obciskaly ale z big stara za 40 zl.. , moj brzuchol jest stanowczo za duzy!

Milego weekendu

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

haha nie drapia
Ile masz mutancie wzrostu?
a te ciążowe jaki rozmiar masz?
bo tu u mnie są do 3jki,a przy 3jce mam krok w połowie ud

równo 181cm
a mi właśnie spodnie się poluźniły tylko koszulę wczoraj porwałam

ZUZIAK 7.05.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości